Brabantse derby in Den Bosch ontspoort volledig na laatste fluitsignaal

Zondag, 18 september 2022 om 09:10 • Laatste update: 10:56

De Brabantse derby tussen FC Den Bosch en TOP Oss is zaterdagmiddag na het laatste fluitsignaal helemaal uit de hand gelopen. Dat meldt het Brabants Dagblad. Den Bosch won met 4-1 en dat konden de fans van de bezoekende partij maar moeilijk verkroppen. Zij vernielden een hekwerk in Stadion de Vliert, met alle gevolgen van dien.

De fans van Oss zagen dat hun ploeg in de wedstrijd van het jaar van het kastje naar de muur werd gestuurd in de tweede helft en dat leidde na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Joey Kooij tot veel frustratie. Ze braken door een hekwerk in het stadion heen en verwondden daarbij een beveiliger, die bij het hek stond en in wilde grijpen, zeer ernstig. Het BD schrijft dat hij zwaargewond over is gebracht naar het ziekenhuis, aangezien hij het hek op zijn hoofd kreeg. De beveiliger zou nu bij kennis zijn.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

De fans die door het hek braken, raakten ondertussen slaags met de aanhang van Den Bosch, de overige beveiligers en ME'ers. Er werd ook met stenen en fakkels gegooid. Daarbij raakten nog een aantal beveiligers en stewards gewond. Uiteindelijk zijn er meerdere mensen aangehouden en wist de ME de rust in en rondom het stadion te waarborgen. "Te triest voor woorden", reageerde algemeen directeur Rob Almering van FC Den Bosch al. "Voetbal is nu even niet belangrijk."

Klaas Wels, technisch directeur en voormalig hoofdtrainer van TOP Oss, snelde tijdens de incidenten het veld op en probeerde daar de supporters van zijn club tot rede te brengen. Hij baalt vreselijk van de incidenten. "Verschrikkelijk om te zien dat iemand die zijn werk doet, met een hoofdwond op het veld ligt. Ik houd van een gezonde rivaliteit en dat mag op het randje zijn, maar dit is over die rand. Dat weet iedereen." De derby tussen Den Bosch en Oss werd in het verleden al een paar keer zonder uitpubliek gespeeld. Een nieuw verbod op bezoekende fans kan in het verschiet liggen.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

48 reacties (laatste reactie door ijzerchef)

Mensen zijn echt doorgeslagen. Na de lockdowns lijken ze wel 10x zo gefrustreerd geworden. Straks moeten alle wedstrijden zonder publiek 😩

18 september 2022 om 09:33

Deze wedstrijd ging voor corona precies hetzelfde hoor.

18 september 2022 om 09:37

Supportert. Dat argument van lockdowns mag nu toch ook wel eens van tafel? Die zijn alweer lang voorbij, dus mag hopen dat zelfs deze eencellige dit tijdelijke trauma hebben kunnen verwerken

18 september 2022 om 10:26

Precies. Het argument lockdown wordt voornamelijk nog gebruikt om simpelweg de overheid nog de schuld te kunnen geven.

18 september 2022 om 10:22

Eens. Zei gister precies hetzelfde, na Corona lijken alle supporters nog erger doorgeslagen alsof ze nog wat in moeten halen X 10. Geldt voor iedere club, spoor dat soort mensen op en laat ze maar minimaal 2 jaar het stadion niet meer in komen.

18 september 2022 om 12:05

Voor Corona waren geen supporters rellen zoals in Beverwijk, Den Haag meerdere keren, Rotterdam, Amsterdam en Enschede waar een dode te betreuren was. Hou toch op.

Er heerst een algemene frustratie binnen onze maatschappij. Dat is echt erger aan het worden. Ik lees hier ook vaak negatieve artikelen en mensen die hier zo tekeer gaan tegen elkaar. Is iemand dat ook opgevallen?

18 september 2022 om 09:31

Bepaalde fatsoennormen lijken weggevallen. Personen die uit moralistische bewegingen redeneren worden al snel weggezet als deugers en moraalridders. Het publieke debat verhardt en er is nauwelijks nog ruimte voor nuanceringen. Dan krijg je dit. Personen kunnen zich niet meer verdiepen in anderen.

18 september 2022 om 09:38

Zal ook deels met onvrede te maken hebben. Stijgende benzineprijzen, mensen die hun energierekening niet meer kunnen betalen, mensen die niet meer rond kunnen komen, etc. Dan ben je al sneller opgehitst en dan zal voetbal een makkelijke uitlaatklep zijn.

18 september 2022 om 09:48

@boson: Volgens mij valt dat best mee en gaat dat helemaal niet op voor een groot gedeelte van de maatschappij (of dit forum). Er zijn een paar schreeuwers die de meerderheid overstemmen en die krijgen of pakken onevenredig veel aandacht waardoor het al snel lijkt dat de hele samenleving ontwricht is. Het gros van de mensen doet gewoon hun ding en zal het een worst wezen.

18 september 2022 om 09:59

Het is niet alleen de frustratie.
In het algemeen vervagen de normen en waarden.
Het gebrek aan respect voor elkaar is ver te zoeken.
Overal moet tegen aan geschopt worden, onderwijs, politie, regels in het algemeen.

En als men dan in groepsverband is en wat drank en drugs gebruikt wordt elke fatsoensnorm ver overtreden en zijn het wilden die door de duivel zijn bezeten....

De straffen bij dit soort gedraag mogen/moeten ver omhoog.

18 september 2022 om 11:09

Jazeker Bobson, resultaat van jaren aan polarisering vanuit de overheid en via de media. Totaal geen begrip meer voor elkaar, alleen maar strijden tegen elkaar.

18 september 2022 om 11:18

Algemene polarisatie. Het gat in inkomen wordt groter. Daarnaast ook het gat tussen hoger en lager opgeleiden.

18 september 2022 om 11:32

Het komt ook steeds makkelijker en sneller in de media dus dat speelt ook een enorme rol. Het zou vast vaker gebeuren maar niet zo zeer als het doet lijken.

18 september 2022 om 11:54

Niet alleen in Nederland hoor, ook vanuit allerlei andere landen lees je steeds meer over dit soort incidenten. En het is niet gek, want ook daar spelen de dingen waar onvrede over is, b.v. inflatie en de prijzen van energie en op het tankstation (terwijl we het alsnog helemaal prima hebben, maarja). En ook in andere landen zijn er bepaalde politici die hebben geleerd dat je stemmen wint door controversiele dingen te roepen, en door onvrede op te stoken (zonder oplossingen te bieden) en door op emotie te spelen en constant negatief te zijn. Tenslotte zou het ook best mee kunnen vallen, want dit soort vermoedens kunnen ook altijd ontstaan doordat de media er vaker over is gaan schrijven, of omdat je er zelf meer op let (confirmation bias), het hoeft niet per se altijd het geval te zijn dat het vaker gebeurt.

18 september 2022 om 13:30

Verzuurde reacties zijn van alle tijden. Net zoals (voetbal)geweld. Nu komt het makkelijker in beeld. Dat de maatschappij enorm veranderd is, dat is een feit. En het einde is nog lang niet in zicht..

18 september 2022 om 13:43

Naar mijn idee is hooliganisme van alle tijden. Vroeger waren er genoeg zeer ernstige en soms zelfs dodelijke incidenten.

Wat mij betreft mogen dit soort clubs keihard gestraft worden. Een heel seizoen zonder uitpubliek zou een eventuele stap kunnen zijn. Er horen keiharde maatregelen bij dit soort doldwaze acties van supporters.

18 september 2022 om 09:28

Misschien beter om de club het probleem zelf op te laten lossen. Totdat je deze hooligans met naam en adres hebt aangeleverd bij de politie, mag geen enkel team van de club meer meedoen in de competitie en wordt elke bijdrage aan de club (televisiegeld, premies, etc) direct stopgezet.

18 september 2022 om 10:32

Voor uitduels heb je verplichtte aanmelding en vervoer. Zo groot is het uitvak niet dus lijkt me geen probleem als club om dit uit te zoeken.

Oppakken die gekken en ter beschikking stellen aan de wetenschap. Lijkt me ideaal om deze personen als proefdieren te gebruiken om te onderzoeken waar in de hersenen zij afwijkingen vertonen.

En als ze dat gevonden hebben kunnen ze wellicht ingezet worden als proefpersonen voor nieuwe medicijnen. Want ik hoop toch dat we het allemaal eens zijn dat we dit soort gevallen niet meer als normale mensen moeten behandelen?

18 september 2022 om 10:29

Ben ik met je eens, zo klaar met die randdebielen. Ik denk dat er teveel proefkonijnen zullen voor de wetenschap,want er zijn teveel mensen die ontsporen.
Ennuh...neem de regering in DH, Rutte, Kaag, Jetten, etc ook mee. Ga die ook eens onderzoeken wat daar gebeurt in hun bovenkamers.

Haha, supporters van TOP Oss slopen een hek. Met hoeveel waren ze, 3? Kwaliteit van het hek maar eens checken?

On topic; schandalig natuurlijk..

Dit zijn gasten van het niveau snuif je neusbeen naar de klote.

18 september 2022 om 11:09

die stonden na de wedstrijd weer in een gare tent te dansen op hardstyle. dat soort types, we kennen ze allemaal

18 september 2022 om 12:53

Ah ja want iedereen die een lijntje neemt staat op hetzelfde niveau als deze agressieve idioten, jammerlijke vergelijking weer

Kun je natuurlijk geen supporters noemen maar een stel eencellige dorpsgekken. Die van Den Bosch zijn echter ook geen lieverdjes. Kan me nog herinneren, lang geleden, dat ze in Kerkrade uit het stadion waren gekomen tijdens de wedstrijd en de hele buurt hebben geterroriseerd en van alles vernield.

18 september 2022 om 11:20

FC Den Bosch is echt het afvoerputje van het supportersbestand in Nederland. Ze zijn zo vaak bij rellen betrokken, om maar over het structureel racisme op de tribunes te zwijgen, waar de club niks aan doet. Ik zou er geen traan om laten als die club wordt opgeheven.

Goh, Ossenaren die zich misdragen in Den Bosch. What else is new. Dit is, nog los van voetbal, iets van alle tijden.

Mensen blijven doen alsof dit afwijkend gedrag is, uiteraard is dit absoluut niet goed te keuren. Mr ga eens de geschiedenis na, mensen vermoorden elkaar al sinds het bestaan van de mens. De hooligans zijn gewoon de mensen die in het verleden bij een van de vele veldslagen schreeuwend voorop renden met hun zwaardje en schild, hun eigen dood tegemoet. Een vreedzame samenleving is helaas een utopie voor ons.

Rellen bij FC Den Bosch tegen TOP Oss...dat gaat helemaal nergens meer over. Het valt me trouwens wel op dat FC Den Bosch vaak bij incidenten in de KKD betrokken is, al lijken die van TOP Oss deze keer de aanstichters.

Ik vraag me af wat de meningen zouden zijn als de politie eens een van deze eencellige voor zijn flikker zou schieten. In een dierentuin werden 2 chimpansees die waren uitgebroken en niet echt voor gevaar zorgden ook doodgeschoten omdat dat de enige optie is. Met die gasten van gisteravond hoef je ook niet te verwachten dat ze naar orders van de politie luisteren.

Afgelopen april hartelijk ontvangen door FC Den Bosch, 95% van de supporters en stewards. Ruim 500 supporters mochten op de hoofdtribune plaatsnemen naast het uitvak. In de rust opeens 5 idioten op de hoofdtribune die willekeurig supporters sloegen. Complete sfeer sloeg om. Mijn punt voetbal wordt door een paar randdebielen steeds vaker en vaker gebruikt om hun primitieve behoeften te botvieren. Hoe houd je dat tegen?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Den Bosch

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
R. LeijtenMiddenvelder91
R. MuldersMiddenvelder90
Asier CórdobaAanvaller91
J. KoningsAanvaller93
S. van BakelAanvaller90
F. HammoutiVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Den Bosch.

0 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren