Supporters ADO Den Haag onder strikte voorwaarden weer welkom

Woensdag, 17 augustus 2022 om 18:28Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 18:31

ADO Den Haag heeft toestemming gekregen om weer beperkt supporters te ontvangen in het eigen stadion. De club had sancties opgelegd gekregen na de rellen van afgelopen seizoen tegen Excelsior, maar mag nu onder strikte voorwaarden weer publiek verwelkomen. Vooralsnog zijn alleen seizoenkaarthouders en zakelijke relaties welkom. De maatregel geldt in ieder geval voor de thuiswedstrijden tegen Jong Ajax (28 augustus) en Jong AZ (9 september). Een evaluatie moet vervolgens bepalen of er verdere versoepelingen mogelijk zijn.

Eind mei liep het volledig uit de hand in het stadion van ADO, toen de club tegen Excelsior op een haar na promotie naar de Eredivisie misliep. Supporters bestormden het veld en zochten de confrontatie met de meegereisde fans uit Rotterdam. Buiten het stadion zetten de ongeregeldheden zich voort. De thuiswedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Den Bosch (0-2) werd om die reden al zonder publiek gespeeld. Tijdens de komende twee thuiswedstrijden zijn dus wel weer supporters welkom.

"Ondanks dat de basisveiligheid in het stadion op orde is om weer publiek te mogen ontvangen is het vooralsnog niet mogelijk om vanuit de huidige veiligheidsorganisatie te kunnen voldoen aan alle aangescherpte eisen", schrijft ADO in een officiële reactie. "Om die reden stelt de driehoek dan ook een beperking aan het aantal bezoekers. ADO Den Haag respecteert het besluit, al had de club op meer ruimte gehoopt." De club dient voor iedere thuiswedstrijd met een plan van aanpak te komen. Bovengenoemd besluit is genomen door de gemeente, politie en het Openbaar Ministerie.

Supporters van Ajax zijn niet welkom als hun beloftenploeg het op 28 augustus opneemt tegen ADO. Fans van beide clubs leven al jaren op gespannen voet met elkaar, waardoor enkele jaren geleden een verbod is ingesteld op uitsupporters. Tijdens de wedstrijden tegen Jong Ajax en Jong AZ zullen alleen het hoofdgebouw, de Aad Mansveldtribune en de Haaglanden tribune geopend zijn. "Voor seizoenkaarthouders op de Lex Schoenmakertribune zullen wij een alternatief bieden", laat de club weten. ADO heeft de steun hard nodig. De ploeg van trainer Dirk Kuijt staat na twee speelronden onderaan met nul (doel)punten.Gerelateerd

Meer sportnieuws

29 reacties (laatste reactie door baakie25)

Nou, tot zover een serieuze straf voor een club waarvan de supporters zich massaal misdragen hebben. Zo ga je dit soort gedrag niet uit stadions weren.

17 augustus 2022 om 21:45

Ik hoop dat de politie en beveiliging wel kunnen uitvoeren wat Kuijt voor ogen heeft, die man weet alles.

Alle inzet van de overheid is nu gehalveerd voor een wedstrijdje ADO thuis… Kunnen er tenminste andere dingen doorgaan 🙂

De politie moet gewoon geheime acties doen met camera's bij stadions zodat je werkelijk mensen hun smoel gaat kunnen zien en ze kan identificeren. Als je zo stapvoets men weer toelaat gaan ze alleen maar harder willen knallen wanneer ze weer terug mogen komen.

17 augustus 2022 om 19:21

Hoe ga je een groep aanhouden van 200 man, met 50 ME-ers en dan OOK nog eens de juiste eruit pikken? Kost veelste veel geld als je dit wilt gaan doen. Zit de burgemeester niet op te wachten..

Dat gaat niet veel beter worden bij een mogelijke derde nederlaag. Maar wees gerust, trainer Kuyt houdt ze wel in controle met wat mooie quotes

17 augustus 2022 om 19:22

Of wat schoonheidsbehandelingen 🤔

Schandalig dat er in de 2e en 3e wedstrijd alweer supporters van ADO worden toegelaten. Die gekken van Midden-Noord hebben het gewoon voor iedereen verpest en na wat zij hebben gedaan hebben horen die gasten gewoon minimaal 15 wedstrijden van het stadion verbannen te worden.

17 augustus 2022 om 19:24

Die gasten waar jij het over hebt die hebben wel meer dan 15 wedstrijden gekregen hoor.

17 augustus 2022 om 19:49

Midden Noord? Ik sta er zelf ook altijd. Scheer niet iedereen over een kam. Een aantal snotneuzen kregen nog tikken van de eigen aanhang omdat ze zich simpelweg hebben misdragen. Dat wordt bij ons echt niet gepikt.

Volgens jouw logica moeten dus 99% worden gestraft omdat misschien 0.5% zich heeft misdragen.

17 augustus 2022 om 20:57

Inderdaad, Midden-Noord ja. Ga me niet vertellen dat ik niet iedereen over één kam moet scheren want daar ben ik zelf ook niet van. Maar letterlijk heel Midden-Noord stond aan de zijlijn genageld tegen Excelsior. Dat een paar snotneuzen wat klappen kreeg is wel het minste wat ze konden doen maar daarna zelf doodleuk aan de zijlijn geplakt blijven.
Nee als het aan mij had gelegen had heel Midden-Noord dit hele seizoen thuis voor de buis kunnen kijken of luisteren via Radio West. Hoe haal je het in je hoofd om na het fluitsignaal spelers van de tegenpartij te gaan aanvallen?

17 augustus 2022 om 21:11

Je weet niet waar je over praat kerel. Ga je zelf eerst eens even inlezen wat er bij deze wedstrijd vanuit de club allemaal verkeerd is gegaan bij deze wedstrijd.

17 augustus 2022 om 21:16

Kerel, ik hoef mezelf niet in te lezen om te lezen wat er fout is gegaan vanuit de club ADO. Iedereen heeft kunnen zien dat er genoeg fout is gegaan die dag. Dat wil niet zeggen dat dat maar een vrijbrief is voor die “supporters” om je zo als een gek te misdragen.

17 augustus 2022 om 22:08

Je hebt echt geen flauw idee wat je allemaal typt, schei toch uit. Er zijn veel dingen fout gegaan, maar om heel midden-noord zo weg te zetten is gewoon ridicuul. Wie probeer je voor de gek te houden?

17 augustus 2022 om 22:41

Je kan die vraag beter aan jezelf stellen wie je voor de gek wilt houden? Want als ik jullie reacties zo lees krijg ik meer het gevoel dat jullie vinden dat Midden-Noord die dag eigenlijk niets fout heeft gedaan en de schuld meer ligt aan de club ADO omdat zij organisatorisch het heel slecht geregeld hadden voor die dag.

Heb een seizoenkaart en verwacht dat we omdat we met zo weinig zijn dat zelf het aanvangstijdstip van de wedstrijden mogen gaan kiezen

Niet ongunstig voor ADO dat het tegen de beloftenteams is dat dit zal worden beooordeeld. Kan me zo voorstellen dat ze sfeer dan wat tammer is. Daarentegen maakt Ajax dan natuurlijk wel weer wat los bij velen daar. Weet niet of dat doorwerkt tegen de beloften.

Wat een dubieuze beslissing. Het was de club die een vrije kaartverkoop deed tegen Excelsior. Ik ken zat supporters die er niet bij waren omdat ze te laat bij waren. Het stadion zat bomvol met mensen die er niet thuis hoorden. Ik kwam gasten tegen met een sv en ze vonden het geweldig dat ze er weer bij waren. Maar er is dus een reden dat zij niet binnenhoren. Ook veel mensen van buitenaf die gewoon niks met de club hebben en hebben lopen herrie schoppen. Nu worden wij als goedwillende supps getroffen omdat de club zijn eigen veiligheid niet op orde had die wedstrijd.

Betaald Voetbal speel je voor publiek niet zozeer dat die spelers hun centje ermee verdienen.!!!!

18 augustus 2022 om 08:45

Niet zwaar genoeg naar mijn mening! Zat in het Excelsior vak en heb zelfs een honkbalknuppel naar mijn hoofd gekregen. Hoe krijg je zoiets binnen dan??! Dat de gehele zijlijn volstond met fans kan ook gewoon niet. Nare club die hun tokkies voor geen ene meter onder controle hebben.

Omgekeerde wereld. Geen supporters van Ajax, maar wel van de seizoenkaarthouders die zich hebben misdragen.

17 augustus 2022 om 21:12

Eerst eens even inlezen voordat je een reactie plaatst.

Alle supporters verplicht een manicurebehandeling bij dezelfde schoonheidssalon als Dirk en het is opgelost..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

ADO Den Haag

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
X. SeverinaAanvaller92
T. VerheydtAanvaller92
J. ZwartsAanvaller92
R. StruickAanvaller20
H. WentgesKeeper90
A. AbsalemVerdediger40
T. AsanteVerdediger81
Voor de complete selectie: Clubpagina ADO Den Haag.

In de wandelgangen

Maandag 29 augustus
Manchester United en Barcelona zijn in gesprek over een ruildeal. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren