Denneboom wil net als Hersi weg uit Enschede

Vrijdag, 17 juli 2009 om 08:03 • Laatste update: 08:03

In navolging van Youssef Hersi heeft ook Romano Denneboom zijn vertrekwens uitgesproken, zo meldt AD/Sportwereld vrijdag. Het tweetal heeft geen toekomst meer bij FC Twente. De Enschede club versterkte zich afgelopen week met vier nieuwe aanvallers. Eerder maakte de Irakees Nashat Akram de overstap.

Door de komst van Akram lijkt de kans op speelminuten voor Hersi miniem. De middenvelder moest vorig seizoen al Kenneth Perez voor zich dulden in de pikorde van trainer Steve McClaren. In goed overleg is afgelopen week besloten dat Hersi uiteindelijk niet met de Enschedeërs naar Engeland afreist voor een trainingskamp.

"Het is beter zo. Ik wilde voor mijn kans gaan dit seizoen, maar het werd me duidelijk dat deze trainer de voorkeur aan zijn aankopen gaat geven." De 26-jarige Hersi verwacht transfervrij of eventueel voor een kleine vergoeding te kunnen vertrekken. De oud-Ajacied speelde vorig seizoen 21 wedstrijden, hoofdzakelijk als invaller.

Denneboom ziet ook geen heil meer in een langer verblijf. Na het vertrek van Eljero Elia hoopte de 28-jarige aanvaller meer aan spelen toe te komen, maar de club trok in één dag vier nieuwe concurrenten aan: Bryan Ruiz, Bernard Parker, Miroslav Stoch en Ransford Osei. De verbintenis van Denneboom loopt nog één seizoen door.Gerelateerd

Meer sportnieuws

50 reacties (laatste reactie door welsum)

Goed te begrijpen dat Romano wegwil. Ondanks z'n soms belangrijke doelpunten vind een deel van de supporters 'm niet meer van meerwaarde. Daaraan twijfel ik, maar als hij een mooie club kan vinden, wens ik 'm het allerbeste.

17 juli 2009 om 14:02

Denneboom is ook geen meerwaarde voor Twente. Wat de supporters ook vinden, hij is en blijft een matige speler die nog nergens geslaagd is.

17 juli 2009 om 08:13

Nu wordt het interessant hoe twente hiermee omgaat. Als ze er mee omgaan zoals jij dat doet, kan je de stap naar de definitieve aansluiting niet maken. Bij iedere club in nederland zijn ongeveer 14 á 15 echte eerste elftal spelers. Mochten er dusdanig veel blessures zijn, komen ook de mindere jongens aan bod. Denneboom is een prima speler voor Twente om als back up te dienen achter een basisspeler. Echter moet er dan wel de rust bewaard worden, en niet dit soort teksten volgen. Jammer voor twente dat Denneboom voor zichzelf een andere rol weggelegd ziet.

17 juli 2009 om 08:23

Alle nieuwe aankopen moeten maar bewijzen van meer waarde te zijn dan deze twee.

17 juli 2009 om 09:34

Met alle respect voor deze twee spelers, maar die komen op dit moment gewoon te kort. 4 jaar geleden waren dit prima spelers voor Twente, maar Twente streeft naar een hoger niveau en daar horen dit soort spelers niet tussen.

Ruiz en Parker hebben al bewezen dat ze konden voetballen. en mochten er nu één tegenvallen, dan hebben ze die Australiër. Die presteerd in de voorbereiding heel goed. En ze hebben nu twee huurlingen die het ook kunnen opvangen.

Ik snap helemaal dat Denneboom weg wil hoor..

hij krijgt gewoon te weinig speeltijd (maar was ook niet gek als je Arnautovic moest paseren)

en nu zijn de alweer wat aanvallers bij gehaald (ruiz,parker) dus word het voor hem weer moeilijker om in de basis te komen want geef toe met alle respect Denneboom kan het niveau jammer genoeg niet aan meer bij Fc Twente want die aanvallers wat wij nu hebben zijn wel wat stapjes hoger

Denneboom je bent een goede kerel jij hebt ook nooit zitten klagen ik hoop voor je dat jij een mooie club bent miss voor een klein bedragje weg doen en anders gewoon Tranfser vrij

Denneboom het ga je goed

Jammer dat hersi weggaat.. Hij bracht altijd wat extra als die er in kwam..
Die Denneboom wat ben ik blij dat die weggaat.. Die jongen zit echt helemaal niks in!! Gaat precies in de lijnen lopen dat je geen bal kunt krijgen. Mega slechte actie in huis en inzet 0,0. We hebben hem als die erin kwam gevolgd en in de bekerfinale wat is die van slecht!

17 juli 2009 om 08:39

Idd Denneboom is voor ons heel belangrijk geweest anders waren we al gelijk uitgeschakeld tegen Stade Rennais

en inzet heeft hij juist vind ik voor de rest kan hij het niveau al niet meer aan en hebben betere aanvallers in huis met alle respect voor Denneboom

hij kan makkelijk het niveau aan van een middenmoter subtop is iets te hoog!

denneboom is voor ons belangrijk geweest met een aantal doelpunten, alleen hij heeft helaas niet de stappen kunnen maken die de rest van het elftal wel heeft gemaakt.

Leuke voetballer voor een speler in de subtop, die graag omhoog wil, alleen als je echt de aansluiting wil gaan vinden met de top gaat dat niet lukken met romano.

Hoop wel dat deze jongen net zoals hersi een mooie club gaat vinden, dat gun ik ze allebei van harte.

Als deze spelers gewoon een normaal salaris vragen zijn ze zo weer ergens anders on de pannen. Zouden bij menig subtopper niet misstaan. Voor het niveau wat Twente nastreeft is het nu misschien niet goed genoeg (meer). Toch neem ik aan dat ze flexibel omgaan met deze jongens aangezien ze nooit geklaagd hebben of iets dergelijks over hun reserverol en zich altijd in gezet hebben. Ik zou het ook niet fijn vinden als ik derde of zelfs vierde man op een positie was...

Dus Twente bedank deze jongens en laat ze naar een leuke club vertrekken.

Hersi en Denneboom zouden prima spelen bij een club die niet in de top 5 mee speelt. Het zijn beide goede spelers maar voor dit niveau vind ik ze toch niet de beste. Het is dat we bij Utreg al aardig inkopen hebben gedaan maar anders had ik Hersi graag zien komen.

Het enige wat twente kan doen is spelers bedanken voor bewezen diensten en voor een prikkie verkopen. Ze hebben hun best gedaan, maar nooit echt uit de verf gekomen. Hersi had ik meer van verwacht, maar wat wil je met perez voor je. Dan houdt het toch snel op. Hij heeft ook pech gehad, dat de ballen van hem er vaak niet in zijn gegaan, anders voetbal je toch makelijker voor jezelf.

Denneboom had ik veel van verwacht toen hij van nec kwam, maar is hier, ja ondanks zijn belangrijke doelpunten die misschien anderen ook hadden kunnen maken, gigantisch door de mand gevallen. Hij kon gewoon niet mee met het niveau. Ik heb een aantal keer op hem gelet en je ziet gewoon dat het een dommere voetballer is die graag rechtdoor naar voren rent. Totaal geen inzicht. Hij liep in de meeste wedstrijden de gaten dicht voor anderen of verstopte zichzelf compleet.

Maar, dit meen ik echt, beide waren goede waarden voor de reservebank! Beiden hebben gewoon als het moest er steeds gestaan zonder te morren, hier moet je ook respect voor hebben.

Hersi en Denneboom: bedankt en hopelijk een mooie club! (southampton was toch gecharmeerd van denneboom?)

17 juli 2009 om 09:35

Je doet beide spelers wel een beetje te kort door ze als goede 12e man te bestempelen. In het seizoen voor tijdperk Mcclaren, dus het laatste seizoen van Rutten, heeft Hersi vooral in de 2e helft van dat seizoen regelmatig het verschil gemaakt voor twente, ook als basisspeler. Denneboom stond ook gewoon vast op de rechtsbuitenpositie en speelde heel behoorlijk. Twente heeft er vcl mee bereikt.
Hersi kreeg echter het probleem dat Perez kwam en Denneboom de razendsnelle ontwikkeling van Arnautovic. Beide spelers kregen daarna veel minder kans zich te onderscheiden (wat denneboom nog wel paar keer deed met belangrijke doelpunten, en hersi met het doelpunt in de finale) Ze hebben zich (samen met wellenberg) voorbeeldig gedragen, ondanks de geringe speeltijd. Erg belangrijk, zodat Mcclaren zich op de overige spelers kon richten.
Ik gun ze een mooie transfer en dat ze nog veel speelminuten kunnen pakken de komende jaren.

17 juli 2009 om 09:46

Ik denk niet dat ik ze tekort doe, denneboom komt gewoon tekort en is altijd tekort gekomen. Ik had verwacht dat hij wel zou kunnen aanklampen toen hij kwam, maar hij heeft het gewoon nooit gered. Dit wil niet zeggen dat hij geen vaste waarde is geweest... dit wil alleen zeggen dat hij ondanks zijn waarde tekort is geschoten bij twente. Wel alle respect voor hem. De manier waarop hij altijd tegenover zijn wisselplaats heeft gestaan.
Voor Perez hadden we el ahmadi en engelaar, daar kwam hersi ook niet echt tussen, al zag ik hem graag invallen hoor. Die heeft gewoon pech gehad met de mensen die we in het team hadden. Van hem had ik wel verwacht dat, als hij vaste basisspeler geweest was, hij meegegroeid was qua niveau. Nu hebben we gewoon betere mensen daar staan.

Nogmaals, niets ten nadele van de personen zelf.

Ben bang dat Denneboom daar nog niet meekomt. Het is niet dat ik iets tegen Denneboom heb maar hij speelt gewoon niet goed hoor. Loopt precies zo dat hij geen bal kan ontvangen wat te maken heeft met bang om fouten maken.

tukkerf helemaal met je eens!!

De aankoop van Denneboom heb ik nooit bergrepen,ik vond voor dat hij bij Twente kwam al een matige speler.oke hij is een paar keer belangrijk geweest maar hij kan het niveau niet echt aan.hij zou een goeie zijn voor onze buurman heracles.

Ik wens hem veel succes bij zijn nieuwe club

17 juli 2009 om 10:24

Ben het helemaal met je eens! Net wat je zegt, hij heeft een aantal belangrijker doelpunten gemaakt........ Toch kan een speler die op de rechterflank staat, dus ipv Denneboom, ook belangrijke doelpunten maken, want Arnautovic heeft in de 119de minuut tegen de Graafschap gescoord (1-0), Arnautovic heeft in de uit wedstrijd bij Olympique marseille de (0-1) gemaakt enz.

Het was te verwachten er zijn nou eenmaal betere spelers op die posities. Met alle respect voor Denneboom maar het niveau van Fc Twente ligt denk ik iets te hoog voor hem. Veel succes Denneboom !

Ik kan het me goed voorstellen dat hij op zoek wil naar een andere club. Overigens vind ik dat Romano altijd heel veel inzet heeft getoond en ook vorig jaar een aandeel heeft gehad in het succes. (oa belangrijke doelpunten tegen Rennes en Santander)
Ook in het jaar daarvoor had hij een leuk aandeel en was die wel vaste speler aan de rechterkant. Lang altijd was het niet goed maar hijj had wel z'n waarde. Bovendien oogt hij heel relaxed en lijkt het erop dat die altijd lol heeft, ook als die niet speelt, vind ik mooi om te zien. Dus heel veel succes bij je (mogelijke) nieuwe club en bedankt voor je inzet. Denk dat die beter in een 4-4-2 systeem tot z'n recht komt om een balvaste spits heen. Denk dat de combinatie Kufo - Denneboom bijvoorbeeld wel heel rendabel zal zijn.

Dat ze weg willen is niet meer dan logisch nu dat nu dat twente 7 spelers heeft gekocht en 2 spelers op huurbasis erbij heeft gehaald.

Hoofdstuk Hersi:
ik vindt het heel jammer dat hij weg wil maar aan de andere kant het werd natuurlijk wel heel erg moeilijk met perez en akram voor hem dus de stap is meer dan logisch.
en 100% gegunt na de mooie tijd in enschede heb toch nog steeds een zwak voor hem tis dan wel een kleine speler maar lekker snel, behendig, balvast en creatief in de oplossing. Zou in een ploeg in de middenmoot van de ere-divisie zeker niet misstaan bij b.v. Nec, Nac of Grûn.

Hersi bedankt voor de mooie tijd en het ga je goed tis je gegund.

Hoofstuk Dennenboom:

Hierover kan ik kort zijn, ja in het begin scoorde hij belangerijke doelpunten tegen o.a. stade rennes.
Maar hoe verder we het seizoen ingingen en hoe verder de spelers zich ontwikkelden, daar bleef dennenboom achter en toonde geen ballen meer te hebben qua ontwikkeling dat hij in de finale niet werd terug gewisseld lag daaraan dat we niet meer konden wissellen want anders was hij eruit gehaald dit was dan ook het dieptepunt van zijn twente loopbaan.
Kortom als je jezelf niet kan mee ontwikkellen met een ploeg komt de tijd dat je moet gaan, dus dennenboom het ga je goed, misschien dat een Ado den haag wat voor je is maar een niveau van een team bij de 1ste 8 zit er voor jouw niet in.

ik begrijp hersi heel goed waarom niet naar een club als willem Ii daar zou hij zeker meer speeltijd krijgen dit geldt overigens ook voor denneboom maar vind hem niet meer zo sterk als een paar jaar geleden hersi heeft kwaliteiten te kort om perez uit het veld te spelen maar of denneboom bij willem Ii een vaste waarde zal zijn betwijfel ik

Romano is al jaren geen voetballer voor het kaliber Twente. Twente was toen ze hem kochtten hetzelfde team als N E C. Van N E C verkassen was toen geen stap omhoog maar vanwege het salaris, maar langzaam is Twente beter geworden dan N E C en is het stappen gaan maken in de voetbalwereld. Zo hebben ze enorme goede inversteringen gedaan in het buitenland, en Elia en Arnautovic voor winst verkocht.
Romano is doordat die spelers goed presteerden terecht gekomen op de bank en datzelfde geld voor Hersi. Perez, Janssen, Tiote, Brama allemaal betere spelers volgens Steve. Daarom is het niet verkeerd als Youssef terugkeert naar Nijmegen en hier de strijdt aan kan gaan met Schöne. Ik ben benieuwd de aankomende dagen of weken wat hun definitieve beslissing zal zijn.

Misschien is er rond kerst interesse voor Denneboom
Maar serieus: hij komt natuurlijk tekort voor Fc Twente. Een leuke speler idd voor Nec ofzo, maar voor dat soort clubs zal hij nu wel teveel verdienen. En Nec heeft de selectie rond, zeker voorin na de komst van Vleminckx en Fejzullahu. Hopen voor Denneboom dat hij in het buitenland aan de bak komt.

deze spelers komen net te kort voor twente
vind dan ook goed dat ze zelf aangeven dat ze willen vertrekken
twente heeft zich denk ik wel goed versterkt voor volgend seizoen, maar we wachten af natuurlijk
ben benieuwd wie mc claren gaat kiezen voor het middenveld, hij heeft keuze uit
brama,perez,tiote,akram,jansen

Nou ik wil geen gekke dingen zeggen, maar bij Ado gaat al best een tijdje het gerucht dat Denneboom zou komen. Dus ik zou er niet gek van opkijken... (alleen hebben we dan onze zuinige Td natuurlijk)

17 juli 2009 om 11:18

@mikeydh
jullie hebben Twente ook met Elia/hsv geholpen dus vanuit ons kunnen we ook nog wat gaan regelen. Enne Romano zal dan in het vervolg ook niet meer zo verschrikkelijk "mooi" tegen jullie scoren, dus daar zijn jullie dan ook meteen van af. Kan Waterman ook weer gerust slapen.

Logisch 2 spelers die met de Middenmoter meekunnen beter gaan ze naar een andere club meer speelminuten maken. Kan denk ik wel iets voor de nummer 14,15,16,16,18 zijn.

Ik vind het allebei 2 spelers met een voorbeeldige instelling!
Zo hoort het zoals hun zich gedragen, ze zeuren nooit maar staan er wel als het moet. Ik vind het jammer dat ze weg willen maar ik kan het ook wel begrijpen. Wat wil je als je Perez voor je hebt? En voor Denneboom vorig seizoen Arnautovic. Ik hoop dat ze allebei een mooie club vinden waar ze goed passen en veel aan spelen toe komen! Als ze gaan verdienen ze een geweldig afscheid ook al waren er soms momenten dat ik ze kon schieten
Denneboom, Hersi, veel succes bij jullie nieuwe club ( waar ze dan ook terecht mogen komen ).

hersi, Denneboom

Deze twee spelers heb ik zien voetballen maar die nieuwe 4 nog niet.

Akram heeft mij op de confed cup nog niet kunnen overtuigen.
Parker daarentegen vond ik nog wel potentie hebben.
De andere 2 heb ik nog niet in actie gezien.

Ik zou Denneboom wel weer terug willen zien bij Nec. Voor de positie van Hersie hebben we Schone al. Ik denk alleen dat Nec een heel eind is uitgewinkeld en Denneboom zal wel niet voor een appel en een ei wegmogen ben ik bang.

Ik kan het heel goed begrijpen dat ze weg willen. Allebei hebben altijd een prima instelling en ze hebben beide ook nog wel wat belangrijke goals gemaakt. Jammer voor hun dat er zoveel versterkingen zijn, want anders konden ze bij Twente blijven en ook wat speeltijd krijgen, maar nu met de nieuwe aanwinsten die die kans heel klein. Hersi is altijd een goede middenvelder geweest, die gewoon handig is in sommige wedstrijden, vooral in wedstrijden waar je al met 2-0 voor staat en je wilt de score uitbouwen. Ja Denneboom, laat ik het zo zeggen: hij kon mij nooit overtuigen. Ondanks dat hij wat belangrijke goals heeft gemaakt voor Twente, heeft hij het eigenlijk noooit echt goed genoeg gedaan bij Twente. Veel acties mislukten en vaak ook heel amatig met afronden. Altijd als Denneboom in het veld stond was de hele rechte kant lam, want hij vertraagde het spel alleen maar en meestal leed hij ook nog balverlies. Ik zal het mooi vinden al hij een nieuwe club vind waar hij het wel kan brengen, maar bij Twente is hij toch niet goed genoeg.

Ze hebben allebei hun kwaliteiten maar zijn niet goed genoeg voor de top in Nederland. Ik hoop dat Denneboom in Nederland blijft, die jongen racet de flank af, ik vond het altijd leuk om naar hem te kijken maar ik zie wel in dat er betere aanvallers zijn.

ik wil hem wel op de fiets wegbrengen, wat een bal gehakt, die komt nog geen lantaarnpaal voorbij. de misser in de finale al toppunt.

Ik begrijp heel goed dat deze jongens weg willen.. Kansen op speelminuten is vooral voor Hersi zeer gering met een middenveld met oa Akram, Janssen, Brama, Tioté, Chery, Vujicevic en Perez

Ik zeg Denneboom naar Den Haag halen! Perfecte speler voor op de flank.

ik lees tot, mijn schrik hier berichten van ( twente suporters )die vinden dat hersi en denneboom niet waardig zijn voor dit twente en hun heil maar moeten gaan zoeken bij een subtopper /??? twente is in mijn ogen ook nog steeds een subtopper wat op de goede weg is maar wel een subtopper die gewoon voor een plaats bij de beste 5 gaat

Youssouf deed het toch wel lekker in voorbereiding,pakte toch redelijk veel goals mee.
Romano heeft de pech dat Mcclaren voor Arnautovic koos.maar als Arnautovic vertrekt richting Milaan dan heeft die een kans

Boschker
Stam
Douglas
Wisgerhof
Kuiper
Tiote
Perez
Janssen
Ruiz
n`Kufo
Parker

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Vitesse26-2
8.AZ237
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger154
M. SadílekMiddenvelder150
M. VlapMiddenvelder152
D. LimniosMiddenvelder142
L. UnnerstallKeeper140
M. HilgersVerdediger141
R. ZerroukiMiddenvelder142
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren