Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Aanvaller van Dinamo Zagreb ontvangt rode kaart na rake strafschop

Laatste update:

Bruno Petkovic heeft woensdagavond ongetwijfeld de vreemdste rode kaart uit zijn carrière gekregen. In het uitduel met Instra 1961 (0-2) kreeg de 27-jarige aanvaller van Dinamo Zagreb direct na het benutten van een strafschop zijn tweede gele prent gepresenteerd. Petkovic bracht doelman Gonzalo Callao met een nepaanloop uit positie, waarvoor de spits direct bestraft werd. Zijn benutte strafschop telde niet.

Bij een 0-1 stand in de 89ste minuut mocht Petkovic aanleggen voor de strafschop. Direct nadat de bal achter de gefopte Callao in het net lag, trok scheidsrechter Duje Strukan de fatale gele kaart. Petkovic neemt wel vaker strafschoppen op deze manier, maar werd daar nog nooit voor bestraft. Door de rode kaart van de aanvaller speelde Dinamo Zagreb het restant van het duel uit met negen man: eerder had Kévin-Théopile-Catherine al het veld moeten ruimen vanwege zijn tweede geel.

Ook de thuisploeg stond al met tien ten tijde van Petkovic' strafschop. Dit was zelfs gevolg ván: eerste doelman Ivan Lucic van Istra was vanwege het veroorzaken met direct rood vertrokken. Ondanks dat de strafschop van Petkovic afgekeurd werd, maakte Dinamo Zagreb in extremis alsnog de 0-2. Stefan Ristovski zette op aangeven van de pas ingevallen Deni Juric de eindstand op het scorebord. Bij de thuisploeg stond Ajax-huurling Hassana Bandé de gehele wedstrijd op het veld en is voormalig sc Heerenveen- en FC Groningen-speler Gonzalo García hoofdtrainer.

Kun je je vinden in de tweede gele kaart van Bruno Petkovic?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit is toch gewoon een correcte penalty? Je mag niet stoppen in je aanloop, maar voor de rest maakt het toch niets uit of je het nou snel of langzaam of op de kop doet?

16 december 2021 om 15:28

Precies, dit is gewoon "één beweging". Je mag je aanloop tussendoor volgens mij niet stoppen maar hier lijkt me niks mis mee.

16 december 2021 om 23:16

Het lijkt niet zijn aanloop te zijn, maar zijn trap. Die stopt en gaat dan door. (Ik probeer ook maa een verklaring t vinden)

16 december 2021 om 16:20

Wat raar gedoe, het mag toch hij staat niet stil profileer niemand. die scheidsrechter terug naar de cursus sturen.

Poppenkast. Lijkt me dat die ref zijn laatste wedstrijd heeft gefloten. Hij stopt de aanloop namelijk niet eens.

16 december 2021 om 15:48

Kunnen we Bas Nijhuis hier niet naar toesturen? Die past prima bij dit niveau scheidsrechters en dan zijn wij er in Nederland ook weer vanaf.

16 december 2021 om 16:23

Ik vind Nijhuis qua aanleg op zich een prima scheidsrechter, ik vind het alleen enorm storend dat hij volgens z'n eigen regels fluit en daar zo ver in gaat dat clubs zich er zelfs op instellen dat voetballen onder hem anders is dan voetballen onder een andere scheidsrechter. En hij zou wat minder mediageil mogen zijn.

Als hier geen matchfixing gaande is dan weet ik het ook niet meer. Wat een waanzin!

16 december 2021 om 17:43

Hij kan natuurlijk ook gewoon incompetent zijn. Hier ga je geen weddenschap op hebben ingezet

16 december 2021 om 20:55

Laatste minuut, penalty, 2e gele kaart. Wat zouden die odds zijn geweest !!

Snap de mensen ook niet die in de poll vinden dat dit een terechte 2e geel is.
Hij vertraagt maar stopt niet. Daarnaast vind ik het ook belachelijk dat je geel zou krijgen voor stoppen. Als een keeper te vroeg van z'n lijn komt krijgt hij toch ook geen geel?

16 december 2021 om 15:40

Dus dat!
Zijn been mag, maar 1 zwaai naar voren maken en dat doet ie. Deze man zou hier nooit meer fluiten of zou onder een vergrootglas komen te staan.

Wat een Dwaas🤓

16 december 2021 om 16:31

Misschien dat ik hier wat sarcasme mis. Maar als een keeper te vroeg van zijn lijn komt krijgt hij wel degelijk geel.

16 december 2021 om 17:07

Martijn, wat jij nu zegt is simpelweg niet waar

16 december 2021 om 17:16

Voor zover ik weet is het waar wat Martijn zegt. Als de keeper te vroeg van zijn lijn komt, dan krijgt hij gewoon geel. Meerdere filmpjes gezien dat een keeper zijn eerste en tweede gele kaart ervoor kreeg.Edit: Lees net dat je bij de eerste keer een waarschuwing krijgt en bij de tweede een gele kaart als keeper zijnde. De regel is sinds 20/21 veranderd.

Snap niet waarom dit wordt afgekeurd. Er zijn zoveel voetballers die dit doen bij een penalty. Deze scheidsrechter kan weer terug zijn training, want dit slaat nergens op.

Had die wel geteld als die een hupje erbij had gedaan?
Complete onzin natuurlijk dat dit wordt afgekeurd, daar waar de beweging trager gaat maar hij wel degelijk in beweging blijft.

wat kan ik me toch vreselijk storen aan die gozer er naast. die dan met zn vinger wijst naar de speler(als of anders de scheidrechter niet door heeft over wie hij het heeft) om te vertellen dat het zn 2de gele kaart is en dat dat dus(want ook dat weet de scheidrechter niet) dan betekend dat hij rood moet krijgen. en da dan ook meteen dat handje in de zij van de speler, zo van joh je moet er uit.

De enige regel die ik ken is dat de aanloop in 1 beweging moet, dat is hier absoluut ter sprake. Het is in principe hoe Jorghino ze neemt maar dan zonder hupje.

Hoe hier gehandeld zou moeten worden is heel simpel, checken of er geen regels zijn overtreden door de penalty nemer. Zo niet, dan scheidsrechters verhaal aanhoren en op basis daarvan schorsen of in ieder geval geen wedstrijden meer geven voor minimaal een maand (als hij het op een wijze weet uit te leggen dat de bond het begrijpt) of max 3 maanden onbetaald in beide gevallen.

Zo zorg je ervoor dat scheidsen geen egotrips meer krijgen.

Belachelijk!
Hahah is die scheidsrechter familie van de knipoog kroaat?

Dit kan niet anders!

Bewonderenswaardig dat hij zo kalm blijft. Is natuurlijk gewoon een prima penalty, hij neemt 'm in 1 beweging, zoals het hoort. En zelfs al had hij dat niet gedaan, dan keur je de penalty af, maar geef je toch nog geen geel?

Goed dat dit filmpje de wereld over gaat, wat een belachelijk beslissing van deze scheidsrechter!! Wat doet hij nu fout? Ik zie het niet hoor...

Jorginho neemt ze ook zo toch?

Het is een normale penalty. Lijkt me dat hier een onderzoek ter sprake komt naar het ontstaan van deze fout, is bedroevend dit. En wij maar klagen over Nijhuis

Dit gaat echt nergens over. De aanloop was in 1 beweging. Weliswaar iets vertraagd, maar hij zet geen stapje terug ofzo. Behalve dan helemaal aan het begin van zijn aanloop waar hij een half stapje achteruit zet voor een iets langere aanloop. Maar dat heeft 0 invloed op de keeper natuurlijk en de scheids reageert daar ook niet op.

Wel knap hoe kalm Petkovic blijft na zo'n absurde beslissing. Denk dat die scheids een tijdje thuis mag zitten in het weekend.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren