Lopes vindt in Zwolle eindelijk een nieuwe club

Dinsdag, 1 september 2009 om

Cecilio Lopes heeft op de valreep nog een nieuwe club gevonden. De aanvaller leek lange tijd op weg naar FC Dordrecht, maar is uiteindelijk gevallen voor de verlokkingen van FC Zwolle. De Overijsselaars nemen de 30-jarige speler voor één seizoen op huurbasis over van SC Heerenveen.

Lopes kreeg van de Friezen te horen dat hij mocht vertrekken, maar werd continue gedwarsboomd wanneer een club zich daadwerkelijk bereid toonde de speler over te nemen. De Kaapverdiaan verkeerde om die reden weken in onzekerheid.

Zo was Lopes deze week rond met een club uit de Eredivisie, maar weigerde Heerenveen medewerking te verlenen. Zwolle bleek echter wel in het straatje te passen van de Eredivisionist, en kan na een medische keuring beschikken over de oud-speler van onder meer Excelsior en Sparta Rotterdam.Gerelateerd

94 reacties (laatste reactie door dasklotas)

Geweldig nieuws, ik had het niet voor mogelijk gehouden.

huh wat is dit nou, ik dacht dat lopes aan het onderhandelen was met debrecen de champions league deelnemer uit hongerije, en als dat niet door zou gaan, hij zeker naar dordrecht zou gaan, desondanks goede zet van zwolle.

1 september 2009 om 12:21

Dat dacht ik ook, maar in het voetbalwereldje zijn dingen soms niet zoals ze lijken te zijn.

1 september 2009 om 12:29

dat is zo, zou er maar blij mee zijn, schiet er altijd wel 20 of meer in!

Goeie voetballer voor zwolle. Zullens ze hard nodig hebben!!

Heerenveen had zijn contract toch echt ontbonden hoor , snap der niks meer van! Maar idd een goede spits voor Zwolle!

Lopes en Slot, geweldig dit!!!

tjonge jonge
hij zei dat hij in de Jupiler League alleen naar dort zou gaan
daarom wilde hij niet naar Mvv
en nu dit. lekker aan je woord gehouden lopes
zal ook dort blij mee zijn

1 september 2009 om 13:03

Heerenveen deed moeilijk en de laatste uurtjes zijn aan het tikken. die gast moet toch ergens zijn brood kunnen verdienen. goede keus dus...

1 september 2009 om 13:49

Heerenveen heeft er niets mee te maken.

Lopes, waarom ga je nou weg? En vooral naar Zwolle die we gepakt hebben met 10 man...

In ieder geval heel veel succes, Zwolle goede aankoop.

1 september 2009 om 12:26

Je kunt Zwolle wel met 10 man hebben gepakt , maar ik denk dat Zwolle wel uit deze dip komt en dan draaien ze net als alle andere jaren gewoon weer bovenin mee. Dat kun je van Dord nog niet zeggen de afgelopen jaren.

1 september 2009 om 12:30

Is dat zo? De laatste drie jaren 2x playoffs en 2x kwartfinale beker......

1 september 2009 om 12:32

En nu even de laatste 10 jaar... Goedzo. Het valt toch niet te ontkennen dat Fc Zwolle over het algemeen een stapje hoger is dan Fc Dordrecht? Dordrecht is een mooie club, maar in alles net iets minder ver dan Fc Zwolle. (behalve in het puntenaantal tot dusver, haha )

1 september 2009 om 12:45

Fijn de laatste tien jaar, koop je niets meer voor. We leven in het heden, niet in het verleden. Fc Zwolle stapje hoger? Bwaaaah... Vind dat reuze meevallen, qua spelersmateriaal doen ze niet voor elkaar onder. En je kan overigens nog zoveel mooie jaren hebben gehad (zie bijvoorbeeld Emmen, paar keer 2de), staan nu ook onderaan. Net zoals dat met Helmond Sport wel eens is gebeurt. Het zegt allemaal niets.

Ook zoiets, Dordt vorig jaar op de laatste plaats en dan uiteindelijk toch playoffs, voetbal blijft iets onvoorspelbaars.

1 september 2009 om 13:00

Je komt zelf aan met statistieken uit het verleden.. Ik heb het niet over de huidige selectie, maar over de hele club zelf. Het aantal seizoenkaarthouders, de accomodatie, achterban, toeschouwers etc. etc.

Maar ik zal wel door mijn Zwolle bril heen kijken, zijn inderdaad twee clubs die beiden even groot zijn.

1 september 2009 om 13:35

@ Fptribune

Ik schaar me 100% achter je. Ik vind ook dat Fczwolle in zn geheel een stap hogerop is dan Dordrecht. Qua spelersmateriaal bijv is Zwolle gewoon beter,én ze zijn ieder jaar een outsider voor de titel.

@ Rat

Je zegt zelf dat je niets koopt voor statistieken uit het verleden..maar vervolgens begin je er wel zelf wel over rs

goede dubbelslag voor een club met 6 ton begrotingstekort... slechte seizoensstart die zorgt voor de kat in nauw met rare sprongen?

1 september 2009 om 12:27

Je moet niet alle onzin geloven die door kwaadwillenden het net op wordt geslingerd.
Het aantrekken van Slot en Lopes vind ik toch geen 'rare sprongen'.

1 september 2009 om 12:31

Palesky is een eagle, heeft ie al met meerdere anti-zwolle reacties bewezen. Die is bang dat de kat de muis weer eens te pakken heeft over 3 weekjes in het Fc Zwolle stadion

1 september 2009 om 12:37

Mag ik jou herinneren aan de stand in de Jl. Denk eerder dat Gae de kat is en zwolle de muis

1 september 2009 om 12:40

Stand gaat nergens over, laatste 10 jaar hebben de egels niets klaar gespeeld tegen zwolle, zelfs niet als er boven stonden op de ranglijst

Samen met Arne Slot zijn dit echt twee perfecte aankopen voor ons, een echte afmaker en een goede middenvelder was wat er ontbrak, nu hebben we in elke linie een man met ervaring.

kan hij vrijdag meteen meedoen tegen de graafschap?

Heeft die jongen geen achterstand qua conditie en wedstrijdritme? Maar van mij mag ie er in, krijgt de verdediging van de graafschap eindelijk eens een klein beetje tegenstand na de afgelopen 2 thuiswedstrijden.

Al denk ik dat een slot en een lopes het verschil niet zullen gaan maken vrijdag, daarvoor heeft de graafschap toch net wat meer kwaliteit rondlopen.

1 september 2009 om 12:35

Erg hoog van de toren geblazen, volgens mij verloren jullie zelfs van Gae... Ach, we zien het vrijdag wel

1 september 2009 om 12:35

@ b_200
hij gaat niet voor De Graafschap spelen maar voor Zwolle, daar kan hij net wel het verschil maken. Hij kan net datgene zijn wat Zwolle nog nodig heeft voorin: een afmaker die de vele kansen er in kegelt.

hij heeft bij Dordrecht meegetraint, dus met zijn conditie zal het wel snor zitten. Wedstrijdritme komt dan vanzelf wel.

1 september 2009 om 16:38

Lees jij mijn stukje eigenlijk wel? Er staat ook dat met een lopes de verdediging van de graafschap eindelijk weer eens wat doen krijgt. Ik vroeg me verder af of hij qua conditie geen achterstand had.

En met het verschil maken, als je goed had gelezen, bedoel ik in de wedstrijd tegen de graafschap aankomende vrijdag.

goed bezig zwolle!!!! alleen jammer dat het altijd ff moet duren. Dit zijn spelers waar ze in zwolle warm van worden en niet 10 van die halve argentijnen uit de koker van de heer van ginkel..hulde bestuur !!!

Vreemde praktijken van herenveen noemtzich een nette club,als je als club nee zecht tegen Lopez geef dan een fatsoenlijke rede op.herenveen je bent zo n mooie club,gooi uw naam ten grabbel.lopez jongen proficiat met je nieuwe club.

1 september 2009 om 13:48

klopt niets van. Heerenveen had zijn contract in Juni al ontbonden

Goed bezig Zwolle. Ondanks de matige start staat er al een goed team dat nu aagevult wordt met een creatieve en ervaren speler en een goalgetter.

Op eerste divisieniveau echt een heel bruikbare, belangrijke speler. Goede zaak voor Zwolle. Erg jammer voor Dordrecht.

Erg goede speler dit voor Zwolle. Met Slot en Lopes hebben ze zeker versterking er bij gehaald en ook nog eens scorendvermogen. Slot als ervaren middenvelder gebruiken en Lopes als buitenspeler over de flanken laten gaan, ik voorspel een mooi seizoen in Zwolle!

Dordrecht heeft tot het laatste moment Lopes gewild, maar hij wist het zelf elke keer niet. Hij was inprincipe de eerste keus, maar dort kon niet blijven wachten, anders hadden ze dus gen spits erbij kunnen halen!

vrijdag krijgt Zwolle, met Slot en Lopes, gewoon een draai om de oren van De Graafschap en staan ze onderaan. Zwolle moet eerst maar eens een ingespeeld elftal zien te krijgen en dat zal nog niet meevallen.

1 september 2009 om 14:46

Ruik ik daar jaloezie van een andere Ijsselbewoner? Hoera, zolang we er over drie weken maar staan

Mooi voor Zwolle echt een aanwinst!

Maar wat triest van Heerenveen, er wordt weinig over gerept maar weer wil Heerenveen niet meewerken met het vertrek van Lopez naar eredivisie ploeg. Ze moesten weer zo nodig geld vangen.
Heerenveen maakt het wat te bont de laatste tijd zo ook al met Pranjic, etc etc.

1 september 2009 om 13:48

onzin in Juni was zijn contract bij Heerenveen al ontbonden. Kinge ff bij de les blijven weet dat je dit graag doet maar er klopt geen snars van.

1 september 2009 om 14:48

"zo was Lopes deze week rond met een club uit de Eredivisie, maar weigerde Heerenveen medewerking te verlenen."

1 september 2009 om 15:22

Hij had geen contract meer bij Heerenveen kan dus niet.

Zwolle wint nu zeker van degraafschap:'(

Mooie aankoop voor Zwolle, jammer dat hij het nooit heeft kunnen maken bij Sc Heerenveen! Veel succes daar Lopes.

zwaar klote dit, dacht dat ie voor cambuur zou kiezen maar ze zullen wel weer een amateur contractje aangeboden hebben. Zwolle succes met Lopes en hopelijk wordt ie topscorer jl. cambuurrs

1 september 2009 om 15:15

Cambuur heeft hem geen lullig contract aangeboden maar juist een heel goed contract, zijn salaris zou worden betaald door externe financiers, ik denk gewoon dat Fc Zwolle hem een beter contract heeft aangeboden.. dat mag ook weleens want ze betalen nauwelijks salaris aan hun spelers vergeleken Cambuur en de Graafschap!

Ontopic: Ik weet niet of dit bericht wel echt waar is, het wordt nog op geen enkele officiële kanaal bekent gemaak en aangezien het stukje hierboven het één en ander niet kopt (zoals Lopes staat helemaal niet meer onder contract bij heerenveen, hoe kan hij dan verhuurd worden????) Ik wacht nog ff af volgens mij is het een gerucht!! Wat betreft voor Cambuur, volgens mij hebben we hem helemaal niet nodig, we hebben De visscher, mboua, ter heide, mark de vries, diaz, van der wal, maachi, van der heide en een van de grootste Nederlandse talenten en jeugd international die tevens in grote belangstelling staan van everton, Bob scheepers al in de aanval. en als je lopes haalt die een hoog salaris vraagt heb je geen zekerheid want hij is gefaald bij sparta, heerenveen en volendam en heeft het eigenlijk alleen goed gedaan bij dort. Verder vind ik slot wel echt een aanwinst voor zwolle...

2 september 2009 om 07:53

volksclub het wordt ook vermeld op de officiële site van fc zwolle met foto's van de spelerspresentatie

Paniek aankopen van zwolle? Waar heeft Lopes goed gepresteerd behalve bij Dordt? Nergens dus, ik moet nog maar zien of het eruit komt. Over Slot heb ik ook zo mijn twijfels. We zullen zien of Everse de kerst haalt. Op papier hebben ze nu een aardig elftal.

1 september 2009 om 14:48

Bij Sparta baalt het overgrote deel van het vertrek van Slot. Slot en Lopes paniek aankopen? In mijn ogen de twee beste aankopen in de afgelopen twee jaar, niets paniekerigs aan, eindelijk sponsoren die eens in de buidel tasten: bravo

1 september 2009 om 16:43

zeker goed aankopen dit zal zwolle weer meedraaien bovenin

Lopes is een zeer goede spits, Zwolle heeft nu met Rojer, Schreurs en Lopes een zeer goede voorhoede, ze hadden al de beste verdediging van de eerste divisie; gaan nu echt meedoen voor de prijzen.

1 september 2009 om 14:50

Ik vind het knap van Zwolle dat ze op het laatste moment nog zo'n versterking hebben kunnen regelen voor dit seizoen. Ik kan uitzien naar de wedstrijd Zwolle - Gae. Zwolle wint altijd maar Gae heeft dit jaar wel een bijzonder goed elftal. Wat betreft jouw opmerking over de verdediging: Als je in 5 wedstrijden 9 doelpunten tegen krijgt heb je verre van de beste verdediging van de 1e divisie.

1 september 2009 om 14:59

Volgens mij heeft G A Eagles de beste verdediging: slechts één tegengoal...

1 september 2009 om 16:45

of gewoon te weinig aanval van tegenstanders

1 september 2009 om 17:26

Lopes heeft een tijdje niet gespeeld, dus moeten we maar afwachten...

1 september 2009 om 17:54

Hoeveel jaar hebben jullie ook alweer niet gewonnen in Zwolle? Oja: 21 :clown

1 september 2009 om 19:16

Gefeliciteerd al vast met de periode.
Zwolle haalt hem toch wel bij de eindklassering. Trouwens hadden de eagles vorig jaar ook niet de 1e periode en daarna was het een dram , toch!?

Nieuwe concurrentie voor Schreurs! Hoe doet hij het bij Zwolle? Kunnen we hem niet terughuren?

1 september 2009 om 13:43

Helaas voor jullie; Schreurs doet het goed bij Zwolle, samen met Rojer

1 september 2009 om 14:00

@ Dopeman
Hij is helemaal geen concurrent voor Scheurs, maar een aanvulling. Scheurs en Rojer mogen zorgen voor het voorbereidende werk en dan mag Lopes het telkens afmaken.

1 september 2009 om 14:58

@ Malloot. Schreurs is toch echt een spits van origine hoor...

1 september 2009 om 14:55

Mwah, Schreurs heeft op mij nog niet echt veel indruk gemaakt! Maar dat komt vast nog wel, snel is hij iig.

Sc Heerenveen en Lopes hebben overeenstemming bereikt over het ontbinden van het contract. De aanvaller komt niet meer voor in de plannen van de club en liet eerder weten weg te willen uit Heerenveen.Het contract van Lopes liep nog door tot 30 juni 2010. Nu hij geen verbintenis meer heeft, is hij vrij om te onderhandelen met geïnteresseerde clubs.

Naar verluidt zou Fc Valetta de spits willen contracteren. Hij heeft ondertussen al een eerste gesprek met de Maltese club gehad. Het afgelopen half jaar werd Lopes verhuurd aan Dordrecht en scoorde daar twaalf keer in achttien duels.

Komt van de officiele site van Dordrecht.

Gaan we ff het verhaal aanpassen zelfs bij heerenveen op de site staat hij niet meer bij de selectie er staat al geruime tijd vertrokken/nnb.

Weet dat het lekker is om Heerenveen nu ff een schop te geven na Sollied, Pranjic e.d. maar dit gaat over de top Voetbalzone.

Ik neem aan dat deze post verwijderd wordt. Indien jullie deze verwijderen kun je mijn account ook direct sluiten.

1 september 2009 om 14:02

Die tekst die jij hier bovenaan je bericht neerzet vond ik ook al apart. Vroeg me eigenlijk af hoe ze daar achter zijn gekomen...

Verder voor Zwolle zeker een aanwinst lijkt me.

nu snpa ik het niet nmeer
op tv gelderland staat


Herenveen wil assaidi
en op www.superboeren.nl
staat assaidi per direct naar herenveen?
dus wat is het nou kan iemand zeggen wat het echt is

1 september 2009 om 14:31

ff afwachten. Staat vanzelf op de officiele sites

Waat een ... zeg. Lekker aan je woord gehouden weer, Lopes geldwolf!

bijna alles supporters van clubs hier zijn positief over deze aankoop zelfs de cambuur supporters zijn sportief door te zeggen succes lopes bij zwolle

En dan is er weer een eagle die het een slechte aankoop vind?
Wacht maar als die een hattrick scoort tegen jullie!

1 september 2009 om 17:34

Denk dat je dat verkeerd ziet.
Misschien zij wij wel heel bang... Zwolle wnt namelijk alktijd van ons in eigen huis. Met Lopes krijgen ze alleen maar meer kans daarop. Ik vind overigens wel dat onze verdediging als een huis staat dus dat kan leuk worden.

Lopes is een absolute versterking voor Zwolle; gefeliciteerd.
De eerste pannenkoeken zijn voor de kinderen; de prijzen worden pas aan het einde van het seizoen vergeven. De pannenkoeken smaken in ieder geval norg erg goed

Erg Erg goed nieuws dit, die jongen gaat gewoon weer draaien hoor met een beter team om zich heen dan vorig seizoen bij Dordrecht.

Ach, jullie krijgen vrijdag een andere verrassing Assaidi mag dan weg zijn, maar daarvoor is powel teruggekomen. Denk dat het een mooie pot gaat worden en dat de puntjes mee terug komen naar Dtc.

En Lopes maar zeggen tegen Dordrecht: "nee, ik ga niet naar een andere Jupiler Leagueploeg; dan blijf ik gewoon..."

Fijn hoor, zo'n geldwolf...

goede aankoop zwolle!
maar hebben ze hem ook nodig met Danny schreurs en rojer in de spits? mis Danny terug naar sittard! dat zou mooi zijn

@roybrey:

Bij jullie speelt er ook een, genaamd Jordy Zuidam.

1 september 2009 om 17:39

Vraag het ook eens aan de Dordrechtsupporters, aan wie Lopes zijn woord had gegeven, dat ie niet naar een andere Jlploeg zou gaan...

Zeer goede aanvaller, gun hem het beste na alles wat hij voor ons betekend heeft, maar ik kan et toch niet laten et een verschrikkelijke naaiactie te vinden.
"ik speel nooit bij een andere Jl-club dan Dordt"
en dan zit hij nu bij Zwolle, aan woorden heb je tegenwoordig ook niks meer. Ons laten wachten met ik weet het niet ik weet het niet, dan haalt dordt maar Muhamadu (ook goede spits trouwens) en amper een uur later zit hij bij Zwolle, ik vind het een naaiactie.

1 september 2009 om 18:01

Dordrecht liet weten dat ze 17 contractspelers hadden, en er dus geen ruimte meer was voor Lopes. Naaiactie???

1 september 2009 om 20:39

ja naaiactie ja, Als je zegt dat je in de Jl voor geen andere club dan Dordt speelt, je Dordt vervolgens heel lang laat wachten en wanneer ze dan toch maar een vervanger halen je binnen een paar uur bij Zwolle zit, is dat toch een naaiactie ja...
Dordt heeft namelijk gister tot 16:00 gewacht op hem, maar hij wou het niet, en dan zit hij een paar uur later bij Zwolle

1 september 2009 om 22:12

@fptribune: Ze hadden pas 17 contractspelers nadat Lopes had laten weten dat hij een club had gevonden, en Dordrecht daarom Muhamadu had aangetrokken...

nou dit zijn toch wel mooie dagen voor zwolle eerst slot en nu lopes dat is niet mis nu hopen dat ze het gat kunnen dichten

Dit artikel klopt van geen kant. Lopes heeft al enige tijd geen enkel contract bij Heerenveen. Al die inkoppertjes van die kansloze Heerenveenbashers gaan er wel weer lekker in!

1 september 2009 om 22:14

Wat jij zegt klopt van geen kant. Hij staat wel degelijk onder contract bij Heerenveen, maar deze club leent hem steeds uit omdat hij daar niet in de plannen voorkomt.(zie Sparta, Volendam, Dordrecht en nu dus Zwolle)

Vrijdag ben ik er bij,hoop op een mooie wedstrijd.zal voor zwolle moeilijk worden om van de graafschap te winnen.vind het ook sportief van de cambuursup. dat ze niet negetief zijn over dat lopes bij ons getekent heeft.

Wat een naaiactie zeg :s Vertrouw hem maar verder op je woord.. "dordtenaar"

Knap hoor dat mensen bij hoog en bij laag beweren dat Lopes transfervrij zou zijn, terwijl alle officiële kanalen aangeven dat Fc Zwolle hem huurt van Sc Heerenveen, het staat zelfs op de officiële site van Fc Zwolle. Hoe eigenwijs kan je zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PEC Zwolle

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
13.Excelsior16-18
15.PEC Zwolle14-11
16.FC Emmen14-16
17.NAC Breda11-19
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Dirk MarcellisVerdediger11
Philippe SandlerVerdediger10
Bram van PolenVerdediger11
Tijani ReijndersMiddenvelder10
Mustafa SaymakMiddenvelder11
Erik IsraelssonMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina PEC Zwolle.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Ben Chillwell ondertekende twee maanden geleden een nieuw contract met Leicester City, maar kan in januari voor 55 miljoen euro al van club veranderen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren