Fortuna Sittard legt hoogst mogelijke boete op na wangedrag

Donderdag, 28 juli 2022 om 15:30Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 15:52

Mickaël Tirpan heeft zichzelf van zijn slechtste kant laten zien bij Fortuna Sittard. De verdediger ging woensdag tijdens de training compleet door het lint en heeft van de Limburgse club de hoogst mogelijke boete ontvangen. Ook is hij voorlopig niet welkom op de training. Volgens Voetbal International richtte de woede zich zowel richting enkele stafleden als technisch directeur Sjoerd Ars.

Het incident zou woensdag tijdens een trainingssessie hebben plaatsgevonden, schrijft bovengenoemd weekblad. Volgens Fortuna ging de rechtsback 'een grens over', waarop de club heeft besloten de Belg disciplinair te schorsen. Het is niet bekend hoe lang Tirpan niet welkom is op de club. De club zegt verder niet in te willen gaan op de details. Er staat een gesprek gepland met de speler om het voorval te bespreken.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Tirpan gold afgelopen seizoen als basiskracht bij Fortuna. Hij verscheen bij al zijn 26 optredens in de Eredivisie aan de aftrap. Vijftien keer werd hij vroegtijdig naar de kant gehaald. Bij afwezigheid van Mats Seuntjens droeg hij gedurende de voorbereiding enkele keren de aanvoerdersband. Tot dusver kwam hij veertig keer in actie namens Fortuna in een officiële wedstrijd.

Fortuna is niet de enige club waar het er deze voorbereiding stevig aan toe gaat. Ook bij FC Twente kwam het tot een aanvaring. Daar kregen Gijs Smal en Denilho Cleonise het met elkaar aan de stok. De twee wilden elkaar bij herhaling aanvliegen, ook toen trainer Ron Jans ze tot rust had gemaand. Het conflict tussen Smal en Cleonise ontstond tijdens een afsluitende partijspel en ging volgens ingewijden gepaard met 'een hoop geschreeuw, geduw en getrek'.Gerelateerd

Meer sportnieuws

19 reacties (laatste reactie door vernon)

Goede reactie van Fortuna. Je mag klagen, maar doe het dan normaal. Denk dat hij zichzelf een one-way ticket naar de uitgang heeft bezorgd.
Overigens, wat voegt die laatste alinea nou toe aan een artikel over Fortuna?

28 juli 2022 om 15:59

Pinto heeft het vorig jaar prima gedaan op de rechtsback positie. Naast Siovas zal Guth komen te staan. Benieuwd of Tirpan als basisspeler gaat beginnen. Dit werkt niet in zijn voordeel.

28 juli 2022 om 16:14

Zeker prima, die gast moet ff afkoelen en de kans krijgen om tot inkeer te komen. Als hij dat oprecht doet lijkt het me dat hij weer terug kan keren. Je weet nooit wat de achterliggende reden is dat hij door het lint ging. Misschien speelt er thuis wel wat.

28 juli 2022 om 16:38

Nee zeker, daar hoop ik ook op. Viel me vorig jaar niet tegen bij Fortuna. Maar dit soort zaken helpen jezelf nooit echt verder.

28 juli 2022 om 19:16

@The Jump

Ik wil niet te filosofisch worden, maar het kan ook helpen. Iemand maakt een fout, maakt het goed met de rest van het team, vertelt misschien iets over zichzelf wat hem dwars zit, en dat kan de teamgeest verbeteren. Als je gewoon een onverbeterlijke agressor bent, dan natuurlijk niet. Maar een fout goed maken kan heel goed werken.

Tuurlijk als iemand zich misdraagt afstraffen maar hou er ook gewoon rekening mee dat zo'n jonge eens een fout kan maken. Ik weet natuurlijk niet hoe ernstig het is en een straf is prima maar maak er geen drama van door hoogste boete te geven.

28 juli 2022 om 17:20

Je zegt zelf dat je niet weet hoe ernstig het is.. Hoe kan je dan in dezelfde zin beweren dat de hoogste boete geven te dramatisch is?

28 juli 2022 om 18:03

Klopt maar ik vind hoogste boetes zo'n onzin. Laat iemand eens een keer een fout maken. Pas wanneer hij er niet van leert dan snap ik dat je het hoger gaat beboete. Ik heb hem verder nog nooit negatief in het nieuws zien komen.

Overigens ik zeg niet dat het dramatisch is. ik zeg alleen dat van een fout geen drama gemaakt hoeft te worden. Lees wat ik schrijf...

28 juli 2022 om 18:08

Naast dat jij niet weet hoe ernstig het was, weet jij ook niet of hij wellicht al vaker de fout in is gegaan. Je oordeelt vanaf de zijlijn, daar zijn wij hier ook voor natuurlijk, er kan zoveel meer achter zitten.

29 juli 2022 om 08:31

Ik lees Luuk, nu jij nog

"Ook is hij voorlopig niet welkom op de training"

Dit gaat te ver en is amateuristisch!

28 juli 2022 om 16:08

Erg knap dat je dat op basis van dit bericht kan bepalen. Zou graag wat van jouw gaven hebben!

On: het is niet zo slim om je zo tegen de staf en technisch directeur te laten gaan. Ben benieuwd wat de aanleiding is geweest.

28 juli 2022 om 16:10

Waarom? Hij leert nu dat hij respect moet tonen en hij zich dient te gedragen tegenover anderen. Of het nu zijn leidinggevenden (trainers) zijn of zijn medespelers. Dat maakt geen reet uit. Als je zo door het lint gaat, dan moet het worden afgestraft ook. Hopelijk is hij er met een paar trainingen gewoon weer bij, gedraagt hij zich en speelt hij gewoon een mooi seizoen. Dan heb je alleen maar winnaars

28 juli 2022 om 16:11

Wat gaat te ver? Hem weren van de training? Of zijn eigen gedrag?

28 juli 2022 om 21:36

Waarschijnlijk zit ie de rest van de week zonder salaris thuis. Hoeven ze hem daarom niet te zien, klinkt denk ik erger als dat het is.
Zoals het artikel al zegt, Tirpan is wel belangrijk voor Fortuna. Ik ga er niet vanuit dat ze hem schorsen.
Of zijn ze ook rond met Chielini na Burak...

Ben dan wel erg benieuwd wat hij allemaal heeft gezegd en gedaan dat hij niet eens meer welkom is op de training.

28 juli 2022 om 19:20

"de verdediger ging woensdag tijdens de training compleet door het lint"

Hebben we echt details nodig? Wat mij betreft niet. Laat het lekker door die mensen oplossen, die krijgen ook wel te horen waarom hij zo door het lint ging, daar hebben wij niks mee te maken.

Ik vraag me af hoe hoog “hoogst mogelijk is, verder prima dat spelers die zich niet gedragen worden beboet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Fortuna Sittard

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
14.FC Emmen1-3
17.Vitesse0-5
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
T. NoslinAanvaller20
B. YılmazAanvaller21
V. SourlisAanvaller10
I. PandurKeeper00
T. HendriksKeeper00
Y. van OschKeeper20
G. CoxVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Fortuna Sittard.

0 fans
Verdediger, 28 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 18 augustus
Justin Kluivert heeft een persoonlijk akkoord bereikt met Fulham. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren