Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

6-0 afgang tegen Spanje kost Löw niet de kop als bondscoach van Duitsland

Laatste update:

Joachim Löw hoeft niet te vrezen voor zijn baan als bondscoach van Duitsland. Het bestuur van de voetbalbond heeft maandag in een telefonische vergadering besloten dat er nog steeds voldoende draagvlak is voor de keuzeheer, die onder druk kwam te staan na de recente 6-0 nederlaag van die Mannschaft tegen Spanje. Löw is sinds het WK van 2006 in eigen land de bondscoach van de viervoudig wereldkampioen.

Het bestuur van de Duitse voetbalbond kreeg van de presidentiële commissie én teammanager Oliver Bierhoff het advies om gewoon door te gaan met Löw. Bierhoff sprak maandagochtend samen met leden van voornoemde commissie in Frankfurt met de Duitse bondscoach over de toekomst van de nationale ploeg. Er waren na het echec in Spanje zorgen ontstaan met het oog op het EK van volgend jaar zomer, maar beide partijen zien voldoende perspectief om de samenwerking een vervolg te geven. Löw verricht nog steeds goed werk en ook zijn band met spelers en trainers is nog steeds goed, zo klinkt het. Eén slechte wedstrijd doet daar volgens de DfB geen afbreuk aan.

De Duitse bond is tevreden over de recente prestaties van Löw als bondscoach. Naast kwalificatie voor het EK werd een plaats in groep A van de Nations League veiliggesteld. Daarnaast zit Duitsland in pot 1 wat betreft de loting voor het WK in Qatar van 2022. Mocht Löw inderdaad met de Duitse ploeg naar het EK gaan, dan wordt dat zijn zevende eindtoernooi als bondscoach. ZIjn grootste succes kwam in 2014, toen Duitsland voor de vierde maal in de geschiedenis de wereldtitel veroverde.

Verstandige keuze van de Duitse voetbalbond?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Verstandige keuze van de duitse voetbalbond
Die 6-0 tegen de spanjaarden is een incident
Low heeft al teveel betekend voor de nationale ploeg
Dit moet je nu niet willen veranderen voor het ek

30 november 2020 om 16:22

Kijk jij wel eens naar het duitse elftal? Het is al 2 jaar drama met ze terwijl ze gewoon een goede selectie hebben. Löw moet zo snel mogelijk weg.

30 november 2020 om 16:59

Ik kijk elke wedstrijd van het duits elftal volg ze op de voet
Maar drama zoals jij aan geeft is het echt niet
Low haalt er alles uit

30 november 2020 om 17:07

Op het moment dat je niet de beste spelers oproept haal je ook niet alles eruit.

30 november 2020 om 17:09

Moeilijk te geloven dat je ze op de voet volgt.
Het is al zo'n 3/4 jaar dramatisch.

30 november 2020 om 17:21

Probleem is dat Löw de best betaalde bondscoach van dit moment is, ze willen zijn premie gewoon niet hoeven betalen en hopen dat het tij keert dat moge duidelijk zijn

''löw verricht nog steeds goed werk en ook zijn band met spelers en trainers is nog steeds goed, zo klinkt het. Eén slechte wedstrijd doet daar volgens de DfB geen afbreuk aan.''
Ben dan toch benieuwd wat hij dan nog zo goed doet. Het mag best een aardige man zijn maar de selectie speelt niet naar de kwaliteiten en met het uitzwaaien van een Müller en Hummels heeft hij de bond geen goede dienst gedaan. Mocht er op het komende EK geen potten worden gebroken denk ik dat ie alsnog de laan wordt uitgestuurd.

Begrijpelijke beslissing omdat het bet voor ek is en ze geen zin hebben om een nieuwe trainer te plaatsen net voor een toernooi. Maar ik zie ze afgaan oo het ek zoaks op het wk 2018 maar erger want ze spelen tegen twee toplanden weer en dat verdedigen van Duitsland is niet om aan te zien

30 november 2020 om 16:30

ik zeg niet dat Low het goed doet maar dat die Duitsers een hele lichting aan slechte verdedigers heeft daar kan hij natuurlijk weinig aan doen

30 november 2020 om 16:48

Kom op zeg. Beslist zelf om te kappen met Hummels, Boateng en Muller. Stelt legio spelers op die het niveau niet aankunnen. Topkeepers als Neuer en Ter Stegen ter beschikking en achterin heb je gewoon keuze uit: Kimmich, Klostermann, Kehrer, Ginter, Sule, Rudiger, Hummels, Boateng, Halstenberg, Max en Gosens. Dat is misschien niet de beste defensie van de wereld, maar toch zekers wel ijzersterk. Tel daarbij op dat je in de aanval/middenveld nog Reus, Muller, Sane, Gnabry, Werner, Draxler, Brandt, Havertz, Goretzka, Gundogan, Kroos, Demirbay, Neuhaus etc allemaal ter beschikking hebt.

30 november 2020 om 17:08

Hij kan beginnen met de beste Duitse verdedigers op te roepen. Dat zou een goed begin zijn.

30 november 2020 om 17:09

Kimmich ziet zichzelf als een middenvelder dus die kan je afstrepen. Als je het toch over spelers hebt die het niveau niet aan kunnen dan heb je met jou lijstje met Kehrer, Halstenberg, Max, Rudiger en Ginter toch wel een mooie opsomming gemaakt.

Kehrer is het niveau talent nooit ontgroeit, Rudiger speelt meer niet dan wel, Halstenberg is 29 en Max speelt met alle respect in de Eredivisie. Daarnaast is Ginter leuk voor het niveau van Gladbach maar heeft ook gefaald een niveau hoger bij Dortmund. Je kan inderdaad zeggen dat het afschepen van Hummels en Boateng een beetje voorbarig was gezien hun huidige vorm en het gebrek aan talent maar de namen die jij noemt kunnen ook echt niet het gewenste niveau brengen.

Duitsland heeft gewoon een gebrek aan echt goeie talentvolle verdedigers. Talenten kunnen hun potentie niet waarmaken (kehrer, Tah en eerder Rudiger) en de huidige verdedigers zijn gewoon niet top.

30 november 2020 om 17:17

@V-Watcher mee eens! ik heb die Kehrer vorig jaar in de CL gezien en dat was verdedigend echt een drama. Max tegen Spanje dat hield ook niet over. die kan prima aanvallen maar zo goed als hij kan aanvallen zo matig is hij in verdedigend opzicht

1 december 2020 om 00:19

Hummels , Boateng en Sule zijn 3 topverdedigers voor 2 posities.
Het probleem is dat Low met een veel te hoge lijn speelt en dan lijkt het inderdaad alsof Hummels en Boateng er niks van kunnen (al moet ik wel toegeven dat Boateng er echt niks van kon destijds).
Je zag hoe we eruit werden gecounterd op het WK , 3x op rij.
Low is te koppig om ze weer op te roepen maar ook om zijn tactiek te wijzigen.

Kimmich ziet zichzelf inderdaad als middenvelder , maar is na TAA de beste rechtsback momenteel dus die zou ik gewoon als rechtsback zetten omdat we geen waardige alternatieven hebben. Op het middenveld hebben we betere alternatieven dan op rb, op het middenveld kan je met Kroos/gundogan en Goretzka spelen.

30 november 2020 om 16:41

Ik kan mij voorstellen dat je op een gegeven moment ook een opstelsom gaat maken. De progressie is er na Euro 2016 uit gegaan. Het WK 2018 was wat dat betreft een drama en daarna dat je in weliswaar 2 oefentoernooien ook niet presteert en zelfs 1x degradeerde. Dat is gewoon slecht en dan verlies je ook nog eens met 6-0 van Spanje. Het is weliswaar oefenen, maar dan hoef je nog niet zo te worden vernederd en maar 2 van de 6 potjes winnen. Dan had ik mij prima kunnen voorstellen dat je met de voorgeschiedenis van de laatste seizoenen de samenwerking had beeindigd.

30 november 2020 om 16:45

Naja jij noemt het wel ''natuurlijk'' maar in 2018 is hij als titelhouder ook finaal afgegaan. Met hakken over de sloot winnen van Zweden en twee nederlagen tegen respectievelijk Mexico en Zuid-Korea. Na deze blamage mocht hij ook aanblijven dus echt ''natuurlijk'' is het niet voor die Duitsers'.

Onbegrijpelijke keuze. Na Frankrijk nog altijd het talentvolste selectie van Europa maar er wordt zo bar weinig uitgehaald.

Neuer
Klostermann
Sule
Hummels
Halstenberg
Kimmich
Goretzka
Gnabry
Muller
Reus
Werner
30 november 2020 om 17:15

ik vind Portugal toch een stuk talentvoller als de Duitse selectie. Belgie en Engeland misschien ook wel

30 november 2020 om 17:30

Haha Engeland nog wel. Als er ergens spelers gigantisch gehypt worden is het daar. Konden in de Nations League nog niet wens boven Denemarken eindigen. Zodra een tegenstander een beetje niveau krijgt haakt Engeland als eerste af. Die zijn achterin nog minder dan Duitsland

30 november 2020 om 17:55

ik weet het niet. het laatste WK haalden ze geloof ik de halve finale en ik vind ze nu betere spelers hebben als op dat toernooi

30 november 2020 om 22:47

Ze hebben dat toernooi in 90 minuten alleen van Zweden, Panama en Tunesie weten te winnen. Precies zoals ik al riep, zodra de tegenstander een beetje niveau krijgt haken zij als eerste af. Daar veranderd een gelukkige loting op een WK niks aan. Oranje is in 2014 ook via matige tegenstanders als Mexico, en Tunesie een knockout fase doorgerold. Met een gelukkige loting kun je ver komen. Dat maakt je nog geen topland met een sterke selectie,

Totaal geen verassing helaas. Löw had al lang geleden moeten stoppen als bondscoach en het zal alleen nog maar verder bergafwaarts gaan totdat hij daadwerkelijk zal vertrekken. Hij maakt telkens verkeerde beslissingen en gezien de kwaliteit van het materiaal waarover hij de afgelopen jaren beschikte heeft hij er maar zeer weinig uitgehaald.

Helaas is het nu te laat om hem de laan uit te sturen want dit gaat zowiezo een verloren EK zijn voor Duitsland. Ik verwacht dat hierna Löw eindelijk wel zal vertrekken (om nog een klein beetje eer aan zichzelf te houden) en dan kan er een nieuwe bondscoach worden aangesteld die hopelijk wel een beetje verstand heeft van voetbal. Misschien wel Flick van Bayern... is best opvallend dat toen hij assistent was van Löw het bij Duitsland duidelijk beter liep en gezien zijn huidige success met een Bayern dat menig al had afgeschreven vraag ik me toch stiekem af of hij niet de echte architect is geweest achter het wereldkampioenschap van Duitsland. Anders lijkt me Ralf Rangnick ook wel iemand die me zeer interessant lijkt maar ik weet niet in hoeverre hij hier voor open zou staan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren