Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax-fans in groten getale aanwezig bij afsluitende training; RvC weer mikpunt

Laatste update:

Ajax heeft zaterdagmiddag onder grote belangstelling de afsluitende training afgewerkt voor de Klassieker van zondag. Supporters staken vuurwerk af, zwaaiden met vlaggen en zongen om de kwakkelende ploeg van trainer Maurice Steijn te steunen. Op de tribunes waren ook spandoeken te zien met de tekst: 'RvC rot op'.

Ajax verkeert in een sportieve en bestuurlijke crisis en staat na vier speelrondes al zeven punten achter op PSV, AZ en FC Twente. Feyenoord, dat op één punt van die ploegen volgt, kan de Amsterdammers zondag een nieuwe dreun uitdelen in de titelrace. Naast de steun die de fans uitten op trainingscomplex De Toekomst waren er ook spandoeken te zien met een duidelijke boodschap voor de Raad van Commissarissen: 'RvC rot op'.

De supporters lieten vlak voor het Europa League-duel van donderdag tegen Olympique Marseille (3-3) ook al hun onvrede blijken jegens de RvC. Door middel van een spandoek bij de parkeerplaats van De Toekomst uitten supporters hun onvrede over de Ajax-top, die verantwoordelijk wordt gehouden voor de crisis in de Johan Cruijff ArenA. Directeur voetbalzaken Sven Mislintat bleef buiten schot in de actie van de aanhangers, net als zaterdag op de afsluitende training.

Mislintat was donderdag al niet aanwezig in de Johan Cruijff ArenA en zal er ook zondag niet bij zijn. Dat heeft alles te maken met het onderzoek dat loopt naar aanleiding van de transfer van Borna Sosa op de slotdag van de transfermarkt. De Kroatische linksachter moest op de laatste dag van de transferperiode wisselen van zaakwaarnemer, zodat hij een overstap naar Ajax kon realiseren. Deze zaakwaarnemer, Arthur Beck, kocht aandelen in het bedrijf Matchmetrics GmbH. Mislintat bezit 35 procent van de aandelen van laatstgenoemd bedrijf. Later op de dag werkt ook Feyenoord zijn laatste training af voor de Klassieker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Altijd mooi om te zien. Hopelijk kunnen we morgen tegen verwachting in een mooi resultaat halen!

23 september 2023 om 14:20

Wij kunnen alleen maar gezichtsverlies lijden. Pakt Ajax de winst of een punt, dan krijgen we dit nog jaren te horen.

Ik kan alleen maar hopen op 0-10.

23 september 2023 om 15:51

'Nog jaren te horen' uhum ja hoor wat een onzin

Ik dacht altijd dat de Klassieker alleen belangrijk was vanuit Rotterdam als ik de reacties op Voetbalzone moest geloven

23 september 2023 om 14:18

Ik denk dat het er meer om gaat dat Ajax geen pak slaag wil morgen.

23 september 2023 om 14:53

Je weet net zo goed als ik, dat deze wedstrijd voor de supporters erg belangrijk is. De enige echte klassieker! 020 vs 010, hoofdstad vs havenstad, arrogantie vs realiteit, frivoliteit vs ‘hard werken’. Bij Ajax staat de boel op scherp. De supporters willen de ploeg laten weten dat er morgen gewonnen moet worden.

23 september 2023 om 16:10

Met nadruk op supporters, want op een enkele uitzondering na, hebben de spelers van Ajax geen enkel gevoel bij de klassieker denk ik.

23 september 2023 om 16:32

Onzin.. ook al ben je een passant, voor zulke wedstrijden leeft elke voetballer

23 september 2023 om 16:46

Je doelt dan op t feit dat ze uit t buitenland komen? Ik denk 1 dat hancko, gimenez, ivanusec etc ook buitenlanders zijn en die begrijpen de waarde van een klassieker net zo goed als de Amsterdamse buitenlanders. 2 zelfs jij en ik kunnen denk ik van veel Europese en Zuid-Amerikaanse competities de klassiekers en derbys opnoemen.
Dit is een voorbeeld van napapagaaien, de opmerking dat de nieuwe spelers van Ajax niets zouden voelen bij een klassieker

23 september 2023 om 15:38

Als je naar titels en onderlinge resultaten kijkt zou de wedstrijd tegen PSV voor ajax ook belangrijker moeten zijn. Op basis hiervan is psv en grotere concurrent dan feyenoord

23 september 2023 om 15:40

Tsja Janssen hoe ver wil je terug in de geschiedenis? Ik zal gewoon naar de laatste 5 misschien 10 jaar kijken dan is Feyenoord een net zo grote concurrent voor Ajax als Psv.

23 september 2023 om 15:52

Laatste tien jaar ook niet, misschien over de laatste vijf jaar alleen als we kijken naar prijzen. Je kan daarnaast moeilijk een geschiedenis negeren toch?

23 september 2023 om 18:10

Tsja resultaten uit het verleden tellen niet. Voetbal veranderd razendsnel en de teams hebben niets te maken met de teams van 10 jaar terug.

Wordt sowieso een mooie pot en ik verwacht redelijk gelijkwaardig. Hopelijk trekt Feyenoord aan t langste eind.

Ik heb toch wel het id dat deze wedstrijd meer in Amsterdam leeft dan andersom.

23 september 2023 om 14:18

Ik denk dat er een hele andere wedstrijd leeft dan die tegen Feyenoord

23 september 2023 om 14:21

Ook in Amsterdam leeft deze wedstrijd niet hoor

23 september 2023 om 14:38

Die supporters maken zich wel druk voor een wedstrijd die niet leeft.

Ik wil niet te negatief zijn maar ben bang dat Feyenoord morgen dik gaat winnen. Zat vorige week zelf in de Grolsch Veste en ben enorm geschrokken van het niveau van veel spelers. Een dikke nederlaag morgen betekent vrijwel zeker dat er koppen gaan rollen. Hiermee is het probleem niet opgelost. Je zult eerst de selectie weer op orde moeten krijgen en dat gaat niet lukken op korte termijn.

23 september 2023 om 14:25

Ajax treedt morgen voornamelijk aan met Nederlandse jongens. Alleen Sutalo, Sosa en Forbs zullen starten is mijn verwachting, al hoop ik dat Gaaei ook wordt opgesteld.

Gorter
Rensch - Sutalo - Hato - Sosa
Vos - Berghuis - Taylor
Forbs - Brobbey - Bergwijn

Op papier gewoon een goed elftal met uitstekende individuele kwaliteiten.

23 september 2023 om 14:32

Misschien een aantal individuele kwaliteiten inderdaad, maar er staat geen team. Weet vrijwel zeker dat Ajax morgen bezwijkt door de gedisciplineerde wijze van drukzetten die Slot doorgaans hanteert. Marseille gaf de verdedigers van Ajax in elk geval nog de tijd en ruimte om het middenveld in te spelen, dat zie ik Feyenoord morgen niet laten gebeuren.

23 september 2023 om 14:50

Ook die Nederlandse jongens zijn kwalitatief niet top. Bij Gorter, Rensch en Taylor heb ik grote twijfels en van de jonkies als Hato en Vos mag je nog niet al te veel verwachten. Ondanks hun individuele kwaliteiten win je de oorlog niet met spelers als Bergwijn en Brobbey. Ajax heeft te weinig leiders en echte winnaars.

23 september 2023 om 15:07

Wel grappig dat jij Gaaei minder hoog in schat dan Rensch. Rensch is ergernis #1.

23 september 2023 om 15:12

Mickey12 -> Gaaei is echt dramatisch. Ik verlangde terug naar Rensch toen ik Gaaei zag schijnverdedigen donderdag… Leuk dat rennen langs de lijn maar verdedigen was er niet bij.

23 september 2023 om 15:34

Het is van origine ook een aanvaller die, zover ik het gelezen heb, nu 1 jaar als back gespeeld heeft

23 september 2023 om 16:27

Van Gaal selecteerde Rens h al na een halve invalbeurt. Wie ben ik dan om hem geeneens in Ajax 1 op te stellen.

Het zelfvertrouwen dat Feyenoord uitstraalt is op zich begrijpelijk, maar doet wat potsierlijk aan.

Met het publiek wat erachter gaat staan in de Arena en 200% gemotiveerde spelers gaat Ajax gewoon winnen van Feyenoord.

We moeten Feyenoord ook niet groter maken dan het is en er is ook nog zoiets als het thuisvoordeel.

Ajax gaat niet als favoriet deze wedstrijd in, maar doordat Feyenoord Ajax onderschat en iets teveel zelfvertrouwen heeft (ze vonden Ajax jarenlang toch zo zo arrogant!?) gaat Feyenoord dat opbreken.

Overwinning voor Ajax dus en kom op Ajacieden laat je niet de put in praten.
Ajax staat er morgen.

23 september 2023 om 14:38

Erg optimistisch, maar afgaand op het veldspel en resultaten van de afgelopen weken zie ik Feyenoord morgen gewoon winnen.

23 september 2023 om 14:44

Heb je feyenoord van de week tegen Celtic gezien. Dat is nou ook geen wonderploeg met veel moeite 2-0 in tegen een flink deel tegen 9 man in een thuiswedstrijd. Ik zeg niet dat Ajax even gaat winnen, maar een walk in the park gaat het zeker niet worden voor feyenoord.

23 september 2023 om 15:35

Maar hoeveel kansen gaf feyenoord weg en hoeveel kansen ajax? En dat op een lager niveau.

23 september 2023 om 14:43

Op wie doel je precies met "Feyenoord wat Ajax onderschat"? Het kan niet over de supporters gaan want er is werkelijk niemand die denkt dat Feyenoord deze gewoon simpel wint. Het gaat ook niet over Slot want die heeft al duidelijk gemaakt dat hij Ajax absoluut niet onderschat. Dan blijven de spelers over maar ik heb geen enkele speler van Feyenoord gehoord de laatste weken die extreem zelfvertrouwen uitstraalden of iets over gebrek aan kwaliteit bij Ajax heeft gezegd

24 september 2023 om 09:24

Als er 1 ding is dat Feyenoorders idd standaard doen tegen Ajax uit, is de tegenstander onderschatten. Wij gaan daar al jaren heen met het gevoel, ah joh, dit gaan we gewoon winnen. Wzfwzb!!!

Ach we gaan het zien, een punt op dit moment tegen Feyenoord Zie ik als winst, en hopelijks staat het verdelegend wat stabieler

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren