Dates met dochter Berlusconi, ultimatum van Ronaldinho en een Playboy

Vrijdag, 18 februari 2022 om 23:30Rian Rosendaal • Laatste update: 23:32

In de rubriek ‘Vergeten Voetballers’ staat Voetbalzone met enige regelmaat stil bij een speler die ondanks de hooggespannen verwachtingen langzaamaan in de vergetelheid is geraakt. Deze keer gaat de aandacht uit naar Alexandre Pato, die we in Europa vooral kennen van zijn dienstverband bij AC Milan en de nodige vervelende blessures die hij door de jaren heen opliep. Een verhuurperiode bij Chelsea in 2016 was geen doorslaand succes en op 32-jarige leeftijd draagt Pato het shirt van Orlando City SC, een ambitieuze club uit de Major League Soccer waar ook Nani even onder contract stond.

Alexandre Rodrigues da Silva ziet het levenslicht op 2 september 1989 in Pato Branco, de Braziliaanse benaming voor witte eend die hij later gedeeltelijk adopteert als voetbalnaam. Dat de aanvallend en avontuurlijk ingestelde speler over de nodige kwaliteiten beschikt in zijn jonge jaren is niet lang een geheim voor de talrijke scouts van Internacional, waar Pato zich op elfjarige leeftijd in de befaamde jeugdopleiding meldt. Een glansrijke loopbaan op profniveau lijkt in de knop te worden gebroken als het Braziliaanse talent zijn linkerarm maar liefst twee keer breekt. De doktoren bestuderen de röntgenfoto’s en schrikken van wat ze zien. Pato blijkt namelijk een tumor te hebben. De schrik zit er natuurlijk goed in bij de topspeler in de dop en zijn familie en er is zelfs even de vrees dat een amputatie onvermijdelijk zou worden.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Pato speelt in de herfst van zijn loopbaan in het shirt van Orlando City.

Pato kijkt negen jaar later, in 2009, terug op de zwarte bladzijde in zijn nog prille leven. “Op elfjarige leeftijd, toen ik nog niet bij Internacional zat, brak ik mijn linkerarm tweemaal op dezelfde plaats. Uit de onderzoeken kwam inderdaad naar voren dat ik een tumor in mijn arm had. En er kwamen gelijk angstige berichten naar buiten over een eventuele amputatie", zo klinkt het in een uitgebreid interview met Esporte Espetacular. “Gelukkig kon de tumor operatief worden verwijderd en liep het allemaal met een sisser af. Het risico van doodgaan was er niet, maar als ik destijds niet was geopereerd, dan had ik mijn grootste hobby niet kunnen uitoefenen: voetballen. Mijn arm was op dat moment zeker wel in gevaar." Tijdens de revalidatieperiode na de operatie, die uiteindelijk zes maanden in beslag neemt, heeft de nog piepjonge Pato maar een doel voor ogen. Een van de grootste talenten op de Braziliaanse velden wil gewoon weer elke dag voetballen en zo snel mogelijk zijn oude, vertrouwde leven oppakken. “Het was vreselijk om thuis te komen met het besef dat ik mijzelf helemaal niet kon bewegen."

Pelé uit de boeken gespeeld
De zorgen om zijn linkerarm en de bijbehorende operatie zorgen ervoor dat Pato vastbesloten is om te slagen als profvoetballer en om zoveel mogelijk van het leven te genieten. Zijn nieuwe kijk op de wereld zorgt ervoor dat de jonge spelmaker met grote stappen de jeugdafdeling van Internacional doorloopt. In 2006 volgt op slechts zestienjarige leeftijd zijn langverwachte debuut in het eerste elftal van Clube do Povo, de club van de mensen. Zijn vuurdoop is als een droom die uitkomt, want Pato scoort binnen een minuut en is de rest van de wedstrijd een ware plaag voor de verdedigers van Palmeiras met zijn vele dribbels en passes. In de 77ste minuut wordt de uitblinker onder groot applaus naar de kant gehaald. 2006 is sowieso een goed jaar voor Pato, die dat jaar een record van levende legende Pelé uit de boeken speelt. Op het WK voor clubteams scoort hij in de halve finale tegen Al Ahly. Op dat moment is het talent 17 jaar en 102 dagen oud. Pelé was 17 jaar en 239 dagen oud toen hij op het WK van 1958 in Zweden trefzeker was voor de nationale ploeg van Brazilië.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alexandre Pato (@pato)

In het voorjaar van 2008 verdwijnt nog een oud record van Pelé door toedoen van Pato. Op Wembley, onder toeziend oog van ruim 60.000 toeschouwers, maakt hij in de slotfase als invaller zijn debuut in het iconische shirt van Brazilië. Met een van zijn eerste balcontacten zorgt Pato vervolgens voor de winnende treffer in de vriendschappelijke interland tegen Zweden (1-0). De in 2007 door AC Milan aangetrokken middenvelder is dan pas 18 jaar en 205 dagen oud. Door problemen rondom zijn inschrijving moet Pato tot januari 2008 wachten op zijn debuut voor de Italiaanse grootmacht. Het blijkt geen probleem te zijn, want hij luistert zijn vuurdoop in het San Siro op met een doelpunt tijdens de 5-2 overwinning op Napoli. De Braziliaan sluit de jaargang 2007/08 af met acht doelpunten. In de drie daaropvolgende seizoenen scoort Pato respectievelijk achttien, veertien en zestien keer. Ondertussen wordt echter ook duidelijk dat de Braziliaanse sensatie bijzonder blessuregevoelig blijkt te zijn. Het doet toenmalig bondscoach Dunga besluiten om Pato niet mee te winnen naar het WK van 2010, dat ondanks de favorietenrol al in de kwartfinale eindigt door een 2-1 nederlaag tegen het Nederlands elftal.

Gaandeweg ontstaan er ook twijfels bij de leiding van AC Milan. Er worden in Milaan en omstreken steeds vaker vraagtekens gezet bij de professionaliteit van de nog jonge en redelijk onervaren Pato. Wat ook niet lijkt te helpen is het huwelijk met de Braziliaanse actrice Sthefany Brito dat slechts negen maanden duurt. Het is een veelbesproken thema in de Braziliaanse media en uiteraard worden diverse betrokkenen om een reactie gevraagd. Een goede vriendin van Brito geeft na de scheiding aan dat de inmiddels ex-vrouw van Pato haar veelbelovende televisieloopbaan op een laag pitje had gezet om de voetballer alle ruimte te geven. Ze kreeg al snel spijt, zeker als Pato steeds vaker in het nachtleven van Milaan wordt gesignaleerd, vaak samen met de Braziliaanse legende Ronaldinho. Jaren later kijkt hij middels een hilarische anekdote terug op een van zijn eerste ontmoetingen met Ronaldinho. "In de kleedkamer zat ik naast hem en Paolo Maldini, terwijl Kaka tegenover mij een plaatsje had", tekent FOX Sports op. "Ronaldinho zei gelijk: ‘Je moet kiezen: of je gaat met mij mee op stap, of je komt in het groepje van Kaka terecht’. Terwijl hij dat zei liet hij een Playboy zien. Dat had ik niet verwacht van iemand die ik vooral kende van de PlayStation. Maar het waren wel doorslaggevende momenten in mijn leven."

Pato had ruim twee jaar lang een veelbesproken relatie met Barbara Berlusconi, de dochter van Silvio Berlusconi.

Volgens de eerder genoemde vriendin van Brito vertoont Pato steeds vaker agressief gedrag en vernielt hij zelfs spullen in hun luxueuze appartement in Milaan. Er wordt gefluisterd dat hij het niet kan verkroppen dat uitnodigingen voor het Braziliaanse elftal steevast uitblijven. Ricardo Brajterman, de advocaat van Brito, doet er een schepje bovenop door te stellen dat Pato haar creditcard doorknipt, het internet afsluit als hij weggaat en Brito eigenlijk aan haar lot overlaat als hij verplichtingen heeft bij AC Milan. De beschuldigingen vanuit het kamp-Brito komen als een schok voor de Pato-clan. Een vriend van de familie schiet al snel te hulp in gesprek met de Braziliaanse pers. "Ik ken Alexandre van kleins af aan. Hij is helemaal niet iemand met agressieve trekjes."

Tweedeling in kleedkamer AC Milan
Alecsandro Rodrigues da Silva, broer en zaakwaarnemer van Pato, wordt in die hectische dagen uiteraard ook om een mening gevraagd. De belangenbehartiger voelt er echter weinig voor om olie op het vuur te gooien. "Ik heb hier helemaal niets over te zeggen." Pato laat de breed uitgemeten huwelijksperikelen achter zich en begint een relatie met de vijf jaar oudere Barbara Berlusconi, de dochter van de alom bekende eigenaar en voorzitter van AC Milan, Silvio Berlusconi. Het zorgt voor verdeeldheid in de kleedkamer, zo onthult een bron dicht bij de machtige preses aan Mediaset. "De overige spelers moeten echt op hun tong bijten in de nabijheid van Pato. Over de club en het bestuur kunnen ze daarom niets kwijt. Als jouw ploeggenoot de dochter van de president date, dan moet je extra voorzichtig zijn." De bron voegt er ook nog aan toe dat de Milan-selectie de schuld van de vormcrisis van Pato neerlegt bij de invloedrijke en machtige Barbara Berlusconi.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Alexandre Pato (@pato)

Ondertussen is duidelijk dat Pato zijn langste tijd heeft gehad als contractspeler van AC Milan. Een transfer richting Paris Saint-Germain in 2012 is in kannen en kruiken, maar valt op het laatste moment alsnog in het water. Een jaar later komt alsnog een voortijdig einde aan het Europese avontuur van Pato, die bij Corinthians weer in beeld hoopt te komen van de nationale ploeg. Het WK van 2014 in eigen land is zijn ultieme droom, maar deze droom verandert in een nachtmerrie. De middenvelder speelt zijn laatste interland in 2013 en bekijkt de eindronde van een jaar later voor de televisie. Ook dit WK eindigt in mineur voor Brazilië, dat in de halve finale wordt afgeslacht door de latere wereldkampioen Duitsland: 1-7. Pato speelt op Braziliaanse bodem ook nog even voor São Paulo, om vervolgens terug te keren op de Europese velden. Er volgen korte periodes bij Chelsea en Villarreal en een uitstapje in China bij Tianjin Tianhai. Via een tweede dienstverband in het shirt van São Paulo komt Pato als jonge dertiger terecht bij Orlando City. Bij de club uit het altijd zonnige Florida is zijn contract inmiddels verlengd tot de laatste dag van 2022.

In de herfst van zijn soms turbulente loopbaan wordt Pato wederom geconfronteerd met flinke tegenslag buiten het veld. Zus Gisele Rodrigues krijgt in 2018 namelijk de diagnose kanker. Hij is enorm begaan met de hele situatie en op Instagram is te zien hoe Pato het haar van zijn zus afscheert. Nadat Gisele volledig is genezen plaatst de 27-voudig international een bijzonder liefdevolle tekst. "Je hebt de strijd gewonnen, schoonheid. Je bent echt een voorbeeld. Ik roep hierbij alle vrouwen op om regelmatig tests te laten uitvoeren, zorg voor voldoende bescherming! Mijn familie en ik waren echt doodsbang. Mijn advies is dus: laat je testen." Het doet Pato beseffen dat het leven kort is en dat alles betrekkelijk wordt als de gezondheid niet in orde is. De routinier werpt zich in december 2018 eenmalig op als cliniclown en in die hoedanigheid bezoekt hij ernstige zieke kinderen in het ziekenhuis. Het bezoek maakt bijzonder veel indruk op Pato. "Dit is een van de meest memorabele dagen uit mijn leven." Om gelijk een boodschap mee te geven aan de soms doodzieke kinderen. "Verlies nooit de hoop!"Gerelateerd

Meer sportnieuws

25 reacties (laatste reactie door rm1334)

Mooi artikel over Pato. Kan me hem nog goed herinneren bij Milan. Jammer dat het er niet helemaal uit is gekomen bij hem. Wist dat hij inmiddels in de MLS speelt, maar geen idee wat zijn niveau tegenwoordig nog is. Iemand meer info?

17 februari 2022 om 00:17

Het is niet echt goed meer , de afgelopen aantal jaar presteert die ook niet goed bij de clubs waar hij speelt(de).

17 februari 2022 om 00:18

Na zijn milan periode alleen nog in China 2 seizoenen naar behoren gepresteerd verder nergens .

17 februari 2022 om 01:07

Ik moet zeggen dat hij bij Villarreal nog best een aardige opleving had. Niet het topniveau van Milan (kan me nog goed confrontaties met Barca bijvoorbeeld herinneren), maar bij Villarreal had hij wat bevliegingen en leek het beter te gaan. Maar net toen er een stijgende lijn in zat, ging hij juist naar China, om vervolgens naar Chelsea te gaan voor zijn laatste serieuze kans. Echt jammer; als hij langer bij Villarreal was gebleven had hij waarschijnlijk veel meer kans om terug te keren naar een beter niveau. Daar was iedereen beter van geworden, ben ik van overtuigd. Villarreal was juist toen een club in de subtop zoals Sevilla nu bijvoorbeeld… had hij echt prachtig jarenlang een sleutelspeler voor kunnen zijn. Maar helaas kwam al gauw China en de reservebank bij Chelsea, dat maakt een al kwetsbare jongen niet beter. Toen was het gewoon klaar. Jammer, prachtige voetballer in de jaren bij Milan.

17 februari 2022 om 19:33

Hij ging eerst naar Chelsea alvorens naar villareal te gaan. Bij Villareal 14 competitie wedstrijden met 2 doelpunten en toen de stap naar China gezet. Ik denk niet dat ze bij villareal rouwig waren om zijn vertrek.

Haha je zou maar even met de dochter van de voorzitter gaan. Dat is wel echt next level. Het is toch altijd jammer gebleven dat het talent er nooit helemaal is uitgekomen, want in zijn prime was dit toch echt een goede spits

16 februari 2022 om 23:56

Niet alleen de dochter vd voorzitter maar ook nog eens van de premier slash John de Mol van Italië

Alexandre Pato, wat een toptalent was hij! Samen met Wilshere waren zij voor mij in potentie creme de la crème van hun generatie op hun posities. Echt heel jammer van hun blessure gevoeligheid, zonder blessures waren ze nu absolute top. Dat weet ik 100% zeker

17 februari 2022 om 20:31

Zeker waar! Allebei gruwelijk. Maar vooral Pato naast zijn blessuregevoeligheid ook gewoon te lief voor de voetballerij. Zeer beïnvloedbaar

Maldini, de beste verdediger ooit, Gattuso dat altijd door het vuur ging met de mes tussen z’n tanden voor Milan, belichaming van echt van je club houden, de gouden generatie met de 3 Nederlanders( Van Basten en co) EN het toptalent genaamd Pato wat er rondliep zijn mijn favoriete Milan spelers. Als ik aan Milan denk, denk ik aan hun. Die 20 jarige Braziliaantje dat zo snel was, voor zijn leeftijd relatief veel scoorde, mooie doelpunten maakte. Die goal tegen Barcelona kent iedereen, sprint iedereen er uit en rond strak af. Als ik aan Milan denk, denk ik dus aan de bovengenoemde namen waaronder dus Pato. Terwijl Gattuso, Maldini en de Nederlanders letterlijk alles hebben gewonnen met Milan dus misschien logisch is, maar Pato niet, en toch is hij deels wat voor mij Milan, MIJN Milan maakt; Pato schitterde er. De eerste jonge wereldtoptalent bij Milan die ik mij bewust en veel heb meegemaakt, vandaar in mijn rijtje denk ik.Z’n blessures is hij echt nooit meer te boven gekomen. Zo zonde, want hij was zo goed..

17 februari 2022 om 08:51

De eerste zin zeker mee eens, de rest is een slap aftreksel van een insidemadrid stukje moet ik zeggen.

17 februari 2022 om 17:40

@JanDeHoop, mag jij vinden met je eerste stuk je van je reactie mee eens, de rest van je reactie niet.

17 februari 2022 om 09:40

Zo briljant was die nou ook weer niet, althans mijn mening. Vond het maar een wisselvallige spits, nooit hetgeen gezien waarover mensen lyrisch waren. Er had zeker meer uit kunnen komen, maar een topspits zou die nooit worden. Persoonlijk zie ik 'm als die ene zoveelste gehypte speler, maar uiteindelijk een eeuwig talent.

17 februari 2022 om 13:52

Oneens, hij was echt ontzettend goed alleen helaas altijd geblesseerd. Die sprint tegen barca was eigen al na een aantal blessures bijvoorbeeld. Op een bepaald moment ben je zo vaak geblesseerd dat je serieus steeds slechter wordt door gebrek aan fitheid voetbalritme etc. Maar op jonge leeftijd was deze jongen al zo goed en zelfs na zn eerste paar blessures was hij nog goed. Iemand als Bojan van ongeveerd dezelfde lichting is meer het geval wat jij omschrijft.

17 februari 2022 om 20:22

Daarbij had bojan ook veel blessures.. dus zou hetzelfde moeten zijn..

17 februari 2022 om 21:56

@rayvg; velen hebben het over die goal vs Barca... dat zegt ook iets. Dat is ook het enige wat bij mij is bijgebleven. Daarbij heeft Bojan, zoals BvK0297 zegt, ook de nodige blessures gehad. Die speelde zelfs een tijdje Ibra er uit. Pato was best een grappige speler als ik het heb over Europese top... maar daar bleef het bij. Kon meekomen, maar totaal niet opvallend of wat dan ook.

17 februari 2022 om 10:27

Ik was nog vrij jong toen hij doorbrak. Wat een speler om naar op te kijken was hij toen man. Ik had echt de hoop op een jongen die a la Kaka jaren en jaren bij Milan zou schitteren. Toch jammer dat het er maar zo kort en zo weinig is uitgekomen om welke redenen dan ook. Maar het moment dat Pato in een van zijn eerste seizoenen samen met Ronaldo in de spits stond was echt geweldig. Ook al was Ronaldo niet bepaald een succes bij Milan

18 februari 2022 om 12:46

Mooi die oude Milan tijd, bij mij staat Kaka bovenaan met de goal tegen Man United in de CL. En dan niet te vergeten Crespo's stift in de CL finale na de geweldige bal van Kaka.

18 februari 2022 om 18:53

Geen Kaka en Baresi in je lijst maurootje?

Hij wordt meermaals middenvelder genoemd, maar is toch echt een spits? Hij was vroeger met zijn snelheid ook sterk op de flank.
Het toont wel weer aan hoe belangrijk het is om jonge spelers goed te begeleiden. Je zou denken dat een superster op leeftijd als Ronaldo dit serieuzer zou aanpakken.

Pato, dat was echt een speler met megaveel potentie. Weet nog dat ik toen live naar de wedstrijd zat te kijken toen hij zijn debuut voor AC Milan tegen Napoli maakte en direct scoorde vlak na zijn invalbeurt.

Vond hem echt zo goed en kan mij het doelpunt van hem bij zijn debuut bij het Braziliaans-elftal ook nog herinneren. Was tot 2011 echt wel heel goed bij AC Milan, maar had toen al met pijntjes en kleine blessures te maken waardoor hij weleens wat wedstrijden miste. Vanaf ongeveer de zomer van 2011 is het eigenlijk helemaal bergafwaarts met Pato gegaan, door blessureleed maar ook daar zaken buiten het voetbal om (relatie uit met zijn toenmalig vriendin, relatie met dochter van Berlusconi, vaak feesten, etc.).

Weet nog wel dat Paris Saint Germain in de zomer van 2011 interesse toonde in Pato. Die waren toen echt net een paar weken daarvoor overgenomen door de oliesjeik en Pato moest samen met Pastore een van de grote aankopen en een van de nieuwe gezichten worden. Pastore werd wel binnengehaald, maar Pato niet en AC Milan wees toen een bod van 3 biedingen van PSG op Pato af: 28 miljoen, 35 miljoen en een bod van tussen de 40 en 45 miljoen en in januari 2012 keerde PSG weer terug voor Pato, want die wilden hem destijds echt heel graag hebben (ook doordat Leonardo van 2011 tot 2013 technisch directeur was bij PSG en nu weer vanaf 2019) maar AC Milan ging wederom niet akkoord met een vertrek.

Uiteindelijk ging hij in januari 2013 alsnog weg bij AC Milan, maar ging hij terug naar Brazilië en voor Corinthians spelen. Die betaalden toen iets van 15 miljoen voor Pato en hij deed het daar volgens mij nog wel oké, maar echt aan de verwachtingen voldeed hij nou ook weer niet echt en werd volgens mij 2 opeenvolgende jaren verhuurd aan Sao Paolo en daar deed hij het vooral in zijn laatste seizoen heel goed, waardoor hij weer in beeld kwam bij clubs uit Europa en toen ging hij in januari 2016 een halfjaartje op huurbasis bij Chelsea spelen.

Speelde daar uiteindelijk maar 2 wedstrijden in 'n halve seizoen en toen ging hij weer terug naar Corinthians. Maar die verkochten hem toen aan Villarreal en volgens mij begon hij daar toen nog best wel sterk, maar viel daarna weer terug en ook daar was hij na 6 maanden weg en kreeg hij een miljoenenaanbod uit China.

Vind het echt zo jammer dat hij het niet heeft gemaakt. Hij is nu pas 32 en had nu gewoon nog bij een mooie Europese topclub kunnen spelen en weet echt wel zeker dat hij dan in hetzelfde rijtje zou staan als zijn generatiegenoten Lewandowski en Benzema, daar zou Pato nu waarschijnlijk dan ook bijhoren.

Had echt wel alles: was onwijs snel, behendig, was fysiek wel prima (ondanks dat hij best wel blessuregevoelig was) en scoorde vrij gemakkelijk zijn goals vond ik altijd. Zijn doelpunt in de Champions League, in volgens mij de kwartfinale, tegen FC Barcelona (van Guardiola, waar Barcelona toen gigantisch domineerde in het voetbal) in 2011 waar hij na 24 seconden de 1-0 binnenschoot is ook zo'n doelpunt die ik niet vergeet.

AC Milan trapte af en de bal ging eerst terug naar achter. Vervolgens krijgt Pato de bal aangespeeld tussen meerdere spelers van Barcelona en tikt de bal zo tussen de spelers van Barcelona door (volgens mij o.a. Piqué, Busquets, Dani Alves, Keita en Puyol) en gaat vervolgens alleen op Valdés af en schiet 'm vervolgens door de benen van Valdés heen.

17 februari 2022 om 12:57

Detail is dat Pato tegen Napoli niet inviel maar gewoon 90 minuten speelde :D

Maar helemaal eens met je verhaal, fantastische voetballer maar geplaagd door blessures want hij had eigenlijk wel alles wat je graag zag voor een spits. Toen die eenmaal geblesseerd raakte is die nooit meer de oude geworden jammer genoeg.

Met het oog op de eeuwigheid had hij beter voor Pastor Kaka gekozen.

Pato had een enorm grote speler kunnen worden als de blessures geen roet in het eten hadden gegooid. Kan mij nog een derby in 2011 herinneren waarin hij Inter zwaar overmeesterde.

Ik snap de schrijfstijl van deze artikelen nooit. Het is heeel lang opbouw, maar als hij eenmaal bij AC Milan wegging (en hij dus een 'vergeten voetballer' werd, het meest interessante van het artikel) dan wordt er snel nog even een alineaatje gewijd aan 'ja, toen ging ie naar corinthians maar miste hij toch het wk, hij speelde ook even in china en ging toen naar sao paulo, doei'. Dit is wikipedia level info.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

AC Milan

1690 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.AC Milan8638
3.Napoli7943
4.Juventus7020
5.Lazio6419
Voor de complete stand: Serie A
SpelersPositieW
A. SaelemaekersMiddenvelder361
S. TonaliMiddenvelder365
Rafael LeãoAanvaller3411
Brahim DíazAanvaller313
O. GiroudAanvaller2911
M. MaignanKeeper320
Junior MessiasAanvaller265
Voor de complete selectie: Clubpagina AC Milan.

85 fans
Aanvaller, 32 jaar
SeizoenClubW
2022 Orlando City 14 2 0 0
2021 Orlando City 5 0 0 0
2020 São Paulo 0 0 0 0
2020 São Paulo 11 3 1 0
2019 São Paulo 20 5 2 0
Laatste voetbalnieuws

Fortuna Sittard is nog lang niet klaar en gaat voor volgende verrassing

Fortuna Sittard begint zich duidelijk te roeren op de transfermarkt. Nadat dinsdag het nieuws bekend werd dat Burak Yilmaz volgend seizoen de kleuren van de Limburgse formatie draagt, moet ook Silvester...Lees verder

In de wandelgangen

Zaterdag 25 juni
PSV waagt een poging om Jarrad Branthwaite op huurbasis over te nemen van Everton, de voormalige club van algemeen directeur Marcel Brands. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren