Le Parisien: Paris Saint-Germain start onderhandelingen met Zidane

Donderdag, 25 november 2021 om 13:24Mart Oude Nijeweeme • Laatste update: 13:28

Paris Saint-Germain heeft de onderhandelingen gestart met Zinédine Zidane om als opvolger van Mauricio Pochettino te dienen, verzekert Le Parisien. De druk op de Argentijn, die in verband wordt gebracht met een overgang naar Manchester United, is toegenomen na de 2-1 nederlaag tegen Manchester City in de Champions League. De clubleiding van PSG heeft daarop besloten de gesprekken met Zidane naar voren te halen, zo klinkt het.

Volgens bovengenoemde krant liggen de tegenvallende resultaten van PSG ten grondslag aan de drang van de clubleiding om snel op zoek te gaan naar een nieuwe oefenmeester. De onderhandelingen met Zidane zijn reeds gestart, waarbij niet wordt uitgesloten dat de voormalig middenvelder midden in het seizoen instapt, mocht Pochettino daadwerkelijk vertrekken. Dat laatste lijkt steeds waarschijnlijker, daar de Argentijnse oefenmeester nadrukkelijk in verband wordt gebracht met Manchester United, waar hij de ontslagen Ole Gunnar Solskjaer moet opvolgen.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

Als Pochettino ervoor kiest om Parijs te verlaten en terug te keren naar Engeland, is de kans groot dat PSG direct met Zidane in zee gaat, klinkt het in de Franse media. Tijdens de onderhandelingen werd in eerste instantie ingezet op een zomertransfer, maar dat wordt nu wellicht naar voren gehaald. De ontmoeting tussen Zidane en de clubleiding van PSG zou hebben plaatsgevonden in het Royal Monceau, een van de meest luxueuze hotels in Parijs, waar sportief directeur Leonardo en Jean-Claude Blanc de onderhandelingen voerden.

Zidane, die afgelopen zomer vertrok als trainer van Real Madrid, heeft er nooit een geheim van gemaakt graag aan de slag te gaan als bondscoach bij de Franse nationale ploeg. Na het teleurstellend verlopen EK leek die droom werkelijkheid te worden. Didier Deschamps behoudt voorlopig echter het vertrouwen van de Franse bond en mag het volgend jaar tijdens het WK in Qatar opnieuw laten zien. Ook sprak Zidane in het verleden zijn liefde voor Olympique Marseille uit. De 108-voudig Frans international speelde nooit voor de club uit Zuid-Frankrijk, maar heeft er een deel van zijn familie wonen.

Manchester Evening News beweerde vorige week dat Pochettino bereid is om halverwege het seizoen naar Old Trafford te vertrekken om zijn droom te vervullen. Gezegd wordt dat de Argentijn zich niet gelukkig voelt in Parijs en graag zou terugkeren naar Engeland. De oefenmeester zou echter een afkoopsom van een slordige twaalf miljoen euro in zijn contract hebben bij PSG. Pochettino staat sinds januari van dit jaar aan het roer bij PSG en heeft in Parijs nog een contract tot de zomer van 2023. De 49-jarige oefenmeester heeft echter geen geweldige band met Leonardo.Gerelateerd

Meer sportnieuws

54 reacties (laatste reactie door soccerfan_1)

Pochettino out zou een goede move zijn voor PSG. Het voetbal is niet om aan te zien, zeker gezien het materiaal dat er rondloopt. Ik weet alleen niet of er Zidane mooier gevoetbald gaat worden.

25 november 2021 om 13:33

Er hoeft niet mooier gevoetbald te worden, zo lang de balans in de selectie maar goed is en de neuzen dezelfde kant op staan. Zijn jaren bij Real heeft Zidane bewezen dat hij uitstekend een heel doelbewust team kan smeden van alle 'ego's' die een dergelijk team rijk is. Ik denk dat Zidane dat ook kan doen bij PSG. Ik denk eerlijk gezegd ook dat een Zidane meer invloed kan hebben op die spelers gezien zijn status als speler en trainer. Als Zidane interesse heeft, zou ik dat sowieso overwegen als PSG en misschien zelfs Poch eruit gooien.

25 november 2021 om 13:37

Zou wel grappig zijn, blijft Mbappe in Parijs. Zou Zidane ook gewoon tegen Messi zeggen dat ie wat meer moet rennen, als iemand het zou kunnen en mogen zeggen is hij het.

25 november 2021 om 13:40

Waarom zou Mbappé bij een club blijven omdat iemand daar tijdelijk coach is? Want zowat het domste dat je kan doen als speler is puur omwille van een coach kiezen ergens naar toe te gaan/te blijven.

25 november 2021 om 14:45

Normaal gesproken zou ik je gelijk geven Lierse maar in dit geval zou ik er niet raar van opkijken.

Mbappe zal er niet tot in lengte van dagen spelen maar bijtekenen voor 2 jaar kan altijd.
Dan voegt hij daad bij woord dat hij liever ziet dat psg geld voor hem ontvangt.
Het schijnt dat Mbappe opkijkt tegen Zidane en graag onder/met hem wil werken, wel eens gelezen. Ik denk ook dat Zidane bij voorbaat al veel krediet heeft, m.a.w die krijgt de tijd o.a al dan niet omdat hij Fransman is.

25 november 2021 om 14:45

Die gaat pas weer rennen als Ronaldo 1 ballon dor wint.

25 november 2021 om 14:46

@lierse1997

Niet eeuwig natuurlijk, maar het zou Mbappé toch misschien kunnen verleiden tot een seizoen extra? PSG voorkomt dan een transfervrij vertrek, met Zidane kunnen ze eindelijk meedingen voor CL.

25 november 2021 om 14:57

Denk je echt dat PSG hem een contract voor 1 of 2 jaar aanbiedt? Dat gebeurt niet in de top met jonge spelers, die wordt een contract van minstens 4 jaar aangeboden.

25 november 2021 om 14:59

@lierse1997

Als ze enigzins kans willen maken op een verlenging van Mbappé zou ik hem zeker geen 5 jaar contract onder zijn neus duwen. 3 jaar is echt het maximum en dan is Mbappé nog de verliezer. Die wil gewoon graag naar Real maar niet via de achterpoort en transfervrij zoals het er nu uitziet. Tenzij het niet anders kan, dan is ie wel weg.

25 november 2021 om 15:27

"Denk je echt dat PSG hem een contract voor 1 of 2 jaar aanbiedt?"

Nou ja, geen ander weldenkende club laat een transfersom van € 200 miljoen lopen terwijl hij het jaar erop transfervrij vertrekt. Dat vind ik meer van Lotje getikt dan de situatie die jij nu voorlegt. Als hij nog1 jaar blijft, dan kunnen ze het jaar erop nog een beetje cashen.

Memphis bv heeft ook een 2 jarig contract, wat ik van zijn kant goed kan begrijpen. Zo word het Barça toch al iets lastiger gemaakt om hem eventueel volgend seizoen ongegeneerd voor veel geld te verkopen.

25 november 2021 om 15:32

Net omdat ze bij PSG zo gek zijn om 200 miljoen af te wijzen, lijkt het me niet dat ze enige redelijkheid gaan tonen ten opzichte van Mbappé eerlijk gezegd.

25 november 2021 om 15:46

Ja zo kun je alles een richting geven, wat jij nu zegt kun je ook anders zien.
Psg heeft de transfersom afgewezen omdat ze Mbappé koste wat het kost nog één seizoen wilden behouden. Waarom zouden ze dat er nu niet voor over hebben?
Ik zeg niet dat ik gelijk heb/krijg maar ik schets een mogelijkheid.

25 november 2021 om 16:37

Ik sluit het zeker niet uit hoor. En je hebt natuurlijk een punt. Bij PSG schijnen bepaalde dingen die in de voetbalwereld logisch lijken te zijn, niet te gelden.

25 november 2021 om 13:59

Je kan nog zo veel mooi materiaal hebben dat maakt altijd nog geen team. (Niet dat iemand van de status van Zidane dit niet voor elkaar kan krijgen).
Echter ligt het grote probleem voorin bij de 3 super vedettes, die lopen geen meter harder om hun team te helpen in verdedigend opzicht.

Ik zie het nog wel gebeuren. De link met Qatar is er al door zijn sponsoropdracht in verband met het aankomende WK. En nog lekker Messi coachen bij de beste club van Frankrijk (momenteel) is ook geen slecht vooruitzicht.

Ik weet niet of Hakimi hier blij mee zal zijn, Zidane heeft hem wel laten debuteren bij Real Madrid, alle credits voor dat. Maar daarna had hij amper vertrouwen in hem, zelfs niet toen hij 1 van de sterren was bij Dortmund in zijn verhuurperiode. Zidane bleef maar hameren op Carvajal.

25 november 2021 om 13:42

Zidane heeft nu niks te willen, wie Hakimi niet laat spelen zal daar zwaar kritiek op krijgen. Echt een top speler die het gewoon verdiend om altijd in de basis te staan.

25 november 2021 om 13:53

Zidane gaat gewoon Hakimi laten spelen. Carvajal zit gewoon gevoelig bij Real omdat hij natuurlijk onderdeel was van de vele successen.

25 november 2021 om 14:29

Hakimi heeft dat allang tegen gesproken dus.

"I learned a lot from [Zidane]. What happened in 2020 had nothing to do with him," Achraf revealed in an interview with L'Equipe.

"There were other things linked in particular to COVID and Real Madrid that made me leave."

Er is geen trainer die het grote succes naar PSG zal gaan brengen zolang als die drie daar voorin maar een beetje de diva uit mogen hangen en een beetje aan mogen modderen zonder ook maar enige vorm van defensieve arbeid te leveren. Zelfs al bestond er een manager die van deze wanhoopsopstapeling aan spelers een team kon maken en er succesvol mee zou zijn, dan is zijn naam niet Pochettino.. Pochettino is geen winnaar, hij is gevormd bij clubs waar het normaal is om net-niet te zijn. Hij heeft er zijn grootste “successen” behaald, omdat het alleen bij Tottenham als een succes wordt gezien als je derde wordt in een tweestrijd..

25 november 2021 om 13:56

Als iemand het kan, dan is het Zidane wel. Hij heeft bij Real meer dan eens bewezen te kunnen omgaan met diva's en sterren van het niveau Neymar, Mbappe en Messi. Ik ben er in elk geval van overtuigd dat PSG onder Zidane beter voor de dag zal komen.

Volledig met je eens wat betreft Poch. Dat is een net-niet trainer en kan er met mijn verstand niet bij waarom deze man steeds aan de grootste clubs van de wereld gelinkt wordt! Eerst PSG en nu zou ie dus klaarblijkelijk naar Man Utd gaan? Als Arsenal fan kan ik daar niet kwaad om zijn maar het is toch onbegrijpelijk dat Man Utd zo iemand aanstelt

De man werkt 10 (of langer) op het hoogste niveau en zijn beste wapenfeit is een Audi Cup en een incidentele CL finale (waarbij Tottenham al zijn geluk voor komende 15 seizoenen heeft verbruikt om die finale uberhaupt te halen).

25 november 2021 om 17:26

Met de Spurs wat de zesde begroting heeft van Engeland structureel top 4 spelen en een CL finale halen is natuurlijk gewoon een geweldige prestatie. Dat hij er bij PSG niks van bakt is weer een ander verhaal

Moet ook lekker zijn om Pochettino te zijn. Gefaald bij Spurs, mag dan naar PSG. Gefaald bij PSG? Ja, hoppa, meteen naar Manchester United. Denk nadat hij daar is gefaald hij zich bij Real mag gaan melden.

25 november 2021 om 13:41

Pochettino heeft mijn inziens nog niet gefaald bij PSG. Staat ruim bovenaan in de competitie en gaat overwinteren in de CL.

25 november 2021 om 13:48

Vorig jaar de titel niet winnen is toch wel falen bij PSG.

25 november 2021 om 14:23

Toen stapte hij in op het moment dat het al niet geweldig ging. Die ploeg is gewoon los zand.

25 november 2021 om 13:41

Poch heeft helemaal niet gefaald bij Spurs. Die heeft van Spurs een hele stabiele subtopper gemaakt, met de CL finale als uitschieter. Heeft daar ook meer dan 5 jaar gezeten. Kende enkel een teleurstellende reeks in zijn laatste seizoen waardoor hij zijn koffers moest pakken.

25 november 2021 om 14:01

Gefaald heeft ie zeker niet bij Tottenham maar buiten de incidentele CL finale heeft hij toch ook niets gepresteerd? Die 3de plaatsen zijn leuk maar zijn natuurlijk geen prijzen. Zelfs geen League Cup of FA Cup.

Ik snap dan ook niet waarom de man na PSG, nu ook bij Man Utd een kans zou gaan krijgen. Als je ziet hoe PSG gisteren volledig weggeblazen werd door City, dan belooft dat toch weinig goeds?

De eisen bij een club als United of PSG liggen heel wat hoger dan bij Tottenham.

25 november 2021 om 14:11

Die derde plaatsen is wel presteren. Hij heeft, zij het tijdelijk, een topteam van Tottenham gemaakt.

25 november 2021 om 14:12

Niks buitengewoons gepresteerd inderdaad behalve die CL finale. Maar bij Southampton en Spurs natuurlijk wel een redelijk goede reputatie opgebouwd, spelers lopen schijnbaar weg met hem. En bij PSG faalt ie natuurlijk ook niet nu, hij heeft 3 absolute vedettes voorin lopen, en dat kan niet iedereen managen. Plus bij een club als United telt het wel zwaar mee als een manager al eerder gepresteerd heeft in de PL heb ik het idee.

25 november 2021 om 14:43

@lierse: ben je een topteam als je 3de wordt op 20 punten (of meer) van de eerste? Het is maar hoe je de zaken bekijkt...

Wenger werd destijds weggehoond om dergelijke prestaties en weggezet als een clown. En je kan het Arsenal van de laatste jaren onder Wenger nou niet bepaald sterker noemen dan het Tottenham van Poch...

Dus nee, ik snap niet waarom Poch steevast in het rijtje van elite trainers genoemd wordt. De man heeft pas bij PSG zijn eerste prijs(je) kunnen winnen. Als je ziet hoe PSG tegen City 2x scheel getikt werd...

25 november 2021 om 14:58

Je bent een topteam als je structureel in de top van de competitie eindigt. Iets wat Tottenham (tijdelijk) gedaan heeft onder Pochettino.

25 november 2021 om 15:14

Volgens mij zijn ze ook nog eens tweede geworden. Toen Leicester kampioen werd.

Daarbij een vergelijking vergelijking met Wenger, die al jaren manager van Arsenal was. En al die jaren kon bouwen op iets. Is imo geen vergelijking. Dan een Pochettino, die maar aantal jaar bij Surs zat. In die jaren dat hij er zat, waren ze wel Arsenal voorbij gestreefd.
Hij kan nu okm gewoon bij PSG blijven. En zijn eerste grote prijs pakken. Door het kampioenschap binnen te halen.
Tuchel lukte het dan weer niet. Maar doet nu wel mee om kampioenschap in Engeland. Valt niks over te zeggen.

Allemaal beetje kort door de bocht reactie.

25 november 2021 om 16:10

@lierse: wat is structureel? Tottenham had voor Poch geen plek in de top 4, dan enkele jaren wel en nu opnieuw niet meer. Dus je kan eerder zeggen dat ze structureel geen top 4 club zijn, dan dat ze dat wel zijn. Hij leverde knap werk natuurlijk want werd 5de, 3de, 2de, 3de en 4de in de PL. Maar won ook geen enkele prijs...

25 november 2021 om 16:16

@afc: Nee, toen werd Arsenal 2de. Tottenham stond lang 2de maar verloor zijn laatste 2 wedstrijden, waardoor Arsenal alsnog 2de werd.

Poch zat toch ook gewoon 5-6 jaar bij Tottenham...? Lijkt me tijd genoeg om iets te bouwen? Nee? Voor Klopp alvast wel, bij Liverpool.
Alsof je 20 jaar bij een club hoeft te zitten om iets op te bouwen? Volgens die logica hebben alleen Wenger, SAF en Guy Roux ooit de tijd gekregen om iets op te bouwen...

Tja, de Franse titel met PSG pakken. Op papier natuurlijk een prijs maar laat ons eerlijk zijn: is dat een prestatie? Het is eerder een prestatie om geen kampioen te worden

En je gaat de positie van Chelsea in Engeland toch niet vergelijken met die van PSG in Frankrijk? PSG heeft géén tegenstand behoudens zichzelf, daar waar Chelsea alleen met City en Liverpool het moet opnemen tegen 2 machines.

25 november 2021 om 14:52

Gefaald bij Spurs? Haha men weet echt niet waar Spurs vandaan kwam he denk ik. Spurs was en is helemaal geen topteam. Zeker vergeleken met de echte topteams in de PL die constant met miljoenen strooien. Maar Poche brak er doorheen en verrichte top werk. Wat een onzin zeg. En Poche is helemaal niet gefaald bij Psg, voorlopig nog niet dus tsja.

25 november 2021 om 16:38

Zo gaat het toch ook al jaren met Mourinho. Ze krijgen altijd wel weer een grote club te leiden.
En hij heeft niet gefaald met Spurs hoor.

25 november 2021 om 17:28

Gefaald bij de Spurs? Structureel de top 4 gehaald met de zesde begroting van Engeland en een CL finale gehaald. Als dat falen heet dan snap ik het even niet meer

25 november 2021 om 18:15

@Japie: beetje zoals Wenger dus jaren deed ( na de bouw van het nieuwe stadion) maar die werd weggezet als een clown…

25 november 2021 om 21:56

Dat vond ik ook onzin idd. Ik was destijds al tegen het ontslag van Wenger want die deed het ook geweldig bij Arsenal

Pochettino heeft nauwelijks gefaald bij PSG, ze gaan gewoon de knockoutrondes in en staan ruim voor in de Ligue 1. Het ziet er allemaal nog niet top uit maarja, is dat onder Zidane ineens allemaal anders? De balans is gewoon helemaal weg uit de ploeg.

25 november 2021 om 14:04

Het is toch aan de manager om die balans in het elftal te brengen? Daar lijkt hij dus totaal niet in te slagen. Als je de wedstrijd tegen City bekijkt... PSG werd weggeblazen en mag zich gelukkig prijzen dat het maar 2-1 werd.

Vorig seizoen pakt ie rond december over, met amper 1 puntje achterstand op Lille. En Lille wordt kampioen... dan heb je mijn inziens al aardig gefaald als manager van PSG want je hoort altijd met 20 punten voorsprong kampioen te worden.

Zidane heeft bij Real bewezen met dergelijke selecties vol sterren te kunnen werken dus ik heb er wel vertrouwen in dat hij bij PSG de boel zal kunnen doen draaien.

Geheel terecht, Pochettino heeft ook niet echt gepresteerd. Met dit materiaal mag er echt wel beter voetbal gespeeld worden. Blijft Mbappe toch nog paar seizoenen in Frankrijk mochten ze Zidane aantrekken.

25 november 2021 om 14:22

Ligt voornamelijk ook aan de voorste 3 vedettes in verdedigend opzicht zetten ze geen stap, hierdoor ontstaan er veel gaten waar bijv. Een city wel raad mee weet. Team is in dat opzicht niet in balans.
Echter hadden ze na mijn idee Tuchel nooit moeten laten gaan.

Wat een neppe staatsolie club is dit zeg. Eerst Tuchel weg en daarna neemt hij nog lekker revenge samen met Silva door die CL te winnen. En nu Poche disrespecten. En tsja zou het heel sneu vinden mocht Zidane daar naar toe gaan. Zou het apart vinden en het zou een scheur brengen in Zidane's Real status. Als je nu als Real legende ergens niet naar toe moet gaan is het Psg wel. Goed, gisteren las ik tegen geluiden dus zal dit nieuws nog even afdoen als onzin. Ik zal nog steeds zeggen dat Zidane daar niet naar toe gaat maar ja we gaan het zien.

25 november 2021 om 14:43

Waarom zou dat een scheur brengen in Zidane's Real status?

25 november 2021 om 14:59

Voor mij. 🤷 Psg en hun mannetjes hebben Real aardig zitten disrespecten afgelopen tijd. En dan ga je mijn inziens daar niet naar toe als Real legend. Plus gaan ze hem wellicht gebruiken om Mbappe over te halen bij te tekenen? Dan denk ik van hoe zou je het durven om je club Real daarin tegen te werken, stel dat zou gebeuren he, tsja. En daarnaast is Zidane een jongen van Marseille. En tsja at the end wat moet je bij die neppe staatsolie club maar goed. Laat duidelijk zijn dat het pijnlijk zal zijn indien hij naar Psg zou gaan.

25 november 2021 om 15:15

Het is voor jou pijnlijk, het lijkt me niet dat dat voor de meeste Real fans geldt, na de ongekende prestaties die Zidane zowel als speler en manager heeft geleverd voor Real.

25 november 2021 om 15:32

Wat boeit jou dat Zidane van Marseille is wat heb jij daarmee te maken dan? Je frustratie snap ik niet, of je bent jaloers dat PSG een kans heeft om Zidane aan te trekken, vergeet niet waar Madrid vandaan komt, ook aardig wat geld er in gepompt.

Insidermadrid , Sosuhsz zijn aan het zweten denk ik..

Ontopic : Zidane zou absoluut van dit PSG iets leuks van maken, het is echt een elftal los zand voorlopig.
Ik ben oprecht benieuwd of Mbappé alsnog zou blijven als Zidane komt.

25 november 2021 om 15:33

Ik hoop dat het Zidane word en dat Mbappe blijft, puur voor Sosuhsz en Inside👀

Eric cantina had net gezegd dat hij de nieuwe coach van Manchester United wordt en dat hij later zou vertellen wie zijn coachingstaf gaan worden

Wat moeten ze met Zidane doen bij PSG, ze moeten goedevspelers galen zoal Thomas Muller, Kimmich, de Bruyne een beetje loopvermogen zeg maar. Met war ze er nu hebben lopen red je het niet. Team/team/team.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice2710
5.RC Lens277
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller167
L. MessiAanvaller91
S. YansaneAanvaller00
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper100
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

883 fans
Coach, 49 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren