Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

'Ajax heeft in Europa een grote naam, het is écht een level hoger'

Laatste update:
/

Henk Veldmate gaat per 1 februari aan de slag als hoofd scouting van Ajax. De Amsterdammers bleken onder de indruk van het werk dat hij verrichte bij FC Groningen. Hij haalde onder meer Luis Suárez binnen, die uiteindelijk via Amsterdam en Liverpool bij Barcelona uit is gegroeid tot een van de meest gevreesde spitsen op aarde.

Gek genoeg beschouwt Veldmate het opduikelen van el Pistolero niet als zijn grootste verdienste. De komst van Erik Nevland was voor hem nog specialer, vertelt de scout in het Algemeen Dagblad. “Hij voetbalde bij Viking FK, maar was financieel onhaalbaar. We hielden tweeënhalf jaar contact, voordat hij transfervrij naar Groningen kwam. Hij werd hier een publiekslieveling en we verkochten hem jaren later met veel winst aan Fulham.”

Veldmate had het nog altijd goed naar zijn zin in Groningen, maar kon het aanbod van Ajax niet weigeren. Vanaf het moment dat de Amsterdammers hun interesse kenbaar maakten, stond zijn keuze eigenlijk al vast. “Het is écht een level hoger en ik krijg er enorm veel energie van om deze kans met beide handen aan te grijpen”, voegt hij toe in gesprek met De Telegraaf. “Ajax heeft in Europa een grote naam. Gezien de fase van mijn loopbaan (Veldmate is 58jaar, red.) is dit een unieke mogelijkheid om nog eens voor een topclub te werken”, besluit hij in het AD.

De komst van Henk Veldmate gaat Ajax vooruit helpen

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Denk niet dat deze man nou ineens het tij gaat keren. Als je een heel groot talent uit zuid Amerika hebt gevonden moet je al gauw 6 miljoen neerleggen zoals bij Pereiro, en Ajax zit nogal op de knip als het daarom gaat. Bovendien, deze man heeft Suarez gescout, maar een nevland, kostic, texeira gaan Ajax niet verder helpen toch? Kan je net zogoed martel halen van Utrecht omdat ie ook een gelukstreffer heeft gehad met Haller terwijl nganioni er geen klote van kan

5 januari 2016 om 09:31

Daar doe je Kostic denk ik tekort mee. En vergeet ook Tadic niet. Deze man heeft aardig scoutingswerk verricht. En er zit natuurlijk ook wel een verschil in waar je voor scout. Als hij namens Ajax Nevland tegen was gekomen, dan was die echt niet naar Amsterdam gekomen. Die kwam daarvoor kwaliteit tekort.

5 januari 2016 om 09:40

Ja was een leuke speler voor Groningen, en ik moet eerlijk zeggen dat ik niet weet hoe hij het in Duitsland doet. Maar het leek mij geen speler die een team kan helpen op Europees niveau in de CL en daarna die toptransfer kan maken zoals Suarez dat gedaan heeft. Het zal zeker een goeie scout zijn maar het is toch vrij armoedig dat er bij zo'n grote club als Ajax geen 1 scout was die capabel was om te Scouten in zuid Amerika en omstreken.

5 januari 2016 om 09:42

Feit is wel dat wanneer hij een leuke speler uit zuid Amerika haalt, die later een toptransfer maakt dat Ajax goed geld verdiend en al het salaris van deze man terugverdiend

5 januari 2016 om 10:14

Kostic doet het uitstekend in Duitsland, wordt inmiddels gelinkt aan Roma, Wolfsburg, Schalke en Dortmund, ze vragen 20 miljoen voor hem, daarnaast is hij inmiddels international.

5 januari 2016 om 09:31

Hij krijgt nu misschien wel de kans om betere talenten te scouten in een andere prijs categorie dan waarmee hij het moest doen bij Groningen

5 januari 2016 om 09:44

Exact, voor een scout is het natuurlijk alleen maar mooi wanneer de budgetten meer toelaten en je op het hoogste talentenniveau kunt scouten.

5 januari 2016 om 10:44

Welke budgetten? Die budgetten die marc gebruikt voor een aankoop uit de nederlandse eredivisie en de rest zet hij op de bank. Die man durft toch nooit veel geld uit te trekken voor een talent.

5 januari 2016 om 10:59

Overmars bepaalt de budgetten niet lijkt me. Ik denk dat een financieel directeur dat doet. Overmars bepaalt hoe het uitgeeft.

5 januari 2016 om 09:50

Weer zo een die vergeten is dat Ajax voordat het huidige directie plaats nam Ajax 20 miljoen per jaar verlies leed. Ajax moest een paar jaar zuinig zijn, maar zit inmiddels niet meer op de knip, nu Ajax gesaneerd is en werkt met een EL begroting, getuige de aankopen van Gudelj en Sinkgraven, die net zo duur waren als Pereiro.

Ajax kan geld uitgeven, derhalve kan Henk laten zien wat hij kan.

5 januari 2016 om 14:25

Waarschijnlijk heeft hij een grote portefeuille waar een hoop pareltjes instonden die FC Groningen niet kon bekostigen, nu hopen dat Ajax wel een keer de knip open trekt.

Hij heeft nu eenmaal een groter budget om duurdere spelers aan te reclameren.

5 januari 2016 om 15:23

Die spelers die jij noemt zijn niet per se versterkingen voor ajax, maar deze scout kan nu spelers scouten die niet naar groningen zouden willen, maar wel naar ajax. Hij scout spelers die bij Groningen goed zijn, dus hopelijk nu ook spelers die voor ajax goed zijn.

Hoop op een leuke spits uit zuid amerika

Begrijpelijke keuze, bovendien zal het wel wat meer verdienen dan in Groningen.
Je moet dan alleen met zo'n Ajax logo op je borst lopen, dat zou ik dan weer helemaal niks vinden.

Hopelijk wordt het wat voor Ajax. Van der Zee hebben ze ooit ook vol bombarie weggehaald bij Psv, maar die proberen ze nu alleen maar langzaam weg te pesten. Dus die is het blijkbaar toch niet geworden. Persoonlijk denk ik dat scouten van kleinere clubs ook iets makkelijker is dan voor grote clubs. Was Suarez direct naar Ajax gegaan, dan had hij het toch wat moeilijker gehad dan zo eerst bij Groningen. Daarmee wil ik niet zeggen dat hij het niet gered had, hoor, maar voor een scout ligt bij Ajax de druk wel direct een heel stuk hoger.

5 januari 2016 om 10:24

Van der Zee kwam al in 2007 als internationaal scout bij Ajax binnen en werd pas medio 2010 hoofd scouting. Een half jaar later werd hij op non-actief gezet, kwam niet tot een vergelijk over de afkoopsom en mocht blijven na een voor hem gunstige uitspraak door de arbitragecommissie. Hij wordt sindsdien al ruim vier jaar geleden gedoogd bij Ajax. Dat ze hem langzaam zouden pesten, is natuurlijk niet helemaal correct.

5 januari 2016 om 11:30

Maar ook niet helemaal onwaar. Pesten is inderdaad groot woord. Weggepromoveerd dan. Het blijft toch vreemd dat je iemand zo snel na geven nieuwe functie zonder goede reden van de hand wilt doen.

5 januari 2016 om 12:44

Schijnbaar bleek hij destijds in de praktijk niet naar tevredenheid of behoren van de directie te functioneren of boterde het misschien niet met de mensen onder hem.
Er zullen voor Van der Boog wel legitime motieven in het belang van Ajax zijn geweest om die beslissing te nemen. Sowieso kan er in een half jaar veel gebeuren, zo vreemd of snel vind ik het niet om dan iemand uit zijn functie te willen ontheffen.

Is allemaal leuk en aardig maar ze zijn in het buitenland ook niet gek, ze weten dat ajax meer te besteden heeft dan fc Groningen. Dus ajax zal dieper in de buidel moeten tasen dsn fc Groningen. Dat is helaas de keiharde realiteit.

5 januari 2016 om 10:24

Huh, die mag jij uitleggen...
Groningen heeft hier toch niks mee te maken? Of dacht je dat Ajax en Griningen voortaan dezelfde spelers gaan scouten? En dan alsnog zouden ze beiden hetzelfde betalen, tenzij de rijkere club gaat overbieden zodat de minder rijke de transfersom niet meer kan betalen

5 januari 2016 om 11:04

Op de markt zien ze ook wel dat ik meer te besteden heb dan jij en toch betalen we hetzelfde (grapje, rustig)
De prijs wordt bepaald door de vraag (het aantal clubs dat een speler wil en hoe graag) en het aanbod (het aantal vergelijkbare spelers en hoe graag de huidige club hem wil houden). De portemonee doet er niet zo heel veel toe.

5 januari 2016 om 11:08

Is niet helemaal waar. Engelse clubs hebben veel meer te besteden en betalen dus ook meer voor een speler. Als je als verkopende partij weet dat er veel geld zit vraag je ook meer.

Als je het zelf niet kan, dan moet je de mensen aannemen die het wel kunnen. Een goede zet van Ajax.

Ben benieuwd , aangezien de toptalenten toh niet gaan komen dn de scouting die er word gedaan bij ajax toch niet echt zijn vruchten lijkt af te werpen. Gelukkig hebben we bij PSV wel goeie scouts die een pereirro kunnen scouten bijvoorbeeld

5 januari 2016 om 11:18

Een grote voorbeeld voor jou, Bazoer!!! Een talent die wel graag wou komen naar Ajax.

Zou graag zien dat ze is in zuid amerika gaan shoppen ipv die denen elke keer.

Alleen de drive en passie die die gasten hebben zou al een enorm verschil maken

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren