Hyperambitieus Helmond wil snel promoveren: ‘Als het in Heerenveen kan...'

Woensdag, 8 juni 2022 om 11:35 • Laatste update: 12:24

Helmond Sport heeft de ambitie om binnen drie jaar terug te keren in de Eredivisie, zo heeft voorzitter en directeur Philippe van Esch kenbaar gemaakt. De succesvol ondernemer kan er niet langer tegen dat de Brabanders steevast in de onderste regionen van de Keuken Kampioen Divisie eindigen. Door middel van een samenwerking met KV Mechelen, een miljoeneninjectie en een nieuw stadion in 2024 moet daar verandering in komen. “Als het in Waalwijk of Heerenveen kan, moet het in een stad als Helmond toch ook kunnen? Binnen drie jaar spelen we in de Eredivisie. Eerder stop ik ook niet.”

De club heeft een driejarenplan gemaakt om op het hoogste niveau te komen. “Met een budget van 1,7 miljoen euro moeten we in het linkerrijtje kunnen komen. Het jaar daarna maken we de stap naar de top vier en het jaar daarna spelen we in de Eredivisie”, aldus een ambitieuze Van Esch tegenover het Eindhovens Dagblad. De eigenaar van wandbekledingsbedrijf Vescom zit al veertien jaar bij de club, maar gaat nu zorgen voor verandering bij de laagvlieger uit de eerste divisie. “Die laatste plaats was desastreus, daar kan ik echt niet meer tegen. Ik ben een ondernemer en ik wil succes hebben. Maar als we hetzelfde doen als wat we gisteren deden, gaan we er ook niet komen.”

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Om de plannen te verwezenlijken, wordt dus ook de hulp van KV Mechelen ingeschakeld. De Belgen gaan Helmond Sport voornamelijk helpen bij de scouting van nieuwe talenten. Een mooie stap voor de Brabantse club, waar Van Esch dan ook erg tevreden mee is. “Mechelen heeft een scoutingsnetwerk, waar uit een trechter van duizend spelers, vijf geschikte namen komen. Dat netwerk boren wij nu aan. Het liefst hadden we dit vorig seizoen al gedaan, maar ik kan nu zelf meer afdwingen aangezien ik deels aandeelhouder ben van Mechelen. En eerlijk: de macht daar interesseert me niet, maar wel dat naast het zakelijke belang, Helmond Sport op deze manier sneller kan groeien", vertelt de voorzitter.

Helmond Sport is al druk bezig met het samenstellen van de selectie voor volgend seizoen. Het spelersbudget gaat flink omhoog bij de club uit de Keuken Kampioen Divisie. "Dat betekent inderdaad meer geld", aldus Van Esch. "De spelersbegroting hebben we jaren heel klein gehouden: een ton of acht. We hebben een analyse gemaakt wat er nodig is om bovenin mee te doen in de Keuken Kampioen Divisie en dan moet er geld bij. Dat is een miljoentje ongeveer. Ik weet niet zeker waar we zullen eindigen maar het zal rond de 1,8 miljoen euro zijn. Als je naar de bovenste acht clubs in de competitie kijkt hebben zij allemaal een begroting tussen de twee en drie miljoen euro."

Helmond Sport eindigde afgelopen seizoen op de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie. Dit was de derde keer in de afgelopen vijf seizoenen. Het laatste seizoen kreeg de hekkensluiter ook nog eens drie punten aftrek van de KNVB. Dat kwam door het niet spelen van de uitwedstrijd tegen FC Emmen op 14 januari. De club kampte met veel corona- en blessuregevallen en besloot daarom niet naar Drenthe af te reizen. De voetbalbond besloot dat Helmond geen geldige reden had afgegeven en besloot de club drie punten aftrek te geven. Bovendien moest de wedstrijd tegen Emmen alsnog worden ingehaald.

Voetbalzone is de officiële mediapartner van de Keuken Kampioen Divisie

Klik hier voor exclusieve interviews, talentscouts, actuele standen en het programma op onze Keuken Kampioen Divisie-pagina.Gerelateerd

Meer sportnieuws

63 reacties (laatste reactie door theroscoe)

Evenals als FC Den Bosch dat vier jaar geleden in drie jaar zou promoveren? Evenals Roda JC dat even de Champions League zou gaan halen? Evenals Almere City dat aan zo'n goed project was begonnen? Heb zelden gezien dat een ploeg uit de lagere regio's uit de keukendivisie stabiel de weg naar boven vindt.

8 juni 2022 om 11:57

Fc Emmen heeft laten zien dat het prima kan lukken.

8 juni 2022 om 12:22

Maar helmond is wel echt met afstand de slechtste bvo van nederland hahaha. Die hebben het lastiger tegen een hoofdklasser dan dat een eredivisie ploeg het tegen hun heeft.

8 juni 2022 om 12:31

Daar staan ze inderdaad wel bekend om ja haha. Maar toch, je kan zomaar eens verrassen. Emmen en Fortuna Sittard hadden het 10 jaar geleden ook lastig tegen dat soort hoofdklassers, maar daar is nu weinig meer van terug te zien.

Eerst eens zien wat er van deze visie terechtkomt. Wellicht wordt het niks en wellicht weten ze ons te verrassen.

Sowieso wel een slimme zet die samenwerking met Mechelen. Dat heeft ze toch al een paar mooie spelers opgeleverd. Want in Noord-Brabant valt nog weinig te scouten met de al aanwezige 7 profclubs daar.

Ik laat me graag verrassen.

8 juni 2022 om 13:19

Emmen heeft natuurlijk nog niet laten zien een stabiele Eredivisie ploeg te zijn. Vorig seizoen zelfs nog gedegradeerd. Er zit zeker wel potentie in, maar Emmen moet het eerste meerdere jaren laten zien.

8 juni 2022 om 13:48

Zeker, maar die potentie is er. En zoals Helmond Sport er nu voorstaat, zou je toch liever zien dat KKD clubs kunnen degraderen naar de Tweede divisie.

8 juni 2022 om 12:03

Fortuna Sittard heeft dat toch gedaan? Ik denk juist dat het makkelijk kan. Je hebt geen enorme investeringen nodig om een goede selectie te bouwen. FC Eindhoven had ook zomaar kunnen promoveren.

8 juni 2022 om 13:08

Het kan wel, maar makkelijk lijkt me niet. Zeker met de clubs die nu in de eerste divisie spelen, wordt het erg lastig voor een ploeg als Helmond. Maar mooi dat ze ambitie hebben, wie weet! Ik heb een hoop edities van HFC Haarlem tegen Helmond Sport mogen bekijken vroeger, die deden het toen meestal al net zo slecht als mijn plaatselijke trots

8 juni 2022 om 12:24

Almere is niet aan een goed project begonnen. Het enige wat ze krijgen zijn de ingepompte biljetten van schoonpapa Berghuis om weer geld te verspillen en volgend seizoen 11e te worden.

8 juni 2022 om 12:54

Het is ook een beetje geluk hebben. Transfervrije speler, huurlingen, spelers die het in de eredivisie niet redden of een aantal onbekenden. De meeste clubs in de KKD moeten het daarvan hebben. Valt dat een keer een jaar op zijn plaats en zijn er spelers die een keer boven zichzelf uitsteken dan kan je zomaar de play offs halen.

Met ambitie is niks mis en het klinkt redelijk logisch wat meneer van Esch zegt. Meer geld is gelijk aan meer kwaliteit staat gelijk aan betere prestaties. Alleen... Helmond Sport, tja. Vind het van de NL betaalde clubs toch een van de minst mooie, weinig historie, weinig spelers opgeleid, weinig aanhang en geen aantrekkingskracht. Zuur voor ze dat ze nu net in het jaar met een van de sterkste KKD de weg omhoog in gaan zetten. Heb het even opgezocht en hebben inderdaad goede transfers ( op papier ) binnen gehengeld, zeg nooit, nooit, we gaan het zien,

8 juni 2022 om 11:54

Helmond Sport is voor mij de KKD-club die je altijd zou vergeten als je ze allemaal moest opnoemen. Beetje net als TOP Oss. Nou, al kan ik TOP Oss nog wel onthouden omdat hun naam TOP Oss is. Beetje de go to-scharminkel van de KKD. Maar Helmond Sport is echt een grijze muis als er ooit eentje bestond. Niet dat ik ze het niet gun hoor, ik zie graag nieuwe namen in de Eredivisie. Vraag me af wat ze te bieden hebben, mochten ze die stap ook daadwerkelijk maken. Want ik had eerst hetzelfde met Emmen en nu is dat een voetbalclub die ik graag in de Eredivisie zie.

8 juni 2022 om 12:28

Kan mij nog herinneren dat ze in de eredivisie speelde begin jaren 80 ergens. Ook nog dat Gerald Vanenburg er trainer was, voor de rest zittenze ook niet echt in mijn herinnering

8 juni 2022 om 13:12

Mijn herinnering aan Haarlem, moet ik vaak denken aan de stereotype wedstrijd van toen: een regenachtige woensdagavond, op de Noord Side aan de Jan Gijzenkade een troosteloze pot Haarlem tegen Helmond kijken. Daar genoot ik trouwens van hoor!

8 juni 2022 om 23:30

Bedankt voor deze doelloze bijdrage! TOP en Helmond zijn mooie clubs, ben je er ooit geweest?
Als je niks te melden hebt kun je net zo goed lekker doorscrollen!

9 juni 2022 om 21:24

Ben je nou serieus boos omdat ik zeg dat TOP Oss en Helmond Sport niet memorabel genoeg zijn voor mij? Gaat het?

8 juni 2022 om 12:25Misschien wel weinig historie, maar wel de club met het allermooiste clublied!
"veur welke club bende gij?"
"ik ben veur Helmond Sport, Tuurlik veur Helmond Sport!"

8 juni 2022 om 13:14

Helmond staat al bekend als een van de meer simpele gemeentes van Noord-Brabant en dit clublied draagt daar wel een beetje aan bij. Was er afgelopen herfst. Hartelijke mensen, maar verder heeft het echt heeeel weinig te zoeken in de eredivisie.

8 juni 2022 om 13:30

Nou nou, je moet niet vergeten dat onze regio brainport wordt genoemd.

Helmond is een prachtige mix van tokkies, kakkers, Marokkanen, turken en antilianen.

8 juni 2022 om 15:28

"Aan het eind van ut seizoen, op de vierde plats beland.De nacompetitie wonnen we bekant.Da ken os toch ni skillen, we bouwen un feestje want.We hebben de miste rooie kaarten van Nederland."Hahaha prachtig xD

Zulke plannen horen we oh zo vaak. Nu schijnt er wel een duidelijk concept achter zitten maar toch lijken het me van die uitspraken die je beter niet doet. Het is natuurlijk niet zo hip of stoer te roepen dat je een stabiele middenmoter wil worden en dan op termijn die stap naar de top wil zetten om uiteindelijk te profiteren. Maar het is toch al wat realistischer dan “binnen drie jaar eredivisie”.

Ik ben trouwens wel verbaasd over de uitspraak dat de topclubs in de kkd een budget van rond de twee miljoen hebben. In de Belgische tweede klasse zit bijvoorbeeld bijna elke club boven de 4 miljoen en Westerlo zat afgelopen jaar op 8 miljoen. Een gevolg van allemaal rijke buitenlandse figuren, maar toch een heel groot verschil.

8 juni 2022 om 12:20

In veel van de plaatsen waar een profclub zit is amper draagvlak voor een gezonde profclub te kunnen laten bestaan.
Zou in Belgie redelijk hetzelfde zijn lijkt mij?

8 juni 2022 om 12:28

Dat zou ik ook denken. Maar daardoor is het verschil des te opvallender.

8 juni 2022 om 12:34

Hij heeft het volgens mij over Spelersbudget. Begrotingen van bijvoorbeeld de Graafschap en NAC liggen echt boven de 6 miljoen, die van de degradanten liggen in het 1e jaar boven de 8 miljoen

8 juni 2022 om 12:35

Dat zou al veel verklaren. Ik kon me al moeilijk voorstellen dat het zo een lage algemene budgetten zouden zijn.

8 juni 2022 om 12:47

Ik was echt verrast wat de gemiddelde spelers verdienen in de kkd, snap wel waarom iedereen er zo jong is.

8 juni 2022 om 12:46

Topclubs in the KKD hebben rond de 7 miljoen. Het genoemde budget van 2 miljoen is alleen voor salarissen van de spelers

Deze uitspraken worden ook vaak gedaan om binnenkomende transfers te verleiden. Op deze manier komen spelers die anders waarschijnlijk geen interesse hebben, zal verder ook weinig waarde hechten aan deze uitspraken.

Goed om te horen dat de KNVB zich ook in Helmond op de haar kenmerkende wijze heeft weten te profileren. Het zou mooi zijn als Helmond Sport wat beter wordt. Promotie van kleinere clubs blijft onvoorspelbaar. Niemand die verwacht had dat Volendam en Excelsior zouden promoveren dit jaar.

8 juni 2022 om 11:56

Denk dat 70%, sterker nog gezien de polls weet ik het wel zeker dat 70% het op Volendam had gezet...

Met Muhren, vna Miechem, Marani die eventjes gehaald werden.

Excelsior en Eindhoven had ik niet getekend dat zij zo hoog zouden eindigen.

Dacht eerder aan ADO of de Graafschap

Lekker man, gewoon je clubje helpen...
Geld pompen en er voor gaan!
En wie clubs opnoemt waar het niet mee gelukt is, heb ik nieuws.....
Google ook maar eens naar Fc Emmen en Ronald Lubbers!

Zet hem op Helmond!

8 juni 2022 om 13:32

Emmen heeft natuurlijk wel heel erg veel geluk gehad. Die zijn op een blauwe maandag ineens per toeval gepromoveerd en als je er dan een paar jaar in weet te blijven, stijgen de inkomsten. Kijk bijvoorbeeld eens hoeveel moeite ze bij Almere City hebben om te promoveren. Daar is ook flink wat geld ingepompt. De laatste jaren spelen er ook relatief grote clubs in de KKD, dus makkelijk is het sowieso al niet.

8 juni 2022 om 19:35

Promoveren en erin blijven is niet iets wat per ongeluk gebeurt.
Allereerst speel je 34+ wedstrijden om te komen waar je moet zijn.
Beleid Almere en Emmen is in de Verste verte niet met elkaar te vergelijken.
Een zak geld maakt je niet kampioen.

Het gaat om beleid!

Geld en beleid maakt je uiteindelijk kampioen.

8 juni 2022 om 21:43

Nou ja, als je 7de eindigt, is promoveren toch een soort van mazzel. Dit jaar zijn ze natuurlijk terecht gepromoveerd, maar het is uberhaupt bijzonder dat je 7de in de KKD kunt eindigen en nog steeds kunt promoveren. Dat heeft weinig met beleid te maken.

9 juni 2022 om 01:40

Beetje eigen veren in je reet steken waar die niet geheel verdiend zijn. Ik vergelijk het even met een verhaal dat ik zelf door en door ken. Weet je, als een van die diehard supporters die naar Emmen uitging in 2006 of 2015 toen we troosteloos onderaan stonden en alsnog de enige in het stadion te horen waren, je Emmen toeschouwers op de tribune kon tellen en er fabeltjes stonden op teletekst etc. Vind het verhaal van Gun en Fortuna in zeer veel opzichten veel mooier (hoewel subjectief). Meer historie, van oudsher meer achterban, zelf opgeleide spelers en trainers, zo kan ik nog wel ff doorgaan. Dat is wat anders dan een kunstgrasveld, een rijke magnaat, een degradatie, vreemde Peruvianen betaald door een rijke magnaat, weinig historie etc. En zo zullen er nog genoeg clubs zijn met een mooier verhaal dan Emmen!

9 juni 2022 om 10:22

Maar alles heeft met het beleid te maken.
Want wat jij roept is exact hetzelfde als Helmond.
Emmen had jarenlang geen beleid, eigen jeugdopleiding is om zeep geholpen door sc Heerenveen
Jeugd wat hier doorbrak met o.a. Weghorst, Dost, Ten Voorde, ter Rouwelaar, Hegeman, was allemaal voor de tijd dat Heerenveen als overnam.
Sinds de overname van Lubbers, niet zomaar een magnaat, maar bovenal Emmen man is wat anders dan bij Fortuna, waar verbeter mij maar, een onbekende Turk ineens opdook?

Vreemde Peruvianen mag je vinden, maar dat is allemaal dankzij een goed netwerk.
Emmen werkt veel samen met Groningen mensen. Bij Groningen werkte Henk Veldmate, Henk, de vader van Jeroen heeft een mega scoutingslijst. Jongens die hij goed acht voor Emmen maar niet voor de top, zijn leuke tips die je krijgt.

Historie... of te wel geschiedenis... dat wil zeggen, het verleden en het verleden is niet je toekomst. Kortom: Veel clubs met een prachtige historie hebben een waardeloze toekomst neergezet.

Dat is iets wat Emmen anders doet en hopelijk ook Helmond.
Maar daaronder zie ik ook Volendam die echt met beleid bezig is.
Cambuur bijvoorbeeld.

Oja die eigen veren in mijn reet wil ik overigens best delen. maar dat lees je vast wel hierboven.

PS: Ons kunstgrasveld gaat eruit!
We gaan namelijk alles bestraten

Ambities zijn alleen maar goed. Maar toch heb je dan wel een duidelijke visie nodig. Als je minder te besteden hebt als je concurrentie moet je innovatief zijn. Het moneyball principe is daar wel een mooi voorbeeld van.

Het enige wat nu nog ontbreekt is Thierry Henry als assistent nemen en roepen dat je binnenkort Champions League speelt...

Zo naïef om maar naar RKC en Heerenveen te wijzen, nog los van de nuance dat een van deze twee clubs of zelfs allebei in de komende vijf jaar zeker een keer zullen afdalen naar de KKD. Het vergt allereerst visie en vooral sterke mensen in je organisatie die daar slim vorm aan kunnen geven. Maar mensen als Riemer van der Velde en Hans Nijland moet je met een lichtje zoeken in de voetballerij, wat maakt dat rechterrijtje ED en linkerrijtje KKD steeds meer een schemergebied wordt waar iedereen over en weer vliegt.

8 juni 2022 om 13:17

Wat een rare reactie. Hoezo daalt Heerenveen binnen vijf jaar af naar de KKD? Al bijna 30 jaar speelt Heerenveen Eredivisie en ze hebben een veel te hoog budget daarvoor. Zijn gewoon een stabiele middenmotor. Ik vind het best een logische vergelijking; promoveren naar de Eredivisie, vervolgens stabiel worden en daarmee genoeg geld kunnen investeren. Beter dan een Roda, waar ze direct champions league wilden behalen.

8 juni 2022 om 14:03

Als fan kan ik me voorstellen dat je daar raar van opkijkt, maar ik zie Heerenveen echt wel een scenario als Willem II of Heracles doormaken hoor. Die club blinkt nu niet bepaald (meer) uit in beleidskeuzes. Ook dit seizoen vond ik het bijzonder mager wat de Friezen lieten zien. De opbloei van de laatste weken verhuld dat een beetje, maar over het geheel vind ik het vrij matig wat er bij Heerenveen in de selectie rondloopt, zoals dat ook gold voor genoemde clubs.

Dat ze al bijna 30 jaar in de Eredivisie spelen doet er niet toe. Vóór hun degradatie naar de KKD waren Roda JC, NEC en NAC Breda ook een begrip ik de Eredivisie, regelmatig subtopper zelfs, en dat maakte ze ook niet imuun voor slecht bestuur.

8 juni 2022 om 15:31

Heerenveen heeft door een bizarre eindsprint nog de achtste plaats gehaald, maar in februari zag ik hen echt als degradatiekandidaat. Ze wonnen niks meer en hadden géén scorend vermogen. Toen werd Sarr-Van Hooijdonk ineens een zeer behoorlijke tandem en ging het draaien. Maar het lijkt wel ieder jaar minder te worden

8 juni 2022 om 20:07

Elk jaar wordt er weer in de media gezegd dat we niks hebben. Maat toch is er altijd een Veerman of een Sarr. Volgend seizoen staat er een enorm sterke kern. Verdediging is voor Heerenveen begrippen erg sterk mer Bochniewicz, van Beek en van Ewijk. Haye is top op het middenveld en Sarr is geweldig voorin. Komend seizoen gewoon weer linkerrijtje hoor.

8 juni 2022 om 20:09

Verder is het helemaal niet zo slecht bestuurlijk hoor. En ik vind het best wat zeggen dat Heerenveen al 30 jaar niet buiten de top 12 is geeindigd. Dan vind ik het een lachwekkende voorspelling om ze als degradatiekandidaat te zien.

Zo lang er een goed doordacht beleid gevoerd wordt dan geloof ik zeker dat het gaat lukken. Er zijn genoeg voorbeelden waarbij door gelukszoekers (Den Bosch, Roda JC) geroepen werd dat ze over 3 jaar CL zouden spelen, dan weet je al dat het nooit gaat lukken. Maar als je stapsgewijs je budget gaat verhogen en een goed beleid voert dat zie ik het zeker gebeuren dan een club als Helmond Sport weer een stapje omhoog kan zetten.

Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai.
ik ben vur helmond sport, ik ben vur helmond sport.
Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai,
Tuurlik vur helmond sport.

Het seizoen da is begonne, de punten worre geteld.
En als die dan ni kommen gebruiken we geweld.
En haalt da ok niks uit ja, dan klimmen we op het veld.
De media, de speulers ja, iedereen stut versteld.

Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai.
ik ben vur helmond sport, ik ben vur helmond sport.
Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai,

Tuurlik vur helmond sport.
Heey boem, knal, heey jah, Hadde da gehurd?
Op de west tribune is een bommetje gepleurt.
Dun dader wordt gevat, en onmiddellijk bekeurt.
We gan un pilske pakken wa gebeurt is gebeurt.

Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai.
ik ben vur helmond sport, ik ben vur helmond sport.
Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai,
Tuurlik vur helmond sport.

Aan het eind van ut seizoen, op de vierde plats beland.
De nacompetitie wonnen we bekant.
Da ken os toch ni skillen, we bouwen un feestje want.
We hebben de miste rooie kaarten van Nederland.

Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai.
ik ben vur helmond sport, ik ben vur helmond sport.
Vur welleke club bende gai, Vur welleke club bende gai,
Tuurlik vur helmond sport.

8 juni 2022 om 14:11

Volgens mij ben jij voor Helmond

8 juni 2022 om 14:20

Wat is jouw favoriete club?

8 juni 2022 om 15:50

Alles leuk en aardig maar er moet toch Nederlands gesproken worden op VZ?

8 juni 2022 om 21:50

Is toch een prachtig clublied!

Leuk plan van zo'n voorzitter maar laten we hopen dat dat geen realiteit gaat worden. Helmond Sport in de Eredivisie jemig zeg. Zelden zo'n troosteloze ambiance gezien in een stadion als daar.

8 juni 2022 om 13:17

Dat kan veranderen he? Als ik het me goed herinner was bv de sfeer bij thuiswedstrijden van Emmen pakweg 10 jaar geleden ook niet te vergelijken met nu.

8 juni 2022 om 16:37

@Gilau nu zit Emmen ook in een net iets andere situatie als Helmond. De enigste prof club uit die provincie. Brabant is bezaaid met profclubs waarvan de meesten op t moment gewoon ook veel aantrekkelijker zijn als Helmond Sport.

Dit soort woorden moet je niet doen. Drie jaar is zo voorbij en Helmond heeft nou niet bepaald een geschiedenis op het hoogste niveau van Nederland. Die hebben ooit eens twee jaar incidenteel in de Eredivisie gezeten en kwamen niet voorbij een 16de en 18de plaats. Dan zwijgen we nog over het feit dat ze vaker in het rechter rijtje van de KKD eindigen dan in het linker rijtje.

Als je je gewoon op de vlakte houdt en een dergelijke doelstelling intern houdt, is elke lof die je dan pakt mooi meegenomen. Nu houden mensen je eraan en als het dan faliekant mislukt, is deze meneer de eerste die ze er op af zullen rekenen. Z'n vergelijking met RKC en Heerenveen slaan ook kant noch wal.

Heerenveen is geen grote plaats, maar hebben het merendeel van de regio achter zich en hoeven de provincie eigenlijk alleen te delen met Cambuur. RKC heeft al een aardige geschiedenis in de Eredivisie. Dan ben je al redelijk gesettled, ondanks het feit dat ze omringd zijn door profclubs. Echter is Helmond dat ook behoorlijk en als je dat van de grond wil krijgen, heb je aan 1 injectie niet genoeg.

Een groter stadion betekent allereerst dat je 'm ook gevuld moet krijgen. Als je de inkomsten wilt laten stijgen, zul je dat structureel moeten doen. Daarnaast heb je voltreffers in het technisch apparaat nodig om aan zo'n strikte doelstelling te voldoen. Het is allemaal vooral gebaseerd op grootpraat, maar de kans dat dit zo makkelijk gaat werken, is best klein. Kijk alleen al hoeveel moeite Almere City heeft om te promoveren. Daar is al aardig wat geld ingepompt.

Mooie tijden beleefd achter de goal vak O of p als ik me niet vergis. Ze speelde die periode nog best leuk voetbal. dit was rond 2005. In die periode nog een paar keer bijna gepromoveerd. Als de wedstrijd slecht was, kon je je nog altijd vermaken door te kijken naar de kansloze pseudo hooligans op de tribune hahaha

Deze man snapt het niet helemaal, maar hij moet zelf weten waar hij zijn geld aan uitgeeft natuurlijk. De vergelijkingen met Heerenveen gaan ook niet op, Heerenveen komt ook uit een kleinere plaats, maar heeft zichzelf geweldig gebrand door oa de Friese identiteit te omarmen met het volkslied en de clubkleuren waardoor het achterland relatief groot werd. Emmen is daar nu ook mee bezig. Helmond ligt in de achtertuin van PSV en daar zullen veel mensen uit de regio heen blijven gaan.

Leuk idee. Echter kan het ook totaal verkeerd uitpakken. RBC Roosendaal was vroeger ook zo'n lelijk eendje. Het promoveerde en probeerde die groei vast te houden. Gevolg? Schulden en een faillissement 5 jaar na de laatste degradatie. 84 jaar geschiedenis door het gootje.

Waar heeft hij nou KV Mechelen voor nodig? alleen voor hun dataset en algoritme om spelers te selecteren? Als hij het geld wat ie voor de aandelen van KV Mechelen heeft betaald aan een dataset en data-analist had besteedt. En met een groepje trainers en scouts bij elkaar had gezeten om de eisen voor elke positie had vastgesteld dan was ie er ook geweest. Sterker nog nu gaat hij die van KV Mechelen gebruiken en die kunnen wel eens spelers selecteren die niet eens voor Helmond sport willen spelen. voor rond de duizend euro per maand heb je al een zeer uitgebreid dataset waar je je spelers kunt vinden.

Nope gaat hem niet worden. Almere City is volgend jaar aan de beurt.

Is dit niet gewoon een manier om op te zwiepen voor sponsors etc? Net wat meer financiële middelen. Ik geloof best dat zij een idee hebben om het aan te pakken. Hoe het zal uitpakken is een tweede, ik hoop wanneer de drie jaar tegenvalt niet de boel ten vallen gelaten wordt. Vaak zie je dat zulke clubs dan helemaal aan diggelen liggen.

Sluit maar achter aan bij NAC, De Graafschap, Willem 2, FC Eindhoven en Almere City. Zegt me nog niet veel, Helmond wordt dus de sataliet club van Mechelen. Maar of dat nou wonderen gaat verrichten?

“Als het in Heerenveen kan”……Ja, maar men vergeet voor het gemak dat er nauwelijks andere clubs in de regio zijn. Daarmee weinig concurrentie en interessant voor sponsoren in de regio.
In Brabant daarentegen wemelt het van de BVO’s en kunnen kandidaat sponsoren kiezen wat ze willen.
Over regionaal talent en een overbeviste vijver nog maar te zwijgen!
Nee, Helmond sport kan zich maar beter geen illusies maken en de aanhang frustraties besparen.
Meer dan een bijrol in het betaald voetbal is voor deze club niet weggelegd tenzij een oligarch of Sheik het als speeltje gaat inzetten.

Gemeente Helmond wonen toch bijna 92.000 mensen. Het zou mooi zijn als er daarvan wat meer naar het stadion gaan in plaats van de 1800 welke nu komen. Hopelijk helpen de ambities het stadion voller te krijgen. Wel lastig omdat het aankomende seizoen te doen met 7 walvissen in de KKD.

Terug te keren naar de Eredivisie? Moet je daarvoor niet eerst in de Eredivisie actief zijn?

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Helmond Sport

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
17.FC Dordrecht39-24
19.Telstar35-27
Voor de complete stand: Keuken Kampioen Divisie
SpelersPositieW
S. SwinnenUnknown
A. AzmiKeeper
R. MantelKeeper
D. BreedijkVerdediger
I. BreugelmansVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Helmond Sport.

In de wandelgangen

Zondag 3 juli
Vitesse wil Kjell Scherpen tijdelijk overnemen van Brighton & Hove Albion. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren