Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Ajax haalde een paar weken geleden die Colombiaan, ik heb niet zitten hopen’

Laatste update:

Ricardo van Rhijn is neergestreken in Alkmaar. De rechtsback wordt door AZ voor een jaar gehuurd van Club Brugge, de club waar hij zich ongewenst voelde, zo geeft hij aan in gesprek met FOX Sports. Van Rhijn keek zodoende naar alternatieven, maar heeft nooit serieus gedacht aan een terugkeer naar Ajax.

"Ik ben goed begonnen bij Brugge en kreeg toen te maken met een blessure", aldus de 26-jarige rechtervleugelverdediger, die nog tot volgend jaar zomer vastligt in België. "Ik heb het seizoen niet afgesloten zoals ik graag had gewild. Uiteindelijk ging ik vol goede moed richting de training van het eerste seizoen. Helaas was ik daar niet heel erg welkom. Dan word je al snel ongelukkig."

"Ruzie? Wat mij betreft niet", vervolgt Van Rhijn, die in totaal 29 duels heeft gespeeld voor de Belgische club. "Andersom leek het wel een beetje zo. De exacte reden kan ik je niet vertellen, anders had ik dat gedaan. De dingen zijn gelopen zoals ze zijn gelopen. Dat was absoluut niet fijn. Daarom ben ik extra blij dat ik weer lekker in Nederland ben."

In het verleden heeft Van Rhijn 163 wedstrijden voor de Amsterdammers gespeeld. Hij werd echter vorige zomer door Ajax voor bijna twee miljoen euro verkocht en heeft daarom nooit de hoop gekoesterd om terug te keren bij de club van trainer Marcel Keizer. "Nee, want Ajax haalde een aantal weken geleden die Colombiaan (Luis Manuel Orejuela, red.). Ik heb daar niet op zitten hopen of wachten. Ik denk dat dit voor mij een goede stap is."

Vind jij dat Ajax eigenlijk voor Ricardo van Rhijn had moeten gaan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is eerlijk als hij het over een terugkeer naar Ajax heeft.

Sowieso was dit een heel helder interview van Ricordo van Rhijn.

We kunnen discussiëren over de voetbal kwaliteiten van Van Rhijn, maar sociaal gezien, komt hij altijd goed over. Hij is niet bang om een spiegel voor te houden, is realistisch. Een verademing om zo'n speler soms het woord te geven!

31 augustus 2017 om 07:17

Of een goede mediatraining gehad, kan hij de media goed voor de gek houden en heeft brugge wel degelijk een punt.

31 augustus 2017 om 08:17

Half vol, half leeg. Ik hou het erop dat Simpatico het bij het rechte eind heeft

Maar nu verder, de concurrentie is niet mals in Alkmaar.
In de breedte natuurlijk wel goed en moet zijn kans grijpen bij blessures van zijn concurrenten.

31 augustus 2017 om 07:38

Lees dat hij ook centraal kan; denk dat hij daar meer kans heeft

Is goed dat hij niet terrugkeert, was de volgende pispaal geworden.

Had op het moment dat hij Ajax verliet al weinig krediet bij de supporters, is ook belangrijk geweest voor Ajax.

Persoonlijk weet ik niet zo goed wat ik van deze huurling moet vinden. Ik vind dat je alleen moet huren wanneer een speler een echte aanwinst is voor je team, zoals Vejinovic voorlopig is gebleken. Van Rhijn is echter een rechtsback, waar wij Svensson al hebben staan. Svensson doet het voorlopig hartstikke goed en lijkt niet toe aan vervanging. Dan zou je kunnen twijfelen aan de positie van Vlaar, maar daar heeft van Rhijn ook al zo'n tien jaar niet gespeeld.. Al met al een leuke toevoeging qua kwaliteit, maar ik weet niet of we hem wel echt nodig hebben.

31 augustus 2017 om 09:09

Breedteversterking. Gewoon nodig bij ambities voor Europees voetbal.

Ik vind de reacties vaak negatief over spelers die voorheen bij een topclub hebben gevoetbald en nu weer terugkomen naar de eredivisie.

Vaak krijg je dan dat ze de jeugd in de weg lopen, maar ik vind juist dat er hier veel te veel jonge spelers spelen. Een jonge speler kan weliswaar meer talent hebben dan een oudere, maar dat wil niet zeggen dat hij nu al beter is. Ik denk dat als de gemiddelde leeftijd van de eredivisie met 1 jaar stijgt, Nederland hoger staat op de Uefa lijst.

Hierom juich ik het ook toe dat Van Rhijn naar AZ komt voor een seizoen. Hij zal ze zeker beter maken. Svensson doet t niet verkeerd, maar ik denk dat het opstellen van Van Rhijn ze meer punten gaat opleveren.

Begon heel goed bij Ajax en speelde van der wiel eruit, maar kakte in de jaren erna enorm in en was op een gegeven een van de zwakste schakels samen met boilesen op de andere flank. Ben daarom blij dat ajax hem niet heeft terug gehaald, maar misschien kan hij voor az wel van waarde zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren