Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax maakt miljoenen over en heeft transferrechten in handen’

Laatste update:

David Neres is naar verluidt volledig eigendom van Ajax. Het Braziliaanse UOL Esporte meldt dat de Amsterdamse club de laatste twintig procent van de transferrechten inzake de 23-jarige aanvaller heeft afgekocht. Volgens de berichtgeving heeft Ajax afgelopen week zeven miljoen euro overgemaakt aan São Paulo.

UOL Esporte geeft aan dat de betaling onderdeel uitmaakt van de transfer van Antony naar Ajax. Komende zomer ruilt de twintigjarige aanvaller São Paulo in voor een dienstverband in de Johan Cruijff ArenA. Ajax betaalt circa 16 miljoen euro om de jongeling in te lijven, een transfersom dat middels variabelen kan oplopen tot 22 miljoen.

Van der Sar: 'Door uitstel EK hopelijk tijd om competities af te ronden'

São Paulo heeft het overgemaakte bedrag van Ajax hard nodig. De Braziliaanse club verkeert in financieel opzicht in zwaar weer. Naar verluidt moest men de betaling van de salarissen van de spelers al noodgedwongen uitstellen om het hoofd boven water te kunnen houden. Met de extra miljoenen uit Amsterdam kan São Paulo weer vooruit, zo klinkt het.

Met de deal kan Ajax in de toekomst meer cashen voor Neres, die nog tot de zomer van 2023 vastligt bij de huidige koploper van de Eredivisie. De zevenvoudig Braziliaans international kwam in januari 2017 over van São Paulo voor ongeveer twaalf miljoen euro. De buitenspeler kwam tot dusver tot 119 wedstrijden voor Ajax, met 35 doelpunten en 34 assists als resultaat.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gaan ze dubbel en dwars terugverdienen natuurlijk. Is wisselgeld. Erg benieuwd naar Antony ook btw!

24 maart 2020 om 07:33

Wisselgeld is het natuurlijk niet. Maar van elke miljoen boven de 35 miljoen houdt Ajax nu 2 ton extra over. Dus dat lijkt iig wel een slimme investering met het trackrecord van Ajax. Ervan uitgaande dat het corona virus niet ook de hele transfermarkt enorm veranderd.

24 maart 2020 om 07:37

Wat bedoel je met die opmerking boven de 35 miljoen Dante?

24 maart 2020 om 07:39

Ze betalen 7 miljoen voor 20 procent van de transferrechten. 100 procent zou bij die waardering 35 miljoen zijn. Dus boven de 35 miljoen gaan ze winst maken op deze investering.

24 maart 2020 om 07:43

Had hem intussen al door ja. En dat is gezien hun transferhistorie en het feit dat hij international is natuurlijk een goede investering..

24 maart 2020 om 07:43

En die investering gaat dan renderen met procent van alles boven die 35 miljoen. Dus als ze bijvoorbeeld 50 miljoen vangen, dan verdienen ze 3 miljoen extra door deze actie. Namelijk 50 - 35 = 15 miljoen. En daar 20 procent van.

24 maart 2020 om 07:44

Dat verwacht ik inderdaad ook ja. Als hij bij Feyenoord zou spelen zou het waarschijnlijk een verlies van 3 miljoen opleveren 😅

24 maart 2020 om 08:04

Dante, jouw berekening klopt in de zin dat de aankoop van deze additionele 20 procent winstgevend zal blijken te zijn bij een verkoop boven de 35 miljoen (mits er uiteraard geen clausules en doorverkooppercentages kleven aan de gedane transacties).in algemene termen zal Ajax op de totale investering in Neres winst maken als het hem voor meer dan 20 miljoen verkoopt (als mijn vermoeden tenminste klopt dat voor de eerste 80 procent destijds 12 of 13 miljoen is betaald).

24 maart 2020 om 08:17

Ik moest even lang nadenken Dante, maar je hebt gelijk. Ajax heeft nu 19 miljoen voor Neres betaalt, dus winst op de gehele investing zullen we hoe dan ook maken. Deze initiële 7 miljoen geeft denk ik ook wat meer vrijheid in onderhandelen met de verkoop van Neres. Ik kan me zo voorstellen dat, wanneer er nog zo'n partij als Santos aan hangt, het niet heel lekker onderhandelen is.

24 maart 2020 om 08:19

@johan 78: ja, dat is zo, maar het gaat om deze initiã«le 7 miljoen. Voorbeeld: Ajax krijgt 30 miljoen voor Neres:- Oude situatie: Ajax ontvangt 24 miljoen - aankoopbedrag = 12 miljoen winst.- Nieuwe situatie: Ajax ontvangt 30 miljoen - aankoopbedrag = 11 miljoen winst.dus met die 7 miljoen extra moet je wel boven de 35 verkopen om er winst op te maken.

24 maart 2020 om 08:20

@Johan En daar gaat deze discussie over. De investering nu van 7 miljoen.

24 maart 2020 om 08:22

@Robin Dat lijkt me zeker ook een bijkomend voordeel. Al is Ajax doorgaans zo goed in onderhandelen bij verkoop dat Sao Paolo misschien wel lekker achterover zou zitten 😅

24 maart 2020 om 08:32

@dante Ja, dat is Ajax wel, maar Santos zal wellicht de entourage van Neres ook pushen akkoord te gaan. Dat helpt niet mee natuurlijk. Daarnaast zal het ook een afspraak zijn om Antony wellicht ietwat goedkoper over te kunnen nemen. Initieel is Antony nu wat goedkoper en dat helpt wellicht ietwat.

24 maart 2020 om 10:56

Hahaha, heerlijk die zelfspot, verlies van 3 miljoen... jullie hebben inmiddels toch ook aardig wat waarde op het veld met bijvoorbeeld Senesi, Kokcu en Sinisterra? Vooral die laatste, die is gaandeweg het seizoen, tot zn blessure echt goed geworden zeg.

24 maart 2020 om 11:34

Het doorverkooppercentage wordt berekend over het verschil met het aankoopbedrag. Ajax moet Neres dus voor 47 miljoen verkopen om deze 7 miljoen eruit te halen. Edit: Dank Dante voor de correctie.

24 maart 2020 om 13:20

@curtazimo Haha ja het gaat de goede kant op. Maar dan nog krijgen wij voorlopig nog (terecht) veel lagere bedragen voor onze spelers, zelfs als deze gelijkwaardig zijn. Dat heeft echter veel redenen en kun je alleen veranderen met goed beleid en prestaties. Hopelijk kijkt mijn club naar Ajax om daarvan te leren.

24 maart 2020 om 13:23

@spandoek Bij een doorverkooppercentage is dat doorgaans idd het geval ja. Hier wordt echter steeds gesproken over de club die daadwerkelijk de transferrechten nog in handen heeft. Dat betekent dat je daar niets voor betaald hebt, en je voor 80% eigenaar bent. Als dat idd zo is dan wordt er over het hele bedrag berekend.

24 maart 2020 om 08:44

" Gaan ze dubbel en dwars terugverdienen natuurlijk. Is wisselgeld. Erg benieuwd naar Antony ook btw! ". Beetje voorbarig. De gederfde voetbalinkomsten gaan in de miljarden lopen, waardoor de clubs drastisch moeten gaan snijden in de uitgaven en je dat natuurlijk ook om niet te zeggen vooral, op de transfermarkt zal gaan merken. Ajax hoeft vanwege de riante financiele positie niet perse te verkopen en de verwachting is dat de FFP regels minder strikt zullen worden nageleefd vanwege de enorme gevolgen van de fnanciele crisis, aangezien de clubs die natuurlijk niet hadden kunnen voorzien. Waardoor de uittocht die bij Ajax werd verwacht, uiteindelijk wel eens enorm mee zou kunnen vallen.

24 maart 2020 om 09:38

Dat weet ik zo niet. Ik denk dat Neres tekort komt voor een top- en subtopclub in een grote competitie en de ploegen daaronder betalen niet zo veel voor hem en zijn wellicht voor hem ook geen stap omhoog.

24 maart 2020 om 10:24

Mooi. Dan kan hij dus mooi bij Ajax blijven.

24 maart 2020 om 10:52

Volgens jouw komt Neres zelfs te kort voor de subtop? Wow, maar gelukkig dachten de clubs daar anders over en hopelijk na de crisis weer. Anders blijven is voor ons Ajacieden zelfs de beste oplossing.

24 maart 2020 om 11:11

Daar is toch niets mis mee? Als Feyenoord hoop ik ook dat Berghuis blijft, topspeler voor Feyenoord en de eredivisie, maar zal in een grote competitie ook op de bank terecht komen.

Is dit gebruik of misbruik maken van de positie van Sao Paulo??

24 maart 2020 om 07:37

Gebruik vind ik. Ze helpen elkaar. En Ajax neemt hiermee natuurlijk ook een stukje risico weg bij de club. Als de speler langdurig geblesseerd raakt of op een of andere manier transfervrij of voor minder dan gehoopt weet weg te komen,hebben zij hun geld al binnen.

24 maart 2020 om 07:45

Eigenlijk neemt alleen Ajax nu risico, zeker ook omdat niet bekend is wat er nu op de transfermarkt gaat gebeuren.

24 maart 2020 om 07:48

Voor Ajax begrippen geen risico. Lees even de rekensommen van Dante terug en bedenk je dan dat Neres voor een miljoen of 60 tot 80 verkocht gaat worden. En zoniet, ook geen man overboord..

24 maart 2020 om 08:41

Na zijn wedstrijd tegen Real ja. Je denkt toch niet dat hij dat nu nog steeds gaat opleveren?

24 maart 2020 om 09:00

" ... en bedenk je dan dat Neres voor een miljoen of 60 tot 80 verkocht gaat worden ". Volstrekt onrealistisch. Alle transferwaarden gaan drastisch omlaag omdat die worden bepaald door marktwerking en de markt gaat instorten als de clubs minder te besteden hebben. En dan is Neres niet eens de helft waard. Ajax zou kunnen wachten met hem te verkopen, tot de markt weer aantrekt, maar zelfs dan is de verwachting dat Ajax de bedragen voor Neres gaat ontvangen die jij noemt, volstrekt ireeel. Bij een bedrag van 50 miljoen zou Ajax al spekkoper zijn. De sterk verslechterde financiele positie van potentiele kopers, alsmede het feit dat het Europese succes van Ajax inmiddels voor het grootste deel is uitgedoofd, maakt zulke bedragen volstrekt onhaalbaar. Ajax mag vanuit financieel oogpunt blij zijn dat De Ligt en De Jong op tijd zijn verkocht, ook die zouden als ze nu verkocht zouden moeten worden, amper de helft opbrengen van het bedrag dat Ajax voor ze heeft ontvangen. Het is volstrekt onrealistisch om te verwachten dat op de transfermarkt alles bij het oude zal blijven, terwijl clubs tientallen tot honderden miljoenen Euros gaan mislopen, waarvan ze een groot deel wellicht al uitgegeven hebben. Voetbalclubs maken relatief weinig winst, waardoor velen van hen geld bij de banken zullen moeten gaan lenen om hun verplichtingen te kunnen nakomen. En dan is de verwachting dat er voldoende geld overblijft om 60 tot 80 miljoen te kunnen betalen voor een uitstekende maar niet buitengewone speler als Neres volstrekt onrealistisch.

24 maart 2020 om 09:53

Gezien de huidige ontwikkelingen zie ik hem nog wel voor 28M oid weg gaan straks. Zo speciaal is hij inderdaad niet.

24 maart 2020 om 15:36

Daarnaast denk ik dat dit ook bijdraagt aan de relatie met São Paulo die na de transfer van Anthony nogal verpest was. Win-win denk ik.

24 maart 2020 om 15:57

Je doet net alsof de wereld vergaan is na de zomer Scepticus. Zodra deze crisis achter de rug is, gaan de bedragen weer als een razende omhoog. Daar zijn de belangen te groot voor en de bedragen (tv-gelden) in de topcompetities te hoog voor. Let jij maar eens op! Of Neres zo'n bedrag op zal leveren is nog maar de vraag, maar het ging er mij om dat 7 miljoen voor de crisis wisselgeld was..

24 maart 2020 om 07:56

Ajax neemt ook wel enig risico, want dit seizoen heeft Neres nog niks laten zien.

Dit leek een goeie deal voor Ajax, maar nu is 't wel ff afwachten wat de coronacrisis doet met de transferbedragen. Ik kan me voorstellen dat het allemaal wat lager komt te liggen.

24 maart 2020 om 08:49

Dat denk ik zelf ook. Als TV gelden en sponsorinkomsten omlaag gaan omdat er lange tijd niet wordt gevoetbald word denk ik alleen de portemonnee getrokken voor spelers die echt nodig zijn en zich lange tijd hebben bewezen. Als Neres duurder dan 40-45 miljoen is dan neem je natuurlijk wel een grote gok.

24 maart 2020 om 15:58

Dat zal maar van korte tijd zijn, maar dat is mijn inschatting. De grote clubs met een groot budget zullen zelfs gebruik gaan maken van dit tijdelijke voordeel..

25 maart 2020 om 16:23

Je speelt al gelijk als je hem doorverkoopt voor 35 miljoen. Het is een jong Braziliaans international die Europees voetbal gespeeld heeft, dus echt veel risico zou ik het niet noemen.

Neres moet eerst maar eens fit en op niveau terugkomen. En ajax moet beter als team gaan presteren mocht deze investering rendabel blijken. Waarom niet een talent van 7 miljoen ergens wegplukken? Dat kijkt mij een veel betere investering.

24 maart 2020 om 10:58

Denk dat er weinig talenten zijn voor dat (relatief) lage bedrag. Zo'n Anthony kost al n veelvoud... En anders moet je het jonger zoeken, maar dan loop je wellicht de huidige talenten daarmee in de weg.

24 maart 2020 om 13:25

@martijnovic Het een heeft niets met het ander te maken. Als Ajax een talent ziet van 7 miljoen die ze willen hebben kopen ze die. Ze hebben namelijk genoeg geld om beide te doen. Van deze 7 miljoen denken ze dat ze minimaal quitte spelen of het winst oplevert, en het zal tevens een extra push geweest zijn om Anthony binnen te halen.

Stel de competitie begint pas weer in de herfst. Dan behoudt Ajax dus nog steeds Onana, Tagliafico, Vd.Beek, Ziyech en Neres waarschijnlijk. Nieuwe ronde nieuwe kansen dan met dezelfde spelers + Anthony en Ribeiro erbij.

24 maart 2020 om 13:27

Dat ligt eraan hoe er besloten wordt het seizoen af te ronden ed. Misschien annuleren ze dit seizoen wel en komt er een transferzomer en een nieuw seizoen. En zo kun je nog flink wat scenario's verzinnen. Het is afwachten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren