Hoe kan Vitesse ten koste van Tottenham Hotspur overwinteren?

Vrijdag, 26 november 2021 om 08:24 • Laatste update: 08:44

Vitesse doet volop mee om een plek in de knock-outfase van de Conference League. De Arnhemmers remiseerden donderdagavond met 3-3 bij Stade Rennes en kunnen zich in een thuiswedstrijd tegen NS Mura verzekeren van de tweede plek. Het verschil in doelsaldo met Tottenham kan beslissend zijn. Wat is momenteel de stand en wat zijn de scenario's voor de laatste wedstrijden in Groep G?

Groep G:
1. Stade Rennes - 11 punten (doelsaldo 10-7: +3)
2. Tottenham Hotspur - 7 punten (doelsaldo 11-8: +3)
3. Vitesse - 7 punten (doelsaldo 9-8: +1)
4. NS Mura - 3 punten (doelsaldo 4-11: -7)

Programma 9 december:
21.00 uur Tottenham Hotspur - Stade Rennes
21.00 uur Vitesse - NS Mura

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Hieronder staan de tie-breakers in het geval Tottenham en Vitesse met hetzelfde puntenaantal eindigen in de groepsfase. Erachter staat tussen haakjes hoe de clubs zich tot elkaar verhouden bij een specifieke tiebreak.

Tie-breakers bij een gelijk puntenaantal:
1. Punten in onderlinge wedstrijden (allebei 3, geen uitsluitsel)
2. Doelsaldo in onderlinge wedstrijden (3-3, dus geen uitsluitsel. Uitdoelpunten hebben door het afschaffen van de uitdoelpuntenregel geen toegevoegde waarde in deze tiebreak)
3. Gemaakte doelpunten in onderlinge wedstrijden (allebei 3, geen uitsluitsel)
4. Doelsaldo in alle groepswedstrijden (+3 om +1 in het voordeel van Tottenham)
5. Gemaakte doelpunten in alle groepswedstrijden (11 om 9 in het voordeel van Tottenham)
6. Gemaakte uitdoelpunten in alle groepswedstrijden (7 om 3 in het voordeel van Vitesse)
7. Aantal zeges in de groep (allebei 2, geen uitsluitsel)
8. Aantal uitzeges in de groep (1 om 0 in het voordeel van Vitesse)

Als deze acht tiebreakers geen uitsluitsel bieden, wordt gekeken naar de ploeg met het minste aantal disciplinaire punten (directe rode kaart = 3 punten, dubbele gele kaart = 3 punten, enkele gele kaart = 1 punt) en tot slot naar de plek op de UEFA-coëfficiëntenranglijst.

Wat moet Vitesse doen om te overwinteren?
Als zowel Tottenham als Vitesse een overwinning boekt, moet Vitesse met minstens twee extra goals verschil winnen ten opzichte van Tottenham. Dus als Tottenham met 1-0 wint van Stade Rennes, moet Vitesse met 3-0 winnen van Mura. In dat geval zouden beide teams een doelsaldo van 12-8 hebben. Dan zouden tiebreakers 1 tot en met 5 allemaal geen uitsluitsel bieden, waardoor nummer 6 in werking treedt, en die is in het voordeel van de Arnhemmers.

De andere scenario's
Uiteraard zijn er ook minder ingewikkelde scenario's denkbaar die Vitesse aan de tweede plaats kunnen helpen. Als Tottenham thuis verliest van Stade Rennes, heeft Vitesse aan een punt genoeg om door te stoten. Alleen als de nederlaag van Tottenham erg ruim is, kan Vitesse bij een nederlaag tegen Mura nog doorbekeren. Als Tottenham gelijkspeelt tegen Stade Rennes, moet Vitesse winnen in GelreDome.


Poll

Denk je dat Vitesse overwintert in de Conference League?


Gerelateerd

Meer sportnieuws

33 reacties (laatste reactie door rob_afca)

Complimentje aan jullie VZ!!jullie hebben goed ingespeeld op de vragen van sommige leden hier .

25 november 2021 om 21:24

Haha ja fijn dat ze dit oppikken. Er was nogal wat verwarring over (mezelf inclu). Met de recente wisseling van de uitdoelpuntenregel was het ook geen abc’tje.

25 november 2021 om 22:00

Alleen die tie breaker 2 en 3 lijken raar; als 2 gelijk eindigt is 3 dat per definitie toch ook?

25 november 2021 om 22:05

Als er 2 ploegen gelijk eindigen wel, maar met meer dan 2 ploegen kan het verschil maken.

25 november 2021 om 22:59

Ah — daar had ik niet aan gedacht; thanks, kan ik ook weer rustig slapen!

Zou wat zijn, Mura met 4-0 afdrogen en door.

Duidelijk dus. Vanaf minuut 1 als een stormram naar het doel van Mura toe en dat 90 minuten lang. Ik verwacht van Spurs wel een overwinning tegen een geplaatst Rennes.

25 november 2021 om 23:13

Denk dat Rennes nog wel z'n best gaat doen. Als Tottenham uit de Conference League ligt, scheelt ze dat voor later in het toernooi misschien een concurent..

Vitesse moet dus gewoon beuken tegen Mura. Hopelijk zit de scheids dan wel mee want ze horen een punt of 3 extra te hebben dan nu. Beste is gewoon een gelijkspel in Londen, Rennes is weliswaar door maar het is een affiche/stadion wat die spelers toch wel graag willen meemaken denk ik. Dit zou een enorme stunt zijn als het gebeurd. Vitesse verdient dit echt, en Letsch verdient sowieso al complimenten, ook al lukt het misschien niet.

Regel 2 en 3 zijn hetzelfde toch? Of lees ik het niet goed? Als je doelsaldo gelijk is aan elkaar dan zijn de gemaakte doelpunten automatisch ook gelijk?

25 november 2021 om 21:32

Ja die snap ik ook niet. Hoe kan het doelsaldo gelijk zijn maar het aantal doelpunten verschillen? Of snap ik het ik het gewoon niet?

25 november 2021 om 21:33

Klopt! Deze regels worden echter ook toegepast als er meer dan twee ploegen gelijkstaan qua punten.

25 november 2021 om 21:35

Ik denk dat regel 3 er vooral voor is als er meer dan 2 teams gelijk staan in punten

Ik hoop dat Vitesse echt kan vlammen tegen Mura, maar Spurs zal ook zijn kanonnen gaan opstellen. Dit is nog niet zo makkelijk voor Vitesse.

Ik ben hier zeer blij mee voetbalzone.
Dit is je huiswerk vooraf goed doen waardoor je snel duidelijkheid geeft en in speelt op vragen die dan minder komen.

Kan het kabinet nog een voorbeeld aan nemen.

Klopt dit wel? Waarom tellen uitdoelpunten verderop in het reglement ineens wel? Is het niet zo dat Vitesse op dit moment 2e staat op uitdoelpunten? Ik dacht dat uitdoelpunten afschaffen alleen geldt voor knock-out wedstrijden.

25 november 2021 om 21:47

Denk dat het ook telt in groepswedstrijden.
Op uefa.com staat vitesse gewoon 3de op het moment op basis van doelsaldo.

25 november 2021 om 22:17

Oke thanks voor de verduidelijking! Zag namelijk op veel voetbalsites Vitesse als 2e staan, maar die zullen het dan waarschijnlijk fout hebben.

26 november 2021 om 09:51

Yes, zeer veel voetbalwebsites hebben hun code niet aangepast om de uitgoalregel voor onderling resultaat weg te doen, waardoor je ook op livescore bijvoorbeeld Atletico op de derde plek zag staan im hun cl-groep, omdat ze op uitdoelpunten beter onderling resultaat hadden tegen Milan (thuis 0-1 verloren, uit 1-2 gewonnen). Echter is dit dus gewoon 2-2 en heeft doelsaldo voorrang, zoals ook hier.

Die Rus van Vites moet Mura toch wel kunnen omkopen. 6-0 of 8-0 moet haalbaar zijn toch? Hahaha
Af en toe een knipoogje. Dan moet het goed komen.

Net niet helemaal foutloos denk ik?!?

Als Tottenham 2-1 wint is 4-1 ook genoeg 3-2 is 5-2 enz. En dus 3 goals verschil en niet 4, want dan treedt regel 6 weer in werking!

25 november 2021 om 22:32

Het lijkt erop dat je hier gelijk in hebt! We hebben dat stukje weggehaald. Conclusie: Vitesse moet een verschil in doelsaldo van twee doelpunten goedmaken ten opzichte van Tottenham, als beide teams winnen.

Ik snap de toegevoegde waarde van tiebreaker 3 niet zo goed. Als er geen verschil is in onderling doelsaldo, is er toch per definitie niet vaker gescoord in onderlinge wedstrijden door een van de twee teams?

Super leuk de reacties van " even 4-0 winnen" en "gewoon de beuk erin en over Mura heen". Laten ze maar gewoon eerst winnen, lijkt me al een opgave genoeg ...

26 november 2021 om 09:00

Nou inderdaad zeg, precies 0 reacties in die trant in dit topic, echt super leuk! Overigens is "een opgave genoeg" wel een beetje minachtend richting Vitesse hoor, de Arnhemmers zijn gewoon zwaar favoriet in de thuiswedstijd tegen het reeds uitgeschakelde Mura, die gaan die pot echt wel gewoon winnen.

26 november 2021 om 09:52

Mura heeft net Tottenham gewoon verslagen. Dan kun je het wel minachtend noemen, maar zulk flitsend en veelscorend voetbal hebben we bij Vitesse over het algemeen niet gezien. Ja, als er gelijkgespeeld moet worden.

26 november 2021 om 10:01

Klopt, erg knap van Mura (mede omdat Spurs er zwaar met de pet naar gooit natuurlijk). Als Vitesse hetzelfde kan brengen tegen de Slovenen als in het uitduel (0-2) dan zijn ze gewoon de favoriet, toch?

Heel fijn deze uitleg per tiebreaker. Ik snapte er geen houwtje touwtje meer van. Dank.

Zou toch schitterend zijn als Vitesse over Tottenham heen gaat. Helemaal mooi omdat ze dachten het even met een B-elftal af te kunnen in Arnhem. Een Ramosje...

Hopen dat Rennes uberhaupt Tottenham pakt, dan is een gelijkspelletje al genoeg. En anders hopen dat Mura, gezien ze er toch al uit liggen, de handdoek in de ring gooit, en een B-elftal opstelt waardoor Vitesse hopelijk makkelijker het doelsaldo kan opkrikken.

Los van dat het een ongekende prestatie van Vitesse zou zijn (en nu al is), zou het meer een enorme deceptie zijn voor Tottenham. CL finalist in 2019 (Ja ik weet nog hoe dat ging) en dan nu uitgeschakeld worden in het 3e Europese toernooi. Pijnlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Vitesse

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax3646
2.Feyenoord3524
3.PSV3416
5.Vitesse26-2
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
E. DasaVerdediger150
S. TronstadMiddenvelder152
L. OpendaAanvaller157
O. TannaneAanvaller40
J. HouwenKeeper20
D. ReizigerKeeper00
M. SchubertKeeper130
Voor de complete selectie: Clubpagina Vitesse.

In de wandelgangen

Maandag 6 december
Chelsea-trainer Thomas Tuchel wil in januari een middenvelder aantrekken. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren