Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

ADO Den Haag werkt opnieuw niet mee aan plan van FC Groningen

Laatste update:

FC Groningen blijkt nog altijd gecharmeerd te zijn van Mike van Duinen. De huidige nummer negen van de Eredivisie meldde zich in de zomer al bij ADO Den Haag, maar kreeg toen te horen dat een transfer onbespreekbaar is. Nu Michael de Leeuw in de belangstelling staat van een club uit China, en hij heeft aangegeven dat hij deze stap graag wil maken, heeft Groningen opnieuw geïnformeerd in het Kyocera Stadion. Dat meldt Voetbal International.

/

Dinsdagavond werd echter al bekend dat ADO Van Duinen niet wil laten gaan en de aanvaller is daar behoorlijk teleurgesteld over. Van Duinen vertelde aan het Algemeen Dagblad dat hem in de zomer werd beloofd dat ADO 'een redelijk bod in januari' zou bestuderen en dat die belofte in december nog eens werd herhaald. Nu de transfermarkt open is, en Groningen dus weer interesse heeft, weigert ADO echter om zijn belofte na te komen. Van Duinen mag niet weg.

"Ik stond echt perplex", zei de 23-jarige Van Duinen, die dit seizoen drie keer scoorde voor ADO, dinsdag. "Het is echt niet zo dat ik koste wat het koste weg wil bij ADO Den Haag, want het is en blijft mijn club. Maar ik vind wel dat als er afspraken worden gemaakt, die moeten worden nageleefd. De afgelopen twee jaar zijn er al zes transfers op niets uitgelopen. Ik kan er een boek over schrijven." Naast Groningen heeft ook het Duitse FC Ingolstadt naar Van Duinen gevraagd.

Mike van Duinen zou een goede opvolger zijn voor Michael de Leeuw

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik lees steeds vaker dit soort berichten, als een speler graag weg wil, waarom koopt hij zijn contract dan niet af?

21 januari 2015 om 09:54

Spelers in grote competities kunnen misschien wel een paar ton missen maar voor een Eredivisie speler is dat meestal z'n volledige jaarsalaris.

21 januari 2015 om 10:29

Afcavosje. Denk dat het nog wel meer dan dat is. Anders zou van Duinen gewoon zijn eigen contract kunnen afkopen en daarna een tekenpremie bij Groningen kunnen opstrijken die die enkele tonnen weer vergoed.

21 januari 2015 om 10:36

Dat is toch eigenlijk precies wat er gebeurd met een transfer? Je koopt een contract af. Alleen weerspiegelen de transfersommen bijna nooit meer de contractwaarde, maar lijkt het een soort internet startup idee. Je koopt toekomstige waarde.

21 januari 2015 om 11:09

Metternich.

Ja ik weet niet precies hoe het tegenwoordig met het afkopen van contracten door spelers zit. Was vorig jaar mei in belgie behoorlijk wat om te doen.
Ik citeer:
"voetballers kunnen hun Belgische club verlaten als ze maximaal een jaarloon aan hun werkgever betalen. Dat oordeelde de arbeidsrechter in Hasselt dinsdag in een slepende zaak tussen Racing Genk en oud-voetballer Mohamed Dahmane.
De arbeidsrechter stelde de profsporter gelijk aan 'gewone' werknemers.

Volgens het Belgische Sporza schept deze zaak een precedent en kunnen voetballers en andere professionele sporters in ieder geval in België makkelijker onder langlopende contracten uit.

"dit is een ramp voor het hele Belgische voetbal", reageert algemeen directeur Dirk Degraen van Genk. "zo wordt het voor ons moeilijk concurreren met omliggende landen. Voetballers met een langlopend contract kunnen dus voor weinig geld weg. Daar gaat het Belgische voetballandschap veel hinder van ondervinden."

Dahmane

Dahmane verbrak in 2008 na een ruzie met hoofdtrainer Hugo Broos zijn contract bij Genk en vertrok naar Bergen. Genk sleepte de Frans-Algerijnse speler voor de rechter en kreeg gelijk. Dahmane moest een ontslagvergoeding van 36 maanden loon betalen, zo'n 880.000 euro.

De oud-aanvaller ging in beroep, aanvankelijk zonder resultaat. De arbeidsrechter nam de zaak dinsdag nogmaals in handen en veroordeelde Dahmane niet tot het terugbetalen van 880.000 maar 220.000 euro. Dat bedrag was ongeveer zijn jaarloon.

Opvallend was dat Dahmane werd bijgestaan door Luc Misson, bekend van het Bosman-arrest. Sinds dat arrest zijn spelers op het einde van hun contract transfervrij. Daarvoor kon er ook nog een transfersom geëist worden als een contract was beëindigd. Overal ter wereld besloten clubs daarop spelers langdurig vast te leggen, maar dat heeft in België weinig nut meer als de uitspraak van de arbeidsrechter in Hasselt een precedent schept."

Echter is dit volgens mij nu alleen nog in Belgie het geval en zelfs daar is er nog niet veel duidelijkheid rondom dit geval. Exact daarom zou het afkopen ook wel meer dan een 'paar ton zijn hier in Nederland als het om v. Duinen gaat

21 januari 2015 om 11:25

Als dat in Belgie zo gemakkelijk gaat, zal er ongetwijfeld een staartje achter weg komen onder het mom van Europees recht. Of Belgie houdt zich niet aan de richtlijnen, of de richtlijnen worden aangepast op de regelgeving van de Belgen.

Het Bosman-arrest heeft de macht al bij de spelers neer gelegd. Als deze regelgeving de standaard wordt, zullen er alleen nog maar meer vuile spelletjes gespeeld worden. Clubs als Chelsea bieden gewoon een miljoen tekengeld en daar kunnen de spelertjes hun afkoopsom wel van betalen. Dat zal funest zijn voor de kleinere clubs (nederland) die geen 'fatsoenlijk' salaris kunnen betalen. Een Suarez bijvoorbeeld loopt dan gewoon voor minder dan een miljoen bij FC Groningen de deur uit.

21 januari 2015 om 11:28

@inke, dat is nieuw voor mij. Maar ook wel een belachelijk dat je met een jaarsalaris je contract kunt ontbinden. Stel bij Anderlecht loopt een talentje. En Manchester City is geinteresseerd. Normaal zou Anderlecht het talentje voor 10 miljoen kunnen verkopen maar nu kan hijzelf voor een jaarsalaris z'n transfer bekostigen en krijgt hij dat als tekengeld van City dubbel terug..
Beetje vreemde situatie als die enkel in Belgie het geval zou zijn, dan kan iedere club daar alle spelers voor een schijntje ophalen.

21 januari 2015 om 11:21

Hoezo Mikeyzwolle? Dus alleen spelers moeten zich aan afspraken houden? Als ADO iets belooft heeft dan is het gewoon niet netjes om je daar dan niet aan te houden. Mag Van Duinen daar niets van zeggen dan? Hoe je ook genaaid wordt door niet nagekomen afspraken, je moet je mond maar houden dan?

tja, ADO snijdt zichzelf in de vingers op deze manier. Wanneer ze een talentje willen aantrekken dan zal hij wel twee keer nadenken voordat hij tekent bij Ado.
Buiten dat vind ik van Duinen een onderschatte speler. Hij is samen met Alberg zeer belangrijk voor ADO en stukken beter dan de beperkte en overschatte Kramer.

21 januari 2015 om 09:58

Die beperkte en overschatte Kramer schiet ze er anders wel in, in tegenstelling tot onze 'geprezen' Hoesen. Ik heb liever een spits die overschat wordt maar er 12 inschiet dan een spits die volgens velen onderschat wordt (hoesen dus) die er 1 maakt.

21 januari 2015 om 10:09

Ik denk dat er meer gekeken moet worden naar de spelers die de kansen creeeren voor ADO dan het afmaken zelf. Want Kramer creeert voor zichzelf vrijwel nooit kansen, het zijn vrijwel louter intikkers of kopballen. Terwijl van Duinen en Alberg wel heel goed zelf kansen kunnen creeeren.
Mijns inziens is Kramer typisch een spits die profiteert van de zwakheden in de Erediivsie. En dan bedoel ik vooral het tekort aan fysiek sterke spelers in de achterhoede.
Als Groningen op zoek is naar een nieuwe spits kunnen ze beter Armenteros proberen te halen.

21 januari 2015 om 17:23

Hij scoort juist amper met zijn hoofd.

Geef een miljoen meer uit en haal dan Kramer als opvolger van de Leeuw. Met Mahi en Antonia hebben we onze twee vleugel spelers al. Bij nood kunnen Chery en Rusnak ook nog wel op de vleugels terecht. We hebben een behoefte aan een spits die goals maakt (dus niet Hoesen). Helemaal als onze enige goaltjesdief de Leeuw vertrekt.

21 januari 2015 om 10:09

@ypuh, groningen hoeft niet bang te zijn. Ze hebben een goed team: botthehin, rusnak, chery, antonia. Zouden niet misstaan bij een feyenoord of twente. Nee, met groningen zit het wel goed.

21 januari 2015 om 11:15

Alleen Antonia uit dat rijtje valt een beetje tegen. Afgelopen vrijdag tegen Ajax werd wel duidelijk waarom. Hij scoort zelf niet en geeft geen assists. Is vooral bezig met verdedigen van zijn eigen balverlies. Er gaat wel veel dreiging van hem uit. Desondanks denk ik dat Groningen een heel behoorlijke selectie heeft. Met van Nieff en Hateboer hebben we 2 talenten uit eigen jeugd. Tibbling is een dure aankoop en ook Kappelhof en Padt zit nog voldoende potentie in.

Ondanks dat we gewoon in het linkerrijtje staan, waar gaat het dan mis? Veel wedstrijden zijn niet om aan te gluren en bijna niemand behalve Chery speelt tot zijn volledige potentie. We scoren vrijwel nooit vaker dan 1x dit seizoen, zelfs tegen de zwakkere broeders. Ik kan maar 2 oorzaken bedenken: een spits die niet scoort en een trainer die niet durft aan te vallen. Met Hoesen en van Duinen ga je daar geen verandering in brengen lijkt me.

21 januari 2015 om 11:17

Kramer die hoef ik niet te zien bij Grunn, hij zou er niet eens passen .... dan Liever van Duijnen of nog liever probeer Necid te kopen.. Mocht de Leeuw weggaan..

Weet niet of die van Duinen nog wel wat is... Heb niet heel veel gezien dit seizoen, maar wat ik heb gezien was nou niet echt bijzonder. Dus vraag me dan ook af of we aan zo'n speler iets van 1,5 miljoen moeten gaan uitgeven?
Wacht dan maar even het seizoen af, dan kan je dat geld altijd vh zomer nog uitgeven....

Een jaar heel goed gespeeld daarna niet veel meer van gezien. Maar denk bij een betere ploeg dat hij het wel kan gaan bewijzen

Ruil hem maar met de Leeuw dan!

van Duinen is erg slecht dit seizoen. De man moet het alleen van inzet hebben, verder kan hij nauwelijks voetballen.

21 januari 2015 om 11:17

Daarom lijkt een ruil met de Leeuw me ook niet zo verstandig .

Volgens mij ben ik 1 van de weinigen die van Duinen helemaal niet naar Grunn wil zien komen

21 januari 2015 om 11:19

Ik zie ook niet in wat we er mee moeten. Helemaal niet als hij een miljoen of meer moet kosten. We hebben al een brede selectie en van Duinen gaat de huidige problemen van Groningen niet oplossen. Onze problemen zitten bij de spits en de trainer, of tussen de oren bij de spelers. Kwaliteiten hebben ze wel, ze laten zich vaak aftroeven op strijd en inzet.

Alsjeblieft niet zeg. Schandalig dat Groningen afgelopen zomer 2 (!) miljoen op heeft geboden en het is lachwekkend dat ADO dat bod niet geaccepteerd heeft. Van Duinen is een prima opvulling van de selectie maar je gaat deze speler nooit met dikke winst verkopen dus waarom zou je dan je zuurverdiende euro's in hem investeren? Waar is onze goede scouting gebleven?

Van Duinen een leuke speler voor ADO maar ik zie hem fc Groningen niet sterker maken. Hardwerkende speler maar dan houdt het helaas ook op bij van Duinen. Ik de jeugd van Groningen liep toch ook nog een hele goede spits rond? Ben alleen zijn naam vergeten, iemand meer informatie over deze jongen en of hij het gaat redden?

21 januari 2015 om 12:22

Hagenauw of Arias? Allebei komen ze nog tekort voor het eerste maar ze pakken beide wel hun goaltjes mee in de jeugd.

Van Duinen is een aardige speler en zou niet misstaan bij Groningen, maar daarmee los je het probleem niet op. Als vervanger van de Leeuw zou het een goede zijn, maar de Leeuw maakt alleen doelpunten omdat we geen fatsoenlijke spits hebben. Waarom willen ze het huidige probleem houden, denken ze niet vooruit ofzo?
Groningen heeft een spits nodig die balvast is EN eigen kansen kan creëren. Zoek maar een speler die in dat plaatje valt en dat is van Duinen iig niet. Groningen denk aub na waar je het geld aan uitgeeft, ik zie namelijk geen lange termijn oplossing..

21 januari 2015 om 11:59

Armenteros? Necid? Boymans? Lijken me allemaal beter dan van Duinen of Kramer. Wellicht kunnen ze Locadia huren van PSV die lijkt daar op een dood spoor te zitten.

21 januari 2015 om 12:19

Locadia lijkt mij ook de beste optie, huren met optie tot koop.
Van Duinen lijkt me opzich wel een goede spits voor ons beetje een type Nevland met minder scorend vermogen.. Dus liever niet


Wat een huilebalkerij van de eerste orde van Van Duinen. Hij presteert echt zwaar onvoldoende dit laatste halfjaar. Hij is nimmer beslissend voor Ado in scorend opzicht en onttrekt zich geen wedstrijd aan het erbarmelijke niveau. Ik zie geen enkele reden waarom een Nederlandse middenmoter behoefte zou hebben aan Van Duinen en waarom hij weg zou willen bij Den Haag. Een stuk zelfoverschatting speelt mee denk ik.

wow, groningen is echt een vooruitgang, haha... beter blijf je bij den haag

21 januari 2015 om 17:29

Idd blijf maar bij Den Haag, we hebben hem niet nodig als de Leeuw blijft. En als de Leeuw wel gaat zijn er vele betere spitsen dan van Duinen.

21 januari 2015 om 18:57

wat heeft mikey daar? niks als alleen maar weiland en stadion, in den haag kan hij nog fatsoenlijk de stad in haha

21 januari 2015 om 19:07

Nog nooit in Groningen stad geweest zeker. Ik weet dat ik niet objectief ben, maar meerdere mensen van buitenaf zeggen dat Groningen een mooie stad is om te vertoeven!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren