Plichtmatig PSV wederom naar zuinige zege

Donderdag, 27 augustus 2009 om 22:42 • Laatste update: 23:39

PSV lijkt een Europees patent te hebben aangevraagd op de 0-1 en 1-0 uitslag. Na drie eerdere overwinningen met het minimale verschil werd ook Bnei Yehuda op een nederlaag met diezelfde cijfers getrakteerd. Typerend voor het spel van de Eindhovenaren was dat de enige treffer voortkwam uit een strafschop van Timmy Simons.

Het was zuinig en afgemeten wat PSV het eigen publiek voorschotelde. Echte kansen kon de thuisploeg aanvankelijk maar moeilijk creëren, en pas halverwege het eerste bedrijf was Danko Lazovic de eerste die Yehuda-doelman Bamidele Aiyenugba onder vuur nam. Ibrahim Afellay zorgde echter voor de opening. De middenvelder stormde de zestien binnen, waar hij door de vallende Abu Zaid werd meegenomen. Het leverde PSV een strafschop op, die door Simons via de handen van Aiyenugba werd binnengeschoten.

In plaats van een Eindhovens massaoffensief waren het de bezoekers uit Israël die brutaal het initiatief naar zich toe trokken. De eenzame spits Eliran Atar toonde zich een ware plaaggeest voor de defensie. De puntspeler was André Ooijer meerdere keren te snel af, en leek zelfs twee keer voor de gelijkmaker te gaan zorgen. Handelend optreden van Andreas Isaksson en eigen slordigheid stonden de 1-1 echter in de weg. PSV stelde daar behoudens een goede schietkans voor Balázs Dzsudzsák niet veel tegenover.

Ook na rust zag Fred Rutten hoe zijn ploeg vooral achteruit liep, al kon Bnei Yehuda ook niet al te veel meer uitrichten. PSV probeerde het nogmaals via Dzsudzsák, en dacht door toedoen van Otman Bakkal de bevrijdende 2-0 te hebben gevonden, maar bleef op een gevaarlijk randje balanceren. Dat bleek helemaal toen de gasten via een vrije trap in de slotfase nog eens dichtbij de 1-1 waren, maar een katachtige reflex van Isaksson voorkwam de gelijkmaker. Die kwam er ook daarna niet meer, waardoor PSV zich vrijdag mag melden voor de loting.Gerelateerd

Meer sportnieuws

160 reacties (laatste reactie door PSV_Noord)

gefeliciteerd Psv. en niet klagen dat het slecht was. het was er erg warm...

27 augustus 2009 om 22:46

Nounou, zo extreem warm was het nou ook weer niet hoor. Als je van deze 'warmte' al last heb kun je beter ergens in Rusland oid gaan spelen..

Ot; Slechte wedstrijd van Psv, maar door en daar gaat 't om!

27 augustus 2009 om 22:51

het was sarcastisch bedoeld, vriend. dat was namelijk het excuus voor de vorige slechte wedstrijd in Israel...

27 augustus 2009 om 22:52

Dat valt niet echt uit je post op te maken..

Maar mijn excuses dan

28 augustus 2009 om 07:03

dat ligt aan jou. Het sarcasme druipt er vanaf.

28 augustus 2009 om 08:44

het was niet best. maar de zege is nooit echt in gevaar geweest. gewoon heel zakelijk de groepsfase bereikt.

en wat was die van der Gijp trouwens aan het zeiken zeg! wat is die man ongelovelijk negatief! Humberto probeerde af en toe nog een lichtpuntje aan te stippen, maar die joker aan tafel wist overal weer iets negatiefs van te maken met zijn flauwe onderbroekenlol. knap hoor momentjes laten zien waar dingen mis gaan. de slippersjes van Issakson zie je wel, maar die geniale lijnreddingen niet. wat een held, die van der Gijp!

niet best, gauw vergeten en de punten voor nederland in de knip

Ja Gefeliciteerd P S V met het een geweldig resultaat..... gelukkig hebben we jullie erbij in de Europe League.

27 augustus 2009 om 23:02

Ik vind het ook onzin. Ik ben Ajaxfan maar dit zijn twee titels die allebei objectief zijn... Laten we als Ajacieden alsjeblieft geen Calimero gedrag gaan vertonen. Als je al niet tegen deze kritiek kan...

Erg jammer van Reis, hoopte dat hij er in zou komen, krijgt hij eindelijk een kans en moet hij er gelijk alweer uit

Als je alle wedstrijden met 1-0 wint kom je ook een heel eind
4 van de 5 nederlandse ploegen in de Europa League dus door, een prima moyenne. Hoe laat is de loting vrijdag?

27 augustus 2009 om 22:47

Loting is om 13.30.

tsja, ook hier weinig aan de hand net als bij Ajax, alleen jammer dat het hier weer goed gepraat wordt. Met termen als zakelijk en degelijk. Terwijl het bij Psv een stuk minder vanzelfsprekend was dat ze doorgingen.

27 augustus 2009 om 23:11

De europese ploegen ranglijst liegt echter nooit.

En als we voorig jaar niet in zo'n lastige poule hadden gezeten hadden we nog veel meer punten vergaard

28 augustus 2009 om 14:57

Gunner, waar heb je het in godsnaam over? De tijd dat P S V zakelijk en degelijk genoemd wordt zijn alweer 2 jaar geleden hoor.

Weet niet wat je voor onzin uitkraamt eerlijk gezegd

we zijn door, meer valt er niet te zeggen vandaag

hadden wel meer doelpunten mogen zijn maarja, het hadden er ook tegen kunnen zijn. Psv is door en dat telt!

Wel zonde voor Reis, net 5 min erin en er dan al weer uit moeten. hopelijk niks ergs.

3 punten in de tas, voor de rest niet meer over praten, op naar de poulefase. Psv gefeliciteerd

Wat een bagger dag als het om Nederlands voetbal kijken gaat.
Wat een prachtige dag als het om Nederlandse resultaten gaat !

Psv heeft hun eigen circusartiest, Manolev, wat een nietsnut die gozer. Lijkt onze Atouba wel...

Wat een dramatisch saai zwak oninspiratiloos Psv.

Hopelijk heeft Van Marwijk gekeken, die Ooijer valt echt door de mand, nu al zelfs tegen een 4de rangs speler uit de vijfde club uit Israel.

27 augustus 2009 om 22:56

Wat is er mis met Manolev? Hij heeft laten zien minstens 10 keer beter te zijn dan Kromkamp .

P S V speelde vanavond gelukkig wel met enig aanvallende intenties, dat is al een verbetering ten opzichte van de vorige jaren. Toen zou de bal een beetje rustig achterin worden rondgetikt. Dan zouden hun geen kansen hebben gehad en P S V ook niet. Met als resultaat een bloedeloze 0-0.

27 augustus 2009 om 23:15

10x beter dan Kromkamp is nog altijd slecht. Ajax was ook niet best, het gaat om de punten en wat dat betreft hebben we het prima gedaan!

27 augustus 2009 om 23:32

Ik zeg minstens 10 keer beter. Dat kan dus ook 100 keer beter zijn. Manolev laat in ieder geval al betere dingen zien dan Atouba, waar Koning020 hem mee vergelijkt.
Constant dreigend samen met Lazovic aan de rechterkant. Lang geleden dat P S V zo'n goede rechtsback heeft gehad.

27 augustus 2009 om 23:01

Die gast blijft opkomen langs de zijlijn, waardoor hij minimaal 3 keer een bal goed voor de goal bracht, die dan door andere worden gemist. De tweede helft werd hij slordiger, zoals heel Psv. Maargoed dit was een plichtmatige overwinning, die fratsen gaan er met de tijd nog wel uit.

27 augustus 2009 om 23:07

dat er ook nog serieus gevraagd word wat is er mis met manolev?
ik ben het niet vaak eens met van der gijp maar hij had vanavond echt gelijk, verkeerde balletjes geven met de buitenkant op zulke posities dan verdien je een draai om je oren. ik ga er verder niet teveel over zeggen want wij hebben er 1tje die denkt dat hij op kunstschaatsen zit met zijn pioretjes:clown

Na de 4 wedstrijden (2 met switchen) gezien te hebben moet ik schrijven dat het wel bij alle Nederlandse ploegen het behoorlijk slecht hebben gespeeld.
Maar het resultaat is het enige wat nu telt en er zijn er 4 door dus moeten we gewoon blij zijn.
Ook P S V supporters van harte gefeliciteerd.

27 augustus 2009 om 23:00

Het is voor Nederland wel eens anders geweest, dat we met mooi, verzorgd en aanvallend voetbal allemaal uitgeschakeld werden door zakelijke europese tegenstanders. nederlandse clubs lijken het te leren

Wat is die Wilfred een enorme zeikerd zeg. Ik zie ook wel dat we slecht spelen, maar volgens deze meneer stonden we op het punt om afgeslacht te worden. In ieder geval: we zijn door, dat is het enige wat telt. En natuurlijk de zware domper voor Jonathan.

27 augustus 2009 om 22:48

Jullie waren dramatisch, nog geluk dat Isakkson er vandaag stond anders kon het zomaar een uitschakeling voor Psv zijn geweest.

27 augustus 2009 om 23:20

4 wedstrijden europees gespeeld en geen 1 goal tegen.
Zo slecht zou het dan wel niet wezen

27 augustus 2009 om 23:47

jaa weinig kans
psv controleerde de hele wedstrijd bijna behalve begin 2de helf en die vrijetrap! ik zat in het stadion en ik maakt me geen enkele seconde zorgen en ik vond dat we best goed speelde voldoende kansen maar niet afgemaakt ik denk dat 3-1 terechte uitslag zal zijn geweest maarja het is 1-0 dusja

Ik vond Psv niet echt top spelen tegen Bnei Yahuda.
Maar ik ben echt blij dat weer 3 punten erbij is gekomen voor Nederland

Ik had liever dat Yehuda nog 2 keer scoorde en Psv vol aan de bak moest, want dit was echt heel erg saai.. Ik heb dan ook snel mijn tv uitgedaan, maar iig goed van Psv dat ze hebben gewonnen.

loting is morgen om 12uur op ned3, gefeliciteerd psv

28 augustus 2009 om 00:10

13:00 uur is de loting

Wat een gigantische wanvertoning voor eigen publiek.

Wat ben ik blij dat ik geen kaartje gekocht heb voor deze wedstrijd, als je het al een wedstrijd mag noemen. Ze winnen door een goedkoop gegeven strafschop die Simons vervolgen heel gelukkig binnen schiet.

Kan er niks aan doen, maar vind het echt belachelijk dat je voor die 11.000 supporters, die het er wel voor over hadden om veel te veel geld neer te tellen voor deze wedstrijd, niet de moeite doet om in ieder geval een paar goals te maken, zodat zij in ieder geval met een goed gevoel naar huis gaan.

We zijn door naar de poule fase, maar als we daar op deze mannier voetballen is de pret zo voorbij.

28 augustus 2009 om 08:43

Je komt zeker niet veel in het stadion. Dit is een typische Psv wedstrijd. Doelpuntje maken en klaar....

Met alle respect...... maar deze tegenstander is van de week met de competitie begonnen en is de nummer 5 van Israel!!!!!.
Ik kan niet geloven dat je, en gaande de wedstrijd werd duidelijk dat het niveau van Yehuda rechterrijtje Jupiler is, dat je met een gelukkig gegeven penal thuis slechts 1-0 speelt.

Groningen gaat zondag op deze manier totaal niet kansloos zijn!.

27 augustus 2009 om 22:57

Net zoals Ajax over Psv heen zou walsen na de wedstrijd tegen Cherno More en Nac Psv wel even een oorwassing zou geven na de uitwedstrijd tegen Bnei.
Het was uitermate slecht vanavond maar niet symptomatisch en maatgevend voor het spel en de resultaten van Psv.

27 augustus 2009 om 22:59

Op deze manier? Tegen Ajax thuis speelde ze toch ook niet op deze manier. En ook niet tegen Nac. Wat had psv dan moeten doen?
Vol er tegenaan gaan vandaag. 4 5-0? Terwijl ze al wisten dat ze door waren. Wat heb je er dan aan? Eventeel schorsingen, blessures, en pijntjes voor de komende zwaardere wedstijd in het weekend?
Je moet het ook een beetje tacktisch bekijken.

27 augustus 2009 om 23:08

Ik heb het niet over Ajax, niet over N A C.
Ik zeg puur simpel dat wanneer op de manier zoals tegen Yahuda vandaag gebalt wordt, dat Groningen zeker niet kansloos is.

Tsjonge wat zijn we geprikkeld zeg als het effe niet meezit met P S V en er kritisch gereageerd wordt. Zal wel zijn omdat ook een supporter als jij met een kater zit na deze wedstrijd.

27 augustus 2009 om 23:08

Weet niet of je de kansen van Yehuda hebt gezien. Dat waren serieuze kansen die onze verdediging zo maar weg geeft, waaruit zij zo maar kunnen scoren.en geloof me, dan krijg je een hele andere wedstrijd.en ik noem een 1-0 voorsprong nou niet echt bepaald safe.

P S V heeft nooit de intentie gehad om in ieder geval het publiek iets te laten zien. Nee, we krijgen met geluk een strafschop en spelen de pot uit.

Je kan best je publiek wat meer laten zien, en ondertussen toch wat krachten sparen.

27 augustus 2009 om 23:17

Als psv een goal tegenkrijgt, dus dat het 1-1 werd, moet je eens zien hoe psv anders gaat spelen. Ze gaan weer volop naar de overwinning. Maar omdat psv al weet, voor deze 2 wedstrijden tegen Yehuda, dat ze al door zijn, gaan ze er nooit vol tegenaan. Dat is altijd al bij psv geweest. Zakelijk en degelijk. Onder Guus Hiddink zag je dit ook. In de competitie in het weekend slap met een 1-0 winnen, en in de Cl er weer vol tegenaan. Waarom zou je er vol tegenaan gaan als het niet nodig is? Ze hebben nu 2 dagen rust. En dan zondag nog een busreis van 3 uur naar Groningen.

27 augustus 2009 om 23:24

Ag, wij hebben met z'n allen gister gereageerd op het artikel ajax bijt niet, en daarom vind rodenski het nu nodig om hetzelfde hier te zeggen.

4 keer europees winnen zonder tegen doelpunt? Niet veel mis mee lijkt me. Daarnaast nog geen 1 officieel duel verloren, en maar 2 keer gelijk gespeeld, waaronder tegen twente.

En zoals eindhovens al verwoord, psv speelde gewoon rustig aan, want waarom zouden ze het risico gaan lopen op schorsingen/blesures?

27 augustus 2009 om 23:34

patpsv
De kansen die Yehuda heeft gehad kwamen voort uit fouten, die moeten er idd uit maar dat is geen structureel probleem.
Daarnaast heb ik wel 6/7 open kansen geteld voor Psv, het vizier stond niet op scherp, dat is in de El al eerder een probleem gebleken maar in de competitie scoren we er rustig op los.

Strafschop was trouwens terecht dus wat je bedoeld met 'met geluk' begrijp ik niet.

28 augustus 2009 om 08:55

@eindhovens. Hoezo wist Psv dat ze al een ronde verder waren, baseer je dat op de uitwedstrijd die ook moeilijk in een overwinning omgezet werd of door het flitsende spel in de thuis wedstrijd. Als die 1-1 wel viel dan is het echt niet zo simpel zoals jij er van maakt. Mocht het wel zo simpel zijn van Psv dat ze in een keer een tandje of 3 bij schakelen dan zou ik als supporter mijn geld terug vragen! En in de periode met Hiddink kon Psv vertoruwen op een super keeper die is nu niet in huis bij psv, kortom wat een struisvogeltachtiek zeg van je...

28 augustus 2009 om 13:01

Je weet van te voren toch dat psv wint van deze club? Ik had dat al voor de 2 wedstrijden gebaseerd.
Of dacht je serieus dat psv door deze club uitgeschakeld wordt in Europa? De coach van Yehuda zei dat ze al 1% kans hadden. Dat zegt ook al genoeg. Er zijn maar weinig keren dat een coach dit zegt.

Afgelopen zondag stond psv 0-1 achter op Nac. Ze speelde de 1e helft slecht. Ze komen de kleedkamer uit, spelen de hele 2e helft op Nac zijn helft en winnen met 3-1.

De periode met Hiddink was niet alleen met Gomes, maar ook met Cocu Alex Farfan en nog wat meer. En ga nu niet zeggen dat het aan de keeper ligt.

27 augustus 2009 om 23:01

Pfff... dat zien we zondag wel weer. P S V zou ook overlopen worden door Ajax, is ook niet gebeurd. Ajax zou Sparta ook effe oprollen na die 5-0 tegen Bratislava, is ook niet gebeurd.
Elke wedstrijd staat opzich en zo goed is Groningen nou ook niet bezig, dat P S V er met doodsangsten naar toe moet reizen.

De titel van dit bericht omschrijft het trouwens uitstekend; Voor P S V was deze wedstrijd puur plichtmatig. Penalty was overigens 100% terecht gegeven.

27 augustus 2009 om 23:12

Wat geprikkeld doe je?. Ik zeg helemaal niet dat P S V Groningen wel effe moet oprollen òf dat dat andersom zo zal zijn. Ik heb het al helemaal niet over Ajax, want daar gaat het in dit topic niet om.

Het enige wat ik zei is, dat wanneer P S V zo speelt als vandaag, dat Groningen zowiezo niet kansloos is. En daar is geen woord van gelogen.

En ja penal was 100% terecht, zonder twijfel, maar wel makkelijk verdiend als je nagaat dat die speler van Yehuda gewoon struikelde.....maar desalniettemin terechte penal.

27 augustus 2009 om 23:17

Tja, Groningen is nooit kansloos. Al zou P S V vandaag met 10-0 gewonnen hebben. Ik snap dus ook niet waarom jij Groningen erbij haalt, want daar gaat het in dit topic niet om.

27 augustus 2009 om 23:03

Gast wees ff reeel man. Dit was gewoon een wedstrijd op de automatische piloot. Ik weet dat je hoopt dat dit het daadwerkelijk Psv niveau is, maar dan kom je van een koude kermis thuis.

Wat hebben we in Nederland toch een slechte verdedigingen. Vanavond duidelijkw eer aangetoond door de zeer matige tegenstanders van Ajax en Psv. Ze geven zo verschrikkelijk veel kansen weg op amateuristische wijze. We mogen blij zijn dat die aanvallers van de tegenstanders zo slecht op doel konden schieten en dat de dolemanne er nog wat uit hielden, maar als je een iets betere ploeg loot (en dat zit er wel in) dan is het dweilen met de kraan open.
Wel fijn dat er 4 ploegen verder gaan naar de poulefase.

Psv is door dat is het belangrijkste maar spel zag er slecht uit, hoop dat het het hierbij blijft en Psv weer zijn vorm kan bereiken. Achterhoede was slordig, moet echt beter anders is het europees snel afgelopen.

Geen fatsoenlijk schot op doel gezien van affelay, dzudszak, koevermans manolev en ga maar door. Alles overschieten of weer op z'n afflay's vijf keer ronddraaien en dan uiteindelijk schieten met een schuivertje die 2 meter langs gaat. De spelers zouden zich moeten schamen.

Psv supporters noemen deze uitslag maar plichtmatig en degelijk.....ik noem deze prestatie van Psv toch echt Flets!

Goed gedaan psv simpel verder gaan .

Timmy Simons:
"we hebben gedaan wat ons gevraagd werd en dat is ene goed resultaat neerzetten"

En dat beweert hij met droge ogen......tsjonge. Een goed resultaat. Ik vind het een schande als je dit je eigen publiek voorschotelt en het nog okay vindt ook!.

27 augustus 2009 om 23:03

ze hebben gewonnen toch!? niks mis mee lijkt me....dat t spel nou niet...a la ajax....op ballet moet lijken boeit niet!? t gaat om te resultaten! en wat dat betreft 2x winst, 2x gelijk en 1x verlies vandaag

27 augustus 2009 om 23:04

Het resultaat is toch ook goed?
Weet je wel wat resultaat betekent?

27 augustus 2009 om 23:09

rustig maar rustig maar psv loopt echt nog wel tegen een echte zeperd op en dan kun je je helemaal uitleven want daar ben je schijnbaar toch op uit..1 rondje verder dat is wat telt als ze straks in de halve finale ook 2 x met 1 0 winnen vind ik het best .maar voor jouw geld :nog even geduld mischien kan je je gram halen as zondag

27 augustus 2009 om 23:20

@zoeff en @eindhovens

Je kan natuurlijk altijd proberen dat wat krom is recht te lullen om het maar zo te noemen.

Maar het was gewoon bar slecht en psv-onwaardig. Het enige wat nog positief is is het resultaat.....maar zoasl vandaag is gespeeld, dat kan en mag je je supporters op de tribune, ookal zijn het er iets meer dan 12.000 gewoon niet aan doen. Daar betalen ze toch net effe teveel geld voor om dit ze dan zo voor te schotelen.

27 augustus 2009 om 23:31

"je kan natuurlijk altijd proberen dat wat krom is recht te lullen om het maar zo te noemen."

Zucht, volgens mij doet toch echt maar 1 iemand dat hier.
Psv wint met 1-0. Als ze nou met 10-0 zouden winnen of maar 1-0 , met beiden uitslagen komen ze een ronde verder. Niets meer en niets minder.

27 augustus 2009 om 23:33

Ik probeer niets recht te lullen want het was gewoon een slechte wedstrijd zoals altijd in Europa tegen een mindere tegenstander. Daar heb je ook gelijk in. Maar plaats je eens in de situatie van de club zelf. Dan kijk je er anders tegen aan. Je wilt alleen resultaat.

En de supporters zijn mensen die gewoon van de club houden en niet bij de club komen om goed voetbal te zien. Bij degradatie kandidaten in Nl zitten de stadions ook vol en dat is ook geen mooi voetbal. Voor mooi voetbal moet je naar de Pl kijken.

dooie wedstrijd, psv matig! die rechtsback heeft geen een goede voorzet gegeven, pieters komt handelingssnelheid tekort, die keeper is een gevaar voor de mense met een psv hart, maza rodriguez liet zich een paar keer makkelijk eruit sprinten, en over de aanval kan je zegge dat er weinig scorend vermoge is! zoveel kanse maar zo weinig word er op goal geschoten! en die trainer van yehuda leek trouwens op yoran van der sloot, dat viel me op!

Wat waren ze toch weer negatief wilfred genee en van de gijp
psv was zo slecht volgens hun nou viel wel mee als je toch al weet dat je door ben
maar ja geluk ik hoop dat het mee valt met reis hij maakt mij wel enthousaist want hij kwam er in en zorgde voor dreiging

27 augustus 2009 om 23:13

We zijn dan wel door, maar je gaat mij toch niet vertellen dat jij wel iets positiefs over deze pot kan melden.

Het was gewoon dramatisch, ik heb me thuis dood zitten ergeren op de bank. Zeker als er weer eens geblunderd werd in de achterhoede, want dit gebeurd in de competitie namelijk ook.

Zit niet te zeiken Fred Rutten zei al: 'het interreseert me niet hoe we doorkomen als we maar doorkomen'. Dat zijn wijze woorden. Dus missie volbracht!!

ik vind dit een typische psv overwinning, slecht voetbal, penalty , 1-0. daarom zal ik nooit fan worden van deze club, geef mij maar volksclubs zoals twente en feyenoord, met publiek, strijd, beleving

4 Nederlandse teams door is zeer goed!!,
maar de manier van de wedstrijden..,
Psv over beide wedstrijden gezien erg matig, en diep beneden peil, geen enkele goed uitgespeelde aanval, met een schot op doel tot gevolg, een penalty wat weer heel erg makkelijk word gegeven,, mja manolev moet gewoon achterin blijven en geen voorzetten meer geven, echt geen 1goed gewoon, affelay moet minder zelfzuchtig spelen, denkt egt dat hij de beste is van het hele team..,,
Ooijer begin ik maar niet eens over, wat een drama.., en dat moet nog mee naar het wk samen met van bronckhorst, dat word niet eens de 1ste ronde voorbij maar goed..,
verder Isaaskson de beste speler vandaag!, ondanks zijn clowns uittrappen af en toe,, deze wedstrijd krijgt van mij een 2.., helemaal niks aan..,,

En ook Ajax, Twente, Heerenveen en Nac was ronduit slecht!, maar goed toch 4ploegen door, en daar doen we het voor, nu hopen op succesen!!

27 augustus 2009 om 23:24

Jij bent ook weer zo'n papegaai, die hoort iets op tv en ja hoor je leest het ook gelijk op voetbalzone. Manolev moet achterin blijven en geen voorzetten geven? Ondertussen heeft ie al 4(!) x een assist gegeven. Het meeste in de hele Eredivisie. Oke hij heeft geen goede wedstrijd gespeeld vandaag, maar wie wel...

27 augustus 2009 om 23:57

idd helemaal mee eens Manolev speelde niet goed dat wil ik niet goed praten maar als je 4 assists al hebt na 4 wedstrijden kan je wel concluderen dat de beste man toch een aardige voorzet heeft.

slechte wedstrijd maar toch door is niet slecht in europees verband
denk dat psv ook makkelijker voetbalt tegen een betere ploeg laten we het in ieder geval hopen voor psv en het nederlandse voetbal

Praten we over afgelopen weekend over Ajax - Sparta hoe laag daar het niveau was van het afmaken van kansen. En daar wordt zulke ophef overgemaakt direct de volgende Ajax bijt niet blaft dan weer er op in gaan over de transfers. Ik denk dat Psv niet de enigste is die zich zorgen moeten maken over de aanval ik neem een voorbeeld aan Koevermans die jongen heeft gewoon geen snelheid als hij eenmaal op een eilandje moet voetballen dan is die jongen 3x keer niks. En wat Manolev heeft laten zien vandaag ongelofelijk het is geen Alves van Barca die technisch zwaar goed is. Alles met ze buiten kantje voet dit is eigenlijks precies de zelfde wedstrijd die Ajax heeft gespeeld tegen Sparta alleen Psv scoort 1 keer maar de kansen die ik hier heb gezien is net zo erg rede waarvoor ik het hier nu over hebt is puur als Ajax een keer slecht speelt moet iedereen het horen je krijgt een titel met een te negatieve nadruk op iets waar het allemaal redelijk meevalt. En die Issakson ik zou echt als ik Psv was is zoeken naar een andere keeper het is echt een ongelofelijke grabbelaar die geen zelfvertrouwen heeft. Hoewel Psv Ajax Twente Feyenoord Az titel kandidaten zijn zie ik dat meerdere clubs nog veel te werken hebben aan bepaalde dingen zoals Ajax een goalgetter halen. En Psv eigenlijks het zelfde ook iemand halen die creatief is en het spel kan maken want, ben bang dat Toivonnen ook een miskoop is als hij niet in de basis staat omdat Koevermans er ingaat zegt al eigenlijks wel genoeg. Ik heb vandaag gewoon de hele wedstrijd gekeken en is goed opgelet op Psv en er is een even een mening gegeven.

Matig Spel tegen een top5 uit Israel

27 augustus 2009 om 23:09

Het was ook matig maar wat zou jij dan doen als je trainer of speler was bij psv?

27 augustus 2009 om 23:13

Een oplossing zoeken want, dit kan gewoon langer niet meer als je zo met dit voetbal en bepaalde spelers voor het kampioenschap gaan zou ik als ik Psv was is goed graven in de transfermarkt ik zou is snel een deal maken met Honda die jongen is zo energiek vol persoon hij ziet mooie dingen in het veld hij is gewoon een creatieve speler die bij deze wedstrijden gewoon het verschil kan maken.

27 augustus 2009 om 23:24

Psv heeft matig gevoetbalt maar een goed resultaat neergezet. Dat is wat telt met voetbalt, dus ook weer inkomsten of het mooi of lelijk voetbal is.
Honda is niet mogelijkomdat er al genoeg middenvelders aanwezig zijn bij psv. En psv geeft nooit zomaar teveel miljoenen uit waar ze niet veel aan zullen hebben. Honda erbij zou goed zijn. Alleen er mag eerder een nieuwe keeper of topspits bijkomen. Alleen zoek een goede? Dit probeert ajax ook al tijden.

27 augustus 2009 om 23:30

Nou als speler en trainer van P S V zou ik tegen de , met alle respect nummer 5 van Israel, die ook nog eens pas afgelopen weekend de competitie is begonnen en in deze wedstrijd nauwelijks het niveau van een Jupilerploeg te boven kwam zorgen dat je je publiek vermaakt.
Want in alle eerlijkheid, je kan toch niet met droge ogen blijven verkondigen dat dit ploegie uit Israel een zo geduchte tegenstander is dat je moet oppassen dat je uitgeschakeld wordt?. Die hoor je zo snel mogelijk op 3-0 of zo te zetten, zodat je als Rutten zijnde je enkele spelers rust kan geven. Vorige week kon je nog zeggen, okay het was 40 graden en enorm benauwd......dat was het nu toch echt niet.
Plaatsing voor de E L is dan ook het enige positieve van deze wedstrijd.

27 augustus 2009 om 23:31

Maar dan heb je het nu over resultaten vind je zelf niet dat hier geen 5-0 moest wezen? Je hebt nu over zakelijk voetbal als dit zakelijk voetbal moet wezen tegen een nummer 5 uit Israël wat eigenlijks een lachertje is wat moet het dan wezen over een tijdje in de Uefa Cup je kan zeggen wat je wilt op dit moment heeft alleen Ajax een goede spits nodig en de rest komt van zelf goed met het team.

27 augustus 2009 om 23:34

Hier ben ik het met je eens heb het al meerdere malen aangekondigd en gezegt dat je met deze wedstrijden gewoon puur het thuis publiek moet amuseren moet anders komt er over een tijdje helemaal geen kip meer kijken als ze nog is tegen zulk soort tegenstanders moeten dan kan je beter met stel vrienden thuis zitten en je haalt een krat bier en borrelnootjes en je kijkt de wedstrijd als je um dan nog is zo saai vind klik je op Sport kanaal en zoek je een andere leuke topper uit

27 augustus 2009 om 23:37

Zakelijk psv heeft weinig ervoor gedaan en toch gewonnen.

Het heeft ook met instelling te maken. Als hier een subtopper uit Europa stond zagen we een vele betere wedstrijd van Psv.

27 augustus 2009 om 23:41

Maar zo moet je toch niet kijken naar een wedstrijd dat is toch slecht zo ging Psv ook op de bek tegen Venlo ja ze dachten een club die net in de eredivisie komt daar gaan we even een makkelijke 3 punten uithalen nee dus. Het is een hele slechte instelling als je zo denkt over bepaalde wedstrijden en dat heeft elke club en juist hier mee hoort de aanvoerder en de coach het aan te moedigen om hier wat mee te doen

28 augustus 2009 om 10:12

Tegen Vvv heeft nog niemand gewonnen in de eredivisie omdat ze toch goed presteren. En mede door Honda. En er was een individuele fout van marcellis, anders sprak niemand er over.

Toivonen moeten ze gewoon een maandje op vakantie sturen. Die man heeft geloof ik maar 3 weken vakantie gehad in 2 jaar ofzo. Weet het niet precies, maar in ieder geval heel weinig.

27 augustus 2009 om 23:36

Geef eerst is een bron hiervan want, wees nou eerlijk deze dingen gebeuren niet in het profvoetbal. Je moet er gewoon bij stil staan dat het gewoon een miskoop is en dat gebeurd in het topvoetbal je ziet gewoon dat Toivonnen het niet is. Dat Koevermans als bankzitter als basis moet staan tegen een club als deze vanavond zegt al eigenlijks genoeg hij is totaal geen spelmaker koevermans als je met ze alle in de 16 hangt en kansen maakt daar is ie goed in maar zoals vanavond.

27 augustus 2009 om 23:51

Miskoop laat me niet lachen ? Toivonen is een versterking gebleken vorig seizoen heeft hij het al laten zien, weliswaar tegen de kleintje maar het is een kwestie van tijd dat hij tegen de grotere clubs ook zal scoren, dat hij nou op de bank zit omdat Koef er twee inschiet is geen garantie dat hij op de bank blijft zitten in de eerste competitie duel schoot hij er ook 2 in toen was Koevermans nergens te bekennen vanavond ook weer heeft hij geen pepernoot goed geraakt. misschien dat het bij Ajax een gewoonte is om spelers na 2 mindere wedstrijd als een miskoop te bestempelen is dat bij Psv niet het geval.

27 augustus 2009 om 23:55

Weet niet hoor maar er was zo ophef hier overgemaakt dat hij de nieuwe goalgetter is. Maar zegt toch al genoeg hoe onstabiel jullie aanval is als Koev er 2 inschiet dan is hij volgende week in de basis schiet Toivonnen er vervolgens als wissel er 1 is hij volgende week weer in de basis.

28 augustus 2009 om 00:09

Dat is mooi toch houden zo teminsten elkaar scherp.
dat er in de media wordt geroepen dat het de nieuwe goalgetter is vind ik ook onzin, Toivonen is meer een 2de spits zou beter functioneren als er een Koevermans of Jonathan Reis voor hem staat, maar dat zal ten kosten moeten gaan van een middenvelder en zul je 4-4-2 moeten spelen en dat wil Rutten niet.

Toivonen is gewoon een prima spits die vorig jaar na de winterstop Psv op sleeptouw nam met zijn doelpunten en speelde daarna een dijk van een Ek in eigen land.

Hij heeft ook bijna geen vakantie gehad en moest heel de zomer wegens het Ek door spelen, Sulejmani is ook aardige voetballer maar hij laat het nu ook niet zien vind je hem ook een miskoop en Cvita ?

28 augustus 2009 om 01:28

@ajaxnr

Bron heb ik zo 1,2,3 niet omdat er geen direct artikel aan gewijt is. Maar het is meerdere keren ter sprake gekomen in interviews en in bepaalde artikelen. Desalniettemin is het vrij bekend (binnen Psv-kringen, daarbuiten wellicht minder) dat deze man echt amper vakantie heeft gehad. Zo moest hij aan het begin van het seizoen mee naar het Ek u21. Ik zeg niet dat het daaraan ligt, maar zoiets kan je wel opbreken. Daarom, laat hem een 3 weekjes ofzo rusten en wellicht krijg je een betere Toivonen terug.

Najah lekker boeien of je goed of slecht speelt. Meer punten krijg je niet voor een goede wedstrijd. Overigens bleef ik nog even hangen bij Rtl 7. Ben dan weliswaar geen Psv supporter, maar wat die van der Geijp allemaal bazelt verbaasd mij toch echt. Wat een negativiteit heeft hij. Hij kraamt geen positief woord uit. Rtl mag wel zorgen dat ze wat betere gasten krijgen. Het is misschien grappig voor een keer maar echt niet elke week. En nu verder gaan met punten verzamelen zodat Nederland weer een plaatsje mag stijgen

27 augustus 2009 om 23:14

nee meer punten krijg je niet voor een mooie wedstrijd maar wel meer waardering van je Eigen supporters! wat denk jij vriend, als mijn team iedere keer 1-0 wint maar het zijn wedstrijden van het niveau ''vrienden-elftallen'' dan ben ik zeker niet tevreden..., misschien omdat ik een ajacied ben maar misschien ook niet.

al met al, mooi dat psv door is voor het Nl voetbal meer dan dat kan je over deze verschrikkelijk saaie wedstrijd niet zeggen

27 augustus 2009 om 23:20

Jij ziet liever goede wedstrijden met 0 punten. Ieder zijn keuze

Die trainer van yehuda lijkt op yoran van der sloot

Ik vond het niet eens zo slecht. Slordig. Dat wel. Ik vond Psv op de enkele uitbraken van de tegenstander na eigenlijk heer en meester. Er gaat wel eens wat fout maar er wordt lekker strak ingespeeld en er is toch wel een hoop vernuft in het elftal.

Goede zaak dat Psv door is. Maar eigenlijk niet meer dan logisch.

Psv en Ajax doen beide wat ze behoren te doen, dat Ajax een uitwedstrijd speelt tegen de kampioen van slovakije en een tegen een tegenstander dat spijtig verloor in de Vcl, en wel even met de indrukwekkende cijfers over 2 wedstrijden, 6-1 wint telt dan even niet. Dat Psv een marginale score behaalt in een thuiswedstrijd tegen de nummer 5 van Israel evenmin.
Doorgaan is de essentie....immers blaffende honden bijten niet. Flets, degelijk, plichtmatig....voetbal is geen ballet. Doet de concurrentiestrijd alleen niet goed dat de media de komende dagen weer de zwaktes van Ajax gaat aankaarten en de degelijke prestaties van Psv gaat ophemelen. Dit zal Psv goed doen, en Ajax weer druk opleveren...voorspel dan ook dat Psv komend weekend goede zaken gaat doen t.o.v. Ajax.
Bt.w. Wat een foute foto van simmons haha.

27 augustus 2009 om 23:18

Je hebt gelijk maar zou je zelf niet als speler en coach schamen tegen over het publiek tegen zulke soort teams hoor je toch minimaal 6-0 te maken een regen vol met doelpunten. Er waren met 12.000 mensen ongeveer in het stadion ik denk dat de meesten echt hebben gedacht we gaan nog alleen van nu nog naar Europese wedstrijden als er een echte tegenstander staat.

Dat Psv slecht heeft gespeeld weet iedereen maar ze zijn door en dat is het belangrijkste.
Ik heb mezelf wel lopen ergeren aan die clown van der Gijp, die vind zichzelf zo komisch dat hij er zelf om moet lachen.
Hij is waarschijnlijk vergeten dat enekele collega's hem uit de put hebben gehaald nadat hij verslaafd was aan de drank en geen cent meer te makken had.
Ik denk overigens dat de alcohol meer schade aan zijn hersenen heeft aangericht dan wat iedereen denkt.
Laat hem lekker spreekstalmeester worden bij circus Renz.

27 augustus 2009 om 23:22

Dit is eigenlijks een beetje kinderachtige reactie van de Gijp iedereen kent hem hij maakt grappen over spelers hij kraakt ze hier een daar af je lacht er om je vind het leuk of niet maar wat jij zegt ik ben blij dat ze door gaan ja dat ben ik ook ja voor het Nederlandse voetbal maar het gaat er om dat er zo slecht wordt gespeeld en dat er echt wat aan gedaan moet worden als je minstens de kwart finale wilt halen in dit toernooi. Als je hier al met moeite 1-0 speelt wat word het dan tegen een club als Villareal als hun dan van die kansen krijgen

een edit: Wat moet van der Gijp dan doen heel saai en serieus mee lullen ben blij dat er nog wat word gelachen leek wel een zwarte dag anders op tv.

27 augustus 2009 om 23:30

Iedereen weet dat Rutten en Jol tijd nodig hebben om een elftal te smeden en dan vind ik het commentaar van een voetballer die zijn carriere zo verkwanseld heeft geen popie jopie moet gaan uithangen.
Hij weet zelf ook dat het tijd nodig heeft om tot goed voetbal te komen.

27 augustus 2009 om 23:40

Je hebt het over dat je je ergert aan Van der Gijp, vanwege zijn opmerkingen. Nou die maakt hij altijd en overal.
Je slaat de spijker op zn kop als je zegt dat P S V slecht speelde. Maar ipv je zo ergeren aan Van der Gijp zou ik me nog eerder ergeren aan P S V. Spelen die gewoon een redelijke wedstrijd dan had je je namelijk na die tijd ook niet aan Van der Gijp hoeven te ergeren.

28 augustus 2009 om 02:04

rodenski
Je komt hier als Ajacied gewoon om de boel op te naaien of je hebt een ongelooflijke grote plaat voor je kop. Op het topic van de wedstrijd van Ajax, die nou ook niet van een topniveau was, is het enige wat je te melden hebt dat je tevreden moet zijn met de drie punten en de bijbehorende coefficientiepunten. Dat terwijl je hier losgaat over de, idd niet bijster kwaliteitsvolle, wedstrijd van Psv en doet alsof we ons dood moeten schamen.

28 augustus 2009 om 10:11

Dennispsv,

Het antwoord op jouw eerste vraag is beide, waarbij overigens Rodenski (bij wijze van uitzondering) in zoverre een punt heeft dat Ajax uit speelde en Psv thuis, door voor Ajax was er wat minder de plicht om het publiek iets voor te schotelen. Maar aan de andere kant was Ajax in de thuiswedstrijd ook niet best, en won het alleen dankzij een paar bevliegingen van Suarez.

hier moet je gewoon kort over zijn, slechte wedstrijd, slechte prestatie, maar een goed resultaat, en daar gaat het in deze fase om.

Dit soort wedstrijden op een donderdagavond zijn plichtmatige nummers, want laten we eerlijk zijn, deze tegenstander komt niet bepaald naar Eindhoven toe om er een leuke wedstrijd van te maken. Laten we hopen dat er tegen Groningen een fris elftal staat dat wel bereid is er wat meer energie in te stoppen, dan kunnen we in elk geval nog zeggen dat de zuinige manier van voetballen van gisteren ergens goed voor is geweest.

28 augustus 2009 om 11:49

ajaxnr1
Het ging mij niet zozeer om deze reactie maar om de enorme hoeveelheid negatieve reacties en de selectieve verontwaardiging die meneer rodenski (ajax fan) daarin tentoonspreid ten opzichte van Psv.

*edit: zie nu pas dat de mijn reactie gebaseerd is op een bericht dat al eerder is geschreven*

27 augustus 2009 om 23:32

Maar alles wat hij nu zegt, is gewoon waar je kan mij nu niet wijs maken dat er vanavond iemand op het veld heeft gestaan waar je kan zeggen die krijgt de complimenten omdat hij zo mooi heeft gespeeld

27 augustus 2009 om 23:35

Dat klopt maar zoals ik al zeg geef Rutten en Jol de tijd ipv constant alles af te lopen zeiken zoals van der gijp.
Geef hem een fles whiskey en hij begint nog meer te brallen.

27 augustus 2009 om 23:38

Die tijd is bijna geweest dinsdag sluit de transfermarkt ik hoop dat ze dan echt wat gaan maken anders krijgen we nog meer van deze dompers te zien. Heb het gevoel dat je van der Gijp niet helemaal mag maar je moet ook niet telkens naar ze verleden grijpen want, dat kunnen we bij redelijk veel spelers , coaches doen.

zakelijk winnen het dat

ik kom er net vanaf,
en ik vond psv best aardig spelen aleen af en toe slordig in de afwerking maarja we zijn door

Ach ja...we zijn door zonder ons al te veel te hebben moeten inspannen wat inderdaad het belangrijkste is.

Nu snel de accu laden zodat we ook de drie punten tegen Groningen kunnen pakken.


wat een zeikerds allemaal zeg, jullie zijn toch door daar gaat het toch om, vergeleken met vitesse-denhaag ( lees; vitesse ) is dit een spectakel wedstrijd

ach ja ... laten we het maar houden bij 4 keer gewonnen, en geen tegen doelpunten zoals ibi het zei

de kwalificatie is binnen, in de voorrondes zijn slechte matchen meer regel dan uitzondering voor veel clubs

Dit was 'm.
Ook als Psv supporter moet ik toegeven dat dit de slechtste wedstrijd is die ik ooit gezien heb.

27 augustus 2009 om 23:45

Serieus? Dan kijk je toch ook niet veel wedstrijden van P S V zeg :clown
Ik vond deze wedstrijd nog wel meevallen qua saaiheid. Vooral omdat P S V toch maar bleef proberen om de 2-0 te scoren. In een te laag tempo dat wel, maar hoe vaak is het al niet gebeurd dat ze na de 1-0 de bal een beetje achter rond tikken?

27 augustus 2009 om 23:54

Nou ja, ik zei ook niet dat het een saaie wedstrijd was. Maar het niveau was gewoon ongelofelijk laag. Enorm veel persoonlijke fouten, hele slechte opbouw. Bah.

27 augustus 2009 om 23:58

Srry, dan heb ik je verkeerd begrepen.
Qua aantal fouten zou je opzich weleens gelijk kunnen hebben. Veel ballen die over 5 a 10 meter niet goed aankwamen. Treuzelen om eens op doel te schieten. Ballen die van de voet afspringen.
Gelukkig werden die fouten niet afgestraft en hebben "we" toch gewonnen en zijn we door. En daar gaat het uiteindelijk om

Nou psv heeft weer uitgepakt qua goals hoor
En het was niet eens een penalty in mijn opzicht..
maar verder niet teveel woorden aan vuil maken, typisch psv

Er zijn hier allemaal reacties in de trant van: we zijn een ronde verder en hoe dat gegaan is doet er niet toe. Ik weet niet hoe die mensen naar tv kijken, maar ik ga vol goede moed vanaf half 7 zitten kijken, bord met eten op schoot en hopen op een mooie voetbalavond. Als ik dan zo'n avond met zulke wedstrijden van Ajax en Psv krijg voorgeschoteld dan vind ik dat een dikke afknapper. Dan snap ik wel dat de trainer en de voetballer positief zijn over het resultaat, want het is hun werk, maar als voetballiefhebber kun je toch nauwelijks tevreden zijn over het vertoonde spel. Daar mogen wij, als voetballiefhebbers dan ook best kritiek op hebben. Voor het geld dat de voetballers verdienen mogen ze ons best kwaliteit leveren en bij gebrek daaraan mogen ze ons best de indruk geven dat ze wel alles in het werk stellen om het ons naar de zin te maken.
Voetballers: gefeliciteerd. Liefhebbers: zonde van de tijd.

Jammer dat het geen spectaculaire wedstrijd is geworden, maargoed we zijn door en daar gaat het om. Wat wel opviel dat ondanks psv dramatisch speelde de psv suporters steeds bleven zingen en voor sfeer zorgden!! Nu hopen op een gunstige loting morgen en natuurlijk ook voor de rest van de nederlandse ploegen.

Met alle respect voor meneer Rutten die hier met minimale schade de groepsronde heeft bereikt, wil ik toch m'n twijfels uiten over de opstelling. De Nederlandse strategie is er door de bank genomen op uit om bij aanval de ruimtes groot te maken en bij verdediging juist te verkleinen. Om dat te veroorzaken wordt gespeeld met twee vleugelspelers die het veld breed houden, een diepe spits en drie middenvelders.

Hoe verder je van dit basisprincipe afwijkt, des te meer de spelers zullen moeten compenseren. Dus als je lazovic, een centrumspits, als vleugelspeler opstelt, dan moet hij ten eerste werk verzetten waar hij niet goed in is, ten tweede zal hij voortdurend niet op zijn plaats staan want zulke spelers zijn nu eenmaal doelgericht, en ten derde zal hij dus constant van hot naar her rennen om zijn taken aan de rechterkant te vervullen, en om naar binnen te trekken om tenminste een beetje kwaliteit te bieden.

De arme lazovic is een nette spits, maar hier is hij niet voor gebouwd, en dat blijkt. Hij heeft geen enkele nuttige actie kunnen maken. Steeds te laat, nooit op zijn plaats. En dat reken ik hem niet aan, het is het logische gevolg van zijn opstelling.

Als op de rechterkant een zwakte ontstaat is het voor de tegenstander het makkelijkst om dan de linkerkant dubbel te verdedigen, dat wil zeggen, dzudzak. En dat is precies wat de Israëliers deden. De Hongaar kon geen hulp van Bakkal verwachten, omdat die vaak gedwongen werd op rechts te spelen als Lazovic weer naar het centrum vertrokken was. Toch heeft Dzudzak een paar aardige acties kunnen maken, waaruit maar blijkt dat hij goed in vorm is.

Simons en Pieters hadden verdedigende taken dus alleen Afellay en Manolev hadden een beetje ruimte. Nu zijn vleugelverdedigers vaak niet goed in het gebruik maken van ruimte (waar een vleugelspits als Dzudzak bijvoorbeeld expert in is), en dat bleek. Manolev begreep goed dat hij de aanval moest leiden, maar was daar niet toe in staat. Hij blonk vooral uit in mislukte dribbels en slechte voorzetten. Ik vond hem defensief wel sterk, en daar is hij natuurlijk in de eerste plaats voor aangenomen.

Afellay nu stond opgesteld naast Simons, om de overgang van de verdediging naar de aanval soepeler te maken. Dat is op zich geen slechte positie voor hem, maar doordat bakkal voor hem wegviel, Dzudzak dubbel verdedigd stond, en Koevermans en Lazovic elkaar in de wegliepen, had Afellay naast Manolev vaak alleen de mogelijkheid op de dribbel te gaan voor een individuele actie, wat hij dus met eenmalige succes, de hele avond probeerde. Een spelmaker moet wel opties hebben, en die had Afellay niet.

Dat de Israëliërs niet konden profiteren van de warboel bij Psv toont aan hoe groot het kwaliteitsverschil was. Ze speelde slechts met één spits en deden vooral hun best om te verdedigen. Daardoor konden ze, gebruik makend van de slechte opstelling van Psv, diens aanval ontmantelen, maar dat ging wel ten koste van hun eigen aanval. Ze hebben wel wat druk weten te ontwikkelen op de Brabantse defensie, maar die stond goed. Tuurlijk, Ooijer had een aantal overtredingen nodig, het centrale duo was af en toe hun man kwijt, maar gegeven de constante dreiging van die gevaarlijke ballen uit de Israëlische verdediging, hebben ze het volgens mij heel goed droog gehouden. Een paar knappe reddingen van Issakson mogen ook niet onvermeld blijven.

Ik denk dat als Rutten met deze spelers 4-4-2 had gespeeld, met Lazovic en Koevermans in de spits, Afellay op rechts, Dzudzak op links, Simons en Bakkal in het midden, dat dan de aanval van Psv veel soepeler had kunnen lopen. Twee goede dribbelaars, twee goede doelpuntenmakers, een aanvallende en een verdedigende middenvelder: dat geeft voldoende doorstroming vanuit de verdediging, dat geeft ruim voldoende opties, en dat laat de spelers doen waar ze goed in zijn.

Om een lang verhaal kort te maken: 4-2-3-1 of 4-3-3 spelen met een spits op rechts is vragen om moeilijkheden. Zet dan Amrabat neer, of speel 4-4-2. Uiteindelijk hebben Issakson, Simons en Dzudzak een goede wedstrijd kunnen spelen, kon Manolev misschien beter, en hebben Lazovic, Koevermans, Bakkal en Afellay eigenlijk veel gerend en weinig gedaan.

Issakson
Manolev
Mazza
Ooijer
Pieters
Afellay
Simons
Lazovic
Bakkal
Dzudzak
Koevermans

Psv heeft slecht gespeeld. Al vond ik het niet zo gruwelijk slecht als ze bij Rtl 7 deden doen geloven in de eerste helft.
En Manolev vond ik zelfs goed in zijn loopactie's, maar wel slecht bij zijn passes en voorzetten. Lazovic vond ik de eerste helft ook goed. Hij heeft zich prima weggecijferd voor het team op de flanken.

Het was een slechte wedstrijd maar uiteindelijk telt alleen het resultaat. Deze uitslag zegt mij helemaal niks. Psv heeft wel vaker bewezen heel zuinig te kunnen spelen in de Europa League. Dan is het voetbal dan wel niet om aan te zien maar ze hebben het toch mooi gehaald en de centjes zijn binnen. De grootste teleurstelling vond ik nog wel dat Jonathan geblesseerd raakte. Die jongen is van zo ver gekomen en dan krijgt hij de beloning voor het harde werk en dan gebeurt dit. Erg jammer.

hoewel ik natuurlijk op meer goals had gehoopt, vond ik psv niet slechty spelen hoor, het is duidelijk dat rutten rekening houdt met het zware schema van psv (uit groningen) en daarom weining gas geeft tijdens el wedstrijden.
@ mistarain: deze opstelling van rutten heeft er wel voorgezorgdt dat psv na 8 wedstrijden dit seizoen nog niet verloren heeft, Lazovic is van irritant verandert in een harde werker op de rechterflank en ik heb hem daar liever dan amrabat, de keeper blijft lachwekkend bij terugspeel ballen, maar ook gisteren liet hij weer zien dat zijn reflexen zeer goed zijn en bij 1 tegen 1 situaties is hij vaak de winnaar.

Manolev (ik ga kritiek krijgen over deze opmerking) vind ik 1 zoniet de beste rechtsback in de eredivisie, hij verdedigt goed en werkt ook mee met de aanval getuige zijn 4 assists in 4 wedstrijden.

simons mag van mij wel naar de verdediging gaan om daar ooijer te vervangen want die kan het niveau echt niet meer aan.

verder was het een goede europese campagne tot nu toe voor nederland (heel jammer voor nac) en hebben we veel punten met elkaar verdient. ik hoop dat psv ver komt, maar de eindoverwinning gun ik ook wel aan de nederlandse concurente van psv.

ik vind dit niet erg ik heb liever een k*twedstrijd die we winnen,dan een mooie wedstrijd die we verliezen.en kwamen we uit amsterdam dan hadden we het voortreffelijk gedaan,maar helaas wij zijn eindhoven de gekste,zolang we winnen vindt ik het niet erg want door je krachten te sparen win je de wedstrijden die je moet winnen Psv-ajax 4-3 dus dan staan ze er.jongens ga zo door en je word kampioen.

is goed zo zondag weer een wedstrijd.

Erg komisch om iedereen gelijk moord en brand te horen roepen na een mindere wedstrijd. Spelers krijgen gelijk een keuring en vervolgens word er op een wedstrijd beoordeeld of ze mogen blijven of weg moeten, of dat het een slechte aankoop is. Een zwaluw maakt geen zomer en een koolmees geen winter.

Er zijn genoeg mensen die roepen ow wat spelen ze weer slecht en dit wordt niks met het kampioenschap. Je hoeft niet altijd vol op de aanval in dit soort wedstrijden en dat is ook niet gebeurt. Er word hier teveel achter de mening van de grote groep aangelopen en mensen vergeten om te relativeren.

Grapjassen die zeggen dat Manolev een slechte aankoop is en dat hij beter alleen met verdedigen bezig kan zijn, hebben er duidelijk geen verstand van. Manolev is tot nu een erg goede aankoop gebleken, deze jongen heeft niet voor niets al 4 assists. Hij is een erg technische verdediger die ook nog eens een man voorbijkomt. Hij was in de eerste 25 min misschien wel de beste man aan Psv kant. Daarna zakte hij helaas weg met het niveau van de rest.

Mocht Psv winnen met 0-5 van Groningen in een prachtige wedstrijd, roep dan niet allemaal dat ze kampioen gaan worden, dat zou iets te snel zijn.. Niet dat ik dit verwacht natuurlijk

Heel frappant wat het verschil is tussen het Ajax publiek en het Psv publiek. Psv levert een draak van een wedstrijd, laten we eerlijk zijn (ajax gisteren ook hoor, laat dat ook duidelijk zijn), maar na afloop van de wedstrijd volgt er toch een applaus. Ik denk dat Ajax na zo'n wedstrijd was uitgefloten.

Ik zeg niet dat het slecht is, heh, misschien wel integendeel, misschien moeten de Ajax supporters meer eralisme gaan tonen, maar ik vond het erg frappant.

Affelay steengoed met Bakkal op het middenveld.. Het lijkt wel of Affelay iets meer teruggetrokken speelt bij Psv dit jaar, maakt hem veel belangrijker... Hij speelt sterk aan de bal en speelt erg zuiver.. Hij zal minder scoren dit jaar, maar wordt wel veel belangrijker... Ik vindt hem in deze rol echt een wereldtopper...

Rutten zet Psv sowieso goed neer. Net als eerder Twente. Vind Psv voor het eerst sindst jáááren goed voetbal spelen(aanvallende, dwingend).. Leuker als bijvoorbeeld onder Guus Hiddink.... (of schop ik nu tegen een heilig bootje)

Kreeg je de penalty niet dan waren het lastige 90 minuten geworden voor Psv.. Bnei Yehuda speelde zeker niet slecht en was hier en daar nog gevaarlijk ook!.. Maar goed het is een Nederlandse club en ik ben blij dat ze door zijn.

Heb gister de wedstrijd gezien, en moet eerlijk toegeven dat het niet best was wat psv liet zien. Heb ook niet echt het idee dat Psv er vol voor ging, dus wil aan deze partij dan ook weinig conclusies verbinden voor de rest van het seizoen. Ik denk meer dat Psv zich dit seizoen aanpast aan de sterkte van de tegenstander. Als je op deze manier op 3 fronten lang mee blijft doen hoor je mij dan ook niet klagen. Liever 6x met een puntje verschil winnen, dan 4x dik winnen en 2x verliezen.

En voor de supporters hier die zich laten opnaaien door rodenski en ajaxnr. Niet doen en gewoon lekker negeren. Dat beide hier minstens 10 reactie's plaatsen na een mindere wedstrijd van Psv zegt al gewoon genoeg. Komen hier alleen om te provoceren, of om hun eigen frustraties van zich af te schrijvenrs

Psv had natuurlijk wel meer kunnen scoren, maar ze waren niet echt goed in de afronding... Maarja snel vergeten en door.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

PSV

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8879
2.PSV7239
3.AZ7134
4.Vitesse6114
5.Feyenoord5928
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
Y. MvogoKeeper330
J. TezeVerdediger330
D. MalenAanvaller3219
P. RosarioMiddenvelder291
I. SangaréMiddenvelder291
E. ZahaviAanvaller2511
N. MaduekeAanvaller247
Voor de complete selectie: Clubpagina PSV.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina PSV.

In de wandelgangen

Zondag 20 juni
Atalanta heeft de optie in het contract van Robin Gosens gelicht, waardoor hij tot medio 2024 vastligt. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren