FC Twente ziet transfersoap ten einde komen na groen licht uit Italië

Donderdag, 12 augustus 2021 om 18:56Mart van Mourik • Laatste update: 19:19

FC Twente heeft zich versterkt met Denilho Cleonise, zo meldt TC Tubantia donderdagavond. Een transfer van de negentienjarige buitenspeler hing al enige tijd in de lucht, maar die leek dinsdag plotseling af te ketsen vanwege een radiostilte vanuit voormalig werkgever Genoa omtrent de contractstatus. Nu hebben de betrokken partijen alsnog een akkoord bereikt over een tweejarig contract met een optie voor nog twee seizoenen. Genoa heeft een doorverkooppercentage van vooralsnog onbekende hoogte bedongen.

Cleonise beschikte over een aflopend contract bij de Italiaanse club en traint al sinds begin juli mee bij Twente, dat al langer van plan was de linksbuiten definitief over te nemen. De aanvaller, die op zeventienjarige leeftijd van Ajax naar Genoa vertrok, speelde bovendien al mee in het verloren oefenduel met Lazio (0-1) van afgelopen zaterdag. Toch dreigde een deal met de Cleonise in het water te vallen, en dat had te volgens technisch directeur Jan Streuer te maken met de houding van Genoa.

Wij kregen de informatie vanuit zijn hoek dat hij transfervrij was”, vertelt Streuer. “Dus hebben we hem op proef laten komen. Omdat we financieel niet verrast wilden worden, hebben we gevraagd of Genoa op papier wilde bevestigen dat hij transfervrij was. Maar die bevestiging werd maar niet gegeven”, aldus de Streuer, die eerder deze week ook al verrast werd door de Italianen. “Genoa had hem toch een contract aangeboden, waardoor wij sowieso een opleidingsvergoeding voor hem moeten betalen. Dat gaat om enkele tonnen. En dat geld hebben we niet liggen, zeker niet voor een jonge speler.” Uiteindelijk stelde de leidsman van de Tukkers een ultimatum aan Genoa, dat het tegenvoorstel toch geaccepteerd heeft.

Cleonise is overigens niet de laatste versterking die FC Twente een contract aanbiedt. Op donderdag laat Streuer ook aan TC Tubantia weten dat Luca Everink zich mag laten zien in de A-selectie. De twintigjarige rechtsback komt uit de eigen opleiding. "Hij krijgt de kans om zich te bewijzen als tweede rechtsback (achter Giovanni Troupée, red.). Het is mooi dat we er weer een jongen uit de opleiding bij hebben", aldus Steuer, die tevens te kennen geeft dat de club hierbij klaar is op de transfermarkt. "We zijn klaar. Er staat een goede selectie."Gerelateerd

Meer sportnieuws

27 reacties (laatste reactie door excellent)

Blij dat het geregeld is, maakte een goede indruk in de voorbereiding, plus Everink krijgt ook een contract aangeboden, ben heel blij met deze transferperiode, nu nog hopen dat de geblesseerde een beetje snel terugkomen en dan op voor het linkerrijtje

Hij is transfervrij, maar toch heeft Genua een doorverkooppercentage? Bijzondere gang van zaken.

12 augustus 2021 om 19:13

Dit komt omdat er wel een contractvoorstel is gedaan. Hierdoor heeft dr opleidingsclub alsnog omdat het een buitenlandse transfer Al worden recht hebben op bijna €350.000,- ...hierdoor zal alles eerst afketsen, maar er is dus nu ipv een vergoeding direct gekozen voor een doorverkooppercentage.

Wel duidelijk dat Twente weer aan het gokken is, dit keer op Europees voetbal. Flink uitgegeven aan spelers terwijl als je zo diep in het rood staat je beter kunt saneren. Feyenoord destijds vulde alles op met eigen jeugd en huurspelers waar de moederclub bijna het hele salaris voor de rekening nam. Als dit maar goed gaat.

12 augustus 2021 om 19:11

Er is geen enkele transfersom betaald...6 huurspelers en derest transfervrij. Verklaar u nader.

12 augustus 2021 om 19:15

Transfervrije spelers kosten ook geld. Daarnaast begrijp ik wel wat El Fenomeno bedoelt, het is op z'n minst opmerkelijk te noemen dat een club als FC Twente zoveel geld kan betalen aan salarissen. Neem Pröpper, die verdient bij Twente gewoon bijna 2 ton meer dan bij Heracles. Nou snap ik het nog wel dat je meer kunt betalen dan Heracles, maar 2 ton vind ik wel heel erg veel. Zeker als je kijkt naar het financiële huishoudboekje van beide clubs.
Maargoed, Ron Jans weet wat hem te doen staat. Als hij met deze selectie geen top 6 (of op z'n minst Europees voetbal) haalt doet 'ie het natuurlijk gewoon bijzonder slecht.

12 augustus 2021 om 19:20

Dan ga ik je het nog mooier vertellen:
Supporters van andere clubs vragen zich af waar FC Twente dit allemaal van kan doen.

De club kampt nog altijd met een miljoenenschuld en toch haalt de club zoveel kwalitatief goede spelers naar Enschede. Technisch directeur Jan Streuer doet een poging uitleg te geven hoe FC Twente het allemaal flikt.

Allereerst moet er worde gekeken naar de begroting. Deze is dit seizoen 23 miljoen euro. Van dit bedrag gaat 30 procent naar het spelersbudget. Dit komt neer op iets minder dan zeven miljoen euro. We hebben het budget dit seizoen wat verhoogd, omdat we willen presteren, maar 30 procent is nog altijd weinig in vergelijking met veel andere clubs", zo vertelt Streuer in gesprek met Ten Voorde van de TC Tubantia.

"Sommige clubs besteden 50, 60 of zelfs 70 procent van de begroting aan het voetbal. Daar zitten wij nog ver van vandaan." uiteraard is het streven wel om ook tot dit soort percentages te komen. Dit is echter nog niet mogelijk omdat de club jaarlijks miljoenen af moet lossen aan de schuldeisers.

Dr achyervan bij F Twente is ook zo groot. Sponsoren hebben weer vertrouwen...vooral op dit transparante beleid.


12 augustus 2021 om 19:23

Pröpper verdiend bij Twente niet twee ton meer, want dan zou hij bijna Heracles hebben moeten betalen om daar te mogen spelen.

12 augustus 2021 om 19:26

Ja, je moet niet met uitleg komen, zo kunnen ze niet meer zeiken, gelukkig vergeten ze het snel en kunnen ze bij het volgende topic over Twente weer overnieuw beginnen 🤣😜

12 augustus 2021 om 20:16

Haha geweldig nog ff en we zijn failliet…al zoveelste keer dat we het uitleggen maar het word niet begrepen…maar mooi laat iedereen maar zeuren wij voeren beleid, zoals velen in Rotterdam ons willen doen geloven, zijn zij op dezelfde weg als ons (had juist verwacht dat het andersom zou zijn, maar blijkbaar niet) maar ik zou deze transferperiode niet willen ruilen met Feyenoord. Als dat maar goed gaat…

12 augustus 2021 om 20:21

@Okydoky Je kan het overal 100x uitleggen maar volgens mij willen ze het gewoon niet snappen. Gaat onder facebook en andere social posts precies hetzelfde.

12 augustus 2021 om 20:40

Fazter10 El Fenomeno hoef je niet serieus te nemen, die trekt alles omtrent Twente ten twijfel, en trollt er stevig op los, zij het verpakt in nette bewoordingen met z'n 'als dat maar goed gaat'. Verder zou Propper 150.000 meer verdienen dan bij Heracles, maar of dat waar is valt ook te betwijfelen omdat dat bericht van die zweterige gehaktbal v een Bert v Losser kwam, je weet wel, die vaste klant van Kim's privé met z'n te strakke geelgezwete overhemden die er ook bij de transfer v Schenk compleet naast bleek te zitten. Niet erg betrouwbaar als bron.
Top 6 gaan we ook niet halen, want daarvoor zijn Feyenoord, Utrecht en Vitesse te sterk naast AZ, Ajax en PSV en ik geloof ook niet dat medesupporters een top 6 ranking verwachten.
Transfervrije spelers kosten overigens ook geld inderdaad maar als je met aardig gecashed hebt voor Drommel dan kun je die transfervrije spelers meer aan salaris bieden. Helemaal als daarbij komt dat er 20.000 seizoenskaarten daarnaast verkocht zijn en die verkoop nu zelfs noodgedwongen gestopt is. Ik vind er weinig onverantwoord aan, dit handelen v Streuer en kennelijk heeft Twente bij deze transfervrije spelers toch enige aantrekkingskracht naast het salaris.

13 augustus 2021 om 01:13

Misschien goed, als je het toch noemt, dat je je in het huishoudboekje van Twente verdiept. Dan weet je ook waar je over praat. Dat lijkt er nu namelijk niet op.

12 augustus 2021 om 19:14

Een zelfde argument richting Feyenoord is te makkelijk en bovendien heb ik te veel respect voor Feyenoord en z'n overige supporters om me daartoe te verlagen. Ik hoop maar gewoon dat Feyenoord en FC Twente het maximale uit hun mogelijkheden gaan halen.

12 augustus 2021 om 19:40

Blij om te zien dat je je keer op keer zorgen maakt om ons. Erg empathisch

13 augustus 2021 om 14:31

Je bent nog vergeten dat Twente waarschijnlijk door vals te spelen kampioen is geworden in 2010

14 augustus 2021 om 10:15

Ik begrijp dat wel. Het is gewoon een diep verlangen om bij een club te horen die de drie belangrijkste voetbalcompetitie's van Nederland heeft gewonnen. Het is een vreemde syndroom wat vooral supporters van Feyenoord treft. Ook supporters van andere clubs worden vaak met deze aandoening gestraft. Onder supporters van PSV en vooral Ajax komt dit fenomeen minder voor. De incidentele gevallen bij supporters van vooral de hoofdstedelijke club worden ook vaak ook gevonden onder de rangen van de succes supporters.

Ik ga me niet aan voorspellingen wagen, maar ik vind het erg knap wat Streuer heeft samengesteld. Unnerstall, Propper, Troupee, Van Wolfswinkel, Misidjan, Cerny, Lukoki en Cleonise allemaal transfervrij en met Sadilek, Ugalde, Limnios en Vlap hebben ze "maar" vier huurlingen. Nu is het te hopen dat de ploeg snel op elkaar in is gespeeld. Ook leuk dat Everink z'n kans gaat krijgen. Oosterwolde, Bosch, Roemeratoe en Zerrouki (waar ik wel het een en ander van verwacht) zijn nu ook een jaar verder.

12 augustus 2021 om 19:50

Heeft utrecht geen geld ontvangen voor cerny?
Dat zal wel heel dom zijn van utrecht.

12 augustus 2021 om 20:24

Dat dacht ik eerst ook maar je bent Ilic en Pierie vergeten, we hebben nog 6 huurlingen, waarvan Sadilek en Limnios een optie tot koop hebben. Dus in het ergste geval moeten we volgend jaar 4 spelers weer laten gaan.

12 augustus 2021 om 20:47

Sirius we zijn het niet vaak eens over de kwaliteit v onze eigen jeugdspelers waarin ik soms iets te positief ben (toegegeven), maar inderdaad Zerrouki is een pareltje. Zit een goeie kop op, sterk en verbeten in duels en heeft vaak de goede oplossing voetballend gezien.

Mooi dat het eindelijk rond is, goed te zien dat je met zeer beperkte middelen een prima selectie kunnen samenstellen! Nu hopen dat Jans er een team van kan smeden en dan kijken waar het schip strand. Ik hoop op het linkerrijtje, dat moet mijn inziens ook de doelstelling zijn. Stapje voor stapje weer terug naar een gezonde club!

Wat heeft Twente een goed team hoor. Meen ik echt. Gaan niet voor de top 5 mee spelen of zo, maar met Jans erbij en alle spelers die zijn gekomen vind ik dit een team dat om europees voetbal kan gaan spelen. Mooi man!

12 augustus 2021 om 22:00

Linkerrijtje zou ik al heel wat vinden.

Oogt als een hele goede en jonge versterking voor het team van FCT, wat er al goed team uitziet! Ze hebben volgens mij op elke linie een goede bezetting.
Ik kan me vergissen, maar ze zouden hem toch eerst huren en daarna met optie tot koop?

12 augustus 2021 om 21:00

Transfervrij is lastig huren... twente moest lang wachten op vrijgave zodat er geen opleidings vergoeding betaald hoeft te worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

FC Twente

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
5.Feyenoord1611
6.Vitesse16-6
9.AZ126
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
R. PröpperVerdediger94
M. SadílekMiddenvelder90
M. VlapMiddenvelder91
R. ZerroukiMiddenvelder90
M. UgaldeAanvaller91
M. HilgersVerdediger80
Voor de complete selectie: Clubpagina FC Twente.

0 fans
19 jaar
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren