Oranje gaat alleen aan kop dankzij gunstig resultaat bij Turkije - Noorwegen

Vrijdag, 8 oktober 2021 om 22:40Mart van Mourik • Laatste update: 22:51

Turkije en Noorwegen hebben elkaar vrijdagavond in evenwicht gehouden. Het WK-kwalificatieduel in Groep G eindigde in een 1-1 gelijkspel. Het was het de debuutwedstrijd voor bondscoach Stefan Kuntz, die Orkun Kökçü niet opnam in de wedstrijdselectie en Halil Dervisoglu liet plaatsnemen op de bank. Bij de ploeg van bondscoach Stäle Solbakken ontbrak onder meer de geblesseerde Erling Braut Haaland. Komende maandag komen de Noren thuis in actie tegen Montenegro, terwijl Turkije op bezoek gaat bij Letland. Oranje gaat met zestien punten aan kop in de poule, waarin Noorwegen (veertien punten) tweede staat en de Ay-Yildizlilar (twaalf punten) de top drie completeren.

Turkije opende nog voor het verstrijken van de zevende speelminuut de score. Net voor het eigen zestienmetergebied liet Andreas Hanche-Olsen zich aftroeven door de doorjagende Cengiz Ünder. Laatstgenoemde snelde de zestien binnen en legde de bal breed op Kerem Aktürkoglu, die van dichtbij kon binnentikken: 1-0. In de twintigste minuut konden de Noren voor het eerst met een antwoord komen. Zowel Kristian Thorstvedt als Mohamed Elyounoussi waagden een poging de stand gelijk te trekken, maar in beide gevallen bracht doelman Ugurcan Çakir redding. Drie minuten later kwamen de Turken opnieuw goed weg, toen Morten Thorsby met een geplaatst schot de buitenkant van de paal raakte.

Aan de overzijde kreeg Aktürkoglu een goede mogelijkheid om zijn tweede treffer aan te tekenen; zijn schot vanaf de linkerkant ging echter rakelings naast. Drie minuten voor het rustsignaal kwam Noorwegen op gelijke hoogte. Na een korte corner aan de linkerkant van het veld bezorgde Jens Petter Hauge een voorzet bij Hanche-Olsen, die de bal doorkopte richting Thorstvedt. De spits kreeg het leer op het randje van buitenspel voor zijn voeten en schoot ter hoogte van de vijfmeterlijn binnen: 1-1. De dienstdoende videoscheidsrechter bekeek het doelpunt nog, maar hij zag geen reden om in te grijpen.

Het tweede bedrijf was een stuk slordiger dan de eerste helft. Het duel werd geregeld onderbroken voor blessurebehandelingen, waardoor het tempo wegviel. Na ruim een uur spelen pakte Thorsby een gele kaart, wat betekent dat hij voor het duel met Montenegro geschorst is. In de slotfase kreeg de middenvelder nog een grote kans om van dichtbij de 1-2 binnen te glijden na een voorzet vanaf de rechterflank, maar Zeki Çelik kon net op tijd wegwerken. Yusuf Yazici creëerde aan de overzijde nog ruimte voor een schot; de poging die volgde ging echter huizenhoog over. In de laatste minuut liet Elyounoussi een reusachtige kopkans liggen om de winnende te maken.Gerelateerd

Meer sportnieuws

37 reacties (laatste reactie door el barto)

Ontzettend gunstig en knap resultaat van Noorwegen. Geen Håland, geen King en Sørloth, dus je mist gewoon je eerste 3 spitsen. Tevens geen Berge en Ajer. Turkije uit is nooit een eitje en ze zijn weinig in de problemen gekomen. Turkije overigens ook niet. Gelijkspel is gewoon een terechte uitslag, wel nog een gigantische kans van Elyounoussi op het einde, echt zonde

8 oktober 2021 om 22:48

Jij hebt serieus de wedstrijd tussen Turkije en Noorwegen gevolgd? Respect!

8 oktober 2021 om 22:48

Minder dan Letland-Nederland zal het niet geweest zijn denk ik.

8 oktober 2021 om 23:13

Ik woon in Noorwegen dus heb Noorwegen op tv gekeken en met een schuin oog Nederland.

Zeer sterke eerste helft; veel pressie en intensiteit maar na die corner goal ging alles mis, ik dacht dat ik naar Galatasaray aan het kijken was de 2e helft. Ozan Tufan en Caner wil ik nooit meer bij Milli Takim zien, waardeloze spelers. Maar goed wij hebben ook de meest cringe en domste taraftar in de wereld, altijd de tegenstanders volkslied uitfluiten en hun extra motiveren

8 oktober 2021 om 22:52

Zeer sterke eerste helft? Eerste 10 minuten misschien, daarna was het toch echt voornamelijk Noorwegen dat in de eerste helft domineerde. In de tweede helft was het klaar nadat Cengiz eruitging. Wat sowieso een onbegrijpelijke wissel was.

8 oktober 2021 om 22:55

Marlos bedoelde ook Noorwegen.

8 oktober 2021 om 23:02

Eerste tien minuten waren we elite, daarna iets minder maar nog steeds sterk (zeker voor een debuut). Zoals hieronder vermeld werd was onze pressie zeer goed georganiseerd en we konden tenminste genoeg kansen creeeren. Maar mensen moeten ook realiseren dat we teveel overrated spelers hebben. Veel Turkse basisspelers zouden niet eens starten bij een zware geblesseerde Noorwegen

8 oktober 2021 om 23:36

Tja, als je het gaat vergelijken met de vorige wedstrijden is er zeker sprake van vooruitgang, maar dat is ook niet moeilijk. Noorwegen had ook veel meer kansen dan wij. Het probleem bij ons is dat het als collectief niet loopt, anders hebben we toch wel redelijke spelers, maar in zo'n zooi blijft iedereen ondermaats.

8 oktober 2021 om 22:54

Waarschijnlijk liet jouw zender de 0-3 in Noorwegen zien. Man man man wat was dit dramatisch! Alles na de 1-0

8 oktober 2021 om 23:09

Eigenlijk waren we in Noorwegen ook niet goed qua spel maar we waren gewoon beter in de afwerking

Het is echt lachwekkend en triest dat de spelers die dit elftal moeten dragen, het zo enorm laten afweten als het op het nationaal elftal aankomt. Om enkele voorbeelden te noemen: Cengiz Ünder, Burak Yilmaz en Hakan Calhanoglu. Cengiz doet het goed bij OM, maar speelde alleen vandaag de eerste 10 minuten goed. Burak Yilmaz en Hakan Calhanoglu waren nagenoeg onzichtbaar. En Yusuf Yazici dan tijdens zijn invalbeurt, ow mijn god. Wat ergerde ik me aan hem zeg vandaag. Minuut 85: schiet een voorzet hopeloos meters over de spelers en het doel heen. Minuut 90+: waar die de bal kan afgeven aan zijn medespelers, besluit hij te schieten en de bal gaat weer hopeloos over. Als dit zo doorgaat, hoef ik hem niet meer te zien. Dit team heeft individuel goede spelers, maar het teamgeest is er gewoon niet. En ik denk ook niet dat we dat met Stefan Kuntz gaan krijgen. Want kan iemand me uitleggen waarom in hemelsnaam Caner Erkin wordt geselecteerd en opgesteld? Dan heb ik liever Ridvan Yilmaz en anders Mert Müldur , die zijn tenminste gretig.

Enfin, wk 2022 gaan we niet halen. Jammer jongens, maar met zulk dramatisch spel verdienen we het gewoon niet. Het Turks voetbal is in een dramatische neerwaartse spiraal terechtgekomen, en ik zie ons daar de komende tijd ook niet uitkomen. We moeten gewoon accepteren dat we zijn uitgegleden naar een hopeloos laag en dramatisch niveau. Niet dat het Turks voetbal ooit een hoog niveau heeft bereikt, maar het was altijd redelijk. Met vechtlust en passie kwamen we een heel eind. En laat dat nou net hetgeen zijn wat dit elftal mist: vechtlust en passie. Ik volg voetbal al sinds dat ik 8 ben (dus vanaf 1995), maar zo'n elftal dat gewoon geen vechtlust en passie toont heb ik nog niet meegemaakt.

Wat heb ik me weer mateloos geërgerd aan de onaantastbare Burak. Enige wat die doet is schwalbes en wegwerpgebaren heel de tijd, elke wedstrijd weer met de Turkse ploeg. Jarenlang is hij waardeloos voor Turkije en hij wordt nooit gewisseld. Het onaantastbare geldt overigens ook voor Hakan. Wie zijn zij om een onaantastbare status te hebben in de Turkse ploeg? En ook nog is erin voor Taylan voor notabene Berat, de beste van het veld. De discipline met druk zetten is gelukkig erg verbeterd onder Kuntz, de verdediging is nog steeds even waardeloos als onder Senol. En caner dan? Verdedigd nooit mee, minstens 5 gevaarlijke aanvallen tegengehad via zijn kant.

Tegen Letland; Burak out, Halil in | Caner out, Ridvan in.

8 oktober 2021 om 22:53

Hou op schei uit. Burak had gewoon rood moeten krijgen voor de schwalbes die hij maakte. En dan ook nog zo lang klagen. Kreeg gewoon plaatsvervangende schaamte.

8 oktober 2021 om 23:05

Niet eens dat, ze moeten gewoon zijn licentie afpakken voor die actie. Zijn wij ook mooi van hem verlost. Wat een drama is hij zeg.

Wat is er toch met Turkije aan de hand,half jaar geleden werden ze nog als darkhorse gezien...

8 oktober 2021 om 23:26

Turkije had half jaar geleden nog de drive/spirit. Als dat weg valt. Dan blijft er dus weinig over.

9 oktober 2021 om 10:34

Het talent is er wel. Op papier is Turkije een subtopper. Echter het team is los zand, bij de minst geringde tegenslag valt het uit elkaar.

Zie Nederland - Turkije. Van tevoren verwachte ik wel dat Oranje zou winnen, maar dat het nog vrij spannend zou worden. Maar Turkije was een kaartenhuis dat in elkaar viel.

Jeetje man de keuze van de nieuwe trainer Stefan Kuntz: Serdar Aziz, Caner Erkin, Ozan Tufan. In plaats van jonge gretige gasten op te stellen valt ie weer terug op de oude garde. Nou, we hebben het gezien. Wordt weer naar andere landen kijken tijdens het WK …

Yep we gaan gewoon verder met waar we zijn gebleven. Slecht spel, geen drive, geen tactiek, verkeerde keuzes en onwaardige voetballers voor het Turkse team. Caner stop aub met voetballen gast. Ik smeek het je….

Het lag dus niet aan Senol (ja tuurlijk ook wel dat snap ik wel) maar we moeten gewoon accepteren dat we niet zo goed zijn als vooral WIJ zelf denken!We hebben helemaal geen gouden generatie! Ja de keeper, laatste mannen zijn individueel idd goed en/of spelen gewoon bij goede clubs/competitie, ja we hebben een wanabe nummer 10 die het bij zijn club vaak wel kan, uhu we hebben onze eigen messi die het bij OM wel kan, maar je doet het met zijn 11e +de wissels, als collectief zijn we echt dramatisch!Wat daar de reden voor is? Ik heb het denk ik al tig keer gezegd maar de boys die vooral zijn opgeleid in TR lopen echt kilometers achter op Europa. Check dat middenveld, 0,0 creativiteit, het zijn lopers, dus je verwacht strijd en alle 2e ballen winnen? Ik heb serieus op Berat na niemand zijn duels zien winnen. Taylan Antalyali, Berkan Kutlu, Ozan Tufan, is dit waar we het mee moeten doen? Ach zo kan ik elke linie en elke speler wel bijlangs gaan.Geen tacktiek, geen beleving, geen winnaarsmentaliteit. MAAR HET ALLERERGSTE? Elke wedstrijd weer met dezelfde 11 terwijl je de laatste ?? Wedstrijden keihard op je bek gaat. * grootste joke van de avond? Een Caner op linksback en je grootste talent op moment wellicht laten banken. Kuntz jij komt er wel*Halil geen minuut laten spelen! Weet niet wat mensen in kerem zien maar ik vind het maar niks!*Kenan Karaman als laatste verlosser inbrengen

8 oktober 2021 om 23:26

Tuurlijk lag het niet volledig aan Şenol en ik denk dat weinig mensen gelijk een grote verandering verwachtten in de eerste wedstrijd onder Kuntz. Als je naar onze laatste wedstrijd kijkt, is dit zelfs nog een goed resultaat, aangezien de meeste spelers toen al na 10 minuten klaar waren met de wedstrijd. Kuntz en zijn assisten moeten de kans krijgen om er een goed collectief van te maken.

Lekker 90 minuten naar Caner zijn voorzetten gekenen pfff wat heerlijk zeg op een vrijdagavond

Ik begin me serieus af te vragen wie de gehele selectie/opstelling en wisselbeleid bepaald. Je begint goed aan de wedstrijd en dan ga je net zoals elke club in de Superlig achterover leunen tegen Noorwegen die nota bene de halve selectie mist. Ik neem aan dat Kuntz voor een gelijkspel wou gaan omdat Noorwegen nog tegen Nederland moet maar kom op. Denkt hij nou echt dat we met deze selectie gaan winnen van de overige landen?

We moeten knopen doorhakken en geen spelers zoals Caner, Burak, Hakan, Yusuf en Zeki meer oproepen. Je hebt jonge gretige spelers die alles voor hun land willen geven en minuten willen maken. Daartegenover heb je de 'oude' vedettes die bij hun eigen club 100% geven en een flinke marktwaarde hebben alleen bij de nationale ploeg totaal geen zin hebben om te spelen en 0.0 inzet tonen. Ik vindt het oprecht jammer dat we hier niet hebben verloren omdat er nu nog 'valse' hoop is dat we 2e gaan eindigen.

8 oktober 2021 om 23:23

Oneens met Zeki. Is gewoon een prima rechtsback die gewoon altijd druk zet en ook aanvallend wat probeert te forceren. Daarnaast hebben we momenteel geen betere back.

8 oktober 2021 om 23:27

Ben het met je eens. Zeki is onze beste back maar de tegen goal kwam wel door hem, omdat die stond te slapen en het buitenspel op hief.

Ik wens de nieuwe trainer heel veel succes met het zoeken naar een nieuwe verbindende speler. Wat dit team broodnodig heeft is een creatieveling die geen VERSTOPPERTJE speelt als de verdediging de bal heeft.
Hakan, Taylan, Ozan, Berkan zijn geen spelers a la Emre Belozoglu of een Selcuk Inan die het initiatief nemen en het spel durven te verdelen. Ik hou m’n hart vast zodra onze verdedigers de bal hebben, iedereen loopt continu weg…
Ik zie hier een hoop reacties over Caner, nou ben ik absoluut geen fan van ‘m maar volgens mij gingen alle aanvallen via zijn kant? Of het goede of slechte voorzetten/acties zijn doet er niet toe als de rest geen shit doet. Je ziet bij die gast dat hij wat probeert te forceren terwijl de rest maar blijft kijken..
Een Hakan gaat het niet lang volhouden bij Inter vrees ik..

8 oktober 2021 om 23:23

Alle aanvallen via de kant van Caner? Heb je geteld hoeveel ballen hij aan de tegenstander heeft gegeven? Soort van buitenkantjes passen, over paar meter die nog niet eens aankwamen. Typisch was zijn buitenkantje dat over de zijinn ging.

8 oktober 2021 om 23:31

Toch is hij niet het probleem maar het middenveld. 😄

80miljoen inwoners en we hebben geen fatsoenlijke linksback en een spits. Wat een drama weer.
Ik vond Berat en Serdar Aziz vandaag de enige die goed speelde. Berat is wel een bikkel veroverd heel makkelijk, vandaag leverde hij ook heel wat in maargoed 1e interland.. Ozan is voetballend echt matig, maar hij heeft stootkracht vooruit en met Taylan en Berkay heb je dat totaal niet, na deze wissel zakte het helemaal in.
Hakan, Burak, Yusuf, Zeki echt drama ik snap echt niet hoe deze gasten bij Lille en Inter spelen dramatisch.

En Ugurcan gedraag je als een volwassen man en niet als een kleuter.

9 oktober 2021 om 02:47

Tja linksback hebben we ridvan yilmaz die het 100% beter zou doen. over de spits hebben we indd niet.

Mooie stunt van Turkije om hier een puntje eruit te slepen. Meer zit er niet in met dit team. Dit punt zou gevierd moeten worden als een overwinning, huldiging alles. Enorm veel geluk dat Haaland er niet bij was.

Wellicht is de getalenteerde nieuwe generatie van Turkije toch niet zo enorm getalenteerd. Een kansloos pak slaag in Amsterdam en nu blijven steken tegen een gehavend Noorwegen. De kansen voor de Turken in deze groep zijn hiermee wel afgeketst. Ik zie Noorwegen niet winnen in Amsterdam, dus als Nederland bij Montenegro wint lijkt het mij wel gespeeld.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Turkije

FIFA ranking: 32
357 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
2.Wales41
4.Turkije0-7
Voor de complete stand: EK 2020
SpelersPositieW
B. YılmazAanvaller
S. BolatKeeper
B. YılmazAanvaller30
U. ÇakırKeeper30
K. AyhanVerdediger30
Z. ÇelikVerdediger30
M. DemiralVerdediger30
Voor de complete selectie: Clubpagina Turkije.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Turkije.

5 fans
Middenvelder, 24 jaar

In de wandelgangen

Woensdag 8 december
Franco Antonucci mag komende winter waarschijnlijk worden verhuurd. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren