Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax heeft het heel onhandig aangepakt met Brian Brobbey’

Laatste update:

Jeroen Elshoff vindt dat Ajax het de afgelopen periode handiger had kunnen aanpakken met Brian Brobbey. De spits van de Amsterdammers kan voorlopig niet in actie komen vanwege een hamstringblessure, en volgens de NOS-commentator kon je een dergelijke blessure al enige tijd zien aankomen.

Brobbey maakte deel uit van de selectie van het Nederlands elftal voor de oefeninterlands tegen Schotland en Duitsland. Afgelopen weekend raakte hij echter geblesseerd aan zijn hamstring tijdens Sparta Rotterdam - Ajax (2-2), waardoor hij zich moest afmelden bij Oranje.

In de NOS Voetbalpodcast komt de spitspositie van het Nederlands elftal tijdens het EK in Duitsland komende zomer ter sprake. Volgens commentator Jeroen Grueter is Memphis Depay de beste spits die Nederland momenteel heeft. Van Wout Weghorst en Brobbey is hij wat minder onder de indruk.

“Brobbey... die doet het wel goed bij Ajax, maar nu toch ook weer geblesseerd”, begint Grueter. “Dat wordt wel een heel interessant gegeven: je mag maar 23 spelers meenemen (naar het EK, red.). Maar je mag nog steeds wel vijf keer wisselen in een wedstrijd. Dus dat betekent dat je als wisselspeler ook best wel veel aan bod zal komen.”

“Dus je kunt niet zomaar iemand meenemen waarvan je er misschien uit kan gaan dat hij het einde van het toernooi niet eens haalt, omdat hij geblesseerd raakt. Dus ik ben wel heel benieuwd, aangezien het zich best wel ernstig laat aanzien, in hoeverre Brobbey überhaupt bij de selectie gaat komen.”

Collega-commentator Elshoff brengt daar tegenin dat Brobbey nog wel flink wat tijd heeft om te herstellen van zijn blessure voordat het EK begint. “Even ter verdediging van Brobbey...”, aldus Elshoff. “Er is ook wel het een en ander over gezegd, en ik hoor bij de groep die vindt dat Ajax dit heel onhandig heeft aangepakt in z’n belasting. Je zag dit al aankomen.”

“Maar daarvóór heeft hij natuurlijk wel laten zien dat hij af is van het gedoe van de seizoenen daarvoor, met altijd maar geblesseerd. Deze blessure is een feit, maar we hebben in het verleden ook wel spelers meegenomen die gewoon opgetraind werden naar een toernooi. Hij heeft echt nog wel alle tijd om gewoon fit te worden.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd makkelijk achteraf lullen, maar vooraf hoor je niemand.

22 maart 2024 om 00:44

Precies maar het is ook maar de vraag of depay wel fit blijft is de laatste jaren ook meer afwezig dan aanwezig dus beetje krom dat ze brobby nu afserveren op een blessure terwijl depay vaker geblesseerd is. Ook dan kan je afvragen of hij wel het eind van t toernooi gaat halen. Een blessure kan altijd ontstaan hoe jammer het ook is

22 maart 2024 om 01:23

Nee ik heb het zeker eerder gehoord. Volgens mij waren het Kale en Kokkie die aangaven dat er roofbouw of Brobbey werd gepleegd door de manier van spelen.

22 maart 2024 om 02:36

Niet alleen Kale en Kokkie, maar ook in andere podcasts heb ik het voorbij horen komen.
Het is ook geen wonder dat dit is gebeurd, ook in het stadion hadden we het er vaak al over de laatste tijd..

22 maart 2024 om 13:20

Bij Kale en Kokkie had het ook voornamelijk te maken met het systeem 5-4-1 en dat je daardoor roofbouw pleegde.

Vaak is het ook een combinatie. Brobbey is de enige die constant presteert en je bent dit seizoen best heel afhankelijk van hem. Haal je hem ter bescherming bij een gelijke stand danwel achterstand na 60 minuten van het veld, krijg je de hoon van het publiek over je heen. Die snappen het brede plaatsje vaak niet, bij hen draait het om punten.

22 maart 2024 om 20:37

4fredondo het doet me goed, dat je nog steeds een fervente Kale en Kokkie fan bent. Ondanks je cluppie. 😜

22 maart 2024 om 04:22

Nou dat hoorde je dus juist wel… Ik snap dan ook niet dat alle media inclusief analisten ineens verast zijn en er schande van spreken… Van t Schip heeft herhaaldelijk aangegeven dat de artsen bij meerdere spelers hebben aangegeven dat blessures op de loer liggen. Brobbey, Berghuis én Bergwijn zijn genoemd.

Maar blijkbaar kijkt niemand meer studio sport, studio voetbal; of leest meer dan alleen een kop van een artikel…

22 maart 2024 om 09:05

Brobbey was al lange tijd niet fit. Ik verbaasde mij al dat hij telkens speelde (en nog steeds zo'n bijdrage leverde), aangezien ik hem wel eens zag lopen buiten de velden als een kreupele.

Dus inderdaad dit was een kwestie van tijd en zat er aan te komen. Hopelijk wordt hem nu de tijd gegeven om goed te herstellen. Dit seizoen is toch al voorbij. Dan kan hij volgend seizoen voor ons en op het EK voor oranje gaan vlammen.

22 maart 2024 om 10:04

Ja inderdaad, achteraf lullen is makkelijk. Ajax heeft wel de luxe om zijn beste speler te wisselen in een fantastisch geoliede machine....

22 maart 2024 om 12:47

Achteraf? In diverse podcast zeiden ze al weken van te voren dat JvhS roofbouw pleegt op spelers en in het nieuwe systeem in het bijzonder op Brobbey die het lekker alleen mag uitzoeken in de spits. Hier is dus mega voor gewaarschuwd, maar ja wat wil je met zo'n slechte coach voor de groep. De volgende is Hlysson of Taylor die ook maar overal voor worden ingezet en constant maximaal belast.

22 maart 2024 om 13:20

Het is natuurlijk niet helemaal achteraf.
Veel spelers in de selectie, waaronder Brobbey, kampen al maanden met pijntjes en blessures, alleen, mede door de ernstige blessures en de smalle selectie moesten spelers als Brobbey toch steeds op komen dagen.
Dit was ook de reden dat van 't Schip op een gegeven moment spelers een paar dagen vrij gaf, juist om hier rekening mee te houden alleen toen kreeg hij ook iedereen over zich heen.

Doe mij Brobbey maar als eerste spits in plaats Memphis! Heb je niks aan fc Memphis, jongen heeft alleen maar ookg voor zichzelf.

22 maart 2024 om 07:09

Ik hoop dat je ook nog wat andere argumenten aan kunt dragen dan egoisme alleen, want in dat geval kun je net zo goed Weghorst naar voren schuiven. Brobbey heeft potentie maar voorlopig zit een fitte Depay wel (minimaal) 1 niveautje hoger.

22 maart 2024 om 08:48

Voorlopig heeft een fitte Depay 1 goede invalbeurt gehad in 2 jaar tijd. Is doorgaans wissel bij Atletico en daarvoor bij Barca. Ik hoop ook dat hij wat laat zien maar kies toch liever voor Brobbey mits hij weer fit is. Egoisme alleen is een prima argument, ironisch ook als en je zelf met geen enkel ander argument komt dan gebaseerd op niks te stellen dat Depay een niveautje hoger is.

22 maart 2024 om 09:51

Het egoïsme etc daargelaten, memphis is een prima speler alleen vindt dat hij over een gehele wedstrijd veel balverlies heeft, wat maakt dat er steeds veel druk op het middenveld en verdediging komt bij Nederland. Vindt ik echt een manko bij hem.

22 maart 2024 om 16:16

touché. Dan wil ik nog wel wat andere argumenten aandragen. Depay is technisch gezien op zo ongeveer alle onderdelen de baas over Brobbey. Depay heeft de ervaring zich op een dergelijk podium te laten gelden. Depay is gewend te functioneren in het systeem dat Koeman voor ogen heeft. En tot slot: Brobbey heeft het nog niet tot bankzitter bij atletico of barce geschopt. Zou hij daar selectielid zijn zou hij niet hoger in de pikorde staan dan Depay realistisch gezien.

22 maart 2024 om 07:35

Uit welke woorden van hem of acties op het veld blijkt dat hij alleen maar oog heeft voor zichzelf?

22 maart 2024 om 09:22

Je kan een hele film maken van de schoten waarin Memphis egoistisch is en niet de betere oplossing kiest.. Zeker in het Nederlands Elftal omdat hij denkt dat hij onze verlosser is.

22 maart 2024 om 10:06

/Je kan een hele film maken van de schoten waarin Memphis egoistisch is en niet de betere oplossing kiest../

Dat Memphis niet altijd voor een betere of "sobere" oplossing kiest kan ik mij in vinden. Echter is egoisme niet zo vreemd in de topsport, en ook niet altijd verkeerd. Voetballers gaan best vaak voor eigen succes. Of het terecht of onterecht is laat ik in dezen even in het midden. Wij hadden Arjen Robben die wat mij betreft de kroon spant. Zelfs een collega die behandeld moesten worden op de bank bij de fysio werd door hem weggestuurd, omdat hij zichzelf belangrijker vond (voor het team). Over onze verlosser gesproken

/zeker in het Nederlands Elftal omdat hij denkt dat hij onze verlosser is./

Ik heb Memphis nog niet op woorden of acties betrapt die mij deden vermoeden dat hij dit zelf denkt. Hij heeft wel meermaals uitgesproken dat hij hongerig is, zijn best wil doen om het Nederlands elftal te helpen en dat hij de winst met het team prefereert boven individuele records. Ook al wil hij graag het doelpuntenrecord verbreken... Ik zie eerder dat de mensen langs de zijlijn op dit soort websites en in sommige praatprogramma's hem als verlosser proberen af te schilderen (met een bepaalde mate van cynisme).

22 maart 2024 om 11:52

Ik ben het met je eens hoor. Ik denk ook niet dat Memphis alleen oog voor zichzelf heeft, maar het is gewoon een beetje het type voetballer dat hij is.

Bouw je je elftal om Memphis heen, dan heb je er een geweldige speler aan. Maar je moet niet direct verwachten dat het voetbal er heel flitsend uit gaat zien, want hij is niet meteen een speler die het hele elftal beter laat voetballen. Denk dat daar ook een beetje de negatieve reacties vandaan komen.

Maar ik geloof wel dat hij het beste voor heeft met het team, en dat hij er alles aan doet om goed te presteren.

22 maart 2024 om 18:45

Memphis is gewoon nog steeds beter, dus ik zou niet weten waarom Brobbey eerste spits zou moeten zijn.

Ik zou zowel Depay als Brobbey niet opstellen en 352 spelen met hartman en frimpong op de vleugels en malen met gakpo voorin

22 maart 2024 om 07:12

Ah, net als met Fifa alleen snelheidsduivels opstellen 👍🏻. Ik denk overigens dat je met jouw 532 en deze spitsen voetballend weer een klote toernooi tegemoet gaat. Druk op de bal wordt nul. Tegenstanders laten zich niet uit de tent lokken en dan kijken we weer naar helemaal niks.

22 maart 2024 om 11:57

Fifa15 waarin je met Doumbia, Gervinho en Ibarbo iedereen kon uitspelen. Mooie tijden waren dat. Als k een potje fifa tegen mn ajax vrienden gingen spelen moesten zij het doen met Schöne en El Ghazi op de flank (en Sigthursson in de spits vgm?). Terwijl ik Depay, Narsingh en Jozefzoon (luuk de jong en locadia op de bank) had zitten.

Verder helemaal met je eens, dat ik sowieso van het trio: Brobbey, Depay, en Zirkzee er minimaal 1 zou laten starten. Mijn voorkeur zou uitgaan naar Depay met Brobbey als stormram als er nog wat geforceerd moet worden, over Zirkzee kan ik weinig zeggen want kijk geen Bologna.

Bij een speler als Brobbey, die veel druk op zijn lichaam legt, moet je zeker luisteren als die langzaam wat pijntjes heeft. Bij Fortuna hoorde je al dat die last had van zijn hamstring en dan breng je hem toch in, dan is dit geen raar gevolg na wat extra wedstrijden.

Daarnaast zou ik voor het EK wel of Brobbey of Weghorst meenemen, zullen namelijk voor hetzelfde gebruikt worden, neem ik aan (en hoop ik ook). een voorhoede van Depay, Gakpo en Simmons zie ik wel het meeste zitten

wie is deze pannekoek nou weer? nog zo'n kansloze analist/journalist/influencer of wat dan ook.
kan iemand bij hem doorgeven dat er zoiets als internet bestaat, en dat je dan kan typen/zoeken naar brobbey en zijn statistieken van het huidige seizoen. Dan zie je namelijk dat hij maar 1 wedstrijd vanwege een blessure heeft gemist dit seizoen. En 24x gestart is in de eredivise en bijna de meeste minuten heeft gemaakt voor ajax.

wat een ontzettende clown

22 maart 2024 om 12:23

Dat is toch juist ook een beetje zijn punt? Brobbey had veel meer rust kunnen en moeten krijgen.



jeroen elshoff adus de betweter. we praten hier over een atleet die week in, week uit 90 minuten moet kunnen spelen zonder problemen. om dan te zeggen dat ajax hierin fout is doet me denken aan een wijn die verkeerd is gevallen.

Ik heb het al eens vaker gezegd, maar als je weet dat een speler lange tijd tegen een hamstringblessure aan zit (zoals hij zelf ook zei staat er veel spanning op zijn hamstring) dan neem je wel een risico om hem elke week weer op te stellen. Ik snap dat hij voor het spel van Ajax onmisbaar is, maar je loopt wel een risico dat hij langdurig uitgeschakeld raakt. Ik neem aan dat Ajax hierin weloverwogen beslissingen maakt.

22 maart 2024 om 18:38

Ja fair, maar dat is dus risico op een blessure afwegen tegen nog meer puntverlies. Ik snap dan wel dat je toch maar het risico neemt. Ik vind het achteraf praten echt zo makkelijk.

Weer een paar van die wijs neuzen die het weer beter weten. Mooi dat Brobbey geblesseerd raakte en dat bedoel ik niet negatief. Nu kan hij op gemak herstellen en is hij hopelijk weer fit voor de volgende competitie wedstrijd van Ajax. Anders had hij misschien vanavond of maandag geblesseerd geraakt. Éen nadeel kan ook een voordeel opleveren.

Tot je zelf voor die dramatische groep zou staan waarbij hij 1 van je weinige lichtpunten is. Het gaat nu al heel slecht, ze je sterkhouder dan maar eens op de bank. Buiten het feit dat waarschijnlijk je resultaten NOG slechter zouden worden, krijg je dan echt alles over je heen als coach. Achteraf kan je dit altijd zeggen maar zo makkelijk zijn die beslissingen niet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren