Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kan zijn eigen beleid nu alweer in de kast stoppen

Laatste update:

Ajax is van plan om het beleid dat het nog geen drie weken geleden zo bewierookte in één transferperiode alweer onderuit te schoffelen. Het idee was om spelers op te leiden. Als de verwachting dit seizoen is dat Luis Suárez vertrekt dan moet er in Ajax 2, A1 of misschien zelfs wel B1 iemand zijn die zijn plaatsje direct kan vervangen. In de tussentijd flirt Martin Jol openlijk met Ryan Babel. Met andere woorden: Ajax blokkeert de ontwikkeling van Miralem Sulejmani en Marvin Zeegelaar om voor een korte periode een sterkere selectie te hebben.

Want zo is het in feite. Waarschijnlijk is er niemand bij Ajax die op de linkerflank beter kan opereren als Babel. De jeugdexponent kent de club van binnen en buiten. Daarnaast is hij ongelukkig in Liverpool, waar coach Rafa Benítez nauwelijks gebruik van hem maakt. Zijn plek in het Nederlands elftal raakt steeds verder uit het zicht. En dat is geen prettig gevoel. Zeker niet met een prestigieus WK in Zuid-Afrika voor de deur. Na een "stage-achtig" WK in Duitsland en de teleurstellende blessure vlak voor het EK in Zwitserland en Oostenrijk hoopte hij in Zuid-Afrika te kunnen vlammen. Iets wat er voorlopig niet in lijkt te zitten.

Maar wat is Ajax' voordeel? Negen punten achterstand op koploper is niet mals. Ga je die met een versterking als Babel wel inlopen? Ik denk dat het ijdele hoop is. Babel zal moeten spelen als hij komt en zal zelf slechts geïnteresseerd zijn in een huurperiode voor een half jaar. Wat inhoudt dat Sulejmani en Zeegelaar, twee spelers die al heel sporadisch in het de hoofdmacht mogen optreden, veelvuldig op de Toekomst actief zullen zijn. Een weinig motiverend vooruitzicht. Daarnaast staat het feit dat Sulejmani nu al meer gekost heeft als Babel ooit opgebracht heeft. Ook huidige linksbuiten nummer één Urby Emanuelson zal een andere plek in het elftal moeten krijgen. Gelukkig is het een veelzijdige speler, alleen rendeert hij de laatste weken optimaal als linksbuiten. We mogen hopen dat hij definitief afstand mag doen van de linksback positie, dus wordt het waarschijnlijk een positie op het middenveld, namelijk linkshalf. Inderdaad, Ismail Aissati mag vanaf dat moment weer de bank gaan warm houden. Weer een (dure) speler die minder praktijkuren krijgt om zich te ontwikkelen.

Kortom, de discussie of de komst van Babel belangrijk is voor Ajax is nog de moeite waard. Maar één ding staat als een paal boven water. Het beleid dat Ajax graag wil inzetten, wordt met één transfer alweer teniet gedaan. Het tekent een beetje de situatie waar Ajax zich de laatste jaren in bevindt. Arsenal leidt spelers op en zal maar zelden gekke uitgaven doen voor een speler. Real Madrid doet exact het tegenovergestelde. Beide manieren van beleid voeren valt over te twisten. Maar deze twee clubs hebben in elk geval een weg in gezet, waar ze even niet vanaf willen wijken. Bestuurders van Ajax! Ik roep u op om alstublieft Babel in Liverpool te laten en de jeugd de kans te geven. De korte termijn oplossing Babel moet zich maar even schikken in zijn rol.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Goed stuk.
Ben het helemaal mee eens, geef de jeugd de kans .
Vooral als je in de schulden staan,
geef Sulejmani een vrije rol zoals bij Heerenveen en over 1/2 jaar is het geld waarvoor hij gehaald is er allang uit gehaald en speelt Sulejmani zo in een Europese topclub .

Natuurlijk is Babel beter, maar hij heeft ervaring en meer kwaliteit. Maar geld zal je er niet voor krijgen, alleen een goede spelende Babel die een halve seizoen Ajax meehelpt om 3e te blijven staan. Want 1e of 2e worden gaat het toch weer niet worden dit jaar.

Leuk stuk, ik had er nog niet eens zo over nagedacht maar je hebt wel helemaal gelijk. Ik begrijp ook wat je met je voorbeelden (real, Arsenal) bedoeld, maar ik denk veel mensen niet begrijpen waarom je Real gebruikt als voorbeeld. Misschien had je dan ook beter een andere club kunnen nemen Maar verder een goed onderbouwd stuk waar ik het helemaal mee eens ben.

Ten 1e: Sulejmani heeft niet meer gekost dan Babel heeft opgeleverd.
Ten 2e: Sulejmani heeft potentie maar presteert niet. Ik vind het een goede optie om Babel een half jaar te huren, en Sulejmani op zijn beurt weer te vérhuren.

23 december 2009 om 12:44

Sulejmani heeft weldegelijk meer gekost dan Babel heeft opgeleverd.
Liverpool betaalde een bedrag van (ik meen) 18 miljoen euro voor Babel. Maar hij had een clausule in z'n contract staat dat hij zelf de helft kreeg van het bedrag dat boven de 10 miljoen kwam. Hier dus zo'n 4 miljoen euro. Hij heeft Ajax dus zeker niet meer dan 14 miljoen euro opgeleverd terwijl Sulejmani ruim 16 miljoen euro gekost heeft.

23 december 2009 om 17:36

Zo wordt dat niet bedoeld. Sulejmani heeft in die korte tijd qua transfergeld en salaris al meer gekost dan de 18 miljoen die voor Babel werd ontvangen. En die clausule....waar haal je die onzin vandaan.

Matig stuk met conclusie die veels te kort door de bocht is op basis van 1 tijdelijke transfer. Babel voor een half jaar huren zou meer variatie geven en leidt ertoe dat andere talenten rustig gebracht kunnen worden. Met name Zeegelaar heeft nog tijd nodig. Sulejmani rendeert niet op links en in die zin is Babel geen concurrent voor hem. ik denk eerder dat de coming talents zich gaan optrekken aan Babel. Goede gedachte dus binnen het beleidsplan van Ajax.

Ik zou zeggen: je conclusie is te voorbarig en kortzichtig. Ik denk dat deze transfer juist wel in het beleid past. Een buitenlandse linksbuiten voor 5 jaar vastleggen, dat zou pas tegen het beleid ingaan.

23 december 2009 om 12:23

Eens zeker omdat Babel ook zelfopgeleid is.
3 sterren geef ik wel ipv 2 omdat ik het wel goed geschreven vind, maar inderdaad wat kortzichtig

Ik vind het een niet al te mooi stuk.
Maar Jol wil ook de kans geven als je het weet hij wil eriksen debuteren hij wil suljemani een kans geven zegelaar ook.
Maar zij kunnen het niveau nog net niet aan ze moeten eerst worden verhuurd.
En Babel wil Ajax alleen huren.

dus ik geef je 3 sterren

23 december 2009 om 15:46

juist jij gebruikt nu drie keer het woord waar het hem in zit... 'wil'. En dat is niet genoeg.. ze moeten het ook Doen. En tjah daar faalt Ajax jammerlijk in.

Je hebt je stuk goed onderbouwt, en je schrijft goed. Toch heb ik een paar op- en aanmerkingen. Ten eerste, waarom schrijf je een stuk dat in feite gebaseerd is op een gerucht. Ik lees namelijk, nog geen 2 minuten geleden, een intervieuw met Jol, waarin hij zegt dat er geen aankopen gedaan worden.

Overigens ben ik het volledig met je eens dat ik Babel liever niet zie komen. Hij kan goed voetballen, maar Urby doet het goed, daarnaast heb je 2 talenten die het zeker weten kunnen (sulejmani moet het nog steeds laten zien, maar goed)

Goed stuk, ben het er niet mee eens. 3 sterren

Je verkondigt een mening die ik ook al een paar jaar volg en onderbouwd hem goed.
4 punten zijn zeker op zijn plaats.

Eigenlijk mag ik geen punten geven van mijn ouders aan Ajacieden maar ik doe het toch....

Allereerst moet je voortaan geen vergelijking meer maken met Arsenal of Madrid...
Hoe moeilijk dat ook is,maar het appels met pannekoeken vergelijken...

Voor de rest vind ik dat je wel gelijk heb...
Laat die Babel lekker daar blijven ....
Urby op linkshalf en Sulejmani op de linksbuiten langer als 2 wedstrijden en het resultaat
is er...kwestie van vertrouwen geven...

PS waarom moest Cvitanitche vanwege het geld dat drukt op de begrotting verhuurd worden om vervolgens Babel te halen
tegen een nog veel hoger salaris ..?????

4 sterren eerlijk is eerlijk.

23 december 2009 om 23:04

Haha appels met pannenkoeken vergelijken? Doe mij dan maar een lekkere appel-pannenkoek! Ik heb er nu al zin in. Maar even serieus, hij vergelijkt niet het voetbal van ajax met arsenal of real, maar alleen het beleid van deze clubs. Beide hebben een uitgesproken beleid die ze jaren lang blijven volgen en dat zou ajax ook moeten doen. Overigens ben ik het daar helemaal mee eens. Als ajax de rest van de competitie (die toch al zo goed als zeker is verloren) nou eens Zegelaar op linksvoor zet dan heb je volgend seizoen een topper. Hij mist gewoon ervaring want ik denk dat hij de klasse zeker heeft.

Ben het niet helemaal eens met je en de conclusie is een beetje zwak.
Zeegelaar wordt waarschijnlijk verhuurd aan Haarlem met Blind, Sarpong en Padt.
En daarnaast kan je Babel ook in de spits zetten ipv Pantelic of als hij geblesseerd is.
Dan kan Sulejmani links staan.

Jol moet gewoon meer tijd en energie investeren in het grootste talent van Ajax namelijk Sulejmani inplaats van nu weer Babel te willen hebben.
Met een beetje hulp kan Sulejmani nog heel veel geld opleveren voor Ajax en aan Babel voor een half jaar huren heb je ook niks.

Als Babel uberhaupt komt, dan zal ie niet zeker zijn van een basisplaats. Zo'n geweldige speler is het niet.

zeker geen 4 sterren waard,laat staan 5.de jeugd moet een kans krijgen,helemaal mee eens en dat doet het bestuur ook,zie donald,de jong,anita.wat je zegt dat als suarez weggaat iemand in de jeugd uit de A er Gelijk moet staan ,slaat nergens op,vaak is gebleken dat als je ze te vroeg bent ze bezwijken door de druk.over Sulejmani hij krijgt meer dan genoeg zijn kans en eerdere keer laat hij werkelijk niets zien,blijkbaar is hij je tegen anderlecht,utrecht en alle andere wedstrijden niet opgevallen terwijl hij tegen anderelecht meer dan 90 min speelde en altijd rond de 75 min. invalt,maar hij laat zien dat hij het niveau nog niet aankan,dat zeggen dezelfde mensen ook na de wedstrijd die hier 5 sterren geven...,
Als Jol dus met zeegelaar)18-19 he,dan is het normaal dat je het Ajax niveau nog niet aankan, begint maken jullie Jol af..

Je moet niet met spelers en vooral jonge spelers beginnen die het niet aankunnen !
De jeugd heeft de toekomst maar moet rustig worden opgebouwd,de reden waarom je bijna nooit eriksen of jozefzoon,zeegelaar bij de selectie zit is omdat kennedy e.d er zijn.
Ze zijn niet beter maar jol laat soms oleguer en kennedy spelen om hun al lage transferwaarde wat omhoog te doen.want geen enkele club wilt toch spelers die bijna nooit spelen..daarom speelt lindgren bij jong ajax met wieleart inplaats van bonevacia en kappelhof,maar na de winterstop gaat er verandering komen,dan zul je weer de jeugd vaker zien.

En met alle respect Ajax heeft nog steeds de meeste jeugdspelers in de basis en slectie van heel nederland en wellicht europa.

En als babel komt hoeft het niet per se erg te zijn,zoals al eerder gezegd,miraljem kan het niveau niet aan dan is het toch dom om met hem na de winterstop altijd in de basis te spelen.dan neem je babel en hem je iemand achter de hand,of andersom,want we moeten niet doen dat ajax maar met 2 vleugelspelers in de hele selectie moet doen.

Het komt goed ik vertrouw in jol en het bestuur,maar jol moet eerst de aankopen van zijn voorganger aflossen,als jol 30 mil. had hadden we goeie spelers,pantelic heeft het gehaald en atouba is alleen gebleseerd,maar ik denk dat hij geen miskoop is,maar zowel,dan is het jols 1ste.

Die brazilianen zijn een buitenkans,speelde beide in de jeugdselecties,kerlon brak helaas iets en zien we niet meer.maar Ze Eduardo blinkt wekelijks uit jongens en gaat snel naar het eerste om te concurreren met Donald,en hij speelt bij Brazilie onder 20 net zoals die aankoop gister van Shaktar.

Persoonlijk zou ik het fijn vinden als een 10 naar Ajax gaat,desnoods als Huur,want eriksen kan het nog niet aan denk ik om wekelijks in de basis te spelen,kan je hem ook niet aandoen. En aisatti krijgt alleen maar kansen maar laat het nooit zien,daar is iedereen het wel over eens,en de jond is niet een echter 10.

volgens seizoen verheug ik me wel op van der heijden,de jong en donald,eriksen,ze eudardo wellicht bonavacia,mooi mid met de zeeuw,enoh en garbi.

maar ik vind je collumn een beetje kort door de bocht,

23 december 2009 om 21:09

kort maar krachtig....

Makkelijk gezegd. Sulejmani heeft dit seizoen elke kans die hij heeft gehad laten liggen, zowel in invalbeurten als basisplaatsen. Is er gewoon nog niet klaar voor. Zegelaar kan een talent zijn, maar is volgens Jol blijkbaar nog niet goed genoeg voor het eerste.
Hiermee heb je dus eerst naar een interne oplossing gekeken, maar ben je tot de conclusie gekomen dat je op dit moment niet de kwaliteiten hebt om het vertrek van je absolute sterspeler en smaakmaker te vervangen. Dan is het goed om extern te kijken wat mogelijk is en dan is Babel een goede kandidaat. Vindt het maar simpel gezegd dat op basis van 1 actie je kunt concluderen dat het beleid niet meer wordt gevolgd. Het idee van dit beleid is juist dat je eerst intern kijkt en geen dure spelers meer op de bank of in het tweede hebt zitten. En daar is men juist hard mee bezig (zie verhuur Cvitanich, Sno en Silva).

Verder heb je het wel aardig geschreven, maar ik mis echt de diepgang. Ook de vergelijking met Arsenal en Real gaat mank in mijn ogen, aangezien zij hele andere problemen dan Ajax (hoe kan Ajax bijv. zijn talent behouden ivm Arsenal). Daarom slechts twee sterren.

Slecht stuk. Babel komt helemaal niet naar Amsterdam. En als hij zou komen is dat iets heel anders als een speler kopen die nog nooit bij Ajax gevoetbald heeft. Sulijimani heeft al tig kansen gehad die kan je niet het hele seizoen laten pruttelen. Daarnaast noem je Real Madrid en Arsenal. Real Madrid is het toppunt van idioot beleid. Iedere keer worden spelers gekocht om binnen een jaar weer verkocht te worden. Ze hebben enorme schulden dat is geen beleid dat is met geld smijten. En Arsenal, tja wat hun doen werkt ook niet want prijzen winnen ho maar.

Sorry, ik ben na het betoog van de so called ontwikkeling van Suljemani afgehaakt met lezen.....
Iemand die beweert dat Suljemani zich nu nog mag gaan 'ontwikkelen' terwijl deze flapdrol N I E T S laat zien neem ik niet meer serieus.

het gaat hier wel over suarez die dan weg gaat en als je ajax ziet spelen zonder hem dan is het echt een drama en dat moeten ze dan op gaan vangen met een speler die ondermaats presteert en die dan 16 miljoen heeft gekost.
ze kunnen beter sulejmani verhuren en dan babel zelf een half jaartje huren want als ze sulejmani op de plaats van suarez zetten dan wordt ajax net zo als feyenoord de laatste jaren, dan eindigen ze ook 7de of 8ste.

Een speler als Babel, daar kun je geen nee tegen zeggen. Het is idd wel in strijd met het uitgestippelde beleid, maar als je door Babel's aanwezigheid net de CL kunt halen (eerste plaats reken ik niet meer op) dan is het achteraf bezien een gouden beslissing.

Laat hem maar komen zal ik zeggen maar kijk Zegelaar en sulejmani hebben hun stempel nog niet gezet en babel is zeker wel beter dan hun 2 tegelijk dus waarom babel niet voor een half jaar huren voor ''niets'' was het maar zoon feest zou iedereen zeggen toch jammer dat andere mensen anders op kijken als hij komt.

Prima stuk, goed over nagedacht. Ik ben ook van mening dat Babel halen een belemmering is voor andere talenten. Toch moet je niet je ogen sluiten voor spelers waarvan je zeker kan zeggen dat ze een hoger niveau halen dan de huidige selectie. Zeker als zo'n speler niet veel kost. De ramp is nog groter als je (bij wijze van spreken) Robben voor 16 miljoen haalt. Dan betaal je en veel geld en je blokkeert toekomstige vergoedingen van talenten. 4 sterren.

Ik vind het stuk echt grote onzin, graag leg ik ook uit waarom ik dat vind.
Ten eerste gaat het om een periode van een half jaar. Op de lange termijn bezien is het een half jaar veel te kort om te kunnen spreken van een blokkering van de ontwikkeling van je jeugd.
Ten tweede, bedenk eens hoeveel juist de jongelingen van Ryan Babel kunnen leren! Hij heeft ervaring in de Premier League (een van de sterkste competities ter wereld) en hij heeft ervaring bij het Nederlands Elftal. De komst van Ryan Babel kan juist een grote stimulans zijn voor de ontwikkeling van de jeugd, zeker omdat hij na een half jaar toch weer weggaat.
Mijn advies is dus: doen!

Eigenlijk is het wel degelijk in lijn met het Ajax beleid om Babel te halen. Het beleid was immers om verder te gaan met jonge, zelf opgeleide spelers. Nou, Babel is nog maar 23 en door Ajax opgeleid

Het stukje klopt hoor, maar is gebaseerd op niets. Er zijn alleen maar geruchten dat Babel naar Ajax zou gaan. Ik zou het dan wat breder maken door te zeggen dat dure aankopen in het algemeen de groei van talenten verhinderen. En dat vind ik ook wel meevallen bij Ajax dit seizoen. De spelers die dit seizoen gehaald zijn (De Zeeuw, Pantelic) waren wel nodig. De Zeeuw voegt echt wat toe en Ajax had ook echt een spits nodig. Dan zou ik eerder refereren naar aankopen van vorig seizoen, zoals Oleguer.

Je hebt zeker een punt. Ik wil hier nog wat aan toevoegen. Het is natuurlijk algemeen bekend dat de beste spelers van Ajax uit de jeugd komen. Iedereen weet dat ik het over Van Basten, Cruijff, en Bergkamp heb. Als je kijkt naar de succesvolle teams van bijvoorbeeld 1995 en 2002, valt ook iets anders op. Ajax deed iets wat de laatste jaren door bijv. Heerenveen en Groningen vaak wordt gedaan. Jonge talenten scouten, of relatief onbekende spelers.die tot absolute toppers uitgroeien bij Ajax. De namen zijn ”om je vingers van af te likken”, als voetbal liefhebber. Ik noem een Chivu, een Zlatan, een Litmanen, Trabelsi, Maxwell, Dani (heeft een paar zeer belangrijke doelpunten gemaakt, ondanks dat hij bergafwaarts is gegaan), ik noem verder Gronkjaer, Finidi en Kanu (ook beide belangrijk geweest in de jaren '90. Ik volg Ajax pas sinds 1994, maar ik denk dat ook Petterson en Arnesen, om maar wat te noemen, in dat rijtje thuis horen. De laatste succesvolle lichtingen waren een mix tussen toppers uit de jeugd, en gescoute jeugdige toppers (die soms ook nog even in de jeugd speelden). Natuurlijk zijn er altijd al miskopen geweest (gabrich, Soeaters,juan), maar de laatste jaren heeft Ajax veel te veel blunders gemaakt op de transfermarkt. Geen Zlatans of Maxwell's, maar Kennedy, Oleguer en Wielaerts. Ajax heeft verder altijd pech gehad met ”gevestigde namen” of ”vedettes over de top” (marcio Santos), uitzonderingen als de Laudrup's daar gelaten.. Daar ligt het probleem. Ajax probeert afgeserveerde spelers uit de topcompetities te halen die bij Ajax hun niveau van ”ooit” wel even zullen halen . Ajax laat het halen van ”jeugdige toppers” over aan Groningen en Heerenveen en kopen vervolgens bij hun, of halen spelers die simpelweg niet goed genoeg zijn, en ook al 20 . Ajax smijt met geld maar koopt kwantiteit en geen kwaliteit, Ajax moet zich richten op de eigen jeugd, en die aanvullen met gescoute jeugdspelers die uitgroeien tot toppers. Alleen zo bereikt Ajax weer de top. Af en toe een speler kopen (en dus niet een jonge jongen scouten), is natuurlijk soms noodzakelijk, maar dan moeten het wel jongens zijn zoals De Zeeuw en geen Wielaerts. Ik begrijp dat er andere factoren meespelen, zoals de rijke buitenlandse clubs, maar eens in de paar jaar een succesvol seizoen hebben moet met zo een handelswijze zeker haalbaar zijn. En dan bedoel ik natuurlijk niet eens in de 6 jaar bijvoorbeeld.

Goede column, je slaat de spijker op zijn kop. 5 sterren.

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren