Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax gaat uit van eigen kracht: ‘Ik ga de opstelling daarom niet aanpassen’

Laatste update:

Ajax lijkt na een mindere periode de weg naar boven gevonden te hebben in de Eredivisie. De Amsterdammers wonnen hun laatste twee competitiewedstrijden met ruime cijfers en gaan aankomend weekend op bezoek bij aartsrivaal Feyenoord. Marcel Keizer kijkt vol vertrouwen uit naar zijn eerste Klassieker als trainer van Ajax.

De oefenmeester erkent dat er in Amsterdam reikhalzend wordt uitgekeken naar de kraker. "Je voelt bij de jongens dat de wedstrijd eraan zit te komen en dat is als trainer hartstikke lekker. Ze hebben heel veel zin om te spelen", vertelt hij vrijdag op een persconferentie. De achterstand van Ajax op koploper PSV bedraagt momenteel vijf punten. Keizer geeft dan ook aan voor niets minder dan een overwinning af te reizen naar Rotterdam. "We zijn niet goed gestart aan de competitie, dus dan moet je dingen goedmaken."

Toch is Keizer van mening dat Ajax de weg naar boven ondertussen heeft ingeslagen. "Ik zie ons beter spelen, doelpunten maken en dat biedt vertrouwen", vervolgt hij. "Ik zie een stijgende lijn. We creëren veel kansen, maar het veldspel kan beter. In de laatste weken zie ik een bepaalde beleving."

Ajax zal in De Kuip in elk geval niet afwijken van zijn eigen spelopvatting. "Ik ga ook niet de opstelling aanpassen omdat er bij Feyenoord iemand niet meedoet", wordt Keizer geciteerd door Voetbal International. "Onze eigen vastigheden zijn nu het belangrijkst. Natuurlijk kun je meer druk op een bepaalde speler zetten, maar voor de opstelling heeft dat geen gevolgen."

Wat verwacht jij van Feyenoord - Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

That's the spirit boys!! Laten we hopen dat je woorden in praktijk worden gebracht. Op naar een klinkende zege in de Kuip!!

Begin eerst met Younes buiten de basis te houden, voorhoede Kluivert-Huntelaar-Neres.

20 oktober 2017 om 15:50

Kluivert of Youness is lood om oud ijzer, beide totaal geen rendement!

Nee waarom in zo'n belangrijke wedstrijd ook de boel omgooien? 2 keer achter elkaar (redelijk geflatteerd) 4-0 gewonnen dus het vertrouwen zou er moeten zijn. Beide wedstrijden vond ik het niet best, maar de punten zijn het belangrijkste. Wel hoopte ik stiekem dat Youness er naast kwam te staan voor Kluivert.

Ajax komt al een paar jaar erg goed weg tegen Feyenoord die toch elke klassieker beter zijn, maar dit niet omzetten in doelpunten. Wordt denk ik 1-1 met als winnaar van dit weekend PSV die thuis eenvoudig weten te winnen (al hoop ik anders uiteraard).

Ik ben benieuwd, maar ik denk dat ze (gesteund door een fanatiek legioen) van het veld worden geblazen.

Met Amrabat - El Ahmade - Vilhena hebben ze al heel veel power op het middenveld. Berghuis is in bloedvorm, Jörgensen heeft een missie en met Nieuwkoop en Haps hebben ze 2 felle backs.

Onana kan dit allemaal wel handelen
Veltman zal vooral weer laconiek zijn
De Ligt en Wöber geimponeerd
Viergever is ervaren en een speler met gif, maar hij zal de naar binnentrekkende Berghuis als lastige klus krijgen
Van de Beek - Vilhena worden mooie duels
Schöne zal ondersneeuwen bij Amrabat
Ziyech en El Ahmadi zullen ook hele mooie duels worden
Het zelfde geldt voor Neres vs Haps
Huntelaar zie ik wel scoren tegen het onwennige centrum
En Younes zal leuk dribbelen maar wordt opgegeten door Nieuwkoop

Uitslag: 3-1

20 oktober 2017 om 15:35

Haha wat is dit nou weer voor een 'analyse'? Van het veld geblazen nog wel. De laatste weken loopt het niet bij Feyenoord en bij Ajax juist beter (wel geflatteerde uitslagen). En zo'n speler VS speler kun je ook maken in het voordeel van Ajax.

20 oktober 2017 om 15:36

Lijkt me dat Amrabat centraal achterin gaat spelen en niet op het middenveld. Dan is de gehele situatie weer anders.

20 oktober 2017 om 15:49

Het is Feyenoord-Ajax, niet Feyenoord-PSV Nufc. Wanneer er een club zich totaal geen reet aantrekt van dat legioen is het Ajax wel.

20 oktober 2017 om 15:52

@nufc
Je vergeet dat bijna de hele verdediging van Feyenoord geblesseerd is: Bottegin, van Beek, van de Heide, Tapia.
Dus ik denk dat het dynamische middenveld, zoals jij stelt, de handen vol heeft aan het meehelpen van de verdediging.

20 oktober 2017 om 15:57

Ik verwacht een ouderwets grote uitslag in het voordeel van Ajax met een Huntelaar die zich altijd lekker voelt in de Kuip en een Neres in vorm, die 2 kunnen elkaar goed vinden en Feyenoord speelt zonder verdediging. De spelers die bij Feyenoord wel fit zijn hebben net nog een zware pot tegen Shakthar gehad, en zijn zelfs als ze fit zijn niet beter dan wat Ajax kan opstellen. Als de scheidsrechter zich niet laat intimideren door het publiek kan er weinig fout gaan voor Ajax.

20 oktober 2017 om 16:05

Centrale jeugdige duo van Feyenoord tegen gehaaide spelers als Huntelaar, Schone en Ziyech. Nee ik ga er echt van uit dat Ajax in de kuip minimaal 1 keer gaat scoren. De vraag natuurlijk is of dat genoeg is voor de overwinning. Voor de rest lijkt me duidelijk dat Haps het heel zwaar gaat krijgen met de snelle Neres. Younes kan met zijn dribbels Nieuwkoop wel helemaal gek maken alleen moet hij een keer sneller afgeven.

Meneer heeft twee wedstrijden op rij gewonnen tegen mindere goden en heeft alweer vertrouwen. Heel naief om je opstelling niet aan te passen tegen dit Feyenoord dat sterk speelde tegen Shakthar. Ze laten zien veel verder te zijn. Als Ajax deze wedstrijd verliest verwacht ik dat Keizer zijn koffers kan pakken.

20 oktober 2017 om 15:38

Serieus, speelde sterk tegen Shaktar? Welke wedstrijd heb jij dan gezien? Buiten de eerste 15 minuten is Feyenoord niet gevaarlijk meer geweest haha. Het was al beter dan tegen City en Napoli, maar sterk come on. Shaktar vond het allemaal wel prima en hebben terecht gewonnen. In Europa geven ze je altijd het gevoel dat je beter bent geweest. Ik ken dat gevoel als Ajax supporter.

En laten zien verder te zijn dan Ajax door tegen zwolle niet te winnen en te verliezen tegen een NAC thuis? getuigd niet echt van 'verder zijn'. Ajax is ook verre van goed, maar Feyenoord is ook zeker niet best bezig. Dus wordt gewoon een spannende pot zondag.

Wat sommige mensen toch zien/denken. Totaal niet realistisch of je moet een 'hooligan' zijn, die kunnen vaak ook geen negatieve dingen zeggen over hun eigen club of positieve dingen over een tegenstander. Echt totaal niet realistisch wat je allemaal zegt.

20 oktober 2017 om 16:01

Ik wel....een gelijkspel was tegen Shaktar namelijk rechtvaardiger geweest. Blijkbaar heb je de 2e helft niet meer gekeken want Shaktar kroop een paar keer door het oog van de naald.

Maar goed, het gaat hier over feyenoord ajax. Beide ploegen totaal niet in vorm. Ajax heeft de weg naar boven helemaal nog niet gevonden want ze spelen nog net zo slecht als een maand geleden, ze winnen alleen op wonderbaarlijke wijze. Feyenoord wisselt goede wedstrijden af met dramatische en is daardor zo onvoorspelbaar als wat. Ik verwacht een klassieker boordevol fouten en slordigheden en een 1-1 eindstand.

20 oktober 2017 om 23:05

Die eindstand ben ik met je eens, zal het helaas wel worden!

20 oktober 2017 om 23:05

Die eindstand ben ik met je eens, zal het helaas wel worden!

20 oktober 2017 om 15:49

Hij kan niet zo heel veel aanpassen. Ik zou wat meer loopvermogen en fysieke kracht op het middenveld zetten tegen Feyenoord maar zo'n spelers heeft Ajax momenteel gewoon niet. Daarom verwacht ik dat Feyenoord de slag op het middenveld zal winnen en daardoor denk ik dat Feyenoord de favoriet is.

20 oktober 2017 om 15:53

Fysieke kracht vs voetballend vernuft.

Zie totaal niet waarom Feyenoord op basis van het middenveld favoriet zou zijn. Ziyech alleen heeft meer klasse dan het complete middenveld van Feyenoord.

20 oktober 2017 om 16:10

Als belachelijke overtredingen worden toegestaan dan gaat Feyenoord denk ik ook wel winnen. Ik hoop dat de scheidsrechter snel laat zien wie de baas is dan moeten de clubs het voetballend maar gaan oplossen. Met zo veel blessures aan de kant van Feyenoord moet Ajax dit voetballend altijd winnen.

20 oktober 2017 om 16:12

Ziyech is inderdaad erg goed maar ik heb hem nooit een top wedstrijd in Nederland zien beslissen. Ziyech zal daarnaast echt niet graag tegen el Ahmadi spelen. Daarnaast is van de Beek gewoon minder dan Klaassen en Schone is ook niet echt in vorm. Daarnaast zijn er genoeg clubs die met fysieke kracht winnen en Atletico heeft er bijvoorbeeld meerdere cl finales mee gehaald en ze zijn zelfs kampioen geworden.

20 oktober 2017 om 16:16

Makkelie fluit, dus de wedstrijd zal wel helemaal kapot gefloten worden.

20 oktober 2017 om 16:47

Dus van der Beek en Ziyech hebben geen loopvermogen en fysieke kracht? Nou moe?! Juist ja! Buiten het feit dat je eens heel goed naar de lichamen va nde heren bij Ajax zou moeten kijken, weer iemand die denkt dat fysieke kracht in spierballen zit, terwijl bodybuilden, powerliften en bankdrukken niet zo heel veel met voetbal te maken hebben.... Ironisch overigens dat iemand met jouw nick dit zegt, want op basis van zijn spierballen zou Memphis bijna zo goed moeten zijn als Christiano Ronaldo

Daarnaast hebbende heren op het middenveld bij Ajax meer dan bij Feyenoord het vermogen de bal het werk te laten doen, waardoor de tegenstander kapot gespeeld kan worden. Dat hebben we dit seizoen nog niet van ze gezien, maar ze hebben het in zich en dit is typisch zo'n wedstrijd waarin ze er opeens weer kunnen staan.

Deze wedstrijd kan twee kanten op:

1. Ajax laat de bal snel rondgaan met goed positiespel en laat de achterlinie goed aansluiten waardoor er en-masse snel druk gezet kan worden bij balverlies waardoor de bal snel terug in bezit is, waardoor het voor de leek lijkt alsof Feyenoord lamlendig speelt, omdat de Feyenoord spelers steeds een stap te laat zijn.
2. De passing bij Ajax is ondermaats en de verdediging twijfelt met naar voren verdedigen, eigenlijk zoals het de laatste maanden gaat, waardoor het voor de leek lijkt alsof Feyenoord fysiek de baas is en er ouderwets inkleunt.

Op basis van de start van de competitie zou je het 2e verwachten, maar, en dit heb ik al gezegd, dit is juist zo'n wedstrijd waarin het om kan slaan.

20 oktober 2017 om 16:56

Dat beweer ik niet maar een middenveld met el Ahmadi, Vilhena, Toornstra of Amarabat heeft meer fysieke kracht, kan beter ballen afpakken en meer loopvermogen dat is een feit. Net zo als dat het een feit is dat het middenveld van Ajax creatiever is en ze vaker kunnen scoren. Ik denk helemaal niet dat fysieke kracht alleen in spierballen zit maar die jongens van Feyenoord winnen makkelijker duels dat lijkt mij ook een feit. Dat ze veel voetballend vermogen hebben zal ik niet ontkennen maar jij overdrijft het wel. Ik zie Ajax namelijk niet in de kuip Feyenoord van de mat af tikken. Zeker gezien de laatste jaren niet waar Feyenoord altijd domineerde maar het vergat af te maken.

20 oktober 2017 om 17:22

Don,

Het verlangen naar goed positiespel is ondraaglijk

Positiespel is zwaar ruk op dit moment. De Ligt staat vaak te dagdromen. Viergever gaat wel diep maar mist gewoon snelheid en een goede voorzet. Younes, maakt geen diepte zonder bal.
Van de Beek speelt nog verstoppertje. Schone heeft de dieptepass, maar als het op fysiek aankomt ben je gezien. Ziyech werkt hard, maar heel af en toe laat ie zijn man gewoon lopen. Huntelaar maakt oorlog, maar ik stond met mijn mond wijd gesperd toen hij 1 op 1 kansen miste. Neres wordt gekild doordat hij een enorme rugtas met een uitpuilende takenpakket krijgt.
Veltman zie ik nooit diep gaan, al speelde die de laatste potjes wel verdienstelijk. Onana lijkt zijn maatje Sanchez erg te missen.

Sinkgraven erin, Viergever naar het midden en gewoon je kansen afmaken.

Feyenoord - Ajax, blijft voor mij de mooiste wedstrijd van het jaar. Die atmosfeer daar is een onmenselijke druk gegenereerd door uitgehongerde fans. Des te mooier dat de drie punten meegenomen worden.

Dit zou mijn opstelling zijn:

Dolberg -- Huntelaar -- Neres
Ziyech-- Schone -- vandebeek
Viergever -- Wober--Ligt -- Veltman
Onana

20 oktober 2017 om 15:51

Ik zou Kluivert op de plek van Dolberg zetten. En Schöne vervangen door Siem de Jong. Wanneer er een speler in Nederland speelt die weet hoe Feyenoord te slopen, is het De Jong wel.

Verder logische opstelling.

20 oktober 2017 om 16:29

Zou, hoe spijtig ook voor de voetballer Schöne, ook niet starten met Lasse. Die kan het tempo en de power van Feyenoord wellicht niet aan. Siem de Jong wellicht maar proberen inderdaad.

20 oktober 2017 om 16:37

Schone speelt over het algemeen erg goed tegen Feyenoord, dus het zou niet slim zijn hem te laten banken in De Kuip. Daarnaast is de balans op je middenveld helemaal weg als je Ziyech, v/d Beek en De jong gaat spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren