Bosnische voetbalfans door het lint: auto scheidsrechter gaat in vlammen op

Woensdag, 22 september 2021 om 13:00

Supporters van de Bosnische voetbalclub Velez Mostar zijn dinsdagavond doorgeslagen. Na de verloren wedstrijd tegen Borac Banja Luka staken ze de auto van scheidsrechter Sabrija Topalovic in de brand. Enkele hooligans blokkeerden de wagen van de man op weg naar huis.

De scheidsrechter was met zijn twee assistenten na afloop van de wedstrijd op weg naar Sarajevo, toen hun auto in een tunnel geblokkeerd werd door vier hooligans, meldt de politie aan persbureau AFP. Ze beschadigden de wagen en gooiden een brandende fakkel naar het voertuig. De inzittenden konden nog net op tijd ontsnappen. Een van hen raakte gewond, de auto overleefde de vlammenzee niet, zo is te zien op een foto van de plaatselijke pers.

Het spel werd een kleine tien minuten voor tijd al stilgelegd door scheidsrechter Topalovic omdat tientallen supporters van Velez Mostar het veld bestormden. Ze waren woedend over de in hun ogen foute beslissingen die de arbiter eerder in het duel had genomen. Mostar verloor het duel in de Bosnische Premijer Liga uiteindelijk met 2-0.

Dergelijke incidenten zijn zeldzaam in de Bosnische competitie, hoewel arbiters soms van corruptie worden beschuldigd. Eind 2020 werden twee scheidsrechters en een hoofd van een scheidsrechterscommissie in de tweede divisie aangeklaagd wegens corruptie voor bedragen variërend van 1.500 tot 3.500 euro per wedstrijd.Gerelateerd

Meer sportnieuws

17 reacties (laatste reactie door cabinessence)

En wij vinden het hier schokkend als er een aansteker wordt gegooid Dit is wel even next level, nog minder hersencellen dan gemiddelde hooligan.

22 september 2021 om 14:34

Ik denk dat als ze de kans kregen, de hooligans hier hetzelfde zouden doen. Anders zou je toch geen bekers met urine in familievakken gooien. Zolang ze maar hun zwarte capuchon op kunnen houden en in groepjes opteren is het allemaal hetzelfde.

Als voetbalfan, Feyenoord supporter en liefhebber van het spelletje vraag ik me af hoelang het nog gaat duren voor dat voetbalhooligans doorhebben dat het werkelijk niets te maken heeft met voetbal. Dat het werkelijk geen positieve invloed heeft om dergelijke acties uit te voeren. Dat werkelijk niemand het stoer of goed vind behalve het imbeciele groepje waar je op dat moment mee bent. Dat de "volwassen" op papier in ieder geval door hebben dat ze beter een hobby kunnen gaan zoeken, het verbaast me. Niet deze actie als enige, maar ook het bedreigen van aanhangers van de nieuwe Kuip etc. wat een wereld.

22 september 2021 om 13:23

Vraag je je dit nog af? Is toch al lang duidelijk dat die gasten voetbal op 2 hebben staan en de bundle rellen, zuipen en drugs op 1. Maar goed, we leven in een rechtsstaat dus helaas zijn de instanties in dezen gebonden aan protocollen. Ik zie daarom ook niet 1 2 3 een oplossing, het blijft gewoon dweilen met de kraan open

22 september 2021 om 13:39

Dat is waar, het is ook raar dat zij voor die 2% de koning willen zijn maar de overige 98% van de bevolking ze letterlijk tot de laatste nagel uitkotst. Een bosvecht met onderlinge afspraken van de bewoonde wereld is mij echt prima, that's the key. Daar kunnen ze zijn frustratie, woede en status laten zien. Laat de rest en de sport hier ver buiten. Wat een ...

22 september 2021 om 16:43

"als voetbalfan, Feyenoord supporter en liefhebber van het spelletje vraag ik me af hoelang het nog gaat duren voor dat voetbalhooligans doorhebben dat het werkelijk niets te maken heeft met voetbal."

Dat weten ze zelf heus wel. Er zijn er genoeg die "hooligan zijn" zien als een op zichzelf staande hobby (of levensstijl) die niet noodzakelijk echt iets met voetbal te maken heeft. Er zijn zelfs hooligans die niet eens van voetbal houden.

ongekend dit... dit worden niet mag ik hopen niet alleen een stadion verbod. Maar hoe haal je het überhaupt in je hoofd... Voetbal is de misschien de belangrijkste bijzaak van de wereld, maar je leest het goed Bijzaak. iemand gewoon bijna vermoorden door zijn auto in de fik te steken omdat je het niet eens bent met een beslissing. tuurlijk zijn dit uitzonderingen. Maar wij moeten de meest superieuren levensvorm op aarde zijn. Maar als je dit soort verhalen leest begin je zelf dat toch soms wel eens af te vragen waar het mis is gegaan.

22 september 2021 om 16:45

"dit worden niet mag ik hopen niet alleen een stadion verbod."

Ik ben op zich niet bekend met het Bosnische wetboek, maar ik gok dat ook daar op een poging tot doodslag meer staat dan alleen een stadionverbod.

Zulke gasten gewoon een stadionverbod geven voor het leven en ze zullen dan heus wel op een andere manier naar binnen willen, er is vast wel een manier dat ze dit niet meer kunnen

22 september 2021 om 13:53

In hoeverre verwacht je dat een stadionverbod zal leiden tot ander gedrag? Zo dusdanig dat dit vandalisme stopt?

22 september 2021 om 18:34

Een stadionverbod als je de auto van een scheidsrechter ergens op weg in de fik zet? Ik mag hopen dat dit gewoon via het strafrecht wordt aangepakt / opgelost? Op basis waarvan er een stadionverbod zou moeten komen weet ik even niet 1-2-3

Pfff lekker volwassen zeg

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Velez Mostar


6 fans
Selectie
Actuele wedstrijden
SpelersPositieW
E. VehabovićAanvaller120
D. ZajmovićAanvaller83
F. ZubanovićAanvaller60
F. RibićKeeper
F. FerreyraVerdediger40
Voor de complete selectie: Clubpagina Velez Mostar.

In de wandelgangen

Woensdag 20 oktober
Ook Liverpool heeft zijn pijlen gericht op Ricardo Pepi. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren