Cissokho kan transfer naar AC Milan vergeten

Donderdag, 18 juni 2009 om

De overgang van Porto-verdediger Aly Cissokho naar AC Milan is definitief van de baan. Bij de Fransman werd woensdag een tandprobleem ontdekt dat op latere leeftijd kan uitmonden in pubalgie, waardoor de Italianen besloten hebben het gereserveerde be...

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

65 reacties (laatste reactie door ManuKing)

Ouh, dat is echt lullig! een tandprobleem dat zo kan uitpakken.

18 juni 2009 om 23:31

Tja spelen voor Porto is ook geen straf he

Ik denk dat het nog wel goed komt met deze jongen, Ac Milaan gaat er spijt van krijgen dat ze hem niet hebben gehaald.

Haha, wat erg zeg. Het is natuurlijk vervelend dat je voor zo'n rede niet naar een mooie club kan gaan. Ik dacht dat Milan zich nu alsnog ging verjongen maar blijkbaar zal dat nog een tijdje op zich wachten. Vreemd dat hij bij Porto wel mag spelen ondanks zijn 'medisch' probleem.

18 juni 2009 om 16:20

Porto betaalde 300.000 euro voor deze speler Milan moet er 15 miljoen voor betalen dat zal wel de reden zijn. Milan wil deze risico niet nemen voor 15 miljoen. Porto wel voor 300.000 euro

18 juni 2009 om 16:21

Nou er is nu dus nog geen probleem, maar een probleem zou kunnen ontstaan, waardoor je dus het risico loopt een flink bedrag neer te leggen voor een speler die over een aantal jaren ziek wordt. Maar het kan net zo goed zijn dat hij hiervan nooit last zal krijgen..

Waarom laat hij niet gewoon al zijn tanden verwijderen? Zou een prachtig statement zijn naar A C Milan. Denk alleen niet dat zijn vrouw het zal accepteren. Het zou wel een mooie, unieke voetballer opleveren; 1tje zonder tanden.

On:
Dit is dus in en in triest voor deze jongen. Het leek een jongensboek te worden, maar zijn respectievelijke tanden steken er een stokje voor. Het kan verkeren. Ik denk dat hij met gemengde gevoelens zijn tanden zal poetsen vanavond. Sterkte ermee, prachtige voetballert.

18 juni 2009 om 16:20

Gewoon implantaten nemen? En wat zijn trouwens respectievelijke tanden?

On: Heel erg jammer natuurlijk voor hem, hier zal hij wel enorm van balen! Maakt een geweldige ontwikkeling door en ik had hem dit wel gegund.

18 juni 2009 om 17:05

Proevomaster, wat een onnozele opmerking, nietwaar?

Ik had al een vermoeden dat al na slechts 5 seconden googelen werd bevestigd:

Pubalgie is geen tandaandoening, maar de gevoeligheid ten anazien van deze aandoending kan blijkbaar 'gemeten' worden door de tanden te analyseren. Pubalgie heeft iets te maken met aanhechtingen rondom schaambeen (bekken en lies), redelijk cruciaal voor ene voetballer. Hier kan blijkbaar mee geleegd worden dmv veel rust, daar betaald Milaan natuurlijk niet voor.

18 juni 2009 om 21:33

Whaha proevomaster. weet ff niet of je het meende of dat het een grap was.

Het is natuurlijk niet de tanden die de risico op een spierblessure veroorzaakt, de tanden is een manier om dat te constateren.

neemt die toch een kunstgebit

on: lullig dat je daardoor niet naar een top club heen kan

Iemand die mij uit kan leggen wat 'pubalgie' is?

18 juni 2009 om 16:29

Meestal heeft een patiënt met pubalgie een te holle rug, krachtige quadriceps, maar zwakke buikspieren en een samentrekking van de spieren rond het zitbeen die er niet in slagen het bekken te ondersteunen wanneer de voet op de grond wordt geplaatst.

18 juni 2009 om 16:29

In de meeste gevallen volgens mij letsel aan het lieskanaal, maar het kan ook een aandoening aan de buikspieren of adductoren elders in het lichaam zien. Het is een echte sportblessure, veroorzaakt door overbelasting. Drogba heeft het ook had, las ik ergens. Die is daarvoor wel geopereerd.

18 juni 2009 om 16:42

Bedankt voor de uitleg guys!

18 juni 2009 om 16:44

Op de Engelse versie van wikipedia (http://en.wikipedia.org/wiki/athl. staat dat Kaka er ook aan lijdt. Er wordt verwezen naar een krantenbericht van half december 2008.

Hoe werkt deze ziekte dan, blijkbaar kun je er gewoon mee voetballen. Real Madrid wou zelf een risico nemen van 65 miljoen...

Dave van den bergh (ex Utrecht) wordt trouwens ook genoemd

Wat is pubalgie ?? en op latere leeftijd is dat op z'n 50ste of al eerder?
anders toch geen probleem voor Ac Milan?

Heb net even gegoogled op pubalgie, dat is dus een bijverschijnsel van andere aandoeningen, zoals bijvoorbeeld een tandprobleem.
Jammer voor beide partijen...

18 juni 2009 om 16:22

Maar wat voor problemen kan dat opleveren die voor een voetballer van belang zijn?

Dit is echt vies dan kan bijna geen en transfer doorgaan dit vind ik kinderachtig.

18 juni 2009 om 16:37

Waarom kinderachtig? Zou jij 15 miljoen betalen, zonder zeker te weten of het goed gaat komen? En al zeker Ac Milan, die al vrij krap in kas zitten als ik het goed heb.

Het is vaak een gevolg van overbelasting, een ontsteking van het schaambeen, op de plek waar de adductoren zijn aangehecht.

Het kan dus gaan van overbelasting, ontsteking, scheuren en zelfs het totaal afscheuren van spieren ten opzichte van het bot.

Haal Taiwo van Marseille ook een hele goede linkerverdediger!

Is idd heel jammer dat hij op zo'n manier niet Ac toe kan.. had het niet verwacht zo'n tand kun je toch trekken of moet hij zijn heel gebit vervangen...
Jammer vond het toch een goeie speler

Zonde van zijn kwaliteiten ik had hem het liefst gezien in het Milan tenue.

Sneu voor die jongen, dit gun je niemand. Kan je eindelijk een grote stap in je carrieré zetten gebeurt dit..ik hoop dat die ergens anders aan de bak kan maar ik denk eerlijk gezegd dat andere topclubs dit ook in hun achterhoofd houden

Toen ik dit artikel las stond ik met men mond vol tanden :-) Hoe kan je daarvoor nu iemand medisch afkeuren?

Pubalgie kan vootkomen van verschillende spiergroepen.
Oorzaken zijn overbelasting , slechte houding van het bekken

dit vondt ik dus op google

wel spijtig dat hij ni mag gaan khad em graag gezien in Milan...

18 juni 2009 om 17:00

Jaaah jammer dat het niet doorgaat! Bedankt voor het zoeken

Offf: vondt ik! Hoe kan iemand die woont in Nederland nou 'vond ik' opschrijven!

Verledentijd nooit Stam + t dus dat is al 1 grote fout! en daarbij komt nog eens dat de Stam + t alleen maar moet als een hij vorm. Dit houdt in dat, dat nooit hoefd bij een ik vorm!

18 juni 2009 om 17:07

Wel grappig dat jij dan hoefd met een 'd' schrijft

on: Erg jammer voor deze speler! Al denk dat ik dat je voor 15 miljoen ook prima andere gelijkwaardige verdedigers kan krijgen.

18 juni 2009 om 18:10

Is een grapje neem ik aan. Heel Nederland maakt die domme spelfouten (d gebruiken in plaats van t in de tegenwoordige tijd, zoals: gebeurd)
afijn, ik vind het heel sneu voor Cissokho, had hem de transfer echt gegund en hij is gewoon een goeie back. Is er niet iets aan te doen dan? Zodat de transfer gewoon door kan gaan..

Ik denk dat Fc Porto heel blij zal zijn met dit 'probleem'.

Voetballers worden tegenwoordig van top tot teen onderzocht. Aan de ene kant logisch en goed, omdat je waar voor je geld wilt hebben. Maar aan de andere kan is het belachelijk dat een transfer wordt geannuleerd wegens een tandprobleem.

Eigelijk vind ik dit stuk wazig, kan iemand me uitleggen wat er nou precies gebeurd is.

een tandprobleem da kan leiden tot pubalgie? Die mens moet lange tanden hebben..
Spijtige zaak, als ze der 15 miljoen voor wilden geven zal het toch nen deftige speler geweest moeten zijn...
Vraag me af hoe dat zijn verdere carriere der zal uitzien als andere clubs der ook weet van hebben.

ongeloofelijk niet naar een top club om je Tanden bij arnoutovich was het een middevoetsbeentje maar je tanden dat is toch wel apart eerlijk gezegt denk ik dat Ac geen zin heeft zo veel te betalen waar porto maar 300 000 hoefde te betalen

geweldige back trouwens als hij nu naar juve gaat staat milan goed in zijn voor gek

Wel balen, maar spelers als Drogba hebben dit ook gehad heb ik gelezen, dus je kunt er zeker wel mee op een hoog niveau spelen en het hoeft je dus ook niet persé in de weg te gaan staan, misschien dat hij alsnog naar een topclub vertrekt als deze een oplossing ervoor vind, door bijvoorbeeld een apart trainingsschema voor hem te maken.

Athletic pubalgia:

Well-known sufferers include:

A.c. Milan midfielder Kakà

Daarom heeft Milan Kaka verkocht

Maar wel vreemd dat het bij Kaka geen probleem is......

Pubalgie = liespijn / beetje wassen neus, voor hetzelfde geld scheurt hij binnen een maand zijn kruisbanden en dan zijn ze bij Milan verder van huis. Niets is zeker........

wat voor tandprobleem heeft ie precies?

18 juni 2009 om 17:07

Lees! Stata pas 1000x uitgelegd, als je niet bereidt bent te lezen, waarom participeer je dan in deze discussie, of op dit forum

18 juni 2009 om 20:09

Niet eens een keer henny je moet eerst zelf lezen voordat je gaat posten??staat alleen tandproblemen.

Ac Milan heeft zich gewoon op het laatste moment bedacht, en ziet in dat het toch wel een enorme smak geld is voor zo'n speler, en nu voeren ze dit aan als argument om hem toch maar niet te halen. Net als Koné toendertijds bij Ajax...

18 juni 2009 om 18:36

haha maar ik denk niet dat Ajax daar nu spijt van heeft gehad, want hoewel hij nooit last van die mogelijke hartploblemen heeft gehad, kan je niet zeggen dat hij dat bedrag waard was, het is ook niet voor niets dat Psv hem bijna voor zijn aankoopbedrag doorverkocht. (2 miljoen euro winst is natuurlijk niet gewelidg).

On Lijkt me wel lullig voor deze speler zelf. Maar we kunnen Milan niks kwalijks nemen sinds 15 miljoen euro niet iets is waarmee je moet gokken.

Ik zie het ook als een excuus, omdat deze jongeman een stormachtig seizoen doormaakt, maar nog niks bewezen heeft.
Verder is het een zeer getalenteerde voetballer, die er als alles goed gaat, er gewoon komt. En dit jaar helpt hij Fc Porto nog een keer naar kampioenschap en dan gaat die voor 25 miljoen, alleen maar beter voor Porto

Nu kan hij het wel schudden moch hij een ander transfer hebben. Zijn persoonlijk medische informatie is nu wereldwijd (ik zou pist off zijn). Ik denk dat geen club hem nu wil hebben. Echt jammer en ik wilde hem graag in milan schitterend.

18 juni 2009 om 19:19

Helemaal mee eens. Ik vind dat deze gegevens niet in het openbaar terecht mogen komen.

daarvoor heb ik maar een woord : Fraude

Toch gek dat iets aan de tanden iets aan de bekken/lies kan veroorzaken.

Kan een operatie dit dan niet verhelpen? Want mocht hij er daadwerkelijk aan lijden, dat is dan natuurlijk niet erg lekker maar als het te verhelpen valt lijkt het me geen probleem. Als hij dan een paar maandjes niet mag voetballen, so be it, als hij een paar wedstrijden van het begin van de competitie mist valt dat nog wel op te vangen. Misschien een beetje gezeur maar had hem graag bij Milan zien voetballen, een groot talent. Hij heeft zich snel omhoog geknokt. Denk dat hij wel degelijk een aanwinst zou zijn voor Milan. Maar hopen dat er nog verandering in komt.

Heeft Porto toch goed gedaan voor 300.000 euro. Vindt het een helegoede speler en hij stijgt in een half jaar toch behoorlijk in waarde!

Goed om te lezen in de reacties wat pubalgie kan veroorzaken..maar zou toch ook wel fijn zijn als er in het bericht zelf wat meer info over pubalgie werd gezet.

zo speler zal nu zelf ook wel denken van ..als Ac Milan mij hierom niet wil hebben maar in eerste instantie wel 15 miljoen euro voor mij wil betalen is het dan niet verstandig om er wat aan te laten doen!! Porto mooie club...maar Ac Milan daar droomt elke speler wel van denk ik...zou zonde zijn als hij door een mogelijke pubalgie nooit een stap verder komt!! (misschien dat er een andere grote club het wel aan durft)

Echt pech hebben, was een mooie aanwinst geweest.
Maar de Milanese medici zullen het risico wel heel goed hebben ingeschat.
Pech, verder zoeken maar Milan!

Klote voor hem zeg, niet alleen gaat ze transfer niet door maar is hij meteen een stuk minder gewild voor andere clubs dan voorheen.
Ook voor jezelf niet persé een fijn gevoel dat je weet dat je niet al te stevig in elkaar zit

Het is een probleem wat steeds meer en meer bij voetballers zal voorkomen puur door overbelasting.
Spelers krijgen tegenwoordig ook haast geen rust meer en dat is een absolute voorwaarde om pubalgie preventief te voorkomen.
Staat 3 tot 6 maanden absolute rust voor.

18 juni 2009 om 20:17

precies, jij hebt het tenminste opgezocht op internet..
zo'n voetballer mag dan ook minder trainen en er zitten nog veel meer nadelen aan zo'n voetballer

Vind het wel beetje stom hoor eigenlijk, maar voor 15 miljoen kan je dat risico eigenlijk niet nemen.
Wel zonde voor zo een jongen
hij had wel gehoopt op een tranfer naar milan

Ik wist niet dat het gebit van spelers ook wordt gecontroleerd op een medische keuring? is dat bij alle topclubs zo?

Jammer tog erg goed,en helemaal niet arrogant ofzo....jammer jammer erg jammer
maar denk toch dat hij beter bij Porto kan blijven voor een tijdje wat meer ervaring opdoen en ontwikkeling

offtopic;weet iemand hoe je ´´je´´ profielnaam kan veranderen
alvast bedankt

mensen,

zoek eens op google.nl en toets pubalgie in..dan heb je misschien een idee waarom ac milan van deze aankoop afziet..

Na al die reactie moest ik toch het volgende kwijt:
- Hij is in Frankrijk geboren dus sjoemelen over zijn leeftijd is Onmogelijk!!!
- Als je eenmaal volwassen bent dan zijn al je tanden (m.u.v verstandskiezen) doorgebroken en er weinig verschil tussen het gebit van iemand van 22 en 29. Al zou je bij ene meer slijtage kunnen hebben dan ander, maar das weer persoons geboden
- Ten derde ernstige tandvleesproblemen met botafbraak en dus gebitsverlies schijnen o.a sterk gerelateerd te zijn met hart- en vaatziekten, maar daarvoor is nog geen hard wetenschappelijk bewijs!

Ik vind dat de clubarts dit meer aan echte experts moet over laten want een gewone arts weet zo goed als Niks!!! over de tanden en de mond. Want dat is vakgebied van een tandarts en kaakchirurg!

19 juni 2009 om 04:59

Heb je het copy/paste gevonden???? Gister zei je exact hetzelfde!!!!!!!

Ik geef Milan groot gelijk. Gokken doe je met een briefje van 100, niet met 15 miljoen!!!!

Wel jammer voor de speler en voor beide clubs!!

Dat is balen voor hem en opgelucht ademhalen voor Jankulovski Milan moet wel de zoektocht naar een back voortzetten, of dat nou een links- of een rechtsback is omdat Zambrotta op beide posities uit de voet kan.
Ik vond 15 miljoen ook wel veel voor een speler die goed kan voetballen, maar geen geweldige back is. Zo zie ik hem tenminste niet.
Hoop niet dat Milan nu opeens met een back van boven de 30 komt, dat zou tegen de wensen ingaan van alle Milan fans.

De medische staf van Milan verdiend toch een pluim want als deze speler over een jaartje of 2 ernstig geblesseerd raakt hebben ze enorm veel geld verloren.

misschien moet Porto hun vraagprijs verlagen naar een miljoentje of 6-7 en zijn grote clubs sneller bereid om het risico te nemen.

Pubalgie had wel even toegelicht mogen worden in het artikel. Ik denk dat de meeste niet weten wat het is. En een artikel heeft toch meer nieuwswaarde als men weet waar het over gaat.

Erg jammer als je tanden je een toptransfer niet gunnen.wedstrijden wat ik zag van hem speelde hij altijd goed nochtans , zal een grote worden later!!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1675 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Juventus5630
2.Napoli4721
5.AS Roma3311
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
Leonardo BonucciVerdediger00
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina AC Milan.

In de wandelgangen

Maandag 21 januari
Krzysztof Piatek wordt dinsdag medisch gekeurd en zet daarna zijn handtekening onder een contract tot medio 2023 bij AC Milan. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren