Eerste Klassieker van het seizoen houdt zicht op toegang van publiek

Vrijdag, 26 november 2021 om 19:13Jeroen van Poppel • Laatste update: 19:33

Het is niet uitgesloten dat de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op zondag 19 december gespeeld mag worden mét publiek. De 'avondlockdown' die het kabinet vrijdagavond afkondigt loopt namelijk in principe tot zaterdag 18 december. Dat is uiteraard onder voorbehoud, want de maatregelen zouden zomaar verder verlengd kunnen worden.

Voor het Nederlands betaald voetbal betekenen de extra maatregelen in ieder geval twee weken langer spelen zonder publiek. Aanvankelijk zou het publiek vanaf 4 december weer toegelaten mogen worden, maar door de stijgende besmettingscijfers is dat vrijdagavond met twee weken verlengd. Het demissionair kabinet heeft het betaald voetbal toegezegd dat het steunpakket voor de komende weken fors wordt uitgebreid. Clubs maken aanspraak op een bijdrage van de loonkosten via de NOW-regeling en tegemoetkoming van de vaste lasten (TVL).

Het besluit betekent dat nog minstens drie volledige speelrondes in de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie, plus één ronde in de TOTO KNVB Beker, zonder fans worden afgewerkt. Bovendien moeten Ajax, Vitesse, Feyenoord en AZ hun laatste Europese groepswedstrijd van het seizoen in een leeg stadion afwerken. PSV speelt zijn laatste groepsduel uit bij Real Sociedad.

De 'avondlockdown' geldt ook voor de amateursport, waardoor avondtrainingen en -wedstrijden geen doorgang kunnen vinden. Het is onduidelijk of het gevolg daarvan (opnieuw) is dat amateurclubs voortijdig het toernooi om de KNVB Beker moeten verlaten. Vorig seizoen werden alle amateurclubs uit het toernooi gezet, omdat zij geen trainingen mochten houden en geen wedstrijden konden afwerken. Daardoor bleven alleen 23 betaaldvoetbalclubs over vanaf de tweede ronde, waarvan er negen werden vrijgeloot. Het is ook denkbaar dat de bekerwedstrijden met amateurclubs bijvoorbeeld 's middags worden gespeeld, maar daarover is nog geen duidelijkheid.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door hansje1969)

En er is iemand die hierin geloofd?

Ik in ieder geval niet.

26 november 2021 om 19:20

Nee joh wordt zonder publiek. Denk dat het ook prima uitkom.
Berghuis kan zo zonder gezeik meedoen

26 november 2021 om 19:30

@bliek, anders kan Berghuis ook prima zonder gezeik mee doen, als het uit de hand loopt heeft alleen Feyenoord er last van, lijkt me namelijk niet dat Berghuis of wie dan ook met poep in de broek de Kuip binnen wandelt

26 november 2021 om 19:33

Weet ik niet kokkie.
Volgens mij is er al genoeg gebeurd en niet eens in een stadion.

26 november 2021 om 19:43

Ik begrijp uberhaupt niet waarom iedereen over Berghuis begint. Het gaat om de Klassieker (in principe de grootste wedstrijd in NL) en volgens mij ziet elke voetballiefhebber in zo een wedstrijd het liefst gewoon volle tribunes. Wat de gevoelens van Berghuis zijn bij wel of geen publiek is toch (voor mij in ieder geval) totaal irrelevant.

26 november 2021 om 19:53

@bliek, mee eens, maar ik denk dat als er in het stadion iets zou gebeuren met Berghuis door het publiek dat Feyenoord wel eens een probleem kan gaan krijgen.. Het is een potje voetbal, waar gaat het over? Tegenwoordig gaat het gedrag van 'supporters' nergens meer over, wordt tijd dat er vanuit het kabinet iets aan gedaan gaat worden ipv alleen maar roepen en niks doen

26 november 2021 om 20:02

Marocberkane. Moet eerlijk zeggen dat een volle tribune bij de klassieker zonder uitfans toch ook een beetje aanvoelt als een natte scheet. Het is het dan ook gewoon net niet naar mijn mening.

26 november 2021 om 20:17

Eens zonder uitpubliek is het alsnog niet helemaal compleet. Maar dat mensen hier pleiten voor volledig lege tribunes in zo een wedstrijd omdat een speler zich anders wellicht gekwetst zal voelen, verbaast me toch wel.

26 november 2021 om 19:39

nee natuurlijk niet, laten we realistisch zijn, zonder 2g of verplichten vaccinatie zit publiek er niet in voorlopig

26 november 2021 om 19:46

Nuanceman 2G is al van toepassing in de stadions. En nóg is er geen publiek bij

26 november 2021 om 20:06

@scirea1897, nee hoor dat is 3G (gevaccineerd, getest of doorgemaakt), bij 2G vallen de getesten eruit.

26 november 2021 om 19:52

Ja tuurlijk Hugo wil er bij zijn.🤣

Geloven jullie het zelf die verlengen gewoon door tot januari 🤣

26 november 2021 om 19:19

Januari, maak er maar gerust eind maart van..

26 november 2021 om 19:21

Precies ja

Gelukkig! Maargoed met deze incapabele mensen aan de macht ziet het er nog steeds niet rooskleurig uit!

26 november 2021 om 19:19

Inderdaad echt waardeloos dat alleen Nederland hier last van heeft. Alles door ons kabinet...

26 november 2021 om 19:22

Wat hadden ze dan anders moeten doen? Eerder in lockdown moeten gaan of helemaal geen maatregelen moeten toepassen?

26 november 2021 om 19:30

Lekker makkelijk 100%meijer. Dit is toch ons kabinet, tenminste demissionair? Het kabinet sluit de stadions toch, waar je alleen met QR binnenkomt? Waar bewezen is dat er geen brandhaarden uit voortkomen. Ons kabinet, waar wij Nederlanders last van hebben. En natuurlijk zijn er ook buitenlandse fans die hier graag naar het stadion willen daar heb jij wel een punt

26 november 2021 om 19:33

SCIREA1897. Als je alle sectoren moet geloven is geen enkele sector verantwoordelijk voor de brandhaarden, maar toch zijn er ruim 20.000 besmettingen per dag? Mensen zijn in beweging, en daar zorgen volle stadions ook gewoon voor. En mensen in beweging, en de daaruit voortvloeiende contactmomenten willen zij gewoon verminderen.

26 november 2021 om 19:38

@forroma en sicrea, Sarcasme blijft moeilijk...

Het kabinet kan natuurlijk niet veel doen aan de pandemie, het is een probleem dat gewoon niet meer weg gaat.


26 november 2021 om 19:29

Tja, ik zou ook graag het kabinet de schuld geven van deze maatregelen. Maar zij zijn alleen de ‘Messenger’ hè. Het OMT is degene die dit advies geeft.

Zou toch doodzonde zijn als dit niet kan doorgaan met publiek. Dat terwijl het aantal besmettingen in de stadions nihil is. Zo’n klassieker is toch ook vijf keer minder leuk zonder publiek.

26 november 2021 om 19:17

Berghuis kopt dan wel gemiddeld 6 biertjes 18 aanstekers en 4 euro minder.

Ah en mensen hadden zich al maanden verheugd om Berghuis van alles toe te wensen.
Zonde dat er verder geen publiek mag zijn maar gezondheid boven alles!

Alsof deze softe lockdown ook maar iets gaat veranderen aan de crisis van deze winter. Ze hadden een volledige lockdown moeten aankondigen voor 3 a 4 weken, dan hadden we misschien een kans op een redelijke kerst.

26 november 2021 om 19:20

Tja. Probleem is natuurlijk dat in de samenleving er nou een bepaalde weerstand/verveling is gegroeid dat dat bijna niet meer te doen is. Zouden zij dat nu afkondigen, dan gaan er weer een paar jongeren/hersenloze/professionele rellers (of combinatie van dit) even los.

26 november 2021 om 20:03

Nee dat is het probleem niet. Duidelijkheid dat is het probleem. Had twee weken geleden gezegd we gaan 4 weken helemaal dicht. Boodschappen alleen via thuis bezorgd/ophalen via vooraf bestelling. Een service inrichten die dit regelt voor mensen die minder handig zijn met internet/niet kunnen lezen wat dan ook. En met de boodschap nu 4 weken dicht betekend feestdagen met familie, gewoon sinterklaas etc. Nee wat doen wij slappe hap en per week aanscherpen zodat we op zeker weer van die gezellige kerstdagen hebben zonder bezoek......

26 november 2021 om 20:08

'nu 4 weken dicht betekent feestdagen met familie, gewoon sinterklaas etc..' en hoe wil jij dat dan hard maken? Dingen beloven in een situatie als dit is wel het domste wat je kan doen. Dat werd gedaan met 'de vaccinatie is onze uitweg', nou dat blijkt nou toch anders uit te vallen. Wordt hen ook niet bepaald in dank afgenomen hé?

26 november 2021 om 19:30

Dat is precies het probleem inderdaad. Mensen houden zich niet aan maatregelen als ze niet te controleren zijn of bestaan uit adviezen. Daarvoor is de spanningsboog te ver opgerekt.

26 november 2021 om 19:30

Helemaal mee eens. Dat weet iedereen behalve het OMT volgens mij. Ze hebben echt niet geleerd van vorig jaar denk ik.

26 november 2021 om 19:42

Volgens een journalist net in de persco willen OMT leden individueel blijkbaar wel strengere maatregelen, maar uiteindelijk is het een advies wat zij geven.

26 november 2021 om 19:45

Grote kans dat ze dat wel adviseren (of sommigen toch) maar dat het niet uitgevoerd wordt.

26 november 2021 om 20:00

Sommige leden wilden dat inderdaad zoals Gommers. Ja ze geven advies. Maar zij zijn toch de deskundigen? Dan weten zij wat het beste is lijkt mij. Sommigen hebben dat wel geadviseerd maar niet het hele OMT lijkt mij?

26 november 2021 om 19:49

Consy waarom geen lock down voor een half jaar? Gezondheid voor alles toch? Nóg minder ziekenhuisopnames.

Hoop uiteraard wel dat er weer volle stadions zijn, echter gaan deze maatregelen sowieso worden verlengd.

Beetje naïef om hier aan te denken; als de lockdown al niet verlengd wordt dan zal wel de capaciteit opgebouwd gaan worden. Never dat ze van 0 naar 45.000 gaan in 1 keer.

Voor de maatschappij en berghuis is het beter dat we dit zonder publiek afhandelen

Haha, hou je moeder maar voor de gek. wel 100% zeker dat deze wedstrijd ontspoort buiten het stadion.

Op de achtergrond hoor ik via de tv nu Hugo de Jonge. Wie geloofd dat er op 19 december een volle Kuip te zien is, lijkt me niet te begrijpen wat er nu gebeurt. We kunnen laag of hoog springen maar we moeten wel realistisch blijven.

Winterstop gewoon al in laten gaan als alles rustig wordt weer beginnen.

Wel heel bijzonder dat bewezen is dat in de stadions nagenoeg geen besmettingen zijn maar toch keihard worden aangepakt.

Gaat toch niet gebeuren en wat betreft deze wedstrijd is dat maar beter ook, zitten er al een paar enkele maanden te wachten om Berghuis wat naar z'n snufferd te gooien, als die dan ook nog scoort dan worden ze helemaal gek en kan z'n veiligheid niet eens gegarandeerd worden.

Ik snap het niet , in het buitenland nog overal publiek had het eerst hier weer met een man of 20.000 in de grote stadions en dan verspreiden over alle vakken.En in de kleinere stadions een mannetje of 10.000.Maar nee notabene buitenlucht en alles moet leeg blijven.

Dan kunnen sommige mensen hun frustraties weer eens botvieren, Ik ben benieuwd wat er in de Kuip gebeurd als de Klassieker de eerste wedstrijd wordt met publiek na zo'n lock down.

Neemt iemand dit bericht serieus?? Het wordt namelijk nog veel erger. Ik heb die twee clowns weer naar iedereen zien wijzen als schuldigen, maar niet met relevante oplossingen gehoord over relevante oplossingen op de lange termijn. Het gedrag van het virus en de ongevaccineerden zijn namelijk leidend...

Zou leuk zijn, toppers horen met publiek. Maar acht de kans 0. Zeker niet met een volle bak. Denk dat ze erg voorzichtig versoepelen. Maar ben bang dat er weinig te versoepelen valt.
Hoop dat de booster prikken snel op stoom komen. Dan zal weer meer kunnen.

Reageer

Je mag reageren vanaf niveau 3.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax4856
2.PSV4622
3.Feyenoord4227
5.AZ3613
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
B. LinssenAanvaller2011
A. JahanbakhshAanvaller182
J. BijlowKeeper170
L. SinisterraAanvaller177
C. DessersAanvaller164
R. NelsonAanvaller130
L. GeertruidaVerdediger160
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Dinsdag 25 januari
Ousmane Dembélé is op de radar van Chelsea verschenen. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren