United-staf Ten Hag neemt verder vorm aan; Van der Gaag dicht bij akkoord

Dinsdag, 10 mei 2022 om 11:19Shane Jebbink • Laatste update: 11:23

Mitchell van der Gaag is weer een stap dichterbij een dienstverband bij Manchester United, zo meldt Fabrizio Romano. De transfermarktexpert laat weten dat de huidige assistent van Erik ten Hag bij Ajax ook bij de Engelsen als een belangrijke toevoeging aan de staf wordt gezien. De club is bezig aan de laatste details om de komst van de vijftigjarige trainer te kunnen bevestigen.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.


Poll

Wordt het vertrek van Van der Gaag een gemis voor Ajax?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door arno_p)

Wat een monsterklus gaat dit worden. City en Liverpool kunnen een tweede elftal opstellen dat serieus zou kunnen wedijveren met Manchester United als beide over een heel seizoen de strijd zouden aangaan in de competitie. Er lopen zoveel net-niet spelers rond bij Manchester United dat je echt grondig zal moeten doorselecteren. Uiteindelijk zal je gretige, ongevestigde namen moeten halen om te groeien als club. Ik ben benieuwd wie die spelers gaan worden.

10 mei 2022 om 11:57

Ben heel benieuwd. Denk ook echt wel dat United spelers heeft die onder Ten Hag ineens kunnen opleven. Denk aan een van de Beek of een Sancho.

Sowieso moet hij snel een goede CVM halen en een goed centraal duo in de verdediging neer zetten, want Maguire en lindelof kunnen echt niet.

10 mei 2022 om 12:22

Denk je echt aan v d beek? Die komt toch gewoon duidelijk te kort.vond hem bij ajax al niet bijzonder ala klaassen, Iets technischer wel. Verbaasde mij en de meeste denk ook dat hij naar united ging waar toen de beste speler bruno op zn positie stond. Bruno gaat hij er onder ten hag ook zeker niet uitspelen en lager op het veld faalde hij bij ajax eigenlijk al. Donny is alleen handig om continu in de 16 van de tegenstander te duiken om de spits heen.

10 mei 2022 om 12:29

Ze moeten voor Tielemans en Bellingham gaan, en gezien de situatie van Chelsea misschien Kanté proberen te halen?
Ze zullen waarschijnlijk voor de spits van Benfica gaan en in de verdediging zijn er niet veel opties.
Bastoni van Inter en misschien Koundé proberen, daarnaast is een nieuwe rechtsback ook wel nodig.

10 mei 2022 om 13:03

Elvedi en gvardiol zijn goede opties

10 mei 2022 om 13:48

Er loopt aardig wat middelmaat rond bij United. Aan de andere kant lopen er ook spelers rond waar je zoveel meer uit moet kunnen halen. Met De Gea, Varane, Pogba, Bruno Fernandes, Jadon Sancho en Cristiano Ronaldo loopt er serieus talent rond. Daarnaast zie ik in spelers zoals Shaw, Maguire, Fred en Rashford spelers die ook veel beter kunnen dan wat ze laten zien. Wan-Bisakka is verdedigend gezien ijzersterk. Hier kan je een team van maken dat zeker de 80 punten+ kan halen in de PL. Voor de vergelijking: Ze gaan nu op max 61 punten uitkomen. Dat is echt slecht. Het is ook meer dat Liverpool en City bizar veel punten pakken (90+).

Begrijp niet waarom hij geen Bogarde of Reiziger meeneemt. Hebben beiden in Engeland gespeeld in tegenstelling tot van der Gaag. Jaap Stam is ook beschikbaar en zou ook een geschikte optie zijn als assistent-trainer.

10 mei 2022 om 11:30

Betwijfel of Jaap Stap als assistent wilt werken nu hij al paar keer als hoofdtrainer heeft gewerkt.
Maar hij zal wel een goede klik hebben met Van der Gaag. Hoop dat Bogarde en Reiziger in ieder geval bij Ajax blijven.

10 mei 2022 om 11:33

Want je moet in Engeland gespeeld hebben om assistent trainer te mogen worden? Je kwaliteiten komen daarna pas aan bod?

10 mei 2022 om 12:29

@soccerfan_1
Ik neem aan van Reiziger en Bogarde er nu bij Ajax niet alleen bij zitten om de koffie voor Ten Hag in te schenken. Die kwaliteiten waar jij het over hebt zullen er dus wel zijn.

10 mei 2022 om 13:11

@Ajaja

Dan draai je het om. Bundy zei juist die ervaring in Engeland voor zou moeten gaan. Terwijl ten Hag vermoedelijk juist naar de kwaliteiten kijkt en dan Vd Gaag hoger aan slaat.

10 mei 2022 om 11:37

Nou ja gespeeld. Samen net aan 30 potjes. Bogarde is misschien wel een van de slechtste aankopen in PL geschiedenis en heeft 9 potjes achter z’n naam. Reiziger 22 in 1.5 jaar.. als dat nou de ervaring is die je nodig hebt, maakt naar mijn mening echt helemaal niks uit. Pep of Klopp hebben ook niet in de PL gespeeld evenals hun assistenten..

10 mei 2022 om 11:44

Waarom zou je uberhaupt iemand als Jaap Stam in je staf willen hebben? Die is als trainer hopeloos gefaald. Zie niet waarom hij 'geschikt' zou moeten zijn.

10 mei 2022 om 12:12

Omdat de man er gespeeld heeft in de tijd dat Man utd nog een grote club in Europa was. Dus een bekend gezicht met kennis van de club.

10 mei 2022 om 12:20

Ja leuk voor de koffie, maar we hebben het hier over het begeleiden van een team. Helft van die jongens zullen niet eens weten wie Stam is.

10 mei 2022 om 12:23

Dan zouden die jongens zich moeten verdiepen in de geschiedenis van hun club (en van voetbal in het algemeen), want Stam heeft best het één en ander gepresteerd en is echt wel een grote naam als het gaat om centrale verdedigers.

10 mei 2022 om 12:40

Helft van die jongens zullen niet eens weten wie Stam is? Hoe kom je in godsnaam daarbij? Een van de beste centrale verdedigers ooit.. Roy Keane noemde hem zelf de beste Man United verdediger ooit.. dat zegt al genoeg.

10 mei 2022 om 12:42

Stam is voor veel verdedigers een voorbeeld geweest en heeft zijn naam gevestigd in United. Zou mij een prima assistent lijken!

10 mei 2022 om 12:45

Ja leuk, maar veel van die jongens hebben hem niet bewust meegemaakt.

Of denk je dat de huidige generatie profvoetballers wakker liggen van Cruyf of Pele. Je doet alsof na Stam geen andere legendarische verdedigers zijn geweest waar ze maar opkijken.

Ik ken Stam ja en zou het waarderen, maar ik ben geen broekie dat speelt bij Manchester United die een hele andere generatie aan voetballers heeft meegemaakt en als voorbeeld zien.

10 mei 2022 om 13:34

Hoeveel brookies zie jij bij United dan? Ronaldo heeft nog bijna samengespeeld met Stam.. jij doet net of het 100 jaar geleden is, Stam heeft tot 2008 gevoetbald. Als je bij United speelt dan weet je hoogstwaarschijnlijk ook wie Stam is al helemaal als je uit de opleiding komt. Voetballers houden ook van voetbal he? Mensen vanaf 25 jaar die voetbal kijken hebben Stam sowieso nog zien spelen.. of denk jij dat de huidige generatie profs Cruyf of Pelé niet kent? Of Maradona etc? Echt een hele vreemde opmerking.. jij doet net of er tieners bij United zitten, de gemiddelde leeftijd bij United is 28..

10 mei 2022 om 13:37

Dus omdat je er gespeeld hebt, ben je geschikt? Die man heeft zich als speler natuurlijk ruimschoots bewezen, maar er is verder geen enkele reden waarom hij assistent zou moeten worden bij zo'n grote club. Neem iemand die de rol van assistent gewend is en zich daarin bewezen heeft.

10 mei 2022 om 12:00

Aan de andere kant heeft van der Gaag weer ervaring als trainer in het buitenland. Ik denk/hoop dat Ten Hag uiteindelijk gewoon gekeken heeft naar welke kwaliteiten hij het liefst in een assistent ziet.

10 mei 2022 om 12:50

Wellicht heeft het er ook mee te maken dat van der Gaag vloeiend Engels en Portugees spreekt? Wellicht willen Bogarde en Reiziger wel liever in Amsterdam blijven om zich verder te ontwikkelen?

Wat maakt Jaap Stam een geschikte assistent trainer dan? Hij heeft er gespeeld oké maar verder als trainer nou niet dusdanig veel laten zien toch?

10 mei 2022 om 13:02

Stam is niet heel lekker weggegaan bij United. Daarnaast is gespeeld hebben voor de club of in PL niet leidend, maar dat iemand echt de (club)cultuur kent. Ik mag hopen voor United dat het bij vd Gaag blijft en de rest van de staf wordt gevuld met leden die de club kennen. Denk aan Scholes, Giggs, Carrick, Rio dat soort types. Al heeft United de rare situatie dat eigenlijk geen enkele oud-speler uit Ferguson-tijdperk echt over de juiste kwaliteiten beschikt. Ik kan alleen Rooney en Solskjaer bedenken die het in zich hebben.

Had zelf een grotere naam meegenomen! Nederlander is verder prima, maar als je nu een staf gaat krijgen met van der Gaag en Mcclaren (wat ook de ronde gaat) sta je naar mijn mening direct met 1-0 achter ten opzichte van de selectie. Waarom geen grote oude naam uit het Nederlands voetbal zoals, Davids, Seedorf, Stam of iets dergelijks.

10 mei 2022 om 11:34

Want? Volgens mij is kwaliteit en samenwerking nog altijd belangrijker dan een grote naam hebben. Seedorf…..Davids…. Op basis van wat?
Wat heeft ten hag daar in hemelsnaam aan?

10 mei 2022 om 11:58

Ja natuurlijk, kwaliteit natuurlijk boven naam. Ik denk alleen als je echt in de absolute top acteert je de kleedkamer voor je moet winnen. Dat kan met geweldige expertise of met prestaties uit het verleden. Ik zeg alleen dat hij nu 1-0 achter staat, als hij met zijn expertise de hele kleedkamer voor zich kan winnen is dat natuurlijk top, maar lukt dat niet dan krijg je snel dat zulke spelers denken ja wat zeg jij nou je weet er niets van je hebt bij Twente gespeelt. Ik denk dat een grote naam dan voor een wat makkelijker begin kan zorgen, maar op deze manier kan het ook heel goed gaan! Ik zou dan alleen een andere naam als Mcclaren zien komen!

10 mei 2022 om 12:22

Geweldige expertise of prestaties uit het verleden...

Welke geweldige expertise hebben we het dan? Prestaties uit het verleden heb je ook weinig aan in dit geval.

Als ik jou geloof moeten ze enkel voor de vibes zorgen.

10 mei 2022 om 13:15

Ten Hag heeft door heel Europa naam gemaakt met het spel van Ajax. Die heeft geen beroemde sidekick nodig om de kleedkamer voor zich te winnen. Juist het feit dat hij autonoom kiest wie hij wil, dwingt denk ik eerder bewondering af. Het is zo doorzichtig als je nu Stam mee zou nemen. Een zwaktebod naar jezelf toe.

10 mei 2022 om 14:22

Ik snap wat je zegt, echter ben ik het wel deels eens met MillianKbappe. Grote spelers van nu hebben echt niet direct het respect omdat Ten Hag het leuk deed met Ajax, waarschijnlijk volgen ze Ajax niet eens totdat ze deze treffen in de kwartfinale oid. Een grote naam uit het verleden met grootse prestaties helpt daarbij wel degelijk, omdat dat de jeugdhelden waren van de jongens die nu voetballen. Van Persie was daar perfect voor geweest denk ik.. een van de grootste PL spelers van de vorige generatie die het bij twee van de grootste Engelse clubs heeft laten zien en tevens een belangrijke speler was voor het NL elftal in een generatie waarbij we twee keer bij de laatste 4 op een WK zaten. Mocht Ten Hag naar Duitsland gaan zou een Robben daar hetzelfde effect hebben. Trainers als Guardiola, Klopp of Mourinho, die zich al bewezen hebben op het hoogste niveau, hebben dit niet nodig. Ten Hag hoort echter nog lang niet in dit rijtje thuis. Mocht hij het wel flikken om United weer bij de top te laten horen komt hij bij zijn volgende club (Bayern?!) natuurlijk wel als een grote meneer binnen.

10 mei 2022 om 11:37

Ik snap wat je bedoelt. Aan de andere kant is hij 'eigenwijs' en doet het compleet anders dan alle voorgangers bij United. Die hadden ook namen naast hen op de bank en hebben desondanks gefaald. Hij durft zijn eigen pad te kiezen. Hij kan alleen maar winnen t.o.v. zijn voorgangers. Het is hoe dan ook een risico, des te meer prijzenswaardig dat hij bij zichzelf durft te blijven anderzijds.

10 mei 2022 om 12:00

Zeker mee eens! Ik hoop ook dat we eindelijk weer een Nederlandse toptrainer krijgen met EtH! Hopelijk kunnen ze een paar rake aankopen maken om het team direct te versterken. Ik denk dat ze voornamelijk op de backposities en op het middenveld nieuwe krachten nodig hebben, de rest van het team heeft de potentie om met een goed idee en een goede coach bij de top van Engeland aan te sluiten.

10 mei 2022 om 11:58

Davids is ner assistent bij NL elftal geworden?
Seedorf is hoofdtrainer, dus zal geen assistent willen zijn lijkt me.
Idem voor Stam?

Ten Hag heeft deze man van dichtbij meegemaakt dus hij zal iets in hem zien dat hij bij zichzelf mist. Het is ook handig dat hij Portugees spreekt.

Maar toch ben ik benieuwd of er iets tussen Ten Hag en Ultee is gebeurd. Toen Ten Hag op gesprek ging bij Spurs was dat de enige naam die op zijn lijstje stond om als staflid mee te nemen. Had ook wel verwacht dat hij nu weer genoemd zou worden.

Ten Hag moet echt de bezem door deze selectie halen en echt investeren in kwaliteit. De voorhoede is op zich prima hoewel er toch een extra spits bij moet komen want Ronaldo kan niet alles spelen met zijn leeftijd.
Qua verdediging is het allemaal erg matig en vind ik alleen Wan-Bissaka potentie hebben. Varana als mandekker is beroerd en er moet sowieso een CV bijkomen die kan opbouwen. Als linksback zie ik het liefst Davies van Bayern Munchen komen met zijn snelheid hoewel die blessuregevoelig is.
De controleurs op middenveld: Fred, Mctominay en Matic moeten vervangen worden. Hier zou ik liever een Tonali, Pellegrini, Declan Rice zien.
De nieuwe spits had eigenlijk Haaland moeten worden maar die gaat al naar City.. Dan zou ik het proberen bij Harry Kane.

De Gea
Bissaka
Aankoop
Aankoop
Aankoop
Aankoop
Aankoop
Sancho
Fernandes
Rashford
Aankoop
10 mei 2022 om 13:52

Rice zou een hele dure, maar wel degelijke aankoop zijn. Pellegrini en Tonali kunnen ook heel makkelijk kunnen floppen. Ik zie nog steeds wel potentie in Fred met de juiste coaching.

11 mei 2022 om 16:25

Ik vind zelf dat Rice veel te duur is ondanks dat het een prima speler is wordt hij ook enorm de hemel in geprezen.
Maar goed United moet ook iets gaan uitstralen en door zulke aankopen te maken stuur je wel een signaal af naar de andere topclubs. Het hele probleem van de afgelopen jaren is dat ze net-niet spelers gehaald hebben die gewoon niet brengen wat er verwacht wordt van United. Ze hebben natuurlijk lange tijd op hoge voet geleefd en zijn nu door 4-5 clubs ingehaald maar als ik dan zie hoe een club als AC Milaan weer aan het opkrabbelen is moet het in Manchester ook mogelijk zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Manchester United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden

Nederland
1 fan
Coach, 50 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren