Fer houdt van de Antillen maar kiest voor Oranje

Woensdag, 26 augustus 2009 om

Leroy Fer hoopt in de toekomst voor het Nederlands elftal uit te komen. De middenvelder van Feyenoord moest kiezen tussen Oranje of het vertegenwoordigende elftal van de Nederlandse Antillen en heeft voor Nederland gekozen. “Het was een enorm lastige...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

96 reacties (laatste reactie door ReneAjood)

is zeker een talent gaat oranje wel redden
maar nu nog niet als die zich gwn doorblijft ontwikklelen bij feynoord komt die er wel over paar jaar

26 augustus 2009 om 20:19

Dus omdat hij een talent is gaat hij het Nederlands elftal wel ff redden?

26 augustus 2009 om 20:35

ten eerste zegt ie niet dat hij het wel "ff" gaat redden.

ten tweede hij zegt dat het een talent is en niet dat dat de reden is dat hij daardoor het nederlands elftal gaat redden

en ten derde als je verder leest dan 2 zinnen lees je ook nog is iets over doorontwikkelen iets wat bij jou ook handig zou zijn

26 augustus 2009 om 20:52

je kon er op wachten, hell ik rekende op zo'n pessimistische reactie van iemand. had alleen niet verwacht dat het meteel de tweede reactie zou zijnrs

Ik vind het bizar dat het überhaupt mogelijk is om voor de Nederlandse Antillen uit te kunnen komen, aangezien dit gebied bij het Nederlandse koninkrijk hoort. Dat is alsof België vertegenwoordigd wordt door zowel een Vlaams als een Waals elftal: ridicuul.

26 augustus 2009 om 20:32

Staat technisch gezien zijn het volgens mij wel 2 verschillende landen net zoals Monaco en Frankrijk

26 augustus 2009 om 20:33

Het gebeurt vaker: Engeland, Noord-ierland, Wales en Schotland... allemaal onderdeel van het Verenigd Koninkrijk!

daarentegen is Belgiã« een federatie van staten, zoals de Verenigde Staten. Dus het is appels met peren vergelijken

on: mooi dat hij bewust voor Nederland kiest, maar ik vind het jammer dat hij dat net als velen doet vanwege carriereperspectief en niet vanwege een ongebreidelde liefde voor ons kikkerlandje.

26 augustus 2009 om 20:50

ja he raar he dat de antillen zich niet verwant met nederland voelen ook al zijn ze deel van het zogenaamde Nederlands koningkrijk. Waarom hebben ze eigenlijk een eigen zelfbestuur nederland moet dat gewoon over nemen en noem het eigenlijk beter De Nederlandse Imperialistische eilanden veel betere naam joh.

Vriend ook al horen ze bij Nederland ze zijn geen Nederlanders ze willen een eigen team dat hun eigen land en volk represent

26 augustus 2009 om 21:32

@cantabarca: reageer je op mij? Want ik zie 'm niet namelijk...

26 augustus 2009 om 22:42

@cantabarca

Als 'ze' een eigen team willen moeten 'ze' een eigen team oprichten en daar met eergevoel spelen.

Dat heb ik ook liever ipv voor Nederland te kiezen voor je carriere.

Ik vind dat je in een nationaal team hoort te spelen voor het land waar je hart ligt.. Dat is niet discriminerend of het een of ander maar logica!

27 augustus 2009 om 02:21

Zogenaamde Nederlands Koningkrijk?

26 augustus 2009 om 20:56

Ze zouden misschien wel appart willen alleen kunnen ze dat niet betalen . We laten elk jaar schepen met geld over de Oceaan naar de Antillen gaan.

Ontopic: vind dit wel een goede speler maar hij is er nog lang niet.heeft ook nog te weinig wedstrijden gespeeld maar dat gaat vanzelf komen. Maar als hij dir niveau kan doorzetten kan het wel een hele goede worden.

26 augustus 2009 om 21:32

Je hebt ook toch Engeland, Schotland, Wales en Noord Ierland? Precies hetzelfde.

Hmm. Mischien als opvolger voor Van Bommel, die is al 30+

Fer heeft toch nog tijd zat. En zal zich wel ontwikkelen.

Ik denk zeker dat het 1 van de vaste waarden van het Nederlands elftal kan worden

Heeft zeker de potentie om een speler van het Nederlands elftal te worden. Een van de betere spelers die er bij Feyenoord rondloopt. Als het geluk aan zijn zijde is gaat hij het zeker halen!

Leroy Fer, gaat zeker het nl-elftal halen, en hij zal met Wijnaldum en Leerdam in het elftal komen, op het moment de meest getalenteerde spelers op de nederlandse velden...

26 augustus 2009 om 20:26

Ze zijn zeer talentvol .... maar wel alle drie zeker weten de lichting voor het nieuwe Oranje ...

26 augustus 2009 om 20:28

Ik denk dat Leerdam te kort gaat komen. Da komt omdat hij gewoon fysiek te kort komt.

26 augustus 2009 om 22:30

daar mag je Bruins ook nog bijtellen.en ook de Guzman
is toch ook nederlander
Na Zuid Afrika worden er van de nieuwe lichting al geselecteerd voor oranje,er zullen heel wat spelers bij zijn die bi jfeijenoord zijn opgeleid.en Fer word zeker een topper.

26 augustus 2009 om 20:27

Fer gaat zeker het Nederlands elftal halen, hij is nu al een van de betere op zijn positie. Is aanvallend sterk, koppend een gevaarlijke spits met zijn lengte, maar heeft nog veel loopvermogen ook. Een echte speler die super gaat renderen naast een stofzuiger.
Wijnaldum is zeer goed, maar heeft niet echt een positie. Leerdam gaat waarschijnlijk niet het Nls elftal halen. Die jongen is redelijk talentvol, maar ook niet meer dan dat.

26 augustus 2009 om 21:20

Ook al ben ik een Feyenoorder, ik vind dat Suarez dan ook in het rijtje thuishoort van meest talentvolle spelers. Alleen is dat geen Nederlander.

Waarom denken die voetballer allemaal wanneer ze twee goeie wedstrijden gevoetbald hebben dat ze Maradona zijn? Ga eerst is lekker ballen en bewijs je eerst is goed, daarna praten we wel weer verder.

26 augustus 2009 om 20:30

Huh ??? Waar lees jij dat hij zegt dat hij zo goed is dan .... hij zegt alleen voor Oranje te kiezen boven de Antillen .... en ja wij zeggen dat hij het Nl zeker gaat halen, en dat is zo 19 jaar en al zo goed en volwassen ... dit zijn geen knapen meer hoor .... 19 jaar en Alle wedstrijden gespeeld ... zegt wel iets denk ik zo ... We mogen trots zijn dat wij als 'klein' land zulke talenten kunnen opleiden

26 augustus 2009 om 20:30

2 wedstrijden??
Hij is nu al meer dan 2 seizoenen een vaste kracht in Feyenoord 1
En was het afgelopen seizoen en deze 4 wedstrijden 1 van de beste feyenoorders! Ik zeg niet dat hij klaar is voor oranje! Maar vind wel dat hij al tegen het niveau van de jong van bommel de zeeuw en engelaar aan zit te hikken!

26 augustus 2009 om 20:30

Waar zegt Fer dat ie Maradona is????? Hij heeft alleen gezegd dat ie laten voor Nederland wil uitkomen en die voor de Ned. Antillen.. Ga eerst is ff de tekst lezen en dan normaal reageren, daarna praten we verder.

26 augustus 2009 om 20:31

Waar zie je dat in dit stukje staan?dat hij zichzelf een maradona vind?

Onls Fer zich zo blijft doorontwikkelen dan heeft hij zeker kans om in het ned. elftal te komen.beetje type Viera en dat soort spelers heeft nederland niet veel.

26 augustus 2009 om 20:33

Lees de laatste zin eens! Hij heeft er al 51 gespeeld..
Eerst lezen voordat je de wijsneus uit wilt gaan hangen, oke?

ot:
Fer heeft zeker potentie om in de toekomst een belangrijke rol te gaan spelen in het Nederlandse voetbal. Wijnaldum denk ik ook wel. 2 goede spelers die nog lang niet op hun top zijn, maar nu al er goed mee kunnen draaien in de Eredivisie.

26 augustus 2009 om 20:43

Je bent geen slechte speler, als je op je 19e al 49 competitie wedstrijden hebt gespeeld, waarin hij 8 goals maakte.

Verder zegt ie ook in het interview dat hij het niet moet hebben van de geniale steekpass, maar wel een man die duels wint en de tweede bal kan veroveren.

Het is een complete speler, hij kan verdedigen (al moeten zijn slaapmomentjes er nog uit) hij kan ballen veroveren, is ongelofelijk sterk aan de bal. Hij is groot, snel. En hij heeft een goed schot.

Als hij zich blijft ontwikkelen en de juiste keuzes blijft maken, zie ik hem over een paar jaar wel spelen in het nederlands elftal.

Als Van Marwijk zo zou selecteren als Van Basten had hij zijn debuut al gemaakt.

Iedereen heeft het altijd over Wijnaldum, maar ik vind Fer completer.
Heeft vorig seizoen toch 6 goals gemaakt in de competitie, als hij in sommige momenten wat rustiger/koeler is voor de goal had ie er meer als 10 gemaakt.

Vorig seizoen speelde hij regelmatig op '10', nu controlerend, ook echt zijn positie hij moet komen, en er nie tal staan.

Als ik hem zo in interviews zie, of interviews lees, is het wel een toffe gozer zonder arrogantie. Hij vind het ook wel prima dat Wijnaldum de aandacht krijgt.

26 augustus 2009 om 21:22

Hij moet een keuze maken voor een land omdat hij werd uitgenodigd voor Jong Oranje. Hij kiest voor Nederland en de pers die maakt het dan groot waarna de reacties van ons allemaal zijn dat hij het Nederlands elftal haalt.

26 augustus 2009 om 20:31

Hij is een beest! Hij speelde vorig seizoen ook al super. Hij heeft het in zich. Het is nu alleen wachten tot de bekende dip. Als hij die te boven komt haalt hij zeker Oranje

26 augustus 2009 om 20:38

Wat 't mooie is aan Fer, als hij niet in de wedstrijd zit kan hij altijd nog bikkelen met zijn postuur en fysiek. Hetzelfde wat Cruyff over van Hanegem zei. ' Als ik een niet in de wedstrijd zat, kwam er niet zoveel van, maar Willem ging nog altijd bikkelen en kruisde 't hele veld door.

26 augustus 2009 om 21:23

Klopt je hebt helemaal gelijk. Hetzelfde als met Gullit. Ook al had hij zijn dag niet dan ging hij erin en liet hij anderen nog beter voetballen.

26 augustus 2009 om 20:31

hij gaat van bommel opvolgen op de Dm plek (defending midfielder)
hij is vaste kracht bij Feyenoord en zal dat op deze manier bij nederland ook worden !

zeker een aanwinst voor het Nederlands elftal. Maar (nu nog) geen basisspeler. Ik vind de Jong en v Bommel beter dan hem, maar ik vind hem zeker niet minder dan bijv Engelaar die tog ook al zijn debuut heeft gemaakt.

26 augustus 2009 om 20:38

Ja natuurlijk zijn die iets beter, spelen al iets langer op een hoger niveau ... Fer komt er wel, vind het als Psver mooi om te zien dat Feyenoord talenten opgeleid heeft .... alleen beetje zonde van die talentenpools, dat was nodig, dat weet ik .... maar ze missen ook hoop inkomsten m.b.t. de eventuele verkoop ervan ... bij de Guzman gaan ze zelf ook niet super veel verdienen hoor

Fer is een beest?? jij gaat wel heel fer het zijn nog steeds allemaal mensen. maar goed ik denk dat hij nog Fer weg is van het Nl elftal je hebt op die plek niet alleen van Bommel maar ook nog Nigel, Stijn, Demy en Ibrahim.

26 augustus 2009 om 20:38

hij is evengoed als schaars en de zeeuw en dan ook nog een paar jaar jonger
en hij heeft het figuur van een uitsmijter wat ook niet mistaat in het hedendaagse voetbal !

26 augustus 2009 om 20:39

Op zn minste net zo goed als Schaars ....

26 augustus 2009 om 20:42

eigenlijk al wel beter nou je het zegt

26 augustus 2009 om 20:39

als jij Affelay als een verdedigende middenvelder ziet dan neem ik jou mening over Fer niet eens meer serieus!

26 augustus 2009 om 20:42

Op welke positie speelt hij op dit moment bij Psv? wie moet hier wie serieus nemen

26 augustus 2009 om 20:50

Psv speelt met 2 defensieve middenvelders dat zijn in de wedstrijden die ik heb gezien Simons met Bakkal geweest en Simons en engelaar met Affelay beide keren als nummer 10!

26 augustus 2009 om 20:55

affelay speelt laatste wedstrijden juist als controleur

26 augustus 2009 om 20:44

Ik moet enorm lachen om jouw Ferrukkelijke grapjes. Not!

Back to the basics. Fer kan 't zeker tot Nl-elftal schoppen. Nu nog niet, maar binnenkort zeker.

26 augustus 2009 om 20:49

Ferrukkelijke?? het is verrukkelijke maar goed binnenkort kan iedereen in het Nl elftal alleen nu nog niet.

26 augustus 2009 om 20:54

Zucht.. Het gaat om Fer, dus hij zegt voor de grap Ferrukkelijk

26 augustus 2009 om 20:58

Meen je dit nou echt serieus ? Zegt veel over je inbeeldings vermogen ....

26 augustus 2009 om 21:26

Dat is een woordspeling. :s Als we het al over spelling hebben: je moet de zin starten met een hoofdletter. Maar ik heb geen zin in modder gooien dus...
On: Ik ben het met je eens. Ik denk dat hij nuchter genoeg is om zich genoeg door te kunnen blijven ontwikkelen en later een vaste waarde wordt in Oranje.

Mocht deze speler zich in dit tempo de komende 3 jaar door blijven ontwikkelen dan word het, mede gezien zijn bouw, en ijzervreter op het middenveld. motivatie heeft deze speler al genoeg alleen kan zijn pass wat beter en het balverlies wat minder.

ik geloof ook dat deze speler het nederlands elftal kan gaan halen maar dan wel pas over een jaar of 5 gezien hij nog erg jong is en we voorlopig genoeg sterke middenvelders hebben

26 augustus 2009 om 20:40

voor de verdedigende middenveld postitei valt wel mee hoor ik heb ook niet echt heeeel veel vertrouwen in de zeeuw en schaars meer ik fer omdat hij bijna 10 jaar jonger is en al ongeveer even ver in zijn ontwikkeling

26 augustus 2009 om 22:06

zo Fer is hij al

26 augustus 2009 om 20:42

5 jaar ??? Dan is ie 24 .... er zijn er bij die er nu ook al gewoon bij zaten op hun 19e ..... hij kan toch wel aan het niveau ruiken ... maar goed, eerst maar eens laten spelen bij Jong Oranje ... maar hij komt echt wel eerder als 24 in Nl hoor

Topper in wording. Hoop dat hij zich bij dit Feyenoord goed kan doorontwikkelen en pas over enkele jaren (dus niet te vroeg!) een mooie stap in zijn carrière kan maken. Met zijn taaiheid, snelheid aan de bal en behendigheid past de Engelse competitie misschien bij hem. Maar dan praat ik pas over enkele jaren. Lijkt me duidelijk dat het Nederlands Elftal in ieder geval haalbaar is voor Fer.

fer gaat het denk ik later zeker redden het Nl elftal maar nu is het gwoon goed dat hij elke week speelt bij feyenoord en zich niet door geld zo gek te laten make om bijvoorbeeld bij chelsea op de bank te gaan zitten

Als Fer zich zo blijft ontwikkelen, krijgt hij misschien een uitnodiging voor het Wk. Aangezien de Jong op de bank zit bij zijn cluppie.

Dus wie weet. Het ''grote'' Oranje haalt hij wel, daar ben ik van overtuigd.

Ik vermoed dat als Fer zich blijft ontwikkelen dat hij ver kan komen. Fer is op deze leeftijd al goed op een moeilijke positie. Jonge spelers zie je vaak doorbreken als creatieve aanvallende middenvelders. Maar fysiek sterke verdedigende middenvelders zie je weinig, zeker op deze leeftijd. Dus ik vermoed dat hij zomaar over een paar jaar van Bommel kan gaan opvolgen. Overigens kan hij dat nu nog niet en moet hij verder groeien, maar in potentie is hij misschien wel beter dan Wijnaldum. Al is dat ook wel beetje appels met peren vergelijken.


Fer gaat het echt wel redden, nog niet het komende jaar maar ik verwacht hem wel in de selectie voor over 3 jaar op het Ek

Mooi dat hij voor Nederland heeft gekozen, echt een heel groot talent en 1 van de revelaties van vorig seizoen, ook de westrijden van dit seizoen doet hij het al heel goed. Hoop dat hij zich samen met Wijnaldum door blijft ontwikkelen en dan zie ik hem net als sommige anderen ook in het Nederlands elftal verschijnen.

De Jong en Van Bommel zijn momenteel nog beter, maar Leroy Fer is al beter dan De Zeeuw (die overschat zichzelf) en Engelaar (te langzaam). Dus als Fer deze stijgende lijn doorzet, staat die eerder in Oranje dan men denkt. Hoop dat Van Marwijk hem een kans geeft in een oefenwedstrijd.

26 augustus 2009 om 23:02

@mas23 sorry hoor maar engelaar langzaam heb je psv nac gezien? Toen Engelaar er in kwam kwam er weer snelheid en diepte in het spel van psv.

Fer is een hele goeie en word steeds beter (hoop ik) maar om nu te zeggen dat ie na het wk bij de selectie ken is wat te voorbarig

Is tie nog maar 19?
Zeker een hele goeie speler maar dat veel mensen het nu al hebben over de basis van het Nederlands Elftal is wel erg positief want hij heeft nog een hele lange weg te gaan. Hij maakt zeker een kans maar hij is natuurlijk niet de enige die in aanmerking komt voor die positie.
Verder moeten we gewoon kijken hoe hij zich verder ontwikkeld en moet hij gewoon een heel jaar steeds een voldoende scoren want continuiteit kenmerkt de echte toppers. Ondanks de nog lange weg zie ik het positief in voor hem want hij is nog heel erg jong en mag nu al trainen en spelen met bijv van Bronckhorst, Landzaat en Makaay die allemaal op zeer hoog niveau hebben gespeeld en ook van Been zal je niet slechter worden.
International worden zit er zeker in maar daarvoor zal hij stinkend zijn best moeten doen.

Hij zou er nu al wel bijkunnen. De jong en Bommel zijn nog wel wat beter, maar Fer doet niks onder voor Schaars,engelaar,mendes en de zeeuw. Sterker nog ik vind Fer beter dan die 4 en als v. Marwijk ballen heeft haalt ie Fer er al bij in de eerstvolgende interland.

Fer en Wijnaldum zijn ook totaal niet arrogant ofzo, wat je vroeger nog wel eens zag bij de spelers van Ajax in de tijd van 1995 .... maar goed die waren dan ook de beste ter wereld op club niveau ... een beetje mag dan wel

Onder de huidige omstandigheden is hij volslagen kansloos om het Nederlands Elftal te halen. Alleen al gezien de grote concurrentie op het middenveld.
Daar spelen spelers die daar de komende 5 jaar nog wel de dienst uit zullen maken.

Daarnaast is de regel van het moeten kiezen voor een land, waarvoor je kan/wil uitkomen toch veranderd?. Je bent niet meer voor je 23ste verplicht te kiezen.

Wat ik wel eerlijk vind is dat ie zijn beweegreden geeft voor zijn keuze: Ik houd enorm veel van mijn eiland, dus mijn keuze voor Nederland is ook een keuze voor mijn carrière.

Hoe begrijpelijk je ook zo'n keuze kan vinden.... toch vind ik, zeker als je kansen heel laag liggen wbt dat je voor Nederland-11 wordt geselecteerd, dat je dan beter kan kiezen in dit geval voor De Antillen. Net zoals bijvoorbeeld Aissati heel erg neigt naar Marokko en El hamdaoui dit reeds al heeft gedaan. Dat vind ik dan logischer en realistischer.

27 augustus 2009 om 01:32

Dan noem er eens drie op die beter zijn als Fer,ik ken er geen.
zo groot is de de concurentie niet met de Kwaliteiten die hij bezit
over 2 a 3 jaartjes speelt hij bij een engelse top 3 club,
de nieuwe nobby stiles.

Man, hij is 19 !!! Hij voetbalt zeer waarschijnlijk nog wel een jaar of 15 .... ooit komt zijn kans in het Nl wel hoor ... wees niet bang, het is een natuurlijk verloop dat spelers afvloeien na de grote toernooien ... tijd voor verjonging heet dat ... en dan klopt Fer als eerste aan de deur ... van Bommel is bovendien de 30 al gepasseerd ... goede vervanger voor hem.

Ach het zijn toch altijd die Ajax jongetjes die voor Oranje worden geselecteerd, zie die slechte rechtsback., zie Babel die al voor oranje geselecteerd werd simpel om het feit dat van Basten hem kende uit de jeugd (zat bij Ajax toen op de bank).....echt ongelooflijk hoe dat toegaat hier in Nederland.
Wanneer komt Drenthe er nou eens bij??? Ach ja laat maar...heb dat hoofdstuk al lang afgesloten.

Deze jongen kan gewoon geselecteerd worden vind ik. Vind hem even goed als De Zeeuw.en mooi dat hij voor oranje kiest heb je meer kans op Ek of Wk.maar hoop ook dat Drenthe terugkeert bij Oranje.

is nog lang niet goed genoeg voor het nederlands elftal.
afellay bijv. is al veel verder dan fer en die zit ook op de bank bij oranje.

26 augustus 2009 om 21:38

Affelay word in het nederlands elftal ook neit gebruikt als Dm!
En Vind in het internationale voetbal dat je ook bikkelaars moet hebben en niet alleen technisch begaafde spelers op het middenveld!

26 augustus 2009 om 22:57

Gelukkig spelen ze ook op totaal andere posities.
Bij Aanvallend is het iets drukker bezet.
Van Bommel en De Jong krijgen nog ene paar jaar de voorkeur.
Maar Fer doet na dit jaar of nog twee jaar niet meer onder voor Schaars of De Zeeuw. Hij is daarbij Fysiek wat sterker dus denk dat die het inderdaad ook wel gaat redden.

Fer is een zeer talentvolle jongen en zeker éã©n van mijn favorieten bij Feyenoord. Het Wk 2010 is natuurlijk nog te vroeg gegrepen. Op dit moment zijn De Jong, van Bommel, Schaars en De Zeeuw/mendes da Silva verder. Maar van Bommel wordt natuurlijk ook een dagje ouder en als Fer zich door blijft ontwikkelen zie ik hem minimaal wel het niveau van de Jong en Schaars halen en wordt hij zeker beter dan De Zeeuw en Mendes da Silva. Hetzelfde wat hier ergens boven is gezegd. Velen hebben het altijd maar over Wijnaldum, maar ik vind Fer voor zijn leeftijd stukke verder. Van der Gijp bijvoorbeeld had het eergister in Vi over hem en zei dat hij 21 was, maar hij is zelfs nog 19. Je ziet het niet vaak dat spelers zo fysiek sterk zijn op die leeftijd. Waar Fer aan moet gaan werken is dat hij soms nog wel is loopt te slapen en zijn mannetje laat lopen. Dat moet er uit. En hoe hij nr10 uit de wedstrijd kan spelen vind ik soms fantastisch. Vorig jaar tijdens Feyenoord-psv (1-0) heb ik hele Afellay niet gezien en ook in de uitwedstrijd bij Az (0-0) had hij El Hamdaoui goed in zijn zak. Als Fer gewoon nog lekker tot zijn 23e minimaal in Nederland blijft voetballen en zich lekker door blijft ontwikkelen haalt hij zeker weten het Nederlands Elftal.

Ga dan naar de Antillen jongen. Volg je hart... Je moet het een eer vinden en trots zijn om voor Oranje te spelen. Niks ten nadele van die jongen hoor, maar: ''ik kies voor mijn carriere niet voor mijn hart''.. Waarom niet jongen... Het is dan toch een eer om voor de Antillen uit te komen...?
Ik begrijp niet dat zo veel mensen naar het voetbaltechnische gedeelte kijken in plaats van naar de eer om voor je land te spelen. Ik begrijp ook wel dat bepaalde spelers je beter maken, maar daarvoor is mijns inziens het nationale elftal niet bedoeld. Maar goed, mischien ben ik te veel romanticus...

Ik zie een hoop reacties hier waarin Leroy Fer met andere spelers wordt vergeleken. Dit gaat naar mijn idee helemaal niet op. Zeker niet met Wijnaldum. Wijnaldum is aanvallend, Fer verdedigend. Ook met de huidige Nederlands Elftal spelers is hij niet te vergelijken. Andere types. Fer is een speler zoals we lang niet in Nederland hebben gehad. De verdediging ontlasten door zichzelf weg te cijferen. Helemaal leeg bikkelen. Met zijn sterke fysiek wint hij deze duels op 19 jarige leeftijd al opvallend vaak. Laat zich nu goed zien. Type Viera. Vorig jaar had hij op zijn belangrijke positie eens in de zoveel wedstrijden een domme pass waardoor de tegenstander scoorde (of bijna). Als hij dat afleert wordt het een absolute wereldtopper. Of dat nou nu is of over 4 jaar haalt niet uit. We mogen blij zijn dat hij voor Nederland kiest.

Hoeveel jaar woont hij in Nederland? Welke spelers die tevens konden kiezen hebben voor de Antillen gekozen? Lastige keuze? Huichelaar of komiek.

Krijg bij dit soort verhalen altijd een vieze smaak in m'n mond..

Hij houdt zoveel van z'n eiland (kheb t intervieuw in V I glezen), maar wil alleen voor Nederland uitkomen omdat dat het beste is voor z'n carriere.. Ik begrijp het enigszins hoor absoluut; maar vind het eigenlijk belachelijk dat de beste man het totaal geen 'eer' vind het oranje shirt aan te mogen doen..

Ik zou daar een moord voor doen en vol trots dragen! in het intervieuw geen woord daarover! Ik snap het niet en vind het bijna respectloos naar Nederland toe..

26 augustus 2009 om 22:49

Je hebt gelijk.
Dit soort spelers dat voor Nederland kiest, maar eigenlijk hun hart ergens anders hebben liggen, zou je nooit moeten selecteren. Immers ze zullen nooit hun ziel en zaligheid in de strijd gooien, iets wat je wel mag verwachten van spelers die voor hun land uitkomen.
Dat heb je nu eenmaal altijd met spelers die dubbele nationaliteiten hebben, die hebben altijd te maken, hoe begrijpelijk dan ook, met 2 loyaliteiten. En als je dan ook nog eens zegt dat je hart ergens anders ligt....... dan moet hij het niet willen, maar dan moet zeker een bondscoach het niet willen.

26 augustus 2009 om 23:10

Alsof er in het huidige Nederlands elftal zoveel spelers met trots het shirtje dragen. Of spelers met trots het shirt van hun nationale elftal dragen, zie je aan hun inzet. Op het Ek hebben we gezien dat deze trots bestaat bij landen als Kroatie, Duitsland en Turkije, maar zeker niet bij Nederland..

27 augustus 2009 om 00:20

@nederturk:

Ik denk dat er in het huidige Oranje erg veel spelers zijn die het shirt met trots dragen, daarom willen ze toch ook allemaal spelen en is er meteen bonje in de tent wanneer iemand niet speelt toch???

Voorbeeld: sneijder werd laatst een wedstrijd gepasseerd, valt ontzettend goed in maar verlaat na het laatste fluitsignaal zo snel mogelijk het veld, puur omdat-ie boos is gepasseerd te zijn (iig niet omdat z'n broertje jarig is).
D A T is in mijn ogen ook trots en eergevoel!!

En wat je zegt over inzet is sowieso de grootste onzin; inzet heb je op vele manieren; 11 dirk kuyts is leuk met z'n geren (dat zul je wel bedoelen met inzet), maar van Persie zet zich op een heel andere manier in; door vooruit te denken bv.

Kroatie, Duitsland en Turkije hebben trots, maar Nederland en de rest van Europa die je voor het gemak vergeet ook; maar op een andere manier!
Daar wel eens aan gedacht??

26 augustus 2009 om 23:56

die jongen is wel eerlijk dat respecteer ik wel

Fer hoort ook gewoon in de basis van Oranje, geweldenaar!

dit is mijn mening he , je houdt van 1 land maar kiest voor de ander , kinkt niet echt logisch bij mij , als je echt van de antillen houdt kies je daar ook voor maarja wie ben ik om te oordelen.
tja hoop niet dat onze talenten diezelfde gaan maken ( je raad het al ik ben antilliaan)
enige dat ik verder eg is dat als ik die keuze had ik Wel voor de antille had gekozen want ik hou wel van mijn land en het zou een eer voor mij zijn

26 augustus 2009 om 23:08

En gelijk heb je!!!. Immers alleen voor het land waar je hart ligt kan je je volledig met ziel en zaligheid geven. Net dat beetje meer geven, omdat je gevoel je dat ingeeft. En het maakt het allemaal specialer.

En alleen te kiezen voor een land omdat je darmee wel succesvol kan zijn òf omdat succes daarmee hebben goed voor je carriere is......?.
Als je een werkeijk goede voetballer bent dan kom je er heus wel, daar heb je dan echt niet specifiek de prestatie van je land voor nodig.

Ryan Giggs is daarvan wel een heel goed voorbeeld. Nooit met wales wat kunnen betekenen op europees en wereld platform, maar toch bij Manchester U internationaal befaamd en gewaardeerd voetballer, die het gemaakt heeft.

ach het is gewoon mode hier geloof ik ... iedereen is hier tolerant en vind het wel ok ... ach ik speel wel voor nl maar mijn hart ligt daar of daar
met zulke praat hoef je in het buitenland niet aan te komen daar is het graag met trots of niet ... het lijkt wel of in nl iedereen met een andere achtergrond even dat aan moet geven terwijl je bijv. dat in belgie totaal niet ziet
hoe lang woont die jongen hier dan ,, 2 jaar pas ofzo ? dan begrijp ik het ... maar ja zand erover zou ik zeggen ,, het zal het ook wel een eer vinden om voor het nl elftal te spelen .... groot talent goede speler

Ik vind het zo gek dat Nederlanders altijd accepteren dat de buitenlandse Nederlanders voor Oranje spelen. Ik heb liever iemand die met eer en geweten voor Nederland speelt, dan iemand die voor de premies gaat. Als hij zich Antilliaan voelt, moet hij voor de Antillen spelen. Ik ben zelf kwart Pool en geboren in Duitsland, maar dat maakt toch niet dat ik voor één van die 2 ga spelen! Ik ben en voel me Nederlands, dus zou ik met mijn hart voor Nederland spelen.

Groot gelijk! Het duurt niet lang of hij mag met het grote oranje mee, misschien al voor het Wk. Zeker nu de Jong niet speelt en Schaars en de Zeeuw nou ook niet top zijn.
Fer is de perfecte balafpakker samen met vbommel heb je een perfect verdedigend duo met daarvoor onze creatieve spelers. Als hij de lijn van de laatste wedstrijden (ook vorig jaar al) door kan zetten dan staat hij er zeer snel in. Is absoluut iedere week de uitblinker van Feyenoord. Is ook nog eens een bikkel op het middenveld die verder geen andere nederlandse club heeft! En hij is pas 19 jaar!
ik denk dat Wijnaldum langer moet wachten.

Persoonlijk vind ik al dat hij het niveau heeft om geselecteerd te worden.
Ik vind hem de beste Feyenoorder op dit moment, beste verdedigende middenvelder in Nederland, en doet zeker niet veel onder voor van Bommel en de Jong...

Eens of oneens ?

Laat hem lekker voor de Antillen spelen, om nou voor je carriere voor Nederland uit te willen komen lijkt me niet de goede beweegreden. Je moet net als Thiago Motta gewoon willen spelen voor je land (hoewel Antillen bij Nederland hoort).
En voor je carriere nou lekker op de bank te zitten als je uberhaupt al wordt opgeroepen lijkt me ook niet echt leuk.

Fer vind ik echt een super goede voetballer echt een geweldig talent

en groeit ongelovelijk snel bij feyenoord mooi om te zien dat hij ook voor Nederland kiest

We hebben het over een paar waarden:
- Eerlijkheid;
- Trots;
- Carrièregerichtheid.

Wat ontbreekt hierin is 'dankbaarheid' en 'respect.' Als ik naar Spanje verhuis en daar lang woon, en men nodigt mij uit voor het Spaanse team, dan Hoor Je (= een nórm wat mij betreft) daar blij om te zijn.
Je bent dan wat verschuldigd... nu gaat het alleen maar om 'ik' en 'eigen carrière' en "als je maar eerlijk bent." Maar wie zegt dat dat betere waarden zijn dan loyaliteit naar het land waarin je woont?

Voor mij is het uiteindelijk simpel: je moet sollicitéren voor het Ne. Als je 1) goed genoeg bent en 2) trouw genoeg, kom je in aanmerking. Anders krijg je nooit een goede synthese in het elftal.
Niet voor niets dat Duitsers altijd een eenheid vormen. Ze hebben allen hetzelfde heilige doel en voelen zich Duitser. Als wij dat nou eens hadden, dan kon het ooit nog wel eens wat worden. Dat maakt nl. enorme motivatie en krachten los, zie alle afgelopen kampioenschappen. Matige spelers, perfect resultaat.

Maar zonder dat 'wir sind Holländer' gevoel winnen we het gewoon nooit.

Ps: Fer is prima jongen, niks mis mee. Hoop alleen dat hij zijn hart laat spreken. En dat hij ook hart heeft voor Nederland, want daar woont hij.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Nederland

FIFA ranking: 14
2209 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Frankrijk2312
2.Zweden1917
4.Bulgarije13-5
5.Luxemburg6-18
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - Europa
SpelersPositieW
M. BizotKeeper
J. ZoetKeeper
N. AkéVerdediger
D. BlindVerdediger
M. de LigtVerdediger
S. de VrijVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Nederland.

In de wandelgangen

Vrijdag 24 januari
Liverpool mengt zich in de strijd om Isco. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren