De verdediging van Juventus is ziek

Donderdag, 10 december 2009 om 00:11 door Sa2Juve

Juventus speelt sinds enkele jaren terug op het hoogste niveau, maar is nog niet het Juve van voorheen. De club kon enkele goede spelers aantrekken sinds haar terugkeer, maar de verdediging bleef verloren achter. Het is al vaker gebleken, Juventus krijgt gemakkelijk doelpunten binnen en het wordt tijd dat hier verandering in komt. Tegen Bayern München liep Juventus een blamage op, en eens te meer werd duidelijk dat de verdediging van Juventus ziek is.

Het bestuur van de Turijnse hoofdmacht is jaarlijks bezig met het aantrekken van topspelers. Het enige probleem bij het aantrekken van deze spelers is dat het allemaal aanvallende spelers zijn, terwijl Juventus schreeuwt om versterking op verdedigend gebied. Ik snap niet waarom zulke topmensen in het bestuur niet inzien dat Juventus voldoende creatieve spelers heeft en zich vooral moet versterken in de verdediging. Voor je transfers door gaat voeren bekijk je toch de zwakheden van een team? Ik snap daarom ook niet waarom er steeds aanvallend ingestelde spelers worden aangetrokken. De laatste tijd is het overduidelijk, de verdediging van La Vecchia Signora schiet te kort om mee te kunnen. Het ligt niet alleen aan de kwaliteit, maar ook aan de gemiddelde leeftijd in de verdediging. Er worden veel te gemakkelijk kansen weggegeven en dit komt vooral door de oudere spelers die snelheid te kort komen tegen de jongere spelers. Gelukkig voor Juventus hebben ze twee geweldige spelers in het hart van de verdediging, namelijk Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon. Zonder deze twee zou Juventus maar een verdediging hebben van een middenmoter in de Italiaanse Serie A. Dit is vooral de hoofdreden waarom Juventus zich moeten laten gelden op de transfermarkt en minstens twee goede verdedigers moet aantrekken.

Eerst en vooral moet Juventus een aantal spelers verkopen vooraleer ze enkele aankopen. Christian Molinaro is als mens een goede jongen maar als voetballer schiet hij op alle vlakken te kort. Slecht in de verdediging, aanvallend brengt hij te weinig, slechte passes en voorzetten en hij is ook niet gelieft bij de tifosi van de Bianconeri. Bij de wedstrijden die hij speelde dit seizoen presteerde hij slecht en haalt hij nog geen gemiddelde van 5/10. Het Duitse Hoffenheim en het Italiaanse AS Roma hebben interesse in hem en ik hoop dat hij zijn geluk ergens anders zal beproeven. Het zou niet alleen hem maar ook Juventus ten goede komen want zij kunnen het geld goed gebruiken voor een vervanger.

Fabio Cannavaro was in eerste instantie, net zoals Fabio Grosso een mooie versterking. Op het eerste zicht leken deze twee ook hun naam waar te maken, maar dat was slechts een momentopname. Al enkele weken gaat het slecht, zeker na de 1-4 nederlaag tegen Bayern. Deze schandalige wedstrijd zal ongetwijfeld de geschiedenisboeken ingaan als de slechte Europese prestatie van Juventus aller tijden. Cannavaro en Grosso presteren al enkele weken erg matig en krijgen de nodige kritiek te verwerken, ook na de wedstrijd tegen de Duitsers. Het bestuur en de trainer moeten dan ook snel gaan inzien dat het zo niet verder kan en dat ze versterking nodig hebben, liefst zo snel mogelijk.

Niet alleen de verdedigers maar ook de verdedigende middenvelders schieten vaak te kort als het gaat over verdedigen. Het beste voorbeeld is Felipe Melo die erg teleurstellend bezig is en wordt uitgefloten door zijn eigen supporters. Terecht, als je een speler haalt voor 25 miljoen euro, dan moet deze zijn waarde ook bewijzen. Melo speelt niet twee of drie weken, maar al meer dan een maand erg slecht. Fysiek schiet hij zwaar te kort en zijn passes zijn niet om aan te zien. De Braziliaan is zeker geen slechte jongen maar wel iemand die te kort komt, zeker in Europese wedstrijden. De enige twee verdedigende middenvelders die het schitterend doen bij Juventus zijn Claudio Marchisio en Mohammed Sissoko. Beide presteerde vorig jaar enorm sterk, zowel in de competitie als in de Champions League en ze moeten herenigd worden.

Ik denk dat het klaar aan duidelijk is waar ik op doel, versterking op verdedigend vlak is een must. Als een simpele supporter dit inziet, dan moeten de professionals binnen het kader van Juventus dit zeker inzien. Ze liepen door de uitschakeling een financiële kater op, vijftien miljoen euro zagen ze in rook opgaan. Het is tijd voor verandering, en hopelijk laten ze dit zien op de transfermarkt achter enkele weken.

Kwaliteitsbeoordeling:
Totaal 19 stemmen.
Je kunt stemmen als je een reactie hebt gegeven.

Gerelateerd

Meer sportnieuws

52 reacties (laatste reactie door Afca2)

Er zullen wel een aantal zeggen dat er schrijffouten en spellingsfouten zijn ofzo maar ik wil daar aub in dit onderwerp niets van weten.kijk nu gewoon puur naar mijn visie en geef jouw mening over de inhoud. Je kan natuurlijk zeggen wat jij zou doen of wat je er nog zou willen veranderen, maar dat gaat dan tenminste over het stuk zelf.

Ik vind dat ik gelijk heb en dat er toch het één en het ander mag veranderen binnen de club. Er zouden verdedigers op komst zijn volgens bronnen. Zo zouden Rafinha, Kjaer komen en misschien keert Criscito terug naar Juventus. Wolfsburg is erg geinteresseerd in Tiago en Juventus wil hem gratis laten vertrekken waardoor ze Edin Dzeko iets goedkoper kunnen aantrekken. Het zou zowiezo een droom zijn om hem te hebben, een balvaste spits die ook nog eens erg goed kan koppen.

Volgende opstelling zou volgend seizoen een droom opstelling zijn, mits de verdediging sterker wordt:

Buffon (C)
Rafinha
Kjaer
Chiellini
Criscito
Sissoko
Camoranesi
Marchisio
Diego
Giovinco
Dzeko
10 december 2009 om 01:45

Ik wil wel even opmerken dat je de schrijffouten en de manier waarop je de tekst schrijft alles behalve moet onderschatten. Het zorgd er namelijk voor dat je tekst serieuzer word genomen. En zoals je dat zelf aangeeft, vind je dat erg belangrijk. Onderschat het niet! Verder moet ik zeggen dat ik het al een stuk beter vind dan je vorige tekst(en) ;-)

In principe vind ik dat Juventus een uitstekend team heeft. Een goed team begint bij een goede keeper, en die is al binnen. Diego, Cannavaro, Felipe Melo, Sissoko etc zijn allemaal fatsoenlijke spelers die goed op het op het niveau van Juventus kunnen meedraaien. Ik heb echter het gevoel dat al deze spelers geen team vormen, in plaats van dat de verdediging ronduit slecht is.

Daarom de vraag.
Is het in dit geval niet de taak van de trainer om er een geheel team van te maken, in plaats van dat het een team bij elkaar koopt?

10 december 2009 om 09:17

sjonge jonge het feit dat je4-3-1-2 kiest als je ideale opstellign zegt genoeg voor mij.
ik heb op 2 na alle ja alle juve wedstrijden gezien dit seizoen en de allerenige keren waarbij ze swingend attractief hun tegenstander de pan in hakten was in een 4-2-3-1 met giovinco. die 4-3-1-2 van jou is dit seizoen al zo'n 20 keer uitgeprobeerd, en op een handvol prestaties na verliep het telkens aanvallend nog stroever dan de gewrichten van mijn grootmoeder!

10 december 2009 om 10:29

@barmitswa: Ten eerste moet jij maar eens meer wedstrijden gaan kijken en eerst eens kijken welke formatie ik heb gebruikt. Het is namelijk geen 4312 maar een 41212 systeem! Met dit systeem heeft Bayern Munchen gespeelt tegen Juventus dacht ik en het was zeer effectief. Marchisio en Camoranesi zijn beide fysiek sterk en kunnen zowel steun bieden aan Sissoko als aan Diego!!!

Dat je 1 ster geeft interesseert mij eigenlijk niet maar als de reden alleen maar de formatie is en niet de inhoud van de tekst dan snap ik jouw helemaal niet meer maar goed. Ik zie dat jij een Juventino bent, wordt dan clubexpert als je het dan toch beter weet als iemand anders.

10 december 2009 om 11:39

1 bayrn is geen juve en hebben verschillende kwaliteiten

2echt sterk hoor, een wereld van verschil die 4-1-2-1-2 tov de verroeste formatie die ze al een heel seizoen spelen, bravo,..


da's gewoon krak hetzelfde man; 1 defensieve, en 2 allrounders hebben ze al zo'n 20 wedstrijden geprobeerd.tot dusver
ik moet meer wedstrijden zien?
als juve fan, mag ik hopen dat je de wedstrijden tegen sampdoria en atalanta hebt bekeken? niets in die formatie van jou kwam nog maar in de buurt van het niveau van die wedstrijden, hoe speelden ze toen????
4-2-3-1 met een giovinco op de linkerflank,... dat waren tot nu toe, zonder enige mogelijke vorm van discussie simpelweg de meest overtuigende wedstrijden van juve dit seizoen dominerend van begin tot eind, creeren van kans na kans, de tegenstander naar adem laten snakken en ze achter een ongrijpbare bal laten lopen, dit is geen kwestie van smaak, of menischverschil, dat is gewoon een feit , mn beste

12 december 2009 om 12:20

je hebt gelijk dat Juve zeker nog wat te doen heeft, maar ook aanvallend vind ik het niet lekker lopen, ik sluit me niet aan bij het feit dat dit alleen op verdediging ligt

zeker de verdediging doet het absoluut niet best, maar dat doet geen enkele linie dit seizoen bij Juve, geen speler haalt zijn normale niveau, nou wellicht Buffon nog wel

aankopen in winterstop zou erg mooi zijn, maar laten we eerst maar eens een hecht team krijgen, kwalitatief is dit team niet te houden in Italie,
maar als een team is het gewoon een stel losse flodders
daarom hebben ze het altijd zo lastig

ik hoop dat het wat beter gaat lopen en dan er nog prijsjes te vieren vallen,
wellicht europa league, waar de tegenstand niet zo bijzonder is,
momenteel is Juventus de beste ploeg in de europa league,
buiten Juve geloof ik alleen Liverpool als normale topper

10 december 2009 om 22:37

Ik reken er vaak niet op af, maar jij begint je eerste zin wel met een afschuwelijke fout! Dat is toch niet de beste marketing voor je stuk
Verder wel een goed stuk, ben het ook wel op de meeste punten voor zover ik inzichten heb in Juventus.
Verder heb ik een vraag over grammatica in het algemeen. Ik zie steeds vaker (, en) volgens mij is dat helemaal fout. Maar ik zie het ook steeds vaker in kranten. Is die regel aangepast ofzo?

AC Milan heeft ook jaren prima gepresteerd met een stokoude verdediging. Eigenlijk spreek je jezelf ook een beetje tegen: eerst verkondig je dat er vooral aanvallend wordt ingekocht en daarna dat Grosso en Cannavaro na een goed begin toch tegenvallen...

Ik ben absoluut geen fan van Juventus, maar ben gisteren toch wel erg geschrokken van hun onthutsend zwakke niveau. Italiaanse topploeg onwaardig en versterking voor de verdediging (maar ook aanval) is geen overbodige luxe. Volledig met je eens!

Verder schrijf je natuurlijk erg prima en is het gewoon een goed stuk, paar schoonheidsfoutjes (gelieft moet geliefd zijn, bijvoorbeeld) maar het is gewoon erg interessant om jouw tekst(en) te lezen.

Ik heb veel respect voor clubexperts, daarom vind ik ook niet dat zij zo genadeloos afgebrand moeten worden.

Edit: dat zou inderdaad een fantastische opstelling zijn voor Juve!

De verdediging is zeer zeker niet meer wat het geweest is. Ben het is grote lijnen dan ook eens met je stuk. Ik geef niet makkelijk sterren, maar heb er toch wel 3 voor over.

Terugkomend op de verdediging. Cannavaro is te oud en staat er alleen nog in vanwege zijn naam. Grosso, over the hill, en speelt alleen vanwege zijn goede optreden op het WK 2006. Chiellini is een ordinaire slager, die ik zie als de natuurlijke opvolger van Mattarazzi. En de rest van de verdediging is allemaal middenmaats en niet geschikt voor een club die zichzelf ziet als topclub in Italië.

10 december 2009 om 10:32

@bjarne: Je hebt gelijk, de verdediging is niet meer wat het geweest is maar jij beledigd hier Chiellini wel hoor. Chiellini is alles behalve een type speler zoals Marco Materazzi. Materazzi tackelt soms spelers gewoon omdat hij ze niet aan kan en soms waar geen bal bij is. Chiellini daarentegen probeert bijna altijd de bal te pakken en raakt hier soms ook vol de man. Misschien zeg je ordinaire slager over de tackel op Van Persie? Die was trouwens mooi en balgericht, hij raakt de Nederlander gewoon ongelukkig.

Ik vind de verdediging gewoon te kort schieten als Chiellini er niet is en dan spreek ik nog niet over het middenveld wanneer Sissoko afwezig is.

Klopt, onbegrijpelijk dat ze daar in italie zolang op voortborduren!

Ik heb je het al in een eerdere reactie gezegd en zal het nu zeker niet nalaten!

Dat jij jezelf Clubexpert noem,....jij die van Juve een 2de Inter wil maken door louter buitenlanders aan te trekken!

Dat Cannavaro het niet goed deed tegen Bayern kwam enkel en alleen doordat Le Grottaglie zijn werk niet goed deeden Fabio het werk voor 2 man moest doen!
Hij heeft gister (ondanks zijn hoge leeftijd) behoorlijk zijn best gedaan,maar kan niet alles alleen.

Gister brandde je Melo en Diego nog af tot ver beneden de gronden nu zet je ze doodleuk in je opstelling(nou ja Diego dan)

Er wel eens bij stil gestaan dat Juve niet 1 x een aantal wedstrijden achter elkaar in dezelfde formatie heeft gespeeld??
Waarom ,...omdat er telken wel een speler is die geblesseerd raakt of uit vorm is.

We hebben te veel internationals we spelen te veel wedstrijden en te vaak zware wedstrijden achter elkaar,doen andere ook maar die hebben een brede selectie iets wat wij niet hebben!

Een speler als DP niet opstellen,...al doet hij voor spek en bonen mee,..dan nog moet je hem opstellen,...alleen maar omdat hij de wedstrijd kan beslissen met een vrije trap ,of omdat hij minstens 2 man bezig houd!

Als deze opstelling een tijdje kan draaien en elkaar weet te vinden dan kunnen ze onsterfelijk worden,....en ja er kan dan ook goed gewisseld worden.
Giovinco er in en Camo eruit en DP op de plek van Camo,...of 1 van de verdedigende middenvelders eruit en camo iets zakken DP naar links en Giovinco op rechts,...

Er zijn legio mogelijkheden,....echter ze moeten en blessure vrij en wedstrijdfit zijn en niet geheel onbelangrijk ritme hebben!

Maar goed het gaat iets minder en jij als expert noemt de verdediging ziek en in andere reactie is geen 1 speler goed genoeg voor Juve behalve een zooitje buitenlanders,.....geef je club en alles wat daarbij hoort een vertrouwendat is wat de club nodig heeft,...en laat Ferrara bouwen aan een elftal,...alleen zo win je prijzen,....niet door een elftal te gaan Kopen!!!

Het is dat ik geen sterren weg kan halen anders had ik het zeker gedaan,...maar na zo'n artikel geen sterren van mij!

Buffon
Caceres
Cannavaro
Chiellini
Grosso
Sissoko
Melo
Camoranesi
Diego
Del Piero
A/I/T1vande3
10 december 2009 om 03:58

Ik vind dat Sa2sa wel gelijk heeft kwa de verdediging.
Ik begreep zowiezo al niet waarom Juve geen Rechts, links back en nog 1 centrale verdedeger van top niveau haalde. Ik weet dat het duur is omdat allemaal te doen maar als je meewil strijden moet je wel.
De bestuur heeft het heus wel door dat de verdedeging beter kan maar ik denk dat ze het over een langere termijn wilden versterken omdat ze anders teveel geld moesten verspillen.

Juve moet volgend seizoen op de positie van Cannavaro en Grosso zowiezo nieuwe spelers halen. Caracas vind ik wel goed. Volgens mij nog maar 22 ook.

Mischien nog een middenvelder als Diarra die toch geen basisplaats meer heeft bij Real. Gago kan ook.

En ze moeten zowiezo 1 Topspits halen. Ik denk dat Dzeko ( alhoewel ik denk dat Dzeko naar AC Milan gaat) en Cassano goede en betaalbare opties zijn en misschien kunnen ze een poging wagen en voor Aguerro gaan.

En een nieuwe coach. Guud Hiddink
We hebben gezien wat hij met Chelsea deed. Hij moet spelers als Melo en Diego wel aan hun top krijgen. Heel de team trouwens.
Hier is mijn opstelling voor volgend jaar voor Juve.
Ik heb Vidic in de opstelling staan en veel mensen zullen denken Vidic is onmogelijk maar hij is een verdediger en dan moet je wel van de Serie A houden en Juve moet wel een topper gaan kopen.

Buffon
Carecas
( Vidic)
Chielini
(Criscito)
Camaronesi
Sissoko
Melo
Diego
Giovoncio
(Cassano)
10 december 2009 om 09:21

hopla nog iemand die het 4-3-1-2 systeem zo geweldig vindt,... heb jij eigenlijk wel het merendeel van juve's matchen bekeken jongen?
dat systeem zuigt! en is e statisch

10 december 2009 om 10:39

@juve001: Ik snap jouw redenatie niet, waarom wordt jij geen clubexpert en druk jij je gevoelens en visie eens uit? Ik snap wel dat je commentaar hebt maar je moet het toch ook een beetje nuchter bekijken vind ik.

Ik wil van Juventus helemaal geen tweede Inter maken, ik haal er 2-3 buitelanders bij en jij noemt het al het tweede Inter. ik vind dat erg kortzichtig zeg, en ook al speler er wat meer buitelanders so what? Veel teams hebben buitelanders maar zij geraken wel verder dan Juventus dus je moet ook een beetje nuchter blijven.

En waarom moet ik Del Piero opstellen? Oke, hij is een clubicoon en fenomeen maar als trainer en als mens moet je ook toekomstgericht werken en dan zal Del Piero niet meer voetballen. Giovinco is zowiezo de opvolger van Del Piero en ik vind zowel Ciro Ferrra als sommige andere hem echt te kort doen.

Diego brak ik af, niet omdat hij slecht speelde maar om zijn mentaliteit en die lach op zijn gezicht toen de camera's op hem gericht waren. Hoe kan je zo lachen na zo'n beschamende wedstrijd waarin je amper iets goed hebt gedaan? Daar ging het mij om, iedereen kan een slechte wedstrijd hebben maar dan moet je wel werken voor je team.

Felipe Melo vind ik gewoon dramatisch spelen de laatste paar weken. Fysisch zie ik al een paar weken dat hij na de zestigste minuut moe is dus waarom hem dan nog laten starten? Laat hem dan invallen rond de zestigste minuut waardoor hij wel een meerwaarde is.

10 december 2009 om 11:41

Ik heb je het al uitgelegd waarom ik het niet doe,...maar als je het doet moet je het goed doen,...niet de ene x dit systeem en in een ander artikel een ander,....
Niet de ene x een speler de hemel inprijzen en de volgende x afbranden.
Ik zal niet vergeten dat toen Melo een wereld wedstrijd aan het spelen was en een tik op zn enkels kreeg en geblesseerd het veld moest verlaten hij zat te huilen op de bank,...weer een blessure!
Daarna heeft hij dat niveau niet meer gehaalt(was volgens mij tegen Maccabi,...maar kan ook in de Serie A geweest zijn hang me er niet aan op)

En de lach van Diego was er een van onvermogen,...echt niet omdat hij het zo leuk vond hoor,....ik had je willen horen als hij had zitten huilen,...dan was het wat een klein kind en ga eerst een normaal voetballen,...

Nee als speler/trainer doe je het nooit goed!
Neem Inter(dat ik dat ooit nog eens zou zeggen) die wint en gaat door in de CL en toch krijgt Mourinho commentaar over de manier waarop ze gewonnen hebben,...je doet het nooit goed!
Win je met 1-0 ,...of met 5-0 het kan altijd beter

Giovinco is een mooie speler met veel talent,...maar breng je hem te snel zal die verzuipen,...vaak is hij ook te licht,..en wordt regelmatig eenvoudig van de bal gelopen!
Hij is nog jong en zal zijn kansen zeker gaan krijgen,....en onder de hoede van spelers zoals DP en Diego een hele grote (kunnen)worden!

En nog even over je aankoopbeleid,....een elftal koop je niet,..dat bewijst Real maar weer eens,...eigen jeugd is goud waard,...steeds meer clubs gaan dat inzien en hopelijk doen ze er ook wat mee,...laat Juve het geld in hun jeugd stoppen en een elftal creeren wat (net als Arsenal)uit jonkies bestaat,..die een paar jaar bij elkaar en je zult zien dat je onoverwinnelijk ben,...geen enkel bij elkaar gekocht team van Vedetten kan daar tegen op!

PS: stop nou eens met je zelf steeds vijf sterren te geven,...

10 december 2009 om 12:03

Wat heb jij vervelende karaktereigenschappen zeg...

Je vraagt mensen om alleen feedback op de inhoud te geven, doen ze dit en dan krijg je "als je het beter weet, doe het dan zelf!".

Iedereen hier weet het beter. We weten het beter dan Van Marwijk, Ferguson, Mourinho, Wenger....

Als je niet tegen kritiek kunt, stop dan met schrijven, want iedere clubexpert krijgt kritiek. Als je blijft schrijven: prima, maar neem de kritiek dan voor lief en stop met zeuren.

10 december 2009 om 12:14

@quasi: Ik zeg dat als hij het beter kan dat hij moet schrijven jah, maar waarom zeg ik dat? Hij zit hier punten om te sommen waar ik het niet mee eens ben, dat is opzich niet erg. Maar als je met meerdere clubexperts bent dan is het toch makkelijker om een overzicht te hebben? Niet iedereen deelt dezelfde mening en dat is normaal. Op sommige punten heeft hij gelijk maar op sommige punten vind ik hem echt wel uit de bocht gaan.

We weten het juist niet beter als die trainers, zij zijn erg slim en hebben verstand van voetbal. Maar als jij ergens niet mee akkoord ben, dan mag je je ongenoegen toch laten zien?

10 december 2009 om 14:54

Hij is overtuigd van zijn stuk, en mag zichzelf toch 5 sterren geven. bovendien kan die de rating van zijn eigen artikel niet zien als die zichzelf geen cijfer geeft, goed stuk verder, maar ik zie spelers als rafinha en kjaer niet naar juventus gaan. Juventus word nog steeds achtervolgd door de degradatie van een paar jaar geleden. de selectie is in zijn totaal niet sterk genoeg, juventus komt dichterbij clubs als fiorentina en Genoa qua selectie dan bij inter. er zullen nog heel wat jaren overheen gaan voor dat juve zich weer tot de echte top mag rekenen, en dat gaat gecombineerd met goede aankopen die ambitie uitstralen. voorlopig zie ik dat nog weinig. ook moet het team (zelfde geld voor milan) drastisch verjongd worden, met 30ers red je het niet meer in het hedendaagse voetbal. het gaat te snel voor deze jongens omdat te belopen.

10 december 2009 om 19:18

Jij gaat wel weer erg ver met je beweringen,...juve geen goede selectie,...pfff omdat er een paar oudere spelers bij zitten??

Ze hebben ook genoeg jong talent en die zullen onderleiding van de oudjes vroeger of later gaan excelleren!

Ik heb de wedstrijd tegen Bayern gezien, en ik mis hier echt kritiek op de coach/tactiek. Want wat ik dinsdag zag was echt zo belachelijk slecht, dat is minstens een artikel waard.

@ juve001
Wat moet je dan? Met 2e rangs Italianen zitten? Er is 1 haalbare Italiaan die direct van meerwaarde is voor dit team en dat is Cassano. De rest is talent of zit bij de concurrent.

Wel zelfkritisch, maar dat kan ook niet anders meer sinds dinsdag.

10 december 2009 om 08:58

Cassano,..nooit begrepen waarom iedereen zo weg van hem is,....als je iets over hem hoort is het vaak negatief,...nu speelt hij weer niet goed omdat hij niet zou worden opgeroepen door Lippi,....deze man AUB nooit bij Juve,...

Geef mij de talenten maar of haal ze van mij part weg bij de concurrent,...maar maak van Juve geen vreemdelingenlegioen.

En waarom spelers gelijk afserveren,....omdat er een paar wedstrijden matig presteren??
Als ze zondag met 4-0 winnen van Bari zijn het weer allemaal helden en doet Ciro het weer goed...

Het probleem is dat tegenwoordig niemand meer geduld heeft..trainers en spelers moeten het veld ruimen voor elke scheet die ze verkeerd laten,....wat was de oorzaak van dominatie van Ajax in de begin jaren 90(zeg maar 94/95/96)?,...juist ja een elftal wat al lange tijd met elkaar samenspeelde,...die elkaar blind kon vinden,...zo ook met Juve uit die tijd,...
Vialli die niet eens hoefde te kijken waar Ravanelli liep omdat hij al wist waar de beste man stond!

Kijk naar Arsenal,..allemaal jonkies,...hou dit elftal een paar jaar bij elkaar en ze winnen alles,..alleen komt er weer zo'n randdebiel met geld en die koopt alles weg om ze vervolgens op de bank te laten wegrotten.

Laat Juve de spelers maar houden die ze nu hebben,..misschien redden ze het misschien niet,....als alles wat in de kranten staat waar is zou Lippi wel eens na het WK terug kunnen komen bij Juve.
Tot die tijd geen geld uitgeven,...geen Real praktijken aub,....ik weet niet hoeveel Miljoen uitgeven en vervolgens nog steeds niet Domineren,..

En de reden waarom ik zo fel reageer op Sa2sa is omdat hij als club expert continue een andere mening heeft en steeds tegenstijdige dingen roept,...dingen opschrijft in zijn frustratie om ze vervolgens als iemand een kritische noot heeft veranderd,...maar wat verwacht je ook van iemand die 18 is,...die komt uit een generatie die alleen maar tegen alles kan aanschoppen als het ff minder gaat en ze de hemel inprijs als ze weer winnen,...clubliefde is ver te zoeken,....een club steunen in mindere tijden,....??? Wat is dat...??
Praten over Miljoenen uitgeven alsof er ff een brood bij de bakker gehaalt moet worden,...maar waarom brood kopen als je het zelf kan bakkn?
Okay het gaat een paar x mis en smaak misschien niet lekker,....maar als het dan een maal lukt zal je zien dat iedereen je brood wil hebben,....

10 december 2009 om 12:10

Je hebt gelijk, er moeten geen overhaaste beslissingen gemaakt worden, maar om even door te gaan op je vergelijking met Arsenal: Bij Juventus zie je dat toekomstperspectief niet want er is nergens een stijgende lijn.

Kijk, misschien heb je gelijk, misschien moet je dit spelersmateriaal niet afserveren. Versterkingen zijn altijd welkom, maar een Melo, Diego en Cannavaro kunnen voor elke ploeg een meerwaarde zijn. Maar als de coach zijn defensie tactisch keer op keer slecht neerzet, Melo geen conditie heeft en Diego alles behalve gemotiveerd lijkt en ook nog eens onderpresteert... dan moeten er koppen rollen. Ik zou Ferara eruit gooien.

Tactisch is Juventus compleet overklast door een stroef draaiend Bayern. Bayern was niet geweldig... Juventus was gewoon super slecht.

Over Cassano. Iedereen ziet dat deze jongen extreem getalenteerd is, maar bij Sampdoria zal je nooit je volle potentie benutten. Juventus heeft in Amauri, Trezeguet en in mindere mate Iaquinta toch te veel dezelfde types. Met een Cassano voeg je een extra dimensie E N een matchwinner toe.

P.s Wat is er mis met De Ceglie?

10 december 2009 om 12:16

@iraniangangster: Met De Ceglie is niets mis, hij heeft gewoon te weinig ervaring denk ik. Als je ervaring wil opdoen moet je spelen maar spijtig genoeg krijgt Grosso de voorkeur. De Ceglie heeft voetbalkwaliteiten maar deze komen helaas er te weinig uit.

10 december 2009 om 12:29

Ik heb geen flauw idee wat er mis is met hem,...waarschijnlijk geblesseerd zoals zoveel spelers bij Juve,...de laatste 2 wedstrijden zat ook niet op de bank,...als speler ben ik wel gecharmeerd van hem

Nog even over Ciro,....misschien is het trainerschap van zo'n grote club nog ff iets te vroeg voor hem gekomen,....net als van Basten,...

Hij voelt zich nog (denk ik ) iets te veel 1 van de jongens,....zeker als je met dit soort maeriaal werkt moet je als trainer hard op kunnen treden,...ik betwijfel of Ciro het kan.

FF iets heel raars,...stel Ciro wordt eruit geknikkerd,...zou Adriaanse dan wat zijn voor Juve??

10 december 2009 om 12:48

Dat is dus ook Serie A he, die jongen is al 23(!!!). De Ceglie had allang voldoende ervaren moeten zijn om mee te kunnen op het hoogste niveau, evenals Giovinco.

Kijk op welke leeftijd Arsenal A.cole en Clichy neerzette op linksback. Of de mogelijkheden die C.ronaldo en Cesc hebben gekregen op jongen leeftijd, en kijk wat er nu van geworden is.

@ juve001
Dat is wel bijzonder riskant, ten eerste omdat hij enorm streng is. Ik heb niet de indruk dat Ferara dat is gezien de conditie en houding van spelers. Ten tweede moet Juventus een hele revolutie ondergaan. Maar heel misschien, al is het risico misschien te groot, krijgt Juventus onder een type als Co Adriaanse wel de glans terug die het had in de jaren 80.

12 december 2009 om 12:11

@ iraniangangster

ik heb echt heel veel respect voor jou ! jij hebt het spelletje echt helemaal door ! en ik heb dezelfde visie als jou om met jongere spelers te spelen. daarom ben ik ook een fan van Arsenal.

daarom lijkt dit mij een goeie opstelling waar potentieel in zit voor in de toekomst. Voor op de plaats van camoranesi ( voor als hij stopt) zou ik heel graag willen dat walcott naar juventus kwam, maar dat zal dus echt nooit gebeuren :D sissoko is in mijn ogen een basisspeler die er nooit uit mag gehaalt worden en naast hem melo of marchisio. in de spits een bewegelijke kopbalsterke speler die ook meevoetbalt, nu voorlopig Amauri maar toch een nieuwe speler halen , ik weet op het moment niemand. en ja het spijt mij heel erg maar ik vind dat del piero als sub moet gebruikt worden ,ik heb het gevoel dat hij het niet meer aankan !!

buffon
caceres
ariaudo
chiellini
de ceglie
sissoko
march/melo
camoranesi
diego
giovinco
amauri

Ik vind je een beetje een rare fan. Je gunt aankopen klaarblijkelijk geen tijd om aan te passen. Na een slecht begin moeten ze weer weg, is het aankoopbeleid belachelijk etc.

Je noemt dat ze topspelers kopen, maar enkel aanvallend. De enige grote aanvallende speler die ik de laatste 3 jaar naar juve heb zien gaan is Diego, voor de rest zijn het meestal van die halve aankopen, waar je niet echt verder mee komt.

Maar goed, jouw kooplust vind ik niet echt de oplossing. Stel Chelsea had hetzelfde met Drogba gedaan en Arsenal met Adebayor... Die twee begonnen slecht, maar zijn inmiddels topspitsen.

Heb wat geduld en besef dat Juve van erg ver is gekomen. Een aankoop als Kjaer moet ik je trouwens gelijk in geven, dat zou super zijn, ook met het oog op de toekomst. Hou Cannavaro er zeker nog bij, want zijn ervaring is van onschatbare waarde en hij zou iemand als Kjaer onder zijn hoede kunnen nemen.

Ik hoop in je volgende stuk eens een lange termijn gedachte te ontdekken.

En over je volgens jezelf niet belangrijke schrijfstijl: wat ik meestal voor commentaar zie, heeft betrekking op hoe makkelijk een stuk leest. Als jij bv allemaal moeilijke termen erin gooit, zoals Prograbnyak of hoe hij heet eens deed, dan ziet dat er natuurlijk echt super geleerd uit, maar het stuk leest totaal niet lekker weg. Veel spelfouten of verkeerde zinsconstructies hebben hetzelfde effect. Een spelfout hier en daar is geen probleem, maar accepteer wel dat de schrijfstijl van een dusdanig niveau moet zijn dat je artikel in ieder geval lekker leest. Dan komt de boodschap over en kan daarover gediscussieerd worden. In dit stuk is je schrijfstijl trouwens niet storend.

3 sterren, ik hou niet van je korte termijn visie, maar je verhaal komt goed over, er zit wel structuur in en met de aankopen die je wilt doen, laat je iig zien dat je wel een team wilt bouwen waar je een tijd mee vooruit kan. Ik zou echter gewoon wat meer geduld hebben.

ongelooflijk niet mee eens ,de nederlagen tegen zowel bodeaux als bayrn was te wijten ah zwakke middenveld, die bestonden gewoon niet aan juve's zijdke i ndie wedstrijden. logisch dat er dan een abnormale druk op de verdediging komt te staan endie gewoon bezwijkt.ferrara heeftie die wedstrijden totaal totaal vzerkeerd aangepakt

Deze columns worden geschreven door bezoekers he?

Ben echt verbaasd dat Felipe Melo tekort schiet!

Je zegt dat er de laatste jaren alleen maar aanvallende spelers worden gehaald en vervolgens heb je het over de aankopen Cannavaro, Grosso en Felipe Melo die tekort komen? Daarbij wordt Caceres op het moment ook nog eens gehuurd van Barcelona.

Een jonge versterking in de verdediging zou zeker gewenst zijn maar om te beweren dat het bestuur heeft stilgezeten op dit vlak slaat echt nergens op.

ik kan mij ogen niet geloven wat ik hier wel niet allemaal lees.
zohier de ideen van een diehard fan die ook daadwerkelijk alle wedstrijden van begin tot einde heeft gezien.

1 melo en diego zijn geweldig goede aankopen.
melo bewees vooral z'n waarde in het begin met prachtige prestaties.
hij heeft echter elke wedstrijd gestart ,ook interlands, en het was duidelijk te merken dat z'n prestaties altijd maar achteruit gingen, vooral na de 2é interlandfase, maar ferrara bleef hem onbegrijpelijkerwijze opstellen. zodat match na match z'n prestaties er op achteruitgingen. er is absoluut niks mis met die knul z'n kwaliteit.

diego,... ehm uefa gezien vorig jaar?
zelf een zidane had meer dan een half jaar nodig om zich aan te passen aan serie A
met de kwaliteit van de middenvelders is absoluut niks ad hand camoranesi, sissoko, marchisio zijn allen ook van het allerfijnste niveau, zelfs een poulsen heeft ondertussen bewezen meer dan deftig te kunnen voetballen,...

en toch toch ben ik er heilig van overtuigd dat het probleem hem juist in het middenveld zit en niet in de verdediging.
cannavaro en legro zijn mss wat traag , maar die kennen dus best heus wel hun vak hoor.

2 de meest verschrikkelijke nederlagen, zoals oa bayrn en bordeaux had juve geen grip op het middenveld, liepen ze totaal verloren uit positie, en in balbezit hadden ze gewoon geen clue wat te doen,... reden? slechte gecoached zo simpel als dat.

juve begon het siezoen in de 4-3-1-2 formatie. ondanks enkele goede zeges ( de beide romawedstrijden) verliep het spel gewoon altijd heel heel stroef in die formatie, altijd! met als logisch gevolg dan ook enkele slechte resultaten

tot ie eens de 4-2-3-1 probeerde met giovvinco op de flank, en plots speelde juve als een swingende wervelwind dominerend, de ene prachtige aanval na de andere.
resulteerde ook gewoon in een prachtige 12 goals i n3 wedstrijden, iets ongezien in italie,
wel in plaats van daarop verder te bouwen,... na eens een wat midner reslutaat grijpt die ferrara doodleuk terug naar het 4-3-1-2, en toen del piero die hopeloos uit vorm was door die blessure er nog eens bij kwam werd giovinco die brilliant bezig was , gewoon terug aan de bank gekletend. onvoorstelbaar!!

maar veel erger, door terug te grijpen nnaar het oude systeem dat nooit echt overtuigde, ra ra ra wat was het resultaat?
idd ja gewoon terug stroef statisch traag oninspirerend voetbal, er werden wel zeges gehaald, oa tegen inter, maar die verdoezelden echter enkel juve's problemen.dit zag je in europa:
tegen bordeaux begon ferrara gewoon met een onfitte delpiero, in het stroeve onovertuigende systeem,...
resultaat?
bordeaux lachte gewoon met juve domineerde, en lieten ze alle kanten van het veld zien en wonnen gewoon over supr dik verdiend met 2-0, in europa waar alle goede teams modern ,vlotte balcirculatie voetbal brengt, kiest ferrara voor het stroeve verroeste systeem.
blijkbaar toch overtuigd, blijft ie het onbegrijpelijk lekker verder spelen, giovinco maar liefst 5x op rij op de bank, terwijl juve nooit nooit nooit overtuigd.

tegen bayrn, als ferrara wat slim was wist ie gewoon dat een coach als van gaal zic hniet vrolijk zo kopen ingraven, nee, ee nvan gaal , en zeker bij een alles of niks komt om voorwaarts te spelen, hoge pressing en druk vanuit het midden,...

en toch toch toch toch wordt er gekozen voor het oninspirerende belachelijk vaste ( ik val i nherhaling ik weet het) systeem, en dan plots schrikken ze dat ze op europeesch niveau , wederom lans alle kante voorbij worden gelopen, en niet de allerminste grip op de wedstijd kunne nkrijgen, tsja...

ik denk dat er i nferrara we lee ngoede coach schuilt , maar voorlopig heeft ie het verschrikkelijk slecht gedaan hoor. juve moet gewoon terug naar wannner ze hun beste voetbal speelden, en dat was met een giovinco en niet met ee ndel piero, met een giovinco komend va nee nflank, niet met 2 statische spitsen voor hem.

als ze daar wat meer vertrouwen in zouden investren e ngeduldig op verderbouwen komt het gewoon goed hoor met juve dit siezoen.

voor de toekomst moet er idd zowiezo wel versterking worden gezcoht voor de verdediging.caseres, is geweldig op rechts, vervanging cvoor de verouderde canna , legro en grosso sterk aangewezen.

die zowiezo mogen vertrekken zijn molinaro, tiago vanwege niet goed genoeg.
salihamidzic vanwege oud, blessuregevoelig en dus nooit spelen.

De laatste drie die je opnoem mogen van mij ook vertrekken,...maar voor de rest,...een trainer moet een paar x de deksel op zn neus krijgen voordat hij inziet dat het systeem niet werkt,...hopelijk is hij nu wakker geschut,..we zullen het zien tegen Bari.

Soms moet je aan spelers die minder presteren toch gewoon de voorkeur geven,..vertrouwen van een coach is heeeeeeel belangrijk,....zo'n speler weet zelf ook wel dat hij niet naar behoren presteert,maar als je hem als coach zijnde dan ook nog op de bank gaat zetten is de motivatie en het vertrouwen bij zn speler helemaal weg en zal hij zeker geen pepernoot meer raken!

Geef de rest waar onder ook DP gewoon even de tijd om weer wat ritme op te doen,....de beslissing in de competitie valt in Italie heel vaak na de winterstop,als de spelers van Juve dan fit zijn en genoeg ritme hebben zullen ze vriend en vijand in positieve zin verbazen!

10 december 2009 om 11:48

del piero de tijd geven, hij heeft de laatste 5 wedstrijden gestart,..; met welk rendement? juist ja,..
let op mij ga je niet horen zegge ndat giovinco beter is, maar hij is we lde toekomst van juve, en hem opofferen voor een 35jarige veteraan gaat echt boven mijn petje hoor,...
juve speelde veel en veel beter met giovinco. hij was i nvorm, en sinds del piero weerkeerde, ondanks hij absuluut niks vorm heeft, wordt giovinco 5 wedstrijden op rij al gewoon o pde bak gesmeten, terwijl ie perfect fit is, niet geblesseerd en gewoon in vorm, nogmaals moor een veteraan, die over max anderhalf jaar stopt, en die in 5 wedstrijden op rij heeft bewezen dat hij langzaam maar zeker te traag wordt voor de huidge standaarden in het moderne voetbal

Ik snap het punt van Barmitswa, maar ik kan daar niet over oordelen omdat: ik nooit juventus volg. Het is een mooi stukje.

Waarom is Caceres nergens vermeld in je stuk? Die vond ik bijvoorbeeld best aardig spelen tegen Bayern, maar wordt niet vermeldt. Filipe Melo en Diego moeten ook wat langer de tijd krijgen, maar om nu te zeggen dat Juventus ontzettend slecht is dit jaar? Staan derde in de competitie en Bordeaux is een fantastische ploeg en Bayern heeft gewoon een betere selectie, dus logisch dat die twee door gaan.

Laatste puntje: Jezelf 5 sterren geven vind ik van weinig klasse getuigen...

10 december 2009 om 17:55

Caceres is een potentiele topverdediger. Bij recreativo was hij al een groot talent, bij Barcelona zat hij te veel op de bank dan goed voor hem was en nu bij Juve lijkt hij op te bloeien. Het is te hopen voor Juve dat ze zijn optie lichten want het is een fantastische back.

mooi stukje!
goed je eigen visie gegeven.
en bovendien vind ik sommige mensen raar reageren
dat wat Sa2sa niet klopt?
volgens mij geeft Sa2sa gewoon zijn eigen mening .
dus dan kun je niet zeggen of het wel of niet klopt.
het is een mening en ja sommige mensen hebben een andere mening deal with it!
was een leuk stukje om te lezen

10 december 2009 om 12:04

De enige die ermee moet leren omgaan is de schrijver zelf. De anderen geven hun mening gewoon en zijn het er niet mee eens. Nou, prima, daar zijn de stukjes toch voor?

10 december 2009 om 12:38

Ik wil hier wel op reageren,...

Hij noemt zichzelf Club Expert,...maar verkondidgd elke x een andere mening,...
Beoordeeld spelers elke x anders en heeft het iedere x over een ander te spelen systeem.
Daarnaast roept hij dat Juve geld genoeg heeft en dat ze maar eens flink moeten gaan inkopen,...alsof dat de oplossing is,...
En zoveel geld heeft Juve niet,..het aandel Juventus is sinds de nederlaag tegen Bayern weer aardig gedaald,.....
Daarnaast zijn ze bezig met een nieuw stadion en zullen de sponsoren gezien de huidige crisis ook minder geld betalen!

Hij mag zijn mening verkondigen ,...tuurlijk,...maar vraag dan niet of mensen er op willen reageren,...
Als ik met zijn mening moet dealen moet hij dat maar met de mijne

En inderdaad je zelf steeds 5 sterren geven getuigd van weinig klasse!

10 december 2009 om 12:49

@juve001: Je mening kan soms niet veranderen tegenover spelers of tegenover de club? Wat is dat voor onzin wat jij verteld zeg.

Welke spelers heb ik telkens anders beoordeeld? Als een speler al meer als een maand slecht speelt moet je toch inzien dat er iets niet klopt ofwel soms? Zowel Felipe Melo als Cannavaro vind ik de laatste tijd echt niet goed spelen. Jij vind dat misschien wel zo, daarom krijgt Melo al gedurende een maand niet meer dan een 5.5/10.

Juventus heeft echt wel voldoende geld hoor, en ja ze zijn een stadion aan het bouwen en er is misschien een soort van crisis. Moet dat je soms tegenhouden om spelers te kopen? Ik denk het toch niet hoor. Spelers kopen is niet altijd te oplossing maar gezien de situatie en de prestaties denk ik dat er toch versterking nodig is op verdedigend gebied.

Jezelf 5 sterren geven getuigd van weinig klasse hum hum.. Iedereen geeft zich hier vijf sterren horen dus iedereen heeft hier weinig klasse denk ik dan. Wat een onzin, iedereen geeft zijn eigen het beste hoor.

10 december 2009 om 19:25

Je gaat me nu toch niet verleiden om al je verschillende uitspraken te gaan Quoten ??

Daarnaast,....je past je uitspraken aan als er teveel kritiek op je is,....maar goed,...gelukkig zitten er bij Juve wel mensen met enig verstand van voetbal en van de Club Juve en hopelijk gaan ze niet de domme dingen doen die jij voorstelt!

Wat een overdreven reactie... Juventus heeft juist afgelopen tijden juist groots ingekocht met Melo, Amauri en Cannavaro. ze hebben echt geen slecht team en de verdediging krijgt de schuld, omdat houthakkers als amauri en Iaquinta geen bal vast kunnen houden voorin. Ze hebben in potentie echt een goed team alleen er is (nog) geen chemie. Ik zou een coach als Van Gaal, Advocaat of Adriaanse voor de groep zetten want er ontbreekt discipline binnen het team. Ze hebben een systeem dat veels te afhankelijk is van AMC Diego en DMC Melo. Een andere tactiek en een andere coach, en ze stsaan zo weer in de top van de Serie A. Ik heb ze aan het begin van het seizoen zien spelen en dat was imponerend. Ze hebben gewoon teveel misplaatste vedettes rondlopen die op hun plaats moeten worden gezet.

Ik vind dat je lekker hebt verteld waarom de Verdedeging ziek is, en ik vind ook dat het lekker te lezen is, genoeg info etc. maar ik vond het onderwerp niet spectaculair, maar dat hoeft ook niet...... daarom krijg je een 4

"ik snap daarom ook niet waarom er steeds aanvallend ingestelde spelers worden aangetrokken."
Hoeveel weet je nog van het afgelopen transferperiode? Diego is de enige speler die is aangetrokken in aanvallend opzicht, tevens een vervanger voor Nedved. Voor de rest heeft Juventus zich versterkt met Melo (verdedigende mid.) Cannavaro (centr. verdediger) en Grosso (back). Denk dat ze bij Juventus zelf ook wel doorhadden dat het verdediging een zorgkindje is.

Het loopt gewoon niet bij Juventus. Natuurlijk is de verdediging daar een onderdeel van, maar ook de rest van het elftal is verantwoordelijk. Schoolvoorbeeld is de westrijd tegen Bayern. Totaal ongeinspireerd en gemotiveerd stonden er 11 man op het veld een beetje rond de dwarrelen.

Maargoed ik moet vertellen dat ik net zo gefrusteerd wordt van Milan, als dat jij dat bent van Juventus.

owke hier gaan we dan 'clubexpert'
quote :"het enige probleem bij het aantrekken van deze spelers is dat het allemaal aanvallende spelers zijnr" en
"ik snap daarom ook niet waarom er steeds aanvallend ingestelde spelers worden aangetrokken"

in 1 zomer cannavaro, grosso caseres en melo aantrekken, is idd de verdediging verweesd achterlaten, bravo!

quote:
" Tegen Bayern München liep Juventus een blamage op, en eens te meer werd duidelijk dat de verdediging van Juventus ziek is"

mss clubexpert, mr voetbalexpert?
tegen bayrn pakte ferrara totaal die match verkeerd aan. op het middenveld werd juve langs alle kante nvoorbij gestoken, positioneel absoluut drama, geen middenveld die de verdediging beschermde die dan uiteraard zwaar en hevig onder druk komt te liggen.. en een achterlinie die onder zoooveel druk komt te staan begeeft het zowiezo, al bestaat die uit puyols ferdinats terrys en chiellini's

quote: "gelukkig voor Juventus hebben ze twee geweldige spelers in het hart van de verdediging, namelijk Giorgio Chiellini en Gianluigi Buffon."

geen commentaar

"dit is vooral de hoofdreden waarom Juventus zich moeten laten gelden op de transfermarkt en minstens twee goede verdedigers moet aantrekken"

hier ben ik het er wel mee eens, maar nogmaals eerst het hele team aleens goed organiseren, ne vooral het middenveld, en ik be nzeker dat de huidige achterlijn ook overtuigender zal spelen

"
Fabio Cannavaro was in eerste instantie, net zoals Fabio Grosso een mooie versterking. Op het eerste zicht leken deze twee ook hun naam waar te maken, maar dat was slechts een momentopname. Al enkele weken gaat het slecht, zeker na de 1-4 nederlaag tegen Bayern"

traag zijn ze , maar wel degelijk, cannavaro weet te verdedigen, zeker foutjes de laatste tijd, maar nogmaals, verdediging is te exposed door het middenveld de laatste tijd

"felipe Melo die erg teleurstellend bezig is en wordt uitgefloten door zijn eigen supporters. Terecht, als je een speler haalt voor 25 miljoen euro, dan moet deze zijn waarde ook bewijzen. Melo speelt niet twee of drie weken, maar al meer dan een maand erg slecht. Fysiek schiet hij zwaar te kort en zijn passes zijn niet om aan te zien."

fysisch is die man juist een beest te neerste en wel het is natuurlijk gewoonaan de coach id eerste plaats zulke aankopen ook juist te gebruiken. in de beginfase van de competitie was melo simpelweg een van de beste aan juve's zijde, spijkerhard in duels, positioneel ijzersterk, en hield z'n passen simpel e ngoed.
de reden va nz'n terugval is zoals ik al eens zei, omdat die arme stakker gewoon alle alle alle wedstrijden heeft moeten starten. melo heeft al bewezen dat hij die 25m dubbel en dik waardig is, hem een par weken rust gunnen en die haalt zo weer dat niveau

"de enige twee verdedigende middenvelders die het schitterend doen bij Juventus zijn Claudio Marchisio en Mohammed Sissoko. Beide presteerde vorig jaar enorm sterk, zowel in de competitie als in de Champions League en ze moeten herenigd worden."

da's allemaal wel waar, maar ze herenigen is een beetje moeilijk als ze continue er geblesseerd bijlopen nietwaar? sissoko ligt na een korte terugkeer gewoon terug in de lappenmand, en na de winter zijn we hem zowiezo kwijt voor de afrika cup.
marchiso is fantastisch, hoewel tegen bayrn zoals al z'n collega's op eht middenveld, gewoon onzichtbaar.

"ik denk dat het klaar aan duidelijk is waar ik op doel, versterking op verdedigend vlak is een must. Als een simpele supporter dit inziet"

de enige argumtenten die ik eigenlijk lees over de verdediging is dat molinaro niet goed genoeg is, iets wat elke juve fan al 2,5 jaar lang gewon al weet, en hij heeft dit seizoen nog maar 3 wedstrijden gespeeld dus aan hem ligt het niet en dan zeg je over cannavaro en grosso dat ze i neerste instantie we lgoede aankopen zijn, en nu niet meer sterk staaltje argumentatie, zeer sterk. het collectief falen, wat ongefundeerd met vingers wijzen,...

buiten het ronduit zwakke argumenteren, duidelijke beperkte kennis van het juvegebeuren, is deze tekst ook gewoon ronduit zwak geschreven.heb even snel ook andere 'werken van jou doorgenomen. , fouten,tenenkrullende zinscontructies, en woordkeuzes op het niveau van een 12jarige.
ik heb op deze fora reacties van juvefans gelezen met pakken meer kennis van zaken, en die ook over simpel over een betere pen beschikken dan jij, soor hoor . ik weet niet hoe je eraan geraakt ben, maar voor mij ben je maar een zeer zeer matige clubexpert, niks persoonlijks.

Matige tot slechte column. Het enige positieve is dat je me zowaar hebt aangespoord om zelf er één te schrijven. Wordt vervolgd.

Buffon
Cacéres
Chiellini
Cannavaro
Grosso
Marchisio
Marrone
Camoranesi
Diego
Giovinco
Trezeguet

Ik vind de Juventus verdediging op papier helemaal niet slecht. Ok ze draaien nu een beetje slecht maar om nou meteen een paar nieuwe jongens te gaan halen. Ik zeg geef de Juventus-verdediging nog wat vertrouwen!!

Om te beginnen vind ik hier tal van onnodige en kinderachtige reacties!!! Dat Sa2sa hier kritiek krijgt vind ik persoonlijk overbodig. Hij heeft 200 punten verdiend, dus dat betekent dat hij wel iets van Juventus zal afweten. Hoe vaak komt het voor dat je een column leest in één of andere krant waar je niet akkoord mee bent? Ga je de schrijver dan ook bekritiseren? Elke mening moet gerespecteerd worden uiteraard. Maar dit kan op een beleefde manier. En als er toch zoveel mensen zijn die zoveel kennis hebben over Juventus. Waarom geen grote groep Juventus experts? Juventus is inderdaad zwak bezig de laatste tijd en iedereen ziet waaraan het ligt. Ik vind persoonlijk dat Nedved een grote leegte heeft achtergelaten die tot nu toe niet ingevuld is. Giovinco kan dit opvullen mits hij de nodige steun krijgt. Elke speler komt rustig aan en maakt foutjes. Maar zoals elk talent zal men leren van zijn foutjes. Zie maar balotelli! Die leert ook van zijn foutjes.en zoals dunga al aangaf. Juventus moet van haar vertrouwd systeem afstappen en zo spelen dat Melo en Sissoko mekaar kunnen aanvullen op het middenveld. Dzeko ipv Amauri is perfect. Rafinha heeft al een tijdje mijn voorkeur in de defensie. Kjaer mag er ook wel zijn. Met alle respect : Caceres is een speler met een prima inzet, maar hij ontbreekt iets. Misschien dat het er nog uitkomt maar ik betwijfel het. Juventus moest van de zomer eigenlijk Taiwo en Sissokho (lyon nu) vastleggen. En dan hadden ze een snelle en krachtige verdediging waar tal van topclubs het lastig mee zouden hebben. Het is nog niet te laat , maar de tijd dringt! Wil Juventus terug de club van weleer worden dan moet er nu op hoog niveau nagedacht worden en de nodige centen spenderen! Forza Juvé & Forza Sissoko

Het lijkt er eerder op dat de 'supporters' van Juventus ziek zijn als je het mij vraagt.

Heeft iemand eigenlijk enig idee waarom Ariaudo geen kans krijgt?
Hij kan het toch onmogelijk slechter doen dan in ieder geval Legrotaglie!
Verder is het van groot belang dat iedereen eindelijk eens fit raakt en blijft
en dat we een vast systeem vinden.

Dit lijkt me toch de ideale opstelling als iedereen fit is,
Misschien Marchisio naast Sissoko

Buffon
Caceres
Ariaudo
Chiellini
De Ceglie
Sissoko
Diego
Marchisio
Giovinco
Iaqiunta
Del Piero

molinaro is inmiddels naar stuttgart vertrokken hopen dat cricito is naar juve terugkeert zou leuk zijn of als de ceglie de kans krijgt

Reageer

Je moet inloggen om te reageren. Heb je nog geen account? Dan kun je je gratis registreren. Inloggen

Actiefste Clubexperts

Naam Aantal Gemiddelde rating

Juventus

1067 fans
Stand
Selectie
 TeamPnt+/-
2.AC Milan7933
3.Atalanta7843
4.Juventus7839
5.Napoli7745
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. RabiotMiddenvelder344
Cristiano RonaldoAanvaller3329
MorataAanvaller3211
F. ChiesaAanvaller308
F. BernardeschiAanvaller270
W. SzczęsnyKeeper300
L. BonucciVerdediger262
Voor de complete selectie: Clubpagina Juventus.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Real Madrid ziet in Pau Torres van Villarreal de ideale opvolger van Sergio Ramos. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren