Van Basten gaat in gesprek met supporters

Zondag, 8 februari 2009 om

Het gaat niet goed met Ajax. De Amsterdammers hielden slechts een punt over aan de laatste vier wedstrijden en hebben de titel uit het zicht zien verdwijnen. De supporters zijn boos over die slechte prestaties en gaan maandag rond de tafel met trainer Marco van Basten, zo meldt NRC Handelsblad zondag.

Eerder deze week werd er al een trainingssessie van Ajax verstoord door enkele tientallen fans die het veld opliepen om verhaal te halen over de huidige situatie. Zondag verloor Ajax opnieuw (4-1 tegen Vitesse). Daarom gaat er morgen een afvaardiging van supporters van Ajax in gesprek met de oefenmeester.

Algemeen directeur Rik van den Boog is waarschijnlijk ook aanwezig bij het onderhoud. De supporters van Ajax willen niet alleen hun onvrede uiten, maar ook wederzijds begrip voor elkaar kweken, zo weet de landelijke krant.Gerelateerd

179 reacties (laatste reactie door Mikeajax93)

Ik kan alleen maar zeggen Klasse!!

Vind het een hele verbetering te horen dat trainer/ directeur om de tafel willen met supporters (ver.)

8 februari 2009 om 18:34

Ik heb wel het idee dat ze dit alleen doen om de supporters rustig te houden en zo te zorgen dat ze niet weer de training onderbreken.

8 februari 2009 om 18:43

Waarom klasse, wat verwacht je hier dan precies van ?

8 februari 2009 om 18:55

Het zal waarschijnlijk leiden tot meer rust bij de supporters.. omdat ze hun verhaal hebben kunnen doen.

Ik heb er vertrouwen in dat Van Basten deze selectie wel weer aan het voetballen gaat krijgen, dus dan is rust wel een belangrijke factor..

8 februari 2009 om 19:07

Denk dat men meer gebaat is bij rust bij de spelers, dus blijf ze gewoon steunen.
Denk eerder dat de directie met van Basten moet gaan praten, maar denk niet dat Blind sterk genoeg is.

8 februari 2009 om 19:20

Was net wel opmerkelijk om te zien.. De spelersbus komt aan bij de Arena, waar een grote groep supporters stond te wachten op de bus om verhaal te halen... Nadat deze aan de kant zijn gegaan met de woorden ´morgen is er een gesprek´... Op het moment dat de spelersbus voorbij komt gereden blijkt toch het respect van de supporters een haag vormend allemaal te klappen voor de spelers.. Klinkt heel ironisch maar wel mooi om te zien!!

8 februari 2009 om 19:52

Haha en jij denkt dat die supporters dat deden om hun respect te tonen? Lijkt mij toch eerder dat het puur cynisme van ze was. Ik denk dat ze dat van te voren hadden afgesproken, of er nou een melding was van dat gesprek of niet.

8 februari 2009 om 20:09

@ Fr19082008

We zullen het natuurlijk nooit weten en waarschijnlijk zullen ajacieden dat zien als een respect betuiging, anti-ajacieden omgekeerd...

8 februari 2009 om 20:43

Lol....respect. Dat was een applausje voor de uitstekende prestaties van de afgelopen dagen! Cynisme ten top! Das ook Amsterdamse humor

8 februari 2009 om 21:11

Schande van de supporters die toch de ajax bus weer tegen heeft gehouden zodat ie niet verder kon rijden,, ik vraag me af of je je dan wel supporter mag noemen.
Ik denk dat een training verstoren en een spelersbus tegenhouden alleen maar averechts werkt ,, dus alle domme "supporters"hou jullie gewoon gedeist,
A
J Komt Er Boven Op
A
X Cbs!

helemaal gelijk maar het valt me wel op dat stekelenburg terug is en een nieuwe verdediger verliezen ze alles.
en ik hoop dat van basten wijs genoeg is om vermeer op doel te zetten tegen fiorentina.
want hij keept echt heel goed maar met uitkomen moet hij uitkijken.

8 februari 2009 om 18:38

De puntenverliezen liggen niet enkel aan Wielaert en Stekelenburg. Vermeer mag dus gewoon op de bank blijven. Ja Stekelenburg heeft een paar! foutjes gemaakt maar we verliezen niet dankzij hem. Het zijn nog altijd de aanvallers die 100 kansen nodig hebben om een bal uberhaupt in de goal te krijgen.
Kortom, tegen Fiorentina mag Stekelenburg gewoon onder de lat staan en ja Wielaert.. hij mag van mij de bank op en Oleguer erin, die heeft ook meer ervaring Europees gezien.

Valt me wel op dat je Stekelenburg uit de goal wilt maar Wielaert wilt laten staan terwijl je zegt dat het jou opvalt dat we ''alles'' verliezen omdat Stekelenburg En!! een nieuwe verdediger (wielaert) aanwezig is.

8 februari 2009 om 18:56

wielaert mag ook niet europees spelen, hij is al voor twente europees uitgekomen.

al met al vind dit een goed iets.
Zo laat het bestuurd merken dat ze ook aan de supporters denken en naar hen willen luisteren.

8 februari 2009 om 18:58

Ongelovelijk wat zijn de Ajax supporters hypocriet, Wielaert met veel bombarie binnen gehaald en de hele Ajax aanhang euforisch en roepen alsof ze hem persoonlijk kennen; "welkom Robbie!"

Wielaert heeft z'n sporen inmiddels wel verdiend bij Twente en ik heb Oleguer vele malen meer zien schutteren dan Wielaert, daar ligt het dus echt niet aan.

Van Stekelenburg ben ik nooit erg onder de indruk geweest maar desondanks is het een degelijke keeper, hij zal geen punten voor je pakken maar verspeelt ook geen punten voor je.

De poppetjes staan simpelweg niet op de juiste plaatsen.

8 februari 2009 om 19:05

Hypocriet? Ik zeg alleen dat ik liever Oleguer in het veld zie staan dan Wielaert. Ja ik ben wel blij met Wielaert maar Oleguer is een heel ander soort type verdediger dan Wielaert. wielaert heeft zijn sporen idd verdiend bij Twente. Je hoort me ook niet klagen?! Ik geef alleen mijn mening.
Stekelenburg heeft vorig seizoen en eind seizoen 2 jaar terug zeker wel punten gepakt voor Ajax. Waaronder een paar beslissende penalty's. Dit seizoen heeft hij mede door de blessure minder gekeept maar hij verspeelt onze punten niet! Dat doen de aanvallers en verdedigers, of naja iedereen dus.

De poppetjes staan idd op de verkeerde plek dat ben ik met je eens. Maar je hoeft niet zo te generaliseren, dit is mijn mening en jij zegt meteen dat Ajax supporters Hypocriet zijn. Niet echt netjes... en slaat ook nergens op!

8 februari 2009 om 19:50

Jij heb er duidelijk geen kijk op want steek heeft in deze competitie talloze wedstrijden verknald met blunders en slechte ingrepen of moet ik zeggen geen ingrepen.

De gestopte penalty's moeten we elke keer horen als het over steek gaat maar ik kan me weinig herinneren van wedstrijden die zijn binnengesleept door steek. Onopvallende keeper die zelden uitkomt geen spectaculaire reddingen en zeker niet constant .

een middelmatige keeper en een goeie penalty-killer .

Ik verwonder me over de hoeveelheid krediet die stekelenburg krijgt van de supporters want hij staat geregeld te vissen .

steek 17 wed 66 schoten op doel = 3,88 gemiddeld per wed. van de 66 schoten op doel houdt steek er 43 tegen dat is 65,1 steek krijgt in 17 wedstrijden 23 goals tegen.

Vermeer 20 wed 108 schoten op doel = 5,4 gemiddeld per wedstrijd van de 108 schoten op doel houd vermeer er 87 tegen = 80,5 vermeer 20 wedstrijden 21 goals tegen.

Deze cijfers liegen niet , Steek is duidelijk in het nadeel van vermeer, Hij speelt zelfs met een betere verdediging als je de gemiddelde schoten op doel telt.

dus al de supporters ergens over willen praten zouden ze dat moeten doen over de keeper. Het wissel beleid en wanneer sulejmani eens van het middenveld verdwijnt en gewoon linksbuiten komt te staan.

8 februari 2009 om 20:01

Ey hij kan liever Olequer er in doen voor Vermaelen want die man staat te slapen zag hoelaat hij ging stappen 5 seconde nadat de bal was gespeeld..

Mvb moet gewoon leren een goeie opstelling te maken. En gelijk 4-3-3 spelen dat is gewoon vaste systeem zowat van Ajax.. Dan had dit de aanval kunnen zijn Sulejmani - Bodul/leonardo - Suarez

van Links naar rechts natuurlijk !

8 februari 2009 om 20:14

@ Ridge13

Marco kan echt niet de schuld worden gegeven. Hij speelt met nagenoeg dezelfde elf als bijvoorbeeld tegen Nec of een paar wedstrijden in december. Nu draait het niet meer en komen ze in de "negatieve spiraal". Het is zo makkelijk om dan de trainer de schuld te geven, terwijl bijvoorbeeld Emanuelson er gewoon niets meer van bakt de laatste duels, idem Suarez, Vertonghen, Vermaelen, Sulejmani enz. Ik hoop dat het bestuur niet zo blind is als de meeste fans en Mvb en consorten gewoon de tijd geven, zoals ze beloofd hadden.

8 februari 2009 om 20:39

Hoeveel kansen heb jij vandaag gezien dan?
Stekelenburg is een fantastische keeper, maar Vermeer is op dit moment gewoon beter!!!
Geef hem een kans en wat betreft Wielaert, een goede verdediger, maar bij Ajax heeft ie nog niets, maar dan ook helemaal niets laten zien.
Van der Wiel en Wielaert stonden aan de basis van alle tegendoelpunten tegen Vitesse. Met de fouten van de Steek erbovenop heeft de verdediging vandaag gefaald! En voor zowel Wielaert, als van der Wiel en Stekelenburg is dit niet de eerste keer na de winterstop!
Daar bovenop komt dan dan het middenveld de bezieling mist en de aanval geen vuist kan maken.
Maar je wordt afgerekend op je tegendoelpunten en die hebben we genoeg de laatste tijd..

Ik hoop dat v Basten maatregelen neemt en vd Wiel, Anita en Stekelenburg voorlopig even niet meer opstelt.

8 februari 2009 om 20:47

@ajaxjc Helaas geeft een mooi logo van Ajax nog niet direct aan dat je er kaas van hebt gegeten. Mag ik je er op wijzen dat de wedstrijden in december nog met Huntelaar in het elftal werden afgewerkt. Dat was een spits en die heb je nu nietmeer in het elftal. Een Sulejmani moet vanaf links komen en Suarez van rechts en dan voor de goal....ja daar heb je dan niemand. Maar voetballen moeten ze kunnen. Alleen haalt Marco alle voetballende kwaliteiten er uit. Kijk eens naar de laatste wedstrijden en ook die van vandaag tegen Vitesse. Ik was er bij en wederom komen ze niet voor de goal. Het houdt op met balbezit achterin en op het middenveld maar de zestien komen ze amper binnen. Evenals in de wedstrijd tegen Heerenveen komen ze niet tot een schot op goal. Veldhuis kan zijn tenue gewoon aan de lijn hangen om te luchten, smerig is het niet geworden. Het is dus duidelijk dat de Marco de spelers niet op de goede plaats heeft staan en het beste er uit kon halen. Het vertrouwen is er volledig uit. Marco wijst ze niet de weg. Zag Sulejmani vandaag eens lopen, volkomen onzichtbaar en de meeste ballen legde hij weer terug. Nee, bij het Nederlands elftal blonk Marco al niet uit met het geven van vertrouwen aan spelers. Nog immer teert hij op de wedstrijd tegen Frankrijk en Italië. En dat was het dan....

8 februari 2009 om 20:49

Denk wel dat we de schuld bij Marco kunnen leggen hoor. Als je de opstelling ziet vraag je je af wat hij in hemels naam in gedachten heeft gehad. Als je door blessures ( of een bestuur wat $$$ ziet ) je spitsen kwijtraakt moet je wat creatiever zijn en niet krampachtig vasthouden aan een systeem met 3 aanvallers.

In deze pot had hij gewoon met Sulejmani en Suarez in de spits moeten beginnen. Niet dat geschuif met aanvallers als middenvelder en middenvelders als aanvaller. Simpel houden en duidelijkheid is het devies!

8 februari 2009 om 21:22

Belachelijk om Wielaert nu al af te schrijven! !! Spelers luisteren gewoon niet naar hem, let er maar op ik heb hem in de afgelopen thuiswedstrijden (want daar kan je hem ook zien als ie niet in beeld is) zo vaak iemand ergens heen zien sturen, die dan vervolgens de andere kant op liep, met name van der Wiel, hij bleek soms ook gelijk te hebben gehad, want dan ging het daarna mis. Van der Wiel mag er wat mij betreft uit, maar dat zal niet zo snel gebeuren, Oleguer mag lekker op de bank gaan zitten.

We lijken wel erg snel te vergeten, want Oleguer was zooo verschrikkelijk slecht in de laatste wedstrijden dat Ajax wel goed speelde, wat verwacht je van hem nu Ajax zo slecht speelt? Ik heb toen ongeveer iedereen hier op het forum horen roepen dat Oleguer er uit moest, zijn jullie nu al vergeten dat hij na terecht na 1 helft gewisseld werd en de wedstrijd daaropvolgend na 20 min al? Beide terecht, hij was slecht, ook op de rechtsbackpositie.

En dan doen jullie nu alsof Oleguer wisselen voor Wielaert de oplossing is? Alsof hij de schuldige is in dit verhaal?

Het team speelt gewoon met heel weinig vertrouwen, ze gaan angstig de duels in, geven te korte passes etc. ze hebben daarnaast ook geen enkel gelukje gehad, waardoor die periode misschien wat langer duurt. Met een goede overwinning kan de boel zo weer de andere kant omslaan.

Ik zie Van Basten graag met dit team spelen en dit laten staan, ook als het even niet loopt, als het niet loopt heeft het dan namelijk niks met de opstelling te maken, maar met het vertrouwen, want die spelers zijn echt wel goed genoeg om Vitesse over de knie te leggen. Stekelenburg hoeft van mij alleen het strijdtoneel te verlaten, hij doet het gewoon niet beter dan Vermeer en is toch meer bezig met zichzelf bewijzen voor een transfer dan met het idee om nog een paar jaar in Nederland te blijven. Ik vind hem al helemaal geen aanvoerder, ik weet natuurlijk niet hoe hij in de kleedkamer is, maar als je hem tegen komt is het doorgaans een onvriendelijke jongen, ik vind dat een aanvoerder een bepaalde uitstraling moet hebben en ook iets van een positieve instelling, daar ontbeert het Stekelenburg aan. Dan liever winnaar Vertonghen of Wielaert met de hoop dat ze ook een beetje naar hem gaan luisteren (al geloof ik dat dat met de tijd ook vanzelf komt).

Vermeer
Van der Wiel
Wielaert
Vertonghen
Vermaelen
Gabri
Sarpong
Lindgren
Suarez
Dario/Bo
Sulejmani
8 februari 2009 om 21:33

mag ik er jouw ( Scherp ) dan even op wijzen dat Huntelaar geblesseerd was in december:] niet zo wijsneuzerig doen als je de feiten niet eens weet, mannetje

8 februari 2009 om 21:38

Ik vind oleguer wel een goeie speler vooral verdedigend deed hij het goed , Ik zag ook wel dat de opbouw minder was maar zijn belangrijkste taken deed hij naar behoren uitschakelen van de tegenstander en hij won veel kopduels . ik zou persoonlijk vd wiel omwisselen met oleguer verdedigende backs en en een voetballend centrum met wielaert en vertonghen .

Steek word zwaar overschat en ik hoop dat marco heel snel Vermeer op de goal zet.

8 februari 2009 om 21:46

Peetw heeft helemaal gelijk, Ajax is al het hele jaar aan het aanmodderen met die spitsenpositie, Huntelaar en Dario die beide geblesseerd waren maar waarin Ajax ook zonder echte spits won, ook hebben we natuurlijk Dario nog, die dinsdag gewoon mee deed hoor, we doen nu alsof we al weken zonder spits spelen. Dat het nu allemaal niet lukt is gewoon te wijten aan een gebrek aan vertrouwen, niet aan dezelfde spelers die eerder wel konden winnen. Dat Ajax nauwelijks kansen creeerden hebben we allemaal wel gezien dat lijkt me ook de discussie niet.

8 februari 2009 om 22:11

@scherp

Huntelaar was in december geblesseerd !!
Daarnaast is Van Basten statistisch(op basis van resultaten) een van Neerlands beste Bondcoach ooit !! Dus het zou prettig zijn als je informatie geeft of wil delen je huiswerk goed maakt! Dat werkt namelijk positief op het nivo van de discussies op voetbalzone!

Van Basten moet gewoon blijven tot eind van dit jaar! Dan kijken waar het team staat en eventueel conclusies trekken!
Wat ze morgen gaan doen met het gesprek toont aan dat er respect is vanuit de club richting de supporters! Laten we hopen(ik ga ervan uit) dat het respect wederzijds wordt gegeven en uitgesproken morgen door de supporters!!

Het enigste middel dat we(ajax) nu hebben om weer vertrouwen te krijgen is de steun van Supporters!!
En Van Basten krijgt het echt wel weer aan het voetballen!!
Even zwikken in zijn visie en opstelling hij is al een heel eind!
Een opstelling als hieronder is een hele sterke denk ik!!
Mits Aissati fit is natuurlijk!

Steek
vd wiel
oleguer
wieleart
vermealen
gabri
vertonghen
suarez
aissati
suljemani
cvitanich
8 februari 2009 om 23:03

Niet helemaal mee eens! Want 2 tegen Heracles en 4 tegen Vitesse incasseren is gewoon te veel tegen dit soort clubs, al ben je uit vorm. De verdediging is op dit moment gewoon niet in balans. Vertonghen en Wielaert zelfde types, Oleguer moet er weer in als slot op de deur. Voor de winterstop werd er ook genoeg aangevallen, hier is geen extra opbouwende verdediger voor nodig.

8 februari 2009 om 23:52

Die verdediging is nog geen een keer hetzelfde geweest door blessures en schorsingen, geef het gewoon nog even een kans. Ze moeten alleen eens om de tafel gaan zitten met zijn allen, de communicatie is gewoon zwaar kut. Vertonghen als inschuivende man en Wielaert als man die de boel achterin dichthoudt is in potentie gewoon een goed duo. Oleguer is nooit een slot op de deur geweest, ze kwamen in de vorige wedstrijden telkens om met 10 man te verdedigen, nu Ajax wat minder vertrouwen heeft krijgt de tegenstander meer vertrouwen. Kom op Oleguer, werd eerst al een aantal keer met van der Wiel gewisseld van positie (jongen van 20 nota bene), maar faalde daar ook al opzichtig. De man van Barcelona de man die de leider zou moeten zien, die ik al die wedstrijd geen een keer heb zien coachen terwijl Wielaert dat wel degelijk doet. Als die communicatie verbeterd en men wat meer vertrouwen krijgt dan heb je aan van der Wiel - Wielaert - Vertonghen - Vermaelen een goede en talentvolle verdediging. Beter dan die luie spanjaard.

9 februari 2009 om 00:28

Wat een gezever over statistisch beste bondscoach. Het gaat er om hoe je presteert op de grote toernooien en daar heeft hij gewoon gefaald. Tuurlijk heb ik genoten de eerste 3 wedstrijden op het Ek. Maar hou er wel rekening mee dat de wedstrijden zo gespeeld werden in een opstelling die niet de opstelling van Van Basten was. De spelers hebben hem hiervan moeten overtuigen. En op het moment dat je in de knock out fase kwam ben je bij beide toernooien uitgeschakeld. Bij beide wedstrijden kwam van Basten als coach tekort.

9 februari 2009 om 00:55

Helemaal mijn opstelling, hoewel ik Urby het liefst in de basis zie. Heeft na het te woord staan van de supporters nog meer sympathie verkregen, bij mij in ieder geval. Daarnaast vind ik hem ook helemaal niet zo slecht spelen hoewel de laatste twee wedstrijden iedereen belabberd speelde.

Ik hoop ook echt dat van Basten gewoon aan blijft als trainer maar dat hij nu wel constructief gaat bouwen. Net als andere supporters heb ik best geduld maar dan moet er wel gebouwd worden aan het elftal en moet er progressie te zien zijn. Misschien niet direct met klinkende overwinningen maar wel met een spel dat laat zien dat men ingespeeld is op elkaar, dat men elkaar aanvoelt en dat er weer combinatie voetbal wordt gespeeld. Niet meer spelers buiten de selectie laten en een week later weer in de basis, niet meer met spelers lopen slepen naar verschillende posities. Ook al vallen de resultaten tegen, de selectie in tact houden. Wisselingen in de selectie in principe alleen uitvoeren bij blessures en schorsingen. Spelers hebben het ook nodig dat ze weten waar ze aan toe zijn.

Wij hebben echt wel het geduld maar ga constructief aan het team bouwen. We hebben een jong team met zeer veel talent en potentie, het is nu tijd om iets neer te gaan zetten.

Ik zie geen nut hier in om over deze situatie met supporters te spreken, ze kunnen beter een gesprek met heel het ajax beleid voeren dan met supporters vind.

8 februari 2009 om 18:39

Het is juist wel nuttig want ajax is er voor de supporters. Geen inspraak van de supporters zou dus raar zijn. Daarnaast vind ik je opmerking raar dat "ze beter een gesprek met heel het ajax beleid kunnen voeren". Het ajax beleid kan niet praten, wel de beleidsmakers. En laat dat nou net vd Boog en van Basten zijn......

8 februari 2009 om 18:44

Ajax is er voor de aandeelhouders en de supporters zijn er om de aandeelhouders rijk te maken.

8 februari 2009 om 20:02

Ik vindt dat Ajax nu Feyenoord begint te worden..

Hopelijk wint Ajax volgende week van Feyenoord want ik heb niet voor niks voor kaartjes betaald!

8 februari 2009 om 21:01

Dit jaar heeft ajax voor het eerst veel geld uitgegeven. De jaren daarvoor werd een keer 8 miljoen betaald voor een speler en dan hield het ook wel op. Kon je het verder doen met tranfervrije spelers als Rommedahl, die spanjaard van 36+, kennedy, delorge etc. Waar is het geld van Babel, Sneijder etc naar toe gegaan?
O.a. uitkeren dividend aan de 49% overige aandeelhouders. Voor niets gaat de zon op en kun je gratis zuurstof ademen, maar een aandeelhouder wil geld zien. De waarde van het aandeel kan dalen, maar dividend krijg je altijd als een club winst maakt. Blijf jij maar denken dat het onzin is.

8 februari 2009 om 21:35

Zoveel winst maakt Ajax niet, bovendien kunnen ze altijd besluiten de dividend niet uit te keren maar in het bedrijf te investeren, wat ze over vorige jaar volgens mij ook niet hebben gedaan toen Ajax voor het eerst in jaren winst maakte door de verkoop van spelers, maar operationeel verlies leedt, dat moet elkaar toch deels opvullen waardoor je niet alles kan uitgeven aan spelers. Door de nieuwe sponsorcontracten zal in de toekomst de verhouding tussen vaste inkomsten en uitgaven verbeteren en zal je meer van wat je binnen krijgt ook daadwerkelijk uitgeven, maar voor de transfers waar jij het over hebt geldt dat nog niet.

8 februari 2009 om 19:39

@4frendondo, er is geen enkele aandeelhouder rijk geworden van het aandeel Ajax, maak je daar nou maar niet druk om, doet Ajax overigens ook niet, ze hebben namelijk meer dan 50 % eigen belang in de club, de aandeelhouders hebben geenzins een doorslaggevende stem. Tevreden aandeelhouders is alleen een must als je van plan bent nog meer aandelen te verkopen, dat is Ajax toch niet van plan. Je roept gewoon maar wat en het is onzin wat je roept.

van basten houd het niet lang meer uit mooi toch ajx gaat ter onder en twente voor uit

8 februari 2009 om 20:33

@ superth

Ik kan me wel iets herrinneren van het begin van het seizoen: Groningen is de nieuwe topclub blablabla.... Groningen is nog steeds subtopper. Het gekke is ook dat je dit stelt op de dag dat Twente gelijk speelt bij de Graafschap uit, terwijl Ajax daar met 5-0 won volgens mij... Het feit dat dan niet iedereen over Twente heen valt, zegt wat mij betreft genoeg over de verhoudingen...

8 februari 2009 om 22:39

Dit zegt wat mij betreft genoeg over jou voetbalkennis. Als je niet eens door hebt dat Ajax dã© club van Nederland is en iedereen die niet voor Ajax is de club het liefste de afgrond in ziet gaan. Niet te letterlijk natuurlijk, maar dat komt toch vooral door het arrogante gedrag waar de Amsterdammers mee geassocieerd worden.

En als dan een sympathieke subtopper met een geweldig beleid het de befaamde topclub lastig kan maken is dat toch smullen als voetbal liefhebber?

Lastig he Ajax supporter zijn. Vooral als ze geen succes hebben.

Ik als ajacied snap er helemaal niks van voor de winterstop hebben we best goede westrijden gespeeld en naar de winterstop is het 3 keer niks. Komt het nou omdat de spelers niet op de juiste plek staan of omdat de spelers denken van het gat is zo groot met Az dus die halen we nooit meer in. Idd een goeie zet om met de supporters om de tafel te gaan zitten en nu maar hopen dat van Basten hun advies gaat gebruiken.ajax moet Ajax weer worden.

8 februari 2009 om 20:55

@jollie18 Afgezien van het feit dat een aantal spelers inderdaad niet op de juiste plek staan lukt het Marco gewoonweg niet om er een team van te maken. Een Az zal kwalitetief mindere spelers hebben maar is als team beresterk. En Az speelt met beleving!! Dat ontbreekt er volledig aan bij Ajax. Voorin leek het vandaag wel een goochelshow. Mooie hoge boogballetjes geven die vervolgens niet aankwamen en hup daar ging Vitesse weer. Ajax speelde totaal niet effectief. Er werd totaal niet op de goal geschoten. Als je niet voor de goal komt is dat misschien een optie maar ook dat lukte al niet. En je speelde op een gegeven moment met vier man voorin...met nul resultaat!! Van Basten kan wel met de supporters om de tafel gaan maar dan krijg je een mooi bla bla verhaal. Nee, het bestuur van Ajax moet met Van Basten om de tafel gaan zitten. Dat zijn gesprekken.

Ik snap dit echt niet. Waarom zouden supporters inspraak moeten hebben bij een voetbalclub. Supporters hebben maar over een klein gedeelte van alle informatie beschikking en zijn er niet om te leiden, want daar zijn ze niet toe in staat. Supporters zijn mensen die kijken, niet de bestuurders.

Als die supporters Marco maar even wijsmaken dat hij niet zoveel moet vertrouwen op jeugdspelers..

Anita, Sarpong, Bodul (misschien zelfs vd Wiel en De Jong).. Dit zijn spelers om in te brengen als wissel.

Stekelenburg
Silva
Oleguer
Wielaert
Vermaelen
Gabri
Vertonghen
Emanuelson
Suarez
Cvitanich
Sulejmani
8 februari 2009 om 20:06

vd Wiel = 100 keer beter als Silva ten eerste als we het over rechts back hebben.

Anita trainde afgelopen week beter dan andere spelers op de mid mid positie. Lindgeren was geblesseerd juist goed dat van Basten kiest voor iemand die z'n best doet. Sarpong is gewoon rechts half snel behendigt geeft goeie voorzetten alles. Bodul is net nieuw ik heb liever Leonardo in plaats van Bodul.
De Jong kan toch aardig spelen hij redde Ajax tijdens Ajax - Sparta & Ajax - Feyenoord en kan goed centraal mid spelen of links half!

8 februari 2009 om 23:09

Anita kan misschien goed trainen, maar Mvb zet hem neer op een verdedigende positie, ik ben het ermee eens dat een verdediger of verdedigende middenvelder geen 2 meter 10 hoeft te zijn, maar de lengte van Anita is wel heel erg klein.

9 februari 2009 om 00:33

Wat een onzin. Ik ben van mening dat de kracht van Ajax altijd de eigen jeugd is geweest. Spelers als van Basten, Vanneburg noem maar op, die als 17 jarige ventjes hun debuut maakten.
Maar door Cruijff de jeugdopleiding niet te laten reorganiseren zit dat er voorlopig niet in. Ik snap dan ook nog steeds niet dat een club als Ajax zijn hele beleid afstemt op een onervaren coach als van Basten.

Goed nieuws! Een goede communicatie is het belangrijkste!

Het is en blijft natuurlijk een schande dat je sinds de winterstop je zo hebt laten afzakken ten opzichte van Az ondanks het tegenvallende arbitrage werk, maar dat laten we er maar beter buiten.

Fans die aanwezig zijn, zeg aub slimme dingen, denk eroverna en onderbouw wat je zegt of graag verlangt want dat werkt het beste! Ik hoop een goed gesprek, want dat dit al gebeurt is al een compliment van beide kanten!

En kom met goede argumenten aub! Niet die stel loudmouths van vrijdag.

Volgende week maar de definitieve nekslag geven dan...

Goed idee maar dat zijn dan ook de echte supporters! Mensen die schreeuwen dat van Basten een pannenkoek is en dat hij weg moet terwijl ze zelf Ajacied zijn.. Of ze zijn op hun hoofd gevallen of ze willen Ajax geen kampioen zien. Voor de winterstop ging het perfect, nu speelt Ajax 3 weken slecht en is de titel uit zicht, en moet de trainer weg..?!?! Zijn ook de spelers die hun steentje bijdragen aan deze dramatische periode. Voornamelijk de spelers eigenlijk.

Maar goed idee om met de fans om de tafel te gaan. Misschien hebben de fans goede ideeen, en misschien kan van Basten ze overtuigen / uitleggen waarom hij voor bepaalde beslissingen kiest. Het verstoren van de training.. ja heb het op tv gezien, het was niet netjes maar ook niet slecht. Ik vind alleen wel dat je van het veld moet blijven tijdens de training, doe je beklaag maar als ze naar de Arena lopen of van achter de hekken. Ajax kan ze zelfs laten oppakken...

8 februari 2009 om 18:56

Bij Nec zijn de supporters vlak voor de derby ook een keer met tig man het trainingsveld opgekomen. Ze zijn rondom de spelers gaan staan die gewoon door konden trainen en de hele training gezongen: bloed, zweet en tranen, dat is alles wat wij vragen. Hielp wel

Ik vindt persoonlijk van Basten een waardeloze trainer, maar dat vondt ik al toen hij Maduro en Babel bij het Nederlands elftal liet debuteren terwijl deze twee net hun eerste invalbeurten (debut) hadden gemaakt bij ajax 1. Toen had hij bij mij al afgedaan.

Daarentegen vindt ik het wel klasse dat hij met supporters om de tafel gaat. Supporters heb je nodig en voor sommige supporters is hun club hun leven.

8 februari 2009 om 19:10

Ik reageer alleen op je eerste en derde alinea als je het niet erg vindt. Ik ben het namelijk totaal niet eens met je tweede alinea omdat dat ten eerste niks met Ajax te maken heeft of weinig.. en ten tweede heeft van Basten het achteraf goed gedaan bij het Nl elftal.

Maargoed, eerste alinea. Wat jij zegt over bloed zweet en tranen en om het trainingsveld heen gaan staan, ja dat vind ik netjes, op het betreden van het veld na. Bij Ajax kwamen ''supporters'' verhaal halen en hoe?! toch wel op een iets andere manier. Overigens is wat jij zegt bij Nec een leuke manier, mits het helpt idd.

Derde Alinea, Het is klasse dat zij dit doen maar aan de andere kant maak je het alleen maar erger als je weigert met de supporters in gesprek te gaan.

Gr. Rutger

8 februari 2009 om 21:03

@rurgerrr
Van Basten heeft het achteraf goed gedaan bij het nederlands elftal?? Menig speler heeft bedankt om onder hem te spelen. En op het afgelopen Ek hebben ze 2 goede wedstrijden gespeeld en gingen er vervolgens zwaar kansloos van af! Het enige wat hij achteraf goed gedaan heeft is er weer mee stoppen. Hij had toen alleen niet naar Ajax moeten gaan.

8 februari 2009 om 21:57

@scherp, de spelers die bedankt hebben zijn spelers die niet geselecteerd werden en later op hun teentjes getrapt waren, moet je daar aan iemand's karakter aflezen? Dacht het toch zeker niet, de spelers die wel bij zijn selectie hoorde waren volgens mij gewoon tevreden over hem ! Van Basten was qua resultaten de beste coach ooit bij het Nederlands elftal, hij is niet fenomenaal geweest maar ook niet slecht, hij heeft het gewoon aardig gedaan en dat is knap aangezien hij weinig ervaring had en het bondscoachschap een van de moeilijkste banen in de voetballerij is.

Zeker als het het Nederlands elftal betreft, in landen als Duitsland en Italie mag het ook lelijk voetbal zijn als er maar gewonnen wordt, in Nederland moet je en winnen en mooi voetbal spelen. In die 2 dagen die je voor een gemiddelde wedstrijd hebt en al dat gereis en al die blessures lukt je dat gewoon niet, dan moet je wel heel erg goed zijn en dat zijn we niet want we komen met name in de verdediging kwaliteit tekort.

Van Marwijk verandert nagenoeg niks, gaan we dan ineens wel kampioen worden met spetterend voetbal? Oh nee als we kampioen worden is het allang goed hoor ik ook wel zeggen, alleen pikken we het niet als het elftal dat ook daadwerkelijk oefent in oefenwedstrijden, nee dan worden we ongeduldig. We moeten dus effectief en slim spelen, maar mogen het nooit uitproberen? Hoe verwacht je het ooit nog een keer te halen?

9 februari 2009 om 00:39

Dan wil ik wel reageren op jouw 1e en 2e linea. Van Basten de beste coach ooit??? Wat heeft hij gewonnen dan?? Michels is de beste coach. Die heeft Wk zilver en Ek goud behaald met Oranje.

En ik word inderdaad liever kampioen met lelijk voetbal. Bijvoorbeeld het voetbal dat lang onder van Basten is gespeeld. Maar als je zegt dat hij maar 2 dagen de tijd had voor een wedstrijd. Bij Ajax is die inmiddels al lang onderweg maar het is er niet beter op geworden. Ajax voetbalt wisselvallig.

9 februari 2009 om 01:17

Soms vraag ik me wel eens af of mensen lezen.....

Afcaxx zegt : Van Basten was qua resultaten de beste coach ooit bij het Nederlands elftal, hij is niet fenomenaal geweest maar ook niet slecht, hij heeft het gewoon aardig gedaan en dat is knap aangezien hij weinig ervaring had en het bondscoachschap een van de moeilijkste banen in de voetballerij is.

Dus qua resulaten en cijfermatig....dus eerst lezen en dan oordelen/reageren. Je hebt gelijk dat michels het beste was vanwege het gewonnen Ek in 88...maar cijfermatig en daarmee wordt bedoeld het aantal gewonnen wedstrijden/ doelpunten etc, is vanbasten de beste bondscoach ooit

die supporters moeten ophouden met het domme gedoe die tijd die van basten in hun steekt kan hij beter in de spelers en trainingen steken ik ben een heerenveener maar ik weet zeker als het bij ons slecht zou gaan blijven wij er gewoon achter staan zo steun je ze het best

Tja ze hebben het in eens weg gegeven de titel...
Maar netjes dat ze aan tafel gaan....

8 februari 2009 om 18:55

@ Ultradtc

Het is juist goed dat van Basten om de tafel gaat met de supporters,ook hun meningen tellen !! Voor de rest denk ik niet dat van Basten opstapt of wordt ontslagen. Ik zou zeggen : Geef hem de tijd om een team op te bouwen,en dit gaat niet binnen een paar maanden. Dit seizoen is een beetje te vergelijken met het Az van vorig seizoen : Vele dingen gaan fout,maar je leert ervan,je wordt er sterker van,en je doet ervaring op.

8 februari 2009 om 19:28

Nouja ineens weggeven, Az is in bloedvorm, denk niet dat die nog (wat) punten gaan weggeven, en dan was Ajax er toch niet meer aan de pas gekomen.
Ik zeg zet Vermeer er weer in. Never change a winning team.

Wat een onzin, wat willen ze hier in vredesnaam mee bereiken.
Als supporter moet je je club steunen door dik en dun en niet onherkenbaar met hoodie de training verstoren. Als de uitslag van vandaag het resultaat is van jullie aktie van afgelopen week zijn jullie geslaagd denk ik.
Gewoon blijven steunen, door dit soort akties neemt het vertrouwen alleen maar meer af bij de spelers of verwachten jullie dat van Basten aan jullie vraagt hoe te spelen.

Wij hebbeb de graafschap ook dik gesteund vandaag

Je Moet Je Clubbie Steunen In Goeie En Slechte Tijden !!!!!

8 februari 2009 om 21:41

Ja dus? Wat wil je hier mee bereiken? De Ajax-supporters hebben de club Ajax ook dik gesteund vandaag, in de tweede helft tegen Vitesse hoorde je alleen maar de Ajax-fans zingen over de club Ajax. Daarna geven ze een signaal af dat ze het niet eens zijn met de instelling en de werkwijze van de spelers/technische staf.

Tja, mooi verhaaltje van maken om supporters rustig te houden, ik zie het nut er niet van in! Er is gewoon een duidelijk structureel probleem bij Ajax, er is namelijk geen structuur, iedere week staan weer dezelfde prutsers in het veld op de verkeerde plaats (anita, Emanuelson, Wielaert, Stekelenburg) en Sulejmani die gewoon op de flank hoort te spelen, daarbij is er geen spits aanwezig (bodul is nog lang niet klaar voor t 1e, Cvitanich is ook maar een lachertje).

Er moet grondig iets veranderen, want het team gaat alleen maar slechter spelen en er zit geen enkele tactiek in het spel dit kan Vbasten alleen maar zichzelf aanrekenen! Hij heeft het voor t zeggen en mag van mij zijn conclusies trekken dat hij absoluut niet de capaciteiten beschikt om een team te trainen of om spelers beter te maken (zie ook zijn periode bij Nl elftal, wat een drama en dit zet zich gewoon voort bij Ajax)

Het moment dat supporters ontevreden zijn en gesprekken gaan eisen met spelers/trainer/bestuur is het goed mis en wordt de kloof nog groter, zo niet onoverbrugbaar. De afvaardiging van de supporters zal dan zelden bestaan uit "jan met de Pet" en er valt gewoon erg weinig te bespreken.
Iedereen wist al dat van Basten vreemde opstellingen en tactieken uit de hoge hoed kan toveren en dat als het echt ergens om gaat volledig door de mand valt. Nu lijkt dat gat in de mand nog groter dan bij het Nederlands elftal, aangezien van Basten de complete technische staf/technisch bestuur is.
"jan met de Pet" zal bij Ajax de volgende wedstrijd nog steeds sceptisch zijn en echt niet begrijpen wat hij nu allemaal weer gaat uitspoken. In mijn ogen is dit absoluut het begin van het einde voor van Basten en gaat er weer een verloren seizoen voor Ajax bijgeschreven worden. Om nog maar te zwijgen over een volgens seizoen waar weer een compleet nieuwe technische staf zal zitten, terwijl we allemaal ook kunnen zien en hebben kunnen zien dat het volledige beleid bij Ajax mistast. Iedereen leunt bij Ajax nog op de resultaten uit het verleden met het schitterende 'ajax-voetbal' en dito systeem. Die tijd is gewoonweg allang voorbij, alleen schijnt niemand in te willen zien dat het anders moet (zie de 'zakelijk voetbalvoorbeelden' van 3 jaar Psv en nu Az).
Ik wens ze veel succes met het gepsrek, maar denk dat na een oorwassing van Feyenoord het echt wel gedaan gaat zijn met de heertjes in Amsterdam.

8 februari 2009 om 18:41

Ik ben het niet met je eens.. met geen zin die je neerzet. Dit gesprek kan juist een positieve invloed hebben! Bovendien.. Oorwassing tegen Feyenoord?! Die wedstrijd staat apart ongeacht wat de stand op de ranglijst is. De Arena zit dan ook zondag gewoon vol om half 1. Ik zeg niet dat ze winnen maar het is wel héééél erg kinderachtig om te zeggen dat Ajax een oorwassing krijgt van Feyenoord niet? Ik verwacht in ieder geval geen nederlaag, maargoed verachtte ik de laatste 5 wedstrijden ook niet.

8 februari 2009 om 18:51

Natuurlijk kan dat gesprek een positieve invloed hebben, die kans acht ik echter ernstig klein. Zeker gezien het feit dat van Basten ontzettend eigenwijs is. Zo'n gesprek is nooit nodig, supporters hebben binnen een club toch helemaal niks te zeggen. Kom op zeg, als je daar als club aan begint is (nogmaals) het einde zoek. In gesprek gaan prima, maar dan verwacht je toch geen positieve uitkomst...?

8 februari 2009 om 19:16

Naja, supporters hebben niks binnen een club te zeggen? Supporters maken de club de club! Zonder supporters heb je nauwelijks een club. Zoals net op Nl1 te zien was, hoe ''supporters'' de bus tegenhouden en klappen na de bus wegrijdt.. sarcastisch doen helpt helemaal niet in deze situatie!

In gesprek gaan heeft zeker wel een positieve uitkomst, evenals het een negatieve uitkomst kan zijn. supporters kunnen aangeven wat zij willen veranderen en of willen houden, welke spelers etc. De trainer kan uitleggen waarom hij bepaalde keuze's heeft gemaakt etc. Toch?

8 februari 2009 om 21:10

Ik snap je punt ook echt wel en je hebt zeker gelijk als het gaat om foute keuzes in bv het bedrijfsleven, maar in het voetbal heeft de supporter gewoon niks te vertellen. Ze kunnen hun onvrede uiten of blij zijn, maar meer ook niet. Je denkt toch zeker zelf niet dat van Basten, of welke coach dan ook de oren laat hangen richting supporters die een weinig objectief beeld hebben van de zaak, omdat ze nu eenmaal supporter zijn.
Begrijp me goed, ik snap je punt volledig, maar een beursgenoteerd bedrijf als Ajax kan natuurlijk nooit de oren laten hangen naar de supporters, ondanks het feit dat deze supporters de 'club maken'. Dit staat tussen aanhalingstekens, omdat de stadionsupporters nu eenmaal niet de grootste bron van inkomsten zijn.

Ajax gaat gewoon 2 de worden en ze moeten alles geven om de uefa cup te winnen , Ajax heeft zoveel kwaliteit jammer dat we zo'n trainer hebben die zo eigenwijs is. Straks als Enoh en Aissati er weer bij zijn is dit elftal gewoon onverslaanbaar , voetbal draait ook om geluk als Suarez gewoon die bal derin peerde tegen groningen, heerenveen en Heacles was dit gelul er niet.

8 februari 2009 om 18:45

jij bent wel heel optimistisch zie ik. Een 4-1 nederlaag tegen vitesse lijkt me toch wel een teken dat er iets moet gebeuren. Ik denk dat ajax met van basten de tweede plaats niet gaat halen.

8 februari 2009 om 18:51

Twente moet Vitesse zijn neem ik aan?

8 februari 2009 om 18:48

Aissati er weer bij is?
Die is er nog nooit bij geweest en dan is het wel erg gesteld als je de hoop gaat ophangen aan twee spelers die duidelijk hebben laten zien niet te kunnen omgaan met felle tegenstand, als ze onder druk worden gezet. De Uefa-cup winnen is natuurlijk lachwekkend om dat nu te stellen.

8 februari 2009 om 19:01

Helemaal met jou eens thucan, in ieder Ajax topic wordt Aissati als de grote verlosser bestempeld, die wel even een geoliede machine van Ajax zal maken. Hoe kan je zo'n bord voor je kop hebben? Deze Aissati heeft laten zien dat hij potentie heeft maar voor de rest he-le-maal niks bewezen.

8 februari 2009 om 18:59

Ja en als,berg,beerens en Vd Berg die bal er ook hadden ingepeerd had je nu het zelfde gehad.
Ook al komen Messie,ronaldo en Robben bij ajax spelen,met zo,n tactisch onbenul als Van Basten is Ajax voor elke Eredivisie ploeg verslaanbaar!

V Basten en die Boog weten heus wel dat als ze niet met de supporters gaan spreken dat het heviger aan toegaat met die supporters op trainingsveld

8 februari 2009 om 18:48

Lijkt me erg verstandig van de supporters, dan weet je zeker dat ze volgende week helemaal staan te beven in het veld.
Ik vind het prima, dan wordt het nog makkelijker voor mijn cluppie.

goede beslissing, al denk ik nie tdat Mvb het seizoen bij Ajax gaat afmaken.

Van Basten gaat zeker wel het seizoen afmaken bij Ajax, en misschien nog wel meer jaartjes bij ajax ook.

8 februari 2009 om 18:57

Oleguer is er gewoon bij, maar die vinden ze niet goed genoeg. Aissati is een prima speler maar moet het ook nog allemaal zien waar te maken. En Enoh is een goede speler maar die schiet Ajax echt niet naar de finale van de Uefa Cup hoor. Dus een beetje een rare conclusie.

Als echt een supporter moet je je cluppie gewoon steunen in goede en slechte dagen. Oke, het gaat even niet goed maar een club als Ajax komt er altijd wel bovenop. Sommige Ajax-supporters kunnen een voorbeeld nemen aan Feyenoord-supporters, bij Feyenoord gaat het ook niet goed maar de supporters blijven ze steunen.

8 februari 2009 om 19:01

Ik kan me anders de wedstrijd tegen Heerenveen herinneren, waar de supporters duidelijk een signaal afgeven naar de spelers, door constant de net ontslagen Gert-jan Verbeek te steunen.

Het probleem bij ajax is dat het altijd 4-3-3 speelt zonder echte vleugerspelers. Zoals vandaag; staan Urby & Sarpong op de vleugels, die daar allebei niet tot hun recht komen. Anita blijft maar in de basis staan terwijl die het niveau nog niet aankan. En persoonlijk vind ik dat Vermeer weer terug de goal in moet, Stekelenburg is een prima keeper maar in de laatste 5 wedstrijden haalt ie echt niet het niveau van Vermeer. Maar Mvb vult alles verkeerd in, maar om nou weer een nieuwe trainer aan te stellen is ook niet echt de oplossing.

Zo moet ajax gaan spelen. alleen Sarpong moet eruit, als ismael weer fit is. en Gabri, Lindgren en Enoh kan je meegaan rouleren of hoe je het ook schrijft.

Vermeer
V.D. Wiel
Wieleart
Vertonghen
Vermealen
Gabri/En
Sarpong/
Lindgren
Suarez
Cvitanich
Sulejmani

Van Basten moet zijn opstelling eens beginnen met Vermeer in de goal

Jongens ik ben zelf geen fan van Ajax maar keer op keer als ik een column lees over Ajax worden ze altijd met de grond gelijk gemaakt.
Is het niet door de wissels is het wel door de scheidsrechter of zoals nu door de trainer.
Hou alsjeblieft op met dat gejaag op Ajax.
Die komen er wel weer boven op.
Ajax heeft spelers die het verschil kunnen maken bij elke club zijn er mindere jaren.
Maar wat me gewoon echt mateloos irriteert is dat gehamer op Ajax.
Nu draait Ajax slecht gelijk worden ze met de grond gelijk gemaakt terwijl Feyenoord een Psv en zelfs een Az vorig jaar ontzettend veel krediet krijgen bij het Nederlandse voetbalpubliek.
Het is tegenwoordig allemaal voor en tegen Ajax waar maken wij ons druk om laten we eens bij ons eigen in de boezem kijken.
Ik verwijt niemand wat maar Ajax verdiend ook krediet net als Feyenoord, Psv en alle voetbalclubs.
Tenslotte moeten wij het allemaal wel van elkaar hebben om het Nederlandse voetbal weer op een fatsoenlijk niveau te krijgen.

8 februari 2009 om 19:21

Dit is geen kwestie van paar slechte wedstrijden, dit is al seizoenen lang gewoon slecht presteren gewoonweg ajax niveau onwaardig. Nationaal geen kampoeinschappen meer en laten me maar niet europees beginnen. Psv heeft gewoon een dip gehad, Az een langere dip maar Ajax is gewoon al zo lang bezig. Ik ben het gewoon zat dit moet veranderen.

8 februari 2009 om 21:05

Kijk dit is wat ik noem een ware voetballiefhebber. Niet puur kijkend naar de club maar naar het spelletje en waar het uiteindelijk om draait. Er voor zorgen dat alle Nederlandse clubs zo hoog mogelijk eindigen in Europa. Ook ik juich voor Feijenoord, psv, nec, twente bij Europese wedstrijden. Echter helaas zijn wij, ook ik, supporters die hun oren laten hangen naar succes. En dat succes is er bij Ajax op dit moment even niet. Waarom? Er mist iets. Wat? Iets wat ongrijpbaar is. Een gevoel. Iets wat van het een op het ander moment terug kan komen. Kwaliteit is het in ieder geval niet, want dat is er genoeg. Aan de trainer ligt het ook niet. Hooguit dat ie soms de verkeerde beslissingen neemt. Maar dat mag best eens. Die nemen we allemaal wel eens (verkeerde beslissingen). Uiteindelijk zijn het de jongens op het veld die het moeten doen. Ook daar worden keuzes gemaakt. En de laatste wedstrijden iets teveel verkeerde. Net als bij de scheids. Die maakt ook keuzes. En ook verkeerde. Maar ook goede. Ondanks de negatieve reeks en het verloren kampioenschap moeten wij de club nu niet in de steek laten. Maar juist nu er vol achter gaan staan. Come on Marco. Goed initiatief. Stel de sups tevreden. En finish dit seizoen iig als 2e.

Ga maar 's beter met je spelersgroep praten, kennelijk vind marco het te moeilijk de juiste opstelling te kiezen en spelers op de juiste positie te zetten. Laat maar net als met oranje de spelers de opstelling kiezen.. pannekoek.

Klasse is ver te zoeken in ons Amsterdam, de 4-1 overwinning van Vitesse: dat is pas klasse!

Van Basten kan wat mij betreft zijn conclusies trekken: geen 3e ster, geen verbetering van het spel (het hele seizoen), verzuimd een goede vervanger voor Huntelaar te halen (moet toch wel lukken met 27 miljoen..) en als hij zelfs toegeeft dat stoppen door zijn hoofd ging, wat doe je dan nog bij Ajax??


Dat krijg je er nu van wanneer je Huntelaar verkoopt! Voorin loopt het niet waardoor men de verdediging onder druk zetten onbewust!

8 februari 2009 om 19:25

Dus met huntelaar had Ajax niet verloren en hadden de fouten die gemaakt zijn achterin niet gebeurd? Onzin..voor Huntelaar heb je een mooi bedrag gekregen waarbij je 2 goede spelers kan halen die nog een aantal jaar in Amsterdam kunnen blijven. Het vertrek Huntelaar was een kwestie van tijd.

Mvb zal zijn tactisch inzicht eens moeten analyseren. Bepaalde keuzes zijn gewoon ronduit belachelijk te noemen.

8 februari 2009 om 19:33

Dit heeft niks met de verkoop van Klaas Jan Huntelaar te maken.
Het is dat het voorin niet loopt het is het hele elftal wat vertrouwen mist op dit moment.
Nu krijgt Ajax de volle lading omdat het op een cruciaal moment van de competitie is.
Ik heb in de afgelopen jaren veel (top) ploegen gezien waar het niet liep en dan werd er ook overheen gezaagd maar niet op de manier hoe Ajax het nu krijgt het is altijd maar Ajax wat niks goed doen wat willen wij dan in godsnaam in Nederland.
Natuurlijk hebben we allemaal onze eigen club, maar ik heb soms het idee dat mensen dit geweldig vinden dat een topploeg op zijn kont ligt.
Laten we juist hopen dat clubs zoals Psv , Ajax en Feyenoord weer boven in de top van de eredivisie gaan draaien.
We willen toch dat het Nederlands voetbal hogerop komt.
Met alle respect voor clubs zoals Fc Twente Sc Heerenveen maar die maken het niet hoor in de champions league.
En juist daardoor moeten we juist met zijn allen hopen op de 3 grote want die kunnen zich nog redelijk verweren normaal gesproken in Europa.
Even een voorbeeld van gister: een Feyenoord supporter zegt op Vz ik hoop dat Ajax morgen dik verliest tegen Vitesse.
Maar snap deze meneer/mevrouw nou niet dat vitesse op dit moment een concurrent van hun eigen ploeg is gezonde rivaliteit hoort erbij maar dit gaat in mij ogen gewoon veel te ver.
Over een aantal jaar hebben wij nog maar 1 ploeg in de champions league de kampioen en die moet dan ook nog voorronde spelen is dat wat we willen dan?
Ik wil niet iedereen over 1 kam scheren maar op deze voet komen we toch geen stap verder in het Nederlands voetbal.
Laten we nu er gewoon met zijn allen het beste ervan hopen,zodat we over een aantal jaar nog steeds zoveel clubs na de winter Europees hebben spelen.
We moeten trots zijn op ons land en niet als een stel kippen zonder kop hopen dat ofwel Ajax, Feyenoord en Psv op het naaitje komen te liggen, want daar hebben we uiteindelijk allemaal onze eigen club mee.

Het is geen onbekend fenomeen dat een club (bestuur) en/of trainer praat zeker met deze resultaten. In Italie is er bij bepaalde clubs zelf redelijk veel macht bij de supp. (of het positief is of negatief daar kan ik geen oordeel over geven) Ook in Zuid-amerika en Spanje is er inspraak of in elk geval zo nu en dan overleg. Waarom? Omdat dit de mensen zijn die de club groot maken in de zin van steunen, merchandising draait om verkoop, voor verkoop van Ajax artikelen heb je supporters nodig die het kopen dus het is zeker een belangrijk onderdeel van een club.
Zo heel vreemd is dit niet. Ik persoonlijk vind het zelfs wel goed!

Praten met de suporters ik vraag me af of dat zin heeft .
ik zou wel dnken dat het met dat praten er ruig aan toe gaat

Der moet wat verbeteren

Van basten Exit

Als ajax zo doorgaat, kun je elke week wel van deze gesprekken houden, het enige wat helpt zijn overwinningen. Als supporter van Twente hoop ik van niet! Zonder supporters kun je als club niet bestaan. Zij hebben ook het recht om de trainer en spelers op slechte resultaten aan te spreken, maar wel op fantsoenlijke manier.

8 februari 2009 om 19:44

Precies net wat u zegt.
Elke week zulke gesprekken.
Dat is dus precies wat ik probeer duidelijk te maken constant maar dat gejaag en leedvermaak we moeten de handen ineen steken.

8 februari 2009 om 19:56

Denk als je datygrappig bedoelt dat niemand lacht (ik in elk geval niet)maar goed.. Het is prima dat je een gesprek aangaat met de mensen die de club door weer en wind steunen door dik en dun. Veld bestormen is natuurlijk niet de bedoeling maar een goed gesprek prima toch!

Als Feyenoord (hopelijk) wint van Ajax dan is van Basten wel weg denk ik.

ik denk zelf dat meneer van basten binnen een week afgetreden is als trainer en dat van t'schip het over gaat nemen.
hij had namelijk van de week al de neiging om af te treden. maar goed dat dacht ik ook bij het nederlands elftal en daar bleef hij jammer genoeg ook heel lang.

Tot dusver heb ik altijd een blindelings vertrouwen in Van Basten gehad. Vandaag is dat voor het eerst gaan wankelen. Waarom laat je een ploeg die van de 9 te behalen punten er 8 verspeelt in de laatste 3 wedstijden met 3 verdedigers spelen wetende dat Wielaert niet de snelste is? Waarom vervang je niet een spits (cvitanich) door een spits (bodul) en gooi je je hele ploeg ondersteboven? Zonder schuldigen aan te wijzen moet vastgesteld worden dat Stekelenburg geen punten heeft gepakt na de winterstop en dat Vermeer het goed deed. Wat is de toegevoegde waarde van Sarpong? Ik heb altijd de hoop dat Van Basten net als Cruijff destijds een geniale inval heeft en met de opstelling van bepaalde spelers de roos treft. Helaas is dat tot nu toe zeker niet het geval. Ik vraag me af of Van Basten wel geschikt is als trainer van Ajax. Hij was zelf een grootheid als voetballer en kan het misschien zo zijn dat hij van zijn spelers een niveau verwacht dat hij zelf wel had maar zijn spelers niet? Kortom legt hij de lat voor dit Ajax niet te hoog?die wieleart en vermealen maken zoveel fouten worden ze nie bestraft
silva en oleguer maken 1 fout meteen op de bank verbannen

Een nobel gebaar van Van Basten om de dialoog aan te gaan met een afvaardiging van de supporters, maar ik geloof niet dat het erg zinvol is.
Op zich heb ik wel sympathie voor de manier waarop Van Basten zich presenteert in deze hele affaire. Hoe je het ook wendt of keert, trainer zijn van Ajax is toch een van de moeilijkste beroepen in de Nederlandse voetballerij. Het verwachtingspatroon is altijd (onrealistisch) hoog en de eigen aanhang is - althans zo legt men het zelf vaak uit - bijzonder kritisch.
Zelf overigens heb ik daar mijn eigen gedachten over. Sinds Ajax haar intrede in de Arena deed (kort na de gouden periode 94-96) steeg het aantal belangstellenden, en seizoenkaarthouders, explosief. Gevolg daarvan is dat de Arena tot en met de dag van vandaag voor een niet onaanzienlijk deel wordt bevolkt door successupporters, mensen die zich graag met Ajax associeren, vooral na de successen. Dat is allemaal leuk en aardig als er weer eens ergens een statistiek over het aantal fans en supporters wordt gepubliceerd, dan heb je ze er graag bij, maar als er in moelijke tijden onvoorwaardelijke steun wordt gevraagd geeft deze groep vaak niet thuis. Hoe vaak heb je niet spelers in de Amsterdam Arena zien schutteren, vooral omdat de eigen aanhang zich openlijk tegen hen keerde?
Van Basten ondervindt daar ook de gevolgen van. Een training moet worden stilgelegd, hij moet hier en daar een scheldwoord slikken en nu komt het ook nog van een dialoog. Ik zie de toegevoegde waarde er niet van in. Ik weet niet waaruit die groep toehoorders bestaat, maar ik geloof niet dat ze op hetzelfde niveau als Van Basten hebben gevoetbald en ook niet dagelijks met de spelers werken.
Overigens heeft de aanhang wel degelijk een punt als men zegt dat er zaken niet goed gaan, maat wat moet Van Basten daar in hemelsnaam over zeggen? Terechter zou het mij lijken wanneer de spelers tekst en uitleg zouden geven over de vraag waarom men zo slap en lusteloos tegen Vitesse voor de dag kwam.
Maar nogmaals, sympathie voor hoe van Basten hiermee omgaat. Uitbranders in de media zoals Van Gaal nog wel eens deed, of recenter Stevens, heb ik nog niet gezien, afgezien van het belachelijke interview waarin hij na Ajax-heracles over oneerlijkheid repte, maar dat is hem vergeven. En dat terwijl er alle aanleiding voor zou zijn, want de crisis waarin Ajax momenteel verkeert is eigenlijk nu minstens zo groot als deze bij Psv dit seizoen op het hoogtepunt was. Afstraffingen zoals vandaag tegen Vitesse heb ik zelfs in Eindhoven dit seizoen niet gezien.

Misschien is Van Basten wel een trainer in het verkeerde tijdperk. Ik geloof er nog steeds in dat hij op termijn een ploeg wel beter laat spelen (zijn bondscoach-schap gaf zulke voorzichtige tekenen ook al te zien), maar die tijd krijg je gewoonweg tegenwoordig niet meer, en zeker niet bij een club als Ajax.

'het gaat niet goed met Ajax. De Amsterdammers hielden slechts een punt over aan de laatste vier wedstrijden en hebben de titel uit het zicht zien verdwijnen.'

Het is misschien een beetje kinderachtig, maar dit blijft fantastisch om te lezen voor mij als Utrechter

het is ook logisch dat het niet lukt. als je ziet dat ze normaal gesproken spelen met emanuelson, sulejmani, suarez en cvitanich dan kom je gewoon lengte en fysiek tekort op het middenveld/aanval.

Je kunt zeggen wat je wilt, maar wielaert was vandaag wel dramatisch! Niet alleen hij hoor, maar heel ajax trouwens.. Vond vermaelen nou ook niet echt sterk de duels aangaan.

Maar het grootste probleem van dit ajax is creativiteit, maar ook kwaliteit... Jammer om te zeggen, maar er spelen niet veel topspelers bij ajax op dit moment!
Dan komt daar ook nog eens bij dat veel spelers op verkeerde plaatsen worden gezet en verkeerde rollen krijgen toegediend.

Vraag me altijd af wat dit soort gesprekken voor nut hebben, behalve dat de supporters misschien denken dat ze invloed hebben..

Die gesprekken met supporters en het tegen houden van de bus heeft idd geen enkele zin. Tuurlijk begrijp ik dat je als supporter teleurgesteld bent als ze weer is verliezen en dat mag ajax ook zeker niet zo vaak gebeuren maar waarom moeten er dan meteen weer dit soort acties komen? of moeten de supporters het trainingsveld opkomen? Ik begrijp niet helemaal wat je daarmee wil bereiken. De club weet zelf ook wel dat het beter moet al hoewel ik er van uit ga dat de spelers verder allemaal hun stinkende best doen.
Toch is het natuurlijk wel zo dat Van Basten vaak rare keuzes maakt. Lindgren was een tijdje terug aanvoerder en nu ineens wissel. De Jong tegen Groningen in de spits. Vertonghen dan weer in de verdediging dan weer op het middenveld. Waarom vandaag idd niet gewoon Bodul in de spits etc. Verder vind ik Emanuelson als linksvoor erg tegenvallen. Ik zie de wedstrijden niet live maar hij komt in de samenvattingen nauwelijks voor. Ik zou dus eerder Sulejmani aan de linkerkant zetten.
Als laatste vind ik het wel mooi dat je vandaag de arbitrage niets kunt verwijten.

Wat een grap allemaal. marco is echt totaal de weg kwijt, dat was al zo bij het Nl elftal. Hij heeft het geluk dat bij zowel het Nl elftal als ajax een aantal zeer goede (aanvallende) spelers zijn, anders valt ie vreselijk door de mand.

En over de (succes)-'supporters; die zijn geen haar beter dan marco. Vier jaar geen kampioenschap huilie huil. Je bent supporter in goede en in minder goede tijden. Ga dan niet zielig en boos lopen doen, supporter je team.

weet je wat ik zo vreemd vindt? iedereen heeft het over het slechte spel van ajax maar weinigen hebben het over het (behoorlijk) goede spel van mijn vitesse. ik heb vanmiddag echt genoten van de passie en strijd die onze jongens geleverd hebben!! heerlijke pot met een lekkere sfeer op de tribune!! was het toch weer de moeite waard om om 9 uur in de ochtend naar arnhem af te reizen

8 februari 2009 om 20:52

Vitesse speelde erg goed jaa.

Ik ben benieuwd wat er met marco gaat gebeuren en ben ook benieuwd hoe hij in de spelers groep ligt.
Ik denk dat het iig niet zo erg is als Huub bij Psv was dat lijkt me duidelijk.

8 februari 2009 om 23:10

Bij deze mijn complimenten voor Vitesse. Je hebt helemaal gelijk dat dat ondergesneeuwd is in de opwinding over het slechte spel van Ajax. In ieder geval mijn excuses als Ajacied. Vitesse speelde goed, dat moet gewoon gezegd worden.

Ik vind het zeer gevaarlijk dat van Basten gaat overleggen met de supporters.
Uit eigen ervaring weet ik dat de supporters enkel en alleen wat raad gaan geven, wie er allemaal weg moeten uit de basis en wie er in de basis moeten gaan spelen.
Luister 3 wedstrijden achter elkaar naar deze"supporters"en je houdt geen spelers meer over.
Het zal er wel op neer komen, dat " hullie moeten gaan voetballe " en "veul kools make" en dat van Basten beter moet wisselen.
Ik verwacht dat Ajax ook gewoon dik van Feyenoord gaat winnen, maar of die bijeenkomst ook maar iets gaat opleveren behalve tijdverspilling ?

Van Basten moet gewoon lekker ze spullen pakken en weg wezen. hoe kan je in godsnaam een wedstrijd willen winnen, laat staan kampioen worden met spelers zoals anita, sarpong en leonardo! ze zijn zo stom geweest om huntelaar te verkopen en er niets voor terug te halen. terwijl ze genoeg geld hebben! die argentijnse kroaat speelde leuk tegen Volendam en den haag en voor de rest heeft tie niets laten zien. Dan hebben ze misschien sulejmani en suarez maar dat zijn geen echte spitsen. Dus ik neem aan dat Van basten hier wel conclusies uit kan trekken met ze grote kop. Hij wilde alle touwtjes in handen hebben waardoor cruijf is weggegaan en hij heeft er tot nu toe geen klote van gebakken! Kijk alleen al naar dat achterljke wedstrijd commentaar wat ie altijd geeft hij zegt nooit dat het ronduit klote was! Ze begonnen meestal goed en daarna gaven ze stomme kansen weg door kleine individuele fouten! Hij zou ze in elkaar moeten schoppen die verwende profs en is moeten zeggen waar het op staat die arrogante Pannekoek. ik zeg Oprotten met van basten. Welkom Rijkaard!!!!!!!!!!

Van Basten moet gewoon de eer aan zichzelf houden en lekker weer een jeugdteam gaan trainen want hij is ongeschikt voor het hoogste niveau.

Waarom gesprekken voeren met supporters, omdat het even tegenzit? Kom op zeg, dan moeten ze bij Feyenoord elke week zo'n gesprek houden. Supporters horen op een andere manier de club te steunen.

Van Basten moet gewoon lekker ze spullen pakken en weg wezen. hoe kan je in godsnaam een wedstrijd willen winnen, laat staan kampioen worden met spelers zoals anita, sarpong en leonardo! ze zijn zo stom geweest om huntelaar te verkopen en er niets voor terug te halen. terwijl ze genoeg geld hebben! die argentijnse kroaat speelde leuk tegen Volendam en den haag en voor de rest heeft tie niets laten zien. Dan hebben ze misschien sulejmani en suarez maar dat zijn geen echte spitsen. Dus ik neem aan dat Van basten hier wel conclusies uit kan trekken met ze grote kop. Hij wilde alle touwtjes in handen hebben waardoor cruijf is weggegaan en hij heeft er tot nu toe geen klote van gebakken! Kijk alleen al naar dat achterljke wedstrijd commentaar wat ie altijd geeft hij zegt nooit dat het ronduit klote was! Ze begonnen meestal goed en daarna gaven ze stomme kansen weg door kleine individuele fouten! Hij zou ze in elkaar moeten schoppen die verwende profs en is moeten zeggen waar het op staat die arrogante Pannekoek. ik zeg Oprotten met van basten. Welkom Rijkaard!!!!!!!!!!

Het is niet alleen Van Basten zijn schuld, de spitsen scoren niet genoeg en de verdediging is zo lek als een mandje

8 februari 2009 om 21:32

Mvb is verantwoordelijk voor het opstellen van spelers die niet scoren. Uiteraard is hij niet alleen debet aan de situatie maar hij wordt betaald om de spelers beter te maken en goed te laten functioneren.

Uiteraard krijgt de trainer weer de schuld..... En daar ligt het niet aan, het materiaal dat hij heeft is gewoon niet voldoende. De supporters zijn weer onbehoorlijk bezig vindt ik, de training verstoren met scheldwoorden, trainingsveld bezetten, de bus tegen houden. Tja, ik heb er mijn bedenkingen over. Nou ja, wij zijn gelukkig weer twee punten uit gelopen op Twente en het gaat goed!

je mist huntelaar niet?? echt wel!! Suarez en sulejmani staan gewoon te kutten zonder een goede spits voor/ naast zich!!
Anita en Sarpong lekker verkopen aan omniworld ofzo, krijgen ze Sno er gratis bij..
Olequer en Silva weer in de basis, v/d Wiel dan op de bank..
Wisten trouwens lang voor de transferperiode dat huntelaar weg ging, waarom wordt er dan geen vervanger gehaald?? Ja weet cvitanich was er al. Maar die is geblesseerd en je zit weer zonder spits. Vind dat net zo dom als het op het laatste moment verkopen van ibrahimovich en de transfer van sneijder.
Van basten was kut met het nederlands elftal en misschien nog wel waardelozer bij ajax. Geweldige speler, maar als trainer merecht een Pannenkoek!

Jeetje hoeveel mensen het woord pannekoek gebruiken, wat heeft die jongen aangericht in voetballand.
On: Mvb moet zichzelf ten rade gaan wat betreft zijn beleid. Jeugdspelers brengen prima en de kans geven. Maar je moet ook inzien dat sommige spelers geen toegevoegde waarde zijn Anita ?? wat doet zo'n jongen in Ajax 1? kijk met vander Wiel heeft ie een goede keus gemaakt maar de andere talenten? tsja hoeveel jeugdspelers kun je brengen en laten rijpen? De supporters zijn boos om dit soort zaken bepaalde zaken kan Mvb niets aan doen maar bepaalde zaken steken de supporters en die eisen een verklaring. Begrijpelijk !

Als de supporters die morgen met Van Basten gaan praten dan ook eens aangeven waar het fout zit. Niet als een dolle gaan roepen maar gewoon onderbouwd je mening geven, misschien heeft Van Basten er dan ook wat aan. Misschien is er nu al een soort van "bedrijfsblindheid" in geslopen waardoor niet alles helder te krijgen is voor de technische staf...

Ik kan wel weer melden dat ik vind dat Vermeer moet keepen en dat de het halen van punten begint met een goede verdediging en dat deze verdediging goede coaching nodig heeft van de keeper. Misschien kan ik het ook wel over het middenveld hebben of over de aanval. Misschien is onderstaande opstelling wel de sterkste maar ja, ik ben er morgen niet bij...

Vermeer
v.d. Wiel
Oleguer
Wielaert
Vermaelen
Gabri
Vertonghen
Emanuelson
Leonardo
Suarez
Sulejmani

dat kan toch nooit veel meer worden dan een zoethoudertje dacht ik zo.
Wat me meer benieuwd is of ze er volgend seizoen weer een miljoentje of 40 tegenaan kletsen om kampioen te worden .bovendien zou het me niet verbazen ,mocht ajax geen 1 of 2 worden dit jaar, dat marco de handoek gooit.

Knap dat hij nog in gesprek wil gaan, dat getuigt van lef. Als je ziet hoe die supporters hem benaderde de afgelopen week, terwijl hij gewoon op een normale manier in gesprek wilde gaan. Hij werd uitgescholden en onrespectvol behandeld. Ik zou deze keer toch passen voor een gesprek met deze supporters. Het is te begrijpen dat de frustraties hoog zijn opgelopen vanwege de tegenvallende prestaties de afgelopen jaren, maar dit is niet enkel aan v Basten aan te rekenen. In Hamburg werd hij nog toegezongen, en nu moet hij ineens oprotten..van de ene kant gaat het zo in het voetbal, maar van de andere kant moet hij ook tijd krijgen.

Ik denk dat dit de tol is die marco betaald voor zijn eigenwijze instelling.hij bepaalt ,hij is de man terwijl hij net komt kijken als coach.mischien toch maar beter naar de verlosser moeten luisteren ipv je vriendjes een leuke functie bij de club te geven ?

mvb gaat met de supporters tussen( ) om de tafel zitten omdat hij op de zelfde manier bij ajax wil vertrekken als verbeek bij feyenoord.mvb moet een gesprek aangaan met blind maar die is te laf om teoordelen dat mvb gewoon te slecht is om een club als ajax te leiden.mvb is tactisch gewoon een onbenul.mvb had bij aanstelling 2 sterke assistenten om zich heen moeten hebben en geen 2 lachebekken als ja knikkers.want ja de grote meneer duld geen tegenspraak maar ajax gaat hier mooi van naar de kloten.dus Mvb trek aub je conclussie want anders kom je heel dicht in de buurt van feyenoord te staan.

Het is echt een schande dat dit weer gebeurt!het is nu al de vierde wanprestatie op rij!
De Ajax spelers zouden er juist trots op moeten zijn dat ze voor deze mooie club mogen spelen en niet iedere week maar wat aanklooien.en zeker als je ziet wat ajax in de geschiedenisal allemaal heeft bereikt!
En wat van Basten betreft : Als er gewonnen word hoor je niemand klagen maar er zijn maar weinig wedstrijden die ze dit jaar echt overtuigend gewonnen hebben.(hetzelfde als bij het nederlands elftal).
Maar als er van de 4 wedstrijden maar 1 punt gepakt word is dat wel erg triest!dat mag Marco zich echt wel aantrekken en hij zou zich er zeker voor moeten schamen!
En wat de supporters betreft : Ik kan me wel degelijk voorstellen dat er frustraties ontstaan en dat men de spelers bus tegen houd en het training veld op komt. want het doet een echte Ajax fan pijn om te zien dat er maar zo klakkeloos word omgegaan met deze club.
Ik vind het ook onzin dat men zegt dat het weer jammer is dat de fans het weer zo verzieken voor de club, want als ajax gewoon goed speeld is er ook niks aan de hand.
Sterker nog ; ik denk dat het zelf goed is voor de spelers dat ze zich eens flink schrikken en uitgejoelt worden. want dan bedenken ze zich de volgende keer wel! want ze hebben dit gewoon een keer nodig!!!
Voor de rest hou ik van Ajax en hoop dat het snel weer beter zal gaan en dat men weer mooie tijden zal gaan kennen zoals het hoort met z'n club als ajax.

Zie er het nut niet van in. Sinds wanneer moet je je verantwoorden naar supporters als het wat minder gaat. Zijn er aanwijsbare oorzaken voor dit collectieve falen? Uiteraard echter je laat toch je oren niet hangen naar een stelletje idioten met hun capuchons die een bus tegenhouden en een training komen verneuken. Let Op: Heb het niet over de supporters van Ajax maar over mensen die zich voor doen als supporters maar dat simpelweg niet zijn.

8 februari 2009 om 22:34

zeker moeten de spelers zich verantwoorden voor de wanprestaties die ze leveren.
Ik ben het er wel mee eens dat er idd van die zogenaamde supporters tussenzitten die het soms aardig kunnen verzieken voor de rest, maar als echt Ajax supporter kan ik je mededelen dat het me echt pijn doet om te zien dat de landstitel op deze manier alweer word weggegooid.

Hectische tijden in A'dam.
4 wedstrijden 1 punt! Dan heb je supporters wel wat uit te leggen met deze selectie (ongeacht arbritale blunders).
In R'dam kwamen supporters ook verhaal halen, het ging toen nog goed met Ajax en vã©ã©l mensen waaronder ook een groot deel Ajax-supporters vonden het mooi leedvermaak, nu is het andersom.....
onverwacht, maar waar, Ajax heeft een zã©ã©r grote achterstand op Az, en een H'veen en Psv op 1 punt achterstand. Tuurlijk is het niet mooi om een traditionele top-drie club slecht te zien presteren, maar de feiten liegen niet!

Ajax en Psv hadden als doelstelling het landkampioenschap!
Psv haakte eigenlijk al vroeg af, Ajax na de winterstop....
uiteraard zijn er nog veel wedstrijden te gaan maar een Az op dit moment zie ik het kampioenschap niet weggeven.
zo spannend als 2 jaar geleden zal het dus niet worden helaas!

Vraag me af hoe het morgen afloopt in A'dam, zullen niet de leukste gesprekken worden, een Mvb met een idiaalbeeld en supporters die daar anders tegenaan kijken...
zullen het wel horen morgen!

heeft bassie zijn afscheid gesprek met de Fans.
bustuur bespaar ons een nederlaag tegen Fijenoord. doe bassie weg . zet koster op de bank tot er een echte trainer is.
please laat ons niet verliezen van fijenoord

Foute berichtsgeving voetbalzone, gesprek vindt plaats tussen enkele jongens harde kern en een aantal spelers en mvb is niet aanwezig.

8 februari 2009 om 23:07

Zou je daar een bron bij willen vermelden?

Zou een gesprek met Johan niet beter op zijn plaats zijn?

aan schvn:
Ik zie er wel degelijk het nut van in.
Het is wel duidelijk dat de spelers zelf ook een keer de oren gewassen moeten krijgen.en zich moeten beseffen dat ze voor Ajax spelen en niet voor een klein clubje.en al zeker als je ziet wat ze er ook nog allemaal voor verdienen.dan zou je toch denken dat ze voor dat geld, en de eer om voor ajax te spelen wat meer inzet mogen tonen en wat meer resultaat neer moeten zetten!!!
Het is toch logisch dat de fans dan kwaad worden en verhaal willen halen bij de spelers en de trainer?

Ik vraag me altijd af wat voor nut dit soort gesprekken hebben. Alsof van basten na die gesprekken opeens iets heel anders gaat doen op de trainingen of andere spelers opstelt. zo'n gesprek gaat meestal van:
supporters: wij vinden dat het zo niet langer kan, er moet gestreden worden
coach: wij gaan onze stinkende best doen en alles komt goed
supporters: dan zijn we het eens

Jammer is dit, als je echt fan bent, dan steun je, je club in goede tijden en in slechte tijden, nu het allemaal minder gaat, moet je je club steunen ook al is dat niet altijd makkelijk maar hier bereik je toch ook niks mee..

Kom op ajaxieden we moeten onze club steunen, we komen er wel over heen...
Kampioenschap is verloren maar 2de plek is nu belangrijk..

Eens ajaxied altijd ajaxied in goed en slechte tijden

8 februari 2009 om 22:41

Wat is dat voor zoete praat?ik ben het met je eens dat je achter je club moet blijven staan maar het is nu al z'n 4a5 jaar hetzelfde! en die psv-ers lachen zich weer kapot.
Ieder jaar is het weer net niet en dan ook nog raar opkijken dat ze in europa snel worden uitgeschakelt.
Ik denk dat het een keer goed is dat er wat fans en supporters opstaan en hun onvrede uiten.
Zoals vanmiddag met die bus.zolang er maar niks gebeurt is het toch prima???
De spelers bedenken zich een volgende keer wel als ze weer eens op het veld staan met hun vingers in hun neus!

Hij moet niet gaan praten hij moet gewoon zijn ontslag indienen en toegeven dat hij nog niet de capiciteiten van een toptrainer heeft die bij een top-club hoort, zeg ik als Feyenoorder

8 februari 2009 om 22:45

En daar ben ik het helemaal mee eens!
Wat denkt die arrogante kwal wel niet???
Eerst matige prestaties bij Oranje en nu de grote man bij ajax uit gaan hangen in de hoop dat milaan eens bij hem aan komt kloppen.hij heeft nog nooit echt iets bereikt als trainer.
Dat hij eerst eens begint bij een lagere club om het vak goed te leren

Al gaat Marco met de paus in gesprek, er verandert niks en als het wel gebeurt is het een godswonder. Meer toeval, dan wijsheid, das een ding wat zeker is. Er is geen basis voor een vruchtbare samenwerking, tussen hem en de spelers. Wat ik nog het meest chockerend vindt is dat er niemand binnen de selectie de ballen heeft om z'n mond open te doen. Bij Feijenoord en Psv durfde de spelers te minste nog hun bek open te doen, deze selectie is gevuld met ja-knikkers. Echt triest dit.

8 februari 2009 om 23:01

Bij Psv en Feijenoord spelers die wel hun bek open durfden te doen? Ha, laat me niet lachen. Bij de pers misschien ja, maar niet tegen hun coach. Dat was juist het probleem. Niemand was er echt eerlijk bij die twee clubs. En heeft het wat opgeleverd? Bij Psv misschien wel, maar daar heeft de komst van Toivonnen misschien ook wat mee te maken. Bij Feijenoord heeft het totaal niets gebracht. Die zweven nog steeds net boven de degradatiezone.

On topic: Marco is misschien nog geen toptrainer, dat wordt je ook niet zomaar. Hij heeft dat zelf ook nooit beweerd. Maar wees nou eens eerlijk en objectief: we hebben sinds het laatste kampioenschap 4 trainers versleten: Blind, Ten Cate, Koster en nu Van Basten. Geen van deze trainers heeft voor echte stabiliteit in het team kunnen zorgen. En zelfs onder Koeman (de laatste coach met een kampioenschap) riep iedereen dat Ajax de kampioen van de armoede was. M.a.w.: wordt het niet eens tijd de spelers eens hierop aan te kijken in plaats van de trainer? Wordt het niet eens tijd dat we eerlijk zijn en de verwachtingen bijstellen. Want in je 1e jaar bij een club kampioen worden: dat is nog bijna geen enkele trainer gelukt bij Ajax. Geef Marco nou eens wat tijd om echt een team te bouwen. Net zoals Van Gaal destijds tijd nodig had. Net zoals Michels destijds tijd nodig had. Je kunt geen wonderen verwachten. Zelfs Rijkaard heeft bij Barcelona 1,5 jaar nodig gehad om het beste voetbal boven water te toveren. Hou nog ff op met die zure kritiek op Van Basten en steun die man.

8 februari 2009 om 23:15

Kijk,jij snapt het dus.de trainer nu eruitgooien brengt nog meer onrust en nog meer slechte resultaten.we hebben rust en vertrouwen nodig,geen randgezeik.

9 februari 2009 om 00:03

De spelers van psv en feyenoord deden hun smoel open omdat er totaal geen klik was met de trainer. Bij Ajax is er wel een klik tussen de spelers en de trainer, alleen blijven de resultaten uit.

Dat Ajax verliest komt niet omdat de poppetjes op de verkeerde plek staan of zelfs niet dat de verkeerde poppetjes op het veld staan of de coaching verzorgen. Het heeft met inzet en instelling te maken van die poppetjes. En met vertrouwen.

Az is een goed voorbeeld hiervan. Vorig jaar met zo goed als hetzelfde elftal eindigden ze op een zwaar teleurstellende plaats in het rechterrijtje. Iedereen riep dat Louis geen klik meer had met zijn spelers en lachte Louis uit dat hij vond dat hij niet afhankelijk was van zijn spelers, maar dat zijn spelers hem moesten laten zien dat ze hem waard waren. Dit jaar is Az top en verspeelt het op de 1e 2 wedstrijden na geen punten. Reden: meer inzet, meer vertrouwen en een betere instelling. Az is een team, Ajax 11 eenlingen. Dat kan en moet anders. En ik ben ervan overtuigd dat Van Basten en zijn staf daarvoor kunnen zorgen. Misschien niet dit seizoen, maar zeker volgend seizoen. Voorwaarde is wel dat er op het middenveld een ervaren man (een leider) bijkomt. Een type Cocu die Ajax uit het slop kan trekken en de boel kan samenbinden. Want zo'n figuur is er niet bij Ajax. En een extra spits zou ook niet weg zijn. Want je zag vandaag: geen Cvitanich ===> geen echte vervanger. Bodul is nog te jong.

Ik blijf Ajax steunen. Ik heb er vertrouwen in dat deze selectie uit het wak kan komen. Wellicht dat er tegen Feijenoord wat vertrouwen geput kan worden. Maar dan moet iedereen de schouders eronder zetten. De actie van Van Basten om met de supporters te praten is een goede eerste stap. Daarmee kun je in ieder geval de 12de man achter je krijgen in de komende wedstrijden.

ik vind dat al die ajax supporters die de training verstoorde en de bus tegen hielden zich heel diep mogen schamen, wat zijn dat nou voor een supporters? Het heeft toch geen enkele zin wat ze doen? Als ze op een normale manier hadden geklaagd hadden ze dat gesprek ook heus wel gekregen

8 februari 2009 om 23:36

Bullshit, dan kijken ze niet eens naar je. Alleen zo kan je een club als Ajax, die vanuit een hoge toren naar jou als supporter neerkijkt, iets duidelijk maken. Geen woorden maar daden zal ik als Ajacied dan maar zeggen.

Klasse Marco,dat je luistert naar de supporters.ik heb dit nog nooit een andere trainer van Ajax zien doen.ik hoop wel dat de supporters zich blijven gedragen want de club tegen je keren helpt ons niet verder.ik baal hier zelf ook ongelooflijk van,want de situatie wordt met de week erger.maar ik denk dat we beter rustig kunnen blijven.

Ik draag Ajax een half om half warm hartje toe en dat zal ik blijven doen. Ik mag mij een supporter noemen, iets wat ik niet kan zeggen van die supporters. Kom op, wie houdt nu een spelersbus tegen of wie komt nu met mutsen op het trainingsveld op? Daar wordt het echt niet beter van hoor! Durf jezelf te laten zien op een beschaafde en normale manier en niet op zo'n beschamende manier. Wat mij ook zeker opvalt is de media en alles wat daarom heen staat doet. Tuurlijk, bij Feyenoord en Psv ging het precies hetzelfde maar Ajax is op dit moment toch echt wel het mikpunt. Coach niet goed, spelers niet goed, zo nu en dan het bestuur niet, teveel druk door de supporters en ga zo maar door. En terecht dat er wordt gefoeterd maar iedereen kijkt ook niet meer zo heel objectief meer tegen Ajax aan. Er is weinig positief nog aan de club. Kom op mensen, de club is in opbouw en de Eredivisie is veranderd! De subtoppers nemen het langzamerhand over en het is niet 100% zeker dat de plaatsen 1,2 en 3 nog steeds aan de top 3 wordt vergeven. Psv wordt dan wel 4 jaar achtereen kampioen met veelal Ajax op de 2e plaats maar daarachter komen steeds de subtoppers! Ajax is niet meer de topclub van toen, Ajax kan nu ook tot subtopper kan worden gerekend en niet meer altijd meteen vanaf het begin van het seizoen als dé kampioenskandidaat. Altijd maar weer naar het verleden kijken, kijk nu eens vooruit en vooral naar de komende weken! Stel je voor dat ze nu alles winnen dan is 'de pannenkoek' weer helemaal een heilig persoontje en dan is alles weer koek en ei. Voetbal is nog steeds voetbal. De stand is niet meer dé stand.

(dé stand is Feyenoord, Psv en Ajax op de plaatsen 1,2 en 3)

Een fan.

Met zo'n gesprek toont Van Basten weer zijn klasse. Zijn we vergeten dat hier een van de beste spelers aller tijden voor een groep staat die iets minder is dan de man zelf.
plus: een echte supporter steunt Ajax door dik en dun. Wat was het publiek toch stil afgelopen zaterdag (thuis) en dinsdag (thuis)! Dat zijn supporters?

Ik vind dat de mensen die hier stoer durven te praten over de jongens die vrijdag op de training van zich lieten horen nog wel het lafst. Achter je computer zijn jullie wel allemaal stoer om ze voor 'idioten', 'brulapen', 'werklozen' of wat dan ook uit te schelden, maar voordat jullie ze met jullie stoere praat in de supportershonk durven te confronteren schijten jullie alle kleuren van de regenboog.
Wat zij deden is nog altijd beter dan laf achter je beeldschermpje zitten en stoer typen dat Van Basten moet oprotten en dat hij een slechte tacticus is of wat dan ook, maar in zn gezicht durft geen van jullie dat te zeggen. Deze jongens wel, echte Ajacieden. Hoe en waarom deze jongens niet op werk waren die vrijdagochtend dat gaat jullie zielepieten niks aan. Misschien hadden ze wel avonddienst, misschien zijn ze vrij op vrijdag, misschien zitten zij in de Wao. Feit is dat zij wel de moeite hebben genomen om vroeg op te staan om in de kou naar de training van Ajax te gaan. Dit zijn dezelfde jongens die elke keer om de 2 weken de moeite nemen om uren in de bus te reizen om Ajax buitenshuis aan te moedigen, terwijl de meerderheid van jullie hier tijdens de wedstrijd op zoek zijn naar een gratis sopcast en ondertussen hier op Vz, tijdens de wedstrijd, over elke actie aan t druipen zijn. Dit zijn dan ook vast en zeker de mensen die 80 minuten lang koffie zuipen en geen woord zingen en 10 minuten voor het eindsignaal al naar hun auto sprinten omdat ze nog een heel end naar hun stakkerdorp moeten rijden.

Zonder ons, de supporters, zou het machtige Ajax nooit zover gekomen zijn, het enigste wat wij ervoor terugvragen is eens in de 5 jaar een kampioenschap.

Wat me wel behoorlijk blij maakt is dat na dit seizoen een groot aantal van de stoer pratende calimero's hier een seizoenkaart gaat halen in Alkmaar. Net als die Honderden, ja honderden, Alkmaarders die dit jaar een seizoenkaart bij Ajax hadden na het resultaat van Az van vorig jaar. Jullie zijn niet welkom in de Arena.

En als de spelers van Ajax Amsterdam niet tegen een paar scheldwoorden kunnen dan moeten ze helemaal oprotten. Wij Amsterdammers zijn nou eenmaal grof, ruig en agressief. Als je als speler op topniveau niet tegen een scheldwoordje kan dan moet je zeker niet in Amsterdam komen voetballen.

On: Marco kan zoveel praten als die maar wil, maar wij willen resultaten zien. Als we zondag niet winnen dan zal Marco toch echt moeten vertrekken ben ik bang.

8 februari 2009 om 23:57

Tsja zo kun je het ook bekijken.denk dat je een zeer behoorlijk punt hebt daar.wat betreft het laatste statement:ik denk ook als we zondag niet winnen dat je echt iets zult moeten doen maar of een trainerswissel echt verstandig is nu?ik denk het eigenlijk niet maar ja wie ben ik?

9 februari 2009 om 00:06

Ik ben er ook een voorstander van dat Marco blijft, zelfs als we (klop,klop,klop) zondag verliezen. Maar dan vind ik wel dat hij zn vriendjes moet ontslaan en ff een paar ervaren jongens als assistenten neerzet, dan maar bijvoorbeeld Adrie Koster als assistent nemen en een van die ja-knikkers van hem naar Jong Ajax sturen. Ik ben er wel voor dat Marco als coach moet aanblijven, maar feit blijft feit - als er zondag verloren wordt zal het een heel onveilige middag worden in Amsterdam.

9 februari 2009 om 00:36

Je wuift kritiek op de supporters die de training verstoorden weg omdat 'mensen in hun broek zouden schijten' als betreffende supporters voor ze zouden staan... Dat is een non-argument .

Omdat die gasten critici middels verbaal ( en fysiek? dat laat je in het midden) geweld van hun gelijk zouden overtuigen, hebben zij gelijk en hun critici niet? Het recht van de sterkste, dus. Gelukkig werkt deze maatschappij niet zo. Als mensen geen zin hebben de confrontatie met deze dreigend uitziende groep aan te gaan, dan maakt dat nog niet dat die mensen ongelijk hebben.

Dat de fanatieke supporters de moeite nemen naar de training te gaan, dat ze naar uitwedstrijden gaan.... het is allemaal prijzenswaardig. Dat ze de training stilleggen, een suppoost een douw verkopen, de spelers en de trainers belegeren in hun eigen werkomgeving en verrot schelden, dat is onverdedigbaar. Fanatiek supporterschap geeft je nog niet het recht je zo te laten gelden. Ga dan gewoon een gesprek aan, i.p.v. met een sjaal voor je mond mensen te intimideren.

Fanatieke supporters hebben Ajax veel goeds gebracht, maar ook veel ellende. In naam van de club zijn de verschrikkelijkste dingen gedaan. De actie op de training was vergeleken met incidenten uit het verleden mild, maar daarom nog niet correct. Je mag zo fanatiek zijn als je wilt, wie het recht in eigen hand neemt zit altijd fout.

Verder zeg je dat het makkelijk is mensen van achter je Pc op een hoop te gooien en te veroordelen. Je doet echter zelf hetzelfde. Je scheert alle supporters die niet naar het stadion gaan over een kam en noemt ze nep. Zoals de gasten die jij verdedigt allerlei redenen hebben vrijdag vrij te zijn, zo hebben anderen allerlei redenen om niet naar de Arena te gaan. Medisch, psychisch, financieel... noem maar op. Als je wilt dat de ene groep supporters met respect wordt behandeld, behandel de andere dan zelf met respect.

9 februari 2009 om 00:48

Prima, maar dan moeten deze jongens die achter hun pc hier zitten niet zeggen dat Wij, Wij, Wij! de supporters onze club altijd moeten steunen. Als dat getyp op internet steunen is, dan hoeft het van ons niet. In het stadion hoor ik ze toch niet, en op de trainingen ook niet, daar hoor je alleen de supporters die ook de ballen hebben om hun kritiek de spelers in hun gezicht te zeggen, in welke toon dan ook.

En wat bedoel je eigenlijk met het gesprek aangaan?? Wanneer is de directie van Feyenoord het gesprek met het legioen aangegeaan?? Toen Feyenoord 14e ofzo stond, en toen de rellen aan de maas langzamerhand een gewoonte werden. Wanneer kwamen ging de directie van psv het gesprek met supporters aan?? Toen de titel al niet meer in zicht was. Wij willen het niet zover laten komen. Een grote club als Ajax kijkt vanuit een hoge toren op ons neer, alleen daden kunnen die zakkenvullers wakkerschudden. F*ck altijd maar dat gepraat wat nergens toeleidt. Grote clubs hebben gesneuveld omdat supporters altijd alles maar pikten. Ajax niet, nooit!

och bij ajax kijk ik nergens meer van op. volgende week moeten ze tijdens de rust een moment in lassen om met de supporters te praten. ik zie het zo vaak het gaat bij ajax fout omdat ze met hele andere dingen bezig zijn dan het voetbal. prioriteiten liggen hier totaal ergens anders heb ik het idee.
zodra ajax een wedstrijd slecht speelt (heeft iedere club lijkt me) komt ajax door dit soort dingen in een negatieve spiraal

Leuk voor het idee, maar heeft geen nut.
Dan mogen de supporters aan tafel zitten met een bakkie koffie en ff klagen.
Mvb komt dan met een stukje begrip en de supporters voelen dat ze erbij horen omdat ze ook hun zegje hebben mogen doen en klaar is Marco
Het is voor mij best wel leuk dat dit gebeurt want toen het bij Feyenoord en P S V mis was vond ik het rot, maar hier kan ik wel meeleven.
Ajax heeft altijd die arrogantie ( denk aan o.a.de voorbarige stropdas) en dan zijn dingen als deze voor mij als de slagroom op een toetje.
Heel onsportief ik weet het , maar het is zoals het is.

Al die gasten die nog vertrouwen in van Basten hebben en lullen dat ie de tijd moet krijgen, hebben geen winnaarsmentaliteit. Aub man. Ik vraag me echt af waar jullie geloof op gebaseerd is. Overtuig me met serieuze argumenten en niet met lariekoek. Ik ben geen voorstander van trainers vroegtijdig de laan uitsturen, maar als de feiten erop wijzen dat de man die alles bepaalt structureel foute beslissingen neemt, dan moet je je serieus gaan afvragen of hij de juiste man is. Deze man heeft 4 jaar bij Oranje gehad, 4 jaar huilen op een enkele wedstrijd na. Dat de vorige trainers ook vroegtijdig weg waren is totaal geen argument om deze clown rustig z'n gang te laten gaan.

ik riep het al voor dat de eerste wedstrijd gespeelt was, er gekozen werd voor jeugdigheid in plaats van een balans tussen routine en jeugdigheid, vanaf het moment dat Davids bedankte, Perez werd weggestuurd, Poepon voor een aalmoes naar Sparta kon, amper verdedigers gekocht waren, , Aissati moest banken tegen Willem 2, Lindgren aanvoerder werd, Gabri moest banken, Leonardo gepasseerd werd voor Rommedahl, Sulejmani op tien speelt, Emanuelson links buiten staat, Sno in de spits stond, we vernedert werden door Heerenveen, we vernedert werden door Volendam, we vernerdert werden door Az, Vermeer moet banken, Stekelenburg aanvoerder is, we 1 punt uit 4 wedstrijden hebben gehaald, waar je iedere wedstrijd grote vraagtekens kan zetten bij de opstelling en tactiek enzovoort. En ik zal het blijven roepen. Manco van Basten is niet de juiste man. Zelfs toen we 2de stonden. Ik laat de stand me niet voor de gek houden.

vertel mij maar eens welke koers hij wilt varen, waar zijn keuzes op gebaseerd zijn, wat zijn visie is, wat Ajax eigenlijk speelt, welke speler beter geworden is onder hem enzovoort. Geef mij een goede reden waarom ik Manco moet geloven, want ik kan een boek schrijven met redenen die mijn wantrouwen onderbouwen. Hij is het gewoon niet. Slechter dan hoe het nu gaat, kan ook bijna niet, tenzij je net zo diep wil dalen als Feijenoord. Reden te meer om die zogenaamde risico te nemen om een ander persoon met meer charisma en de nodige bagage ervaring het te laten proberen. Iemand die uit gaat van eigenkracht, iemand die een tactiek kiest die het beste bij zijn materiaal past, iemand die Wel de poppetjes op de juiste plek zet, iemand met zelfkritiek, iemand die naar z'n spelers en andere critici luistert. Iemand die spelers weet te motiveren en het beste bij ze naar boven haalt. Waar ik vandaan kom is dat namelijk de basis van succes. Als dat allemaal klopt, heb je reden om iemand tijd te geven. Maar op basis van wat nu de realiteit is Niet!

dit collectief is simpelweg Ajax onwaardig. Benoemen dat spelers falen is heel kortzichtig. Je moet je focussen op de redenen waarom ze falen en dat aanpakken. Zeker met een spelersgroep met zoveel potentie. Maar blijkbaar is Manco van Basten daar simpelweg te dwaas voor.

ach dat zijn toch geen supporters man.... ga lekker je club steunen en je spelers en de trainers steunen in moeilijke tijden en help ze op de goede weg... als we als supporters er achter staan dan motiveert het de spelers en ga niet na 3 keer verlies al roepen we willen ons verhaal doen....

het is geen ons verhaal het is het verhaal van 20 doorgedraaide supporters die met cappuchon zich verstoppen als je niet gezien wil worden dan laat je je helemaal maar niet zien en blijf lekker thuis..

ik reken niet meer op kampioenschap maar 2de plek moet wel lukken hoop ik...

ik zou zeggen bij de eerste volgende training gaan we achter de club staan en vooral achter de spelers en de trainer de spelers hebben vertrouwen nodig en als ze die niet van de trainer kraijgen dan krijgen ze die van ons..

uiteindelijk word er maar 1 kampioen en spelers zijn geen robots.

9 februari 2009 om 00:52

Ja en wanneer wij die 2e plek voor de zoveelste keer op rij weer pakken ben jij zeker tevreden?? Nou ik niet in ieder geval, 1e plek of niets! En ik kan jou toch echt wel 100% garanderen dat de mening van die 20 de mening van grote meerderheid van de Ajax supporters zijn. Hoe steun jij bijvoorbeeld Ajax?? Hoevaak per wedstrijd zing jij Ajax toe? Naar het stadion gaan, bakje koffie doen daar en 10 minuten voor tijd vertrekken is niet je club steunen (zeg ook niet dat jij het doet, maar ik weet wel zeker dat de meerderheid van de jongens met een ajax-plaatje als afbeelding dat wel doen).

9 februari 2009 om 01:24

Nee een bus tegenhouden en een training verstoren is wel goed te noemen? Geef die man nou gewoon de tijd man... Neem een voorbeeld aan Arsenal supporters die ook al jaren wachten op een titel...is het daar ooit onrustig door van die malloten die stoer genoeg zijn om met capuchon op te komen? Dacht het niet!!

9 februari 2009 om 01:31

Hoezo vergelijk je Ajacieden met de Gooners (die in Engeland overigens bekend staan als een van de minst fanatieke supportersgroepen met alle respect). Arsenal werd gewoon kampioen in 2005 en speelt tegen een stuk zwaardere tegenstanders dan Ajax. Paar jaar terug stonden ze in finale Cl, vorig jaar kwartfinale dacht ik. Laatst nog de League Cup gewonnen. Vergelijk Arsenal's prestaties niet met die van Ajax.

Als je zoals beweerd en beloofd aan het begin van dit seizoen de club ajax weer dichter bij de supporters wilt brengen dan is een gesprek nooit zinloos. Het is goed om te zien dat de club Ajax hun supporters serieus neemt. Want dat is mischien wel de meest positieve verandering nadat het vorige bestuur is opgestapt.
Waar ik gek van wordt zijn de altijd weer zuigerige opmerkingen van de niet ajax fans die het allemaal zo geweldig goed weten en genieten dat het in Amsterdam even niet zo lekker loopt. Het lijkt wel of men het drukker heeft om naar ajax te kijken dan dat men op hun eigen cluppie let. Het cynisme naar de ajax supporters en spelers viert hoogtijdagen en ja dat doet pijn en frustreerd maar valt wel te begrijpen.
Wat mij wel ontzettend irriteerd is het "objectieve" verslag waar we door eredivisie live op getrakteerd worden, zo'n mannetje als Driesen is toch te gek voor worden dat die nog steeds een wedstrijd mag verslaan. Maar goed het is niet anders>
Wat Ajax in mijn ogen mist zijn echte moordenaars in de verdediging en middenveld jongens die bereid zijn voor elke milimeter te vechten en neer te vallen bij het laatste fluitsignaal het vuile werk opknappen voor elkaar. Iemand die de jongere spelers eens goed bij de oren pakt. Kortom een echt leider een type die de spelers weer goed zet. Mvb kan nog zoveel roepen langs het veld als ze niet luisteren houd het op. dan ben je iemand nodig in het veld die dat overneemt.....die zie ik niet!


In het begin van dit seizoen speelde Ajax redelijk goed. Wonnen ze ook veel wedstrijden. En Werd er alleen maar verloren van Willem Ii, sc Heerenveen en Az. Nu zit Ajax jammer genoeg in een dal. En moeten ze hopen dat Az ook nog in een dal terecht komt om toch nog kampioen te Kunnen worden.

Praten, en dan gaan de spelers hierdoor beter voetballen, gaat de trainer tactisch beter worden na het gesprek? Het enige wat hier tegen gedaan kan worden is zelfvertrouwen tanken tegen de aartsrivaal Feyenoord. Als Marco gewoon de goede opstelling maakt, is er niks aan de hand. En natuurlijk blijft Mvb bij Ajax, hij gaat niet zelf weg en wordt ook niet ontslagen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.PSV4246
2.Ajax4042
3.Feyenoord3517
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
André OnanaKeeper10
Joël VeltmanVerdediger10
Mitchell DijksVerdediger10
Nick ViergeverVerdediger10
Matthijs de LigtVerdediger10
Hakim ZiyechMiddenvelder11
Frenkie de JongMiddenvelder10
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Vrijdag 14 december
Pablo Castro is in beeld bij Barcelona. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren