Update: Maguire twijfelt over Ierse uitnodiging

Dinsdag, 27 januari 2009 om

Barry Maguire krijgt de kans om de Ierse kleuren te verdedigen. De middenvelder van FC Utrecht, die overigens werd geboren in het Nederlandse Tiel, heeft een invitatie gekregen voor een oefenduel met Jong Duitsland. Bondscoach Don Givens wil Maguire van dichtbij bekijken.

De negentienjarige middenvelder, die een Ierse vader heeft, is bezig aan zijn eerste seizoen bij FC Utrecht. De jongeling speelde reeds zestien competitieduels voor de Domstedelingen en wist indruk te maken op Givens. De keuzeheer stuurde Maguire een uitnodiging voor de wedstrijd tegen Jong Duitsland, die voor 10 februari op het programma staat.

“Dit is een mooie kans voor de spelers”, zei Givens na de bekendmaking van zijn selectie. “Landen als Duitsland hebben altijd sterke jeugdteams en dit is dan ook een mooie kans voor ons om te kijken waar wij staan. Ik heb de beschikking over een zeer talentvolle groep en ben benieuwd wat de jongens kunnen laten zien.”

Update 18:10 uur: Barry Maguire twijfelt nog of hij ingaat op een uitnodiging van de Ierse voetbalbond om een oefenwedstrijd te spelen met Ierland-onder-21. Dat vertelt hij dinsdagavond aan AD/Sportwereld. "Ik vind het een eer dat ze mij uitnodigen, maar wil eerst even rustig op een rij zetten wat ik zelf wil.’’Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door Julianinho)

Leuk voor 'm. Altijd handig om je in de kijker de spelen bij Schotse en Engelse clubs. Hoop voor 'm dat-ie z'n teamgenoten daar een beetje kan verstaan...

27 januari 2009 om 19:54

lijkt me toch wel dat hij gewoon engels kan hoor
doet hij weer ervaring mee op. gewoon doen. snap niet dat hij twijfelt, nederlandse elftallen haald hij toch niet. Iers elftal betwijfel ik nog. maar succes bij maken van keuze'

27 januari 2009 om 20:15

Nou als Ieren onderling ''engels'' gaan praten dan weet ik zeker dat je als Nederlander maar de helft mee krijgt van wat ze zeggen hoor.

Ik zou het gewoon doen als ik hem was.leuke ervaring en net wat je zegt Nederlands elftal haalt hij toch nooit.

Volledig verdiend.

Wat een inzicht heeft die jongen
Ik denk dat veel voetballers nog wel iets van zijn steekpass kunnen leren...

Bovendien combineerd hij dit ook nog eens met de nodige werklust.

En het achter iedere bal aanrennen, zoals hij eerst deed, doet hij ook niet meer...

Hoop stiekem toch dat die voor Nederland kiest. Heeft al veel ervaring ondanks zijn 19 jaar. Kan zeker uitgroeien tot een speler van de top 3 of zelfs hoger. Echt een enorm talent.

Leuk voor hem maar het zegt niet zoveel natuurlijk. Als je kijkt naar het team waarmee jong Oranje het wk won, De meeste spelers daarvan hebben het niet gered en spelen meestal niet of bij lage teams.

Jong Ierland is nog van een veel minder niveau , desondanks is het natuurlijk wel leuk voor hem , ik hoop dat hij een beetje de taal spreekt want voor buitenstaanders is het totaal niet te verstaan.

27 januari 2009 om 15:49

maar met een ierse vader kan hij dta toch wel verstaan...

On topic: ik heb hem nog niet veel zien spelen, maar het is wel leuk voor hem

Maguire gaat een mooie toekomst tegemoet, ik vond hem bij Den Bosch altijd al erg sterk. Hij komt nog wel bij een topclub terecht (in ieder geval in Nederland).

Zeer terecht, ik vind dat hij elk weekend in de basis moet staan, veel werklust en het overzicht en dat nog op zo'n jonge leeftijd. 19 jaar pas.

Van mij mag hij ook voor Nl uitkomen,

Leuke speler Maguire, maakt erg veel meters en zet zich goed in voor zijn team. Maar ik denk dat hij beter kan kiezen voor Ierland, Nederland is op de middenveld posities de komende jaren simpelweg enorm sterk bezet. Van Bommel, al kan die niet al te lang meer mee, verder heb je controlerend, want dat is toch de rol waarin hij het beste past denk ik, De Jong, De Zeeuw en dan nog een herboren Schaars, dan wordt het toch gewoon knap lastig voor hem om daarvoor te komen.

27 januari 2009 om 19:57

Hij is nu nog lang niet waar de jong en de zeeuw zijn, maar deze jongen is net 19 jaar en heeft al bijna 100 wedstrijden in het betaalde voetbal erop zitten. Geef hem nog een paar jaar en dan denk ik dat hij het niveau van die twee moet kunnen evenaren, zo niet overtreffen. Dit natuurlijk zeggende met een gekleurde bril dat wel

Doen Barry! Er komen nog een paar talenten van Ierland binnenkort door.

Ik gun het hem echt van harte.. Het is echt een goede speler.

Ik heb het geluk deze jongen elke week van dichtbij te zien spelen bij Theole in Tiel waar zijn moeder trainster is van de b1. Hij speelt wel eens een partijtje mee en zijn kwaliteiten staan buitenkijf. Barry heeft indd een geweldige steekpass en een erg goede inzet / goed inzicht. Kortom veel kwaliteiten beheerst hij om uit te groeien tot een zeer goede speler. Om aan te haken bij het topic: Ik weet niet of hij op de uitnodiging ingaat volgens mij heeft Barry veel meer met Nederland dan met Ierland dus wat dat betreft ligt Jong Oranje toch een heel stuk dichterbij, maar een uitnodiging voor een nationaal team blijft altijd speciaal.

als ik hem was koos ik voor ierland.

bij het nederlands elftal heeft hij gewoon te veel concurentie op zijn positie.

27 januari 2009 om 20:58

Niemand kan nu al voorspellen hoe Maguire zich verder zal gaan ontwikkelen.

Als je Maguire wilt vergelijken met van Bommel, de Jong, de Zeeuw en Schaars, moet je allereerst kijken waar die spelers stonden toen zij dezelfde leeftijd hadden als Maguire nu.
- Schaars stond onder contract bij Vitesse, maar moest zijn debuut nog maken;
- de Zeeuw stond onder contract bij Go Ahead Eagles en speelde dat jaar 3 wedstrijden;
- van Bommel speelde bij Fortuna;
Alleen de Jong speelde al regelmatig bij Ajax.

van Bommel is bijna 32 jaar en zal dus geen concurrent voor Maguire zijn.
maguire is nu veel verder in zijn ontwikkeling dan Schaars en de Zeeuw destijds, dus het is onzin om te stellen dat hij bij het Nederlands elftal te veel concurrentie heeft op zijn positie.

Het is de beste aankoop van de Fc Utrecht dit seizoen. Ik ben er niet helemaal zeker van maar was Barry in de laatste thuiswedstrijden tegen Volendam en Sparta reserve?
Dat heeft de Fc 4 punten gekost .met Maguire speelt de Fc beter dan met van Dijk.

van dijk is meer fysiek en maquire mer van de techniek

Hopelijk kiest hij voor Nederland, ik zie hem nog wel eens in het Grote Oranje spelen, hij is erg talentvol en goed voor zijn leeftijd, als hij niet goed genoeg voor Nederland onder 21 is vind ik het gek. bij Fc Utrecht speelt hij erg goed en ik zie zeker wel toekomst in het Nederlands Elftal voor hem als het ff meezit. het Ierse weet ik zo niet, die zul je niet gauw op een Wk zien, een Ek word ook al lastig.

Ik zou als ik hem was voor Ierland kiezen, in ieder geval, wel ff meedoen tegen Jong Duitsland. Want bij Nederland is er teveel concurrentie op zijn positie. En Ierland is zo slecht nog niet hoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ierland RepU21

Actuele wedstrijden

In de wandelgangen

Woensdag 18 september
Liverpool lette dinsdagavond nadrukkelijk op de verrichtingen van Fabián Ruiz in zijn onderlinge duel met Napoli. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren