Primeur in vrouwenvoetbal: Feyenoord betaalt transfersom aan Ajax

Vrijdag, 10 september 2021 om 15:48 • Laatste update: 15:49

Feyenoord en Ajax hebben voor een primeur gezorgd in het Nederlandse vrouwenvoetbal: voor het eerst is een transfersom betaald aan een andere club. Volgens de Volkskrant hebben de Rotterdammers een transfersom op tafel gelegd voor de overgang van Samantha van Diemen. De negentienjarige jeugdinternational had een doorlopend contract bij Ajax.

Bekijk de voorpagina voor het laatste nieuws.Gerelateerd

Meer sportnieuws

87 reacties (laatste reactie door excellent)

Toch nog een transfermarkt waar feyenoord even de toon zet😉

10 september 2021 om 16:01

Eerder Ajax. In de tekst staat duidelijk dat Ajax al 2 spelers gratis naar Rotterdam heeft zien vertrekken. Voor de derde hebben ze een transfersom gevraagd dus. Initiatief kont dus niet bij Feyenoord vandaan.

10 september 2021 om 18:02

Het is Feyenoord die een transfersom heeft betaald, al is het maar € 1,-. Dus Feyenoord zet de toon op de transfermarkt. Als Feyenoord niet akkoord zou gaan met de eis van Ajax, dan was er geen primeur.

10 september 2021 om 18:39

Onbehoorlijk van Feyenoord. Ik heb altijd geleerd dat je niet mag betalen voor vrouwen.

10 september 2021 om 19:17

Ik heb juist geleerd wel te betalen voor de dames , zeker als je uitgaat met ze.

Tja dit is eigenlijk alleen maar goed nieuws. Het vrouwenvoetbal loopt nog zo achter en door tranfers etc krijgt het voetbal meer aandacht, geld in omloop etc.

Het zou gaan over een bedrag ver onder de 10.000. Oftewel een bedrag wat in het amateurvoetbal ook regelmatig wordt uitgegeven Nounou, wat een wereld nieuws....

10 september 2021 om 15:58

Maar wel voor het eerst in de Vrouwen-ED, dat maakt het nieuwswaardig. Tevens tussen twee aartsrivalen. Je had natuurlijk niet hoeven klikken...

10 september 2021 om 16:01

Je snapt toch ook wel dat het hier niet gaat om het bedrag, maar om het feit dat het de eerste transfersom is die is betaald in de vrouwen Eredivisie?

10 september 2021 om 16:04

@NL_Modric…..Mijn hemel zeg als het je niet aan staat. Klik er dan niet op. Dit is gewoon een primeur en als je niet snapt waar het over gaat maar wel je fles azijn er over wil gieten…. Lees je dan eerst ff in.

10 september 2021 om 16:50

Het staat me wel aan, vind alleen na alle hosanna omtrend het damesvoetbal, het bedrag tenenkrommend laag. Maargoed bij ieder bericht wat niet positief is, wordt je direct als hater weggezet. Ik kijk de wedstrijdjes regelmatig hoor, niks mis mee.

10 september 2021 om 16:57

Ik vind het bedrag voor een eerste transfer gewoon goed hoor. Ik had echt geen tonnen verwacht. En dat hosanna gaat toch alleen over het Nederlands dameselftal? Ik bedoel, hoeveel artikels heb jij geleden over de vrouwelijke eredivisie? Ik 0 volgens mij.

Benieuwd naar de reacties uit kamp-Feyenoord. Als Berghuis niet naar Ajax mag, zal zij de omgekeerde weg toch ook niet mogen bewandelen?

Wat een negatieve en denigrerende reacties weer hier... triest

10 september 2021 om 16:05

Voetbal is helaas nog erg conservatief. Op meerdere vlakken. Nieuwe regels worden vaak al van te voren afgeschoten, want je mag het spelletje niet veranderen. En nieuws over vrouwen voetbal kan altijd rekenen op weinig positieve berichten en veel onnodige negativiteit. Ik kijk ook geen vrouwenvoetbal, maar ik ga niet onder elk nieuwsbericht er over schrijven dat het zo slecht is en dat het echt niet kan.

Mooi! Dus ook in het vrouwenvoetbal gaan bankzitters bij ajax de basis in bij feyenoord en andersom.

Hoe kan Ajax, als beursgenoteerd bedrijf, überhaupt instemmen met het verzoek van Feyenoord om de transfersom niet te openbaren? Komt dit niet alsnog naar buiten als Ajax het jaarverslag publiceert?

10 september 2021 om 16:29

Vermoedelijk is het bedrag zo dusdanig laag dat de plicht vervalt.

11 september 2021 om 17:22

Ik weet niet het exacte bedrag, maar volgens mij hoeft Ajax dit niet toe doen onder de 5 miljoen.

Niet slecht bedoeld fzo, maar dacht dat dit om een jeugdspeler van ajax ging en er een fout met de titel was.

Verder niet zo geïnteresseerd in vrouwenvoetbal, maar dacht hey klik het even aan. Wel grappig dat er een transfersom is betaald..

Goed hoor VZ, laat al deze onzinnige reacties met kansloze uitspraken over vrouwen maar gewoon staan hoor! Draagt dit volgens jullie bij aan de maatschappijke discussie over mannen/vrouwen/transgenders etc.?

11 september 2021 om 17:29

Ik heb zelf helemaal niets met transgenders en gay's, maar ben er niet tegen. Ik heb zelf ook vrienden die gay zijn. Geen problemen mee. Echter juist door de gehele opgedrongen discussies, wordt ik langzamerhand een tegenstander. We moeten juist iedereen in zijn waarde laten en niemand een mening opdringen. Dat is wat er nu namelijk volledig gebeurt.

12 september 2021 om 00:29Het topic is nu, op het moment van schrijven, gemodereerd. Wat veel bezoekers vaak niet weten is dat wij vrijwilligers zijn. Topics worden niet à la minute gemodereerd. Soms blijven reacties langer staan dan gewenst, maar op dat moment (en vooral in de weekenden) is de bezetting ook meestal lager.
Als je reacties rapporteert scheelt het ons al een boel werk, we proberen alle topics dezelfde dag schoon te vegen, maar soms lukt dat gewoonweg niet.
Zoals eerder gezegd doen wij het modereren er vrijwillig bij, naast een baan/studie/gezin.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Ajax1928
2.PSV188
5.Feyenoord1511
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
G. TilMiddenvelder76
J. ToornstraMiddenvelder72
J. BijlowKeeper70
B. LinssenAanvaller75
L. SinisterraAanvaller73
A. JahanbakhshAanvaller61
C. DessersAanvaller42
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.

In de wandelgangen

Donderdag 14 oktober
Real Madrid houdt de contractsituatie van Antonio Rüdiger bij Chelsea nauwlettend in de gaten. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren