Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax is dicht bij akkoord over verkoop van verdediger en houdt verlies beperkt

Laatste update:

Jorge Sánchez is dicht bij een overstap naar het Cruz Azul, zo meldt onder meer het sportkatern Súper Deportivo van het Mexicaanse dagblad AM. Fabrizio Romano voegt maandag aan de berichtgeving toe dat FC Porto, dat hem tot het einde van het seizoen huurt van Ajax, zo goed als volledig akkoord is over een vroegtijdige beëindiging van de huurovereenkomst.

Door gebrek aan speeltijd in Amsterdam werd Sánchez afgelopen transferzomer op huurbasis gestald bij FC Porto, maar ook bij de dertigvoudig kampioen van Portugal komt de vleugelverdediger nauwelijks aan spelen toe.

Cruz Azul wil de Mexicaans international uit zijn lijden verlossen en hem nog voor het sluiten van de huidige transferwindow inlijven. Alleen een akkoord met FC Porto over vroegtijdige beëindiging van het huurcontract, dat nog tot medio 2024 doorloopt, scheidde Sánchez nog van een overstap, maar os Dragões zijn inmiddels dicht bij een akkoord.

In de huurdeal werd tevens een optie tot koop opgenomen voor de Portugese topclub, die geactiveerd wordt bij minimaal twintig wedstrijden. De transfersom bedraagt dan vier miljoen euro.

Precies dat bedrag zou Cruz Azul nu neer willen leggen om Sánchez van zijn uitzichtloze situatie bij Porto te verlossen. In Porto kwam Sánchez tot dusver in veertien wedstrijden in actie.

Sánchez beschikt bij Ajax overigens over een contract tot de zomer van 2026. Sinds zijn komst naar Amsterdam kwam de Mexicaans international tot 26 duels, waarin hij drie keer wist te scoren.

De 26-jarige rechtsback maakte in de zomer van 2022 voor vijf miljoen euro de overstap van Club América naar Ajax, waar hij geen basisplaats wist te veroveren.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als je hem kan verkopen met 1 miljoen verlies dan heb je het uitstekend gedaan! Ajax kennende zie ik ze dit ook nog wel quitte spelen of zelfs een kleine winst maken.

26 januari 2024 om 17:27

Denk verlies in het begin maar misschien breakeven door bonus of doorverkoop? Deze man is trouwens niet slechter dan Gaaei, wat ergens ook wel tragisch is.

29 januari 2024 om 17:55

Ja, en wat er nog bij komt is dat Ajax nagenoeg rond is dat Porto Conceicao per direct koopt voor 10m. Dan kan Ajax dus zowel Sanchez als Conceicao van de loonlijst schrappen en ook de afschrijving valt per direct weg.

Dat zou de deuren openen om Nico Tagliafico en/of Bertrand Traore terug te halen. Beide veel ervaren, en de laatste heeft nog half jaar contract in uitzichtloze situatie in de PL. Verdient alleen veel geld, dat geldt trouwens ook voor Tagliafico.

Traore ook best goede leeftijd met 28. Als die beiden kan halen nog heeft Ajax echt een topwindow imo. Helemaal als ook Rijkhoff nog door gaat.

30 januari 2024 om 01:07

Tuurlijk joh. Ze verkopen verhuurde spelers met haast en 1 zelfs met verlies om ruimte vrij te maken voor de spits van Jong Dortmund. Dan kunnen ze er vast nog wel spelers als Tagliafico en Traore voor terughalen... Zou het graag zien gebeuren hoor, maar dan zullen toch echt Forbs, Akpom, Sosa en/of Avila ook moeten vertrekken.

Overigens kan je er met de komende komst van Rijkhoff wel echt vanuit gaan dat Mikautadze echt geen kans meer gaat krijgen bij Ajax. Ergens wel jammer, want ik denk toch dat die nog wel eens boven komt drijven in de toekomst.

Het is toch ook altijd een godswonder dat ajax dit soort handenbindertjes net minimaal verlies kan verkopen zeg

26 januari 2024 om 18:03

Ik snap zulke berichten niet. Met minimaal verlies? Er gaat nog ontiegelijk veel belastingen vanaf en van de 4 miljoen mag je wellicht zelf de helft overhouden. Je verliest dus alsnog dik op deze jongen daar hij 0,0 heeft toegevoegd, dan laat ik zijn overbodige salaris nog buiten beschouwing.

26 januari 2024 om 18:27

In principe zou je dat bijna vaste spelerslasten mogen noemen, want als het niet Jorge Sanchez was, dan was het wel een andere speler geweest waarbij je salaris en belastingen bij verkoop moet betalen. Alleen bij jeugd betaal je geen of nauwelijks (opleidingskosten amateurclub) transfersom. Toegegeven, een speler buiten de EU verdient meer. Maar goed, we hadden een rechtsback nodig want Rensch is drama, heeft genoeg kansen gekregen. Dus dat geld was sws wel uitgegeven. Dat we er 4 mil voor krijgen is uitstekend voor iemand die het niet heeft laten zien.







26 januari 2024 om 23:09

Sergio, je weet dat een NV winsten en verliezen mag verrekenen he.

29 januari 2024 om 17:55

Zo simpel werkt dat niet. Onderaan de streep maakt Ajax een minimaal verlies. Door een doorverkoop percentage en bonussen in de verkoop mee te nemen kan Ajax misschien zelfs wel een beetje winst maken. Wil je je meer verdiepen in de financiële huishouding van Ajax dan raad ik je aan om José de la Verde te volgen op X.

29 januari 2024 om 18:11

@sergioramoshm er gaan geen belastingen van af.
Clubs, betalen, net als alle bedrijven overigens, alleen belasting over de totale winst die ze maken, niet over iedere afzonderlijke transactie.

Het kan alleen wel dat een flink deel ergens anders aan de strijkstok blijft hangen. Denk aan de makelaars kosten, doorverkoop percentages, opleidings vergoedingen, spelers die mee verdienen met transfers, in dit geval misschien ook nog een stuk salaris compensatie, etc... In de regel houdt Ajax maar 60-70 procent over.

29 januari 2024 om 20:05

@SergioRamos

Aangezien het een verkoop naar het buitenland is mag dit tegen 0% btw gefactureerd worden. Die hoef je niet af te dragen. Wel moet je het opgeven voor de omzet belasting, alleen zijn daar weer ontegenzeggelijk veel aftrekposten voor.

26 januari 2024 om 20:30

Minimaal verlies? 1 miljoen op 5 miljoen is nogal een aardig verlies in percentage. En dan heb je ook nog zijn salariskosten en commissie betaald aan zaakwaarnemers. Neemt niet weg dat je je verlies moet pakken. Liquide middelen genereren om door te pakken.

29 januari 2024 om 17:49

Jezus, in percentages inderdaad wel ja. Wat een vergelijking. Maar al met al is 1 miljoen voor een club als Ajax natuurlijk peanuts. Salaris wordt al verrekend bij de afschrijvingen. Dus als je een miskoop als Sanchez na 2 jaar kunt verkopen dan 1 miljoen minder waarvoor je hem kocht dan is dat inderdaad gewoon een minimaal verlies.

29 januari 2024 om 17:51

In percentages wel, maar die zijn niet enorm belangrijk. De echte waardes wel. 4 mio verlies is niet heel veel als je bedenkt hoeveel winst er op andere spelers is gepakt. Dan zal dit procentueel veel meer verlies zijn dan de winst op anderen is, maar sla je alsnog positief uit.

29 januari 2024 om 18:52

Volgens mij zijn in het gebied van financien percentages wel degelijk heel belangrijk. Het gaat alleen om een laag bedrag. Het blijft alleen wel een top deal omdat Sanchez alleen maar minder waard wordt. Schoon schip maken is prioriteit nummer 1.

29 januari 2024 om 20:14

@Ali Boembari

Wanneer een eenmanszaak op 150.000 euro omzet een bruto marge van 30% pakt is dat 45k, wat qua marge echt wel top is.

Alleen als je daarvan na belastingen nog geen 30k absoluut over houd kom je toch te kort om jezelf te onderhouden.

Aan het einde van het verhaal zijn percentages leuk, alleen gaat het toch om de absolute bedragen die het meest relevant zijn.

29 januari 2024 om 18:37

Heeft nog best wat goals gemaakt in die minuten die hij heeft gemaakt. Misschien ook daarom.

Die is dan ook 100% weg bij Ajax. Zelfs al wilt Porto hem behouden dan tikt hij die 20 wedstrijden ook wel aan waardoor automatisch de optie wordt gelicht.

Ow ja die bestaat ook nog 😳

26 januari 2024 om 17:35

Precies mijn gedachte. Met het mislopen van de Champions League en het oog op weinig bijvullen van de prijzenkast (met bijkomend prijzengeld) toch welkome centjes.

Ik zou wel eens willen weten welke scout dit nou een goede match leek. Hij kon het niveau niet aan maar nog erger, hij paste totaal niet bij het Ajax spel en was dus gedoemd te mislukken. Ik hoop dat hij toch nog een leuke carrière tegemoet gaat want ondanks zijn niveau gaf hij wel altijd 120%. Die kneus die overkwam van Az die destijds op de andere flank "speelde" kan daar nog een voorbeeld aan nemen. Hopelijk kan Ajax daar ook heel gauw afscheid van nemen.

26 januari 2024 om 20:28

Ach, je weet niet altijd hoe een speler zich ontwikkelt toch? Kwam toen hij (24) was, en wellicht groeit hij mee met het niveau, en heb je een back met ‘grinta’ naast de flegmatieke Rensch. Kwam voor een bescheiden bedrag, gaat weg voor een bescheiden bedrag.

29 januari 2024 om 17:43

Spelers slecht vinden ok maar spelers een kneus noemen. Kom op man.

29 januari 2024 om 18:07

Hij is toen vooral gehaald omdat het een goede vriend is van Alvarez. Met het vertrek van Nico, Martinez en Anthony gingen er 3 zuid-Amerikanen. Ze hebben toen Sanchez gehaald om Edson over te halen om nog een jaar te blijven. Het was gewoon een gok en voor 5 miljoen kan je het risico wel nemen

29 januari 2024 om 18:55

Dat geloof je toch zeker zelf niet? Dan had je nog beter 10 mariachi bands kunnen laten overvliegen om Alvarez zich fijn te laten voelen. Gewoon slecht gescout

4 mio..nou, dat is netjes. 1 mio balansverlies maar goed voor de salariskosten

Oja die bestaat ook nog... Ongelofelijk dat Aajx zoveel troep onder contract heeft staan, met name op de backs. Dat zijn posities die Ajax standaard zelf moet opleiden. Rensch heeft nog een weg te gaan, maar die gaat nog wel beter worden. Daar waren Gaaei en Sanchez niet voor nodig.

Nu de andere miskopen nog..

29 januari 2024 om 17:51

Als je die ook allemaal voor 1 miljoen verlies kunt verkopen, doe je het nog niet zo slecht :D

Sanchez had wel de passie en mentaliteit maar komt gewoon voetballend enorm tekort. Dat je hem nog kan verkopen voor 3 miljoen en wat bonussen is een godswonder. Want bij Porto heeft die ook helemaal niks laten zien. Bij hem is het gewoon dat hij kwaliteit tekort komt.

Prima, alhoewel, Gaeei gewoon een stuk slechter is die kan gewoon niet verdedigen. Deze jongen is onhandig met weinig techniek, maar kan nog wel een beetje verdedigen. Heeft de juiste mentaliteit iig. Ach strikje erom en hopen dat Gooier echt kan groeien.

Mooi dat deze prutser eindelijk weg is. Wel jammer dat Conceicao nu definitief Ajax-speler af is. Hij heeft een hoop voorwaarden om een uitstekende buitenspeler te worden. Ik zie hem na Porto nog wel een mooie stap maken en international worden.

29 januari 2024 om 18:49

Is dat al zeker? Zou ik erg van balen.

29 januari 2024 om 22:38

Dat is de wens van Ajax in ieder geval. Romano meldt het ook in een tweet. Ik vind het zonde, maar volgens mij wil hij sowieso liever niet meer terug naar Ajax. Dan is die 10 miljoen zo slecht nog niet.

29 januari 2024 om 22:44

Dan niet nee, maar ik ben ervan overtuigd dat hij had kunnen slagen en voor een dik bedrag weg had kunnen gaan.

29 januari 2024 om 19:51

Zou ik ook niet al te rouwig om zijn.. goeie techniek hoor, leuke dribbelaar maar vooral blaffen en niet bijten. Heeft zijn fysiek ook echt niet mee en hij is niet zo goed als die andere kleine

Heb liever een type Kudus/antony voor de rechtsbuiten. Iemand die of heel doeltreffend is, of voor diepte zorgt en 2 tegenstanders bij zich houdt. Conceicao is geen van beide.

29 januari 2024 om 22:25

Hij laat zich dit seizoen goed zijn bij Porto. Bij een doelpunt betrokken per 100 minuten, dat is totaal niet verkeerd. Conceicao kan ook voor diepte zorgen en 2 man bezig houden. Rendement was voorheen alleen nog te laag.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren