Yassin Ayoub kiest eieren voor zijn geld en keert terug in Eredivisie

Vrijdag, 22 juli 2022 om 20:32Rian Rosendaal • Laatste update: 20:42

Yassin Ayoub keert terug in de Eredivisie. Excelsior brengt vrijdagavond namelijk naar buiten dat de van Panathinaikos afkomstige middenvelder (28) zijn handtekening heeft gezet onder een tweejarig contract in Rotterdam. Ayoub stond nog een seizoen onder contract bij de Griekse topclub, dat hem dus eerder laat vertrekken. De kersverse aanwinst van Excelsior trainde onlangs nog even mee bij Fortuna Sittard.

"Voor het middenveld waren wij op zoek naar een speler met ervaring", legt technisch manager Niels van Duinen de komst van Ayoub uit. "Marinus Dijkhuizen (trainer Excelsior, red.) en ik kennen Yassin allebei goed en we zijn met hem in gesprek geraakt. Hij wilde graag terugkeren naar Nederland om zichzelf weer te laten zien aan de voetbalwereld. We hebben meerdere keren met hem gesproken en hem ons verhaal verteld. Hij werd daar enthousiast van omdat hij erin gelooft om samen ergens naartoe te werken."

Ayoub had volgens Van Duinen meerdere opties op de zomerse transfermarkt. "Er waren ook andere clubs die hem graag wilden hebben, maar we zijn blij dat hij voor ons heeft gekozen. Uit het vastleggen van Ayoub voor de komende twee seizoenen spreekt onze ambitie om door te bouwen met de club, waarbij wij een optimale combinatie willen creëren van presteren en ontwikkelen", aldus de bestuurder van het naar de Eredivisie gepromoveerde Excelsior. Ayoub is zelf ook blij met zijn terugkeer op de Nederlandse velden.

"Ik heb ook gesprekken gevoerd met andere clubs, maar naar mijn gevoel deed Excelsior er echt alles aan om mij binnen te halen", deelt Ayoub complimenten uit aan zijn nieuwe werkgever. "Ik ben een gevoelsmens en baseer mijn beslissingen dus voor een groot deel daar op. Dat Excelsior zo veel moeite heeft gedaan voor mij, daar sprak voor mij veel vertrouwen uit. Ik vind het fijn om terug te zijn in Nederland en heb veel zin om weer lekker te kunnen voetballen."

Ayoub maakte in zijn jonge jaren deel uit van de jeugdopleiding van Ajax, al kwam het nimmer tot een definitieve doorbraak in Amsterdam. De middenvelder maakte later bij FC Utrecht pas echt naam en na 171 duels voor die club volgde medio 2018 de overstap naar Feyenoord. Ayoub moest het in De Kuip voornamelijk doen met invalbeurten en in januari 2020 volgde de transfervrije overstap richting Panathinaikos. In Griekse dienst schopte hij het tot slechts achttien optredens in de hoofdmacht. Na een periode in het tweede elftal kiest de voormalig Feyenoorder nu dus voor een nieuwe en frisse start bij Excelsior.Gerelateerd

Meer sportnieuws

34 reacties (laatste reactie door mattiaspsv)

Flink afgezakt dan. Voor Excelsior wel een mooie versterking.

22 juli 2022 om 21:03

Soms doe je een stap terug om weer terug te keren naar een hoger niveau..goed gedaan van Exelsior

22 juli 2022 om 21:20

Hij heeft er zelf ook niet voor gekozen dat z'n carrière zo zou verlopen, niet iedereen heeft het geluk dat een carrière zo verloopt als hoe hij of zij dat wil helaas, hij wil gewoon weer wekelijks spelen en Excelsior lijkt me een leuke club om weer minuten te maken en Excelsior heeft er een leuke speler bij die mits invorm misschien wel de beste speler is van Excelsior.

22 juli 2022 om 22:29

Het is dan ook geen kritiek maar een constatering.

Deze transfer periode laat wel zien dat het algemene niveau van de Eredivisie is gestegen en nog altijd in de lift zit. Middenmoters die ineens relatief flinke bedragen kunnen neerleggen voor noet de minste spelers. Mooie mamen treklen zo (terug) naar Nederland. Goede ontwikkeling om te zien aangezien dit de amusements waarde van de competitie verhoogd en de concurrentie positie ten opzichte van bijvoorbeeld Portugal versterkt.

22 juli 2022 om 20:54

Is dat zo? Volgens mij valt het over de gehele breedte wel mee. Fortuna lijkt het wel aardig gedaan te hebben, en sommige clubs hebben een goede speler gehaald, zoals Sparta JDG en Excelsior nu. Staat ook weer tegenover dat Dallinga bijvoorbeeld weg is, helaas naar het buitenland.

Voor de rest hebben de clubs onder de subtop zich toch niet heel bijzonder versterkt?

22 juli 2022 om 21:10

En toch ben ik het wel borrelhond eens. De strijd voor handhaving wordt steeds spannender en dan over promotie maar niet te spreken. Als je de lijst bekijkt. Heb je 18 19 clubs die spelen voor de plekken 10 KKD en 11 ED. Steeds meer van die clubs krijgen een geldschieter. Dus ik denk dat het gat Middenmoot ED en KKD straks helemaal niet meer zo groot is. En dat komt ook de kracht van de top middenmoot en suptop ED ten goede en zo is de cirkel rond want daar profiteert de top ook van. De gesprekken om de ED te verkleinen naar 16 clubs zou je willen staken. Als ze zich bovenin zo blijven ontwikkelen en onderin ook. Is 18 clubs prima.

22 juli 2022 om 21:19

Toch valt het mij wel op hoor, Yilmaz, Bergwijn, Dost, Xavi Simons, Dilrosun, Cordoba, Adekanye, Benitez en natuurlijk Luukinho. Zijn toch namen waarvan je doorgaans verwacht dat ze de stap naar de Eredivisie niet zo snel zouden maken. Ik denk dat de Europese prestaties van Ajax en vorig seizoen Feyenoord de Eredivisie toch wel in de lift hebben gezet.

22 juli 2022 om 21:24

Ook de terug keer van tahanne ( weet niet of ik het goed schrijf) vind ik wel weer verrassend

22 juli 2022 om 21:41

@mattiaspsv: Maar over hoeveel clubs hebben we het nou? Fortuna, Ajax, FCU, PSV, Feyenoord, en GAE. Dat zijn 6 clubs waaronder de traditionele top 3. Denk dat er nog wel 2 á 3 clubs leuke spelers hebben aangetrokken, zoals AZ met Kerkez. Maar dan hebben we het nog steeds maar over de helft van de clubs.

@mengers: Ik vind het ook opvallend, maar dat heeft meer te maken met dat hij in zijn laatste periode bij Vitesse veel te zwaar was en niets liet zien. Ik verwacht niet heel veel van hem, maar laat me graag verrassen.

22 juli 2022 om 21:56

Goed die jongen kan wel voetballen natuurlijk. Als je die jongen beetje vertrouwen geeft

22 juli 2022 om 22:01

Ik weet ff niet hoe fit hij is, maar met zo'n buikje als hij bij Vitesse had, kun je hem alle vertrouwen van de wereld geven, maar dan duurt het al een kwartier voor hij vanaf de middenlijn het strafschopgebied heeft bereikt.

22 juli 2022 om 22:20

Haha dat is ook weer zo. Na ja we gaan het allemaal mee maken

22 juli 2022 om 23:29

Zodra de namen ook kwaliteit zijn is het mooi. Sinistiera en Sanchez waren geen bekende namen en bleken kleppers te zijn. Bekendere namen is geen garantie. Zie in het verleden de turkse competitie

23 juli 2022 om 00:54

Zoveel wordt er toch niet uitgegeven borrelhond? Sterker nog, alleen de top geeft miljoenen uit. Voor de rest valt het erg mee met goede aankopen

Was een hele tijd stil op het transferfront bij Excelsior.met Ayoub en Azarkan toch 2 mooie transfers afgerond.

Heeft Ayoub dan zó stilgestaan in zijn ontwikkeling? Voor zijn vertrek naar het buitenland was het toch een hele degelijke speler die subtop Eredivisie makkelijk aan kon.

22 juli 2022 om 20:51

Soms maak je keuzes die niet zo goed uitpakken. Met z'n 28 kan hij altijd nog een stap maken als hij goed presteert

22 juli 2022 om 21:05

Dat is zeker waar. Mocht Ayoub nog ambities hebben dan hoop ik dat hij deze kan waarmaken via Excelsior!

Ayoub was echt een prima speler voor Feyenoord, niet uitmuntend, maar wel een echte versterking voor alle subtoppers in de Eredivisie. Zou hij echt geen betere club kunnen vinden dat Excelsior? Wel mooi voor de Eredivisie natuurlijk!

22 juli 2022 om 21:08

Ayoub was verre van een prima speler voor Feyenoord. Werkelijk overal hoor je dat hij mentaal veel en veel te kort kwam. Heeft zich nooit op kunnen werken vanuit een reserverol, deels omdat hij er in het tweede totaal met de pet naar gooide

23 juli 2022 om 00:17

Ik denk dat hij bedoeld voor dat hij bij Feyenoord speelde, dus eigenlijk bij FC Utrecht? Dus voor z'n Feyenoord periode?

Dat lijkt me toch een prachtige versterking voor Excelsior, ik denk dat Ayoub best wat opties had. Vind het trouwens leuk om te zien dat de kleinere clubs dit seizoen toch hele leuke transfers gerealiseerd hebben.

22 juli 2022 om 21:27

Veel clubs uit de onderste regionen hebben echt wat mooie spelers voor elkaar gebokst inderdaad. Dat betekent dat ze het gat naar de middenmoot (nog) kleiner maken en het niveau over het algemeen natuurlijk nog verder omhoog. Hele mooie ontwikkeling. Echt benieuwd naar volgend seizoen.

23 juli 2022 om 01:05

Je ziet in de Eredivisie inderdaad steeds vaker spelers komen die eerder te hoog gegrepen leken voor de clubs waar ze nu spelen. Ik schreef in een eerdere reactie al dat ik denk dat de Europese prestaties van Nederlandse clubs, met name Ajax, ons land internationaal toch wel op de kaart heeft gezet. Roger Schmidt had het er al over en ik neig ernaar hem te geloven, de Eredivisie staat internationaal hoger aangeschreven dan de meeste Nederlanders denken.

Ay ay youpie youpie jeej.

Ben benieuwd, kan veel toevoegen aan Excelsior.

Heeft alleen in de afgelopen 4 seizoenen heel erg weinig gespeeld. Ben benieuwd hoe wedstrijdfit hij is, Excelsior is dan wel een ploeg waar hij zich weer terug kan knokken.

Ayoub flirte flink met FC Utrecht voor een mogelijke terugkeer, alleen gezien zijn weinige speelminuten van de afgelopen jaren vermoed ik dat de subtop nu op dit moment niet op Ayoub zit te wachten. Wellicht na een goed seizoen bij Excelsior weer aansluiten bij de subtop, hij heeft het zeker in zich.

22 juli 2022 om 21:44

Kan hij echter ook tegen degradatie voetballen? Ik hoor allemaal verhalen dat het mentaal wel een beetje laks is bij hem terwijl ik eigenlijk gewoon verwacht dat Excelsior er samen met Volendam direct weer uitvliegt of in ieder geval gigantisch veel moeite moet gaan doen om erin te blijven.

22 juli 2022 om 21:47

Mocht hij zich nu niet onderscheiden is het wel klaar op dit niveau voor Ayoub denk ik: Voor hem dus zaak om in ieder geval alles te geven en niet zijn koppie te laten hangen!

22 juli 2022 om 21:55

Dat klopt helemaal en misschien heeft hij dat gevoel zelf ook wel door voor een club te kiezen waar hij in ieder geval onderscheidend kan zijn in plaats van roulatiespeler, maar ik geloof er niet zo heel erg in eerlijk gezegd. Die jongen is 28, denk dat dit gewoon is hoe hij is.

Was in zijn Utrecht tijd wel fan van de voetballer Ayoub.

Hopelijk kan die weer wat laten zien, de laatste jaren niet veel gespeeld.

Zijn letterlijke woorden toen hij bij Fortuna mee trainde; 'ik heb geen zin om onderin de eredivise mee te spelen'. En dan ga je nu bij Excelsior aan de slag.. wat een pannekoek ben je dan zeg.

23 juli 2022 om 07:30

Hoogmoed komt voor de val kalou2005

23 juli 2022 om 10:45

Echt hè.. wat een dombo. Hij had met Yilmaz, seuntjens, Cordoba, Duarte, Guth, Siovas kunnen ballen..

In de rubriek: 'Spelers met rare transferkeuzes'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Excelsior

Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
C. DriouechAanvaller20
R. EyongoAanvaller20
R. KharchouchAanvaller22
R. El YaakoubiVerdediger20
S. HoremansVerdediger20
N. MarkeloVerdediger20
Voor de complete selectie: Clubpagina Excelsior.

35 fans
Middenvelder, 28 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren