Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax koopt Forbs Borges: aanwinst laat zich vergelijken met gevallen wereldster

Laatste update:

Ajax maakte afgelopen donderdag de komst van Carlos Forbs Borges bekend. De negentienjarige aanvaller kwam voor veertien miljoen euro, plus vijf miljoen euro aan bonussen, over van Manchester City. Joe Bray, journalist van de Manchester Evening News, zag Forbs veelvuldig aan het werk in de Premier League 2 in het shirt van City Onder 21 en is erg benieuwd naar wat de jonge Portugees in Amsterdam gaat laten zien.

Door Jordi Tomasowa

Komt de transfer van Forbs naar Ajax voor jou als een verrassing?
“Het verrast me niet dat hij deze stap maakt. Hij is te goed om zijn wedstrijden in de jeugdopleiding van Manchester City te spelen en hij was toe aan een stap hogerop. Deze transfer naar Ajax is voor hem echt een hele mooie springplank. Kijk maar naar andere getalenteerde spelers die de jeugdopleiding van Manchester City vroegtijdig hebben verlaten en daarna op een vergelijkbaar niveau speelden. Borussia Dortmund verdiende veel geld aan Jadon Sancho, Roméo Lavia kan Southampton nu mogelijk een enorme transfersom opleveren. Ajax hoopt nu op een soortgelijk scenario. Als Forbs zijn kansen bij Ajax krijgt, weet ik zeker dat hij deze zal pakken, want hij is een erg ambitieuze speler met veel zelfvertrouwen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

Kun je iets vertellen over de grootste kwaliteiten van Forbs?
"Hij speelt voornamelijk op de linkerflank, is enorm snel en technisch vaardig. Het afgelopen seizoen heeft Forbs maar liefst 29 doelpunten gemaakt, dat laat zien dat hij ook over enorm rendement beschikt. Hij had ook een geweldige klik met Dire Mebude, die veelal als rechtsbuiten speelde. Wanneer de ene een voorzet gaf, kon de ander binnenlopen."

Forbs heeft de afgelopen seizoenen veel indruk gemaakt in de Engelse jeugdcompetities. Verwacht je dat hij bij Ajax ook op het hoogste niveau zal presteren? Hij heeft natuurlijk tot nu toe alleen tegen tegenstanders van zijn eigen leeftijd gespeeld.
"Ja dat denk ik wel. Hij heeft inderdaad alleen wedstrijden met jeugdelftallen van Manchester City gespeeld, maar hij heeft veel met het eerste elftal getraind. Wat ik al eerder zei: er zijn veel voorbeelden van getalenteerde jongelingen die vroegtijdig zijn vertrokken bij City en mooie stappen hebben gezet in het betaald voetbal. Als Forbs de tijd krijgt bij Ajax, ben ik er zeker van dat hij een goede aankoop zal zijn."

Bij Manchester City speelde Forbs alleen als linkervleugelaanvaller. Verwacht je dat hij bij Ajax ook door kan breken als rechtervleugelaanvaller? Ajax heeft immers Bergwijn op links.
"Dat verwacht ik wel. Forbs is linksbenig en heeft een goed schot, dus hij zou vanaf de rechterkant naar binnen kunnen komen. Bij Manchester City Onder 21 werd tijdens wedstrijden ook regelmatig van positie gewisseld, dus dat kan bij Ajax eventueel ook een mogelijkheid zijn."

Zijn er meer gearriveerde spelers waarmee je Forbs kunt vergelijken?
"Ik heb hem begin dit jaar geïnterviewd voor de Manchester Evening News, toen gaf hij aan zichzelf het meest aan Sadio Mané te spiegelen. Hij ziet zichzelf als een snelle buitenspeler die veel doelpunten kan maken. Forbs kijkt ook erg tegen Mané op. Hij noemde de Senegalees destijds ‘een geweldige buitenspeler’ en loofde hem vanwege zijn directe spel. Ik denk dat je hem qua speelstijl ook het beste met iemand als Mané of Leroy Sané kunt vergelijken. Er zijn ook wat gelijkenissen met Raheem Sterling, maar Sterling heeft een andere bouw. Hij is kleiner dan Forbs en zoekt zijn tegenstander eerder op vanuit stilstand. Forbs is iemand die zelf ook vaker diep zal gaan zonder bal."

Kun je uitleggen waarom Manchester City een toptalent als Forbs heeft verkocht, werd hem geen grote toekomst voor hem voorspeld?
"Hij is bijvoorbeeld niet van het niveau van Phil Foden, maar dat zijn er niet veel. Het is erg moeilijk om jezelf als talent van Manchester City in het eerste elftal te spelen. Forbs wil komend seizoen veel wedstrijden op het hoogste niveau spelen, dat perspectief kon City hem op dit moment niet bieden, ook al is er door het vertrek van Riyad Mahrez op het moment wel wat ruimte op de vleugels. Het is logisch dat hij nu vertrekt. Er zijn eerder de nodige talenten voor een mooie transfersom vertrokken, waarbij City een terugkoopclausule heeft bedongen. De club kan er ook voor kiezen om ze zonder perspectief aan te laten sluiten bij het eerste elftal of te verhuren, maar kiest dan liever voor een verkoop met een terugkoopclausule."

Hoe reageren fans van Manchester City op zijn aanstaande vertrek naar Ajax?
"Supporters hadden hem graag in het eerste elftal gezien, alleen al vanwege de vele goals die hij in de jeugdopleiding heeft gemaakt. Tegelijkertijd zijn er zoveel talenten die daar goed presteren en uiteindelijk vroegtijdig vertrekken. Ik kan me voorstellen dat sommige fans een ietwat teleurgesteld zijn, maar slechts een handvol talenten schopt het echt tot het eerste elftal van City. Wat dat betreft is het geen verrassing. Phil Foden en Rico Lewis zijn er wel doorgebroken en je hebt Cole Palmer en James McAtee die op de deur kloppen."

Is er een wedstrijd die er voor jou uitsprong waarin Forbs veel indruk maakte?
"Hij heeft het afgelopen seizoen enkele hattricks gemaakt, maar met die tegen Manchester United Onder 21 maakte hij écht een statement. Hij speelde met Manchester City Onder 21 afgelopen seizoen ook voor de EFL Trophy tegen clubs uit de derde en vierde divisie. Zo kon hij ervaring opdoen tegen volwassen tegenstanders. City won met 3-1 en Forbs speelde een geweldige wedstrijd en was ook in dit duel goed voor een hattrick. Ik ben benieuwd hoe hij het bij Ajax gaat doen, want hij is een veelbelovende speler. Ik verwacht dat het uiteindelijk een hele goede stap voor hem zal zijn."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nederlandse clubs moeten veel meer in de Engelse markt scouten. Niet alleen omdat er veel talent zit maar ook voor de potentiële opbrengsten.

Die Mebude uit het artikel. Eerste keer dat ik zijn naam hoor maar zal ongetwijfeld een interessante speler zijn.

Een beetje zon idee als wat PSV met Madueke heeft gehad. Dat kan echt veel vaker gaan gebeuren.

5 augustus 2023 om 20:00

Ik ben benieuwd naar deze jongen vanwege zijn stats op een niveau lager. Gaat hij dit ook brengen op ED niveau? Zo ja, kan het een sensaties worden; Zo nee, dan is het een regelrechte miskoop.

Ik zie een groot vertrouwen bij de Ajax sups, maar dat kan ook wishful thinking zijn.

5 augustus 2023 om 20:04

Als je 29 goals maakt in City o23, en je krijgt nog steeds geen enkele minuut van Guardiola bij het eerste elftal dan klopt er volgens mij iets niet. En als ze echt in je geloven, breken ze je contract open en kan Ajax je huren. Ik ben ook erg benieuwd , Redan scoorde ook enorm veel in de jeugd, speelt nu in de Serie C.

5 augustus 2023 om 20:11

Dus als hij zijn absurde statistieken niet direct doorzet dan is het een miskoop? Beetje bipolair ofniet?

Als hij 1 op 2 loopt in zijn eerste seizoen is dat prima.

5 augustus 2023 om 20:14

Je pakt hem iets te letterlijk ... Ieder zijn keuze...

Blijkbaar moeten mensen zelfs op VZ scoren ...

5 augustus 2023 om 20:59

@baradona, Redan deed het in de onder 21 al helemaal niet zo lekker meer. 10 goals en geen assist in 26 wedstrijden. Borges heeft echt veel betere stats. Redan deed het voor het laatst in de YL goed en Chelsea had echt een belachelijk goed team daar

5 augustus 2023 om 21:45

@baradona: Redan kwam in de beloftecompetitie echt in de verste verte niet in de buurt bij de cijfers van Borges hoor, dat lijkt me een slecht voorbeeld.. Redan kwam (in 2018/19) voor Chelsea U23 in alle competities tot 16 g/a in 34 duels. Borges kwam vorig seizoen in 33 wedstrijden tot 47 (!) g/a. Compleet andere orde, echt niet te vergelijken.

5 augustus 2023 om 22:03

@sanderr, en de helft van Redan dat seizoen kwam daarvan bij de YL waar Chelsea een topteam had. 10-1 wonnen we nog zelfs. Meer dan 30 goals had Chelsea gescoord toen alleen al in de YL. Gallagher, Maatsen, Guehi, Gilmour, Lamptey zaten allemaal in dat team. Manchester city is in de YL niet zo heel goed

6 augustus 2023 om 14:07

@NJ: Zelfs als hij zou falen, zou ik hem niet direct als een regelrechte miskoop bestempelen. Heeft in de UK de status van een home grown speler en komt van de City academie. In het ergste geval zie ik een Engelse club alsnog aardig wat geld voor hem betalen om de gok maar te wagen.

6 augustus 2023 om 14:37

Ik heb het niet over falen of niet; gewoon nieuwsgierig wat hij (en anderen) in de ED brengen

6 augustus 2023 om 02:01

Ja, want de meeste Nederlandse clubs hebben ook miljoenen op de bank staan om deze spelers te kopen.

6 augustus 2023 om 08:31

Alleen is dat zeer lastig voor Nederlandse clubs gezien het financiële geweld in de PL.

6 augustus 2023 om 11:39

@Feliix - eens. Als je ziet wat je alsnog voor Bassey vangt, of een Madueke die meer geblesseerd was dan fit, dan moet je zeker proberen wat buitenkansjes uit Engeland te halen. Als je ziet dat veel Zuid-Amerikanen van relatief onbekende clubs al 10-15m moeten kosten, is dat als gokje voor Nederlandse clubs niet meer te doen.

In Denemarken betaal je nu ook volle pond. Die Isaksen gaat gewoon naar Lazio voor 17m. Die vijver is goed geslonken. Daarom is het ook niet gek dat je in Tsjechië of het tweede plan van Duitsland scout.

Ben heel benieuwd hoe die het gaat doen, heb een aantal wedstrijden van (Jong) City bekeken, kwam veel gevaar vanuit, kan een aktie maken, scoren en heeft een goed overzicht. Kan wel eens de nieuwe snellere Tadic worden .



Let op Bergwijn ....kan zo 10 miljoen pakken in zandbak .....35 miljoen transfergeld daar ook geen probleem.heb je wellicht de perfecte vervanger in huis. Vers bloed en nog alles te bewijzen ....heerlijk.
En dan te weten dat Daramy voor miljoenen vertrekt.


Sinds Antony niet meer zo tevreden geweest over een transfer, ben hier echt heel blij mee. Had niet verwacht dat ie haalbaar was. Ook met Oscar Bobb was ik enorm tevreden geweest, zou wat zijn als we die ook kunnen halen.

6 augustus 2023 om 03:34

Die Bobb is inderdaad ook echt een pareltje. Ben alleen bang dat ze die niet meer laten gaan daar.

7 augustus 2023 om 09:43

Een, alleen geen fan van de constructie (terugkoopclausule), wel van de speler

Hij noemt meerdere city talenten die een stap hebben gemaakt en het goed doen. Toch als ik op transfermarkt kijk zie ik weinig namen die echt in het oog springen.

Ben wel enorm benieuwd naar hem. Ik heb echt geen isee waar dit Ajax aan het einde van de transferperiode zal staan.

PSV heeft een paar fantastische middenvelders en aanvallers. Feyenoord heeft de beste keeper en verdediging en Ajax is een groot vraagteken. Ben echt benieuwd naar komend seizoen. Zelden vooraf zo spannend geweest voor mijn gevoel.

Ajax is opnieuw op de Galactico tour. Peperdure speler en veel risico op falen. Ze hadden voor dat geld veel beter een speler kunnen halen die wat meer heeft laten zien op het hoogste niveau. Ajax neemt nu veel risico en moet oppassen dat ze komend seizoen niet weer buiten de Champins League grijpen want dan zijn de druiven wel heel zuur. Voor bijna 20 miljoen zijn er genoeg andere spelers die wel een staat van dienst hebben. Zonde, maar hopelijk leren ze ervan.

5 augustus 2023 om 20:32

Want dat is natuurlijk een zekerheidje als een speler al wat heeft laten zien op het hoogste niveau. Bassey bijv.... schot in de roos.

En antony was natuurlijk ook al jaren aan het shinen in europa toen ajax hem voor veel geld haalde....

5 augustus 2023 om 20:32

Wanneer dat niet gebeurt zal dat zo zijn. Dat heeft PsV laten zien gister. Moet wel iets bijzonders gebeuren als plek 2 of 1 in zicht komt. Met deze jeugdlichting gaat dat niet gebeuren.

5 augustus 2023 om 20:49

Ik zag gisteren vooral twee teams die enorm veel ruimte achter de verdediging weggeven en daar uiterst kwetsbaar waren. Zo werden echt in rap tempo aan beide kanten kansen gecreëerd met een diepte bal of steekpass. Voor Ajaxfans is dat een zeer bekend probleem, dat zien wij namelijk al een jaar lang. Gisteren zag ik het opeens bij PSV en Feyenoord. Hele aparte gewaarwording.

5 augustus 2023 om 21:16

Met van den boomen en berghuis heb je wel mannen die dat kunnen. Een links en een rechtspoot. Interessant wanneer er echt spelers zijn die diep kunnen gaan.

5 augustus 2023 om 21:36

@klaas voordeel is dat ajax een werknemer heeft die deze jongen 6 jaar lang bijna dagelijks heeft zien voetballen. Ze zijn dus niet over 1 nacht ijs gegaan

6 augustus 2023 om 02:03

We hebben bijna geen verlies op de spelers van vorig jaar. Daarnaast heb ik gisteren feyenoord psv gezien en dat was zo'n bedroevend dat ik durf te stellen dat er helemaal geen risico is.

In alles zie je dat dit een linksbuiten is, hij geeft het zelf ook aan. Het is dan ook hopen dat Ajax hier niet een nieuw prestige project in ziet om hem op rechts te zetten, de stille hoop is om Bergwijn richting de zandbak te krijgen zodat we deze jongen gewoon op z'n natuurlijke plek kunnen laten spelen.

Een voorhoede met Forbs, Brobbey, Nuamah zou waanzinnig zijn maar dan hebben we wel een hoop creativiteit nodig in de linies daarachter.

5 augustus 2023 om 21:00

Ik hoop nog steeds heel erg dat Sven een poging gaat doen om Eriksen terug te halen nu die dreigt op de bank te komen zitten bij United. Ontzettend veel ervaring, technische fantastisch, kent de Ajax manier van speler en geweldig in spelers vrij voor de keeper zetten.
Maar ik vrees toch dat dat wel bij dromen blijft..

6 augustus 2023 om 08:42

Een jaar geleden wou hij duidelijk niet terug naar Nederland. Kans lijkt mij klein dat hij opeens na 1 jaar totaal van mening veranderd is.

Iedereen weet het hier beter want veel risico, hoge transfersom bla bla bla. Maar met iemand zonder ervaring op het hoogste niveau is het niet te voorspellen. Maxwell speelde nooit op het hoogste niveau in Brazilië en wereld een mega-goede aankoop. Succes Carlos!

Stoere aankoop. Hopelijk pakt t goed uit.

Het geld moet zoveel mogelijk op het veld - zelfs als een speler dan tegenvalt kun je deze in ieder geval snel van de hand doen, of anders verhuren.

In dat opzicht moet of Bergwijn of Forbs naar rechts, want ze zullen alle twee moeten spelen als de twee duurste spelers van Ajax (met Sutalo achterin). Of het wordt meer een hybride aanval, zoals Koeman bij zijn eerste periode van Oranje deed - drie dribbelaars die constant met elkaar wisselen: Forbs - Bergwijn - Godts, of Berghuis - Bergwijn - Forbs, zoiets.

6 augustus 2023 om 12:27



Waanzinning idd DVH. Terug naar ten Hag ......drie spitsen die draaien ..... werden ze bij Real helemaal gek van !! Onder Schreuder finaal verkloot. Zie Maurice het gaan flikken. Sterke voetballende verdedigers met een goede pass, middenveld vol vechters en techniek en dan daarvoor dire aanvallers die de boel helemaal kapot spelen door overal op te duiken. Volgend jaar 70 miljoen CL geld en doorselecteren, komen er weer gouden tijden aan. Kroese en Mislantat aan het roer ..... twee eerlijke gasten zonder flauwekul. Hebben meer Duitsers in de ED rond gelopen .... allemaal normale gasten met een goede mentaliteit. Niet goed genoeg ? Gewoon om tafel gaan zitten en laten vertrekken. Wel goed genoeg ? Maak er een team van dat weer met plezier voetbalt zoals het was met ten Hag. Stapje hogerop ? Prima 40 miljoen of meer.

Snap de opmerking niet helemaal dat Sterling kleiner zou zijn dan Forbs. Hij is een centimeter of 3 langer.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren