Duitse commentatoren live tijdens uitzending aangevallen door West Ham-fans

Vrijdag, 29 april 2022 om 08:36Jordi Tomasowa • Laatste update: 08:51

Twee Duitse radiocommentatoren zijn donderdagavond live tijdens een uitzending aangevallen door fans van West Ham United. De commentatoren waren aanwezig in het stadion van the Hammers, waar de ploeg van manager David Moyes de eerste confrontatie met Eintracht Frankfurt in de halve finale van de Europa League met 1-2 verloor.

Tim Brockmeier en Philipp Hofmeister, die commentaar deden voor Hessischer Rundfunk, zouden door fans van West Ham zijn besprongen nadat Michail Antonio de ploeg van David Moyes in de 21ste minuut op gelijke hoogte had gebracht in het London Stadium. Op een geluidsfragment is te horen hoe Hofmeister onthult dat de headset van zijn collega Brockmeier live in de uitzending wordt afgerukt en op de grond wordt gegooid.

“We worden hier aangevallen. Ze hebben de headset richting mijn collega Tim gegooid. Ik moet hier even van bijkomen. We moeten kijken of we hier wat beveiligingspersoneel kunnen krijgen”, zo geeft Hofmeister in het geluidsfragment aan. “Je hebt constant het gevoel dat er iets van achteren kan komen, een klap of iets dergelijks. Mijn dromen over het Engelse voetbal zijn in duigen gevallen.”

West Ham heeft het incident veroordeeld. “De club is op de hoogte van het incident en zal zich inspannen om de dader te identificeren”, zo geeft een woordvoerder van de Premier League-club aan. “In lijn met ons zerotolerance-beleid, zal van iedereen die wordt geïdentificeerd de details aan de politie worden doorgegeven. Zij krijgen een toegangsverbod voor onbepaalde tijd en mogen het London Stadium niet in. Er is geen plaats voor dit soort gedrag.”Gerelateerd

Meer sportnieuws

22 reacties (laatste reactie door sant0hat)

Wat een goede reactie van het bestuur van WestHam! Geen halve maatregelen; gewoon alle lui opsporen die hier betrokken waren en geen toegang meer geven. Opgeruimd staat netjes.

29 april 2022 om 08:56

Ja, behalve dat er preventief geen maatregelen worden getroffen. Wat dus betekent dat het een volgende keer weer opnieuw kan gebeuren.

29 april 2022 om 09:24

Wat wil je preventief doen dan? Iedereen een VOG laten aanvragen voordat je naar een voetbalwedstrijd mag? In dat geval zal het spannender zijn om te gaan kijken bij de plaatselijke trompetvereniging. Of alcohol uit de samenleving halen? Want ja, preventief moet je dit voorzijn voor men het stadion in komt.

29 april 2022 om 09:34

Wat dacht je van beveiliging voor de commentatoren? Er is toch ook beveiliging voor de spelers en de cameraploeg, waarom zouden de commentatoren dan geen beveiliging kunnen krijgen.

Wat jij nu doet is de absolute uitersten pakken en daarmee een punt proberen te maken, maar niemand vraagt om het uiterste, ook kleine veranderingen kunnen al enorm helpen.

29 april 2022 om 10:57

Gaat mij erom dat we in een watjes cultuur terecht komen. Zoals de tekst omschrijft gaat het om vernieling van eigendom. Om dit voorval te omschrijven als aanval gaat mij echt veel te ver, ze worden besprongen door uitzinnige fans en een headset is vernield. En als er beveiliging is voor andere media moet maar eens de vraag gesteld worden waar deze commentatoren zich bevonden. Hebben zij zich gehouden aan het protocol van media waarin beveiliging wordt geboden? Er is werkelijk nog geen enkel ander bericht geweest van West Ham dat andere radiocommentatoren zijn aangevallen, dit is zo losstaand incident en het wordt nu opgeblazen.

29 april 2022 om 11:29

Jeetje Spijkenisser, jij brengt het recht-lullen-wat-krom-is echt tot een buitenaards niveau. Het heeft niets met “watjes cultuur” of uitzinnige fans te maken. Ook wanneer je uitzinnig bent van vreugde, woede of welke emotie dan ook, je blijft met je poten van een ander af. Dat is heel normaal gedrag en zeker geen ‘watjes cultuur’. Ook alle vragen die je opwerpt zijn totaal irrelevant want bottom line is dat je met je poten van anderen afblijft. Vrij simpel. Zo simpel dat ook deze voetbalfans en jij het moeten kunnen begrijpen.

Worden alle incidenten nu gedeeld en was het altijd zo debiel of is het oprecht erger geworden sinds covid19? Onbegrijpelijk, echt onbegrijpelijk.

29 april 2022 om 10:30

Het is altijd al zo debiel geweest. Het probleem is dat dergelijk gedraag door bepaalde mensen werd geromaniseerd en je blijkbaar een goede sfeer hebt wanneer supporters zich als malloten gedragen rondom voetbalwedstrijden. Ieder zijn ding maar ik ga niet staan juich tussen doorgesnoven supporters die wanneer het even tegenzit dit soort dingen doen.

29 april 2022 om 12:26

Ik lees veel meer over incidenten nu, dan ik pakweg vijf jaar geleden deed. Ik weet dat het in de jaren '70 t/m '90 echt erg kon zijn, met in Nederland als dieptepunt de moord op Picornie en Lassche. Maar dat gekut bij die amateurverenigingen de afgelopen weken, de rellen iedere keer tijdens en na corona, de finale van het EK, dit voorval nu, etc.

Vandaar de vraag, of het nu puur het delen van informatie is of dat er daadwerkelijk veel meer(!) gebeurt dan een paar jaar terug.
Ik kan me namelijk oprecht niet herinneren dat het zo'n teringzooi was in in de jaren '90 en 2000 als het afgelopen toernooi.

Dit gedrag is natuurlijk absurd en ik keur het vanzelfsprekend af, maar Westham is hier mede verantwoordelijk voor. Voor de wedstrijd verkondigen dat alle Duits-sprekende gasten, die niet in het uitvak zitten, uit het stadion worden verwijderd maakt de fans alleen maar alert op dit soort zaken.

29 april 2022 om 09:57

Uiteraard is een dusdanige uitspraak niet handig, neemt niet weg dat ieder persoon met een minimaal denkvermogen snapt dat je dan niet zelf maar fysiek richting 'duitsers' hoeft te worden.

29 april 2022 om 10:14

Ja, je moet tenslotte ook niet van supporters verwachten dat ze begrijpen dat dat niet van toepassing is op mensen die daar duidelijk beroepsmatig bezig zijn of dat ze begrijpen dat geweld niet de bedoeling is ofzo?

29 april 2022 om 11:05

Blijkbaar lastig voor deze apen van Westham ja, die het als een ware klopjacht zagen. Zoals ik al zei: absurd gedrag en ik keur het af.

Dit is toch te gek voor woorden. Moeilijk om van iets ofiemand af te blijven omdat hij een andere club support. Echt te triest voor woorden.

Ach waar hebben we het over dit is normaal de vroege 21ste eeuw, over 50 jaar heeft niemand het hier meer over.... Tegenwoordig mag je ook niks meer. Het gaat om een headset, er is niet eens iemand overleden. Ik keur het uiteraard niet goed, maar [add bad argument]. We kunnen het nu wel over West-ham hebben, maar in Rome....

Nog een dooddoener vergeten? Zo niet, dan wil ik graag met een extreemlinks, deugend, woke standpunt komen: blijf (alsjeblieft ?) van elkaar af. Mijn excuses als ik te ver hierin, ik weet dat nog niet iedere zover is en verandering moeilijk vindt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

West Ham United

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Arsenal6913
Voor de complete stand: Premier League
SpelersPositieW
Pablo FornalsMiddenvelder366
D. RiceMiddenvelder361
M. AntonioAanvaller3610
J. BowenAanvaller3612
S. BenrahmaAanvaller328
D. ChestersAanvaller10
Voor de complete selectie: Clubpagina West Ham United.

0 fans
Middenvelder, 32 jaar

In de wandelgangen

Maandag 27 juni
Calvin Stengs voelt voorlopig niets voor een terugkeer op de Nederlandse velden. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren