Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax laat oog vallen op ’zeldzaam talent‘ en bekende van Valkanis’

Laatste update:

Ajax heeft een oog laten vallen op Giannis Konstantelias, zo beweerde het Griekse SDNA dinsdag. De twintigjarige middenvelder van PAOK Saloniki is een bekende van John van 't Schip en assistent-trainer Michael Valkanis en is blijkbaar op voorspraak van Hans van der Zee aangedragen bij de technische leiding.

De belangstelling in Konstantelias lijkt niet geheel uit de lucht gegrepen door het Griekse medium, daar de middenvelder naar verluidt al langer op de radar staat in Amsterdam. Van der Zee, die de middenvelder beschouwt als een 'zeldzaam talent', zou groen licht hebben gegeven om de interesse door te zetten.

Geschreven wordt door SDNA dat zowel Van 't Schip als Valkanis op de hoogte is van de situatie. Laatstgenoemde werkte vorig jaar al even samen met Konstantelias, toen hij door PAOK werd uitgeleend aan het Belgische Eupen. Valkanis was daar destijds hoofdtrainer.

Onduidelijk is nog hoe diep Ajax in de buidel moet tasten voor Konstantelias. Transfermarkt schat de waarde van de aanvallende middenvelder op acht miljoen euro. Gezien zijn tot medio 2027 lopende contract en de potentie is het echter niet ondenkbaar dat de Griekse club hoger inzet.

Konstantelias doorliep de jeugdopleiding van PAOK, waar hij in 2021 zijn debuut in het betaalde voetbal maakte. Sindsdien kwam hij tot 62 officiële wedstrijden, waarin hij 7 keer scoorde en 7 keer aangever was. Twee keer kwam hij uit voor de Griekse nationale ploeg.

In januari vorig jaar leende PAOK Konstantelias voor een half jaar uit aan Eupen. Onder Stefan Krämer en diens opvolger Valkanis, die Van 't Schip gaat assisteren bij Ajax, mocht hij zeven keer invallen in de Belgische Pro League. Slechts twee keer deed hij langer dan twintig minuten mee.

Van der Zee is sinds de komst van Marc Overmars internationaal scout bij Ajax. Hij staat onder meer bekend als de 'ontdekker' van Davinson Sánchez (2015), David Neres (2016) en Antony (2020). De voormalig hoofdscout houdt zich doorgaans hoofdzakelijk bezig met de Braziliaanse markt.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Zeven keer invallen in de Belgische Pro League, dat zijn nou niet cijfers waar ik heel erg warm van word. Volgens mij hebben we genoeg jong talent en moeten we even meer focussen op ervaring en leiderschap op het middenveld.

31 oktober 2023 om 22:04

Mooi voor de belgische pro league dat ze hem 7 keer hebben mogen aanschouwen. Inmiddels is het seizoen al bijna 20 wedstrijden onderweg en is Konstantelias zowel in competitie als in de Conference een belangrijke kracht samen met Taison. Ac Milan werd daar wel warm en heeft zich van de zomer nog gemeld. Vraagprijs van 15 miljoen is het meest gehoord in de wandelgangen.Overigens is PAOK zelf ook aan een streak bezig van 9 wedstrijden ongeslagen in Europa.Zou niet weten waarom je nu naar Ajax moet waar het een wespennest is momenteel..

31 oktober 2023 om 22:24

Dank voor de extra informatie Paok, dat waardeer ik. Dit artikel geeft nou niet echt inhoudelijk weer hoe het bij jullie doet, behalve dat hij was uitgeleend en dat dat alles behalve een succes was. Ik maakte daaruit op dat hij allicht ook niet in de basis bij jullie zou staan. Onterecht, dat blijkt dus.

Ik hoop dat het na deze transferwinter een beetje minder een wespennest zal zijn bij Ajax eindelijk.

31 oktober 2023 om 22:44

Daarnaast is hij volgens transfermarkt tweevoetig en een echte 10. Nu speelt daar Hlynson of Berghuis dus daar zijn zeker kansen.

Ik zou overigens graag zien dat Ajax El Ghazi alsnog haalt om de rechtsbuiten positie te versterken.

De nadruk zal vooral liggen op de verdediging de komende transferperiode

1 november 2023 om 10:38

De kans op El Ghazi hebben ze (bewust) laten lopen. Heeft nu ook meerjarig contract bij Mainz, dus die gaat niet meer terug.

1 november 2023 om 11:04

Wellicht een tip om eerst wat onderzoek doen voordat je zulke dingen zegt dan? Anders krijgen zulke uitspraken een hoog valentijn driessen uit-de-duim-gezogen gehalte

1 november 2023 om 11:49

Ik reageer op een artikel waarin VZ deze speler uitlicht, dan mag ik er toch wel vanuit kunnen gaan dat de informatie in dat artikel klopt? Ze kunnen zelf toch ook wel in dat artikel zetten dat deze jongen inmiddels een basisplaats heeft veroverd en sterkhouder is bij PAOK in plaats van alleen aan te geven dat hij was uitgeleend zonder al te veel succes.

Daarnaast blijf ik bij m’n punt dat we genoeg talentvolle jonge middenvelders hebben. Dan zie ik liever een zekerheidje komen.

1 november 2023 om 22:26

De informatie in het artikel klopt verder ook. Jij vult dingen voor jezelf in of kunt onvoldoende begrijpend lezen. De waarheid zal ergens in het midden liggen waarschijnlijk.

Altijd goed om talenten te scouten als Ajax zijnde, maar ik denk dat we even wat gevestigde namen en leiders aan dit elftal toe moeten voegen.

31 oktober 2023 om 19:07

Zoals berghuis en bergwijn zeker.. en sutalo

31 oktober 2023 om 19:16

Sutalo is pas 23, ik heb het over een speler als Nico, tadic, etc. Een speler met ervaring en leiderschapsvaardigheden die weet hoe je wedstrijden over de streep moet trekken.

31 oktober 2023 om 19:18

We kunnen er leuk over doen maar deze jongen heeft de inspeelpass van Sutalo, het leiderschap van Bergwijn, de mentaliteit van Berguis, de verdedigende arbeidsethiek van Taylor, schot van Avila, wedstrijdritme van Akpom en de scherpte voor de goal van Brobbey. Oftewel een absolute buitenkans die Ajax zeker moet strikken

31 oktober 2023 om 19:21

Maar dat die spelers te kort komen is misschien wel het grootste probleem.

Met alleen talenten ga je het nooit goed doen. En die jongens hebben ook behoefte aan ervaring om hen heen, zeker in deze situatie.

Leuk dat we allemaal jongens als Tahirovic, Gaaei, Taylor, Forbs, Rensch, e.d. afkraken omdat ze dingen verkeerd doen, maar dat zijn allemaal jonge talenten. Die zouden zich op moeten trekken aan ervaren spelers, maar juist die ervaren spelers geven niet thuis en/of zijn niet goed genoeg.

31 oktober 2023 om 22:57

Ik zou graag zien dat er een poging wordt ondernomen om Kenny Tete te halen. Een solide verdedigende back die balans kan bewaken. Aan de linkerzijde heb je Sosa die dan lekker kan opstomen of in een ideale wereld Tagliafico.Bij Vitesse Melle Meulesteen ophalen die zowel als 6 en centraal kan spelen. Bij Ajax zou hij uitstekend renderen als centrale met zijn opbouwende kwaliteiten. Ook zie ik graag Olij komen aangezien ik verwacht dat Gorter vertrekt zodra hij niet meer speelt en Pasveer al 40 is. Dan kunnen Ramaj en Olij het uitvechten, waarbij Olij mijn voorkeur geniet.Voor het korte termijn El Ghazi terug halen en kijken wat er in de winter mogelijk is.OlijTete-Meulensteen-Hato-Tagliafico Boomen-VosBerghuisEl Ghazi-Brobbey-Bergwijn

1 november 2023 om 03:44

Ajax heeft ook nog een eerste keeper (bijna vergeten), die is bijna weer fit. Het lijkt me dat ze die eerst maar kwijt moeten raken voordat ze Olij gaan halen.

Ik weet dat Ajax niet goed is. Maar Olij Tete-Meulensteen-Hato-Tagliafico Boomen-VosBerghuisEl Ghazi-Brobbey-Bergwijn is wel heel veel middelmaat vervangen door nog meer middelmaat.

El Ghazi was niet voor niets 3e keus bij PSV (of ging weg doordat hij na de komst van Lozano 4e keus werd). Dan ben je wel een versterking voor de nummer 18 van Nederland maar normaal niet voor Ajax. Het zelfde geld voor Meulensteen, leuke speler voor de middenmoot, maar die is toch ook niet beter dan wat er al loopt, zeker niet beter dan de middenvelders en als verdediger speelde hij volgens mij (vrijwel) altijd in een formatie met 3 centrale verdedigers.

En nu gaan we dit weer krijgen.
Alsof Ajax eventjes een stuk of 5 "talenten" gaat kopen in de winterstop.
Alles en iedereen gaat in de komende maanden weer gelinkt worden aan Ajax.

31 oktober 2023 om 19:14

Ik sluit niet uit dat er 5 spelers gaan komen in de winterstop, en ook niet dat er bijna net zo veel, al dan niet tijdelijk, vertrekken (bergwijn wordt immers al gelinkt aan clubs in het midden oosten, Ruli had zijn koffers al gepakt toen hij geblesseerd raakte en ik kan me heel goed voorstellen dat ze iemand als Akpom of Mikautadze ergens anders het seizoen af laten maken, zeker als er aanvallend nog iemand wordt gehaald)

Alleen denk ik niet dat er 5 jeugdige talenten gaan komen. Dat is wel ongeveer het laatste waar deze selectie behoefte aan heeft. En ook niet dat Ajax 5 keer de hoofdprijs gaat betalen (misschien voor 1 dure aankoop maar voor 5 is dat geld is er gewoon niet). Het zal creatiever moeten zoals Feyenoord en AZ dat de afgelopen jaren heel goed hebben gedaan.

31 oktober 2023 om 19:24

Moet er dan niet eerst iemand vertrekken? Iets wat me niet zo vanzelfsprekend lijkt buiten Saoedi-Arabië. Want nu is er voor bijna 110 miljoen gekocht en het salarishuis moest zogenaamd naar beneden. Lijkt me moeilijk te combineren met 5 aankopen.

31 oktober 2023 om 19:33

Waarom moet het salarishuis naar beneden? Dat heeft Sven geloof ik prima voor elkaar gekregen toch? Is juist een van de dingen die hij wél goed heeft gedaan.

31 oktober 2023 om 19:55

Ja dat moest (let even op de verleden tijd) naar beneden en is nu naar beneden gehaald. Vijf aankopen brengt dat terug naar boven volgens mij?

31 oktober 2023 om 20:01

@lierse1997 Het hoeven niet per se dure aankopen te zijn. Zoals ik zij zie ik ze niet 5 keer de hoofdprijs betalen. Misschien 1 keer voor een top speler, maar zeker geen 5 keer.

Een goede huur speler kan ook een optie zijn natuurlijk (zeker met de wetenschap dat spelers willen of moeten spelen richting het EK komende zomer). En je hebt natuurlijk spelers die in hun laatste contract jaar zitten en niet willen verlengen. Elke zomer zijn er genoeg transfervrije buitenkansjes op te pikken op elke niveau. Dat kan ook in de winter tegen een relatief lage transfersom als je die afzet tegen iemand die een contract heet voor nog een paar seizoenen (ongetwijfeld wel veel geld voor maar een half jaar).
Verder heb je ook landen, bijvoorbeeld in Scandinavië, maar ook die in de VS en ik meen in zuid Amerika, waar de competitie, en dus de contracten, tot december (of onze winter) lopen en waar je in de winter transfer periode dus eventueel gratis spelers op kan halen.

Het zal creatiever moeten dan de afgelopen jaren. Maar volgens mij hebben Feyenoord, PSV en AZ toch aangetoond dat je met een goede scouting en wat creativiteit net zo veel (of meer) kan bereiken dan zoals Ajax blindelings 10, 20 of meer miljoenen voor spelers betalen.

1 november 2023 om 10:43

Bergwijn verkopen aan de Saudies en je kunt zo weer 3 middelmatige spelers kopen!

Precies wat Ajax nodig heeft. Nog meer jeugdigheid. Wat een beleid

Hans houd zich voornamelijk bezig in Brazilië. Geef die man een stapel geld mee en kom maar terug met een cv van 185+die goed aan de bal is en spitsen opvreet. Er loopt er vast wel 1 rond in Brazilië die niet gelijk 25+ moet kosten.

Kunnen ze niet ff stoppen met aantrekken van talenten en b garnituur spelers .
Maar gewoon 2 goede backs een creatieve nummer 10 en een spits die wel scoort voor een leeg en open doel halen .

31 oktober 2023 om 19:35

Zonder gekheid, die Hlynsson doet het goed. Een van de weinige goede aankopen. Die mooi op 10 zetten. De backs indd beter even vervangen..

Da's niet mis, 7x invallen bij Eupen! Met dit soort scouting blijft de degradatiestreep gewoon in zicht

Ik denk dat het nu even niet relevant is om te kopen, zeker weer 10 tallen miljoenen uitgeven voor een 2de rangs speler die daar topscorer is geweest

31 oktober 2023 om 19:34

Het is juist relevant om te kopen. Alleen als Schip deze spelers aan het voetballen krijgt verandert dat de zaak natuurlijk wel een beetje. Maar voor nu zou ik zeggen dat een rechtsback, centrale verdediger, rechtsbuiten en verdedigende middenvelder zeker geen overbodige luxe voor Ajax zouden zijn. Zeker als het ook nog iemand met leiderschapskwaliteiten is, want dat mist Ajax toch wel momenteel.

31 oktober 2023 om 19:43

Ajax heeft dankzij die Duitser 110 miljoen over de brug gegooid, met het gros 3x niets.
Er groeit geen geldboom in de JC Arena he

31 oktober 2023 om 21:03

Begrijpelijk maar er zal toch wat moeten gebeuren anders kom je niet uit deze situatie. Zo’n talent gaat je inderdaad niet helpen, daar heb je er zelf al een paar van.

Maar ik hoop toch wel dat er nog wat budget is om in ieder geval een ervaren verdedigende middenvelder te halen en misschien nog wat voor de achterhoede, daar zal wel wat creativiteit voor nodig zijn.

Lukt het aankomende winter niet dan vraag ik me af in hoeverre Ajax nog kan overtuigen dit seizoen. Ik verwacht toch dat er door geselecteerd moet gaan worden.

Van der Zee blijft maar lekken. Trap die gozer eruit man. Hij doet het al jaren.

Zo? Wat zou van der Zee afgelopen drie jaar gedaan hebben? Had z’n mond wel s wat open mogen trekken met al die pruts aankopen. Allemachtig zeg, moet toch wel wat beters uit zuid Amerika te halen zijn???

Laten ze nou eerst Bergwijn verkopen en een echte rechtsbuiten halen. Ik moet eerst zien hoe het onder van 't Schip loopt, maar ik denk dat we ook nog wel een spits en verdediger kunnen gebruiken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren