Ajax heeft nieuwe assistent-trainer van Schreuder definitief binnen

Woensdag, 22 juni 2022 om 17:50 • Laatste update: 17:52

Ajax heeft met Matthias Kaltenbach definitief een nieuwe assistent-trainer binnengehaald. TSG Hoffenheim heeft de overgang van de 37-jarige Duitser via de eigen clubkanalen bekendgemaakt.
De Telegraaf en Voetbal International meldden eerder al dat de Amsterdammers een akkoord hadden bereikt met TSG 1899 Hoffenheim over een ‘(minimale) transfersom’. Kaltenbach is geen onbekende voor de nieuwe hoofdtrainer Alfred Schreuder, daar de twee eerder in het seizoen 2019/20 bij Hoffenheim samenwerkten.

"Ik verlaat Hoffenheim en de fans na elf jaar met pijn in het hart", zo laat Kaltenbach op de clubwebsite van de Bundesliga-club weten. "Ajax is niet alleen een bijzondere, professionele uitdaging voor mij. Het is ook de club die ik in mijn jeugd al bewonderde. Ik ben Hoffenheim enorm dankbaar, dat ik de kans heb gekregen om naast Alfred bij Ajax - een van de grootste clubs van Europa - te werken."

Kaltenbach fungeerde sinds 2016 als assistent-trainer bij de hoofdmacht van Hoffenheim, waar hij aanvankelijk als assistent- en hoofdtrainer van de Onder 19 binnenkwam. De Duitser werkte de afgelopen jaren aan de zijde van achtereenvolgens Julian Nagelsmann, Sebastian Hoeness, Schreuder en Marcel Rapp. Zijn contract bij Hoffenheim liep nog door tot medio 2023, maar Ajax telt nu dus een minimale vergoeding neer om die verbintenis af te kopen.

Bij Ajax heeft Kaltenbach zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een jaar. De Amsterdammers zagen deze zomer twee assistenten vertrekken: Mitchell van der Gaag ging in het kielzog van Erik ten Hag mee naar Manchester United, terwijl Winston Bogarde moest plaatsmaken voor een eigen assistent van Schreuder. De nieuwe trainer van Ajax zal daardoor geassisteerd gaan worden door Michael Reiziger en Kaltenbach.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door jizzzy)

Toch overheerst mij het gevoel dat bogarde anders dan sportieve redenen weg is (niet gefundeerd alleen gevoel) iemand enig idee wie deze assistent is en zijn verdiensten?

17 juni 2022 om 18:24

Staat toch in de tekst waar hij allemaal gewerkt heeft. En bijna elke hoofdtrainer neemt wel een eigen assistent mee in het voetbal. Daarnaast is het goed voor de diversiteit dat er niet alleen maar Nederlanders op de bank zitten haha.

17 juni 2022 om 18:25

Denk dat het grensoverschrijdend gedoetje nog steeds wel rond Bogarde hing en Ajax hier wellicht een goede kans om daar ook schoon schip te maken

17 juni 2022 om 18:35

Wat wil je suggereren?

17 juni 2022 om 19:15

De algemeen en financieel directeur waren bij het gesprek waarvan afscheid werd genomen van Bogarde. Geen technisch directeur. Dus dan kan je het doorgaans wel invullen.

17 juni 2022 om 23:20

Dat lijkt mij logisch, want Ajax heeft op dit moment geen technisch directeur.

17 juni 2022 om 19:54

Ja inderdaad, #metoo. Maar ik heb eerder het gevoel dat het is omdat er geen click is tussen Schreuder en Boogarde. Maar zoals andere mensen ook al aangeven ik heb een slecht gevoel bij dit seizoen. Maar dat komt ook omdat er nog helemaal geen spelers zijn aangetrokken, terwijl er een aantal dragende spelers zijn vertrokken of nog weggaan. Ik heb ook het gevoel dat Suzan Lentering (of hoe ze heet) heel veel macht heeft en veel aankopen tegenhoudt waardoor we aan het einde met lege handen staan (met wellicht wat panniekaankopen).

Ik heb dit seizoen niet zoveel vertouwen in ajax. Ze waren een goede weg ingeslagen bij ajax. Maar na het vertrek van ten hag en overmars blijft er niet veel over. Ze halen een in mijn ogen een matige trainer binnen. En het technisch hart is op dit moment ook niet zo sterk. Dan zeg ik dat psv dit seizoen kampioen gaat worden. Heb daar toch wel iets meer vertouwen in.

17 juni 2022 om 18:31

PSV heeft ook een nieuwe trainer met geen tot weinig ervaring. Ik schat zelf Feyenoord met Slot hoger in dan PSV om komend jaar een gooi te doen voor het kampioenschap naast Ajax.

17 juni 2022 om 18:35

Slot is een geweldige trainer, maar Feyenoord zal ook zijn sterkhouders verliezen. Het wordt een geweldige titelrace tussen drie gelijkwaardige ploegen.

17 juni 2022 om 18:39

Slot is een prima trainer. Maar feyenoord heeft wel een leegloop. Die moeten ook weer opnieuw beginnen. Die gaan dessers en til kwa doelpunten nog missen. Want ze hebben nu alleen nog sinistera Die er af en toe 1 in knalt. Danilo is een luie spits die niet veel meters maakt. Daarbij weet je niet wat er nog bij komt. Dan heb ik toch het meest vertouwen in psv.

17 juni 2022 om 18:40

Nou Klaas gelijkwaardig qua spelersmateriaal zou het niet moeten zijn want ik denk dat Ajax kwalitatief de sterkste spelers zal hebben. Uiteindelijk zal het sterkste collectief met trainer winnen, en dat zie ik Slot wel flikken.

17 juni 2022 om 18:43

Ligt er ook een beetje aan wat er bij feyenoord nog verkocht gaat worden en er voor terug komt. Maarja dat is bij Ajax en Psv ook zo. Enigste voordeel bij Ajax is dat schreuder al bij Ajax gewerkt heeft en je altijd nog Tadic en Blind hebt lopen die sowieso niet weg gaan. Maar ze zouden de transfermarkten gewoon 1 augustus moeten sluiten zodat alle clubs zich eens normaal voor kunnen bereiden op een seizoen

17 juni 2022 om 18:49

Ik vind het zowiezo apart dat je tijdens de competitie nog steeds spelers kan halen. Als competitie begint, dan stoppen met de transferperiode.

22 juni 2022 om 22:07

Haha drie gelijkwaardige ploegen? Wat heb jij genomen vanavond? Ajax gaat nog 50 miljoen uitgeven en dan zijn ze de gedoodverfde titelfavoriet. Trainer is inderdaad matig, maar je zou mij zelfs nog voor de groep kunnen zetten. Zet even Tadic, Brobbey, Bergwijn, Ihattaren en Antony af tegen de aanval van PSV of Feyenoord met hun Vertessen en Linssen. Wake up!

18 juni 2022 om 11:48

Helemaal mee eens. Onervaren technisch hart, matige trainer. Allemaal keuzes op basis van nepotisme. Dit is geen beleid. Ajax stort langzaam in...

18 juni 2022 om 15:14

Ja, want PSV heeft natuurlijk een ervaren top trainer die zich al jaren heeft bewezen en een fantastische technisch directeur die al een paar fantastische aankopen heeft gepresenteerd… Oh nee, het enige wat hij tot nu heeft gepresenteerd is een nieuw uit-shirt.

18 juni 2022 om 21:26

En een 38-jarige reserve keeper.

22 juni 2022 om 19:42

Derde keeper ja, die speelt in principe niet.

22 juni 2022 om 22:03

Ze zijn straks alleen Gravenberch en Haller kwijt. Als je voor die laatste Brobbey én Bergwijn kunt halen heb je de goalgetter en bovendien een buitenspeler met diepgang. Op het middenveld kunnen Kudus en en Taylor de rol van Gravenberch oppakken. Berghuis kan weer op 10 waar hij beter tot zijn recht kwam. Verder staat er hetzelfde team dat ongeslagen de poulefase CL doorkwam. Zolang het tandem Timber-Martinez blijft staan, heeft Ajax op alle posities in potentie topspelers staan. Alleen Mazraoui zal een groter gemis zijn dan velen denken, maar Rensch of Regeer kunnen net zo prima doorstromen als Mazraoui dat deed. De enige onbekende is de trainer, maar die kent Ajax, is niet op Ajax' voorspraak vertrokken en heeft in wat andere keukens kunnen kijken (en is als hoofdtrainer kampioen geworden). Ik denk dat je Ajax wat te laag inschat. Al ben ik heel benieuwd naar PSV dit jaar. Feijenoord zou leuk zijn, maar ik vrees dat Slot met wat minder gelukjes een heel lastig jaar tegemoet gaat. Misschien is AZ nog wel een gevaarlijke outsider. Ach de transfers zijn pas begonnen en de competitie nog lang niet dus we gaan het zien...

Een Duitse laptoptrainer bij de Ajax. Als dat maar goed gaat.... ik ben nooit een fan geweest van dit soort wonderdokters en pseudo voetbaltrainers. Je ziet het met je oog en niet door Microsoft Office op een laptoptje. Jammer dat de Amsterdamse club dit soort mensen aanstelt. Schreuder wacht een hels karwei komend seizoen.

17 juni 2022 om 18:59

Data is uitermate belangrijk en gaat het vooral om wat je ermee doet. Daarnaast werkte TH ook met data analisten dus geen idee waarom het jammer is om iemand mee te nemen die de trainer snapt en Vica versa. Bij dit soort opmerkingen heb ik altijd het gevoel dat het jammer is dat mensen stilstaan in nieuwe technologieën en inzichten. Veranderen is lastig voor mensen.

22 juni 2022 om 22:07

Wat je ziet, ís data... alleen kun je niet alles zien dus als je wel alle data verzameld en analyseert kun je daar veel mee winnen. Dient wel gezegd te worden dat je niet met robots speelt en dat het menselijk aspect heel belangrijk is. Dat lijkt Schreuder wel te kunnen dus goed dat hij voor andere vakken hulp inroept bij andere experts.

H2 is los hoor, de eerste versterking. Blijf het jammer vinden dat Bogarde weg is. Maar Schreuder mag wel 1 assistent meenemen. Hier moet het ook wel bij blijven. En geen gekke conditietrainers meenemen uit Duitsland.

En het technisch hart is op dit moment ook niet zo sterk.

Ik heb gerry hamstra meegemaakt bij dr boys qua selectiebeleid voor de a1. Sympatieke man maar m.i. niet geschikt voor td bij ajax. Kijk naar schveen wat voor matige spelers hij heeft gehaald... de onderhandelingen aangaande ejuke in 2020 na de corona uitbraak waren erg goed.
Ajax ajax. Zo'n geweldige clubcultuur met oneindige aanwas van talenten... en dan haal je als club gerry hamstra als td... oh oh oh. Hier komt ajax nog op terug...

17 juni 2022 om 18:46

Hij was nooit gehaald als TD maar als assistent van Overmars. En nu doet hij het samen met Huntelaar. We zullen het zien na de zomer wat er gebeurt is.

Ben hier zelf altijd vrij sceptisch over, het meenemen van je hele oude inboedel. Laten we hopen dat het bij deze man blijft en dat je niet zometeen een heel Duits trainingsgilde en regime krijgt. Dat past in de verste verte niet bij Ajax.

Hmm.. Ik heb al mijn twijfels bij Schreuder en dan nog een assistent halen waarmee hij al eerder opzichtig mee is gefaald bij Hoffenheim. Dat maakt het allemaal niet beter op.
Ik hoop dat Schreuder kan verassen en mooi en goed voetbal kan laten zien icm met resultaten. Maar ik heb er echt een hard hoofd in.
Het zou mij niets verbazen als hij de kerst niet haalt.

Leuk allemaal, ik denk dat menig Ajacied niet lyrisch is over Schreuder en z'n assistenten en dat we vooral ons afvragen wie er nog weg gaan en wat erbij komt. Schreuder val ik nog niet af, voor hetzelfde geld is het een geweldige match, maar ik vind m nergens echt bewezen en vind het een vrij gemakkelijke aanstelling. Niet creatief, maar voorlopig geven we hem de benefit of the doubt.

22 juni 2022 om 18:38

Schreuder is ook kaal en past daarom in het profiel

Zonder dollen; ik heb ook mijn bedenkingen. Ik vrees zo'n periode als onder Frank de Boer. Wel kampioen, maar met vreselijk voetbal.

En als het hem lukt om Ajax prachtig te laten spelen en prijzen te winnen, dan ben ik de eerste die hier op terugkomt.

22 juni 2022 om 18:45

Gelukkig heeft Schreuder wel een stuk beter materiaal dan De Boer in zijn laatste jaren bij Ajax. De Boer had prima voetbal gespeeld tot dat hij enorm veel spelers kwijtraakten en er spelers zoals Zimling en Viergever ervoor terug kwamen. Maar ja door die periode is er nu wel het Ajax wat we nu kennen. Dus zo dramatisch was die periode nou ook niet.

22 juni 2022 om 18:50

Daar heb je gelijk in Modric. En het waren ook de laatste twee jaren dat het zo pijn deed aan de ogen en ik geregeld in slaap viel.

We gaan zien hoe Schreuder het gaat doen. Ajax publiek is heel kritisch en veeleisend. Alleen winnen is niet genoeg.

22 juni 2022 om 22:09

Lyrisch is juist het grote gevaar. Hoe lyrisch waren mensen over Van Bommel en hoe sceptisch over Ten Hag?

Ik ben benieuwd wat Alfred bij Ajax gaat neerzetten. Hij heeft nog niet met een selectie als die van Ajax als hoofdtrainer gewerkt waardoor ik ook geen idee heb van wat we te zien gaan krijgen. Ajax heeft spelers die met de nodige flair spelen dus saai zal het al gauw niet zijn.

Logische aanstelling! Bekenden van elkaar en zo heb je in ieder geval een rechterhand die jouw visie goed mee kan uitstippelen.

Nou, op trainersgebied halen ze wel mensen binnen. Nou de inkomende transfers nog...

Ajax moet sws op allebei de back posities 2 spelers halen proberen Guilherme Arana en anders wijndal en rechtsback werdt de naam van jorge sanchez genoemd is een uitstekende jonge back en Mexicaans. En als bergwijn komt gaat denk misschien tadic weer in spits spelen en bergwijn Links en Anthony rechts en dan heb je brobbey daarachter en kan je meer wisselen plus tadic wordt ook ouder.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax8379
2.PSV8144
3.Feyenoord7142
4.FC Twente6818
5.AZ6120
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
D. TadićAanvaller3413
S. BerghuisAanvaller338
E. ÁlvarezMiddenvelder315
D. KlaassenMiddenvelder319
S. HallerAanvaller3121
J. TimberVerdediger303
R. GravenberchMiddenvelder302
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

10 fans
Coach, 49 jaar
SeizoenClub
2022- Ajax
2022-2022 Club Brugge
2020-2021 Barcelona
2019-2020 TSG Hoffenheim
2018-2019 Ajax
Laatste voetbalnieuws

Van ‘t Schip noemt Ihattaren na oefenduel in een adem met Hakim Ziyech

John van ‘t Schip was na de eerste oefenwedstrijd van Ajax tegen SV Meppen (3-0) erg lovend over Mohamed Ihattaren. Laatstgenoemde speelde als rechtsbuiten 58 minuten mee in de voorbereidingswedstrijd en...Lees verder

In de wandelgangen

Woensdag 29 juni
Ajax volgt de verrichtingen van Oscar Gloukh. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren