Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax kan poot stijf houden bij oproep: ‘Ze kunnen hem in Amsterdam houden’

Laatste update:

Ajax kan in de maanden januari en februari in principe beschikken over Lisandro Martínez. De verdediger kan in deze maanden opgeroepen worden voor Argentinië Onder-23, dat dan kwalificatiewedstrijden speelt voor de Olympische Spelen. Ajax kan echter beslissen dat men de zomeraankoop niet wil laten gaan.

Spelers kunnen onder meer worden opgeroepen als het duels betreft die op de officiële FIFA-kalender staan. Het kwalificatietoernooi én de Olympische Spelen zelf staan niet op deze kalender, waardoor Ajax uiteindelijk kan bepalen. “Normaal gesproken wordt het geen probleem voor Ajax”, zegt Sören Lerby, zaakwaarnemer van Martínez, in gesprek met Ajax Showtime.

“Als Ajax echt wil, kunnen ze hem in Amsterdam houden. De regel is er dat Ajax kan zeggen dat ze hem niet vrijgeven”, aldus Lerby over Martínez, die zich in korte tijd heeft ontwikkeld tot een belangrijke kracht bij de hoofdmacht. “Hij is een belangrijke speler voor Ajax geworden. Hij heeft het ook naar zijn zin en voelt zich goed. Dat is natuurlijk heel fijn.”

De 21-jarige verdediger, die ook op het middenveld uit de voeten kan, kwam afgelopen zomer voor ongeveer zeven miljoen euro over van Defensa y Justicia. De jongeling heeft tot dusver negen wedstrijden voor de hoofdmacht van Ajax achter de rug, met een assist als resultaat. De Argentijn ligt tot de zomer van 2023 vast in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Gewoon laten gaan, tenzij nog in champions league actief!

11 september 2019 om 13:35

Niet laten gaan, Martinez wilt zelf ook prijzen winnen met Ajax. Dus is hij ook nodig in de eredivisie. Hij is nu al een zeer belangrijke speler voor Ajax.

11 september 2019 om 13:40

Zullen we het niet gewoon even afwachten. Mischien staat Ajax met de winsterstop al dusdanig ver voor of achter, dat je hem best zo'n toernooitje kan laten voetballen.

11 september 2019 om 13:44

Punt is dat ie bij Argentinië momenteel op de bank zit voor Senesi, dus best kans dat ie weinig gaat spelen daar. Dan kun je hem al helemaal beter in Amsterdam houden. Benieuwd wat Feyenoord gaat doen met Senesi.

11 september 2019 om 13:46

@aadhandgranaat goed om te horen. niet omdat Martinez op de bank zit maar dat vind ik echt een hele goede speler dus als Senesi hem uit de basis weet te houden dan moet die ook wel heel goed zijn

11 september 2019 om 13:50

Senesi is een echte CV. Ik zie in Martinez toch steeds meer een verdedigende middenvelder. Ik ben ook benieuwd naar Senesi. Toch wel weer leuke nieuwe spelers in de eredivisie. Een goede ontwikkeling.

11 september 2019 om 13:50

Aad, Wou dit net schrijven... denk dat of de één of de ander gaat en dan zal spelen. Maar Senesi staat (stond) basis. Echter heeft Ajax een veel bredere bank. Zal mij benieuwen hoe de clubs gaan reageren.

11 september 2019 om 13:51

Nl_modric Psv heeft ook erg sterk ingekocht dus de meeste tegenstanders in de eredivisie zullen ze ook van gaan winnen dus verwacht geen al te groot verschil in de winterstop. Dus laat hem maar hier blijven.

11 september 2019 om 13:54

Wouter, voor het nationale elftal staan ze beide als cv. Bij Ajax staat hij idd meer als verdedigende middenvelder. Vind het net als jij mooi om 2 dezelfde spelers te gaan zien in de ed.

11 september 2019 om 13:56

Uiteindelijk doen Senesi en Martinez qua potentie niet zoveel voor elkaar onder. Het is ook weer niet zo dat Senesi een zekerheid is boven Martinez. Romero is daar sowieso verzekerd van een basisplaats, de plaats naast hem zal worden uitgevochten tussen Senesi en Martinez, dat is naar mijn mening een 50-50 strijd. Ik denk ook dat het feit dat Martinez de laatste weken nogal wat wedstrijden heeft gespeeld eraan heeft bijgedragen dat hij wissel stond. Senesi heeft wel wedstrijdritme maar is uitgerust omdat hij de laatste weken niet zoveel gespeeld heeft. Om er verder nog maar eens een cliché in te gooien; voetbal is een dagvers product. Als Martinez zo 2 goede wedstrijden in de CL speelt en Senesi kent wat aanpassingsproblemen bij Feyenoord (hij komt toch in een heel matig elftal terecht, dat is niet makkelijk). Dan kan Martinez zomaar vaste waarde zijn. Misschien raakt Martinez zijn plek wel kwijt en zijn de rollen opgedraaid. Ik denk dat je hier pas rond december wat zinnigs over kan zeggen. Of het nou om Martinez of Senesi draait, als ik zou weten dat de speler die ik weg zou moeten sturen weinig tot niet zo gaan spelen zou ik hem ook lekker thuis houden.

11 september 2019 om 14:05

Dat is niet helemaal waar. In de wedstrijd tegen Bolivia u23 kreeg Senesi inderdaad de voorkeur en kwam Martínez als invaller voor hem in het veld. De wedstrijd 3 dagen later tegen Colombia u23 stond Martínez gewoon basis en was het Senesi die de hele wedstrijd op de bank zat. Daarnaast heeft Martínez laten zien zich hier uitstekend aan te passen in Nederland en zal Senesi dat eerst ook nog moeten laten zien.

11 september 2019 om 15:34

Niet laten gaan zou kunnen betekenen dat je die jongen een Olympische Spelen door de neus boort. Nu is dat voor een voetballer niet altijd een droom, maar dat kan per speler verschillend zijn. Denk dat ze gewoon moeten overleggen met de speler en dan een beslissing maken.

Zolang hij er zelf geen probleem mee heeft lekker hier houden. Als hij zelf graag wil moet je hem laten gaan denk ik, anders levert het alleen maar gezeik op. Zal vanuit Ajax’s oogpunt ook te maken heb of hij ‘belangrijke’ wedstrijden mist.

Gewoon laten gaan, zo een toernooi kan alleen zijn waarde verhogen. In europa zou je hem dan alleen in februari missen bij een tweestrijd.verder denk ik dat zulke toernooien ook goed zijn voor jonge jongens. Ze kunnen hier extra ervaring op doen op weer een ander niveau.

11 september 2019 om 13:48

Helemaal mee eens. Maar stel je speelt nog CL dan zou ik hem er toch graag bij hebben. En wie weet is hij broodnodig voor het kampioenschap. PSV en Feyenoord hebben toch beide een aardig team dit seizoen.

11 september 2019 om 13:54

Want Ajax heeft het ook echt hard nodig dat Martinez zijn waarde wordt verhoogd?Nee, laat hem maar hier blijven en in de eredivisie spelen.

11 september 2019 om 13:57

LawPi, deze vraag stellen is hem beantwoorden. Natuurlijk is dat goed, niet enkel voor het geld maar ook als waarde voor Ajax, de naam, waar hij speelt, marketing etc.

11 september 2019 om 14:00

Dat wordt het pas als hij voor het eerste nationale team gaat spelen. Dit is maar Argentinië onder 23 jaar en ook de Olympische Spelen zijn niet zo bijster interessant vind ik. Spelen erg matige teams in dat toernooi. Dus qua ontwikkeling en qua stijging in waarde zal het ook best meevallen als je er wel aan mee doet.

11 september 2019 om 14:05

Deels mee eens, ja het is de o23 nationaal team, imo de voorbode op wat er komen gaat. Gevolgd gaat hij vanaf dit moment worden en zal de belangstelling in alles omtrent hem toenemen.

11 september 2019 om 14:07

Dat kan net zo goed als hij bij Ajax blijft voetballen en later wordt uitgenodigd bij het eerste nationale elftal. Laat Senesi maar deze kwalificatiewedstrijden gaan spelen

11 september 2019 om 14:14

Zeer gevatte reactie LawPI

Hoe wordt lerby zaakwaarnemer van zon speler. Want neem aan dat hij dat al was toen die jongen nog in Argentinië speelde

11 september 2019 om 20:26

Via Essel Sports, momenteel grootste 'pion' die Ajax heeft in Zuid-Amerika. Zijn best wat interessante stukken over geschreven, weet zelf niet zo goed wat ik ervan moet vinden.

Ik neem aan dat Ajax normaal gesproken niet toestaat dat basisspelers vertrekken voor een kwalificatietoernooi van de onder 23 terwijl Ajax zelf nog op allerlei fronten belangrijke wedstrijden moet spelen. Waarschijnlijk hebben ze er al over nagedacht bij Ajax en dit mogelijk zelfs al besproken. Laten we maar even afwachten hoe het gaat lopen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren