Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is overtuigd en wil versterking ophalen bij Manchester United

Laatste update:

Ajax heeft interesse in de diensten van Isak Hansen-Aarøen, zo meldt Manchester Evening News dinsdag. Het Noorse talent van Manchester United staat er goed op in Amsterdam en zou openstaan voor een vertrek bij zijn huidige club.

Hansen-Aarøen heeft in Manchester een aflopend contract en kan dus transfervrij overkomen in de zomer. De middenvelder annex aanvaller zou gefrustreerd zijn over het gebrek aan kansen in de hoofdmacht van Manchester United en kiest er daarom mogelijk voor zijn aflopende verbintenis niet te verlengen.

Zijn werkgever ziet Hansen-Aarøen liever niet vertrekken en is met hem in gesprek over een contractverlenging. Manchester United zou de negentienjarige rechtspoot een contract tot medio 2028 willen aanbieden.

Het is gezien de contractsituatie van Hansen-Aarøen ook mogelijk dat de club van Erik ten Hag ervoor kiest om de speler deze winter al van de hand te doen, om op die manier nog een geldbedrag aan het vertrek van Hansen-Aarøen over te houden. Mocht Ajax deze maand al willen toeslaan, zal de club akkoord moeten gaan met een 'aanzienlijk' doorverkooppercentage en een 'lage' terugkoopclausule, zo klinkt het.

Ajax is overigens niet de enige club die interesse heeft in Hansen-Aarøen. Naast de Amsterdammers zouden ook Atlético Madrid en Napoli het talent van the Red Devils in de gaten houden.

Hansen-Aarøen speelde vooralsnog geen enkel duel voor de hoofdmacht van Manchester United. Hij mocht wel al meermaals meetrainen met de selectie van Ten Hag, maar kwam alleen in oefenwedstrijden tot minuten voor the Mancunians.

Hansen-Aarøen staat sinds de zomer van 2020 onder contract bij Manchester United, dat hem destijds overnam van het Noorse Tromsø IL. Sindsdien speelde hij zijn wedstrijden voor de Onder 18- en Onder 21-elftallen van Manchester United.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Fantastisch talent, zwaar onderschat. Hier gaat Ajax veel plezier aan beleven

9 januari 2024 om 16:54

ze hebben hem nog niett

9 januari 2024 om 17:04

Heb jij hem zien spelen Lions? Ajax heeft behoefte aan een rechtsbuiten en een nummer 6. Indien ze en Henderson en deze speler zouden kunnen binnenhalen hebben ze die posities bezet. Is het wel de vraag of deze speler direct een toegevoegde waarde is als rechtsbuiten. In ieder geval goed om te lezen dat ze daadwerkelijk met deze twee posities bezig zijn en dat ze daarnaast proberen een Avila te verkopen. Nu graag snel nog iets concreets in plaats van geruchten.

9 januari 2024 om 22:07

Heb hem regelmatig aan het werk gezien bij de U21s, denk echt dat het enorm talent is

Zijn die lage terugkoop clauseles iets nieuws ofzo? Ik kan me niet herinneren dat het ooit een issue was maar ik zie toch steeds vaker grote clubs die een speler weg doen en hem dan voor een appel en een ei terug willen halen bij goed presteren. Slechte zaak.

9 januari 2024 om 16:53

Gewoon een akkoord sluiten voor komende zomer, dan heeft United niets meer te zeggen erover. En nee, als dat andersom zou gebeuren zou ik dat niet leuk vinden. Maar zo werkt het voetbal wel.

9 januari 2024 om 16:57

Dit lijkt vaker terug te komen sinds Xavi Simons dat (heel slim) in z'n contract bij PSV had laten opnemen. Toen lag het initiatief echter bij de speler. Die toevoeging zie ik hier echter niet.

Overigens kun je als club altijd nog zelf kiezen of je hiermee akkoord gaat of niet. Dus weet niet of dit een slechte ontwikkeling is of gewoon een creatief onderhandelpunt. (eigenlijk weet ik het wel...het is het laatste.)

9 januari 2024 om 20:44

Xavi Simons had geen terugkoopclausule. Die had gewoon in zijn afkoopsom in zijn contract laten zetten dat alleen voor PSG geldig was. Een terugkoopclausule wordt tussen clubs besproken en is eigenlijk onderdeel van de transfersom, net als een doorverkooppercentage. Engelse clubs zijn al tijden heel scheutig met het binnenhalen van jonge spelers en als ze die dan verkopen aan een andere club, dan zorgen ze meestal dat ze hem goedkoop kunnen terughalen mocht hij zich daar goed ontwikkelen. Dat doen ze door middel van die terugkoopclausule.

9 januari 2024 om 17:01

@MattiasPSV,

Juridisch is een terug koop clausule natuurlijk ook lastig, want je hebt ook te maken met de wensen van de speler die een derde partij is.

Stel Ajax en United spreken 10 mil af, maar er is een andere club die betaald ook 10 mil maar geeft de speler wel 2 miljoen aan salaris extra dus de speler wil daar geen.

Hoe zit het dan met het contract tussen Ajax en United? Want als de speler niet naar United wilt gaat die niet.

9 januari 2024 om 19:16

Lijkt me dat de speler hier vooraf mee akkoord gaat. Anders heb je gelijk.



wat is zijn positie? Middenvelder/aanvaller dus

9 januari 2024 om 16:51

8, box to box middenvelder

9 januari 2024 om 16:57

Was ook benieuwd dus heb het even opgezocht maar ik zie hem in de laatste 10 wedstrijden op veel posities staan. 8,10 en linksbuiten bij United en spits en 10 bij Noorwegen u21.

Natuurlijk niet wat Ajax momenteel nodig heeft maar grote talenten zijn altijd welkom lijkt me. Zeker als ze “gratis” zijn.

9 januari 2024 om 17:08

Nou, een 8 is best welkom hoor. En als hij linksbuiten kan (als ie een actie en versnelling heeft) dan ook wel.

9 januari 2024 om 23:16

@DNSDKR, waarom zoekt Ajax nog een jonge 8?

Met Fitz-Jim, Vos, Van den Boomen, Taylor en Tahirovic heeft Ajax er al 5. Zou er eerder wat weg doen en rechtsbuiten zoeken. Er loopt geen enkele echte rechtsbuiten bij zowel Jong als het 1e.



Allemaal leuk en aardig, maar dit elftal heeft gewoon spelers nodig die er direct staan en niet talentjes.
Spelers als Schouten, Dest, Lozano hadden al de ervaring en kon je direct inzetten bij PSV en kijk het resutaat!

Dit hebben we bij Ajax ook nodig. Spelers als Veltman, Blind, Henderson (te hoog gegrepen I know), Tete, De Roon (geen Ajax-speler I know, maar wel ervaren en een 6) etc.

9 januari 2024 om 17:21

Op de Roon na noem je ook alleen maar nutteloze spelers op mijn inziens. Dat voegt ook niks toe ervaring is ook niet alles. Blind moet je niet willen, hadden ze hem maar jiet weg moeten pesten.

9 januari 2024 om 18:20

Leuk hoor, ze nutteloos noemen. Maar zeg dan ook waarom ze nutteloos zijn? Ze brengen ervaring, hebben zeker nog het niveau om zeker op Eredivisie niveau een hoog niveau te halen en staan er meteen (i.p.v. talentjes, die soms een schot in de roos blijken, maar vaak lang de tijd nodig hebben, wat niet gek is)..

Ken hem niet echt... Wie oh wie is enthousiast over hem?

Genoeg belangstelling dus voor hem. Wissel bij MU dan kan je nog steeds een hele goede speler zijn
Het kan ook zijn dat hij zich moet ontwikkelen. Zie Odegaard

Ken hem niet, maar transfervrij natuurlijk altijd welkom als ik de comments lees. Daarnaast kun je natuurlijk wel wat als je dicht tegen het eerste van United aan zit.

Sorry maar ff voor de duidelijkheid want dit is weer gecopy pasted van iemand zijn mening.


Speler contract loopt af in 6 maanden.
Speler heeft keuze om bij te tekenen, of tot de zomer wachten en transfervrij lopen met ergens een teken bonus.

Speler kan ook moeilijk doen en eisen op een transfer, en waarom word dan gedacht dat MANU de touwtjes in handen heeft ?

Waarom zou een club een lage terugkoop som accepteren, en een % in de doorverkoop.
Dat lijkt mij vrij stug met een 6maanden contract.

Zoveel vragen altijd, zo weinig antwoord.
Kan wel een beeld schetsen bij het voetbal verstand van de schrijver.

9 januari 2024 om 18:27

Ik ga er vanuit dat dit een groot talent is. Ik kan mij voorstellen dat meerdere clubs geïnteresseerd zijn. Als er meerdere clubs geinteresseerd zijn, kan ik mij voorstellen dat deze clubs misschien niet het risico willen lopen dat 1 van de andere geinteresseerde clubs met deze speler aan de haal gaat in januari. Loop je wellicht een groot talent mis, voor een relatief lage investering. Tekenbonus zal het talent waarschijnlijk ook wel in januari krijgen. Wellicht wat minder, maar met meer speeltijd in het vooruitzicht toch interessant voor hem. Hoe groter de interesse in dit talent, des te meer 'macht' krijgt United (en de speler). Aangeven dat degene die het artikel schrijft geen verstand van voetbal heeft, vind ik dan wat overdreven.

Goeie speler dit, vrees wel dat dit te maken heeft met Misehouy. Dit lijkt me een potentiele vervanger.

Eerst zien dan geloven. C. Forbs Borges werd vóór zijn komst ook de hemel in geprezen gebaseerd op statistieken bij U19/U18. Je kunt niet verwachten dat dit soort talenten direct van toegevoegde waarde zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren