AS maakt melding van ‘straf’ voor Xavi Simons bij Paris Saint-Germain

Woensdag, 20 oktober 2021 om 13:21 • Laatste update: 13:35

Xavi Simons komt momenteel ‘voor straf’ niet aan spelen toe bij het eerste elftal van Paris Saint-Germain, zo weet AS te melden. De achttienjarige middenvelder is in Parijs in het bezit van een aflopend contract en de gesprekken over een nieuwe verbintenis zijn voorlopig vruchteloos gebleken. Zolang er geen overeenkomst gevonden wordt over een nieuw contract, krijgt Simons volgens de Spaanse sportkrant geen speelminuten meer in de hoofdmacht van PSG.

Daardoor moet Simons het voorlopig stellen met wedstrijden in de Onder-19 van PSG. Zo blonk hij dinsdagmiddag in het Youth League-duel tussen PSG en RB Leipzig (3-0) uit met een doelpunt en een assist. “Bij mij is hij een speler die niet opgeeft en altijd keihard werkt”, sprak Zoumana Camara, trainer van PSG Onder-19, na afloop van het duel. “Hij is beslissend, een goede speler. Op het veld is hij meer een leider dan in de kleedkamer. Dat moet hij nog verbeteren, want hij is al een tijdje in Frankrijk en spreekt de taal goed.”

“Zijn doel is om niet meer bij mij te zijn. Als hij zo doorgaat, denk ik dat hij niet lang blijft. Ik denk niet dat zijn situatie hem dwarszit. Hij doet zijn werk en komt iedere dag binnen met een lach. Ik heb niet het gevoel dat hij een speler is die daar veel over nadenkt”, doelt Camara op de contractuele situatie van Simons. AS claimt dat de jeugdinternational van Oranje wel degelijk hinder ondervindt van het feit dat hij zijn aflopende contract in Parijs nog niet verlengd heeft.

Simons hoeft namelijk niet te rekenen op speelminuten in het eerste elftal zolang hij zijn contract niet verlengd heeft. Vorig seizoen behoorde Simons verschillende keren tot de wedstrijdselectie en kwam hij tot twee officiële wedstrijden, als invaller tegen Caen in de Coupe de France en tegen Strasbourg in de Ligue 1. Tijdens dit seizoen zat Simons echter nog geen enkele keer op de bank en trainer Mauricio Pochettino zou voornamelijk een ander type middenvelder prefereren.

De Spaanse journalist Adrián Sánchez - verbonden aan de Catalaanse televisiezender 8tv - meldde dinsdag al dat Simons zijn zinnen had gezet op een terugkeer naar Barcelona, waar hij tussen 2010 en 2019 in de jeugdopleiding speelde en vertrok om bij PSG te tekenen. Zaakwaarnemer Mino Raiola zou tevergeefs de mogelijkheden op een terugkeer naar Spanje hebben onderzocht. Men is in Barcelona naar verluidt niet vergeten dat Simons twee jaar geleden een overstap naar PSG verkoos boven een langer verblijf in Spanje. Bovendien ziet men Simons door de aanwezigheid van Nico González, Gavi en Pedri niet direct als een versterking voor het eerste elftal van Barcelona.Gerelateerd

Meer sportnieuws

57 reacties (laatste reactie door aguerooo)
20 oktober 2021 om 14:50

Xavi Simons gaat niet bijtekenen PSG
Die heeft mino Raiola als zaakwaarnemer die ziet weer geld extra voor zich zelf, die probeert hem te lozen in Engeland let maar op

20 oktober 2021 om 15:43

Dan is het echt einde verhaal als hij naar de PL gaat. Dat gaat hij toch nooit redden. Laat hem eerst ergens basisspeler worden, ergens waar hij niet verzuipt. Paar kilo spieren kweken en wat haar op je tanden. Dan kan je daarna aan het grotere werk gaan denken.

20 oktober 2021 om 16:01

Met die opmerking ‘wat haar op je tanden’ wordt al duidelijk dat je hem nooit echt hebt zien spelen. Ja hij is licht, maar hij gooit elk grammetje dat ie heeft in de strijd.

Hou op met alleen maar denken aan de Europese top en ga lekker naar een leuke club van je niveau

20 oktober 2021 om 13:44

Ja hij kan beter naar een club waar hij een vaste basisspeler is. Genoeg clubs die net onder de top zitten waar hij naartoe kan.

20 oktober 2021 om 13:44

Gini zit al op de bank bij PSG, logisch dat Simons geen kans maakt.

20 oktober 2021 om 16:22

Gini zal inmiddels toch wel een beetje spijt hebben van z'n beslissing om naar PSG te gaan.

20 oktober 2021 om 16:33

En ik als Barca fan ben maar al te blij dat hij niet voor Barca heeft gekozen xd
Wat een schildpad is dat geworden zeg. Daar wilt Barca er niet meer van.

20 oktober 2021 om 17:17

Ik denk dat Gini helemaal geen spijt heeft, weet jij hoeveel hij daar in Parijs verdient?

20 oktober 2021 om 13:56

Lekker transfervrij naar Feyenoord ofzo. Kijk wat zo’n stap malen heeft gebracht bijvoorbeeld. En voor Feyenoord fijn om kapitaal op te bouwen over een paar jaar.

20 oktober 2021 om 14:01

Naar een club van zijn niveau? Denk niet dat Almere City hem kan betalen.

20 oktober 2021 om 14:15

Hij heeft 4 keer youth ballon d'or gewonnen. Dus we moeten vanuitgaan dat hij ook in de buurt kan komen van zijn leeftijdsgenoten van Barca als Ansu, Pedri, Gavi en zelfs Ilaix heeft gisteren CL minuten gemaakt.

20 oktober 2021 om 14:36

Gelijk heb je daarom kan hij het best naar bijv een club als Dortmund, Milan, Sevilla etc.

20 oktober 2021 om 14:50

Dit verhaal is dankzij een interessante vertaling hier in Nederland ook een eigen leven gaan leiden inmiddels. Er bestaat helemaal geen Youth Ballon d’Or, behalve de Golden Boy award. Xavi Simons is een paar keer uitgeroepen tot beste speler van een jeugdtoernooi, en die prijs betekent letterlijk vertaald Gouden Bal.

20 oktober 2021 om 17:10

Deze jongen is een brand, puur uiterlijk vertoon, niks gebaseerd op voetbal.

20 oktober 2021 om 14:31

ik wil hem wel zien bij Barca, onder Koeman had hij zn debuut bij Barca wel gemaakt.

Ben benieuwd hoe dit gaat aflopen en hoe zijn verdere carriere er uit gaat zien.

Vraag mij namelijk echt af wat nu voor hem het beste zou zijn. Moet je bij de 'elite' van Europa blijven hangen als jeugd om hopelijk door te breken (wat moeilijk is) of kun je beter naar bv. een team zoals Dortmund gaan waar je hopelijk wel de kansen krijgt en waar ze aan je werken? Maar als blijkt dat je dan toch niet zo goed bent en niet doorbreekt dan heeft dat een impact op je verdere carriere en salaris.

20 oktober 2021 om 14:31

Transfervrij naar een club uit de lagere regionen van Engeland of Duitsland lijkt me beter bewijs maar is dat je het aankan

20 oktober 2021 om 14:35

Waarom? Genoeg spelers die in de top of subtop doorbreken. Je hoeft echt niet met degradatievoetbal je carrière te beginnen

op dit moment heeft barca niet zoveel te willen. haal hem terug, hij kent de club. Het zal zijn waarde doen stijgen met speelminuten. Barca heeft geen rooie cent om een grote naam te halen. simpel.

20 oktober 2021 om 13:44

Ons middenveld bulkt van het talent. Gavi, Nico, de Jong, Puig, Pedri. Denk je echt dat hij zich daartussen gaat spelen? Ik denk namelijk van niet. Deze jongen heeft nog niets laten zien op het hoogste niveau en we zitten echt niet verlegen om talentvolle middenvelders.

20 oktober 2021 om 13:56

begrijpend lezen. Ik heb ook niet gezegd dat hij beter is dan die talenten die er rondlopen. Barca heeft geen geld!. Dan zijn jonge spelers alleen maar aantrekkelijk. Hij is ook nog eens transfervrij

20 oktober 2021 om 14:04Heeft echt letterlijk niets te maken met begrijpend lezen. Fcb_catalunya geeft gewoon aan waarom hij niet nodig is in het huidge Barca en daar heeft hij gewoon een punt. Niet elke transfervrije speler is een aanwinst en vooral niet met dit overvolle middenveld.

Dan zal die eerst moet accepteren dat hij in Barca B zal moeten beginnen en daar zich bewijzen. Kan die beter naar de Eredivisie gaan.

Barcelona moet zich richten op een rechtsachter, centrale verdediger en een rechtsbuiten. Wellicht Onana halen en Neto weg doen.

Terughalen en verhuren is overigens wel een optie.

20 oktober 2021 om 14:05

Ik begrijp je gedachtegang, maar de echte voetbalwereld is niet te vergelijken met Fifa of FM. Als je die jongen 'gratis' oppikt en een paar onbelangrijke wedstrijdjes laat spelen, betekent dat niet dat er na één of twee seizoenen opeens een paar clubs met een paar miljoen gaan wapperen. Je ziet het met Ihatarren: als je een tijdje niet speelt/niks laat zien dan daalt je waarde enorm. Dan ben je met tekengeld, bonussen en salaris ongeveer evenveel kwijt als dat je er nog op 'verdient'

20 oktober 2021 om 14:05

je spreekt wel over speelminuten, wat hij volgens catalunya dus niet gaat krijgen. Ik ben hete met hem eens trouwens, onzinnig om Simons te halen

20 oktober 2021 om 14:05

Ik denk dat Fcb_catalunya meer doelt op jouw uitspraak "geen rooie cent om een grote naam te halen", Xavi Simons is namelijk alles behalve een grote naam, het is een talent wat nog helemaal niets heeft laten zien op senioren niveau. Zoals gezegd heeft Barca met Gavi (17), Pedri (18) en Nico (19) al voldoende van zulke piepjonge talentvolle middenvelders in de selectie, waarvan Pedri zelfs al volwaardig basisspeler is. Verder dan met Riqui Puig (22) en Frenkie de Jong (24) nog twee vrij jonge middenvelders die nog super lang mee kunnen. Nee, ik denk dat Barca (of ze nou wel of geen geld hebben) niet meer geinteresseerd zal zijn in de diensten van Simons.

20 oktober 2021 om 15:49

Rngesus, waarom nou weer zo’n neerbuigende comment over begrijpend lezen? Volkomen onterecht en onnodig.

Jij vindt dat Barca Simons moet halen. Dat zijn waarde gaat stijgen met speelminuten. FCB zegt dat ze hem niet nodig hebben omdat er betere talenten zijn waar hij zich niet tussen gaat spelen. Geen speeltijd = geen waardestijging. Hij heeft het dus prima begrepen. Jullie zijn het wellicht alleen oneens over de kans dat hij speeltijd gaat krijgen. Jij zegt zelfs dat hij niet beter is dan de huidige spelers. Nou, waarom zou hij dan veel speeltijd krijgen?

Ach, wil hij nog meer verdienen omdat hij zo’n waanzinnig speciaal talent is? Hij eiste bij Barca volgens mij al 2 á 3 ton, maar als hij nu niet bijtekent, wil hij schijnbaar nog meer. Ben benieuwd of deze jongen het uiteindelijk waar gaat maken.

20 oktober 2021 om 14:03

Het zou zomaar kunnen, maar het kan ook heel goed dat het deze keer niet om geld gaat. Die jongen is naar PSG gekomen met het idee dat hij door kan breken in het eerste elftal. Dat is niet echt gelukt, en het aantrekken van iemand als Wijnaldum doet zijn perspectief ook geen goed. Waarom dan bijtekenen als je ook transfervrij ergens in de subtop aan de slag kunt? Een club van het niveau Wolfsburg wil vast een gokje met hem wagen als 'ie niks hoeft te kosten.

Als hij volgend jaar transfervrij is, kan Barca hem toch weer overnemen.
Dan heb je met Gavi, Pedri, Xavi Simons en Nico toch 4 hele jonge gasten voor op het middenveld.

Overigens ben ik nog niet kapot van die Nico Gonzalez, maar dat terzijde.

Daarnaast hebben ze met een Frenkie ook nog een relatief jonge speler. Natuurlijk niet qua leeftijd van bovengenoemde, maar ook Frenkie kan nog jaren mee.

Verder gok ik dat Xavi Simons geen minuten gaat maken bij PSG. Daar spelen tegenwoordig zelfs spelers als Wijnaldum al geen basis meer... Laat staan Xavi Simons (met alle respect).

Wijnaldum, Verratti, Herrera, Paredes, Danilo Pereira, Draxler (die er kan spelen), Neymar soms op 10, Di Maria die soms op de 10 speelt, Gueye, Rafinha en Marquinhos die op de 6 ook wel eens bij hoge nood gespeeld heeft. Al met al redelijk goed gevuld middenveld.

20 oktober 2021 om 13:46

Waarom zouden ze dat doen? De club heeft hem alles gegeven, maar het was meneer niets waard en hij eiste, zonder enige speelminuut in het eerste elftal, een salaris van een paar ton. Zo werkt het natuurlijk niet. Barca is beter dan dit en met een Frenkie, Pedri en Gavi staat er al een middenveld om je vingers in de toekomst bij af te likken.

Als back-up heb je dan nog Nico, kan er nog wat gekocht worden en stroomt er vast nog meer door.

20 oktober 2021 om 13:49

Vertel er even bij dat andere spelers op die leeftijd wel een dergelijk salaris kregen. Want dat was nog in de hoogdagen van de salariskosten bij Barcelona onder Bartomeu.

20 oktober 2021 om 14:02

Dat ''kan er wat gekocht worden'' lijkt mij iets te simpel beredeneerd.
Ik gok dat Barcelona de komende tijd niet zoveel kan gaan kopen hoor, maar goed.

Verder: hij is transfervrij. Hij kent de club. Hij is talentvol. Hij wilt (blijkbaar) graag terug naar Barca. Wat wil je dan nog meer? Pjanic terughalen?

Het is niet zo dat Xavi Simons garant staat voor minuten in Barca 1, maar ik zou hem wel terughalen. Is 't m niet, dan spreekt men niet van een miskoop. Is het hem wel, dan heb je een jongen die goed is en graag voor Barca speelt.

Denk dat sommige fans bij Barcelona zich ook niet zo op de teentje getrapt moeten voelen door een jonge jongen met een zaakwaarnemer als Mino.

20 oktober 2021 om 14:10

Volgens mij was Puig de enige die op dat moment dat salaris kreeg hoor Lierse.

20 oktober 2021 om 14:13

Hahaha inderdaad. Volgens mij verdiende Moriba op 16-jarige leeftijd al 2 miljoen per jaar. Dat was ook de reden dat een contractverlenging op niets uitliep. Meneer wilde meer gaan verdienen, terwijl hij al buitensporig veel verdiende voor een jeugdspeler. Dus ja, logisch idd dat Simmons ook voor een hoger salaris wilt gaan.

20 oktober 2021 om 14:17

Moriba kreeg ook een monstersalaris en ook Fabian Luzzi krijgt blijkbaar veel meer dan bijvoorbeeld Real Madrid wil neertellen.

20 oktober 2021 om 15:59

@Glenn

Maar hij wilde helemaal niet zo graag voor Barca spelen. Het komt vooral enorm opportunistisch over allemaal. Gaat het ergens niet naar zijn zin, dan wil hij wat anders. Maar wel alleen in de top. Ga toch eerst ergens voetballen waar je speeltijd krijgt. Een stapje lager in een competitie waar je niet van het veld gebeukt wordt. Laten zien wat je kan. Als dat veel is, dan komt dat topsalaris wel. Overigens had ik verwacht dat hij al meer zou verdienen dan die anderhalve ton.

Simons kan beter dezelfde stappen als Ödegaard maken. Hij is nog jong en een stap opzij is niet erg, even 2 à 3 jaar knallen in de eredivisie en dan de stap hoger geleidelijk inzetten. Simons kan nog steeds zijn talent status waarmaken, maar blindstaren op Barca is geen aanrader.

Denk dat ik er zelf op terug moet komen, als Barca Luuk de Jong al koop dan zou Simons de aankoop van het seizoen kunnen zijn.

20 oktober 2021 om 14:06

Luuk is gehuurd, niet gekocht. En ook alleen maar omdat Griezmann verhuurd is en de andere opties in de spits (braithwaite en Kun Agüero) geblesseerd waren. Die wordt aan het eind van het seizoen op de eerste beste trein terug naar Sevilla gezet. Sterker nog, het zou mij niks verbazen als Laporta erop aandringt om hem in de winter al terug te sturen.

Haha, alsof Xavi Simons anders wel aan spelen toekomt bij PSG. De straf wijkt wat dat betreft niet af van de praktijk als hij al getekend zou hebben. Er moeten echt Besiktas-achtige praktijken bij PSG zijn voordat hij speeltijd krijgt.

Overigens zou PSG nu niet verbaasd moeten zijn, deze jongen gaat straks op precies dezelfde manier bij hen weg als hij bij hen is binnengekomen.

Mbappe dan ook maar niet meer opstellen? Zijn contract loopt ook af tenslotte....
Nou ja...xavi zou sowieso niet opgesteld worden natuurlijk

Kom maar lekker naar Ajax jongen

20 oktober 2021 om 14:25

Moet Ajax niet willen man. Is gewoon een influenceer die toevallig wat talent heeft, maar meer bezig is met volgers op zijn instagram dan met voetbal..

Misschien is het wat voor AZ als ze eindelijk inzien dat Aboukhlal het niet gaat worden de komende jaren. Een club van dat niveau zou ook beter zijn voor Simons.

Dit is zo een jongen die absurt veel talent heeft maar er goed aan zou doen om bij een club als Utrecht te tekenen waar hij wekelijks aan spelen komt. Dan kan hij de laatste stap in zijn ontwikkeling zetten. Denk aan bijvoorbeeld de stap die Malen bewust maakte. Van de Ajax jeugd naar Arsenal, daar niet doorgebroken maar zoals hij zelf zegt enorm veel geleerd, naar PSV gegaan. De rest weten wij nu wel.

Lekker naar Ajax gaan zou ik zeggen. Kan hij samen met generatiegenoten Unuvar en Fitz-Jim de volgende generatie middenveld/aanval vormen in Amsterdam. Ik heb ze een tijdje terug samen zien spelen bij een jeugdelftal van oranje en dat zag er heel goed uit. Het zijn drie zeer balvaardige spelers.

20 oktober 2021 om 15:19

Heeft Ajax daar ook nog een stem in? Waarom altijd roepen lekker daar naartoe gaan terwijl de club zelf totaal geen interesse heeft.

20 oktober 2021 om 15:37

Stel je niet zo aan. Ik schrijf niets voor. Ik geef gewoon aan dat deze speler in potentie een mooie aanval kan vormen met twee andere talenten die al in Amsterdam zijn.

Is dat een straf? Volgens mij maakt hij toch al geen minuten? Wat is het verschil dan?

Ben ik nou gek of waarom haalt Ajax hem niet op als hij transfervrij is? Dat hij kan voetballen staat buiten kijf en in de eredivisie heeft hij veel ruimte zich te ontwikkelen. Kan achter Gravenberg zich ontwikkelen om die positie over te nemen wanneer Ryan verkocht wordt. Ik wist het wel Marc!

Misschien wat voor Ajax , en dan ontwikkelen, ontwikkelen en nog eens ontwikkelen. Jammer dat onze talenten verrotten bij dit soort clubs

Dat doen ze daar in Parijs met al die spelers die niet verlengen. Binnenkort zijn Messi, Neymar en Mbappé aan de beurt.

Klein geld wolfje die het niet gaat redden in de top. Als hij op tijd zo wijs wordt ergens basis te gaan spelen zie ik hem nog wel bij een subtopper slagen. Mooi CV met zijn Youth Ballon D’ors maar aan alle kanten voorbij gelopen door generatiegenoten. Met Raiola als begeleiding zal ie wel naar Juve of iets dergelijks gaan voor een paar ton per jaar meer. Na 2 jaar en 3 bekerwedstrijden op huurbasis naar Sampdoria

Denk dat deze jongen niet eens bij PEC aan de bak komt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Paris Saint-Germain

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
4.OGC Nice2710
5.RC Lens277
Voor de complete stand: Ligue 1
SpelersPositieW
K. MbappéAanvaller167
L. MessiAanvaller91
S. YansaneAanvaller00
A. LetellierKeeper00
K. NavasKeeper100
Sergio RicoKeeper10
Voor de complete selectie: Clubpagina Paris Saint-Germain.

In de wandelgangen

Dinsdag 7 december
Barcelona heeft Andreas Christensen benaderd voor een transfervrije overgang. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren