Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajax-belofte wijst voorbeeld aan: ‘Hij kijkt drie passes vooruit, niet normaal'

Laatste update:

Voor Perr Schuurs was de overgang van Fortuna Sittard naar Ajax vorig jaar groot. De negentienjarige verdediger zag zowel op persoonlijk als professioneel vlak veel veranderen, maar heeft het naar zijn zin in Amsterdam, zo vertelt hij aan Andy van der Meyde in het programma Bij Andy in de auto op FOX Sports.

"Het is heel anders", zegt Schuurs. "Bij Fortuna konden we in de jeugd vaak niet eens trainen, hadden we geen ballen. Ik had een eigen pompje mee om ballen op te pompen. Bij het eerste was het wel beter, maar als je het vergelijkt met Ajax zijn de faciliteiten heel anders. Bij Ajax is alles wereldtop, bij Fortuna was dat niet altijd het geval."

Ook op persoonlijk vlak veranderde het nodige voor de Limburger. "Ik woonde eerst bij mijn ouders, in een klein dorpje. Nu woon ik met mijn vriendin samen in Amsterdam. Mijn ouders deden alles voor mij. Het afwassen, mijn bordje naar de keuken brengen. Nu moet ik toch alles zelf doen. Ik heb wel veel aan mijn vriendin, dat is wel beter."

Vorig seizoen speelde Schuurs bijna uitsluitend bij Jong Ajax, maar dat zag hij niet als een straf. "Qua fysiek, snelheid en kracht ben ik beter geworden. Ik speelde mijn wedstrijden vorig seizoen bij Jong, omdat ik voor het eerste nog niet goed genoeg was. Vorig seizoen speelden ze Champions League en Matthijs (de Ligt, red.) en Daley (Blind, red.) haalde je niet zomaar uit elkaar. Daarom speelde ik mijn wedstrijden bij Jong en dat had ik wel nodig.'

Schuurs, die dit seizoen tot nu toe vier Eredivisie-wedstrijden speelde, ziet Blind als een belangrijk voorbeeld. "Hij is zo slim, niet normaal. Drie passes van tevoren weet hij al waar de bal gaat komen. Hij heeft écht kwaliteit. Je ziet hoe ver je kunt komen zonder dat je echt snelheid nodig hebt."

Gaat Perr Schuurs slagen bij Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zie Per nog wel slagen. Hij heeft een goede inspeel pas. Verdedigend is het ook goed. Alleen het logge is wat hij moet aanpassen. Als hij iets sneller in zijn handelen / sprinten is kan hij zo mee met Ajax.

8 oktober 2019 om 21:41

Helemaal mee eens. Hij komt ook heel leergierig over. Dat gecombineerd met zn talent en fysieke kwaliteiten moet tot een heel mooie carrière kunnen leiden.

8 oktober 2019 om 22:03

Mist de killer mentaliteit. Als hij dat nog zou kunnen verbeteren, heeft hij de potentie om Europese subtop te halen.

Hij is pas19 jaar, onterecht continu vergeleken met De Ligt. Geef hem de tijd, dan gaat hij het wel redden.

9 oktober 2019 om 02:27

Niemand vergelijkt hem met de ligt, niemand. En wie dat wel doet is niet goed snik. De Ligt is wereld top. Iedereen weet dat dat voor Schuurs een utopie is.

Klinkt wel heel dramatisch die situatie bij Sittard. Dat ze daar niet de meest nieuwe meetapparatuur hebben snap ik nog wel maar dit? Dit klinkt meer als een dorpsclub waarvan het hoogste jeugdniveau in de 2e klasse speelt ofzo

8 oktober 2019 om 23:48

Nou ik heb bij clubs gespeeld waar het 1e de 2de klasse niet haalt. Maar een tekort aan ballen....

9 oktober 2019 om 00:32

Ja snapje. Als mijn kind gescout zou worden door Fortuna zou ik gewoon weigeren. Bizar slechte reclame ook gewoon. Ik dacht altijd dat het aan de regio lag dat zulke bvo's zo slecht presteren in de jeugd maar als ze niet kunnen trainen door een tekort aan ballen is echt onbegrijpelijk. Dan kan je net zo goed je jeugdopleiding opdoeken

Nou nou wereldtop is ook overdreven hé. Hij heeft nog zoveel meer te leren zoals (handelings)snelheid, wendbaarheid en positionering, eerlijk gezegd denk ik dat Ajax zijn plafond en anders een Engelse middenmoter maximaal. maar om Ajax meteen als wereldtop te bestempelen omdat hijzelf moeite heeft met aanhaken, is krom geredeneerd. Men vergeleek hem ook al snel met Mathijs en dat is ook unfair, maar goed dit seizoen heeft ie ruim baan zich te bewijzen. Het 'hij moet even wennen aan Ajax' - krediet is nou wel op dunkt mij.

8 oktober 2019 om 21:51

Sinds wanneer moet een 19-jarige jongen er al staan dan, en dan met name centraal achterin? Dat zijn de uitzonderingen, niet de standaard. Ik zie hem in de toekomst nog wel slagen hoor!

8 oktober 2019 om 22:05

Hij zegt dat de faciliteiten wereldtop zijn

9 oktober 2019 om 01:32

Ook dat valt mee ... Tsja is niet populair om te zeggen hier, begrijp ik, maar voor doen alsof Ajax crème de la crème is a la Barca, City, Real, Bayern qua faciliteiten gaat wel heel ver. Ajax is geen Bal op t Dak maar zo top notch is het niet hoor. En dat hoeft ook niet per se ... maar het wordt dusdanig als feit gebracht en daar ageer ik tegen.

9 oktober 2019 om 06:25

Ben jij er geweest? Ik kan je vertellen dat er topclubs zijn die nog wat kunnen leren van de faciliteiten die Ajax heeft. Daar verkijk jij je op

9 oktober 2019 om 07:04

Wat heeft dit met populariteit van je mening te maken? De faciliteiten bij Ajax zijn gewoon erg goed, er zijn vast een aantal clubs ter wereld waar het nog beter is maar Ajax staat er bekend om dat haar faciliteiten en opleiding van uitstekend niveau zijn. In Perr's beleving is dat dus, zeker in vergelijking met Fortuna, crème de la crème. Zo gek lijkt me dat niet. Mocht hij ooit nog bij Real terecht komen zal hij misschien beamen dat het daar nóg iets professioneler is dan bij Ajax, maar dat weet hij nu (logischerwijs) nog niet. Jij ook niet overigens want ik kan me niet voorstellen dat je bij al die teams die jij noemt op de trainingsvelden hebt rondgelopen. Je noemt nu enkele van de grootste en best presterende ploegen ter wereld op maar dat betekent niet dat zij automatisch ook de beste faciliteiten in het kader van opleiding hebben he. Ik denk dat het verschil tussen Ajax en de clubs die jij noemt in ieder geval veel kleiner is dan het verschil tussen Fortuna en Ajax.

Vindt iedereen hier het normaal dat iemand zijn eigen bord niet eens naar de keuken brengt, laat staan afwassen? On: Ik weet het nog niet met Schuurs. Ben tot nu toe nog niet echt onder de indruk van hem geweest. Is regelmatig slordig en soms ook wat te nonchalant bij het uitverdedigen. Van Dijk was ook heel nonchalant weet ik nog van zijn tijd bij Groningen, maar daar zag ik het talent wel in. Maar ja, ik hoop dat hij mijn ongelijk kan bewijzen!

Ik constateer dat Joel Veltman na de doorbraak van de Ligt tijdelijk op het tweede plan kwam maar nu een prima seizoen centraal draait met Blind. Wat is er dan mis met de gedachte dat als straks een van die twee Cv's een transfer maakt Per Schuurs gewoon opduikt als nieuwe centrale verdediger bij Ajax ? Gewoon omdat hij dan al enkele seizoenen mee heeft gedraaid in het Ajax systeem ? En hij dan blijkt te beschikken over de kwaliteiten die daar bij horen ?

Ik denk dat Schuurs nu al goed genoeg is om Veltman te vervangen als dat nodig is. Hij heeft veel progressie gemaakt het afgelopen jaar. Ik zie enige vergelijkingen met de Ligt, het zwaar lopen, de cross pass en verdedigend is hij ook stabiel. Ik denk dat hij binnenkort een vaste plaats in de verdediging van Ajax 1 heeft.

9 oktober 2019 om 09:43

Nee, nee en nog eens nee. Veltman wordt onderschat. Het is niet de technisch meest begaafde speler, zeker voor de RB positie. Maar hij is enorm fel, leest het spelletje goed en wint bijna al zijn duels. Je ziet dat hij vroeger altijd centraal heeft gespeeld. Dat was ook zijn positie. Uit nood is hij destijds op de RB positie terecht gekomen.veltman is echt een goede verdediger. Zou prima in de Italiaanse competitie kunnen spelen waar je als verdediger gewoon mag verdedigen en de rest bijzaak is.

Ik had het slimmer gevonden als Ajax hem nog 1 of 2 jaar had verhuurd aan Fortuna zo doet die eredivisie ervaring op en leer je veel meer dan in Jong Ajax in de JL die weekelijks een voetbalgala geef en je amper hoef te verdedigen en dus ook minder ontwikkeld. Daar en tegen zijn de trainingen bij Ajax wel beter en leerzamer al denk ik toch dat het fijn was geweest als deze jongen nog wat ervaring opdee in de eredivisie.

9 oktober 2019 om 10:37

Misschien maar voor deze weg is ook veel te zeggen. Voor Frenkie de Jong is dat ook een prima pad gebleken. Hij traint op hoog niveau, maakt gebruik van de trainings- en topsportfaciliteiten van Ajax, speelt zijn wedstrijden in de JL en natuurlijk ook in Jong Oranje. Daarnaast zit hij dicht tegen Ajax 1 aan. Hij heeft al wedstrijden gespeeld (zelfs in de voorronde CL) en is (een van) de eerste vervangers als er een CV uitvalt door schorsingen en blessures. Daarnaast denk ik dat hij ook nog wel bekerwedstrijden gaat spelen en minuten krijgt als Ten Hag spelers rust wil geven. Een prima carrièrepad gezien zijn leeftijd. Zodra Veltman vertrekt volgend seizoen zal Schuurs er klaar voor zijn. Ik geloof daar in.

Hij is al heel goed. Alleen zit hij er pas. Dus als hij blijft dan wordt hij duurder . Ajax heeft een duidelijk plan wat geld betreft

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren