Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Ajax baart opzien met ‘onjuiste’ Eredivisie-stand op eigen clubwebsite

Maandag, 2 oktober 2023 om 13:05Bart DHanis • Laatste update: 13:17

Ajax heeft opzien gebaard met de Eredivisie-stand op eigen website, zo viel het Algemeen Dagblad maandagochtend op. Op de website van de Amsterdamse club stond Ajax op de tiende plaats, met acht punten uit zes duels. Officieel heeft Ajax echter pas vijf wedstrijden gespeeld, omdat de wedstrijd tegen RKC Waalwijk nog uitgespeeld moet worden.

Zaterdagavond kwam Ajax via doelpunten van Brian Brobbey, Steven Bergwijn en Steven Berghuis tot drie keer toe op voorsprong en stevenden de Amsterdammers af op een overwinning, tot in de 86e minuut bij een 2-3 stand het noodlot toesloeg. Brobbey kwam in botsing met RKC-doelman Etienne Vaessen, die zijn tong inslikte, buiten bewustzijn raakte en vervolgens naar het ziekenhuis werd vervoerd. De wedstrijd werd daarop logischerwijs gestaakt.

Of Ajax het expres zo bedoeld heeft, of dat de stand automatisch virtueel op de site te zien is, is niet duidelijk. Inmiddels heeft de club de stand op de website aangepast en staat Ajax weer vijftiende, met vijf punten uit vijf duels. Ajax is begonnen aan de slechtste seizoensstart in bijna zestig jaar tijd. Tegen AZ kan de ploeg van Maurice Steijn komende zondag proberen de rug te rechten.

Wanneer het restant van de wedstrijd tegen RKC wordt uitgespeeld, is nog niet bekend. “We zijn in overleg met de clubs. We gaan ervan uit maandag of in de loop van de week duidelijkheid te hebben”, liet een woordvoerder van de KNVB weten tegenover het AD. Naar verwachting wordt het duel uitgespeeld in november, gezien het overvolle programma van de Amsterdammers.Gerelateerd

Meer sportnieuws

140 reacties (laatste reactie door london calling)

Hoezo wordt deze wedstrijd dan niet binnen 72 uur uitgespeeld?

2 oktober 2023 om 13:12

Kan niet eens in verband met Europees voetbal.

2 oktober 2023 om 13:20

Wedstrijd had makkelijk vandaag nog afgemaakt kunnen worden.

Een AEK speelt zelfs vanavond nog een wedstrijd. Die 72 uur hadden ze makkelijk gehaald als ze uiterlijk vandaag hadden gespeeld.

2 oktober 2023 om 13:23

KNVB neemt pas na vandaag een besluit over die wedstrijd onmogelijk om vandaag te spelen.

2 oktober 2023 om 13:23Lijkt mij niet reel, omdat het in dit geval ook heeft te maken met de gezondheidstoestand van de keeper. Zijn gewoon andere factoren die daarbij komen kijken. Soms gaat emphatie voor alles en terecht. Daarbij neemt de KNVB het besluit en die doen dit pas vandaag. Dient men gewoon te accepteren.

2 oktober 2023 om 13:35

Vind 4 minuten wel weinig om nog voor te spelen, maar dat terzijde. Maar mag Vaessen bv meespelen die pot als ie hopelijk weer ok is?

2 oktober 2023 om 13:40

@Formus als het goed met hem gaat neem ik aan dat hij mee mag spelen, hij is natuurlijk niet gewisseld of iets dergelijks. En anders mogen ze hem nog wel wisselen, ik neem aan dat dit als ernstig hoofdtrauma geld en daarom een gratis wissel is

2 oktober 2023 om 13:41

Lijkt mij wel. Zou niet weten waarom hij niet zou mogen spelen. 4 min + blessuretijd is wel wat weinig, benieuwd hoe de KNVB dit oplost.

2 oktober 2023 om 13:43

Vier minuten en blessuretijd (dus kan zo maar minuutof acht zijn), is toch genoeg om een gelijkmaker in te produceren?

2 oktober 2023 om 13:54

Vind het wel een beetje laks van de knvb. Had idd wel vandaag uitgespeeld kunnen worden of zelfs gisteren. Nu gaan ze hun eigen regels verbreken met dat de wedstrijd binnen 72 uur gespeeld kan worden.

2 oktober 2023 om 13:57

Blessure was precies op minuut 83:46 dus snap niet waarom dat punt niet gewoon wordt aangehouden. En dan heb je nog extra tijd. Dus is minimaal 10 minuten lijkt me

2 oktober 2023 om 14:05@ Fctwente, sterker nog ik had ze op zondagnacht laten inhalen! Haha sommige he, zondagochtend was nog niet eens bekend hoe het met Vaessen zelf ging.

2 oktober 2023 om 14:09

De KNVB is echt een zootje ambtenaren bij elkaar. Als je gewoon gisteren de koppies bij elkaar steekt, had je de wedstrijd idd vandaag gewoon uit kunnen spelen. Die kans hebben ze alweer gemist doordat ze pas vandaag een beslissing nemen. Stelletje amateurs.

Voor de Ajacieden hierboven die het aantal minuten wel wat weinig vinden...het is bij een krappe 3-2 voorsprong natuurlijk niet uit te leggen dat je de tegenstander de +/- 10 minuten die ze nog hebben, ontneemt om een gelijkmaker te scoren. Dus ja....het voelt als weinig. Maar in 10 minuutjes kan nog veel gebeuren, dus lijkt me niet meer dan terecht dat dot gewoon uitgespeeld wordt.

2 oktober 2023 om 14:15

De wedstrijd had gewoon nooit definitief gestaakt moeten worden. Dat gebeurde volgens mij ook nooit met andere ernstige blessures. Kokmeijer, Tyton, Eriksen... heel serieus. Bijzonder emotioneel, maar niet definitief gestaakt. De KNVB is hiermee bezig met wanbeleid en schept vervelende precedenten. Ajax is nu ernstig benadeeld omdat RKC dit restant mét name met Kramer er 10minuten tegen aan gaat kletsen.

2 oktober 2023 om 14:43

1. Zijn de meeste voorbeelden behoorlijk van een tijd terug. En leven dan ook in andere tijd. De wedstrijd van Denemarken is wel gestaakt, maar later in de avond (wedstrijd was om 6 uur) uitgespeeld. Mede op advies van Eriksen.
2. Na het vreselijke gebeuren met Nouri is besloten dat bij bewusteloosheid het protocol is om te beginnen met hartmassage.
3. Dat de schrik er goed in zat, mede het geen fijn beeld geeft om je makker zo te zien liggen. Is er dan ook alleen maar goed aan gedaan om definitief te staken.
4. Een koe in de kont is altijd makkelijker.

2 oktober 2023 om 14:54

jij tikt niet zo hoog met deze beleving van feiten en de gevolgen nu. ik hoop dat expres beetje gek doet.

2 oktober 2023 om 17:29

Hoezo 10 minuten extra tijd?
Je rekent toch ook de tijd vanaf het moment van de blessure?
Dus daar verlies je niks op?

2 oktober 2023 om 17:47

zo misselijkmakend dit. Het gaat hier om iets heel anders dan misdragingen van je eigen publiek dan het leven van een speler van de tegenpartij. Deze impact had meer dan alleen vuurwerk op het veld. Dus een beetje appels met peren vergelijken. Ik begrijp dat de KNVB deze situatie over het weekend heeft getild.

2 oktober 2023 om 13:12

Lijkt mij dat dat komt omdat de wedstrijd niet gestaakt is ivm externe factoren om het veld? De keeper kan bijvoorbeeld niet meespelen binnen 72 uur

2 oktober 2023 om 13:37

Mag hij überhaupt meespelen? Dat zou dan weer raar zijn. Menselijk gezien heel fijn, maar hij lag er natuurlijk uit en gezien de KNVB strikt is met hun eigen regels.

2 oktober 2023 om 13:51

Hoezo niet dan (mits fit uiteraard) ten tijde van het staken van de wedstrijd was hij niet gewisseld

2 oktober 2023 om 13:53

Mag Brobbey dan ook nog gestraft worden? Want als dat voor Vaessen geldt? De kwestie is lastig denk ik. Het gebeurt niet vaak dat een wedstrijd wordt gestopt vanwege letsel

2 oktober 2023 om 14:01

Hoezo Brobbey gestraft? Wat een onzin.

2 oktober 2023 om 14:05

@markerazzi,

Waarvoor moet Brobbey precies gestraft worden?

2 oktober 2023 om 14:14

Markerazzi, wat viel Brobbey precies te verwijten volgens jou? Dit gebeurt alom was zelfs te vergelijken met de actie waaruit de 2-2 viel. Gelukkig voor Gorter werd hij niet geraakt,maar had zomaar gekund.

2 oktober 2023 om 14:18

@ducktaildo het voelt natuurlijk volledig anders. Maar de regels maken geen onderscheid over de reden dat een wedstrijd gestaakt wordt. Of dit dus door slecht weer, supporters problemen of zo iets als dit komt maakt niet uit.

Ze gaan in principe uit van zoveel mogelijk dezelfde spelers. Vaessen was niet gewisseld op het moment dat de wedstrijd werd gestaakt. Dus ik denk dat hij, mits fit genoeg, zelfs moet spelen.

2 oktober 2023 om 16:17

Sorry als ik het verwarrend breng maar ik reageer naar mijn idee op een nogal ongepaste vraag reactie over de keeper van RKC. Ik vind het volkomen logisch dat Vaessen weer mee mag doen. En maak niet de handigste opmerking over Brobbey want ik vind het ook gewoon ongelukkig. Maar ga vooral niet naar de 2-2 wijzen want daar was 1 heel groot verschil en dat is dat Gorter niet word geraakt.

2 oktober 2023 om 13:13

Terechte vraag. Zeker als Volendam zou ik hier heel erg kritisch in zijn.
Of zijn er andere regels wanneer er een andere oorzaak voor staking is?

2 oktober 2023 om 13:17

Voor zover ik weet niet. Ik heb bij vorige nieuwsberichten soortgelijke vragen voorbij zien komen en toen was het allemaal misplaatst omdat het om een ernstig lijkende blessure ging maar wel vreemd dat half Nederland het vorige week belachelijk vond dat Ajax een voorstel deed voor begin November uitspelen omdat het binnen 72 uur uitspelen moest. Nu hoor je weinig mensen hierover.

2 oktober 2023 om 13:20

Deze week is Europees voetbal, daarbij gelden strikte regels van de Uefa, Daarbij opgeteld dat je als Ajax zijnde ook wilt voorbereiden op de wedstrijden tegen AEK plus dat Ajax ook nog eens moet reizen naar Griekenland. Dan zal het wel cru zijn om daarvoor nog een potje van pak en weg 10 minuutjes in Waalwijk te gaan spelen deze week.

2 oktober 2023 om 14:05

Dat heeft er natuurlijk ook mee te maken dat het vorige keer een doelbewuste sabotage van de wedstrijd was, zodat hij later gespeeld kan worden. Dat gedrag moet natuurlijk zo min mogelijk beloond worden. Volledig onvergelijkbare gevallen dus.

2 oktober 2023 om 14:29

Het gedrag van de Ajax fans moet zeker niet beloond worden. Maar de KNVB regels maken geen onderscheid tussen de reden waarom een wedstrijd wordt gestaakt.

Die 72 uur is overigens een richtlijn. Die staat, i.t.t. tot een aantal andere zaken rond het staken en herstarten van een wedstrijd niet in de regels. Ze hebben voor het uitspelen tegen Feyenoord gekozen om de wedstrijd op de eerst volgende dag op de wedstrijd kalender uit te laten spelen en daarvoor de wedstrijd van Ajax tegen Volendam te verplaatsen.

Als de KNVB consequent is dan zouden ze de wedstrijd tegen RKC komend weekend, dus ook op de eerst volgende dag op de wedstrijd kalender, uit laten spelen en dan verplaatsen ze de wedstrijd met AZ. Aangezien AZ een stuk groter is dan Volendam of RKC zullen ze dat wel niet doen en gaan zie dat laatste kwartiertje (ik meen 8 minuten blessuretijd) ergens in November inhalen.

2 oktober 2023 om 14:45

@marocberkane, het feit dat de oorzaak verschillend is, is het twee maal een definitief gestaakte wedstrijd en daarmee juist extreem vergelijkbaar.

Volendam mocht niet tegen Ajax omdat die wedstrijd tegen Feyenoord persé binnen 72 uur afgerond moest worden. Nu blijkt dat plotseling niet. Ik kan mij voorstellen dat Volendam dit beschouwd als het meten met 2 maten.

2 oktober 2023 om 13:14

RKC mocht niet meer wisselen, dus Vaessen moet aan de aftrap verschijnen anders is het matchfixing.

Tuurlijk speel je dit niet binnen 72u uit, dan hadden ze net zo goed op het moment zelf door kunnen gaan. Overigens vind ik 4 minuten uitspelen echt kansloos.

2 oktober 2023 om 13:14

Tyuin, is een hoofdblessure dus ze mogen gewoon een extra wissel doen.

2 oktober 2023 om 13:15

Ik meende dat er een regels was ingevoerd dat een extra wissel was toegestaan bij een hoofdblessure, of geldt dit alleen voor Europees voetbal?

2 oktober 2023 om 13:15

Maar het is geen 4 minuten. Minuut 82 gebeurde het, plus extra tijd (5?) Zit je toch al aan de 12 minuten, waar veel kan gebeuren

2 oktober 2023 om 13:16

Dat was een idee volgens mij. Nog niet ingevoerd.

2 oktober 2023 om 13:16

Het zijn inclusief blessuretijd 10 minuten. En het had ook binnen 72 uur gekund. Het verbaast me waarom er nog geen berichten zijn.

2 oktober 2023 om 13:17

@Lierse misschien in Belgie.

2 oktober 2023 om 13:17

Die regel bestaat al 2 seizoenen, ook in de Eredivisie. Bij een hoofdblessure mag je 1 keer extra wisselen. Vaessen zou dus gewisseld mogen worden.

2 oktober 2023 om 13:32

Bedoelde het ook niet heel serieus, eerder dat je niet binnen 72u uitspeelt na zo'n ervaring.

2 oktober 2023 om 13:15

Vraag ik mij ook af. Had toch vanavond of morgenochtend gekund, zeker met de goede berichten van Vaessen?

2 oktober 2023 om 13:16

Morgenochtend terwijl Ajax donderdag tegen AEK speelt.......

2 oktober 2023 om 14:00

Als Ajax dinsdagochtend geen 10 minuten tegen RKC kan spelen omdat ze 2 dagen later 's avonds moeten spelen kunnen ze beter allemaal stoppen als prof..

2 oktober 2023 om 14:10

Met voorbereiding en reizen etc. Is het niet heel handig om dimsdagochtend een wedstrijd te moeten spelen. Ik snap alleen niet dat de knvb wat sneller gehandeld heeft en de wedstrijd naar vamdaag heeft gezet, gezien de goede berichten over Vaessen.

Dinsdag en de middag ergens terug uit waalwijk, heb je alleen woensdag nog om voor te bereiden op AEK aangezien ze dan in de avond of donderdag ochtend weer naar Griekenland vliegen.

2 oktober 2023 om 17:40

Aek speelt vanavond ook nog gewoon een uit wedstrijd hoor..waarom zou Ajax dat dan niet kunnen..hadden ook gewoon vanmiddag kunnen spelen..

2 oktober 2023 om 13:50

Totaal ander geval, reanimatie op het veld, spelers geschokt. Wie weet wat er nu door zo’n team gaat, ondanks dat de berichten positief zijn.

2 oktober 2023 om 14:05

Heeft met andere regels te maken dan gestaakt door supporters geweld. Dat mensen dat noet snappen..

2 oktober 2023 om 14:35

@kenada er zijn geen andere regels. Het KNVB reglement voor het betaalde voetbal kun je gewoon op hun site downloaden. Daarin wordt nergens onderscheid gemaakt tussen het staken door slecht weer, supporters problemen of iets als dit.

Het voelt heel anders uiteraard. Dat ben ik met iedereen eens en daarom zou je het best anders kunnen behandelen. Maar de regels maken geen verschil.

Als de KNVB consequent wil zijn op basis van hun regels en de vorige wedstrijd dat een wedstrijd werd gestaakt, dan zouden ze deze wedstrijd ook op de eerste volgende speeldag uit moeten laten spelen. Midweeks kan niet doordat Ajax Europees speelt, dus dat zou het komende weekeinde zijn.

2 oktober 2023 om 15:01

Je hebt te maken met een midweekse UEFA kalender, dus dat is per definitie niet haalbaar. Of willen we nu Ajax internationaal een hak zetten vanwege deze situatie?

2 oktober 2023 om 14:34

In sommige situaties voetbal niet op 1 zetten zou je sieren. Dat dit is wat je uit de situatie rond Vaessen haalt is wel triest. Laten we blij zijn dat die gozer weer stabiel is. Wedstrijd wordt vanzelf uitgespeelt....

2 oktober 2023 om 14:58

Een stel randdebielen smijt vuurwerk op het veld om de wedstrijd bewust plat te leggen. Keeper gaat out en wordt gereanimeerd op het veld, vlak voor een Europese midweek. Dit zijn de situaties die je nu vergelijkt. Topper.

2 oktober 2023 om 15:18

We wisten gisterochtend al dat hij stabiel en weer bij kennis is. Je zou makkelijk vandaag in 10 minuten die wedstrijd uit kunnen spelen. Ik vind het gewoon vreemd dat je straks ergens in november 10 minuten een wedstrijd af moet maken.

2 oktober 2023 om 15:28

Vreemd is het, tuurlijk. Elke pot deels inhalen is vreemd. En in theorie kan het wat je zegt. Maar ik kan me goed voorstellen dat Ajax ook geen zin heeft dit midweeks op te lossen. Retourtje Waalwijk is al snel 3u reizen, terwijl de focus moet liggen op AEK.

2 oktober 2023 om 17:07

Dit vraag jij serieus Missinglink?

2 oktober 2023 om 18:56

Sommige clubs zijn nu eenmaal meer gelijk dan anderen.

Nou nou, heisa om niks.. wel bijzonder rot dat Ajax in November nog voor 4 minuten naar Waalwijk moet. Logisch dat de wedstrijd gestaakt is, maar dit ga je toch niet uitspelen..

2 oktober 2023 om 13:15

Natuurlijk ga je dit wel uitspelen! RKC heeft nog kans op een gelijkmaker, elk punt voor hun is winst. Voor Ajax 1 of 3 punten is essentieel voor de playoffs om Europees voetbal.

2 oktober 2023 om 13:23

Waarom zou je dit niet uitspelen? Het was niet alsof het al 'klaar' was.

2 oktober 2023 om 13:41

Voor 4 tot 8 minuten is natuurlijk wel raar. Klaar of niet. Je kan niet voor de klare partij de ene regel doen en voor de niet klare partij de andere. Of je moet er specifiek regels voor maken, maar die zijn er niet. Maar voor zeg 8 minuten, naar Waalwijk reizen, drie kwartier warming up etc etc is natuurlijk bizar. Buiten het feit dat je een heel andere wedstrijd hebt dan zaterdag met fitte spelers.

2 oktober 2023 om 14:26

Ik snap dat jij dat bizar vindt Formus. Het zal ook niet geheel toevallig zijn dat een supporter van Ajax de wedstrijd liever niet meer uit speelt.

Feitelijk was er volgens mij nog een minuut of 6 officiele speeltijd en kun je zomaar op 4-5 minuten extra tijd rekenen. Lijkt me bij een 2-3 achterstand niet meer dan normaal dat je die 10 minuten gewoon uit speelt. Idd, je kunt niet voor de ene wedstrijd het een doen en voor een andere wedstrijd weer iets anders.

Tegen Feyenoord incasseerden jullie nog een doelpuntje toen de wedstrijd werd uitgespeeld, Doe dat tegen RKC ook nog ff dan?

2 oktober 2023 om 13:24

Als Ajax achter stond met nog 4 punten was de wereld te klein en moest en zal het uitgespeeld worden..

2 oktober 2023 om 13:33Gebaseerd op aanname Mauro? Zaterdag is gestaakt op basis van een zware ongeluk met de keeper van RKC. Ik denk dat in deze beide partijen en met name RKC het op dit moment belangrijker acht dat de keeper er weer boven op komt. En zij daarbij het waarschijnlijk prima vinden om het deze week even bij trainen te houden. Maar overal moet weer wat achter gezocht worden. Ajax vindt dat ook wel prima dat de wedstrijd op een ander moment wordt gespeeld.

2 oktober 2023 om 14:45

Knoer...het ene heeft niets met het andere te maken. Ik denk dat rkc heel graag uit wil spelen, in de hoop er nog iets uit te slepen. Dat betekent natuurlijk niet dat ze niet hopen dat hun keeper niet goed hersteld.

2 oktober 2023 om 13:42

Hoezo niet? Maar 1 goal verschil en met blessuretijd nog zo'n 10 minuten te spelen. Zou echt compleet bizar zijn om dit niet uit te spelen.

2 oktober 2023 om 14:01

Overigens was het ook meer dan 4 minuten dus weet niet hoe iedereen daarbij komt. En dan nog extra tijd

2 oktober 2023 om 14:08

@tilburg013,

Het is in minuut 86 pas gestaakt, dus 4 minuten + blessuretijd.

2 oktober 2023 om 15:20

Vreemd, de wedstrijd is in de 84ste minuut stil gelegd. Maakt opzich niet veel verschil denk ik, komt er gewoon 2 minuten extra blessuretijd bovenop de al berekende blessuretijd.

2 oktober 2023 om 14:05

Zuiver spelen en dat betekent dat er welzeker uitgespeeld dient te worden.

2 oktober 2023 om 14:37

"logisch dat de wedstrijd gestaakt is, maar dit ga je toch niet uitspelen.."

RKC stond maar met 1 doelpunt verschil achter en had nog 4 minuten + blessuretijd om daar iets aan te doen. Natuurlijk moet dit wel uitgespeeld worden.

Voor 5 minuten ga je toch niet de hele boel weer optuigen? Snap helemaal dat RKC op dat moment niet verder wilde en dan kun je het toch hierbij laten..

2 oktober 2023 om 13:18

5 + eventuele extra tijd kan van alles nog gebeuren met Kramer in de spits. Zou als RKC zijnde nooit akkoord gaan er is grote kans tegen de huidige Ajax.

2 oktober 2023 om 13:22

Als je 2-3 laat staan is het wachten tot andere clubs erover vallen, want RKC kon de 3-3 nog maken. Hierom denk ik dat de wedstrijd hoe dan ook uitgespeeld zal/moet worden.

Moeilijke casus, ook in deze is er geen schadevrije oplossing.

2 oktober 2023 om 18:12

Hoe later hoe beter is win win voor Ajax spelers doen meer ervaring op. Weten nu hoe kramer speelt.

2 oktober 2023 om 13:23

Vorige week lag ie binnen 5 minuten ook al in het netje tegen Feyenoord. Er zit gewoon nog een puntje in voor Rkc.

2 oktober 2023 om 13:28

Vorig seizoen werd Vitesse-Sparta ook nog uitgespeeld met 6 minuten te gaan. Nu moet er nog ruim 10 minuten gespeeld worden, de kans op een gelijkspel is goed haalbaar bij een stand van 2-3. 100% uitspelen

2 oktober 2023 om 13:38

Daar heb je gelijk in, maar nu is de wedstrijd natuurlijk op verzoek van RKC beëindigd, daar zit wel een verschilletje.

2 oktober 2023 om 13:56

Tja vind je het gek dat ze niet wilden doorspelen? Zou belachelijk zijn om dan opeens het niet meer uit te spelen. Het is niet alsof er een keus was vanuit hun. Als de KNVB het sneller had geregeld hadden ze prima vandaag uit kunnen spelen.

2 oktober 2023 om 14:00

Op verzoek van RKC, of als gevolg van een trap tegen het hoofd door Brobbey?

2 oktober 2023 om 14:30

Een trap tegen het hoofd of een ongelukkige botsing in het doelgebied? Ongelooflijk hoe sommige mensen hun club voor- of afkeur zelfs bij een dergelijke vreselijke blessure niet uit kunnen schakelen. Zelfs meerdere mensen die beweren dat er een rode kaart gegeven zou moeten worden.. xD

2 oktober 2023 om 15:06

Felix, laten we niet doen alsof Brobbey hier bewust Vaessen out laat gaan. Dit is een lelijke botsing die wel vaker voorkomt, dan gelukkig vaak minder heftig.

2 oktober 2023 om 16:27

Dit is zelfs een plicht van de scheidsrechter om dit aan de club van het slachtoffer te vragen. Met een open beenbreuk geld hetzelfde

2 oktober 2023 om 13:56

Daar ben ik het mee oneens. Zou ons wel goed uitkomen hoor, maar er kan nog van alles gebeuren met deze stand. Daarnaast vind ik eigenlijk dat elke wedstrijd uitgespeeld moet worden, ook al lijkt het gespeeld. Zal je net zien dat het voor belangrijke plekken op de eindstand ineens het doelsaldo erom doet. Om gezeur te voorkomen, moet je gewoon alles uitspelen naar mijn mening.

2 oktober 2023 om 14:43

Volgens mij gebeurde het in de 82ste of 84ste minuut. Inclusief blessuretijd zit je dan al snel aan 10 minuten of een klein kwartiertje.

Dat lijkt me sowieso te veel om niet uit te laten spelen, al is het maar voor het doelsaldo e.d.
Daarnaast kun je met deze stand in ruim 10 minuten nog allen kanten op.

Vrij veel ajacieden hier die het wel goed zo vinden. Begrijpelijk ook haha

Maar je moet dit natuurlijk uitspelen. Met blessuretijd zit je zo nog op 10 minuten. Als het 3-2 voor RKC had gestaan, had iedereen hem ook willen uitspelen.

2 oktober 2023 om 13:39

Ik zie die Ajacieden niet hoor. Niet zo interessant proberen te doen.

2 oktober 2023 om 14:09

Hahaha ze zijn er wel degelijk, maar volledig begrijpelijk ook als dit de eerste winst kan zijn in 6 wedstrijden.

2 oktober 2023 om 15:54

De algemene strekking is toch echt overduidelijk dat vrijwel iedereen het logisch vind dat de pot gewoon afgemaakt wordt, van zowel Ajacieden als niet-Ajacieden. In dit topic met dik 100 reacties staat welgeteld 1 (!) hele comment waarin staat "dit ga je toch niet meer uitspelen?", en ik herken die bewuste poster niet eens als Ajax supporter zelfs. Dat is iets heel anders dan "vrij veel Ajacieden hier", dat is gewoon selectief lezen als je dat beweert. Ook in de andere topics zie ik eigenlijk niemand dat opperen. Er is hooguit wat verwondering dat er niet gewoon gisteren of vandaag (lees: binnen 72u) is hervat, dat had mij persoonlijk ook logischer geleken dan ergens halverwege november. Maar deze pot zomaar affluiten op 2-3 kan helemaal niet en geen enkele supporter (van welke club dan ook) zou dit opperen als ie even logisch nadenkt.

2 oktober 2023 om 16:31

Nou niet alle Ajacieden hoor.
“ Vind 4 minuten wel weinig om nog voor te spelen, maar dat terzijde. Maar mag Vaessen bv meespelen die pot als ie hopelijk weer ok is?”

2 oktober 2023 om 18:24

Er staat vrijwel iedereen, er zijn dus ook uitzonderingen.

Ik neem aan dat uitspelen met publiek is.

2 oktober 2023 om 14:00

Mwa denk dat vele supporters ook niet zoveel behoefte hebben om voor 10 minuten naar t stadion te gaan. Tel daarbij de kosten voor beveiliging etc mee denk ik dat RKC het zonder publiek ook prima vind/.Ik ben benieuwd hoe Ajax er nu instaat. Tegen Feyenoord wilde ze perse de wedstrijd uitspelen vanuit een kansloze positie. Het zou mij niks verbazen als Ajax nu niet verder wil spelen en 2-3 als eindstand wil hebben. Dat zou enigzins schijnheilig zijn. RKC zal denk ik wel in November verder willen spelen. Die kunnen 5 minuten lang nog aanvallen en wellicht nog 3-3 maken. Dat kan makkelijk tegen dit Ajax

2 oktober 2023 om 13:50

Waarom weer Feyenoord erbij halen? Is nergens voor nodig.

De KNVB heeft een eenvoudige regel, een gestaakte wedstrijd dient in principe gewoon afgespeeld te worden en dat zal dan ook gaan gebeuren tenzij RKC het niet ziet zitten. Maar aangezien die nog alles te winnen hebben, ga ik er vanuit dat die wel willen afspelen dus zal dat gewoon gaan gebeuren.

2 oktober 2023 om 15:20

Hij heeft het over het standpunt van Ajax met betrekking tot twee (in mijn ogen niet te vergelijken) zaken. Moet het dan uitmaken met welke club het voorbeeld heeft te maken? Miki doelt erop dat toen willen uitspelen ook nu betekent dat Ajax nu moet willen uitspelen (anders kun je het hypocriet noemen). Maar dat hoeft uiteraard niet. Ik zie de vergelijking in een stel idiote supporters en een medisch noodgeval niet..

Ik moet zeggen dat ik overigens wel veel mensen zie hopen dat RKC de 3-3 maakt. Houden die er rekening mee dat de kans op 2-4 groter is? 😉

2 oktober 2023 om 19:12

Gestaakt is gestaakt, Tukkertje. De oorzaak ervan is niet relevant voor de regelgeving omtrent het vervolg.

Als je het puur wilt houden, speel je alle wedstrijden uit

2 oktober 2023 om 13:54Lekker man spuit elf. Dit heeft helemaal niks met de vergelijking naar Ajax - Feyenoord te maken. Lijkt mij dat de gezondheid van de keeper voorop gaat en beide partijen ermee in stemmen met de wedstrijd uit spelen later in het jaar. Maar je hebt weer lekker nutteloos gescoord.

Dit moet gewoon uitgespeeld worden, en hoe sneller hoe beter. Belachelijk dat het niet vandaag kon. Snap dat Vaessen momenteel niet kan spelen maar wie zegt dat hij het over een week bijv. wel kan. Ajax heeft de komende 3 weken een bomvol programma... zie het dus niet zo snel deze maand nog uitgespeeld worden. Misschien begin november ergens...

Maar sowieso uitspelen. Vooral omdat RKC nog alle kansen heeft om een punt of meer eruit te slepen. Ik had eerder Ajax-Feyenoord niet meer uit laten spelen, dan deze waar nog veel op het spel staat voor RKC.

2 oktober 2023 om 15:44

Vaessen moet sowieso gewisseld worden, en ondanks dat RKC al vijf keer gewisseld heeft mag dat omdat het hoofdletsel betreft.
Meer bijzonder is de vraag of de KNVB haar eigen regels weer gaat aanpassen indien een of meerdere van de tien RKC veldspelers die in minuut 83 nog op het veld stonden geblesseerd blijken te zijn wanneer de resterende 8-10 minuten worden uitgespeeld. Die moegn volgens de regels niet gewisseld worden.

Absurd dat deze wedstrijd niet gewoon uitgespeeld werd. Desnoods met een uurtje vertraging. Klimaat en supporters zijn weer de grote verliezers. Ajax moet naar Waalwijk afreizen voor ongeveer 10minuten voetballen. Net als destijds tegen Feyenoord gewoon de overwinning reglementair

2 oktober 2023 om 14:41

"absurd dat deze wedstrijd niet gewoon uitgespeeld werd."

Absurd dat jij dat vindt. Er stonden spelers van RKC te huilen of bijna over hun nek te gaan. Daar mag je echt niet van verwachten dat ze nog even op de toppen van hun kunnen een wedstrijd uit gaan spelen.

2 oktober 2023 om 15:08

"net als destijds tegen Feyenoord gewoon de overwinning reglementair"

Lol....die wedstrijd tegen Feyenoord is toch gewoon afgespeeld man.
Daarbij kun je idd niet verwachten dat een ploeg maar ff doorspeelt als hun collega / teamgenoot / maatje zokjuist nog roerloos op een veld lag, gereanimeerd werd en er nog niet duidelijk is hoe het met hem gaat.

Bizar dat jij denkt dat voetbal maar boven alles moet gaan.

Prima joh kunnen we die 2-4 er nog even inprikken

Kan niet anders dat die wedstrijd nog wordt uitgespeeld. Alhoewel het qua speelschema ajax wel lastig gaat zijn. Wat betreft de foutieve stand, volgens mij is dat gewoon geautomatiseerd virtuele stand als wedstrijden al zijn begonnen

Foutje bedankt… nog ff afwachten hè Ajax.

Deze wedstrijd zal toch ook niet meer uitgespeeld gaan worden? Hoeveel tijd stond er nog op de klok? Als het om een (bijna) een helft voetballen gaat heb ik er alle begrip voor, maar nu? Voor die lullige 10 minuutjes? Nee hoor, volgens mij kunnen beide teams wel een nuttigere tijdsbesteding bedenken..

2 oktober 2023 om 14:59

Waarom niet? Stel je voor dat zoiets bij Ajax gebeurt en ze daardoor punten tekort komen voor een bepaalde positie op de ranglijst. Erg vervelend allemaal maar deze wedstrijd had gister allang uitgespeeld moeten worden.

2 oktober 2023 om 15:11

Aangezien het hier niet over misdragingen van supporters ging, maar over de gezondheid van een speler, heb ik er best begrip voor dat die wedstrijd gisteren niet uitgespeeld is. Wat mij betreft is dit niet de moeite waard om nog die hele rit naar Waalwijk voor te maken voor Ajax en kan RKC zich beter focussen op de volgende tegenstander toch? Bovendien heeft Ajax ook een Europese wedstrijd die gespeeld zal moeten worden, dus zal het een lastige 10 minuten zijn om in te plannen.

Als we het hier over een staking hadden vanwege misdragingen van een bepaalde supportersgroep dan begrijp ik volledig dat je met maling aan die desbetreffende club de wedstrijd laat uitspelen, maar nu is het wat mij betreft echt in het voordeel van iedereen als je er "gewoon" een punt achter zet.

2 oktober 2023 om 15:44

Ik denk dat dat helemaal niet in het voordeel van iedereen is. Dit is alleen in het voordeel van Ajax.

RKC en de rest van Nederland zien het niet verder uitspelen meer als een vorm van Matchfixing.

De term "gewoon" in je betoog kan ik overigens wel volgen. Meestal beslist de KNVB "gewoon" in het voordeel van Ajax.

Succes

2 oktober 2023 om 17:33

Je moet toch een zwaar en triest leven hebben als je oprecht denkt dat de KNVB Ajax bevoordeeld. Misschien een optie om toe te voegen aan de DSM.

2 oktober 2023 om 19:02

De reden waarom een wedstrijd wordt gestaakt doet er toch eigenlijk niet toe.

Er zullen inderdaad, inclusief blessuretijd, nog een minuut of 10 te spelen zijn. Tegen Feyenoord lag hij er bij de hervatting al na 4 minuten in, en dat was de 2e grote kans van die wedstrijd. Het is niet alsof het 5-0 staat en elke overige treffer alleen nog iets voor de statistieken doet en misschien aan het einde van de rit iets voor het doelsaldo.

Ik lees hier zoveel onzin, dat ik toch even wat dingen recht wil zetten

1) Het is een regel dat een gestaakte wedstrijd binnen 72 uur uitgespeeld moet worden.
Dit is onzin, het is geen regel. Die 72 uur was slechts een richtlijn, zoals sommigen al melden. Wat ze daarbij nog vergeten te melden is dat die richtlijn er was voor eind vorig seizoen, omdat anders gestaakte wedstrijden pas na afloop van de competitie uitgespeeld zouden worden en dat behoorlijke competitievervalsing zou kunnen opleveren, omdat concurrenten dan al uitgespeeld zijn en je precies weet welk resultaat je moet behalen, omdat je concurrent al uitgespeeld is. Dus die noodzaak is er nu niet meer, waardoor die richtlijn niet eens meer geld. Er wordt nu gewoon weer gekeken wat het minst nadelig voor de competitie is.

2) Vaessen mag niet meer meespelen.
Ik weet niet eens waar deze onzin vandaan komt, want als Vaessen weer fit is, dan MOET hij zelfs spelen. Je moet namelijk met dezelfde spelers spelen die op dat moment op het veld stonden volgens de regels (tenzij je direct een overgebleven wissel gebruikt uiteraard, maar die had RKC niet meer geloof ik). Er is één uitzondering, zie punt 3

3) RKC mag Vaessen alleen maar wisselen omdat er een extra wisselmogelijkheid is vanwege een hoofdblessure.
Ook onjuist. Als een speler geblesseerd is voor het restant, dan mag die altijd vervangen worden, ook als er geen wissels meer zijn. Ook kost dat geen wisselmogelijkheid als je die nog wel had. De club moet die speler dan wel van tevoren bij de KNVB aanmelden en laten keuren door een KNVB arts. Echter mag zo'n speler alleen vervangen worden door iemand die destijds al bij de wedstrijdselectie zat en nog niet gewisseld was of rood had gekregen. (spelers die in tussentijd in andere wedstrijden een schorsing hebben opgelopen blijven echter wel speelgerechtigd, omdat ze dat ook waren ten tijde dat de wedstrijd begonnen was)

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

50 fans
Aanvaller, 26 jaar
SeizoenClubW
2023/2024 Ajax 11 6 4 0
2022/2023 Ajax 32 12 0 0
2021/2022 Tottenham Hotspur 25 3 1 0
2020/2021 Tottenham Hotspur 21 1 3 0
2019/2020 Tottenham Hotspur 14 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Van 't Schip: 'Ik ga ervan uit dat hij blijft, zeker tot einde van seizoen'

Steven Bergwijn weet niets van de vermeende interesse van West Ham United. Clubwatcher Mike Verweij van De Telegraaf meldde vrijdag dat de Londense club al contact heeft opgenomen met het management...Lees verder

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren