Florentino Pérez wordt in nieuwe gelekte tape in verband gebracht met corruptie

Dinsdag, 20 juli 2021 om 21:40Mart van Mourik • Laatste update: 22:27

Florentino Pérez wordt door een uitgelekt audiofragment in verband gebracht met corruptie. Uit onderzoek van El Confidencial blijkt dat de voorzitter van Real Madrid rond 2009 betrokken was bij een Mexicaanse corruptiezaak. Volgens de berichtgeving kreeg het bouwbedrijf van Pérez, ACS, grote overheidsprojecten in Mexico in de schoot geworpen in ruil voor tickets voor wedstrijden van Real Madrid, gratis vluchten en hotelovernachtingen.

In het audiofragment van 15 september 2009 is er een gesprek te horen tussen Fernando Fernández, de eerste vicepresident van de Koninklijke en rechterhand van Pérez, en een afgevaardigde van Felipe Calderón, toenmalig president van Mexico. In een ‘informele omgeving’, vermoedelijk een restaurant, vertelde Fernández over een overeenkomst die de Mexicaan wel kon bekoren. Hij zou een deal hebben voor twee Mexicaanse functionarissen, de Minister van Energie en de rechterhand van Calderón.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer videos

“Eens kijken. Ik kan jullie vluchten betalen, ik betaal de hotels én ik nodig jullie uit... voor Milaan”, doelde de voormalig vicepresident mogelijk op het Champions League-duel tussen Real Madrid en AC Milan (2-3) van 21 oktober 2009. “Dat wordt een gekkenhuis. De deal interesseert mij omdat Real Madrid de deuren kan openen voor jullie, en voor Florentino en zijn ACS gaat er ook een deur open...", besluit Fernández, die een positieve reactie krijgt van de Mexicaanse beleidsbepalers.

Al in 2008 publiceerde dat het tijdschrift Proceso dat Fernández, die zelf ondernemer in de scheepvaartbouw is, kennismaakte met Juan Camilo Mouriño, een nauw contact van Calderón. Fernández zou een bestelling van schepen ter waarde van 200 miljoen euro hebben gekregen vanuit Mexico en hij kreeg daarbij een garantie voor een samenwerking van liefst tien jaar. El Confidencial suggereert dat Fernández gebruik gemaakt heeft van zijn Mexicaanse contacten om het bouwbedrijf van Pérez aan opdrachten te helpen. In ruil voor die dienst kon Fernández rekenen op de rol als eerste vicepresident bij Real Madrid in de gehele periode dat Pérez de bewindvoerder was.Gerelateerd

Meer sportnieuws

42 reacties (laatste reactie door gordinho)

Het is toch allang bekend dat deze beste man 1 en al corrupt is. Super League stiekem doen, hoe hij legendes van Real weg zet. Een soort Blatter 2.0. Ben nooit gecharmeerd geweest van die man

20 juli 2021 om 22:18

Dat is niet bekend, want da5 komt door fragmenten als dit pas naar buiten. Een vermoeden van corrupt is niet genoeg om iemand te veroordelen, iets laten zeggen in zijn eigen woorden des te meer.

20 juli 2021 om 22:33

Soort Blatter 2.0? Blatter is toch veroordeeld? Perez heeft niets tegen zich lopen omtrent schandalen?

21 juli 2021 om 00:34

We gaan even logisch nadenken, even zonder emotie. Als dit waar was over Perez, zou het dan niet het eerste zijn wat vrijgegeven werd? Eerder dan 1 of andere uitspraak over Figo, Guti Ronaldo, Mourinho of wie dan ook?

Lekker bezig Pèrez! Doet hij nog iets goeds?

20 juli 2021 om 22:32

Stadion schiet lekker op. 4e wedstrijd van La Liga hopelijk 1e wedstrijd in het nieuwe stadion waar dan fase 1 af is.

Lijkt wel alsof er nog een heel arsenaal aan aantijgingen ligt en ze dat beetje bij beetje naar buiten brengen om hem zoveel mogelijk schade toe te brengen. Net zolang en zoveel dat ie vanzelf opstapt. Hopelijk gebeurt dat ook. Hoe machtiger hoe enger!

Wauw hoeveel uur matraal hebben zij? Mocht dit waar zijn, dan is het wel over voor hem. Ze bouwen het wel op, steeds zwaardere matriaal publiceren.

Die man moet toch een topweek achter de rug hebben.

Over sensatie gesproken. Blijkbaar leven er velen in een fantasiewereld. De lijn tussen incentive en corruptie is wel heel dun. Hoeveel mensen helpen een kennis/vriend niet aan een job waar ze zelf werken? Die snijden dan het klassieke sollicitatietraject af en krijgen dan de job ipv een mogelijk meer capabele kandidaat. Als ik voor mijn bedrijf een loodgieter nodig heb, en mijn broer is toevallig loodgieter, wie gaat er dan niet zijn broer helpen aan extra inkomsten? Hoe vaak worden er geen geschenken bij eindejaar gegeven aan klanten, dineetjes betaald? Wat een heksenjacht.

20 juli 2021 om 22:36

Het is alleen fout als Perez de tickets alleen gaf als hij de deal kreeg. Maar dat is niet echt duidelijk in dit artikel, in ieder geval geen bewijs. Anders kan het natuurlijk een relatiegeschenk zijn, of inderdaad iemand warm maken voor een deal. Zovaak worden er mensen uit eten genomen om ze binnen te halen.

20 juli 2021 om 22:46

Ja exact. Het is zeker niet 'proper', maar het warm maken zoals je zegt gebeurd werkelijk overal. Aan dit fragment te lezen is het ook 'kom eens langs naar een fijne wedstrijd, en in de toekomst kunnen we mogelijk voor elkaar deuren openen' wat vrijblijvender is dan 'ik betaal alles als ik daarna het project krijg'. Het een is customer relationships, het andere omkoping.

20 juli 2021 om 22:43

Als mijn broer loodgieter is en ik krijg hem binnen onder mijn voorwaarden en mijn leidinggevende komt er achter dan lig ik er uit. Van zoiets moet je weg blijven.

20 juli 2021 om 22:48

Ik heb nergens gezegd dat mijn broer meer moet verdienen of een andere behandeling moet krijgen als elke andere loodgieter. Ik zeg nu broer, maar kon ook vriend of whatever zijn. Mijn punt was enkel dat als ik een referentie heb, en ik kan die daar terwijl een dienst mee bewijzen (uiteraard moet die ook geschikt zijn) dat meer de regel dan de uitzondering is.

21 juli 2021 om 07:10

Is het niet je leidinggevende die hem aanneemt?

21 juli 2021 om 07:51

Ik denk dat je over het woordje "overheidsprojecten" heen leest.

21 juli 2021 om 13:45

Het is lachwekkend joh. Dus je koopt iemand om met een ticket en een vlucht om giga bouwprojecten te verkrijgen haha, wie houden ze voor de gek. Als het nou echt om grote bedragen gingen etc. oke, dan is het een ander verhaal. Maar hoeveel bedrijven bieden niet iets extra aan om bij hun een deal te sluiten. Dan krijg je extra oordoppen of een tablet etc. of neem de supermarkten met hun acties etc. Oh is dat ook corruptie, ze beinvloeden consumenten om bij een in te kopen hoor met een kleinigheidje poehh poeh. Agh, dit allemaal is toch duidelijk een hetze richting Perez. De man die de voorloper is van de Esl. De Uefa voelt duidelijk de hete adem van de Esl en dat is een gevaar voor hun monopolie.

Oud nieuws in een nieuw jasje. Al lang onderzocht en niets mee gedaan gezien er niets illegaals is gedaan.
Next…

20 juli 2021 om 22:38

Wie niet inziet dat dit een echte hetze is richting Perez vanuit mogelijk de Uefa en Ceferin is echt blind. De dreiging is groot voor de Uefa, hun monopolie wordt aangevallen, Perez is hun vijand als voorloper van de Esl. Juridisch konden ze niks en nu opeens gebeurd dit allemaal, dat is toevallig. Agh!

Nog steeds geen bericht van de meest walgelijke zaken van tito Floren door VZ gedeeld. Dit wordt gewoon uitmelken voor de clicks, wat natuurlijk het goed recht is van de site.

Voor zij die het willen weten: Perez heeft vriendjes op hoge plekken (gezet) in de media en heeft dit aangegeven. El Confidencial heeft praktisch alles al lang naar buiten gebracht.

Wat betreft deze zaken: niets nieuws onder de zon. Florentino en co. hebben meer van dit soort lijntjes naar verscheidene organisaties en regeringen. In een land waar het gerecht niet weet wie M. Rajoy is(denk aan onze rechters die het handschrift niet herkennen van iemand die documenten getekend heeft met M. Rutte), hoeven we niet te verwachten dat Florentino ooit voor corruptie (of wat dan ook) in de cel zal belanden. Daarnaast heeft ie de media dusdanig in handen dat er opmerkelijk weinig over gesproken wordt en past het heel goed binnen hun cultuur. Men verdedigt hem met liefde en dat zie je hier ook wel eens terug

20 juli 2021 om 22:53

Gelukkig heeft Barcelona geen enkele relaties met belangrijke mensen dat hen op momenten goed uitkomt. Vreemd genoeg werden daar zelfs sommen betaald om de eigen club te bekritiseren. Genoeg mensen bij Mundo Deportivo die in de binnenzak zaten van Bartomeu, en Sport bij Laporta. Denk je dat Laporta geen netwerk heeft die hij uitspeelt hoe het hem het beste uitkomt? Bizar hoe je steeds de nood hebt om de boze wolf in Madrid uitvoerig aan de schandpaal kan en wilt hangen, ter compensatie van afbrokkelende reputatie van jouw club? Verder is het ook logisch dan men sommigen zaken 'verdedigd' als ze onterecht zijn. Of mag er geen antwoord komen op een van je beweringen? Er zijn verder genoeg kritische madridistas die ook zullen afkeuren als er zaken echt slecht worden gedaan.

20 juli 2021 om 23:20

@ConchaespanaDat doet hij al tijden Real zwart maken. Een tijd terug had je er 1 die ging helemaal ver, en nam Franco er iedere keer bij. Maar die is volgens mij gebanned.

20 juli 2021 om 23:25

Reageert meer (en langer) op berichten over Real dan zijn eigen club. Dat is helaas de hedendaagse tendens. Op de voorste rij staan om een ander te bekritiseren en af te spiegelen als het grote probleem, in plaats van enige vorm van zelfreflectie (laat staan zelfkritiek) te doen.

21 juli 2021 om 09:44

Wanneer je verdediging iedere keer een verwijzing naar Barça moet zijn, heb je geen verdediging en ben je gewoon een boos kind. Mij hoef je overigens niets te vertellen over de zogeheten entorno in Barcelona. Heb al jarenlang m'n beklag gedaan over de vriendjes van Bartomeu en heb tijdens de verkiezingen herhaaldelijk aangegeven dat Laporta dingen geleerd heeft.

Wat vooral bizar is, is je onvermogen om clubs los te zien van personen. En banden los te zien van macht. Bij Barça heeft en had niemand het vermogen om poppetjes op de juiste plaatsen neer te zetten. Bij jouw clubje ook niet. Het is de president van jouw clubje dat deze macht heeft.

Ook zijn het niet mijn beweringen, maar zijn het de woorden van je geliefde Perez. Dat je zelfs dat probeert te weerspreken door het "mijn beweringen" te noemen

21 juli 2021 om 09:19

@almogaver, Al deze oude tapes zijn een rookgordijn om negatieve news te genereren richting Real Madrid. Het werkelijk nieuws en het waarom dat de meeste Madridista niet wakker liggen van deze tapes zijn in de volgende nieuws die is ondersneuveld. https://www.realmadrid.com/en/news/2021/07/14/real... THE Club Goes From Having A NET Debt OF €240 Million IN THE 2019/20 Season TO €46 Million IN THE 2020/21 Season (debt/ebitda Ratio 0.3x). Daarom komen deze tapes naar buiten, om mensen niet te laten zien dat Fiorentino een heel goede financieele beleid heeft uitgevoerd en de pandemie niet een probleem is als je goede financiele fundering hebt. Inkomsten van Marketing zijn zelfs omhoog gegaan, het netto schuld zelfs verlaagd naar 46 miljoen euro. Het prestatie indicator Ebitda is van 176,9 verhoogd naar179,6. Dit duidt dat Madrid beter presteerd als bedrijf.

21 juli 2021 om 09:48

Geloven dat er een complot is tegen die club, vanuit spanje. Ultiem slachtoffergedrag en past perfect binnen het Trumpiaanse wereldbeeld. Past ook goed binnen die cultuur.

Dat veel merengues hier weinig om geven heeft geen enkele donder te maken met de goede of slechte financiële resultaten. Nog één jaar zonder prijzen en men begint om z'n kop te vragen. Een jaar extra nog en men eist zijn kop.

Supporters en leden willen prijzen zien, die geven niet zoveel om de financiële resultaten. Om de heel simpele reden dat het gros daar ook geen verstand van heeft of wil hebben.

21 juli 2021 om 11:10

"supporters en leden willen prijzen zien, die geven niet zoveel om de financiële resultaten. Om de heel simpele reden dat het gros daar ook geen verstand van heeft of wil hebben"

Denk dat ze daar bij jou club inmiddels anders over gaan denken. Leuk dat je tientallenjaren de grootste club met de beste spelers bent geweest maar ver boven je stand en nu nog steeds leeft. Ik mag blij zijn dat Real het goed op orde heeft en zelfs tijdens de pandemie het op orde heeft en niet allerlei transfervrije spelers laat binnen komen om de sterspeler via een constructie langer tot zich laat binden.

21 juli 2021 om 12:15

Real Madrid heeft deze jaar geen prijzen gehaald en de socio's zijn niet ontevreden. De team is tot het einde gevochten in een moeilijk periode. Voorbeeld is Ramon Alvarez de Mon Montoliu, advocaat, socio's comprimisario van Real Madrid en Youtuber is niet bezorgd of ontevreden. De meeste fans zijn niet ontevreden omdat zij hebben gezien dat financieel de club goed staat. Tevens gaat het goed met de bouwwerken bij de stadion. Kijk naar de video wat hij de financieen van Real Madrid bespreekt. https://www.youtube.com/watch?v=cv4lyo_6etm Titel is 874.000 Euros DE Beneficio: Milagro Econã“mico DEL Real Madrid | Mbappe O Haaland Mãs Cerca. 874.000 winst en Mbappe en Haaland dichterbij Madrid. Misschien is het goed als Barca supported hem te volgen op You Tube. Hij heeft de volgende videos van interview met Javier Tebas: Tebas: “no Har㉠LA Vista Gorda CON EL Barã‡a Para Inscribir A Messi” | EL Lãmite Salarial | Parte 1 https://www.youtube.com/watch?v=c54pl4v4z5a Hier verteld Javier Tebas duidelijk hoe de salaris limiet werkt.

21 juli 2021 om 12:24

@almogaver. Nu dat wij het hebben over Fiorentino Perez, luister wat Mr. Seitan een Barca supporter zegt over Fiorentino Perez. https://www.youtube.com/watch?v=jmzxtmo_zti Florentino A POR Mbapp㉠O A POR Nadie | Aplaudo SU Polãtica Y Deberã­amos Aprender DE Ello Hij zegt letterlijk applaus voor het politie van Fiorentino en wij (barca) moeten leren van hem. Hij gaat voor Mbappe of niemand.

22 juli 2021 om 09:45

Daar denken ze bij geen enkele club anders over. Je leeft in een droomwereld. Waar prijzen gewonnen worden, houdt het gros van de supporters z'n bek. Wanneer er geen prijzen gewonnen worden, geeft het gros van de supporters geen donder om de financiële situatie.

22 juli 2021 om 09:48

Gast, maak jezelf niet zo belachelijk. Ik had het over meerdere seizoenen zonder prijzen, niet één seizoen. Dat is geen tegenargument.

Daarnaast zal het m'n reet roesten van één enkele fan zegt. Het gros van de fans begrijpt het woord "beleid" amper. Tito Floren is geen voorbeeld om te volgen. Is ie nooit geweest en zal ie nooit zijn. Dat betekent niet dat ie niets goed kan doen, maar hij is gewoon geen voorbeeld om te volgen. Mijn redenen heb ik meermaals uitgelegd in vorige reacties.

22 juli 2021 om 09:56

De gros van supporters zijn geen echte supporters. De 'echte' supporters geeft wel voor de financieen van een club, Special een club als Real die leden (socio's) heeft. Waarom wordt er geen actie gehouden om Perez uit zijn functie te zetten? Gewoon omdat men blij is met Perez. De meeste 90.000 socio's zijn blij met Perez. De enige klacht wat men heeft op hem is de manier hoe hij de Super League wou opstarten. Dat is de enige wat ik hoort.

22 juli 2021 om 10:01

De meeste mensen die voetbal kijken zijn geen supporters die direct financieel bijdrage aan een club. Meeste gaan een andere club volgen als eeen andere club wint. Er zijn altijd een kern van supporters die direct financieel bijdracht aan de club. Deze zijn wel geineresseerd in de financieen, want zonder goede financieen kunnen geen spelers worden gekocht en ook worden de tickets en andere merchidising duurder. Dit gevoel geld steker bij clubs die rondon leden zijn georganiseerd.

deze man moet echt zo snel mogelijk uit het voetbal verdwijnen

Ik verwonder mij nergens meer over. Nu nog de echte cijfers over hoe Real er werkelijk voorstaat. Mij maak je niet wijs dat Barcelona de enige club is met dieprode cijfers.

21 juli 2021 om 09:08

@janta, De officiele cijfers van Real Madrid zijn reeds gepubliceerd en zijn geauditeerd oor EY accountants. Deze informatie is reeds gebracht maar door deze tapes helaas naar de achtergrond verbannen. Daarom denk ik dat deze tapes meer een laster campagne zijn van Anti-Madridistas. https://www.realmadrid.com/en/news/2021/07/14/real... THE Loss OF Revenue Resulting From COVID-19 From March 2020 Amounts TO -€300 Million. THE Club Goes From Having A NET Debt OF €240 Million IN THE 2019/20 Season TO €46 Million IN THE 2020/21 Season (debt/ebitda Ratio 0.3x). THE Club HAS Equity Amounting TO €534 Million AND Cash OF €122 Million AS OF 30 June 2021. Dus tijdens COVID-19 heeft Real Madrid zijn netto schuld verlaagd van 240 milljioen naar 46 miljoen in gedurende seizoen 20/21. Terwijl in dezelfde periode de inkomsten met 300 miljoen zijn verlaagd. Het is logisch want dit komt overeen met niet hebben van fans in het stadium. Deze financiele verslagen ondersteund de verklaringen van Tebas, president van La Liga, dat Madrid het beste club die de gevolgen van de pandeme heeft weerstaan. Al deze oude tapes komen naar buiten om de problemen van Barca niet meer in publiciteit te komen. Want het bewijs dat de pandemie niet het probleem is van de financiele problemen bij Barca.

21 juli 2021 om 15:21

Barcelona moet ook zijn jaarlijkse cijfers op tafel leggen maar nu pas blijkt dat er gesjoemeld is met transfersommen. Ik zou er een echt neutraal bureau daarop zetten maar ben bang dat dit niet zomaar zal gebeuren. Waarom, er kunnen dan banken omvallen die ongedekte leningen hebben gegeven want het kan allemaal niet op.

22 juli 2021 om 09:50

@janta, Barcelona heeft al opdracht gegeven aan Deloitte om diepgaande onderzoek uit te voeren naar de financiele situatie en interne controle binnen de club. Wat tot nu toe is gelekt naar de pers gaat over duidelijk 'onregelmatig' handelingen. Maar velen beweren dat deze onderzoek alleen is opgestart door de nieuwe directie om de schuld van alles te schuiven naar de oude directie.

Spelers, als Depay begonnen te trainen terwijl zij nog niet zijn ingeschreven bij La Liga. Dit is al iets ergs dat de huidige bestuur uitvoert. Het beste wat deze directie kan doen is Messi niet verlengen en een paar jonge spelers verkopen om uit de schuld te komen. Daarna helemaal opnieuw beginnen.

21 juli 2021 om 11:13

Werkelijk voor staat? Real Madrid kan qua boekhouden niet valsspelen gezien zij een club zijn met aandelen. Alles is open en bloot na te lezen. Denk je dat een club met zo'n status dingen kan wegmoffelen? Lijkt mij toch onmogelijk.

Het is denk ik beter om uit te zoeken wie El Confidencial betaald om Real te willen beschadigen dan uit te zoeken wat Perez allemaal wel niet gezegd heeft in het verre verleden.

21 juli 2021 om 12:09

@sergioramoshm Dit zijn heel oude tapes van spelers die niet meer spelen. Tevens wat Perez verteld en wat is opgenomen zijn stukjes audio's die uit zijn context kan worden gehaald. Wat ik raar vindt is het moment van uitkomen van deze tapes. Wanneer veel clubs zware verliezen hebben door Covid19 en Barca heel slecht staat. Waarbij de discussie van de dag is kan Barca Messi inschrijven? Indien je van discussie wil veranderen en bepaalde nieuws naar de achtergrond wil verbannen dan kom je met zulke oude tapes Grappig is dat diegene die veel aandacht schenken aan deze tapes journalisten zijn die altijd kritiek hebben op Real Madrid en andere club niet kritisch volgen.

21 juli 2021 om 13:18

Ik weet niet of je het moet zoeken in de hoek van Barcelona. Ik denk eerder in de hoek van de Uefa gezien Perez het kopstuk is van de nieuwe voetbal competitie. Het doet er eigenlijk ook niet toe wie er achter zit. Perez krijg je niet met zulke oude tapes van zijn plek. Integendeel denk ik zelfs, die blijft tot hij omvalt.

21 juli 2021 om 14:18

Dit soort bedrijven laten hun cijfers opmaken door externe accountant kantoren, meestal vrij grote. Tenzij er Enron achtige taferelen plaatsvinden kan je ervan uitgaan dat een EY zijn werk gewoon goed doet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Real Madrid

4267 fans
Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
Voor de complete stand: LaLiga
SpelersPositieW
D. BettoniUnknown
A. LuninKeeper
CarvajalVerdediger
NachoVerdediger
Éder MilitãoVerdediger
Mario GilaVerdediger
Voor de complete selectie: Clubpagina Real Madrid.

In de wandelgangen

Donderdag 29 juli
Genoa heeft hevige concurrentie gekregen in de strijd om de handtekening van Sam Lammers. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren