Nieuw buitenlands avontuur lonkt voor ‘pispaaltje’ van Feyenoord-supporters

Vrijdag, 17 juni 2022 om 15:45Wessel Antes

Mark Diemers, die in de etalage staat bij Feyenoord, kan een transfer maken naar FC Luzern. Dat meldt ESPN vrijdagmiddag. De middenvelder van Feyenoord mag definitief vertrekken van Arne Slot. Diemers heeft in Rotterdam nog een contract tot medio 2023.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

23 reacties (laatste reactie door gentle)
17 juni 2022 om 16:00

En toch zie ik nog liever Diemers dan Hendrix op het middenveld, maar daar zitten we helaas ook nog een jaar aan vast. Voor Diemers is er echter geen weg meer terug en supporters zullen hem ongetwijfeld ook niet (meer) gaan waarderen. Wat we echter niet moeten vergeten is dat het spel onder Advocaat volledig was afgestemd op voorzichtigheid en het inleveren van de bal bij Berghuis.
We moeten als kijker altijd rekening houden met de vraag of een speler geinstrueerd is door zijn coach taken uit te voeren of dat het onkunde is. Feit is dat onder Advocaat geen enkele middenvelder een bal naar voren mocht spelen.
Onder Slot wordt er veel directer gespeeld. Zou me niets verbazen als Diemers dat onder Slot ook beter zou doen.

17 juni 2022 om 16:20

Dat van het nooit meer gaan waarderen ben ik niet helemaal met je eens Ijsmuts. Het is niet zo dat ie ons iets aangedaan heeft ofzo. De ergernis zit hem erin dat ie het spel vertraagt en dat hij nooit echt dreigend is, iets wat ie bij Fortuna wel was. Hij hobbelt maar een beetje mee. Als ie dat van zich af zou zetten en het spel zou versnellen ipv vertragen dan sluiten de supporters hem zo weer in de armen. Ik ben alleen bang dat ie het echt niet kan opbrengen. Je moet natuurlijk wel leveren. Zijn handelingssnelheid is te laag. En in het spel van Slot moet je veel meters maken, versnellen, doordraaien en vooruit voetballen. Dat was nu net zijn manco. Hij vertraagt het spel en speelt vaak simpele breedte balletjes. Hendrix zie ik ook niet graag trouwens hoor. Die heeft het ook gewoon niet, maar die is dan nog meer een nummer 6 dan een nummer 8, wat Diemers wel is.

17 juni 2022 om 16:28

@wazza: maar als hij bij Fortuna dus wel dreigend kon zijn en het spel daar niet vertraagde, dan heeft hij het dus wel in zich. Mijn idee daar bij is juist dat onder Advocaat bewust traag/voorzichtig werd opgebouwd omdat in de ogen van de trainer het team niet geschikt was om grotere ruimtes te bespelen. Snel naar voren was geen optie onder deze trainer want die vond dat de verdediging de ruimtes niet kon bespelen.
Diemers staat imo bij het Legioen nu zo ver achter met 3-0 dat hij bij elke bal opzij meteen gemor over zich heen krijgt.
Maar goed, het is van mijn kant ook maar een redenatie natuurlijk

17 juni 2022 om 16:28

Daar is niks leuk aan. Die arme Diemers zijn niveau is jarenlang omlaag getrokken door mensen die het aan voetbalintelligentie ontbeerde.

18 juni 2022 om 01:16

@Ijsmuts: Wat ik bij hem zie is dat ie elke bal die hij krijgt graag nog even mee draait en daardoor de snelheid eruit haalt. Mister pirouette noemden we hem ook wel. Elke bal terug uitkappen en daarna breed geven. Bij Fortuna kon ie het wel, alleen voelde hij daar misschien ook de vrijheid en het vertrouwen. Dat doet ook veel met een mens.

Diemers is naar mijn idee een dertien in een dozijn voetballer. Prima om op de bank te hebben, maar altijd een achteruitgang ten opzichte van de basis 11. Hopelijk levert zijn verkoop nog iets op (naast dat er ruimte in het salaris huis vrij komt). Geld zou goed gebruikt kunnen worden voor het aantrekken van een linksback of een aanvallende middenvelder. Jongens als Hartjes, Milano of Kleijn uit de jeugd kunnen prima op de bank als reserve plaats nemen.

Het is ook gewoon een matige voetballer, was leuk bij fortuna maar meer ook niet.

17 juni 2022 om 16:20

Het is in mijn ogen een beetje een mindere versie van Joey Veerman. Mooie trap, goede techniek, alleen echt te traag en geen geweldige handelingssnelheid. Ik snap wel dat Feyenoord de gok genomen heeft toendertijd eigenlijk, jammer (voor iedereen) dat het dan niet lukt.

17 juni 2022 om 16:22

En ik moet ook eerlijk zeggen dat ik de drive naar voren een beetje mis bij Diemers, die bijvoorbeeld een Veerman met zijn crosspasses wel heeft.

Helaas

17 juni 2022 om 16:49

Ja inderdaad, maar achteraf gezien waren zijn goede momenten bij Fortuna wel vaak mooie voorzetten en vrije trappen terwijl een speler als Flemming juist constant dreigend en belangrijk is.

18 juni 2022 om 10:20

Diemers kapte en draaide zich een ongeluk het hele seizoen om vervolgens een breedtepass te geven, die soms ook mislukten. Kansen genoeg gehad, maar heeft het niet laten zien. Dat is niet erg, maar om in de pers te gaan janken, is niet zo handig. Al snap ik dat het niet leuk is dat je merkt dat het legioen klaar met je is, om het simpele feit dat je niet goed genoeg bent. Arnesen heeft zich over laten halen door Advocaat, had ie niet moeten doen

Mooi voor hem ,beetje lullig zoals velen over hem praten. Alsof wij niet naar Feyenoord zouden gaan als we de kans hadden....

17 juni 2022 om 17:25

Ik denk dat ik onterfd zou worden door mijn familie, dus ik denk niet dat ik zou gaan..

On topic: sympathieke gozer, mooi dat hij ook zo eerlijk is over dat de kritiek hem heeft geraakt, maar soms is een speler helaas niet goed genoeg. Hoop wel dat hij bij Luzern het geluk dan wel vindt

17 juni 2022 om 17:57

Die erfenis heb je dan niet meer nodig.

Diemers had een leuke uitstraling, leek heel wat. Echter kwam die in alles tekort, goed dat die weg is en succes in Luzern! Hopelijk kan die daar weer excelleren.

Ik kan Diemers alleen beoordelen op zijn voetbalkwaliteiten. Dan moet je concluderen: veel kansen gehad bij Feyenoord en niet goed genoeg voor Feyenoord. Zijn handelingssnelheid was zo abominabel langzaam. Daarnaast was Diemers nooit creatief aan de bal. Altijd tikkie terug, tikje breed. Diemers was echt een van de mindere spelers in een Feyenoord shirt van de afgelopen 10 jaar.

19 juni 2022 om 20:24

Het elftal draaide ook minder en zonder lenzen en toornstra die de motoren van feijenoord zijn had het nu ook veel minder geweest en het jaar met advocaat was toch een leerzaam jaar waar arne slot goed gebruik van maakt........zijn meer spelers gesneuveld met dit publiek die gewoon vechtvoetbal wil zien....succes dimmers.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.AZ63
7.NEC32
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
S. SzymańskiMiddenvelder20
Q. TimberMiddenvelder20
J. BijlowKeeper20
J. ToornstraMiddenvelder20
P. WålemarkMiddenvelder21
L. GeertruidaVerdediger21
O. IdrissiAanvaller20
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

5 fans
Middenvelder, 28 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 FC Emmen 1 0 0 0
2022/2023 Feyenoord 0 0 0 0
2021/2022 Feyenoord 2 0 0 0
2021/2022 Hannover 96 15 0 2 0
2020/2021 Feyenoord 30 3 2 0
Laatste voetbalnieuws

Diemers haalt adem: ‘Die liefde heb ik bij Feyenoord een beetje gemist’

Mark Diemers is blij met zijn overgang naar FC Emmen. De middenvelder wordt voor een seizoen gehuurd van Feyenoord, waarna zijn contract in Rotterdam-Zuid afloopt. Diemers sluit daarmee zijn turbulente periode...Lees verder

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren