Zeljko Petrovic haalt assistent na bijzonder kort dienstverband weg uit KKD

Woensdag, 5 januari 2022 om 13:30Chris Meijer • Laatste update: 13:53

Roda JC Kerkrade heeft na nog geen drie maanden afscheid genomen van assistent-trainer Adrie Bogers. De rechterhand van hoofdcoach Jurgen Streppel had bij de Limburgers een clausule in zijn contract die het mogelijk maakte om per direct te vertrekken als zich een buitenlands avontuur zou aandienen. Verschillende media melden dat Zeljko Petrovic Bogers die mogelijkheid heeft geboden.

Petrovic ging aanvankelijk aan de zijde van Dick Advocaat aan de slag bij de nationale ploeg van Irak, maar nam het stokje over als bondscoach na het vertrek van de 74-jarige oefenmeester. Met Rahim Hameed, Razzaq Farhan en Ahmed Salah Alwan heeft Petrovic drie Irakese assistenten en nu voegt hij met Bogers dus ook een Nederlander toe aan zijn technische staf. De twee werkten eerder samen bij onder meer Urawa Red Diamonds (in Japan) en RKC Waalwijk, waarna Bogers ook actief was bij NAC Breda, Sparta Rotterdam, Willem II, NEC en ADO Den Haag.

Irak heeft nog vier wedstrijden te spelen in de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. Het lijkt praktisch onmogelijk om nog een direct WK-ticket te grijpen, maar de ploeg van Petrovic kan nog wel derde worden in een groep met Iran, Zuid-Korea, de Verenigde Arabische Emiraten, Syrië en Libanon. In dat geval zou er een play-off wachten tegen de nummer drie van de andere poule in de laatste ronde van de Aziatische WK-kwalificatiecyclus. De winnaar daarvan plaatst zich voor een intercontinentale play-off, waarin een WK-ticket op het spel staat.

Roda zal het in de tweede seizoenshelft in ieder geval zonder Bogers moeten stellen. “We konden Adrie in oktober vastleggen onder bepaalde voorwaarden, waarbij de mogelijkheid bestond dat hij een buitenlands avontuur aan kon gaan. Wij wensen Adrie dan ook enorm veel succes bij zijn nieuwe uitdaging en het verdere verloop van zijn carrière”, zo reageert Streppel op het vertrek van zijn assistent. Hij heeft met Remond Strijbosch en Roel Brouwers nog twee assistenten over.

Tegelijkertijd verwelkomt Roda woensdag wel een nieuwe speler met Tomer Altman. De 23-jarige middenvelder speelde in het verleden voor onder meer Maccabi Tel Aviv en Hapoel Haifa en zat sinds afgelopen zomer zonder club. Altman - voormalig jeugdinternational voor Israël - sloot tijdens de winterperiode als testspeler aan bij Roda en heeft uiteindelijk een contract tot het einde van het seizoen afgedwongen.Gerelateerd

Meer sportnieuws

15 reacties (laatste reactie door emile hesky g)

Voor Zeiljko is dat gewoon goed geld verdienen. Maar zijn optreden laatst bij goedemorgen Eredivisie was tenenkrommend. De beste man nam gewoon rapporten van Amenesty in twijfel dan ben je een pannekoek eerste klas.
Zijn vergelijkingen met andere trainers die in China werken vond ik dan wel goed.
Maar Zeijlko is verder een hyperactieve engnek die Advocaat aanbid. Hij merkt niks van de politieke onrust in Irak zei hij. Zal ik je wat vertellen Zeiljko in elke oorlogsgebied hebben de rijken het veilig. Hoe kunnen mensen rapporten van Amenesty in twijfel trekken dat blijf ik appart vinden. Dat alleen Hans tegengas over dit punt zegt genoeg.
Amenesty is gewoon een erkende organisatie als we die in twijfel gaan trekken moeten we ons zwaar zorgen maken

5 januari 2022 om 14:05

Het is sowieso een algemene trend dat experts op welk gebied dan ook simpelweg niet geloofd wordt. Een vreemde en angstaanjagende ontwikkeling.

5 januari 2022 om 14:12

Dat men dat soort dingen op social media roepen oke. Maar kom op goedemorgen Eredivisie Milan van Dongelen was er Hans en de laatst ben ik vergeten volgens mij Hiddink.
Alleen Hans gaf tegengas.
Als iemand zegt: Wie zegt dat de rapporten van Amensty kloppen.
Moet de tafel gewoon roepen Zeiljko ben je helemaal gestoord wegwezen Amenesty in twijfel trekken engnek.
Wees gewoon eerlijk of politiek correct de rapporten zullen vast kloppej maar ik richt me op het sportieve deel of voetbal.
Dan trek Amenesty ook niet in twijfel en doe je niks doms

5 januari 2022 om 15:02

Ik vind dat we moeten ophouden met dat gezeur over mensenrechten. Grote kans dat jij gebruik maakt van producten die geproduceerd zijn in landen waar andere standaarden gelden wat betreft mensenrechten. Of dat nou Saudi-Arabisch olie is, goedkope troep van AliExpress, of kleding uit Bangladesh.

We moeten beseffen dat die Universele Mensenrechten, helemaal niet zo universeel zijn. Het grootste deel van de wereldbevolking kan er niet effectief een beroep op doen. Op papier zijn ze wel universeel, en ondertekend door de meeste landen. Maar dat is de papieren werkelijkheid van de VN, een organisatie zonder tanden.

5 januari 2022 om 15:20

Daar ben ik het ook eens met je mij gaat het om dat we schenden van mensenrechten niet ontkennen en Amenesty niet tegen spreken omdat deze organisatie naar mijn weten onafhankelijk werkt.
Je mag werken waar je wilt maar zoals ik in mijn tweede reactie eigenlijk zeg ontken de feiten niet

5 januari 2022 om 15:33

Kennelijk zijn in die landen dus andere mensenrechten normen van toepassing, ondanks dat ze wel verdragen ondertekenen (voor geld en subsidie).

Amnesty zou zich eens moeten focussen op het Westen. Het massaal uitstluiten van ongevaccineerden , neemt dictatoriale vormen aan. Verder neemt het politiegeweld toe tegen demonstranten (ook dit weekend weer).
Beelden van mishandeling van demonstranten ,die de hele wereld overgaan

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Iraq

FIFA ranking: 69
21 fans
Stand
 TeamPnt+/-
1.Iran2511
4.Irak9-6
5.Syrië6-7
Voor de complete stand: Kwalificatie WK - AFC

5 fans
Coach, 56 jaar

In de wandelgangen

Donderdag 19 mei
Manchester City ziet in Kalvin Phillips een geschikte opvolger van Fernandinho. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren