Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

ADO wint ook in Eindhoven en ziet snelle Eredivisie-terugkeer naderen

Laatste update:

ADO Den Haag heeft in het Jan Louwers stadion eenvoudig afgerekend met FC Eindhoven. De ploeg onder leiding van Giovanni Franken kwam via een messcherpe counter met Thomas Verheydt als eindstation op voorsprong, waarna een ongelukkig eigen doelpunt van Collin Seedorf de afstand nog groter maakte. Eindhoven kwam vlak voor tijd nog wel tot de aansluitingstreffer, maar dichterbij kwam de thuisploeg niet meer. Met de overwinning plaatst ADO zich voor de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs en is het nog een stap verwijderd van een snelle terugkeer in de Eredivisie, waaruit het vorig seizoen degradeerde. ADO ontmoet in die finale Excelsior of Heracles, die om acht uur aftrappen in Erve Asito in Almelo om te bepalen wie dat het tweede finaleticket bemachtigd.

Eindhoven pakte het initiatief in de beginfase en gaf het startschot in de wedstrijd via een kopbal van Valentino Vermeulen. Ondanks de goede intenties van de thuisploeg was het ADO dat uit zijn eerste kans direct tot scoren kwam. Charles-Andreas Brym verloor de bal op het middenveld aan Samy Bourard, die direct een pijlsnelle counter opzette. Via verschillende schijven kwam de bal weer bij de aanvaller terecht, die Verheydt zag aansluiten. Bourard vond de spits met een steekpass, waarna hij de bal over de grond langs een kansloze Nigel Bertrams het doel in werkte. Eindhoven leek aangeslagen na de treffer en werd steeds meer achteruit geforceerd door ADO.

Dit resulteerde nog binnen het halve uur voor de tweede treffer van de bezoekers uit Den Haag. Seedorf leek de bal te veroveren maar leverde weer in bij Verheydt, die op zijn beurt Sem Steijn vond. De aanvallende middenvelder wipte de bal richting Bourard. Het was echter niet de Belg die Bertrams verschalkte, maar de onfortuinlijke Seedorf. Daarbij leek de centrumverdediger van Eindhoven geduwd te worden, maar de protesten werden weggewuifd door scheidsrechter Bas Nijhuis. Met Barnabas Racz en Pieter Bogaers als verse krachten in de ploeg moest Eindhoven in de tweede helft op zoek naar doelpunten. Het eerste gevaar vanuit de thuisploeg kwam opvallend genoeg uit een corner van ADO. De trap van Steijn werd verwerkt waarna Eindhoven een counter inzette met drie man tegenover één overgebleven verdediger van ADO. Jasper Dahlhaus treuzelde echter te lang waardoor hij de uitbraak om zeep hielp.

Twintig minuten voor tijd was Joey Sleegers dichterbij met zijn poging, maar Wentges wist de stift van de aanvallende middenvelder weg te boksen. Een kwartier voor tijd was Steijn met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal dicht bij de definitieve beslissing in de wedstrijd. Eindhoven scoorde vlak voor tijd via een kopbal van Mawouna Amevor na een uitstekende voorzet van invaller Justin Ogenia nog wel de aansluitingstreffer, maar verder kwam de ploeg van Rob Penders niet meer. Daarmee komt het uitstekende seizoen van de Brabanders tot een einde en worden ze niet beloond met promotie naar de Eredivisie. ADO kan die droom nog altijd realiseren en speelt dinsdag weer in het eigen Cars Jeans Stadion in de heenwedstrijd van de finale van de Keuken Kampioen Play-Offs. Daarin komt de club uit tegen Excelsior of Heracles Almelo.

Keert ADO Den Haag dit jaar terug in de Eredivisie?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

LEKAAAAAAAAHHHH

4 gewonnen, nog 2 finales!!!

COME ON THE HAGUEEEEEEE!!!

21 mei 2022 om 19:46

Hahahhaha lekaaah lekaaaahhhhhhhhhhhhhhh ADO gaat de eredivisie winnen volgend jaar wacht maar!

21 mei 2022 om 22:05

Hahahaa wie weet, je weet maar nooit met voetbal

22 mei 2022 om 02:31

Wedje leggen van niet 🤭

21 mei 2022 om 20:07

Hoop dat jullie promoveren. ADO hoort in de Eredivisie!

Wat is die Franken toch een geweldige persoonlijkheid! Lekker boys!! Nu die finales nog!!

FC Eindhoven kon geen potten breken. ADO verdiend door. Hopelijk volgend jaar wel promoveren!

21 mei 2022 om 18:49

Zal lastig worden met heracles en willem 2. Ook een nac en de graafschap hebben meer mogelijkheden. Zeker die laatste lijkt goede zaken te doen met buttner en siem de jong. 2 jongens uit de regio die in Oranje en PL hebben gespeeld en eigenlijk altijd boven KKD niveau gevoetbald hebben.

21 mei 2022 om 20:11

Het zal zeker lastig worden. We gaan het zien!

Zag in de live staan door een of anderen bami nog wat dat ado kut supporters hebben vergeet je de actsie in de kuip of in Volendam en nog wel meer te noemen hoor is bij ons al jaar en rustig vergeleken met anderen clubs

21 mei 2022 om 18:41

Feyenoord heeft ook debiele fans. Volendam heb ik zelf niet meegekregen. Dat het op het moment rustig is in Den Haag zegt me niet zoveel. Die gaan (mochten ze promoveren) gewoon weer rellen in Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven volgend jaar. Niet alle fans zijn klote, maar het is bij met name Feyenoord en ADO vaak wel een hele grote groep.

21 mei 2022 om 20:06

Mwa op een paar gastjes van de hjk die niks voorstellen die afentoe ergens een vlag ophangen hebben wij geen hooligans meer is al jaren rusitg en geen gezeik meer behalfen mooie actsie en heel soms zal ee mss een m*** zij die niet spoort maar die zijn oberal

21 mei 2022 om 20:10

Dus weet niet waar jouw uitspraken opgebaseerd zijn dat we geen goed verleden hebben kloot ckr maar de laaste jaren horen wij er niet meee echte bij hoor

21 mei 2022 om 20:41

Ben je de haagse koos?

22 mei 2022 om 22:56

@kooos zijn allemaal trieste gevallen hier met vooroordelen die denken nog steeds dat ado de hooligans van de jaren 80/90 heeft. Als je dan vraagt wat ze bedoelen geven ze geen antwoord meer.. sinds het nieuwe stadion is er geen enkel incident geweest op dat bekladden van die standbeelden in Amsterdam door een paar jochies.. ik gebruik niet graag het woord hater maar heerlijk voor al die haters hier als we gelijk weer terug komen in de eredivisie!

21 mei 2022 om 18:59

Ja precies ja

21 mei 2022 om 19:11

Precies kooos, en dat gezeik over interpunctie moet ook maar eens voorbij zijn!

21 mei 2022 om 19:12

Haha heerlijk weet nu al dat kooos een echte Hagenees is

21 mei 2022 om 20:11

Klopt haha maar eerlijke is eerlijke ado is jiet meer gebreest of wat dan ok niet eens meer in de top 10 was vroeger ckr wel zo

21 mei 2022 om 20:23

@Baard

Jou comment heeft echt mijn dag gemaakt, en dan moet de avond nog beginnen 😂😂

21 mei 2022 om 19:35

als je iemand niet serieus moet nemen is het die bamiworst wel. verkondigt de grootste onzin uit op deze site.

Mooi voor ADO. Ik hoop dat ze het redden. Een stad als Den Haag hoort een club in de Eredivisie te hebben

21 mei 2022 om 18:45

ADO is (buiten het beleid van de afgelopen jaren) ook in alles een Eredivisie-club. Dergelijke clubs zie je niet graag in de KKD. Roda en NAC mogen wat mij betreft liever vandaag nog dan morgen terugkeren.

21 mei 2022 om 18:59

Ik snap echt wat je bedoeld, maar persoonlijk kan ik nooit zoveel met clubs ‘die in de Eredivisie horen’. Neem nou zo’n NAC, daar snap ik best van dat mensen zeggen dat die in de Eredivisie horen op basis van de achterban. Maar ik draai het liever om: als je tweewekelijks meer dan 15.000 man op de tribune hebt zitten en je wordt 8e in de KKD, hoe slecht moet je beleid dan wel niet zijn? Is overigens niet alleen NAC hoor, geldt in mindere mate ook voor Roda (alhoewel minder publiek), in het verleden Twente, NEC en Sparta en dit seizoen ook Willem II. Allemaal clubs die als ze goed beleid voeren en hun potentie enigszins benutten echt niet op het tweede niveau terechtkomen. Dan heb ik meer waardering voor zo’n Excelsior en Eindhoven, qua ambiance en achterban misschien niet Eredivisiewaardig maar wel doordacht en verstandig beleid. Enige nadeel is dat verschrikkelijke kunstgras.

21 mei 2022 om 19:13

Gelukkig krijgt NAC een nieuwe structuur en beleid doormiddel van de investeerders die geen eigenaar worden! Maar al die 15.000 man zijn ook klaar met het beleid hoor

21 mei 2022 om 20:01

Krijgen clubs zoals NAC niet elke 2.6 seconden een nieuw structuur + beleid?

21 mei 2022 om 20:03

Je hebt je feiten niet op orde helaas. Overigens een veelgemaakte fout hoor, veel mensen denken dit. Ik mag geen linkjes plaatsen, maar Den Haag is geen dorp!

21 mei 2022 om 19:05

Hi Japie_krekel,

Ik hoop ook dat ADO promoveert. Niet alleen vanwege grote stad, maar ook echt gras. Ik heb helemaal niks met plastic velden.

In dit geval terecht gewonnen van Eindhoven. Nog 2 finales te gaan.

Jammer dat FC Eindhoven het niet gelukt is om door te gaan. had ze graag in de Eredivisie gezien. maar komen eigenlijk te kort voor dat Niveau.

Huh dacht dat de finale was waarin de ploeg die wint rechtstreeks naar de Eredivisie ging?

21 mei 2022 om 18:50

Toen er nog twee clubs via de play offs konden promoveren wel, nu is dat er nog maar eentje. Plek 1 en 2 promoveren direct in de KKD.

Gefeliciteerd aan alle mede-Hagenezen. Nu die finales nog, Ado hoort gewoon in de eredivisie vind ik persoonlijk. Succes in the finals!

21 mei 2022 om 20:16

Thnkas woensdag maat ga er ok lekker voor zitten besten uit den haag dat jullie winnen zal er lekkah pilsje oppaken

21 mei 2022 om 20:24

Lekker Koos, geniet ervan

Nu volhouden....verdiend.. come on the hague

Wordt een beladen wedstrijd ADO - Excelsior.

Als ze beide top spelen dan trekt Excelsior aan het langste eind.

Ps ik weet dat ik ver op de zaken voorruit loop

We gaaaan promovereeennn, je staddd ruineereeeee!!!

We love you Den Haag we do!
Op naar dinsdag hoogstwaarschijnlijk tegen Excelsior. Ik ben er weer bij!

Eindhoven heeft hard gevochten en is toch veel verder gekomen dan dat iedereen hd verwacht, denk dat niemand zijn geld had gezet op Eindhoven die uberhaupt de play offs zal halen in het begin van het seizoen. Eindhoven kwam helaas tekort maar hadden een prachtige droom. ADO is toch een stuk volwassener en kijk maar naar wat er voorin rond loopt, deze club en zeker als stad hoort Den Haag gewoon thuis in de middenmoot van de Eredivisie. Kom op Den Haag het is jullie gegund en het zou prachtig zijn als we jullie Haagse bluf weer terug gaan zien in de Eredivisie! Den Ouden, douchen met je bloedkop!

Jammer. Hoopte op Eindhoven omdat ik ADO een beetje saai vind. Ik wil liever iets nieuws. Maar gaat hem niet worden, tenzij Excelsior wat voor elkaar kan krijgen.

Leuk man, hoe meer geel groen in de eredivisie, hoe beter
ADO gaat het ook gewoon redden denk ik. Hebben best wel wat jongens die een wedstrijd kunnen beslissen en daarbij zijn ze best in vorm nu het erop aan komt.

Heel jammer. Eindhoven spelde heel leuk voetbal de laatste weken. Ik had het ze gegund. Doe dan maar Excelsior. Leuke talenten hebben ze daar.

Heb om een of andere rede altijd al een sympathie voor Excelsior. Hoop dat ze ED zullen halen…

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren