Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax heeft serieuze interesse in smaakmaker van het Zweedse voetbal’

Laatste update:

Ajax heeft 'serieuze interesse' in Momodou Sonko, zo weet het Zweedse medium Fotboll Direkt zaterdag te melden. De pas achttienjarige aanvaller is al het hele seizoen een van de smaakmakers bij BK Häcken, waar zijn contract doorloopt tot 30 juni 2025. Het is nu afwachten of Ajax de belangstelling concreet maakt en een eerste bod neerlegt in Zweden.

Het is tevens nog onduidelijk welk bedrag Ajax overheeft voor Sonko, die volgens Transfermarkt momenteel een transferwaarde heeft van 1,5 miljoen euro. De jonge vleugelaanvaller kwam dit seizoen in Zweden, dat op zijn einde loopt, tot 10 doelpunten en 7 assists in 28 wedstrijden, inclusief 6 optredens in het bekertoernooi.

Op een ander vlak wordt een veel hoger bedrag aan Sonko gekoppeld. De jonge Zweed vertegenwoordigt volgens het algoritme van FootballTransfers momenteel een Expected Transfer Value (xTV) van vier miljoen euro. Hij is daarmee de op één na meest waardevolle speler van Häcken, kort achter verdediger Valgeir Lunddal Fridriksson.

Sonko, die zijn roots in Gambia heeft liggen, laat ook op de Europese velden van zich horen. In tien duels in de kwalificatie voor de Champions League en de Europa League, en vier duels in de poulefase van laatstgenoemd Europees toernooi, wist hij drie goals en een assist te noteren. In de Europa League staat Häcken overigens troosteloos onderaan in groep H, met geen enkel punt na vier duels.

Nog geen oproep
Sonko kwam in de afgelopen jaren in totaal tot negen interlands voor diverse jeugdelftallen van Zweden. Het wachten is nu op een oproep voor de nationale ploeg en volgens verschillende media in het Scandinavische land is dat slechts een kwestie van tijd. Het lijkt daarnaast ook niet lang meer te duren voordat Sonko een stap hogerop gaat maken, zo klinkt het in Zweden.

De aan Ajax gelinkte Sonko kan wellicht bij een ploeggenoot bij Häcken informatie inwinnen over Ajax. De inmiddels 34-jarige Tobias Sana droeg tussen 2012 en 2015 namelijk 23 keer het shirt van de Amsterdamse club, om zijn loopbaan daarna te vervolgen in zijn thuisland bij Malmö FF.

Sonko is bij Ajax wellicht de opvolger op de lange termijn van Steven Bergwijn. De multifunctionele vleugelaanvaller geniet interesse uit Saudi-Arabië, terwijl ook enkele clubs uit de Premier League hem in de gaten houden. Bergwijn lijkt Ajax in januari voor het juiste bedrag te mogen verlaten. John van 't Schip heeft met Carlos Forbs en Mika Godts overigens al enkele alternatieven in huis.

Vind jij Momodou Sonko goed genoeg voor Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We hebben in principe Godts lijkt me op links en ook Forbs nog. Liever een ervaren speler dat zij kunnen rijpen erachter en langzaam erin gaan groeien. Godts verpesten zou enorm zonde zijn, echt een potentieel topper.

11 november 2023 om 22:38

Weet niet of dit eventueel een rechtsbuiten is? Als linksbuiten hoop ik ook op kansen voor Godts en Forbes.

Jeetje is Sana alweer 34 joh.

Als je dan de aanval wilt versterken doe dan een rechtsbuiten en laat gods en forbs het daar proberen

Eigenlijk heeft ajax 2 transfersnodig van het niveau wat ze met tadic en blind haalden.

Zelf dacht ik aan eriksen van united.

12 november 2023 om 07:33

Ben het wel met je eens maar ik denk dat ze ook karakter moeten binnen halen. Tadic combineerde techniek met winnaarsmentaliteit En die zijn zeldzaam.

Ken hem niet, maar schijnt wel een talentvolle jongen te zijn. Probleem is alleen dat hij een linksbuiten is en daar heeft Ajax er momenteel al drie van met Bergwijn, Forbs en Godts en alle drie zijn ze het best vanaf linksbuiten. Ajax wilt in januari graag versterkingen halen en dan is Bergwijn een van de kandidaten om te vertrekken. Kan blijkbaar naar Saoedi Arabië, de club van o.a. Gerrard en Wijnaldum worden genoemd en als Ajax ongeveer hetzelfde kan krijgen als wat ze voor Bergwijn hebben betaald, zou ik het accepteren en al helemaal als ze toch zo gek zijn om meer te betalen.

Met dat geld kan Ajax dan in ieder geval een rechtsbuiten halen. Het zal vast geen speler worden die dik 10 miljoen zal kosten en een hoog salaris zal krijgen, verwacht ik. Denk dat Ajax zich dan vooral moet focussen op spelers die nog jong zijn maar inmiddels al aardig wat ervaring hebben doordat ze financieel een pas op de plaats zullen moeten maken en dan kom je denk ik bij spelers uit Scandinavië (zijn vaak gewoon prima speler), Nederland, België, etc. uitkomt en in Nederland vind ik Manhoef gewoon prima.

Noemde zijn naam een paar weken terug ook al en werd toen gezegd dat hij niet goed genoeg is en dat je dan naar de aankopen gaat die Feyenoord jaren lang haalde. Maar ik zie wel gewoon een prima speler in Manhoef. Moet nog veel ontwikkelen uiteraard, maar heeft nog maar 'n contract voor ruim 1,5-jaar, Nederlands en qua transfersom en salaris relatief goedkoop. In zowel binnen- en buitenland zie ik niet zo gauw goede opties of ken ik ze in ieder geval niet.

Ramaj
Gaaei
Sutalo
Hato
Sosa
vd.Boomen
Mannsverk
Manhoef
Berghuis
Forbs
Brobbey
11 november 2023 om 23:40

Manhoef gaat het niet redden bij Ajax. Je heb ook nog Conceicao, die verdiend ook om eens paar wedstrijden achter elkaar te spelen wanneer hij terug is. Er zijn genoeg rechtsbuitens die je kan halen bijv. Skov Olsen!

Ik zou hem niet halen als Ajax zijnde. Met Godts, Forbs en Axel van Dongen heb je al 3 spelers voor linksbuiten. Daarna heb je nog Unuvar, Martha, Muzambo etc die ook als linksbuiten kunnen spelen.

12 november 2023 om 09:08

Unuvar gaat liever naar PSV of Feyenoord denk ik. Heb nog nooit een verhuurde Ajacied zo hard zien juichen en feesten nadat die gescoord had tegen Ajax.

12 november 2023 om 09:40

Misschien bedoelt hij het broertje van Unuvar. Veel mensen vinden hem nog beter

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren