Mexico zonder Álvarez en Gutiérrez eenvoudig langs Suriname

Zondag, 12 juni 2022 om 09:55Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 10:03

Suriname is er ook na de derde groepswedstrijd niet in geslaagd om een overwinning te boeken in de Nations League. De ploeg van bondscoach Stanley Menzo ging in het Estadio Corona in Torreón met 3-0 onderuit tegen Mexico. Door de zeperd staan de Surinamers na drie wedstrijden op één punt en wordt het een hels karwei om degradatie naar de B League te ontlopen. Volgend jaar maart staat de vierde en laatste groepswedstrijd op de rol, als Mexico op bezoek komt.

Menzo trad opnieuw aan met een groot aantal spelers met een verleden in de Eredivisie. Warner Hahn verdedigde als altijd het doel, terwijl ook Kelvin Leerdam, Ryan Donk en Diego Biseswar aan de aftrap verschenen. Zij keken al vroeg in het duel tegen een achterstand aan. Na een corner van de thuisploeg maaide SC Cambuur-verdediger Calvin Mac-Intosch finaal langs de bal, waarna Israel Reyes uit de draai kon afronden. De thuisploeg, die aantrad zonder Edson Álvarez en Érick Gutiérrez, was veruit de bovenliggende partij, maar stuitte verschillende keren op Hahn.

De doelman lag na negen speelminuten goed in de weg op een schot van Diego Lainez in de korte hoek. Ook een schot van Érick Aguirre kon ternauwernood worden gestopt. De score zou op slag van rust verdubbeld worden door Henry Martín, die mocht aanleggen vanaf elf meter na een overtreding van Shaquille Pinas op Lainez. Martín hield het hoofd koel en stuurde Hahn de verkeerde hoek in. Ook in de tweede helft was Mexico de bovenliggende partij. Een schot van Sebastián Córdova werd geblokt door Gleofilo Vlijter, terwijl Lainez kon worden afgestopt door Hahn.

In de absolute slotfase wist de voormalig doelman van Feyenoord en sc Heerenveen zich opnieuw te onderscheiden. Hij stopte een strafschop van Arsenal-middenvelder Marcelo Flores, nadat hij de elfmetertrap zelf had veroorzaakt. In de blessuretijd van het duel werd Hahn alsnog voor de derde keer geklopt. Een van richting veranderd schot van Érick Sánchez was hem te machtig: 3-0. Jamaica is voorlopig koploper in Groep A van de CONCACAF Nations League, maar speelde wel een wedstrijd meer dan Mexico. Voor Suriname is een wonder nodig om degradatie uit de A League af te wenden.

Opstelling Suriname: Hahn; Leerdam, Abena, Pinas, Mac-Intosch; Donk; Vlijter, Malone, Bisesward, Kappel; Wildschut.Gerelateerd

Meer sportnieuws

14 reacties (laatste reactie door rochester)

Ik vind het al indrukwekkend dat Suriname überhaupt in de A-League zat.

12 juni 2022 om 10:16

Suriname speelde ook zijn beste wedstrijden onder Gorré. Sinds hij is vertrokken is het bergafwaarts gegaan.

12 juni 2022 om 10:31

Ik zie niet echt hoeveel beter het kan dan 3-0 verliezen bij Mexico. Het grootste deel van de ploeg zijn nomadische profs, veel te oud of uitgerangeerde Eredivisie-spelers.

12 juni 2022 om 10:56

Ben ik het met je eens! Het is ook geen schande om van Mexico te verliezen. Toch leuk om te zien hoor, heb de samenvatting gezien en het valt me niet tegen.

Jammer, maar Mexico heeft natuurlijk ook veel meer kwaliteiten vergelijking met Suriname en niemand had ook verwacht dat Suriname een goede kans zou hebben tegen Mexico. De echte sterkhouders zoals Álvarez, Ochoa, Moreno, Montés, Salcedo, Layún, Reyes, Guardado, Herrera, Gutiérrez, Alvarado, Jiménez, Corona, Lozano, etc. waren er dan weliswaar niet bij maar met spelers als Gallardo, Angulo, Álvarez (van Pachuca), Reyes (van Puebla), Antuna, Lainez, Beltrán, Sánchez, Pizarro, etc. zaten er nog steeds een hoop goede spelers bij de selectie.

Maar gelukkig heeft Suriname ook een leuke en goede selectie. Natuurlijk nog niet zo goed als dat Mexico is, maar gelukkig kan Suriname nu wel steeds meer betere spelers strikken en hoop dat ze verder blijven groeien.

12 juni 2022 om 10:18

Bijna al die spelers die jij opnoemt hebben niet meegedaan of zaten überhaupt niet bij de selectie, Mexico speelde overduidelijk met een B of zelfs C-elftal en zelfs met hun C-elftal zijn ze heel makkelijk over Suriname heengewalst! Denk dat het nog heel lang gaat duren voordat Suriname zich ooit voor een WK gaat plaatsen. Canada, VS, Mexico zijn allen 10 stappen verder en daaronder kunnen Costa Rica en Jamaica ook aardig voetballen en hebben die spelers die al jaren met mekaar samenspelen. Suriname moet proberen naar het niveau Honduras of Panama toe te groeien, dat is het meest realistisch, zodat ze over een tijdje gelijkwaardig zijn als Panama, maar dan moet er nog veel gebeuren!

12 juni 2022 om 10:19

Dat zegt hij toch ook dat die spelers er niet bij waren.

12 juni 2022 om 10:26

Ik zal even een stukje van mijn reactie opnieuw plaatsen: 'de echte sterkhouders zoals Álvarez, Ochoa, Moreno, Montés, Salcedo, Layún, Reyes, Guardado, Herrera, Gutiérrez, Alvarado, Jiménez, Corona, Lozano, etc. waren er dan weliswaar niet bij'

Geen probleem.

12 juni 2022 om 10:31

Heb te snel gelezen 🤣

Ik heb net de highlights gezien maar wat is die Warner Hahn een grabbelaar ! Ik denk geen schande om van Mexico te verliezen, maar er moet nog veel gebeuren willen ze zich ooit gaan plaatsen voor een WK aangezien zelfs Jamaica nog een paar stappen verder is.

Diego Biseswar in de basis? Lijkt me behoorlijk illustratief.
Niet gek dus dat je geen enkele kans maakt..

12 juni 2022 om 10:53

Als ik de selectie zo zie is Biseswar de beste speler die het hoogst heeft gespeeld. Hoeveel van de selectie is na de winter nog Europees actief geweest, of heeft überhaupt Europees voetbal gespeeld?

Team om in de gaten te houden dat Mexico. Heeft op iedere positie kwaliteit staan en ook nog is een hele brede selectie

12 juni 2022 om 12:22

Dat is eigenlijk altijd zo met Mexico. Hebben altijd wel goede speler, maar het is allemaal 'net niet'. En dat is geen schande, maar vind ze soms weleens tegenvallen op toernooien. Want Mexico heeft eigenlijk altijd wel goede spelers rondlopen van een zeer goed niveau, maar kan mij niet echt een toernooi herinneren waar ze een beetje naar hun kwaliteit en potentie hebben gepresteerd en dan bedoel ik vooral een Wk.

Daar moeten ze naar mijn mening sowieso de kwartfinale kunnen halen, maar vaak liggen ze er voor de kwartfinale er al uit. Vind ze wel gelijkwaardig aan een Europees land als Zwitserland en net onder het niveau van een land als Uruguay.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Suriname

FIFA ranking: 143
7 fans
Actuele wedstrijden
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Suriname.

19 fans
Keeper, 30 jaar

In de wandelgangen

Vrijdag 19 augustus
Manchester United ziet in Yannick Carrasco een goed alternatief voor Antony en Cody Gakpo. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren