Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Ajacied laat kritiek van zich afglijden: 'Ben ik niet meer mee bezig'

Laatste update:
/

Joël Veltman is in de loop der jaren doof geworden voor veel van de kritische geluiden van buitenaf. De Ajax-stopper lag onlangs weer onder vuur na zijn mindere optredens tegen Rapid Wien in de voorronde van de Champions League, maar raken doet hem niet. “Daar ben ik niet meer mee bezig”, zegt hij tegen Ajax Life.

Veltman was de Kop van jut na zijn foute inspeelpass in het uitduel bij Rapid, waar Ajax een 0-2 voorsprong weggaf. De gelijkmaker kwam tot stand omdat hij de bal in de voeten van een opponent schoot en vervolgens te gretig instapte. Met name op internet was de kritiek niet mals. “In het begin, dan denk ik aan vorig jaar, lees je dat soort dingen wel. Maar nu vrij weinig tot niet eigenlijk.”

Veltman herstelde zich van dat matige optreden door in de competitiewedstrijden tegen AZ en Willem II soeverein overeind te blijven. Dat past binnen zijn filosofie. “Je krijgt altijd een nieuwe kans, er komt altijd een nieuwe wedstrijd aan. Dan moet je gewoon laten zien dat je er wel gewoon in hoort”, besluit hij. De international krijgt momenteel de voorkeur boven onder meer John Heitinga en Mike van der Hoorn.

Joël Veltman hoort in de basis bij Ajax

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Misschien toch maar je oren open doen...
Nwt als bij psv kan de verdediging in ajax stukken beter..mja..roeien met de riemen die je hebt

19 augustus 2015 om 21:05

Snap hem wel. Als je dat allemaal gaat lezen krijg je wel een flinke knauw in je zelfvertrouwen. Zolang die maar wel luistert naar de mensen binnen Ajax enzo

19 augustus 2015 om 21:52

Veltman moet gewoon lekker een transfer maken als hij zich niet gewaardeerd voelt. Denk dat Valencia goed bij hem past, voetballende ploeg. En daar hebben ze een centrumverdediger nodig want Otamendi vertrekt.

19 augustus 2015 om 22:19

Ja want als je het niveau van Ajax nauwelijks aan kunt dan kan je altijd nog naar Valencia. Net zeg je ook al dat je 433 met Rooney op de vleugel wil bij een topic over United en Mane. Je maakt het wel heel moeilijk om je nog lichtelijk serieus te nemen...

19 augustus 2015 om 22:34

Nou nee want Veltman kan het niveau van Ajax wel aan, hij was vorig seizoen samen met Cillessen de beste van het team. Hij is een hele goede, slimme verdediger die fenomenaal kan opbouwen. Hij hoort gewaardeerd te worden. Zo niet dan moet hij lekker ergens gaan spelen waar dat wel gebeurt.

19 augustus 2015 om 22:38

Maduro ging ook van Ajax naar Valencia :-)

19 augustus 2015 om 22:51

Vorig seizoen de beste man ? hoeveel wedstrijden heb jij gezien van Ajax hou op man deze man maakt elke week dezelfde fouten in de eredivisie kom je er soms mee weg maar tegen een b club uit Europa lees rapid is het gelijk raak en is Ajax daar eigenlijk uitgeschakeld het is een hele matige verdediger , de beste bij Ajax hou op zeg .

20 augustus 2015 om 10:02

Toen Veltman afwezig was door een blessure stortte Ajax helemaal in. Hij kwam terug en ze bloeiden weer op.

20 augustus 2015 om 17:57

Veltman fouten? Elke defensieve fout die vorig seizoen werd gemaakt kwam van Boilesen of van Moisander. Zet je oogkleppen alsjeblieft af. Veltman was vorig seizoen veruit de beste verdediger en is zeker Ajax materiaal. Zou zeker meekunnen bij Valencia. Tegen Rapid waren ook beide tegengoals fouten van Gudelj, maar daar hoor je niemand over. Kijk ze maar terug, zonder bril op, dan krijg je het misschien wat helderder in je bovenkamer ipv alles van anderen over te nemen.

19 augustus 2015 om 21:24

Alleen de titel ''veltman doof voor kritiek'' is al totaal onjuist.

Veltman is helemaal niet 'doof voor kritiek' maar Veltman is 'doof voor kritiek van mensen op het internet' en dat lijkt mij een behoorlijk verschil. Alleen zal een tweede titel voor veel minder 'hits' zorgen.

Hij heeft er ook helemaal niks aan om naar kritiek van supporters te luisteren. Frank de Boer is zijn trainer en daar zal hij heust wel naar luisteren / openstaan voor kritiek.

Samengevat is dit gewoon een heel erg slecht artikel..

19 augustus 2015 om 21:28

ik ben het wel met je eens maar het is natuurlijk niet zo dat supporters niets weten en de trainer alles.. ik zie vaak genoeg opstellingen bij diverse clubs waarbij iedereen toch wel weet dat een bepaalde positie veel beter ingevuld had kunnen worden.

19 augustus 2015 om 21:36

De titel is reeds aangepast, zie ik...

20 augustus 2015 om 05:45

Klopt, maar laten we eerlijk wezen een hoop supporters kritiek is verre van objectief. Het internet zit vol met mensen die al aan het logo op je shirt genoeg weten...

Goedzo, niets van aantrekken. Gewoon denken dat het lekker gaat. Geweldige instelling...
Niet gek dat deze jongen alleen maar slechter lijkt te worden...

19 augustus 2015 om 21:09

Alsof ie iets heeft aan 300 mensen die hetzelfde zeggen: veltman speelde slecht. Dan kan ie beter naar zn teamgenoten en de staf luisteren

19 augustus 2015 om 21:32

Als die 300 man precies hetzelfde zeggen week in, week uit (en dan heb ik het over specifieke punten in zijn spel) dan zal er misschien wel kern van waarheid inzitten.
Je hoeft geen ex-voetballer te zijn om te zien dat Veltman te kort komt.

20 augustus 2015 om 14:38

Yamiown,

Iedere voetballer krijgt met kritiek op internet te maken. Daar moeten ze zich inderdaad niets van aantrekken. Op Ibrahimovic was indertijd ook veel kritiek, dat is allemaal nog redelijk goed gekomen.

En 300 man die allemaal iets negatiefs over een Ajax speler kunnen zeggen zijn in Nederland zo gevonden, dus dat is niet zo'n heel sterk argument.

19 augustus 2015 om 21:09

Ja joh. Het ligt alleen maar aan de mensen op internet die tot hun ontdekking zijn gekomen dat Veltman niet kan voetballen, en niet aan Veltman zelf. Klinkt logisch

Vond hem vorig jaar echt een heel goed duo vormen met boillisen. Ik kon me elke wedstrijd wel een blunder herrinderen van (een van) die 2.
Nu staat boilissen er niet meer en heeft Veltman zijn taak helemaal over genomen. Ik verheug me nu al op alle grote wedstrijden van Ajax. Kan je de 'kwaliteit' van Veltman extra goed zien.

20 augustus 2015 om 03:36

Het eerste halve seizoen van Veltman vond ik hem geweldig. Veel inspelen in het middenveld, snel, direct.

Ik dacht echt...die gaat het helemaal maken.

Nu ligt alles onder een vergrootglas, maar zo slecht is hij ook niet.
Het is wel iets minder geworden en het grote talent dat ik in hem zag is een beetje aan het weg ebben.

Het kan nog goed komen. Hij heeft vorig jaar natuurlijk ook niet de beste verdediger naast hem gehad. Moisander had het helemaal niet

20 augustus 2015 om 03:36

Het eerste halve seizoen van Veltman vond ik hem geweldig. Veel inspelen in het middenveld, snel, direct.

Ik dacht echt...die gaat het helemaal maken.

Nu ligt alles onder een vergrootglas, maar zo slecht is hij ook niet.
Het is wel iets minder geworden en het grote talent dat ik in hem zag is een beetje aan het weg ebben.

Het kan nog goed komen. Hij heeft vorig jaar natuurlijk ook niet de beste verdediger naast hem gehad. Moisander had het helemaal niet

Veltman is het helemaal kwijt. Gaat dezelfde kant op als Rhijn. Best wel jammer eigenlijk

19 augustus 2015 om 21:38

Eerst boilesen, toen van rhijn, nu veltman. En ook nog eens van der hoorn die het een paar wedstrijden heeft volgehouden en toen weer is weggezakt. Ik zeg een goede schoonmaak houden in de defensie. Is alleen makkelijker gezegd dan gedaan.

Ik geloof daar echt helemaal niks van. Elke voetballer zegt dit, vervolgens kunnen ze wel precies uitleggen wat er over hen gezegd wordt. Bijna iedereen is gevoelig voor kritiek. Behalve voetballers natuurlijk, die geven er helemaal niks om..

19 augustus 2015 om 22:35

Inderdaad, bovendien zitten bijna alle voetballers op social media, dan is het moeilijk ontsnappen aan dit soort verhalen.

Gelukkig is er totaaaal geen gebrek aan zelfreflectie bij hem te bespeuren..

Ja ja, "eerder las ik het nog maar nu niet meer". Dat zegt elke voetballer.
Vraag je hem dit over 5 jaar dan zegt ie "nee 5 jaar terug las ik het nog maar nu niet meer"

Goedzo jongen, gewoon op jezelf concetreren en niet op de media!!

Als je het zelf ook maar ziet dan.

Die titel alleen al bestempeld het hele probleem bij die flierefluiter van een Veltman.
Als hij nou eens WEL zou gaan luisteren naar de kritiek en met name Waarom er kritiek is, wie weet zien we dan ineens 11 volwaardige spelers op het veld.
Het is toch te zot voor woorden dat dat jonge gastje Riedewald nu al veel verder is qua verdedigen dan de zogenaamde "ervaren" Vetlman?
Nee ik ben er helemaal klaar mee. Ik pleit voor Heitinga in basis en Veltman richting tribune/jong ajax

19 augustus 2015 om 22:04

Je kunt ook bekijken waarom hij die fouten maakt. Eigenlijk maakt Veltman helemaal geen beslissende fouten, aangezien die al op het middenveld worden gemaakt. De middenvelders moeten dan ook leren de oplossing vooruit te vinden ipv achteruit. Op die manier ontlast je juist de verdediging ipv de verdedigers in de problemen te brengen. Verder kan Cillissen moet Cillissen zijn verdediging beter organiseren. Hij begint namelijk pas te schreeuwen als het doelpunt al gevallen is. En even over Riedewald, die heb ik ook al aardige fouten zien maken, waaronder aan de verkeerde kant dekken.

19 augustus 2015 om 22:43

Nou ik zou dat uitverdedigen van m tegen Rapid Wien toch wel een beslissende fout willen noemen. Neemt niet weg dat je over het algemeen wel gelijk hebt.

Klasse, ik vond hem de lastste twee competitiewedstrijden zeer sterk, tegen AZ zelfs uitmuntend. Rapid was op die fout na ook geen drama.

Iedereen heb het altijd maar over ervaring maar weten jullie dat juist pirlo jiet zo goed was in de cl en dat juist Gerard de titel voor liverpool verspeelde. Je kan gewoon voetballen of niet

Dat Veltman herstelde zich van dat matige optreden in de competitie is natuurlijk geen maatstaaf aangezien dat tegenstanders zijn waar Ajax normaal gesproken van hoort te winnen. Maar Rapid Wien is schijnbaar andere koek dan heb je beter materiaal nodig en dan helpt een Veltman of een Heitinga niet. Ik snap niet dat Overmars oogkleppen op heeft. Hij ziet toch dat Ajax versterkingen nodig heeft? Met deze verdediging krijg je veel meer tegendoelpunten dan vorig jaar. Heitinga is rijp voor het afval en Veltman is over zijn top heen. Ga dan eens zoeken naar versterkingen. En de Boer maar vasthouden met zijn principes. De aankoop van van der Hoorn is ook al zo vreemd. Echt goede verdedigers hebben we dit seizoen helaas niet.

19 augustus 2015 om 22:35

Het probleem is dat Overmars op de vingers word gekeken door Ling. Hij mag dan ook geen aankopen doen, aangezien de eigen jeugd moet doorstromen. Zo niet, dan levert dat weer minpunten op in het rapport dat Ling binnenkort openbaar zal maken.

19 augustus 2015 om 23:01

zienderdal, je kunt wel blijven roepen om versterkingen maar wie had Overmars dan moeten halen? Veltman is in potente een uitstekende verdediger en speelde de laatste twee competitie wedstrijden foutloos. Je praat weer veel maar je zegt weinig. Noem 3 cruciale fouten van Veltman waardoor Ajax een wedstrijd verloor. Ik wil je nog wel een keer uitleggen dat Overmars geen oogkleppen op heeft maar dat blijft water naar de zee dragen. De keuze van De Boer voor Veltman is terecht, een beter alternatief voor Veltman is er niet en met Tete, Riedewald en Dijks staat er gewoon een goede verdediging.

Mentale kwestie komt die wel overheen, heitinga moet er zekers in! Riedewald of veltman mten er om vechten!

Het is ook niet allemaal zijn fout hoor. De Boer moet hem ook in bescherming nemen en hem even buiten de basis laten. Zelfde deed hij met Boilesen en Andersen. Jonge jochies laten doorsukkelen en kritiek laten ontvangen. Soms even apart nemen en vervolgens weer rustig brengen. Dat probleem heb je nou eenmaal met talenten. Zij presteren niet een heel seizoen lang constant.

Kritiek van je af laten glijden en iets niet lezen zijn twee compleet verschillende manieren om met kritiek om te gaan.

Kritiek niet lezen wil zeggen dat je kritiek negeert, en daarmee dus niet openstaat voor kritiek van buitenaf. Kritiek dat best wel eens juist kan zijn en waar een voetballer (soms) echt wel wat aan kan hebben. Kritiek negeren vind ik dan ook niet goed, voor mijn gevoel blijf je dan te beperkt tot je eigen gedachtes en die van de trainers/coaches. Die kritieken die zij geven is vaak ééntonig en kritiek van buitenaf zet soms wel eens wat in een ander perspectief.

Kritiek van je af laten glijden is juist wel iets positiefs. Kritiek moet je namelijk gebruiken om te verbeteren en niet als extra last op de schouders dragen. Is kritiek nuttig: doe er je voordeel mee en laat het daarna voor wat het is, is het nutteloze kritiek: niets van aantrekken.

Heitinga-Riedewald lijkt mij nog steeds de beste combinatie. Je hebt de ervaren kracht en mentaliteit van Johnny en de snelheid, slim- en sluwheid van Riedewald.

20 augustus 2015 om 12:56

Amen, al moet Heitinga nog fit worden.

Dat ie niet naar de kritiek op internet luistert ala. Maar de instelling "volgende keer beter" zegt alles. Het gaat niet om de volgende wedstrijd, het gaat om de huidige wedstrijd. Die moet je winnen. Pffff wat een instelling zeg. Nogal wiedus dat hij fouten blijft maken.
Overigens, zijn concurenten vind ik nog erger dus wel laten staan. Maar meer pushen om het nu goed te doen en niet de volgende wedstrijd.
En meer body, zoals drie kwart van het elftal dat nodig heeft. Snap niet dat een club dat niet oplegt.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren