Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Acht duels schorsing na ‘buitensporige’ opmerking over ontbrekend oog

Laatste update:

Kevin O'Hara is door de Schotse voetbalbond voor acht wedstrijden geschorst wegens het belachelijk maken van tegenstander Dean Shiels. De spits van Falkirk ging in het duel met Dunfermline zijn boekje te buiten door kwetsende opmerkingen te maken over het feit dat Shiels zijn rechteroog mist.

Op 7 oktober stonden de kemphanen tegenover elkaar en toen heeft O'Hara 'buitensporig wangedrag' vertoond door te verwijzen naar de aandoening van Shiels. De middenvelder annex aanvaller is in 2006 geopereerd aan zijn oog, die zeer beschadigd was sinds een ongelukkig incident in zijn jeugd. Falkirk zegt in een statement dat de club de redenen voor de sanctie graag op papier wil hebben.

Shiels werd na een overtreding met rood van het veld gestuurd, waarna niet alleen O'Hara maar ook ploeggenoot Joe McKee verhaal gingen halen. Laatstgenoemde speler hoort volgende week welke straf hij krijgt. Allan Johnston, manager van Dunfermline, nam het na het duel op voor zijn pupil: "Ik ben van mening dat er misschien wel enkele walgelijke opmerkingen richting Dean zijn gemaakt."

Is de schorsing terecht?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Apart dat iemand die een oog mist profvoetbal kan beoefenen. Lijkt me toch erg hinderlijk en een flinke tekortkoming bij het inschatten van bepaalde situaties op het veld.

9 november 2017 om 16:24

Schotse voetbal is ook semiprof buiten een aantal clubs om. Maar lijkt me wel inderdaad erg lastig om met 1 oog te voetballen. On: beetje lange schorsing als je het mij vraagt. Worden wel meer dingen geroepen op het veld.

9 november 2017 om 16:46

In de Tweede Divisie hebben we er met Julian Agatowski (ex-Feyenoord jeugd) bij Kozakken Boys ook eentje spelen.

9 november 2017 om 17:19

Ik kan uit ervaring vertellen dat het bijzonder lastig voetballen is met een functionerend oog. Ik ben ooit een lens verloren tijdens een wedstrijd na een hand van een tegenstander in mijn oog. Je kunt hoge ballen hierdoor niet op diepte schatten waardoor koppen vrijwel onmogelijk wordt. In de rust deed ik mijn andere lens ook maar uit maar toen zag ik helemaal niet meer. Ik heb de wedstrijd toen uitgespeeld met een geleende zonnebril op sterkte..

9 november 2017 om 18:05

Als je er aan went is het misschien anders, maar diepte inschatten gebeurt inderdaad door het beeld van twee ogen.

Goede straf.

Wel extra knap om dan te voetballen op zo’n niveau.

10 november 2017 om 05:26

Moet je nagaan als hij 2 ogen had.

Wel ironisch dat de manager het opneemt voor zijn pupil terwijl hij geen oog heeft..

9 november 2017 om 23:04

Oogappel

Hoewel erg onsmakelijk ik vind doodschoppen nog veel onsmakelijker. Acht wedstrijden zijn dan wel extreem.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren